Nuorukaiset tartuttivat 11-vuotiaaseen tippurin, Ruotsi 2012

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
avain
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Marras 09, 2009 2:05 pm

Nuorukaiset tartuttivat 11-vuotiaaseen tippurin, Ruotsi 2012

Viesti Kirjoittaja avain »

Tukholman läänissä sijaitsevan Upplands-Bron kunnan Kungsängenin kaupunginosa sai toukokuussa 2012 todistaa kahden miehen suorittamaa 11-vuotiaan tytön raiskausta.

Tästä kaikesta syytetyt ja uhri olivat samaa mieltä:

Tapahtumat saivat alkunsa paikalliselta luisteluradalta, jolla 11-vuotias tyttö kävi luistelemassa ja tapasi siellä 18-vuotiaan samaa kieltä puhuneen maanmiehensä, nuorukaisen, jonka hän oppi tuntemaan nimellä Ging tai PiGing. He keskustelivat netissä, ja kävipä tyttö pariin otteeseen Gingin kotonakin Kungsängenissä, missä nuorukainen asusteli äitinsä ja kahden veljen kanssa.

Eräänä iltapäivänä toukokuussa 2012 pian 12 vuotta täyttävä tyttö otti jälleen suunnakseen Gingin asunnon, mukanaan pullollinen viskiä (!). Kungsängenin rautatieasemalla tyttö tapasi sovitusti Gingin sekä hänen ystävänsä, jota ei ollut aikaisemmin tavannut (oikeuden päätöksen mukaan ystävän tyttöystävä asui Gingin, Gingin äidin sekä veljien kanssa samassa asunnossa Kungsängenissä!). Matka jatkui kohti Gingin asuntoa, jossa syötiin, pelattiin korttia ja juotiin iltapäivän kuluessa myös tytön tuomaa viskiä, asunnossa paikalla olivat tuolloin myös Gingin isoveli ja pikkuveli. Illalla kolmikon matka jatkui asunnolta Tukholman keskustaan junalla. Jossakin vaiheessa Gingin ystävän mielitietty oli myös kuvioissa.

Touko-kesäkuun vaihteessa Ging hakeutui hoitoon epäilemänsä sukupuolitaudin takia, ja hänellä todettiin tippuri, jonka yhteydessä hän kertoi olleensa kyseisenä toukokuun iltapäivänä sukupuoliyhteydessä luistinradalla tapaamansa tytön kanssa. Tytön iäksi hän kertoi luulleensa 13 vuotta. Jatkotutkimuksissa selvittiin, että sekä Gingin ystävä että tyttö olivat saaneet samaa juurta olevan tippurin kuin Gingillä. Tyttö otettiin kesän aikana sosiaalihuollon hoiviin ja sijoitettiin sijaisperheeseen.

Ristiriitojakin kertomuksissa oli:

Tyttöä kuulusteltaessa illan tapahtumista hänen ja syytettyjen välillä hänen vastauksensa usein rajoittuivat muistamattomuuteen, lisäksi hän vaikutti tietävän hyvin vähän seksuaalisista asioista, lähinnä vain siitä, että äitinsä on varoittanut että vanhempien poikien seurassa voi tulla raiskatuksi. Oikeuden mukaan on todennäköistä, että tyttö tietää ja muistaa illan tapahtumista enemmän kuin mitä kertoo.

Poliisin kuulusteluissa Gingin ja ystävänsä kertomukset poikkesivat toisistaan. Ging kertoi illan aikana tytön kertoneen iäkseen 13 vuotta, kun taas ystävä väitti tytön sanoneen olevansa 16. Käräjäoikeuden mukaan kummallekaan ei ollut kuitenkaan loppujen lopuksi epäselvää, että tyttö oli suojaikärajaa nuorempi, pääosin siitä syystä että yhteydenpito tytön ja Gingin välillä oli jatkunut jo pidempään.

Syytetyt myös kertoivat tytön olleen seksuaalisesti aloitteellinen, tuoden mukanaan kondomeita sekä hänellä olleen aikaisemminkin poikaystäviä. Tyttö on kuulusteluissa kertonut, että hänellä on tosiaan ollut poikaystävä, mutta hän ei ole harrastanut aikaisemmin seksiä ja hellyydenosoitukset entisen poikaystävän kanssa olivat rajoittuneet pussailuun, halailuun ja kädestä pitelemiseen. Oikeuden mukaan vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä tytön kuulustelujen perusteella, että tytöllä olisi ennen tätä ollut juurikaan seksuaalisia kokemuksia.

Tippurin ensimmäinen kantaja jäi arvoitukseksi: syytetyt väittivät saaneensa sen tytöltä, jonka katsoivat olevan ikäistään huomattavasti seksuaalisesti aktiivisempi. Syytetyt kuitenkin valittelivat tippurioireitaan jo pari päivää yhdynnän jälkeen, mutta asiantuntijalausunnon mukaan oireiden ilmaantumisajan ollessa noin viikko, sen on täytynyt olla valmiiksi jommallakummalla pojista.

Merkitystä vaille jäi myös tytön tuoma viski; sille kukaan ei osannut antaa järjellistä selitystä. Tyttö kertoi vain saaneensa sen joltakin, edes se ei selvinnyt, olivatko syytetyt pyytäneet tyttöä tuomaan alkoholia mahdollisessa humalluttamistarkoituksessa.
Kokonaisuutena oikeus katsoi syytettyjen kertoman illan tapahtumista epätodennäköisemmäksi kuin tytön version, ja oikeus katsoo myös, että tekoa ei voi oikeuttaa tytön mahdollisella aiemmalla seksuaalisella kokemuksella tai kasvatuksella (mihinköhän tämä mahtaa viitata? / kirj.huom).

Käräjäoikeus pitää näiden seikkojen valossa todennäköisenä, että sekä Ging että ystävänsä ovat illan aikana olleet yhdynnässä voimakkaasti humaltuneen 11-vuotiaan tytön kanssa, minkä jälkeen ystävä on mennyt viereiseen huoneeseen nukkumaan tyttöystävänsä kanssa!

Lopputulos oli ristiriitaisten kertomusten jäljiltä seuraavanlainen. Käräjäoikeus tuomitsi Thaimaan kansalaiset Banlang ”Ging” Jampasaenin, 18 sekä Tanapong Khongkaewin, 18, lapseen kohdistuneesta raiskauksesta sekä Gingin vielä lisäksi huumausainerikoksesta (metamfetamiinin hallussapito). Molemmille määrättiin vuosi ja kaksi kuukautta ehdollista vankeutta sekä maksamaan tytölle korvausta yhteensä 115 000 kruunua. Oikeudessa käytettiin syytettyjen kohdalla thain kielen tulkkia – molemmilla syytetyillä oli kuitenkin pysyvä oleskelulupa Ruotsiin. Kysymystä karkoituksesta ei nostettu esiin.

Svean hovioikeus muutti tuomiota tammikuussa 2013: Gingille määrättiin vuosi ehdottomana, kun taas Tanapong selvisi samalla tuomiolla kuin käräjäoikeudessa.

Kokonaisuutena juttu herättää lukuisia kysymyksiä: tytön perheolot eivät liene olleet kovinkaan kunnossa (viski, seitsemän vuotta vanhemman pojan luona ravaaminen, rilluttelu, lopulta sijoitus sijaisperheeseen), illan tapahtumat ovat jääneet vähintäänkin epäselviksi, mistä poikasten tippuri on tarttunut?

Yksi asia kuitenkin lienee varmaa: Banlang Jampasaen ja Tanapong Khongkaew eivät liene viimeistä kertaa tuomioistuimen edessä, sen verran lupaavasti on ura alkanut, ja mitättömän tuomion jälkeen voivat uudet seikkailut jatkua Kungsängenin maisemissa.