Zodiac killer

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Hydrogenium
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: To Loka 22, 2009 10:15 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Hydrogenium »

San Francisco Bay Area Television Archive Collection area.KPIX Silminnäkijä Uutiset raportti 30. syyskuuta 1969 Dave Monsees Napa County, jossa Zodiac Killerin hyökkäys Bryan Hartnell ja Cecilia Shephard Lake Berryessa. Sisältää haastatteluja Hartnell Queen of the Valley Hospital (joka kertoo kuinka hän yritti selviytyä), jossa puistonvartijan William White (joka kuvailee hänen saapumisestaan rikospaikalla)
Filmillä Bryan Hartnellin haastattelu sairaalassa ym.
https://diva.sfsu.edu/bundles/190654
Hydrogenium
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: To Loka 22, 2009 10:15 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Hydrogenium »

Wikipedia:
Taksinkuljettaja Paul Lee Stine (29) ammuttiin päähän kohdistetulla laukauksella autossaan 11. lokakuuta 1969 San Franciscon Presidio Heightsin kaupunginosassa. Stinen lompakko ja avaimet oli viety ja hänen paidastaan oli leikattu suurin osa irti. Nuori tyttö antoi poliisille kuvauksen taksin luota lähteneestä miehestä, joka oli pukeutunut mustiin. Poliisit tulkitsivat kuulemansa väärin ja antoivat käskyn etsiä mustaihoista miestä.[12]
.................
Voisiko Zodiac olla tämä Paul Stine? Tai hänen veljensä Joe Stine?

Joen veli Paul Stine ammuttiin kuoliaaksi 11 lokakuuta yövuorossa Yellow Cab Company San Franciscossa. Hughson High School ja Fresno State Ylioppilas myi vakuutuksia päivisin ja ajoi taksia öisin . Hän opiskeli filosofian tohtorin tutkintoa varten San Francisco State Collegessa. Paul Stine olisi saanut tutkinnon valmiiksi tammikuussa.

Joe Stine (31) valmistui Sonora High School, vietti puoli lukukauden Modesto Junior College ja lukukauden Business School ennen kuin hän liittyi armeijaan. Hän vietti seitsemän vuotta palveluksessa ja oli sijoitettuna Koreassa ja Ranskassa.
Kysymys kuuluukin:
Oliko Paul Stine= Zodiac ja murhasiko Joe Stine veljensä saatuaan tietää kyseisen asian?
Vai oliko Joe Stine=Zodiac ja Paul Stine sai sen selville jolloin Paul Stine piti eliminoida ampumalla häntä päähän pistoolilla.

Joe Stinen poskessa on samanlaiset jäljet kuin piirroskuvassa
Hiusraja on samanlainen , otsarypyt . Nenässä näkyy silmälasien jättämät painaumat (On siis käyttänyt silmälaseja jo pitemmän ajan. ym
Seuraavassa linkissä Joe Stinen haastattelu joka on tehty 11 vuorokautta Paul Stinen ampumisen jälkeen.
https://diva.sfsu.edu/bundles/190215

On näköjään ottanut nastahampaansa pois jottei kukaan voi tunnistaa äänestä :shock:
Tootai
Nikke Knakkertton
Viestit: 173
Liittynyt: Pe Syys 12, 2008 1:16 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tootai »

Hydrogenium kirjoitti: Oliko Paul Stine= Zodiac ja murhasiko Joe Stine veljensä saatuaan tietää kyseisen asian?
Vai oliko Joe Stine=Zodiac ja Paul Stine sai sen selville jolloin Paul Stine piti eliminoida ampumalla häntä päähän pistoolilla.
Ei, ja ei. On enemmän kuin hieman tahditonta spekuloida rikoksen uhrien syyllisyydellä. Verenpaine melkein nousee kun lukee näitä täysin perustelemattomia mielikuvituksen tuotteita. Joku lievä vastaavuus etsintäkuulutuksen kuvaan ei riitä perusteeksi. Joe Stine is small, balding and has flashing blue eyes. Ei vastaa Zodiacista annettuihin silminnäkijähavaintoihin.

Joe Stine antaa itsensä tulla nähdyksi itse teossa, näkee luonnoksen itsestään lehdestä ja menee sen jälkeen televisioon ja lehtiin omalla naamallaan?

Jos et ymmärrä, miksi Paul Stine ei voinut olla Zodiac, en näe syytä edes yrittää selittää.
Waakku
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 3:32 am

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Waakku »

Hydrogenium kirjoitti: .................
Voisiko Zodiac olla tämä Paul Stine? Tai hänen veljensä Joe Stine?
Nyt täsmää, Zodiac lähetti kirjeen missä oli Paul Stinen verisestä paidasta palanen, joten Paul stine ei voi olla Zodiac, eiku Paul Stine suoritti murhat ja Manson kirjoitti kirjeet, jookos? Zodiac siis oli Charles Paul Manstine?

Sori OT:sta, oli vaan pakko :P
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Kaiken sekoilun ja ufoilun jälkeen on ehkä syytä palata maan pinnalle.

Pohdiskelen Domingosin ja Edwardsin kaksoismurhaa, jonka yhtäläisyydet Lake Berryessan tapauksen kanssa ovat häikäisevät. Muistelen joskus mainitun, että poliisilla on olemassa salassa pidettyjä todisteita, jotka kytkevät Zodiacin Santa Barbaran tekoon. Mitä ne sitten lienevät, se jää arvailujen varaan. Mutta onkohan tässä tapauksessa käytetystä köydestä etsitty dna-jälkeä, kuten Berryessan tutkinnassa tehtiin? Ehkä olisi syytä kääntää kaikki kivet.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Domingosin ja Edwardsin murhista lukiessani törmäsin taas John F. Hoodin ja Sandra Garcian murhiin. En löytänyt mitään hyviä vastauksia Strangeloven pohtimiin asioihin, sen sijaan Hoodin ja Garcian tapaus vei mukanaan.

Hood ja Garcia puukotettiin Santa Barbaran alueella 1970. Murhissa on piirteitä, joiden perusteella niitä on epäilty Zodiac killerin tekemiksi. Murhissa ei oltu tehty seksuaalista väkivaltaa eikä mitään varastettu. Modus operandi ja paikka sopivat erinomaisen hyvin Zodiac killeriin. Luin näistä murhista paljon ennen kuin kiinnostuin Zodiac killeristä. Unohdin kuitenkin nimet ja kuvittelin myöhemmin lukeneeni Domingosin ja Edwardsin murhista.

Mansonin perhettä on spekuloinneissa yritetty vetää tähänkin kaksoismurhaan. Kaikesta päätellen tämä on kuitenkin villiä spekulaatiota. Zodiac killerin tekemiksi nämä murhat sopivat paremmin, mutta mitään varmoja todisteita ei ole. Zodiac killer ei ilmeisesti ole ottanut Hookin ja Garcian tapauksia kirjeissään vastuulleen, mutta toisaaltahan hän väitti murhanneensa paljon useamman kuin mitä virallisesti epäillään.

Tässä alhaalla kaksi juttua aiheesta. Molemmissa Hoodin ja Garcian tapaus rinnastetaan Domingosin ja Edwardsin tapauksiin.

http://www.zodiacciphers.com/santa-barb ... -1970.html
http://www.independent.com/news/2011/ju ... forgotten/

Sandra Garcia:
Kuva

John F. Hood:
Kuva
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Zodiackiller-saitilla on esitetty mielenkiintoinen väite, jonka mukaan Ferrinin kanssa kuvassa poseeraava mies olisi Edward Rezendes. Joku Darlene Ferrinin tuntenut henkilö kertoi väitteen esittäjälle, että Eddie ja Darlene olivat hyviä ystäviä ja murhan jälkeen Eddie häipyi Vallejosta.

Väitteen mukaan Eddie Rezendes tunsi myös Mike Mageaun ja Betty Lou Jensenin. Hän oli kuulemma kiinnostunut astrologiasta ja horoskoopeista.

Tässä lista muista hurjista väitteistä:


Birth Name: Edward Rezendes

Birth Date: November 22, 1943

Birth Location: Vallejo, California

Height: 5'7

-Usually had a habit of shortening his name to Eddie.

-Used several different names to hide real identity.

-Father served in US Air Force.

-Highly fond of cryptography, cryptanalysis, astrology, mathematics and scientific research.

-A born child prodigy, had the ability to divide 12 digits in his head.

-Wore glasses.

-Highly fascinated by serial killers.

-Believed to have converted into a satanist.

-Disappeared after the Ferrin/Mageau attack.

-Dropped out of Hogan High School.

-Asked out Jensen but was ignored.

-Claimed himself as the smartest 'among' all Hogan students.

-Believed to be a drug-addict.

... Rezendes shot himself during October 27, 1979 at Sacramento Street, San Francisco.


Kannattaa suhtautua tähän suurella varauksella, mutta totta kai olisi hienoa, jos nämä väitteet olisivat jotain muutakin kuin trollausta.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Tuo lista kuulostaa taas kerran liian hyvältä ollakseen totta. Katsoin Youtubesta Aphrodite Jonesin Zodiac killer-jakson (alla linkki). Tuon jakson perusteella on päivänselvää, että Jack Tarrance oli Zodiac killer. Siihen päälle vielä Allen ja Gaikowski. Pakko melkein uskoa, että Zodiac killerin takana oli oikeasti vähintään 4 eri miestä.

http://www.youtube.com/watch?v=TFp9s3cwkms
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4674
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

Jahas, täällä on näköjään tällainen ketju menossa. Olen joskus vuosia aiemmin perehtynyt tähän tapaukseen, mutta jättänyt sen pohdinnan jo vuosia sitten. Nyt aloin viime päivinä aikani kuluksi tekemään psykologista profiilia Zodiak-tappajasta ja voin kertoa miehestä varmuudella seuraavia asioita.

Zodiak-tappaja oli erittäin katkera mies etenkin naisia kohtaan. Uskon, että Zodiak oli tullut jätetyksi naisen toimesta joskus aikavälillä 1961-1964 siten, että nainen oli mennyt toisen miehen matkaan. Zodiak tunsi kaikki neljä naisuhriaan, Cheri Jo Batesin, Betty Lou Jensenin, Darlene Ferrinin ja Cecelia Shepardin.
Mies oli iältään 25-35-vuotias murhien tapahtuma-aikana. Hänen motiivinsa murhiin oli katkeruus naisia kohtaan ja kosto. Hän pyyteli itseään huomattavasti nuorempia naisia ja tyttöjä treffeille ja saadessaan lepsut, mies jäi stalkkaamaan tyttöä ja tappoi hänet, mikäli tyttö tapaili toista miestä, tai poikaa. Myös Ferrinin, jota Zodiak oli todennäköisesti jopa tapaillut, Zodiak tappoi sillä motiivilla, että tyttö tapaili toista miestä.

Kirjeissä Zodiak ilmoitti keräävänsä orjia kuoleman jälkeiseen elämään, mikä viittaisi voimakkaaseen omistushaluun naisia kohtaan. Jos tyttö, josta Zodiak kiinnostui, tapaili toista miestä, Zodiak fantasioi ottavansa tytön orjaksi kuoleman jälkeiseen elämään.

Zodiakin motiivi lähetellä kirjeitä ja soitella ympäriinsä viittaisi voimakkaaseen tarpeeseen kontrolloida niitä tahoja, joita hänen tekemänsä murhat erityisesti kiinnostivat.
Syy tällaiseen kontrollin tarpeeseen selittyy sillä, että Zodiak koki, että poliisi ja lehdistö, sekä muut tapahtumista kiinnostuneet tahot häiritsivät hänen toimintaansa ja Zodiak koki, ettei hallinnut heidän toimintaansa. Zodiakilla oli erittäin voimakas tarve olla kontrolloiva osapuoli. Zodiak kontrolloi tyttöjen elämää ja halusi olla heidän hallitsijansa ja Zodiak halusi kontrolloida lehdistöä ja poliisia.
Syy kirjeiden kirjoittamiseen oli siis tunne siitä, ettei mies voinut hallita omaa elämäänsä. Todennäköisesti tällainen tunne juontui päihdeongelmasta, tai vankila, tai mielisairaalakeikoista ja tunne provosoitui, kun hän tappoi ja joutui poliisin ja lehdistön käsittelemäksi. Hän ei kestänyt olla poliisin ja lehdistön hallittavana, vaan halusi hallita heitä. Todennäköisesti Zodiak myös eli fantasiassa, että pystyi poliisia ja lehdistöä kontrolloimaan.

Tappaja oli tuntenut Cheri Jo Batesin vähintään kaksi vuotta ennen murhaa, mutta he eivät olleet läheisiä. He tiesivät toisensa ja olivat siinä määrin tuttuja, että lähtivät yhdessä kirjastosta murhailtana. Tappaja oli saanut Cheri Jolta pakit useamman kerran.
Myöhemmässä kirjeessään Zodiak puhui seitsemästä taposta ja Cheri Jo tapaukseen liittyvässä kirjeessä kertoi tappaneensa aiemmin. Näin voitaisiin olettaa, että Cheri Jo oli toinen Zodiakin tappama henkilö.

Cheri Jo tapauksen jälkeen Zodiak oli ollut lyhyesti ja etäisesti yhteydessä Cecelia Shepardiin. Olettaisin, että olivat hyvänpäiväntuttuja ja Cecelia oli torjunut Zodiakin iskuyrityksen, tai sitten korkeintaan heillä oli ollut yhdenyönjuttu, tai parit treffit.

Sitten 1968 Zodiak oli tutustunut toisensa tunteviin tyttöihin Betty Lou Jenseniin ja Darlene Ferriniin. Tämä tuttavuus johti Betty Loun murhaan, koska Betty Lou oli torjunut itseään ~10-vuotta vanhemman Zodiakin, mutta tapaili toista poikaa ja myöhemmin Ferrinin, jota Zodiak oli todennäköisesti jopa tapaillut, murhaan.

Seuraavaksi Zodiak tappoi hänet aiemmin torjuneen Shepardin ja syy, miksi hän käytti naamiota Lake Barryessalla, oli siinä, että hän pelkäsi Shepardin muistavan ja tunnistavan hänet parin vuoden takaa, jolloin Zodiak oli yrittänyt iskeä Shepardin.

Eli Zodiak oli katkera mies, joka ehdotteli treffeille häntä nuorempia tyttöjä ja palasi jopa vuosien jälkeen tappamaan naisen, kun nainen tapasi toista miestä.
Jokaisessa murhassa Zodiak oli seurannut uhriaan ennen murhaa. Yhdessäkään tapauksessa hän ei ollut odottanut uhria murhapaikalla ja tämä viittaa siihen, että hän tunsi jokaisen uhrinsa etukäteen.

Kirjeissä ollut käsiala ja DNA eivät välttämättä olleet tappajan, koska mikäli hän oli oikein ovela mies, hän oli pyytänyt toisen henkilön kirjoittamaan kirjeet puolestaan.

Zodiakilla oli pedofiilisia taipumuksia ja hänellä oli luultavasti päihdeongelma. Mies oli erittäin narsistinen, kontrolloiva ja epäkypsä, mutta nämä piirteet eivät välttämättä näkyneet hänestä ulospäin muille, kuin erittäin läheisille ihmisille ja uhreilleen.
Mies on ollut älykkyydeltään reilusti yli keskitason, muttei huippuälykäs. Hän on ollut wannabe aseharrastaja, joka halusi esittää itsensä asetuntijana, vaikka ei ollut sitä. Samoin mies halusi esittää itsensä teknisesti älykkäänä ja teknisesti orientoituneena, vaikkei olisi välttämättä sellaista ollut.

Ongelma tapauksessa oli, että Zodiak onnistui jossain määrin ohjaamaan poliisitutkintaa tunteensiirrolla liittyen hallinnantunteisiin. Zodiak-tappajaa olisi pitänyt provosoida lehdistön avulla ja mieheen olisi pitänyt suhtautua kylmän välinpitämättömästi ja esim. esittää hänet lehdissä pedofiilina ja päihdeongelmaisena reppanana. Aliarvioiva ja herjaava suhtautuminen Zodiakiin olisi provosoinut häntä ja ehkä saanut hänet paljastamaan itsensä.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4674
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

Taksikuskin murha on voinut tapahtua pelkästään siksi, että Zodiak halusi kontrolloida mediaa ja poliisia. Taksikuskin murha ei liity tapauksen sarjaan, ellei taksikuski sitten ollut se mies, jonka mukaan hänen naisystävänsä oli lähtenyt 1961-1964.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Mä kävin miettimään tuota kirjeiden lähettämistä, en yksin tässä tapauksessa vaan monessa muussakin tapauksessa jossa tekijä kirjeitä tjsp on lähetellyt. Luultavasti tekijä on viranomaisten (ja median sekä yleisön) kirjeisiin reagoimistavasta saanut ensiarvoisen tärkeää tietoa sitä, kuinka pitkällä tutkimukset on edenneet ja kuinka suuri paljastumisriski tekijään sillä hetkellä kohdistuu. No nyt multa katkesi ajatus, mutta mielestäni tekijä pelaa (kirjeitä lähettämällä) jonkinlaista tietojenhankintapeliä omia suunnitelmiaan varten. Tapa jolla vastustaja reagoi kertoo hänestä tekijälle paljon. Kirjeet voi olla ihan täyttä huijaustakin.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Minä en jaksa uskoa, että Zodiac olis tuntenut kaikki uhrinsa. Sitä on spekuloitu paljon, että hän olisi tuntenut Ferrinin, mutta siitäkään ei ole luonnollisesti mitään varmuutta.

Varmasti sille on jokin selitys, että Zodiac tappoi (tai yritti tappaa) Stineä lukuun ottamatta pariskuntia. Henkilökohtaisen tuntemisen sijasta uskon, että tähän oli jokin alitajuinen syy, joka selittyy Zodiacin elämänhistorialla.

Ted Bundy tappoi naisia, jotka muistuttivat erittäin paljon naista, jonka kanssa hänellä ennen murhien alkamista oli ollut on-off-suhde. Bundyn omat traumat ja syyt kehittyä sarjamurhaajaksi selittyvät jo lapsuusiän kokemuksilla, mutta uhrit olivat samanlaisia kuin nainen, jonka kanssa hänellä oli viha-rakkaussuhde.

Tuohonkaan en usko, että Zodiac olisi komentanut jonkun muun kirjoittamaan kirjeitään. Zodiac antoi medialle ja poliisille kryptisiä vihjeitä itsetään, mutta en usko hänen suoraan tunnustaneensa kellekään olevansa Zodiac killer. Asian suora tunnustaminen jollekin olisi lisännyt huomattavasti kiinni jäämisen riskiä. On myös muistettava, että sarjamurhaajat ovat hyvin usein olleet yksinäisiä susia ainakin murhareissuillaan.

Zodiac oli varmasti älykäs ihminen. Olen kuitenkin samaa mieltä siinä, että hän narsistina halusi antaa itsestään todellisuutta älykkäämän käsityksen.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4674
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

Ferrinin ja Batesin tappajat tunsivat uhrinsa varmuudella ja Jenssen oli Ferrinin kaveri. Tällä perusteella voi mielestäni sanoa varmaksi, että tappaja tunsi uhrinsa.
Lake Barryessalla tappaja käytti naamiota, mikä viittaa uhkaan tulla tunnistetuksi. Näin ollen tappaja todennäköisesti tunsi myös Shepardin.

Olen tämän profiloija Sharon Haganin kanssa eri mieltä siitä, että tappaja olisi ollut kiinnostunut vain ikäisistään naisista. Pidän kuitenkin mahdollisena, että varsinaisiin suhteisiin tappaja halusi ikäisiään naisia, vaikka uhrit olivatkin tappajaa nuorempia.
Haganin kanssa olen kuitenkin samaa mieltä siitä, että tutkinnassa ongelmana on ollut se, että on liikaa katsottu epäiltyjä ihmisiä, kun olisi enemmän pitänyt keskittyä tappajan profiilin rakentamiseen ja faktoihin keskittymiseen.

Zodiak-tappaja eroaa pääsääntöisesti seksuaalimurhaajista ja hänen motiivinsa murhiin oli todennäköisemmin katkeruus, kuin seksuaalinen mielihyvä. Zodiak-tappaja ei saalistanut uhrejaan, kuten Ted Bundy ja kumppanit, eikä Zodiak-tappajalla ollut rituaaleja liittyen murhiin.
Zodiakin murhasarjan loppuminen selittyy myös helposti sillä, ettei hänellä ollut murhiin pakottavaa seksuaalista yllykettä. Hän tappoi tiettyjä tuntemiaan ihmisiä joskin mielenvikaisin perustein.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja strangelove »

dazu kirjoitti:Taksikuskin murha on voinut tapahtua pelkästään siksi, että Zodiak halusi kontrolloida mediaa ja poliisia. Taksikuskin murha ei liity tapauksen sarjaan, ellei taksikuski sitten ollut se mies, jonka mukaan hänen naisystävänsä oli lähtenyt 1961-1964.
Itse asiassa on esitetty väitteitä, joiden mukaan Zodiac olisi tuntenut Stinen. Laukaus ammuttiin etupenkiltä kuljettajan vierestä ja Stine ei omaistensa kertoman mukaan päästänyt koskaan tuntematonta asiakasta etupenkille.

Stine on liitetty eritoten Richard Gaikowskiin, jonka sohvan välistä Blaine kertoi löytäneensä Stinen signeeraaman kirjan. Stinen siskon mukaan Gaikowski oli myös tämän hautajaisissa.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

dazu kirjoitti:Ferrinin ja Batesin tappajat tunsivat uhrinsa varmuudella ja Jenssen oli Ferrinin kaveri. Tällä perusteella voi mielestäni sanoa varmaksi, että tappaja tunsi uhrinsa.
Lake Barryessalla tappaja käytti naamiota, mikä viittaa uhkaan tulla tunnistetuksi. Näin ollen tappaja todennäköisesti tunsi myös Shepardin.

Olen tämän profiloija Sharon Haganin kanssa eri mieltä siitä, että tappaja olisi ollut kiinnostunut vain ikäisistään naisista. Pidän kuitenkin mahdollisena, että varsinaisiin suhteisiin tappaja halusi ikäisiään naisia, vaikka uhrit olivatkin tappajaa nuorempia.
Haganin kanssa olen kuitenkin samaa mieltä siitä, että tutkinnassa ongelmana on ollut se, että on liikaa katsottu epäiltyjä ihmisiä, kun olisi enemmän pitänyt keskittyä tappajan profiilin rakentamiseen ja faktoihin keskittymiseen.

Zodiak-tappaja eroaa pääsääntöisesti seksuaalimurhaajista ja hänen motiivinsa murhiin oli todennäköisemmin katkeruus, kuin seksuaalinen mielihyvä. Zodiak-tappaja ei saalistanut uhrejaan, kuten Ted Bundy ja kumppanit, eikä Zodiak-tappajalla ollut rituaaleja liittyen murhiin.
Zodiakin murhasarjan loppuminen selittyy myös helposti sillä, ettei hänellä ollut murhiin pakottavaa seksuaalista yllykettä. Hän tappoi tiettyjä tuntemiaan ihmisiä joskin mielenvikaisin perustein.
Onko sinulla faktaa tuosta tuntemisesta vai perstuuko käsitys omaan profilointiisi? Fakta on aina fakta, julkisuudessa annetuilla tiedoilla tehty profilointi taas on käytännössä epätarkka. On sanomattakin selvää, että poliisi on tehnyt profiilin Zodiac killeristä ja on varmasti moneen kertaan tarkentanut profiiliaan. Poliisin profiili on yllättävän tarkka ja poliisi varmasti on käyttänyt profilointia tämänkin murhaajan selvittelyissä.

Kannattaa muistaa, että tämän sarjamurhaajan ympärillä pyörii valtava määrä harrastajasalapoliiseja ja muuta vipeltäjää me mukaan lukien. Teoriat vaikkapa Gaikowkskista ovat mielenkiintoisia, mutta harrastajien keskusteluja ei saa sekoittaa varsinaiseen rikostutkintaan.
Vastaa Viestiin