Rattijuopon yliajama 11v.tyttö kuoli, Lapinlahti 2.5.2012

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Rattijuoppo tappoi

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Minäkin noita tuomioita vähän ihmettelen. Naisella oli enemmän promilleja ja osui kahteen lapseen, joista toinen kuoli. Mutta saiko tuo mies enemmän tuomiota siitä että pakeni paikalta, voisiko se vaikuttaa asiaan jollakin tavalla? Molemmillahan oli takana aikaisempia rattijuopumuksia.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Rattijuoppo tappoi

Viesti Kirjoittaja matlockb »

^Tällä naisella oli "vain" yksi aikaisempi ratti ja sekin muistaakseni 1990-luvulta. Viikin taparattijuopolla oli toistuvia rattituomioita alkaen 15 tai 16-vuotiaasta ja törkeitä ratteja yhteensä lähes 10, muistaakseni hänen kohdallaan siis käytettiin koventamisperustetta ja tuomio oli siksi selvästi ankarampi.
vasikka
Javier Pena
Viestit: 1876
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Rattijuoppo tappoi

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Muistelen lukeneeni, että Miettiskällä olisi ollut aiempikin ratti, tosin kauan sitten. Mullikka kertoo lisäksi nuoresta naisesta (todistaja), joka oli ajanut Miettistä vastaan hetki ennen onnettuutta "Auto ajoi liikenneympyrään jarruttamatta, ei pysynyt kaistalla. Liikennemerkki katkesi kuin tulitikku, auto jatkoi vaan matkaa" Tuo kuvaus viittaisi mielestäni ylinopeuteen. Kerrottiin myös, että perheen isä kävi kyselemässä syytetyn kuulumisia ja he juttelevat tovin. Toisessa yhteydessä on kerrottu, että perhe on halunnut antaa rattijuopolle anteeksi. Ehkäpä asiaan on vaikuttanut vahva kristillinen arvopohja, olihan uhrilla sisaruksiakin 10 kappaletta. Lehdessä sanottiin muuten, että ennen tuomiota Miettisen asianajaja toivoo ehdollista tuomiota ja perheen asianajaja 3-4 vuotta ehdotonta. Lopussa mainitaan, että Miettisen asianajaja Timo Rajamäki ei osaa vielä keskiviikkona sanoa, että tyytyykö Miettinen tuomioonsa.

Oma mielipiteeni on, että taisi se naisen euro sittenkin olla vain sen 80 senttiä tässä tuomiossa.




Doctor Lecter kirjoitti:Tästähän voisi avata keskustelun naisrattijuoppo vs. miesrattijuoppo:

Helsingin Viikissä tammikuussa 11-vuotiaan tappanut Jani Päivinen sai 4 vuotta 2 kuukautta - tuomio on lainvoimainen, sillä Päivinen ei valittanut hoviin. Päivisellä promilleja 1,80. Tarkkaa määrää ei tosin saatu selville.

Päivinen vastasi vapaalta. Autonsa määrättiin menetettäväksi valtiolle ja ajokielto ulottumaan kesäkuuhun 2016.

Hänet tuomittiin törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä liikennepaosta.

Tyttö oli suojatiellä, auton vauhti noin 100 km/h. Päivinen vetosi siihen, että hän esitutkinnassa auttoi tapauksen selvittelyssä, mutta oikeus piti puheitaan paskanjauhamisena, sillä Päivinen oli mm. hävittänyt puhelimensa, poistunut tapahtumapaikalta eikä ollut itse yhteydessä viranomaisiin.

Sitten nainen:

Kuva
Marja Terttu Miettinen. Miettiskä lähtee lusimaan. Kerta se on ensimmäinenkin. Kuva Kai Jäderholm/Savon Sanomat

Häntä ei kuvattu edestäpäin, kuten Päivistä. Tai siis ei ainakaan ole julkaistua kuvaa.

Tuomio 2 v 7 kk. Uhrit: 11-vuotias (kuoli seuraavana päivänä), 16-vuotias (luokkaantui). Promilleja 2,58. Törkeä kuolemantuottamus, törkeä rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeä vammantuottamus.

Uhrit pyöräilivät maantiellä. Ei ylinopeutta, ei suojatietä. Miettiskä ei paennut, eikä selitellyt.

Ajokiellosta enkä auton takavarikoinnista en löytänyt mainintaa.

Joo, kuta kuinkin kohdallaan ovat. En näe tässä mitään erityistä naisalennusta. Tiedä sitten tuon kuvaamisen kanssa - kait yli 5-kymppinenkin nainen voi esiintyä valokuvissa...

En usko Miettiskän valittavan hoviin. Parempi niin. Varoja säästyy ja hyväksymällä tuomion osoittaa edes jonkinlaista kunnioitusta uhreille ja heidän perheelleen.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Rattijuoppo tappoi

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Katsoin tuomiolauselmasta että Viikin tapauksessa vastaaja Päivisen kohdalla kihlakunnansyyttäjä Kimmo Virtanen on vaatinut ja käräjäoikeus vaatimukseen suostunut koskien koventamisperustetta, eli "..nykyisen ja edellisten rikosten suhde osoittaa Päivisessä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä..."
Lisäksi Viikin tapauksessa koventava tekijä oli se, että Päivinen pakeni rikospaikalta ja jopa hävitti kännykkänsä, tässä Lapinlahden tapauksessa rattijuoppo ei sentään yhtä kylmäverisesti toiminut (mitenkään tekojaan puolustelematta! molemmat ovat toiminnallaan kuitenkin aiheuttaneet ihmisen kuoleman ja tämä Miettinen samalla toisen loukkaantumisen).
Olikos missään kerrottu kuinka pitkän ajokiellon Miettinen sai? Tosin Viikin rattijuoppo-Päiviseen ei ole tuomioista päätellen ajokiellot tosin vaikuttaneet ollenkaan.. ilmeisesti hänelle ainakin on kännissä se ja sama onko ajo-oikeutta vai ei. Toivottavasti Miettinen sukunimeään kunnioittaen ymmärtää miettiä mitä ajokielto tarkoittaa ennen kuin hyppää taas auton rattiin (humalassa).
Thai Tanic
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Pe Marras 02, 2012 1:28 pm

Re: Rattijuopon yliajama 11v.tyttö kuoli, Lapinlahti 2.5.2012

Viesti Kirjoittaja Thai Tanic »

Paikallisten turpakäräjien mukaan tuomio on liian pieni. Ja onhan se. Pieni lapsi jolla elämä edessä. Tämmöisissä tapauksissa toivoisi, että suomessa olisi jenkkien rangaistukset.

Tämmöinen tapaus pitäisi rinnastaa henkirikokseen jos humalassa tappaa toisen autolla.
Disturbed
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 92
Liittynyt: To Kesä 21, 2012 4:17 pm
Paikkakunta: Europe

Re: Rattijuopon yliajama 11v.tyttö kuoli, Lapinlahti 2.5.2012

Viesti Kirjoittaja Disturbed »

Mulla ku on monta noita ihmistä joista en tykkää.. Ulkopuoliset ei ees tiedä että tunnetaan.

Tässähän tämmösiä lukiessa tulee lähinnä mieleen että helpointa ois tappaa ajamalla kännissä päälle kovalla vauhdilla. Väittää sitten vaan ettei oo koskaan tuota tuntenutkaan ja ottaa vastaan törkeä kuolemantuottamus ja ensikertalaisena kävellä pois parin vuoden päästä viimestään.

Ei oo ihmishenki kovin kallis Suomessakaan. Saatana.
jamtä?
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 6:58 pm
Paikkakunta: Lahen roku

Re: Rattijuopon yliajama 11v.tyttö kuoli, Lapinlahti 2.5.2012

Viesti Kirjoittaja jamtä? »

Vähällä pääsi, liian vähällä. :(
ei se mitn.
massarati
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Su Tammi 15, 2012 1:20 am

Re: Rattijuopon yliajama 11v.tyttö kuoli, Lapinlahti 2.5.2012

Viesti Kirjoittaja massarati »

Hyi olkoon, tuli tätä lukiessa mieleen yhdestä Poliisi kertoo -kirjasta lapsena lukemani tapaus, kun mies ajoi kahden tytön päälle autolla tahallaan. Nimenomaan takaapäin. Muistaakohan kukaan kyseistä tapausta?
Yleensäkään en ymmärrä miksi rattijuoppojen päitä silitellään...kukaan ei pakota sitä alkoholia lipittämään!
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Rattijuopon yliajama 11v.tyttö kuoli, Lapinlahti 2.5.2012

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Disturbed kirjoitti:Tässähän tämmösiä lukiessa tulee lähinnä mieleen että helpointa ois tappaa ajamalla kännissä päälle kovalla vauhdilla. Väittää sitten vaan ettei oo koskaan tuota tuntenutkaan ja ottaa vastaan törkeä kuolemantuottamus ja ensikertalaisena kävellä pois parin vuoden päästä viimestään.
Tuossa täydellisessä rikoksessa on vain se ongelma, että joku syyhän siihen tappamiseen yleensä on ja on vähän vaikea väittää, ettei tunne ollenkaan henkilöä, jonka kanssa on ollut tekemisissä niin paljon että se on tarpeen murhata.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Rattijuopon yliajama 11v.tyttö kuoli, Lapinlahti 2.5.201

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Niin vain tämäkin tuomio lieveni. Itä-Suomen hovioikeus on alentanut Marja Terttu Miettisen rangaistuksen 2 vuoden 2 kuukauden mittaiseksi.

"Hovioikeudessa nainen vaati rangaistuksensa muuttamista ehdolliseksi, jonka lisäksi olisi voitu tuomita yhdyskuntapalvelua. Hän vetosi maanviljelijän ammattiinsa.

Hovioikeus piti lopulta käräjäoikeuden tuomiota liian ankarana viitaten korkeimman oikeuden rangaistuskäytäntöihin, mutta piti vankeuden ehdottomana.
"

Savon Sanomat 8.8.2013: Koulutytön yliajaneen naisen tuomio lieveni
Porin

Re: Rattijuoppo tappoi

Viesti Kirjoittaja Porin »

Aizerbaidzan kirjoitti:Niin vain tämäkin tuomio lieveni.
Onneksi sentään ehdoton säilyi.
Walrus kirjoitti: Lunastusta veikkaan...
(jos oli edes hänen nimissään auto,eikä miehensä...)
Peräti neljännessä viestissä tässä ketjussa asia jo selvitettiin.
Koulutytön yliajo: Poliisi katkoo siipiä Lapinlahdella kiertäviltä huhuilta

Hän oli matkalla uudehkolla henkilöautolla, joka on hänen miehensä nimissä.
Jäätynyt enkeli
Nikke Knakkertton
Viestit: 166
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 1:29 am

Re: Rattijuopon yliajama 11v.tyttö kuoli, Lapinlahti 2.5.201

Viesti Kirjoittaja Jäätynyt enkeli »

Paperiversio Savon Sanomista osasi kertoa myös täysin dillen oikeuden perustelun tuolle tuomion alentamiselle: koska tää muija oli ajanut VAIN 10 kilometriä eikä hän ole huomattavasti vaarantanut liikennettä ennen tätä onnettomuutta. Vain kerran ajanut (oliko nyt) lyhtypylvääseen ymv.

Ystävän vanhemmat asuu kyseisellä kylällä ja on kuulemma todellakin yleisessä tiedossa
että tää rattarimuija on ajanut/ajaa/ja tulee ajamaan alituiseen kännissä. Pieni oli taas elämän hinta. Että näin täällä suomessa taas saatana.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Rattijuopon yliajama 11v.tyttö kuoli, Lapinlahti 2.5.201

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Jäätynyt enkeli kirjoitti:Paperiversio Savon Sanomista osasi kertoa myös täysin dillen oikeuden perustelun tuolle tuomion alentamiselle: koska tää muija oli ajanut VAIN 10 kilometriä eikä hän ole huomattavasti vaarantanut liikennettä ennen tätä onnettomuutta. Vain kerran ajanut (oliko nyt) lyhtypylvääseen ymv.
Ilta-Sanomien nettisivuilla lukee myös nuo lievennysperusteet:

--

Itä-Suomen hovioikeus otti rangaistusta alentavina seikkoina huomioon sen, että naisen ajomatka oli lyhyehkö, ja ajo tapahtui ilta-aikaan, jolloin oli kuitenkin vielä päivänvaloa.

Naisen tarkoitus oli ajaa Lapinlahden taajamasta noin kymmenen kilometrin matka kotiin.

Tästä naisen kotimatkasta tuli Matleenan viimeinen matka. Matleena menehtyi törmäyksessä saamiinsa vammoihin seuraavana päivänä sairaalassa.

Hovioikeus otti alentavana seikkana huomioon myös sen, ettei naisen ole selvitetty ajaneen ylinopeutta sekä sen, ettei ennen kohtalokasta törmäystä tapahtunut muuta liikennesääntöjen vastaista menettelyä kuin törmäys ajoradan reunakiveykseen.


--

Ilta-Sanomat 10.8.2013: Rattijuoppo surmasi tytön, oikeus lievensi tuomiota – koska ajomatka oli lyhyt
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Rattijuopon yliajama 11v.tyttö kuoli, Lapinlahti 2.5.201

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Niin, kylällä on yleisessä tiedossa, miksi sitten kukaan ei soita poliisille ja todista eukon ajaneen/ajelevan umpikännissä kun se kännykkä on melkein kaikilla taskussa?
Nyt kyläläiset sitten kertovat että ajelee edelleen, mutta tekevät asialle mitä? eivät varmaan ota edes avaimia pois (toimisi tehokkaammin kuin pelkkä poliisin soitto)? Ottaisivat rouvalta avaimet pois joka kerta kun on kännissä lähdössä ajelemaan ja kertoisivat aina kenen luota ne voi noutaa kun alkaa olla selvinpäin ja muistuttaisivat joka kerta että yksi pikkutyttö on haudassa hänen känniajelunsa vuoksi.
Auttaisiko asiaa? Rouvalla on varmaan vara ajella taksillakin jos promilleja on liikaa auton ratin taakse.

Tämän pikkutytön vika se ei ole ainakaan, mutta aikuiset tiesivät/tietävät, ovat mielestäni osasyyllisiä. Lapinlahdella tehdään aivan kuten samankokoisessa pikkupitäjässä josta itse olen kotoisin: Tiedetään ne jotka kännissä ajelevat mutta ei tehdä mitään. Muutaman kerran kun poliisin soitin niin jo oli asian (poliisin soiton) huomanneet todistamassa joukolla että "Esko sitä ajoi (0 promillea) eikä Pate (2,5 promillea)". Kas kun poliisit eivät pahoitellessaan vielä heittäneet Patelle (nimet muutettu) viinapulloa, senkin edestä kyllä hyviä illanjatkoja toivoteltiin ja heitettiin huulta ja naureskeltiin eri sattumuksille.

Samoin peruutti rattijuoppo ojaan (ei eletty kännykkäaikaa) niin menin naapurin isännälle sanomaan että soittaa poliisin että rattijuoppo on nyt ojassa niin naapuri hinasi auton ojasta pois! Sentään ajoi auton parkkiin ja kauniisti pyysi että rattijuoppo (joka ei ilman tukea olisi pysynyt pystyssä) ei enää lähtisi ajelemaan, ainakaan pitkälle, no naapuri majoitti nukkumaan pahimman kännin pois että jaksaa ryypätä lisää.
Joku toinen
Harjunpää
Viestit: 348
Liittynyt: La Tammi 28, 2012 11:22 pm

Re: Rattijuopon yliajama 11v.tyttö kuoli, Lapinlahti 2.5.201

Viesti Kirjoittaja Joku toinen »

matblockb:n ajatuksen juoksua on hieman vaikea ymmärtää.
Syyllistät paikkakuntalaisia siitä etteivät he ilmoittaneet että ilta-aikaan täti on lähtenyt ajelulle?
Eli nyt sitten jokaisella Lapinlahtelaisella linjat on kuumina kun joku ajelee mahdollisesti kännissä? Siis mahdollisesti. Kyseinen naishenkilöhän ajoi miehensä autolla.
Jos joku känninen ajaa joskus päällesi niin syyllistän Sinua, koska olisit voinut itsekin soittaa kännikuskista poliisille.
Voi kun joku osaakin asiantuntevasti kirjoittaa moista paskaa.
Vastaa Viestiin