60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Samuli
Martin Riggs
Viestit: 642
Liittynyt: To Marras 22, 2012 11:43 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Samuli »

Ja muutaman kympin takia :shock: Henki oli aika halpa tässä tapauksessa. Meksikokin saa odottaa jonkun aikaa ja hyvä niin.
Helinä79
Lauri Hanhivaara
Viestit: 135
Liittynyt: Pe Marras 30, 2012 3:32 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Helinä79 »

NeitiEtsivä kirjoitti:http://www.kymensanomat.fi/Online/2013/ ... 15111481/4

Eli yksin on näemmä toiminut. Uskoisko tuota, no voihan se ollakin. Tahtois kyllä vähän lisää tietää tästä asiasta mut eikai sitä meille koskaan kerrota.
Tämäkö on se "mysteeri" mikä selvisi. Eilen näin ohimennen toisen iltapäivälehden lööpin, mutta en ehtinyt lehteä mennä ostamaan. Eipä olisi kannattanut.
The trust of the innocent is the liar's most useful tool.
-Stephen King-
Sudenkorento
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Su Marras 25, 2012 6:57 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Sudenkorento »

Eikö se alunperin pitänytkin olla niin, että murhaaja toimi yksin? Yhtäkkiä, niitä piti olla useampi.
No asiasta kukkaruukkuun - murhan aikoihin Karhulan koulujen pihoilla liikuskeli mustupukuinen huppari mies. Lehdessäkin siitä oikein kirjoitettiin, joka sitten katosi samoihin aikoihin, kun tämä murhamies saatiin kiinni. Tuskin sitä rikasta kotkalaispenskaa olisi haettu koulusta kuitenkaan :D
Mielenkiinnolla odotan mikä on seuraava uutinen asian tiimoilta!
inspector Jay
Susikoski
Viestit: 37
Liittynyt: Ma Syys 05, 2011 5:46 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja inspector Jay »

Viime marraskuussa Kotkan Marinkylässä kotkalaisen 60-vuotiaan asianajajan surmannut 23-vuotias kotkalaismies myöntää olleensa rikospaikalla, uhrin omakotitalossa.

Murhan tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kimmo Huhta-aho keskusrikospoliisista kertoo epäillyn tunnustaneen paikalla olonsa tammikuun puolessa välissä. Epäillyn muutettua linjaansa on tutkinta edistynyt merkittävästi.

— Aiemmin epäilty on kiistänyt kokonaan olleensa rikospaikalla, sanoo Huhta-aho. Hän ei kommentoi, onko epäilty myöntänyt myös itse surmatyön.

Huhta-ahon mukaan raha ohjasi murhasta epäillyn toimintaa.

— Hän sai myös rahaa saaliikseen, mutta se kuinka paljon, ei ole aukottomasti selvinnyt. Puhutaan kuitenkin pienistä summista, joko kaksi- tai kolmenumeroisista. Ei ole myöskään selvinnyt, onko epäilty yrittänyt käyttää asianajajalta kadonnutta pankkikorttia.

Rikoskomisario Huhta-aho korostaa, että surmaaja on toiminut yksin.

— Myöskään asianajajan ammatilla ei ole mitään tekemistä rikoksen motiivin kanssa. Epäillyn ja uhrin taustojen tutkinnassa ei ole myöskään paljastunut minkäänlaisia henkilökohtaisia kaunoja, sanoo Huhta-aho.
Kuva:Kymen sanomat 31.1.2013
Kuva:Kymen sanomat 31.1.2013
panorama_Kysa_14617367.jpg (40.67 KiB) Katsottu 3760 kertaa
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Asianajajan murha: Epäilty suunnitteli toista vakavaa rikosta

Kotkalaisen asianajajan murhasta epäilty, yli 20-vuotias kymenlaaksolaismies on myöntänyt kuulusteluissa olleensa murhapaikalla tekoaikaan. Tutkinnassa on myös varmistunut, että epäilty toimi yksin. Poliisi on kuvaillut henkirikosta raa'aksi ja hyvin erikoiseksi.

Tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho keskusrikospoliisista kertoo, että epäillyn paikallaolotunnustuksen jälkeen kuulusteluissa on edistytty merkittävästä.

– Epäiltyä ja muita henkilöitä kuulemalla on saatu kohtuullisen varma kanta siihen, että epäilty on toiminut yksin eikä tekoon liity muita asianosaisia.

Tutkinnan aikana on useita henkilöitä ollut kiinniotettuna tai pidätettynä, mutta heidät on saatu suljettua tutkinnasta pois. Henkilöiden tarkkaa lukumäärä Huhta-aho ei kerro.

Raha teon motiivi
Miestä epäillään murhan lisäksi törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä ryöstöstä. Teon motiiviksi näyttää nousevan raha ja epäillyn taloudellinen tilanne.

– Motiivi näyttäisi kietoutua epäillyn taloudellisen tilanteen ympärille. Epäillyllä oli tietämys uhrista ja hänen vakavaraisuudestaan. Tämä on varmaankin selittävä syy, miksi epäilty ja uhri ovat kohdanneet.

Huhta-aho kertoo, että epäillyllä on ollut epäonnistunutta liiketoimintaa. Tutkinnassa on selvinnyt, että epäilty suunnitteli toista "vakavaa rikosta" marraskuisen murhan jälkeen.

– Henkeen ja terveyteen kohdistuvasta rikoksesta olisi ollut kysymys, jos se olisi toteutunut. Olemme vakuuttuneita siitä, että epäilty olisi jatkanut rikollista toimintaansa ilman pidätystä.

Epäilty suunnitteli matkaa Meksikoon
Epäillyllä oli myös suunnitelmia matkustaa joulukuussa Meksikoon. Huhta-ahon mukaan epäillyllä oli maassa ystävyyssuhde.

– Ilmeisesti epäillyn taloudellinen tilanne ei mahdollistanut lähtöä.

Epäilty tekijä otettiin kiinni joulukuussa. Asianajaja surmattiin kotiinsa Kotkan Marinmäessä marraskuun puolessavälissä.

Syytteen nostamisen määräaika on 19. huhtikuuta.
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... aa-rikosta
Totuus
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

inspector Jay kirjoitti:Puhutaan kuitenkin pienistä summista, joko kaksi- tai kolmenumeroisista.
Huhhuh, kyllä on pienestä summasta mitä ilmeisimmin ollut kyse.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV3/Kyllikki S kirjoitti:Huhta-aho kertoo, että epäillyllä on ollut epäonnistunutta liiketoimintaa. Tutkinnassa on selvinnyt, että epäilty suunnitteli toista "vakavaa rikosta" marraskuisen murhan jälkeen.

– Henkeen ja terveyteen kohdistuvasta rikoksesta olisi ollut kysymys, jos se olisi toteutunut. Olemme vakuuttuneita siitä, että epäilty olisi jatkanut rikollista toimintaansa ilman pidätystä.
Sosiopaattiko? Tappoi kerran ja suunnitteli jo seuraavaa iskua. Onneksi on nyt kiinni.

Mielenkiinnolla odottelen surmatavan julkistusta. Ehkä sitten viimeistään oikeudenkäynnissä.
Helinä79
Lauri Hanhivaara
Viestit: 135
Liittynyt: Pe Marras 30, 2012 3:32 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Helinä79 »

Lisää "suunnitteilla" olleesta uudesta rikoksesta.

Iltalehti Maanantai 4.2.2013
Asianajajan surma: Epäilty suunnitteli toistakin väkivaltarikosta

Kotkalaisen asianajajan surmasta epäilty yli 20-vuotias mies suunnitteli vakavaa väkivaltarikosta.

Suunnitelmat selvisivät poliisin omissa tutkimuksissa ja kuulusteluissa.

-Sillä mahdollisella uudella rikoksella ei olisi ollut mitään yhteyttä tähän tutkinnassa olevaan (asianajajan surmaan), sanoo tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho KRP:stä.

Huhta-aho ei tarkemmin erittele, kehen rikos olisi kohdistunut tai mikä sen syynä olisi ollut.

- Olemme lähestyneet suunnitellun rikoksen tiimoilta hyvin eri asemassa olevia ihmisiä. Lisäksi olemme saaneet vahvistettua omia käsityksiä kuulusteluilla ja omilla tutkimuksilla. Nämä kaikki muodostavat loogisen yhteyden.

Kymenlaaksolaisen miehen kuulusteluissa tapahtui merkittävä käänne tammikuun puolivälissä, noin kaksi kuukautta sen jälkeen, kun 60-vuotias mies surmattiin "elämälle vieraalla tavalla" kotiinsa Kotkan Marinkylässä.

- Suunta muuttui kuulusteluissa tuolloin. Aiemmin oli hankala saada hedelmällisiä keskusteluja aikaiseksi, kun epäilty ei ollut myöntänyt olleensa tekopaikalla. Nyt hän on tuonut itsensä tekopaikkaan ja tekoajankohtaan.

Huhta-ahon mukaan esitetty näyttö sai tekijän avoimemmaksi.

- Lisäksi hänen kanssaan on istuttu pitkään vastakkain ja yhteistyötä on tehty jo tovin, joten ehkä luottamus kuulustelijan suuntaan edesauttoi häntä tulemaan tässä asiassa avoimemmin esille.

Motiivina raha

Kymenlaaksolaismiestä epäillään murhasta, törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä ryöstöstä.

Huhta-ahon mukaan yksi selittävä tekijä tekoon oli epäillyn taloudellinen tilanne.

-Jos on muitakin syitä, niin ne eivät ole meille auenneet. Mutta tahallinen henkirikos ei tarvitse mitään ihmeellistä syytä. Joka tappaa toisen tahallaan, niin se on henkirikos. Mutta toki motiivi kuuluu luontevasti selvitettävien asioiden piiriin.

Poliisi on pidättäytynyt kommentoimasta surman tekotapaa.

- Tiedämme, että tekotapa kiinnostaa ihmisiä. Tässä vaiheessa emme kerro siitä enempää, sillä kuulustelut ovat kesken. Kuulustelut eivät varsinaisesti ole alusta lähteneet liikkeelle, mutta käänteen myötä olemme tietyllä tapaa palanneet perusasioihin. Ei ole hedelmällinen tilanne, jos on tekotapaan liittyvää tietoa julkisuudessa.

Toisen väkivaltarikoksen suunnitelusta kertoi ensimmäisen MTV3.
Ai, että kiinnostaa tepotapa, ei kai :mrgreen: .

Spekulaatiot kehiin, kuka olisi ollut tämä toinen uhri ja olisiko motiivi ollut sama?
The trust of the innocent is the liar's most useful tool.
-Stephen King-
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

PaxCow kirjoitti:
inspector Jay kirjoitti:Puhutaan kuitenkin pienistä summista, joko kaksi- tai kolmenumeroisista.
Huhhuh, kyllä on pienestä summasta mitä ilmeisimmin ollut kyse.
Tässä korostuu mielestäni tekijän typerät kuvitelmat ja jonkin sortin harhaisuus, on varmaan kuvitellut että siellä asianajajan kotona on rahaa tuhansia euroja ja sieltä on helposti keikattavissa pieni omaisuus.

Ehkä tuo (oletettu) yllättävän suuri väkivalta liittyykin sitten siihen kun sitä rahaa ei olekaan löytynyt niin raivo ja epätoivo on ottaneet vallan. Tai sitten surmaaminen on alusta asti ollut tarkoituksena ja runsaalla väkivallalla on yritetty kiristää tietoa rahakätköstä. Jota ei sitten olekaan ollut..
pikasso
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1414
Liittynyt: Ti Kesä 08, 2010 12:16 am

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja pikasso »

Lainaus:
"Sillä mahdollisella uudella rikoksella ei olisi ollut mitään yhteyttä tähän tutkinnassa olevaan (asianajajan surmaan), sanoo tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho KRP:stä.

Huhta-aho ei tarkemmin erittele, kehen rikos olisi kohdistunut tai mikä sen syynä olisi ollut.

- Olemme lähestyneet suunnitellun rikoksen tiimoilta hyvin eri asemassa olevia ihmisiä. Lisäksi olemme saaneet vahvistettua omia käsityksiä kuulusteluilla ja omilla tutkimuksilla. Nämä kaikki muodostavat loogisen yhteyden
Sillä mahdollisella uudella rikoksella ei olisi ollut mitään yhteyttä------ nämä kaikki muodostavat loogisen yhteyden.

Tästä yllä olevasta voisin lähteä veikkaamaan, että kyseessä oli raha, mutta ei akuuttiin hätään haettu. Kyseessä voisi olla paremminkin kosto. Velkaantunut henkilö voisi toden totta olla hyvin eri asemassa olevien ihmisten koston kohteena: verottaja, pankinjohtaja jne. Sukulaisuuteen ja tuttuuteen sitomalla kun nämä kuitenkin olivat jollain tasolla tekemisissä niin tieto heidän hyvin voinnista ja siitä kärsiminen ettei apua oltu saatu, vaikka olisi voitu antaa, niin raivo on kohdentunut tässä nyt ensimmäiseen mahdolliseen rahakkaaseen.
Kaalisoppa
Remington Steele
Viestit: 244
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 7:51 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Kaalisoppa »

Olikos jossain juttua, että se suuniteltu rikos olisi ollut varakkaan perheen lapsen kidnappaus ja lunnaiden vaatiminen?
pikasso
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1414
Liittynyt: Ti Kesä 08, 2010 12:16 am

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja pikasso »

Jos joku jaksaa kaivaa, niin voiko verorästit yksistään aiheuttaa matkustuskiellon?

Jotain tällaista taustalla.
Helinä79
Lauri Hanhivaara
Viestit: 135
Liittynyt: Pe Marras 30, 2012 3:32 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Helinä79 »

Kaalisoppa kirjoitti:Olikos jossain juttua, että se suuniteltu rikos olisi ollut varakkaan perheen lapsen kidnappaus ja lunnaiden vaatiminen?
Tuolla puhutaan "vakavasta väkivaltarikoksesta". Olisiko kidnappaus tällainen? En itseasiassa edes tiedä. Ja puhuttiinko jossain peräti toisesta henkirikoksesta.

Mulle tulee motiivina mieleen, rahan lisäksi, se fantasia maailma missä on elänyt. Ihan vaan omaksi iloksi.
The trust of the innocent is the liar's most useful tool.
-Stephen King-
suiza
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Joulu 07, 2012 5:27 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja suiza »

suiza kirjoitti:Morjens!
tämä keissi sai kirjautumaan, sen verran mystiseltä vaikuttaa. Itsellä ollut tässä pitkän aikaa tunne että nuorella kaverilla on mennyt p***u päähän ja se on saanut miehen sekaisin.

Tänään oli Iltasanomissa esimerkki siitä miten lukenutkin mies voi hairahtua naiskauneuden edessä http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... pos=ok-nln
Täytyipä ihan quotata itseäni.

Epätoivoinen kaukorakkaus + epätoivoinen rahatilanne + tyhmä pää - siitähän se sitten lähti...ainakin arvelen vahvasti niin...
Sudenkorento
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Su Marras 25, 2012 6:57 pm

Re: 60 v. mies surmattiin Kotkassa 15.11.2012

Viesti Kirjoittaja Sudenkorento »

Yllä ihan järkeenkäypä selitys, mutta miksi pitää ylireagoida hengenriisto tavassa? Luulisi, että olisi helpompaa nappi ottaan laukaista, kuin tehdä "elämälle vieraita" tekoja. Mulla on semmoinen tunne, ( myönnettäköön, että näiden lehtiuutisten takia luultavasti ) että kysyinen sankari on saattanut nauttia näistä jutuista :shock:
Kaveri on liikuskellut tuolla ihmisten ilmoilla pari viikkoa ja keskustellut tapahtumista, kuin olisi ollut ulkopuolinen itse. Kuulemma, sanonut itse spekuloinneissaan, että tappaja on ollut kova jätkä!
Vastaa Viestiin