Anton, 4, kaapattiin

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3862
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Anton, 4, kaapattiin

Viesti Kirjoittaja Luupää »

.

KKO on päätöksensä tehnyt:


http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194692 ... imaan.html
Päivitetty 15.8.2011 11:53, julkaistu 15.8.2011 11:53

Yle: Rimma Salosen lapsikaappaustuomio jää voimaan

STT, Aamulehti

Korkein oikeus ei myönnä valituslupaa lapsensa kaappauksesta tuomitulle Rimma Saloselle. Turun hovioikeuden puolentoista vuoden ehdollinen vankeustuomio jää siis pysyväksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Salonen vei nelivuotiaan poikansa Suomesta Venäjälle vuonna 2008 ilman lapsen isän suostumusta. Lapsi oli tuolloin vanhempien yhteishuollossa.

Salonen joutuu hovioikeuden tuomion mukaan maksamaan pojalle kärsimyskorvauksia 10 000 euroa.

Turun hovioikeus piti Salosen tuomion ennallaan vuonna 2010. Tuolloin Saloselle asetettu käräjäoikeuden määräämä 20 000 euron korvausvaatimus aleni hovissa 10 000 euroon.

Lapsen isä Anton Salonen ja suomalainen diplomaatti toivat pojan takaisin Suomeen diplomaattiauton tavarasäiliöön kätkettynä keväällä 2009.
.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Anton, 4, kaapattiin

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Satakunnan Kansa kirjoitti:http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta ... jalla.html

Päivitetty 21.11.2011 14:04, julkaistu 21.11.2011 14:01

Ilta-Sanomat: Paavo Salosta ei enää uhkaa syyte Venäjällä

STT

Poikansa Venäjältä Suomeen salakuljettanutta Paavo Salosta ei enää uhkaa syyte Venäjällä, kertoo Ilta-Sanomat maanantain lehtiversiossaan. Lehden mukaan Nizhni Novgorodin alueellinen syyttäjä on tehnyt päätöksen rikostutkinnan lopettamisesta.

Perusteena on se, että rikos on vanhentunut kahdessa vuodessa. Ilta-Sanomien mukaan myös Venäjän keskussyyttäjänvirasto on hyväksynyt ratkaisun.

Salonen ja suomalainen diplomaatti toivat Venäjälle viedyn pojan salaa Suomeen keväällä 2009. Lapsi kuljetettiin diplomaattiauton tavaratilassa.

Lapsen äiti sai myöhemmin Suomessa ehdollisen vankeustuomion lapsikaappauksesta, koska oli vienyt pojan Venäjälle isän tietämättä.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske päätti keväällä 2011 jättää nostamatta syytteet Paavo Salosta ja suomalaisdiplomaattia vastaan. Tuolloin hän arvioi, että asian käsittely Venäjällä ei välttämättä pääty siihen.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Anton, 4, kaapattiin

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Yle kirjoitti:http://yle.fi/uutiset/antonin_huoltajuu ... le/6257036

15.8.2012 klo 12:43 | päivitetty 15.8.2012 klo 12:43
Antonin huoltajuuskiista menee KKO:lle

Vaasan hovioikeus vahvistaa, että pojan äiti Rimma Salonen on jättänyt valituslupahakemuksen hovioikeuden päätöksestä. Hovioikeus päätti kesän alussa, että pojan huoltajuus on isällä Paavo Salosella.

Pojan äiti Rimma Salonen on jättänyt valituslupahakemuksen Vaasan hovioikeuteen.

Hovioikeus määräsi kesäkuussa Antonin huoltajuuden pojan isälle, Paavo Saloselle.

Pojan huoltajuudesta on taisteltu julkisuudessa vuodesta 2008 lähtien. Media on seurannut huoltajuuskiistaa tiiviisti sekä Suomessa että Venäjällä.

Paavo Salonen on aiemmin kesällä kannellut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen Anton-jupakasta. Salonen katsoo, että hänen sekä Antonin oikeuksia on loukattu useasti vuosia jatkuneen huoltajuuskiistan aikana.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Anton, 4, kaapattiin

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012101 ... 4_uu.shtml

Huostaanottopainajainen ei helpota:
Anton-pojan isä pelkää yhä

Perjantai 12.10.2012 klo 16.30

Vuonna 2009 huostaanottokohun keskellä paininut Paavo Salonen ei uskalla vieläkään antaa Anton-poikansa leikkiä pihalla yksin kaappauksen pelossa.

Anton-pojan isä Paavo Salonen pelkää yhä edelleen, että hänen poikansa kaapataan Venäjälle.

- Vien pojan kouluun ja haen hänet koulusta. Anton ei voi koskaan leikkiä pihalla ilman valvontaa, Salonen kertoo.

Salosen mielestä Antonin vapautta rajoittaa ennen kaikkea Venäjällä innokkaasti lausuntoja antava dosentti Johan Bäckman. Bäckman sekaantuu Anton-pojan elämään vieläkin. Esimerkiksi tammikuussa Bäckman vetosi kirjeellään Antonin Venäjälle saamiseksi Venäjän suurlähettilääseen ja presidenttiin.

- Me olemme kärsineet hänen takiaan jo 3,5 vuotta ja homma jatkuu edelleen. Hän välittää sellaisia valheellisia tietoja, että se on ihan käsittämätöntä.

Salosen mukaan Antonin nimi mainitaan Venäjällä muun muassa huostaanotettujen lasten listalla. Salosen mukaan Bäckmanin lehtijutut ja lausunnot perustuvat vääriin tietoihin. Venäjällä kerrotaan muun muassa, että Rimma Salonen toi Antonin takaisin Venäjälle.

- Eihän Anton koskaan ole edes Venäjällä asunut. Hänellä on Suomen kansalaisuus ja minulle on myönnetty yksinhuoltajuus. Ihmettelen, miksi suomalainen poika halutaan väkisin Venäjälle.

Anton ei voinut juttujen takia osallistua viime keväänä edes koulun kevätjuhlaan.

- Antonista haluttiin tulla tekemään juttu, kuinka venäläinen poika pistetään Suomessa laulamaan suvivirttä, Salonen päivittelee.

Salonen kertoo, että Bäckmanin asioihin sekaantumisen takia hänen poikansa ei nyt voi tavata äitiään muuta kuin turvakodissa.

- Kesän ajan poika sai tavata äitiään vapaammin. Kävimme rannalla uimassa ja kaikkea. Mutta sitten Bäckman taas tuli väliin sotkemaan ja nyt tapaamiset pitää tehdä neljän seinän sisällä useiden lukkojen takana.

Salonen on suivaantunut siitä, että Bäckmanin väärien tietojen levittämistä ja ihmisten vainoamista ei saada loppumaan.

- Jos joku pitäisi huostaanottaa, niin se on kyllä Bäckman!

Salonen toivoo, että joku päivä hänen poikansa saisi leikkiä ilman valvontaa pihalla kavereiden kanssa ja saisi tavata äitiään vapaammin.

- Anton täytti viime viikolla yhdeksän vuotta. Hän alkaa jo tajuta, millainen tämä tilanne on. Poika kärsii tästä. Toivon niin, että tämä tilanne saataisiin rauhoittumaan ja hän saisi elää normaalia elämää.

IL
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Anton, 4, kaapattiin

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012101 ... 0_uu.shtml

Anton-pojan huoltajuuskiistasta julki kaksi samannimistä kirjaa
Perjantai 19.10.2012 klo 17.19

Suomen ja Venäjän väliseksi poliittiseksi selkkaukseksi paisuneesta Anton-pojan huoltajuuskiistasta julkaistaan kaksi kirjaa.

Toisen on kirjoittanut toimittaja Tuula Malin, toisen dosentti Johan Bäckman.

Malin on kirjoittanut kirjansa yhteistyössä Antonin suomalaisen isän Paavo Salosen kanssa. Bäckman puolestaan on profiloitunut pojan venäläisen äidin Rimma Salosen puolestapuhujaksi.

Perättäin ilmestyvät kirjat ovat kumpikin nimeltään Tapaus Anton. Malin julkaisee kirjansa oman viestintäyhtiönsä kautta. Kirja julkistetaan 25. lokakuuta Helsingin Kirjamessuilla. Bäckmanin kirjan julkaisee Suomen antifasistinen komitea 28. lokakuuta.

Kirjat liittyvät tapaukseen, jossa venäläisäiti kaappasi 4-vuotiaan poikansa Suomesta Venäjälle vuonna 2008. Kun neuvottelut lapsen palauttamiseksi ajautuivat umpikujaan, poika salakuljetettiin Suomeen diplomaattiauton tavaratilassa toukokuussa 2009.

STT
jegorsi
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Pe Marras 18, 2011 12:18 pm

Re: Anton, 4, kaapattiin

Viesti Kirjoittaja jegorsi »

Tapaus Antonin käänteet nyt katsottavissa ja luettavissa YLEn Elävässä arkistossa.


http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/t ... edia=91676


Terveisin

Sirpa Jegorow
Toimittaja/YLEn Elävä arkisto
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Anton, 4, kaapattiin

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Korkein oikeus hylkäsi viime toukokuussa Rimma Salosen valituslupa-anomuksen. Sen myötä Paavo Salonen sai itselleen Antonin yksinhuoltajuuden.

Juttu ei kuitenkaan ilmeisesti jää tähän, sillä Rimma Salonen on jättänyt uuden kanteen lapsen tapaamisoikeuksista.

Satakunnan Kansa 16.7.2013: Paavo Saloselle Antonin yksinhuoltajuus – uusi kanne jo jätetty
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Anton, 4, kaapattiin

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Yle kirjoitti:http://yle.fi/uutiset/anton-pojan_salak ... sa/8538226

18.12.2015 klo 9:12 | päivitetty 18.12.2015 klo 9:28

Anton-pojan salakuljetusjutun tuomio
ei muuttunut hovissa


Vantaan käräjäoikeus tuomitsi pojan Suomeen salakuljettaneen diplomaatin lokakuussa 2014 sakkoihin virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Anton-pojan Suomeen salakuljettaneen diplomaatti Simo Pietiläisen tuomio pysyy ennallaan. Helsingin hovioikeus on antanut tänään perjantaina tuomionsa asiasta. Päätös oli yksimielinen.

Diplomaatti Simo Pietiläinen salakuljetti pojan ja tämän isän Suomeen vuonna 2009.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi Pietiläisen lokakuussa 2014 sakkoihin virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tuomiosta valittivat sekä pojan äiti Rimma Salonen että Simo Pietiläinen
Vastaa Viestiin