8-vuotiaan Eerikan murha, Helsinki 2012

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Salapolliisi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: Ma Tammi 02, 2012 8:04 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Salapolliisi »

En ole lukenut koko ketjua, mutta kiinnostaisi tietää miksi tämä lapsi on aiemmin huostaanotettu äidiltään? Äidillä on kuitenkin aika pitkään oikeudet pitää lapsi tässä synkässä Suomen maassa. Ja kuitenkin median mukaan Eerikan ja äidin välit olivat vuorovaikutukselliset, kun taas olot isän luona olleet tätä luokkaa ja päätyneet sitten lopulta näin. Itse pidän tätä koko tapausta todella ihmeellisenä kaikkine juttuineen mitä mediassa on lukenut... Mutta aina se viattomien henkiä vaatii, ennenkun asioille tehdään jotain. Silloinkin todennäköisesti jotain sellaista, millä ei ole mitään vaikutusta mihinkään konkreettisesti.

Kyllä tässä on nyt monella ihmisellä pitkä peiliin katsomisen paikka...
God is not available right now, so how can I help you?
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Sirpa Laamasen selityksiä:
MTV3 kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... a-totuutta

Julkaistu 05.03.2013 15:03

Äitipuoli uskomattomasta valheestaan: En uskaltanut kertoa totuutta

Kahdeksanvuotiaan Vilja Eerikan murhasta syytetty nainen ei pystynyt käräjäoikeudessa perustelemaan, miksi esiintyi ranskalais-marokkolaisena aivokirurgina.

Nainen väitti Vilja Eerikan isälle, että hänellä oli asunto Nizzassa. Tämän lisäksi nainen väitti, että hän on osakkaana yksityispraktiikassa.

Todellisuudessa nainen oli työtön ja asunnoton, kun hän tapasi Vilja Eerikan isän karaokeravintolassa. Nainen piti kulissiaan pystyssä puhumalla murtaen suomea kahden vuoden ajan.

Kun syyttäjä Eija Velitski kysyi, miksi nainen ei kertonut sosiaaliviranomaisille totuutta, nainen vastasi uskalluksen puutteella.

En uskaltanut kertoa totuutta, nainen sanoi.

Myönsi lyönnit ja pakkosyötön

Äitipuoli myönsi lyöneensä Vilja Eerikaa useita kertoja. Pakkosyöttöä hän perusteli sillä, että tyttö ei suostunut syömään.

Tytön pihalla juoksuttaminen oli naisen mukaan pariskunnan yhteinen päätös kuten myös tytön sitominen.

Äitipuoli syytti tyttöä vaatteiden leikkelystä ja korujen varastelusta. Asunnosto löytyi tytön kuoleman jälkeen koruja paikoista, joihin pikkulapsi ei yllä.

Äitipuoli ei osannut sanoa, miten korut ovat päätyneet löytypaikkoihin.

Äitipuoli ja isä ovat myöntäneet syyllistyneensä tekoon, joka johti Vilja Eerikan kuolemaan. He kuitenkin kiistävät murhasyytteen.

(MTV3)
Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013030 ... 3_uu.shtml

Avovaimo puolustautuu: "Eerika vei sormukseni"
Tiistai 5.3.2013 klo 15.40 (päivitetty klo 15.40)

Eerikan surmasta epäilty äitipuoli ei suostunut ottamaan oikeudessa syitä niskoilleen tytön kuolemasta.

Nainen puhui oikeudessa vuolaasti ja kirkkaalla äänellä malttamatta välillä odottaa asianajajien kysymyksiä loppuun.

- Yhtä lailla isä on syyllistynyt, hän on myös lasta lyönyt ja antanut selkään.

Nainen selitti oikeudessa videolla esitettyä tytön pakkosyöttöä sillä, että Eerikaa ei ollut syönyt koko viikonloppuna mitään.

Naisen mukaan tyttöä juoksutettiin ruokailun jälkeen pihalla, jotta tyttö laihtuisi. Naisen mukaan päätös Eerikan juoksuttamisesta pihalla oli miehen ja hänen yhteinen.

Toisin kuin Eerikan isä aiemmin väitti, avovaimon mukaan isä oli paikalla silloinkin, kun avovaimo löi Eerikaa.

Äitipuoli syytti tyttöä tavaroiden rikkomisesta ja vaatteiden leikkelystä, vaikka syyttäjän käsityksen mukaan tyttö ei ollut itse tuhonnut tai varastanut tavaroita.

- Häneltä löytyi ainakin yksi minun sormukseni, nainen sanoi.

Äitipuolilla oli myös selitys tytön käärimisestä lakanoihin.

- Pienet lapsetkin rauhoittuu, kun ne kääritään kapaloon, hän sanoi viitaten lähihoitajaharjoitteluunsa.

Idea sitomisesta tuli naisen mukaan isältä.

Surmaillasta äitipuoli väitti, että Eerika olisi katkonut isänsä kitarasta kielet ja kaatanut vettä papereiden päälle. Sen jälkeen nainen sitoi tytön kädet ja pahoinpiteli tätä.

Nainen kertoi illan tapahtumista vaikeuksitta, ilmeenkään värähtämättä. Hänen ainoa selityksensä tapahtuneelle on se, että koko ilta oli kaoottinen ja molemmat aikuiset olivat "aivan loppu".

Hän kertoo heränneensä kello 03.57, kun Eerika huusi apua. Silloin hän komensi tytön isää tekemään jotain tai uhkasi itse vaientaa tytön.

Sen jälkeen mies laittoi kaksi kertaa kätensä tytön suun eteen.

Kun he huomasivat Eerika olevan eloton, he avasivat pressupaketin. Sen jälkeen nainen kertoo keränneensä kaikki paketoinnin jäljet jätesäkkiin ja vieneensä ne parvekkeelle ennen ambulanssin tuloa.

Nainen kertoi tutustuneensa mieheen karaokebaarissa. Hän myönsi puhuneensa suomea murtaen kahden vuoden ajan. Hän ei osannut selittää syyttäjälle, miksi hän esiintyi ranskalais-marokkolaisena lääkärinä.

- Ihan höpöhöpöjuttuja.

IL
kettulainen
Hetty Wainthropp
Viestit: 460
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 3:00 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja kettulainen »

KariGrandi kirjoitti:Googlesta löytyy paljon kuvia Touko Päiviö Tarkista ja luultavasti myös tästä "hirviöäidistä" Sirpa Laamasesta.
Aina voi toivoa että oikeat ihmiset tunnistavat nämä, joko vankilassa tai sitten kadulla...
Niinpä.
eyes kirjoitti:Onneksi Suomessa ei ole kuolemantuomiota. Sillä nämä kusipäät pääsisivät ihan liian helpolla.
Olen sen verran eri mieltä, että minusta vastaavia lapsentappajia ei todellakaan pitäisi elättää verorahoilla. Koska tätä lukevat monet tahot, niin en uskalla mitään kovin loukkaavaa kirjoittaa, mutta... minä soisin heille kyllä hieman erilaisen tuomion, kuin mitä luultavammin tulevat saamaan.
Helinä79
Lauri Hanhivaara
Viestit: 135
Liittynyt: Pe Marras 30, 2012 3:32 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Helinä79 »

Salapolliisi kirjoitti:En ole lukenut koko ketjua, mutta kiinnostaisi tietää miksi tämä lapsi on aiemmin huostaanotettu äidiltään? Äidillä on kuitenkin aika pitkään oikeudet pitää lapsi tässä synkässä Suomen maassa. Ja kuitenkin median mukaan Eerikan ja äidin välit olivat vuorovaikutukselliset, kun taas olot isän luona olleet tätä luokkaa ja päätyneet sitten lopulta näin. Itse pidän tätä koko tapausta todella ihmeellisenä kaikkine juttuineen mitä mediassa on lukenut... Mutta aina se viattomien henkiä vaatii, ennenkun asioille tehdään jotain. Silloinkin todennäköisesti jotain sellaista, millä ei ole mitään vaikutusta mihinkään konkreettisesti.

Kyllä tässä on nyt monella ihmisellä pitkä peiliin katsomisen paikka...
Noita aikaisempia huostaanottoja minäkin mietin sekä sitä, että jotain hämärää Eerikan äidin taustoista löytyy, voisin veikata alkoholismia. Siltihän lapsella voi olla lämpimät välit äitiin vaikka äiti ei ajoittain pystyisi lapsesta huolehtimaan. Voi olla mahdollista, että Eerika ei olisi äidinkään luona voinut asua, mutta mikä tahansa vaihtoehto olisi ollut parempi :evil: . Tietenkään emme saa tietää totuutta eikä se sinänsä asiaan liittykkään. Mutta on kyllä ihmeellinen juttu, kuten Salapolliisi kirjoittaa.
The trust of the innocent is the liar's most useful tool.
-Stephen King-
Nätti_Jussi
Agentti Scully
Viestit: 653
Liittynyt: La Loka 13, 2012 8:10 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Nätti_Jussi »

Miksi siitä mielentilatutkimuksesta ei kerrota yksityiskohtaisemmin? Nyt on vain ilmoitettu, että molemmat ovat syyntakeisia. Sadisti-Sirpassa on lukemattomia psykopaattisia piirteitä. Ainakin jonkinlainen persoonallisuushäiriö naisella täytyy olla.

Tämä tapaus on täysin kammottava. Näitä juttuja lukiessa tulee psyykkisesti sairas olo siitä, mitä kaikkea Eerika joutui kestämään. Vaikea uskoa, etteivät tekijät ole mielisairaita. Tällaista ei saisi tapahtua. Eerikan äiti olisi rakastanut lastaan yli kaiken ja pitänyt huolta pikkuisestaan. Siellä Eerika olisi ollut turvassa. Äidin luona ei olisi paketoitu iltaisin ja kidutettu säälimättömästi. :evil:
- Kyllä se on sitä, aina se on sanonu sitä, et se on Ulvilassakin niin se on tullu sinne, avannu oven ja sitten huutanu sinne että "millä lyödään päähän, no vasaralla tietenkin".
Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

KariGrandi kirjoitti:Googlesta löytyy paljon kuvia Touko Päiviö Tarkista ja luultavasti myös tästä "hirviöäidistä" Sirpa Laamasesta.
Aina voi toivoa että oikeat ihmiset tunnistavat nämä, joko vankilassa tai sitten kadulla...
Tästä linkistä löytyy jonkinlainen kuva kyseisestä äitipuolesta.

http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.ph ... &start=105
Gods made heavy metal.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV3 kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... -katosivat

Julkaistu 05.03.2013 17:12

Vilja Eerikan opettaja: Sijoituksen aikana kaikki vammat katosivat

Viime äitienpäivänä julmasti surmatun Vilja Eerikan luokanopettajana toiminut nainen kuvaili tyttöä reippaaksi ja iloiseksi koululaiseksi.

Opettajan todistaessa näköyhteys murhasta syytettyihin Vilja Eerikan isään ja äitipuoleen estettiin sermillä.

Opettaja sanoi käräjäoikeudessa, että pian kouluvuoden alettua tytölle ilmestyi mustelmia ja naarmuja. Kahdeksanvuotias tyttö alkoi myös myöhästellä koulusta.

- Olin yhteydessä Viljan isään molemmista asioista. Mustelmia tiedustelin Viljalta itseltään, mutta hän ei osannut sanoa. Isältä sain selityksen, että hän vahingoittaa itseään tai on kaatunut. Myöhästelyjä isä selitti, että aamutoimet kestävät eikä (tyttö) ehdi lähteä ajoissa, opettaja kertoi.

Kun Vilja Eerika sijoitettiin vuoden 2011 loppupuolella perhetukikeskukseen, katosivat opettajan mukaan kaikki mustelmat ja naarmut.

- Sen sijoituksen aikana hän oli iloinen ja reipas koululainen. Ei ollut mitään merkkejä naarmuja tai mustelmia, opettaja sanoi.

Noin neljän kuukauden jälkeen Vilja Eerika palasi asumaan isänsä ja äitipuolensa kanssa. Samalla palasivat naarmut ja mustelmat.

Opettaja ei itse tehnyt lastensuojeluilmoitusta Vilja Eerikasta, mutta koulun puolesta sen teki rehtori. Viimeisen kerran Vilja Eerika oli koulussa perjantaina ennen äitienpäivää 2012.

Naapuri: Vilja Eerika oli aina yksin

Oikeudenkäynnissä todistanut naapuri sanoi Vilja Eerikan olleen aina yksin.

Naapuri sanoi käräjäoikeudessa, että ei koskaan nähnyt pikkutyttöä kenenkään kanssa. Naapurin mukaan Vilja Eerika oli myös hyvin arka, mutta erittäin ystävällinen.

Naapuri muutti Vilja Eerikan isän ja äitipuolen naapuriin huhtikuussa 2011. Hänen mukaansa Vilja Eerikan isän asunnosta kuului lähes joka päivä riitelyä.

- Yleensä nämä (riidat) olivat päiväsaikaan ja aamulla. Riidat koskivat lähinnä jonkinasteista pakkosyöttöä, ne olivat mielestäni hyvin aggressiivisia. Useimmat tilanteet saivat alkunsa siitä, että tämä tyttö ei suostunut syömään tai jostain ruoka-aineesta oli kyse, naapuri sanoi.

Naapuri kertoi, että useimmin kuului Vilja Eerikan äitipuolen ääni.

- Mielestäni alun perin riidat käsittivät syytetyn naishenkilön ja tytön välisiä. Kevään aikana dynamiikka mielestäni muuttui, ja mieskin osallistui niihin, naapuri kertoi.

Syyttäjän todistajana toiminut naapuri sanoi, että äitipuoli käytti erittäin karkeaa kieltä tyttöä kohtaan.

Äänet kuuluivat naapurin asuntoon poikkeuksellisen hyvin, koska asunnossa tehtiin lattiaremonttia. Tämän johdosta äänieristys oli huomattavasti normaalia heikompi.


Jussi Virkkunen
jussi.virkkunen(at)mtv3.fi
simppa666
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Tammi 17, 2012 12:36 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja simppa666 »

Aivan uskomaton tapaus. Jos ei tuossa tilanteessa oteta huostaan, niin missä tilanteessa ovat ne, jotka OVAT otettu huostaan? Eihän jumalauta varmaan edes keskitysleireillä tuollaista menoa ollut. Jos minulta kysytään, niin asiasta vastaavat lastensuojelun työntekijätkin joutais vankilaan.
Avatar
reijoreipas
Jack Bauer
Viestit: 907
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja reijoreipas »

simppa666 kirjoitti:Aivan uskomaton tapaus. Jos ei tuossa tilanteessa oteta huostaan, niin missä tilanteessa ovat ne, jotka OVAT otettu huostaan? Eihän jumalauta varmaan edes keskitysleireillä tuollaista menoa ollut. Jos minulta kysytään, niin asiasta vastaavat lastensuojelun työntekijätkin joutais vankilaan.
Toukon äitee on iso tappi sosiaalitoimessa, joten hän järkkäsi Viljan kotiin.
naavala
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 95
Liittynyt: Su Touko 13, 2012 12:57 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja naavala »

reijoreipas kirjoitti:
simppa666 kirjoitti:Aivan uskomaton tapaus. Jos ei tuossa tilanteessa oteta huostaan, niin missä tilanteessa ovat ne, jotka OVAT otettu huostaan? Eihän jumalauta varmaan edes keskitysleireillä tuollaista menoa ollut. Jos minulta kysytään, niin asiasta vastaavat lastensuojelun työntekijätkin joutais vankilaan.
Toukon äitee on iso tappi sosiaalitoimessa, joten hän järkkäsi Viljan kotiin.
Tälle todisteita? Tuossa olisi vuosikymmenen skandaalin ainekset, jos Toukon äiti todellakin on joku sossun jehu.

Älkää nyt ihan mutulla ainakaan tuollaisia heitelkö.
Avatar
reijoreipas
Jack Bauer
Viestit: 907
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja reijoreipas »

naavala kirjoitti:
reijoreipas kirjoitti:
simppa666 kirjoitti:Aivan uskomaton tapaus. Jos ei tuossa tilanteessa oteta huostaan, niin missä tilanteessa ovat ne, jotka OVAT otettu huostaan? Eihän jumalauta varmaan edes keskitysleireillä tuollaista menoa ollut. Jos minulta kysytään, niin asiasta vastaavat lastensuojelun työntekijätkin joutais vankilaan.
Toukon äitee on iso tappi sosiaalitoimessa, joten hän järkkäsi Viljan kotiin.
Tälle todisteita? Tuossa olisi vuosikymmenen skandaalin ainekset, jos Toukon äiti todellakin on joku sossun jehu.

Älkää nyt ihan mutulla ainakaan tuollaisia heitelkö.
En jaksa selailla, mutta esim. sivu 89 tästä topicista valaisee hieman .
naavala
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 95
Liittynyt: Su Touko 13, 2012 12:57 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja naavala »

mummo59 kirjoitti:eräältä keskustelupalstalta löytyi:

"Sillä jo se, että mamma todella on perusturvajohtaja on jo itsessään aikamoinen asia! Oikeudenkäyntipöytäkirjoista selviää, että Marja-Lea Tarkki briiffasi poikaansa juuri noihin aikoihin, kun Eerikalta vietiin henki. Äidillä ja pojalla näyttää olleen läheiset välit ja rouva perusturvajohtaja halusi, että Touko-poika saa pitää lapsensa. Nähtävästi Marja-Lea Tarkki opasti jopa huoltajuusoikeudenkäynnissä, joka oli pian edessä. Eerikan äiti halusi lapsen ja huoltajuuden itselleen."

vanhemmat.com -palstalta löytyy Marja-Lea Tarkin kuva, etsii joululahjaa 1kk pojanpojalleen.
Siellä on myös koko Tarkin dynastian tiedot, koko suku lastensuojelualalla ja ostavat palveluja toisiltaan.
reijoreippaalle kiitokset tästä vinkistä. Ketju on niin massiivinen että tällaiset viestit jää huomaamatta.

Olsikohan ihan oman ketjun paikka alkaa penkoa tuon Tarkin suvun taustoja?
Avatar
Westi84
Nikke Knakkertton
Viestit: 171
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 4:01 am
Paikkakunta: Oopperakaupunki

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Westi84 »

En tiedä olko tää jo täällä mutta nyt jotkut dillet ovat tehneet ryhmän tänne isälle:
https://www.facebook.com/groups/4852314 ... 6/?fref=ts

Kävin ylläpitäjältä kysyy miks haluaa lapsen murhaajan vapaaks. Oottelen vastausta.
Engineer: “Kimi , you are on pole”.
Kimi: Thank You
Porin

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Porin »

naavala kirjoitti:
reijoreipas kirjoitti:
simppa666 kirjoitti:Aivan uskomaton tapaus. Jos ei tuossa tilanteessa oteta huostaan, niin missä tilanteessa ovat ne, jotka OVAT otettu huostaan? Eihän jumalauta varmaan edes keskitysleireillä tuollaista menoa ollut. Jos minulta kysytään, niin asiasta vastaavat lastensuojelun työntekijätkin joutais vankilaan.
Toukon äitee on iso tappi sosiaalitoimessa, joten hän järkkäsi Viljan kotiin.
Tälle todisteita? Tuossa olisi vuosikymmenen skandaalin ainekset, jos Toukon äiti todellakin on joku sossun jehu.

Älkää nyt ihan mutulla ainakaan tuollaisia heitelkö.
Oikeudenkäynnin yhteydessä puhuttiin, että Tarkin äiti on perusturvajohtaja Marja-Lea Tarkki.
Avatar
CSI
Perry Mason
Viestit: 3939
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja CSI »

reijoreipas kirjoitti:
simppa666 kirjoitti:Aivan uskomaton tapaus. Jos ei tuossa tilanteessa oteta huostaan, niin missä tilanteessa ovat ne, jotka OVAT otettu huostaan? Eihän jumalauta varmaan edes keskitysleireillä tuollaista menoa ollut. Jos minulta kysytään, niin asiasta vastaavat lastensuojelun työntekijätkin joutais vankilaan.
Toukon äitee on iso tappi sosiaalitoimessa, joten hän järkkäsi Viljan kotiin.
Ei ole. Tuo on väärää tietoa. Poista viattoman ihmisen nimi viestistäsi tuossa yllä.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."
Vastaa Viestiin