Bad Machine 81 Finland

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
kaki

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja kaki »

Vantaan liivijengiläisten määrä on kasvanut rajusti

Kuva: POLIISI
Viime vuonna poliisia työllisti Vantaalla etenkin Helvetin enkelien alajärjestö nimeltä Bad Machine. Poliisin mukaan kyseinen moottoripyöräjengi pyörittää salakapakkaa Viinikkalassa.
PAIKALLISET
25.1.2013 07:30, Päivitetty: 24.1.2013 16:10 Kommentoi 19
Poliisi on huolissaan rikollisjärjestöiksi luokiteltujen moottoripyöräjengien vahvistumisesta Vantaalla.

Itä-Uudenmaan poliisin rikosylikomisario Timo Nyyssönen kertoo, että liivijengit ovat onnistuneet haalimaan riveihinsä lyhyessä ajassa suuren joukon uusia vantaalaisia jäseniä.

– Jäsenmäärä on jostain syystä kasvanut räjähdysmäisesti. Pari vuotta sitten Vantaalla asuvia jengiläisiä oli 60, nyt jo noin 200, Nyyssönen kertoo.



Ammuskeluja ei onneksi ollut Vantaalla.”
Poliisin tietojen mukaan uudet jäsenet ovat tyypillisesti ”keski-ikäisiä sekatyömiehiä, joilla on jonkinlaista rikostaustaa”. Alaikäisiä ei joukossa ole. Jengiläisillä tiedetään olevan ampuma-aseita.

– Ammuskeluja ei onneksi ollut Vantaalla viime vuonna, Nyyssönen sanoo.

Kotimaiset liivijengit nousivat viime vuonna poliisin päähuolenaiheeksi Vantaalla.

Liivijengiläisten epäillään syyllistyneen huumekauppaan, laittoman tavaran kauppaan, alkoholirikoksiin sekä väkivaltarikoksiin, jotka liittyvät muun muassa velanperintään ja ravintolanujakoihin.

Nyyssösen mukaan poliisia työllistivät viime vuonna erityisesti Helvetin enkelien alajärjestöt, etupäässä Bad Machine.

Poliisi iski jengin kerhotiloihin Viinikkalassa runsas vuosi sitten epäillyn tapon yrityksen takia. Tiloista löytyi aseita, huumeita ja salakapakka.

Useita Bad Machinen jäseniä tuomittiin useista eri rikoksista vankeusrangaistuksiin Vantaan käräjäoikeudessa. Tuomiosta valitettiin, ja nyt poliisi odottaa hovioikeuden ratkaisua, joka annetaan maaliskuussa.

– Nämä jäsenet ovat yhä vapaalla jalalla, ja salakapakka on jatkanut toimintaansa, Nyyssönen kertoo.

Poliisi on laatinut toimintastrategiaa Vantaalla vaikuttavien liivijengien varalle.

– Emme voi vain jäädä katselemaan heidän touhujaan. Motoristijengit ovat vakava uhka yhteiskunnalle, Nyyssönen korostaa.

Rikosylikomisarion mukaan moottoripyöräjengien toiminta uhkaa laajentua Suomessa edelleen. Se on myös jo varsin kansainvälistä.

– Paikallisilla jengiläisillä on kontakteja ainakin Baltian suuntaan.

Tänä vuonna poliisin suurennuslasin alla on liivijengien lisäksi etenkin se, ilmestyykö Vantaalle nuorten muodostamia väkivaltaisia katujengejä, jollaisia on jo Helsingissä.

– Havaintojemme mukaan tällaisia jengejä ei Vantaalla ole ollut, Nyyssönen toteaa.

Poliisin mukaan katujengeillä ei ole mitään yhteyttä motoristijengeihin.


ULKOMAALAISKOPLIEN TOIMINTA HIIPUI
Tuomas Massinen

Vuosi 2012 oli Vantaalla rikostilastojen valossa edellisvuotta rauhallisempi: Itä-Uudenmaan poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä laski.

Poliisi kirjasi Vantaalla viime vuonna yhteensä 22 635 rikosta. Vuonna 2011 vastaava luku oli 23 256.

Rikosylikomisario Timo Nyyssösen mukaan rikosten määrän väheneminen johtui pitkälti omaisuusrikoksista, joiden määrä putosi 13 250:stä 11 514:een.

– Omaisuusrikosten väheneminen selittyy pääosin sillä, että ulkomaalaiset rikollisryhmät eivät olleet viime vuonna kovin aktiivisia. Moni niiden jäsenistä on tuomittu pitkiin vankeusrangaistuksiin, Nyyssönen kertoo.

Henkeen ja terveyteen kohdistuneiden rikosten määrä väheni Vantaalla 1 949:stä 1 898:aan. Lukumäärä on pysynyt korkeana vuoden 2011 alussa voimaan tulleen lakimuutoksen takia: poliisi on voinut tutkia lieviä perheissä sattuneita pahoinpitelyjä ja syyttäjä syyttää niistä, vaikkei uhri vaatisi rangaistusta.

Tilastot rumenivat huumausaine- ja seksuaalirikosten kohdalla: Huumerikosten määrä kasvoi 1 795:stä 2 071:een. Valtaosa oli käyttörikoksia. Seksirikosten määrä taas nousi 110:stä 145:een. Nimikkeenä oli usein lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/ ... ut-rajusti
mokoma
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: La Loka 24, 2009 2:29 am

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja mokoma »

Itseä jaksaa tuurijuoppona aina naurattaa näissä jutuissa poliisien huoli tuosta rikoksista pahimmasta, salakapakoinnista. Vuosien varrella on tullut reissuilla koluttua erilaisten kerhojen, järjestöjen ym. tiloja opiskelijajärjestöistä pursiseuroihin, MC-talleihin jne, ja Suomi nyt vaan on sellainen maa jossa joka porukalla on jonkinlainen oma baari oltava.

Ei tuossa periaatteessa mitään, laitontahan salakapakan pitäminen on. Mutta kun miettii resursseja jotka poliisilla on käytössään moottoripyöräkerhojen tutkintaa varten, tuntuu aika koomiselta, kun useimmiten käteen lopulta jää pelkästään se, että siellä on jukoliste myyty kerhon sisäisesti ja vähän kavereillekin Virosta tuotua keppanaa! BM:n tapauksessa ei ole kyse siitä etteikö mitään muuta olisi saatu selville, joten offtopicia toki sinänsä.

Yllä oleva artikkeli on muutenkin mun mielestä aika hyvä esimerkki näistä pelkästään määrärahojen kasvatukseen perustuvista pelottelukampanjoista. Löytyy salakapakkaa, Viron mafialla pelottelua, ampumisjuttuja ("Ei onneksi ole tapahtunut vielä, mutta varmaan ihan kohta...") Ihan ymmärrettävää toki, tietystihän poliisi haluaa käyttöönsä mahdollisimman paljon veroeuroja.
INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

90% kansasta veroeurottaa ennemmin poliisia kuin salakapakointia. Vaikkakin pimee työ ja veroton tulo muuten kiinnostaa joskus monia, mutta huom! vain joskus.

Itse toivon osan juopottelurahoistani, jotka jo kertaalleen verotettu, päätyvän yhteiseen kirstuun. Vaikkapa siten pienenä osana tienhoitoon, jotta vaikkapa 2-pyöräisillä turvaisaa kaahata.
lepajoki
Olivia Benson
Viestit: 731
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 10:56 am

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja lepajoki »

Tuo "salakapakka" nimike on jo sinänsä ehkä hiukan harhaan johtava. Kuulostaa jotenkin siltä, kuin "kapakalla" tehtäisiin jonkinlaista tiliäkin.

Monella (lähes kaikilla) esim. pyörätalleilla on jonkinmoinen baaritiski ja jääkaappi. Juominkia juodaan itse remppailun ohessa, tai kun tulee esim. naapurikaupungista vieraita, tai muutaman kamun kanssa baari-iltaa ennen tai jälkeen.
Jos olueasta pyydetään muutama 10 centtiä enemmän, kuin mitä maksanut, niin ylijäämästä ei kyllä kummoisia kassaan jää. Ja jos jotain jääkin, niin on kuluja, joista ei tule mitään takaisin (kertakäyttö astiat, kahvi ym.)

Olen joskus aikoinani ollut enemmässäkin määrin tiskin molemmin puolin, ja nähnyt mitä ne tulot on.
Kikki Hiiri
Martin Riggs
Viestit: 606
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 8:54 pm

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja Kikki Hiiri »

lepajoki kirjoitti:Jos oluesta pyydetään muutama 10 centtiä enemmän, kuin mitä maksanut, niin ylijäämästä ei kyllä kummoisia kassaan jää. Ja jos jotain jääkin, niin on kuluja, joista ei tule mitään takaisin (kertakäyttö astiat, kahvi ym.)
Totta turiset. Olen ollut paikassa jossa olut maksoi 1,60e/pullo ja hiukan ynnäiltyäni tulin siihen tulokseen ettei moinen kannata jollei ole iso firma takana. siis semmonen jolla on oma logistiikka sun muut. Omilleen jää mut siin se.

Mutta. Kun otetaan huomioon että "salakapakassa" on mahdollista myydä taxfree-tavaraa, kate alkaa nousemaan.
Ja kun Lepajoki tossa mainitsi ni niitä vieraita poikkeaa välillä ni komeaahan se on tarjota vieraille vähän fiinimpää, vaikka laatuviskiä muutaman euron per shotti /viis siitä että vain pullo on oikea, sisältö on kolmen leijonan viskiä kenties... Sitten alkaa katetta jo hiukan enempi tulemaan. Ja kun en noista porukoista tiedä juurikaan mutta uskoisin että baarivuorolainen ei saa alan sopimuksen mukaista liksaa?
Everything in the world is either a potato or not a potato
Paavo Erkinjuntti
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Ke Heinä 07, 2010 2:36 pm

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja Paavo Erkinjuntti »

Kikki Hiiri kirjoitti:
lepajoki kirjoitti:Jos oluesta pyydetään muutama 10 centtiä enemmän, kuin mitä maksanut, niin ylijäämästä ei kyllä kummoisia kassaan jää. Ja jos jotain jääkin, niin on kuluja, joista ei tule mitään takaisin (kertakäyttö astiat, kahvi ym.)
[...] Mutta. Kun otetaan huomioon että "salakapakassa" on mahdollista myydä taxfree-tavaraa, kate alkaa nousemaan.[...]
Nettitilauksina näitä asiota ratkotaan monessa salakapakassa. Kun keissin hinta on suoraan ovelle toimitettuna n 8€, niin silloin katetta on jo aika paljon jos myy €1,60/tölkki. Sitten asian voi myös hoitaa vanhalla ruotsinlaivoilla käytetyllä jipolla jos vaikkapa sattuu tuntemaan jonkun joka työkseen ajaa virvoitusjuomatehtaan jakeluautoa :wink: Onnettomuuksia sattuu ja hävikkiä syntyy (joskaan temppua ei voi harrastaa säännöllisesti). Autollakin pääsee ympäri maailmaa.
Ronkelitonkeli
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Ti Loka 02, 2012 9:30 pm

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja Ronkelitonkeli »

Eiköhän toi jäsenistökin raavi jo vähän pohjamutia, eli kannattaa toimittajankin tarkistaa päivitykset :shock:
Poeka
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: Pe Kesä 01, 2012 2:53 pm

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja Poeka »

Itse näin pari jantteria mutta en tuplajuustomiestä. Tuplajuustomiestä ei ole näkynyt bikermeetissä eikä missään tapahtumissakaan.
Jos poliisit olisivat piirittäneet hänet, hän olisi voinut liittää sauvat propellipipoonsa ja lentää pois salaisen luolaansa, kiroten Lepakkomiehen Keskusrikospoliisille antamaa apua jolla paha suunnitelma kukistettiin.
jansson78
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 9:16 am

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja jansson78 »

no nyt on sitten jämsänkin bad machine tapetilla.. tai ilmeisesti poliisi vähän innokkaasti parin kyseisen poppoon hemmon tekemisiin puuttui..ei kai kuitenkaan joku pieni pahoinpitely jossa toisena osapuolena myös jonkin asteinen "rikollinen" vaadi useampaa partiota täysissä vetimissä tarkistamaan kerhotiloja missä on max muutama henkilö.. :D noh,katsotaan mitä tuleman pitää tämän asian tiimoilta.. jos joku tietää paremmin ni infoa vaan kiitos!
Poeka
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: Pe Kesä 01, 2012 2:53 pm

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja Poeka »

jansson78 kirjoitti:no nyt on sitten jämsänkin bad machine tapetilla.. tai ilmeisesti poliisi vähän innokkaasti parin kyseisen poppoon hemmon tekemisiin puuttui..ei kai kuitenkaan joku pieni pahoinpitely jossa toisena osapuolena myös jonkin asteinen "rikollinen" vaadi useampaa partiota täysissä vetimissä tarkistamaan kerhotiloja missä on max muutama henkilö.. :D noh,katsotaan mitä tuleman pitää tämän asian tiimoilta.. jos joku tietää paremmin ni infoa vaan kiitos!

Miksi ei vaadi useampaa partiota? Pitäiskö vain yksi partio laittaa asiaa hoitamaan?
Jos poliisit olisivat piirittäneet hänet, hän olisi voinut liittää sauvat propellipipoonsa ja lentää pois salaisen luolaansa, kiroten Lepakkomiehen Keskusrikospoliisille antamaa apua jolla paha suunnitelma kukistettiin.
jansson78
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 9:16 am

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja jansson78 »

harvemmin on paria rauhakseen olevaa ukkoa tarvittu ihan niin monta partiota hakemaan tai haeksimaan.. voihan toki olla aihettakin mutta mikäli huhut paikkaansa pitävät niin ei ollut kyse kuitenkaan mistään kovin suuresta tapahtumasta minkä johdosta virkavalta sitten meni tallin ovia kolistelemaan usamman partion voimin.. :)
Status
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: To Heinä 28, 2011 4:36 am

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja Status »

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/ ... la/1296876

Keski-Suomi 10.02.2013 20:25

Poliisi ratsasi kerhotilan Jämsänkoskella

Jämsänkoskella huhuttiin viikonloppuna paikkakunnalla tehdystä poliisioperaatiosta. Poliisi vahvistaakin ratsanneensa perjantain ja lauantain välisenä yönä Jämsänkoskella sijaitsevat kerhotilat. Komisario Arto Rajalan mukaan ratsia liittyi aiemmin tapahtuneeseen pahoinpitelyyn tai mahdollisesti törkeään pahoinpitelyyn.

– Kävimme tarkistamassa, onko kerhotiloissa henkilöitä, jotka saattaisivat liittyä tapahtumaan, Rajala kertoi lauantaina.

Rajala ei kuitenkaan yksilöinyt, oliko kyseessä moottoripyöräjengin kokoontumistila, tai missä kerhotila tarkalleen sijaitsee. Myöskään sattuneen pahoinpitelyn yksityiskohtia hän ei kertonut.

– Tutkinta on kesken, hän totesi.

Lisätty uutinen linkin takaa
-NILS-
Kikki Hiiri
Martin Riggs
Viestit: 606
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 8:54 pm

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja Kikki Hiiri »

Poeka kirjoitti:Miksi ei vaadi useampaa partiota? Pitäiskö vain yksi partio laittaa asiaa hoitamaan?
Koska BM81 hoitaa asiansa itsekin reilusti yksi yhtä vastaan... Eiku hetkinen?

No mutta siis asiasta. Tietenkin kannatti laittaa useampi partio. Ettei tule itkemistä samaan malliin ku siinä tapauksessa ku vähemmistöperheen edessä poliisi joutui perääntymään. Ja siksikin että kun ei tainnut olla varmaa tietoa montako ukkoa on paikalla, onko sivullisia, aseita jne. Hampunkasvattajallekin tulee 2-3 partiota, miksei siis väkivaltaisiksi tiedettyjen epäiltyjen suhteen oltais jopa varovaisempia.
Everything in the world is either a potato or not a potato
jansson78
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 9:16 am

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja jansson78 »

niin onhan se tietenkin hyvä ottaa varman päälle mut ehkäpä tällä kertaa kuitenkin aavistuksen yli meni poliisin hommat,asianosaiset ja tilanteen jotenkin tietäen.. huom,tämä on vain minun mielipiteeni josta ei tarvitse jatkaa viestiketjua väärään suuntaan tai suuttua tai yms..
loco
Susikoski
Viestit: 40
Liittynyt: Pe Marras 09, 2012 5:01 am

Re: Bad Machine 81 Finland

Viesti Kirjoittaja loco »

Kikki Hiiri kirjoitti:
Poeka kirjoitti:Miksi ei vaadi useampaa partiota? Pitäiskö vain yksi partio laittaa asiaa hoitamaan?
Koska BM81 hoitaa asiansa itsekin reilusti yksi yhtä vastaan... Eiku hetkinen?

No mutta siis asiasta. Tietenkin kannatti laittaa useampi partio. Ettei tule itkemistä samaan malliin ku siinä tapauksessa ku vähemmistöperheen edessä poliisi joutui perääntymään. Ja siksikin että kun ei tainnut olla varmaa tietoa montako ukkoa on paikalla, onko sivullisia, aseita jne. Hampunkasvattajallekin tulee 2-3 partiota, miksei siis väkivaltaisiksi tiedettyjen epäiltyjen suhteen oltais jopa varovaisempia.
Alkaako poliisit ehkä pikkuhiljaa uskomaan omiin harhoihin ja itseaiheutettuihin mediaspektaakkeleihin? Mitähän olisikaan käynyt jos vaa 1 partio ois menny ovikelloa soittamaan ja kysynyt onkohan joku henkilö paikalla? Historiasta tiedämme kuinka nämä lihanhimoiset raakalaiset olis syönyt poliisiparat. Kun tarpeeksi kauan ylimitoittaa kaiken kerhoihin liittyvän niin kait siihen alkaa pikkuljaa uskomaan itekkin.vai onko kellään antaa esimerkkiä että edes kerran ois poliisi kohdannu väkivaltaa tai joutunut väistelemään luoteja jonkun kerhon ovelle mennessään?
Ampu tulee...
Vastaa Viestiin