Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa - Espoo 3.2.2013

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
enpakerro
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: Ma Tammi 17, 2011 12:26 pm
Paikkakunta: Pkseutu

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja enpakerro »

Matlockb voisi kertoa, että mistä bentsodiatsepiinista tulee päivän parin sekavuustila?! Harvinaisen pitkävaikutteinen bentsodiatsepiini täytyy olla silloin kyseessä. Valaisetko, että mikä?
Avatar
tuuli
Sofia Karppi
Viestit: 449
Liittynyt: Pe Tammi 28, 2011 1:54 am
Paikkakunta: Pori

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja tuuli »

i_i kirjoitti:
tuuli kirjoitti:Sen haluaisin tietää, ett miksi ensin sanottiin, että henkiinjäänyt tyttö näki molemmat teot ja on todella järkyttynyt ja sitten ei olekaan nähnyt. No, järkyttynyt on nyt varmaan kuitenkin!
Olisiko siis kyse ihan vaan siitä, että tytön on oletettu nähneen teot, vaikka häntä ei oltu vielä kunnolla puhutettu..? Sitten vasta kun on päästy puhuttamaan, on selvinnyt, ettei tyttö nähnytkään varsinaista tekoa.
Kuulostaa loogiselta. Oisko käynyt näin. Kyllähän siinä tolaltaan on, vaikkei itse actionia olisikaan nähnyt! Mitähän raukkaparalle syötetään, että pysyy join kuin järjissään..
MelkoNormi
Armas Tammelin
Viestit: 89
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 1:01 am

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja MelkoNormi »

Jos ei oteta kantaa oliko mustasukkaisuudella tässä tapauksessa motiivin kannalta mitään tekemistä niin kommentoin asiaa silti. Se on täysin mahdollista. On aivan yhtä järkeenkäyvää että ihminen tappaa mustasukkaisuuksissa yhdenillan tutun vuoksi kuin jos tappaa puolikkaan minttuviinapullon vuoksi kuten on myös suomen maassa joskus käynyt. Tai kun vertaa känniporukoiden koheltamista että kuolemaan johtanut toiminta on saanut alkunsa jostain pikkuvinoilusta ja vitsailuista ja se sitten se vaan eskaloituu kuten kännissä on aina silloin tällöin tapana. VIinapäissään ei harkinta pelaa että homma pitäisi puhaltaa poikki ja homma vaan menee sitten eteenpäin kuin lumipalloefekti.

Kun on olemassa syy ja sitten tekosyy, niin itsekin olen huomannut että jos jollekin yrittää selittää miksi hiihtokilpailussa ei suksi luistanut, niin sitten se "ihan oikea syy" leimataan helposti tekosyyksi jolla "muka selitellään" miksi suksi ei kulkenut. Vaikka se muiden luulema tekosyy on ihan oikeasti se syy. Joten jos ihminen on väkivaltaan taipuva ja äkkiarvaamaton ja impulsiivinen, joku aivan epäuskottavalta kuulostava syy voikin äkkiä muuttua juuri siksi tekijäksi joka laukaisee käytöksen, tuntui se sitten miten naurettavalta tahansa. Aikaisemmin viittasin tuohon hyvinkään asemieheen ja kuka sitä nyt oikeasti uskoo että perimmäinen syy miksi ihmisiä ammuttiin oli painimatsissa häviäminen. Pitää pystyä erottamaan se, että "tekisinkö minä tässä tilanteessa jotain" ja se "mitä joku muu tässä tilanteessa tekisi" jotka on kaksi aivan eri asiaa. Joskus liiallinen järkeily joissain asioissa ei asioita eteenpäin vie ja joskus pitää vaan todeta että jotain vain tapahtui aivan naurettavasta syystä jos edes siitäkään.
Ilina
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Ti Marras 27, 2012 10:09 am

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja Ilina »

Mä spekuloin jutun näin :

Tällä epäilyllä on ollu jotain kaunoja murhattua miestä kohtaan ja näiden kaunojen vuoksi saapuu Espooseen suunnitelmanaan murhata. Alkuillasta ollaan kuitenkin oltu jossain bileissä, josta mukaan lähteny nämä tytöt. Epäilty kenties vastustellut tyttöjen mukaan ottamista? Jatkoilla epäilty on huumannut murhatun miehen minimoidakseen murhan aikana tapahtuvan vastarinnan. Ehkä tytötkin on huumattu, joka selittää sen miksi henkiinjäänyt tyttö on nukkunut niin sikeästi, ettei ole herännyt todistamaan surmia. Toinen tytöistä herääkin kesken murhatyön ja huutaa näitä naapureiden kuulemia lopeta-huutoja. Näin ollen epäilty surmaa myös tytön, ettei hän estelisi suunniteltua murhaa.

Tuo huumaaminen selittäisi poliisin kommentin mahdollisuudesta keskeyttää surmat. Epäilty on voinut tiputella esim. näitä bentsoja muiden drinkkeihin pitkin iltaa. Loppuviimein ollaankin sit aika sooseissa, joten murhaaminen sujuu vaivatta.

Tuossa jossain uutisessahan luki, että edellisenä iltana epäilyn luona Tampereella on ollut nainen ja mies. Ehkä nämä henkilöt osasivat kertoa epäilylle tämän jonkun asian, mistä epäilty on suuttunut niin että on lähtenyt murhaamaan. Syyhän voi olla mustasukkaisuus, mutta siihen ei ole liittynyt paikalla olevat tytöt, vaan aivan joku muu nainen.
Jäätynyt enkeli
Nikke Knakkertton
Viestit: 166
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 1:29 am

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja Jäätynyt enkeli »

Kyllä sitä ihan puhtaasti juomalla saa ittensä täysin tietämättömyystiloihin. Ei tarvii kun tonkka punkkua, josta naukkailla tiuhaan tahtiin ja alle vaikka vähän nukuttu yö. Ite ole koskaan käyttänyt mitään aineita ja monesti ollu sellasissa unitiloissa että ois saanu vieressä tappaa vaikka talollisen sakkia enkä ois takuulla heränny.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Tai sitten ihan peruskauraa: surmattu tyttö on antanut pakit, josta surmaaja riemastunut niin, että on alkanut riehua. Surmattu mies (poika) tullut väliin ja molemmille käynyt huonosti. Henkiin jäänyt tyttö paennut vessaan lukkojen taaksen ja rynnännyt sieltä ulos tapahtumien jälkeen.
...en ainakaan usko, että olisi asuntoon palannut naapureiden ovien koputtelun jälkeen...

Tekijäkin voisi tuon pakkien saamisen luokitella mustasukkaisuudeksi... pienessä mielessään.
Nuotio & Äreät Tiput
THG
Remington Steele
Viestit: 212
Liittynyt: Su Joulu 09, 2012 2:01 pm

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja THG »

Täällä on kyllä mielestäni vähän kaukaa haettuja teorioita huumaamisesta ja siitä, että uhrit olisivat olleet sammuneita jne. alkuperäisten tietojenhan mukaan asunnosta oli kuulunut kamppailua ja muistaakseni tavaroiden paiskomista. Siihen päälle vielä "Lopeta!" -huudot ja se tosiasia, että ovella on verta ja matlockki kertoo toisen uhreista yrittäneen paeta. Taisi saada ovenkin auki? :o

Yhteenvetona siis se, että uskon kaikkien olleen ihan hereillä, erittäin humalassa vaan. Etenkin tekijän.

Kyllä viinasta saa itsetuhoisen ja äärettömän vihaisen ja väkivaltaisen olon. Kyllä tässä maassa luulisi kaikkien sen ymmärtävän ja tietävän. Viina on raivon lähde. En yhtään ihmettele, että tälläisia huutoja on pihalla tekijä huudellut poliiseille. Kyllä näitä viinapäissään raivoavia on kymmeniä kertoja enemmän kuin narkkareita. Olen myös ymmärtänyt, että useimmat lääkkeet tekevät aika hiljaiseksi, sekavaksi, änkyttäväksi, masentuneeksi, passiiviseksi jne. toki niitäkin on montaa eri lajia, en niitä ole kokeillut.

Mitä mustasukkaisuuteen tulee, niin täysin mahdollista. Mutta itse uskon siellä syntyneen jostain riitaa ja tappelu. Teräaseella yksi mies pystyy helposti tappamaan kaksi ihmistä ja "jäädyttämään" yhden istumaan paikoillaan, jos/kun on tarpeeksi "pelottava ja uskottava". Ei siinä uskalla liikkua, jäätyy vaan paikoilleen. t. aseen piippua tuijottanut...

Ensimmäisessä uutisessa naapuri kertoi kuulleensa meteliä noin 15 minuuttia. Se on jo erittäin pitkä aika surmaamisessa. Jopa puolet siitä on pitkä aika, jonka aikana ehtii harkita ja keskeyttää tekonsa. Ihminen kuolee puukoniskuihin kyllä nopeasti, uskokaa pois. TV vääristää.
BURVIS
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 3:26 am

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja BURVIS »

enpakerro kirjoitti:Matlockb voisi kertoa, että mistä bentsodiatsepiinista tulee päivän parin sekavuustila?! Harvinaisen pitkävaikutteinen bentsodiatsepiini täytyy olla silloin kyseessä. Valaisetko, että mikä?
En ole matlockb mutta rivatril nimisessä lääkkessä vaikuttavan aineen, klonatsepaamin, puoliintumisaika wikipedian mukaan 18-50h, itse muistelin että olisi ollut 48h.
enpakerro
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: Ma Tammi 17, 2011 12:26 pm
Paikkakunta: Pkseutu

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja enpakerro »

Se puoliintumisaika ei tarkoita sitä, että aktiivinen vaikutus olisi silloin edelleen päällä.
"Esimerkiksi puoliintumisaika (eli aika jossa yhden lääkeannoksen pitoisuus veressä laskee puoleen alkuperäisestä pitoisuudesta) diatsepaamilla on 20 - 100 tuntia ja diatsepaamin aineenvaihdunnassa syntyneen väliaineen desmetyylidiatsepaamin puoliintumisaika on 36 - 200 tuntia.
Tämä merkitsee sitä, että veriseerumista voidaan löytää puolet yhden annoksen sisältämän diatseepaamin aineenvaihduntatuotteista jopa 200 tuntia käytön jälkeen."
"Poistumisnopeus on ilmeisen tärkeä bentsodiatsepiinien vaikutuksen määrittäjä. Kuitenkin lääkkeen havaittavissa oleva vaikutus on tavallisesti kestoltaan huomattavasti lyhempi kuin puoliintumisaika. Useimpien bentsodiatsepiinien havaittava vaikutus lakkaa muutamassa tunnissa."
Tämä keskustelu ei tähän kuulu, lopetan osaltani.

alkuperäislähde löytyy tuolta http://www.benzo.org.uk
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Kyllä todistaja on ollut sammunut, koska poliisin mukaan vasta surmat havaittuaan hän on yrittänyt hakea apua naapurista. Eli hän ei ole havainnut surmatöitä tapahtuma-aikana vaan vasta uhrien kuoleman jälkeen, vaikka naapuriin on kuulunut uhrien huutoja ja vaikerrusta ja surmat olivat pitkäkestoisia. Saman asunnon sisällä ollut ei ole voinut olla havaitsematta surmia, jos ei ole ollut sammunut/päihteistä sekaisin.

Kukaan ei ole sanonut, ettei mustasukkaisuus ole lainkaan mahdollinen motiivi mutta kun poliisi on julkisesti todennut epäilevänsä epäillyn kertomusta tältä osin ja että hän selittelee järjetöntä ja vailla motiivia olevaa tekoaan näin, niin jokin syy siihen on, ehkä epäuskottava/ristiiriitainen kertomus ja todistajan kertomuksen ristiriitaisuus epäillyn kertomuksen kanssa.

Lisäksi tekijän aikaisempi väkivaltahistoria osoittaa, että hän on taipuvainen sattumanvaraiseen ja äkilliseen väkivaltaan, joka ei tarvitse mitään provokaatiota. Tässä valossa on todennäköisempää, että päihtynyt tekijä on vain raivostunut ja alkanut riehumaan ilman mitään provokaatiota.

Oikeastaan kyseessä on aika samantyyppinen tapaus kuin Pähkinärinteen kaksoissurmat sillä erotuksella vain, että osapuolet ovat eri ikäisiä.
helmipöllö
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2012 11:05 pm

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja helmipöllö »

aika sekalaista luettavaa tämä ketju... entäpä jos se mustasukkaisuus kohdistuukin siihen tapettuun mieheen? kaikki olettavat että siihen täytyy liittyä nainen. Mielenkiinnolla jään seuraamaan miten tämä juttu lopulta edistyy. Meneekö murhina vai tappoina :?:
MelkoNormi
Armas Tammelin
Viestit: 89
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 1:01 am

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja MelkoNormi »

Tietenkin jos tekijä on pelimies, on voinut etukäteen ajatella että jos jälkikäteen sanoo että mustasukkaisuus olisi syy, niin se todellinen murhan motiivi jäisi löytymättä ja homma voisi mennä sitten tappona, varsinkin jos vetäisi suunnitelmallisesti pään täyteen ja näin voisi siihenkin sitten vedota.
Samuli
Martin Riggs
Viestit: 642
Liittynyt: To Marras 22, 2012 11:43 pm

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja Samuli »

Ilta-Sanomat 6.2.2013

Toisin kuin Ilta-Sanomat eilen kertoi, asunnossa ollut 16-vuotias tyttö ei ole tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Rauli Salosen mukaan nähnyt veritekoa.
- Tyttö on poistunut tai poistettu asunnosta. Hän on yrittänyt saada naapureilta apua. Hän on koputellut oviin ja pyytänyt apua.
Ei ole ollut sammuneena. Voitaisiinko keskittyä johonkin muuhun, kuin tämän asian vatvomiseen?
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Tekijän luona oli ollut kylässä mies ja nainen. Ehkä nainen oli tämän tekijän tyttöystävä ja humalan kirvoitettua kielet, on tullut kertoneeksi, että on tullut petettyä kaveria tämän surmansa saaneen kanssa. Tai ehkä tiesi pojan äkkipikaiseksi, niin muutti tarinan niin, että kaveri on vikitellyt häntä tai raiskannut hänet. (raiskaus= totta tai ei, samoin vikittely). Ainakin juttu on osittain totta. Ja mustasukkaisena tekijä lähtee Espooseen,
kylään kaverilleen. Lähtiessään on jo päättänyt, että tappaa tämän.
Mustasukkaisuus on paha tauti, ja vielä humalalla höystettynä vielä pahempi.
Kaunahan kohdistuu vain surmansa saaneeseen nuorukaiseen, koska ei vahingoittanut millään tavoin tätä toista paikalla ollutta tyttöä. Tämä toinen tyttö kuoli vahingossa tappelun tiimellyksessä tai sitten on sanonut jotain pahasti kaverille, joka oli ollut jo raivoa täynnä muutenkin ehkä jo edellisestä päivästä lähtien. Ja sitten sai tyttökin osansa.
Hiljainen kaveri muuten, kuulemma. Ei edes puhunut luultavasti aikeistaan. Näin se on:Hiljaisessa vedessä kutevat pahimmat kalat.
Siinä oli suunnitelmallisuus, mitä epäillään, samoin mustasukkaisuus.
Kaukaa haettua ehkä, mutta ei mahdotonta. Kaipa joskus selviää.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Mies ja nainen surmattu Kauklahdessa -Espoo 3.2.2013

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Samuli kirjoitti:
Ilta-Sanomat 6.2.2013

Toisin kuin Ilta-Sanomat eilen kertoi, asunnossa ollut 16-vuotias tyttö ei ole tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Rauli Salosen mukaan nähnyt veritekoa.
- Tyttö on poistunut tai poistettu asunnosta. Hän on yrittänyt saada naapureilta apua. Hän on koputellut oviin ja pyytänyt apua.
Ei ole ollut sammuneena. Voitaisiinko keskittyä johonkin muuhun, kuin tämän asian vatvomiseen?
Ei enää siinä vaiheessa kun on asunnosta poistunut! Hän on kuitenkin tekoaikaan ollut asunnossa sisällä ja vasta sen jälkeen poistunut asunnosta ja hakenut apua. Kun hän on havainnut surmatyöt, hän on poistunut asunnosta ja yrittänyt hakea apua. Poliisi tiedotti tästä aiemmin. Tekoaikaan hän ei ole tekoja havainnut, joten todennäköisesti sammunut tai muuten päihteistä sekaisin.

Atlantalla on faktat sekaisin. Tyttö ja tekijä tavanneet samana iltana ensimmäisen kerran, ja toinen uhri on mies.
Vastaa Viestiin