Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Golden redriver
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: Pe Helmi 08, 2013 12:16 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Golden redriver »

http://www.ess.fi/?article=418518

Töitä saanut ulkomaalainen: Luulin, ettei työnsaanti ole mahdollista

18.6.2013 5:23 - Emmi Tuomisto

Ramzi Ben Said sai töitä alumiiniprofiileita valmistavasta yrityksestä. Kuva: ESS/Juha Peurala
Etelä-Suomen Sanomat kertoi toukokuun 27. päivä alunperin tunisialaisesta Ramzi Ben Saidista, jonka turhaan jatkunut työnhaku alkoi jo vetää mielen matalaksi.

Suomalaisen vaimonsa kanssa Suomeen muuttanut mies oli käynyt kielikurssit ja opiskellut suomalaisen ammattitutkinnon, mutta aina työnhaku tyssäsi jo ennen haastatteluita. Lopulta epätoivoinen mies tarjoutui tulemaan ilmaiseksi töihin, mutta siltikään paikkaa ei löytynyt.

Samaan aikaan Niemenkadulla toimivassa AluRoll Oy:ssä mietittiin, mistä tiimiin saataisiin vielä yksi työmies. Lehtijuttu tuli kuin tilauksesta, sillä Ben Saidin asenne vaikutti olevan kohdillaan. Ben Saidin ulkomaalaistausta ei ollut yrityksessä ongelma.

- Se, että tekee töitä ja on tarkka ja luotettava, riittää. Hommat oppii tekemällä. Mutta suomea pitää osata, että pystyy kommunikoimaan, sanoo työnjohtaja Mika-Matti Pulkkinen.

Nyt työpaikka on Ben Saidille melkein kaikki kaikessa.

- Olin masentunut työttömänä. Minulla on perhe ja velvollisuuksia ja haluan tehdä töitä. Nyt olen enemmän iloinen kuin surullinen ja vaimokin on huomannut sen. Luulin, ettei työnsaanti ole edes mahdollista, Ben Said sanoo.

Pulkkinen kannustaa muitakin työnantajia antamaan tilaisuuden ihmisille, jotka ovat töitä vailla.

- Lahden alueella tilanne ei ole hyvä, eikä se heti parane. Mutta jos vain suinkin on mahdollista, pitää tulla vastaan ja antaa mahdollisuus, ei vaan maahanmuuttajille, vaan nuorille ja kenelle tahansa, joka yrittää, Pulkkinen sanoo.

Lue lisää tiistain Etelä-Suomen Sanomista.


Kaikki eivät halua vain olla jouten. 8)
Golden redriver
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: Pe Helmi 08, 2013 12:16 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Golden redriver »

Mman kirjoitti:Ja mielellään kuulisin esimerkkejä että MIES maahanmuuttaja (muslimi) työskentelee naistyönantajalla tai paremminkin naispomon suorassa alaisuudessa ja olikohan laittaa ihan faktaa kun massiivisen paljon on esimerkkejä ?
Tiedän ainakin yhden mies-sairaanhoitajan joka on muslimi ja vanhustenhuollossa töissä. Kunnallisella puolella ja nais esimies. Hyvin on työnsä hoitanut jo vuosia. Eikä todellakaan ole ongelmia tyyliin: "en hoida naisia" yms. Todella ihmisyyttä kunnioittava henkilö.
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Juu, kyllä minäkin tunne muslimimiehiä, jotka toimivat sosiaalialalla. Ei heillä siellä ongelmia ole ollut. Mutta tämähän meni niin, että alun perin Mman väitti, että määrätyt ryhmät eivät siedä naispomoja. Hänellä on tässä nyt kyllä todistuksen taakka, vaikka peräsikin muilta esimerkkejä.

Tänään oli muuten Hesarissa tällainen uutinen:

Raportti: Maahanmuutto hyödyttää julkista taloutta
Tuoreen OECD:n raportin mukaan julkinen sektori jäi maahanmuutosta plussan puolelle

Maahanmuuttajista koituvat menot ovat tuloja pienemmät, sillä kantaväestöön verrattuna ryhmä on parhaassa työiässä.

Toisin kuin monet luulevat, maahanmuuttajat tuovat Suomen julkiselle sektorille enemmän rahaa kuin siltä vievät.

Kun maahanmuuttajista valtiolle kertyvät tulot, kuten verot sekä sosiaaliturva- ja eläkemaksut, ynnätään yhteen, Suomi jää lievästi plussan puolelle. Maahanmuuttajat siis tuovat julkiselle taloudelle enemmän tuloja kuin saavat takaisin erilaisina palveluina ja tulonsiirtoina.

Johtopäätös on peräisin tuoreesta teollisuusmaiden järjestön OECD:n raportista, jossa tarkasteltiin vuoden 2011 tilannetta. Maahanmuuttajilta saadut tulot ja heistä koituneet menot suhteutettiin kunkin maan bruttokansantuotteeseen.

Suomen julkinen sektori jäi maahanmuutosta plussalle summalla, joka vastaa 0,16 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Maahanmuuttojohtaja Kristiina Stenman työ- ja elinkeinoministeriöstä pitää OECD:n tulosta odotettuna.

"Maahanmuuttajat ovat nuoria kantaväestöön verrattuna, joten sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeet ovat muita pienemmät. Lisäksi työmarkkinoilla alkaa olla aika paljon maahanmuuttajia", Stenman sanoo.

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen erikoistutkija Matti Sarvimäki on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa valtion isoimmat kulut tulevat vauvoista ja vanhuksista. Maahanmuuttajat tulevat maahan parhaassa työiässä. OECD:n raportin mukaan maahanmuuttajilta saadaan kohtuullisesti verotuloja, vaikka maahanmuuttajien työttömyys onkin kolminkertainen kantaväestöön verrattuna.

Perussuomalaisten kansanedustajan Jussi Halla-ahon mukaan Suomen asemaa tilastossa selittää se, että Etelä-Euroopan maat, kuten Italia ja Kreikka, eivät myönnä sosiaalietuuksia yhtä avokätisesti kuin Suomi. Siksi näiden maiden on helpompi jäädä voitolle maahanmuuttajista.

Halla-ahon mukaan aitoa työperäistä maahanmuuttoa ja sosiaalista siirtolaisuutta ei pitäisi mitata yhtenä kokonaisuutena. Mittaamiseen pitäisi löytää muita keinoja.

"Nyt kustannukset uppoavat sosiaalisektorilla muiden kustannusten sekaan."

Kansanedustaja Astrid Thorsin (r) mukaan Suomen plusmerkkiseen tulokseen on merkittävänä syynä se, että tänne tulee työvoimaa naapurimaista.

"Meillä on huomattavasti työvoimaa, joka tulee Virosta. Sen on täytynyt näkyä aika paljon näissä luvuissa", Thors sanoo.

Thorsin mukaan on toinenkin syy, miksi maahanmuuttajat tuovat Suomeen runsaasti verotuloja. "Moni tulee maista, joissa yrittäjyyden perinne on voimakkaampi kuin Suomessa."

OECD on laskenut, että maahanmuutto hyödyttää useimpien Euroopan maiden julkista sektoria. Suurin voittaja on Luxemburg, jonka julkinen sektori jää maahanmuuttajien ansiosta plussalle summalla, joka vastaa kahta prosenttia maan bkt:sta. Lähes saman verran hyötyy Sveitsi. Perässä tulevat Italia ja Kreikka.

Sveitsissä ja Luxemburgissa on paljon maahanmuuttajia suhteessa väestöön. Lisäksi he ovat työikäisiä ja hyvin koulutettuja.

Suurin häviäjä on Saksa, jonka julkinen sektori jää maahanmuuttajien osalta miinuksen puolelle. Summa vastaa 1,1:tä prosenttia maan bkt:sta.

Erikoistutkija Matti Sarvimäen mukaan syynä on se, että Saksaan tuli runsaasti maahanmuuttajia 1960- ja 1970-luvulla. He saavat nyt eläkettä ja heikentävät siksi Saksan tulosta.

Suomi on Euroopan maiden vertailussa hieman Ruotsin perässä. Molemmat maat ovat hieman keskiarvon alapuolella. OECD-maissa julkinen sektori sai maahanmuutosta keskimäärin 0,35 prosenttia bruttokansantuotteesta vastaavan summan.

"Suomi hyötyisi maahanmuuttajista vieläkin enemmän, jos se hyödyntäisi paremmin maahanmuuttajien osaamisen", sanoo sosiaalisihteeri Hagi Mohamed Suomen somaliyhdistyksestä.

Yli 30 vuotta Suomessa asunut somalinainen valmistui filosofian maisteriksi viisi vuotta sitten. Hän ihmettelee, miksi Suomi ei ole hyödyntänyt kaikkia afrikkalaisista yliopistoista valmistuneita maahanmuuttajia.

"Nigeriasta ja Kongosta saapuneet insinöörit, lääkärit ja tuomarit ovat Suomessa taksikuskeina ja siivoojina. Sen sijaan täysin nollasta aloittaneet aasialaiset ovat töissä tai toimivat yrittäjinä", Mohamed sanoo.

"Maahanmuuttajien positiivinen vaikutus kasvaa tulevaisuudessa, sillä heidän lapsensa opiskelevat lukioissa ja yliopistoissa. Varsinkin tytöt kouluttautuvat."
Siinä mielessä pitää olla Halla-ahon kanssa samaa mieltä, että kun on sotkettu kaikki maahanmuuttajat samaan kategoriaan, raportin arvo on vähän niin ja näin... Ehkä kuitenkin on hyvä, että tällainen raportti on tehty, sillä se auttaa hahmottamaan kokonaisuutta ja sitä, että maahanmuutto kokonaisuudessaan ei ole rasite julkiselle taloudelle, vaan päinvastoin hyödyttää sitä.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Mman
Agentti Scully
Viestit: 692
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 7:55 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Mman »

PaxCow kirjoitti:Juu, kyllä minäkin tunne muslimimiehiä, jotka toimivat sosiaalialalla. Ei heillä siellä ongelmia ole ollut. Mutta tämähän meni niin, että alun perin Mman väitti, että määrätyt ryhmät eivät siedä naispomoja. Hänellä on tässä nyt kyllä todistuksen taakka, vaikka peräsikin muilta esimerkkejä.
Juu kysyinkin perushoitajista ja vastasit "kyllä minäkin tunne muslimimiehiä, jotka toimivat sosiaalialalla.sosiaalialalla kohtuu laaja käsite esim: maahanmuuttajien aktivointikerhon vetäjä..


Todistuksen taakkaa ei ole (lähdesuoja) sekä ettei "anarkisti torpedo" X joka on puheittensa mukaan alansa eliittiä suorita tekojaan :wink:

Varmaa monia kiinnostasi saada lukaista "kammattuna auki" tuo raportti ..
http://www.hs.fi/kotimaa/Maahanmuutto+h ... =hs-top4-3
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Mman kirjoitti:Juu kysyinkin perushoitajista ja vastasit "kyllä minäkin tunne muslimimiehiä, jotka toimivat sosiaalialalla.sosiaalialalla kohtuu laaja käsite esim: maahanmuuttajien aktivointikerhon vetäjä.
Perushoitajatutkintoa ei ole enää pitkään aikaan voinut opiskella, joten tuskinpa sen suorittaneita muslimimiehiä kovin monta löytyy. Itse tarkoitin sosiaalialalla käytännössä sosiaali- ja terveysalaa, tarkemmin ottaen lähihoitajia. Tämä tutkinto on käytännössä perushoitajatutkinnon "jatkaja".
Mman kirjoitti:Varmaa monia kiinnostasi saada lukaista "kammattuna auki" tuo raportti ..
Raportti löytyy täältä:
http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Ma ... ok-2013-en
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17165
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Taas poliisia syyllistetään!

Maahanmuuttaja-aktiivi: Ulkomaalaisen näköiset joutuvat herkästi kuulusteluihin

Poliisi myös kyselee henkilöllisyyspapereita ilman tarkempia selvityksiä, sanoo maahanmuuttajajärjestöaktiivi Maryan Abdulkarim.

Ulkomaalaisilta näyttävat joutuvat valkoihoisia herkemmin poliisiasemalle kuulusteluihin, sanoo maahanmuuttajajärjestöaktiivi Maryan Abdulkarim Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.
- Tuntuu, että kynnys kuulustella henkilöä on matalampi, kun kyseessä on etnistä taustaa omaava henkilö. Tällöin etninen profilointi perustuu henkilön oletettuun alkuperään, Abdulkarim sanoo.

Euroopan neuvoston rasisminvastainen elin ECRI julkaisi eilen raportin, jonka mukaan Suomen poliisi pysäyttää ja kuulustelee ihmisiä heidän ulkonäkönsä perusteella. Kyse on etnisestä profiloinnista, joka on syrjintänä kiellettyä.

Abdulkarimin mukaan poliisi myös tarkastaa papereita ulkomaalaisen näköisiltä henkilöiltä herkemmin kuin suomalaisen näköisiltä. Papereita kysellään ilman tarkempia selvityksiä esimerkiksi tilanteessa, jossa poliisi etsii taskuvarkaudesta epäiltyä tummaihoista ja kiharahiuksista henkilöä.
- Huomiota ei kiinnitetä ihmisen käytökseen tai rikosrekisteriin. Se viittaa ulkonäön perusteella tapahtuvaan syrjintään, Abdulkarim sanoo.

Poliisi kyselee hänen mukaansa henkilöllisyyspapereita ulkomaalaisen näköisiltä henkilöiltä julkisissa tiloissa ja kulkuvälineissä.

Helsingin poliisin apulaispoliisipäällikön Lasse Aapion mukaan poliisi nopeuttaa toimenpiteitä ulkomaalaisten suhteen, jotta nämä eivät ehdi poistua Suomesta ennen kuin heidät tunnistetaan.

Abdulkarimin mukaan ongelmallista on juuri se, että oletettuja ulkomaalaisia kohdellaan heidän ulkonäkönsä perusteella eri tavoin kuin suomalaisen näköisiä.

Henkilöllisyystarkastuksia tehdään Aapion mukaan vain tapauksissa, joissa epäillään järjestyshäiriötä tai rikosta. Hän kiistää, että poliisi tarkastaisi henkilöllisyyksiä ulkonäön perusteella.


YLE

On tämä jumalauta nöyryyttävää! Aamu-tv:n videossa rättipää - integroitumaton siis - kyykyttää poliisia näiden toiminnasta. Tämä on yksi niistä seikoista mikä nyky-Suomessa vituttaa. Kaikenmaailman kansalaisaktivistit, ihmisoikeusaktivistit, nappihuulet, talonvaltaajat, kadunvaltaajat, rasismin vastustajat sun muut saavat kohtuuttoman paljon puhevaltaa asioidensa vakavuuteen ja todenperäisyyksiin nähden. Joka tuutista suollettava ihmisoikeuspaska ajaa kaiken muun edelle. Jopa vanhusten oikeus asua, liikkua ja asioida turvallisesti on näemmä vähäisempi asia kuin Romanian mustalaisten oikeus liikkua vapaasti.

Ihmiset voivat saapua Suomeen nimettöminä, vailla passia, vailla tietoa siitä keitä he ovat. Poliisi ei saisi kohdistaa heihin kyselyjä sen enempää kuin työmatkalaiseen. Outoa!

Mitkä ovat tämän huiviin sonnustautuneen ihmisoikeuden saavutukset Suomessa? Ajaako hän yksipuolisesti ns. maahanmuuttajien etuja? Häneltä saa siis avun niin saksalainen kuin somalialainenkin koneinsinööri. Ehkä se paperiton "siirtolainenkin" saa avun ja suojelun pahaa poliisia vastaan.
- Tälläisten ihmisoikeusaktivistien mielestä muuttaminen Suomeen ja pääsy suomalaisen sosiaaliturvan pariin on ikään kuin jokin kirjoittamaton ihmisoikeus, joka kuuluu kaikille. Paskat hän siitä nakkaa onko Suomella velkaa, onko työttömyyttä. Pääasia tälläisille vouhottajille on se, että oman klaanin jäsen saa turvapaikan, perheasunnon ja ihonväriin sekä uskontoon perustuvan syytesuojan ja ikuisen oikeuden elää veronmaksajain varoilla.

Mutta mikä on tälläisen ihmisoikeusaktivistin saldo Suomelle? Pelkkää paskaa! Hän puhuu perheiden yhdistämisen puolesta, vaati oikeuksia, vaatii isoja perheasuntoja, vaatii sitä ja vaatii tätä. On syyttämässä suomalaisia rasismista, pitää poliisia peikkona, joka vain kyttää heidän tekemisiään.
- On kenties itse "työllistynyt" julkiseen hallintoon ja siellä johonkin mamuvirkaan. Ehken peräti aikuisperuskoulun linjavastaavaksi tai joksikin integraatiokordinaattoriksi. Vau!

Onkohan tämä ihmisoikeus selvillä mikä on ulkomaalaisten - niin Suomessa asuvien kuin täällä vierailevien - osuus rikoksista? Millä tämä ihmisoikeus kuvittelee, että ne rikokset selviävät, jos poliisi ei saa ei kysellä näiltä ulkomaalaisen näköisiltä papereita sen enempää kuin mökin mummolta. Miksi tälläinen ihmisoikeus kuvittelee, että hänellä on jonkinlainen tietämys siitä miten poliisin pitää työnsä hoitaa? Hänen tietämys perustuu tähän ihmisoikeuspaskaan. Ei todelliseen elämään.
- Ja jos on rikollisuutta heikäläisten keskuudessa, niin siitähän voi aina syyttää kantaväestön harjoittamaa rasisimia ja terroria.

Ja mitä tulee tuohon virkkeeseen; "Abdulkarimin mukaan ongelmallista on juuri se, että oletettuja ulkomaalaisia kohdellaan heidän ulkonäkönsä perusteella eri tavoin kuin suomalaisen näköisiä.". Kyllä! Näin on! Sosiaalitoimistossa ja Helsingin kaupungin virastoissa he saavat parempaa kohtelua kuin orjalaivojen tervanmyyjien jälkeläiset.
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ke Heinä 10, 2013 11:38 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17165
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ohessa Pauli Vahteran uusin blogi. Alleviivaukset minun. Hienoa ja tähdellistä luettavaa:

Turvapaikkaturismia, turvapaikkabisnestä vai yksittäistapauksia

EU-parlamentti hyväksyi kesäkuussa uudet, kahden vuoden kuluttua voimaan tulevat säännöt unionin alueelle tulevien turvapaikanhakijoiden kohteluun. Turvapaikkahakemuksen käsittely saa kestää enintään puoli vuotta. Suomessa se tarkoittaa kirimistä, koska nyt keskimääräinen käsittelyaika on pitempi. Myönteisten päätösten määrä lisääntyy, koska tehokkain keino toteuttaa EU-direktiivi on antaa turvapaikka, jos hakijasta ei saada selvyyttä.

Hakijoita ei enää voida palauttaa sellaiseen EU-maahan, jossa heitä uhkaa epäinhimillinen kohtelu. Dublin-palautukset vähenevät. Välimeren maiden kannattaa luoda huonot olosuhteet, jolloin Afrikasta ja Lähi-Idästä tulleet voivat jatkaa matkaansa eteenpäin Saksaan ja pohjoismaihin. Kreikka on niin huonossa jamassa, että tuskin heillä on varaa luoda Suomen kaltaiset olosuhteet kaikille maahan tuleville.

”Kun ACN lähti kotimaastaan Kamerunista vuonna 2006, maassa oli poliittinen kriisi. Hän oli työskennellyt isänsä kirjapainobisneksessä ja kuulunut liikkeeseen, joka ajoi maan englanninkielisen osan itsenäistymistä. Myöhemmin liikettä rahoittanut isä tapettiin, ja myös perhettä alettiin jahdata. N ja hänen vaimonsa pidätettiin, kun he olivat kuljettamassa liikkeen tavaraa, kuten t-paitoja. “Meitä kidutettiin vankilassa”, N sanoo.” Helsingin Sanomat 12.6.2013

Suomi on jo konkurssissa

Suomi ajaa ensimmäisessä luokassa päin seinää. Mitään ei ole enää tehtävissä. Voimme vain lievittää ja hidastaa konkurssiamme. Kalle Isokallio sanoo Yle Puheessa, että olemme tilanteessa, jota ei pystytä enää korjaamaan.

Viimeistään nyt pitäisi keskeyttää humanitäärinen maahanmuutto, kunnes Suomen kansantalous on tasapainossa. Myös asuinkaupunkini Vantaa on niin konkurssissa, ettei meillä ole enää varaa yhteenkään uuteen humanitääriseen asukkaaseen. Vain turvapaikkaan oikeutetuille tulee antaa oikeus jäädä Suomeen. Jotta tämä olisi mahdollista on hakuprosessia nopeutettava ja valitusoikeus kieltää. Oikeusvaltioon kuuluu myös se, että moni suomalainen kokee saaneensa väärän päätöksen, eivätkä kaikki saa valitusoikeutta.

Virallinen propaganda osoittaa, että meidän kannattaisi ottaa lisää maahanmuuttajia. OECD:n tutkimuksen mukaan maahanmuuttajat tuovat julkiselle sektorille enemmän rahaa kuin siltä saavat. Suomi jää plussalle 0,16 prosenttia bruttokansantuotteesta. Uskokoon ken haluaa. Jos näin olisi, meidän kannattaisi ottaa heti maahan ne 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa, joita pääministeri Katainen halajaa. Sen jälkeen eläisimme auvoisesti ilman huolen häivää maailman tappiin asti.

Helsingin Sanomat käytti tätä raporttia heti propagandassaan 18.6. Se haastatteli sosiaalisihteerinä toimivaa somalinaista, joka paheksui sitä kuinka Nigeriasta ja Kongosta tulleet insinöörit, lääkärit ja tuomarit ovat Suomessa taksikuskeina ja siivoojina. Jos näin on, Suomi on astunut orjalaivojen tervan myynnistä aivan uuteen riistoulottuvuuteen. Nyt viemme köyhien maiden koulutetun väestön ja jätämme nämä kansat ilman lääkäreitään.

Maahantulo ei keskeydy enää millään viranomaisen päätöksellä. Tänne tullaan passit ja matkustusasiakirjat revittyinä ja sen jälkeen asetutaan taloksi. Mutta voisimme päättää, että mitään diskorahaa, eikä muutakaan enää anneta. Saa tulla, mutta samoin ehdoin kuin maailmalla muutoinkin kuljetaan. Eli omilla rahoilla. Ja töihin. Jos rahaa ei ole, so what. Kyllä ihmiskauppiaat nopeasti muuttavat reitit, kun tänne ei enää kannata tulla.

Yle uutiset 13.6.13: Ruotsiin ja Norjaan saapuneista turvapaikanhakijoista jopa 94 prosentin henkilöllisyyttä ei voitu varmistaa asiakirjojen perusteella. Suomessa myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneista noin 70 prosentilla ja kielteisen päätöksen saaneista noin 40-50 prosentilla on henkilöllisyys varmentamatta. Erityisesti Irakista ja Somaliasta tulleiden henkilöllisyydestä on vaikea saada selkoa.

Tehokkain tapa vähentää maahanmuuttoa on ulkomaalaisille maksettavan sosiaaliturvan alentaminen. Kun ei saa isoja asuntoja, eikä vastikkeetonta toimeentuloturvaa lopuksi elämäänsä, ei tänne enää tulla. (Useat virolaiset keikkatyöntekijät asuvat somalien asunnoissa, joissa osa huoneista on vuokrattu pimeästi.)

Viro on EU-maa siinä kuin Suomikin. Kukaan ei kyseenalaista Viron olevan sivistysmaa, jossa kansalaisoikeudet ovat hyvässä mallissa. Kuitenkin Viroon tulee vuosittain vain 10-20 turvapaikan hakijaa. Jotain he tekevät eri tavalla kuin me täällä Suomessa.

Vanhassa sivistysmaassa Iso-Britanniassakin rahat ovat loppu. Siellä aiotaan vähentää maahanmuuttoa rajusti. Myös maahanmuuttajien sosiaaliturvaa ollaan alentamassa.

EU:ssa monta ihmeellistä on turvapaikkaa, se hämmästyttää kummastuttaa veronmaksajaa

Amerikkalainen vakoilusta syytetty hakee turvapaikkaa monesta maasta, koska hänellä ei ole paluuta meitä kaikkia vakoilevaan kotimaahansa. Mutta miksi EU:n alueelta jo turvapaikan saanut voi hakea toisesta maasta turvapaikkaa, vain saadakseen paremmat sosiaaliset edut perheelleen. Joku tässä mättää: joko Kreikka ulos EU:sta ja eurosta tai sitten tällainen sosiaalinen turvapaikkashoppailu kielletään.

Turvapaikan haku ja perustelut

Kamerunilaisella miehellä on todisteena arpi käsivarressa. Hän sanoo sen tulleen kidutuksesta. Itse kullakin on lapsuuden leikeistä arpia ympäri kehoa. Ne todistavat eletystä lapsuudesta, ei mistään muusta. Koska arvilla voi varmistaa turvapaikan saamisen, niitä varmaan monet tekevät itse. Pieni kipu suuresta palkinnosta.

Kamerunilainen oli päätynyt Kreikkaan asianajajan avulla. Rohkea asianajaja, koska jos maassa tapetaan toisinajattelijoita, myös heidän avustajansa ovat hengenvaarassa. Vai onko kyse puhtaasta ihmiskaupasta. Lentolippu Kamerunista EU-alueelle maksaa kahdelle henkilölle vuoden palkan verran, yli tuhat euroa.

Tuskin Kamerunissa olisi ollut kreikkalaisen kurjaa. Kun Kreikka ei avustanut turvapaikan saamisen jälkeen, perhe asui hylätyissä taloissa, kerjäsivät kaduilla, koska osa-aikatyö ei riittänyt elantoon. Kurjista oloista huolimatta perheeseen syntyi Kreikassa kolme lasta. Kreikan talouskriisin jälkeen ei näyttänyt hyvältä, minkä vuoksi perhe tuli Suomeen talvella 2013 turvapaikan hakijaksi. Suomi ei palauta ketään takaisin Kreikkaan. Mutta ei ole kivaa Suomessakaan. Vastaanottokeskuksessa ei voi elää perhe-elämää. Toki se kotiolot voittaa. Afrikassa asutaan ahtaasti, monenlaista perhettä ja kymmeniä lapsia yhdessä.

Kaikki me haluaisimme auttaa kaikkia maailman ihmisiä. Jokainen hankkikoon monta lasta, ja me elätämme heidät kaikki. Suomeen saavat tulla kaikki. Linnutkin lentävät rajojen yli, miksi ei siis kaikki maailman hätää kärsivät ihmiset. Näin minäkin haluaisin. Kunhan joku osaisi kertoa, miten se on mahdollista. Mistä saisimme rahaa olla hyviä ihmisiä? Kuinka paljon tingimme omistamme, jotta voimme antaa enemmän muille.

Kamerunin vaaroista

Kamerun on afrikkalaiseksi maaksi rauhallinen. Sen pohjoisosan rajakaistaleihin Nigerian ja Tsadin rajan läheisyyteen ei ole syytä mennä Iso-Britannian ulkoministeriön maatiedotteen mukaan. Toinen vähemmän vaarallisempi kaistale on itäinen raja-alue Keski-Afrikan tasavallan rajan läheisyydessä.

Saharan eteläpuolella olevat maat, joissa poliittiset ja demokraattiset oikeudet ovat huonot

Freedom in the World-selvityksen mukaan Kamerun kuuluu 20 afrikkalaisen Saharan etelänpuolisen valtion joukkoon, jossa demokraattiset ja poliittiset oikeudet ovat huonot. Näistä maista todellisia surkimusvaltioita ovat Eritrea, Päiväntasaajan Guinea, Somalia, Sudan ja Tsad. Vain yhdessä maista asiat ovat eurooppalaisella tasolla: Kap Verdessä, joka on saarivaltio kaukana mantereelta. Tyydyttäväksi tilanne on arvioitu 18 maassa ja hyväksi kymmenessä.

Eurooppalaisessa vertailussa vain Venäjä ja Valko-Venäjä on luokiteltu huonompien afrikkalaisten maiden kaltaiseksi. Mustan Afrikan huonoihin maihin on luokiteltu myös Etiopia, jossa olen kulkenut turvallisesti reppumatkalla ja viihtynyt erittäin hyvin. Kuten Venäjälläkin.

Aivan pientä toivoa afrikkalaisille arviossa tuo se, että vuosien 2010-2013 aikana oikeudet ovat parantuneet neljässä maassa ja heikentyneet kolmessa

Turvapaikanhakijan mukaan Kamerunissa ei ole tasa-arvoa. Häntä oli jahdattu, koska maassa oli vuonna 2006 poliittinen kriisi. Hän oli kuulunut liikkeeseen, joka ajoi maan englantilaisen väestön osan itsenäisyyttä. Englannin kieltä puhutaan maan länsi- ja luoteisosissa, joissa joka viides on englanninkielinen. Vähän sama kuin ruotsinkielinen väestö Pohjanmaalla haluaisi itsenäisyyttä.

Länsi-luoteis-Kamerunissa on kaksi maakuntaa, jotka ovat halunneet itsenäisyyttä ja suurempaa autonomiaa. Alue on 9 prosenttia Kamerunin pinta-alasta. Tuolla alueella, Ambazonian tasavallassa, on kuusi miljoonaa asukasta. Tuo Brittien Kamerunin alue olisi pitänyt jättää itsenäiseksi, eikä yhdistää Ranskan Kameruniin, koska rauhanomaisesti maailman maat eivät jakaudu (paitsi Tsekki/Slovakia) eivätkä monikulttuuriset yhteiskunnat ole missään toimineet ilman välien selvittelyä.

Ambazonia on Kamerunin länsiosassa oleva alue Nigerian rajalla

Mitä tasa-arvolla tarkoitetaan? Afrikassa naisen asema on heikko useimmissa maissa. Sillä perusteella miltei kaikki (naiset) voisivat hakea turvapaikkaa. Suomessakin valitetaan tasa-arvoisuuden puutteista. Tuskin sillä perusteella voi turvapaikkaa antaa kenellekään.

Asukkaista 70 % on kristittyjä. Islaminuskoiset (21 %) asuvat enimmäkseen maan pohjoisosissa, joissa ovat myös maan vaarallisimmat alueet.

Kansantuote (GDP) maassa asukasta kohden on 20. suurin Afrikan 56 maasta. Kansantuote asukasta kohden on 2400 US dollaria. Luku antaa väärän kuvan siitä, mikä on kansantuotteen ero Suomen ja Kamerunin välillä. Esimerkiksi alle 18 vuotiaiden määrä Kamerunissa on puolet koko kansasta.

Kamerunin lapset

Kamerun on suomalaisille tuttu jalkapallosta ja Roger Millasta, joka edusti Kamerunia neljissä MM-kisoissa. Hänet valittiin vuonna 1990 kisojen tähdistöön.

Kamerun itsenäistyi vuonna 1960. Se yhdistyi Ranskan ja Iso-Britannian hallitsemista siirtomaista, minkä vuoksi maassa on kansalliskielinä sekä ranska että englanti. Maassa on 21 miljoonaa asukasta, jotka puhuvat 230 eri kieltä. Väkiluku on kasvanut hurjaa vauhtia. Vuonna 1971 maassa oli 7 miljoonaa asukasta, 20 vuotta myöhemmin 12 miljoonaa. Väestönkasvu on 2,18 prosenttia vuodessa eli 20 vuoden kuluttua maassa on yli 30 miljoonaa asukasta.

Afrikassa on nyt 1,1 miljardia asukasta. Afrikan väkiluku ylittää 2 miljardia 20 vuoden kuluttua. Sisällissotia, valtataisteluja, köyhyyttä ja maahanmuuttoa Eurooppaan tulee riittämään omaan tuhoomme asti.

Kamerunissa asukkaista 41 % on alle 15-vuotiaita. Kun afrikkalainen lapsirikas kulttuuri ja länsimainen lääketiede yhdistyivät, on lapsikuolleisuus suurelta osin voitettu ja väkiluku kasvaa hurjaa vauhtia. Toisesta päästä väkiluku kasvaa ihmisten eliniän pidentyessä.

Kaikki liikenevä raha Euroopassa pitäisi käyttää Afrikan perhesuunnitteluun. Nyt maksamme liian suuren väestönkasvun seuraukset maahanmuuttona, joka tulee vuosi vuodelta kalliimmaksi ja vain pahentaa Afrikan tilaa. Parasta kehitysapua ja perhesuunnittelua on kouluttaa tyttöjä Afrikassa. Antaa afrikkalaisten kouluttaa itse omat lapsensa ja me autamme vain puitteiden rakentamisessa.

Naisten osuus turvapaikan hakijoista on Suomessa 29 %. Tämä ei osoita, että miesten asema lähtömaissa olisi huonompi kuin naisten. Kyllä se kertoo enemmänkin miesten seikkailumielestä. Ja siitä, että vaikka asema kotimaassa on huono, naisen osa ihmissalakuljettajien bisneksissä on vielä huonompi.

Afganistanin uskonnolliset hörhöt

Helsingin Sanomat kertoi samassa numerossa Ruotsissa turvapaikan saaneesta afganistanilaisesta A:sta. Eurooppaan hän tuli Turkista Kreikkaan. Sieltä neljän maan kautta Ruotsiin. Eurooppaan tullaan Välimeren maista. Sen jälkeen ovet ovat auki.

Talibanit olivat laittaneet A:n koraanikouluun ja koraanin opettajaksi. Sitä tuskin voi pitää onnettomuutena, olemmehan Euroopassa sitä mieltä, että koraani on pyhä kirja ja sen taustalla olevaa uskontoa ei saa kritisoida. A:n oli paettava, kun amerikkalaiset tulivat maahan ja valta vaihtui. Islamistiset fundamentalistit kokivat asemansa huonoksi. Pakeneva A joutui salakuljettajien armoille, koska hänellä ei ollut passia eikä papereita. Matka sujui kävellen, rekan pohjassa, konteissa ja melonien seassa. Autoilla ja junilla. Matka maksettiin orjatyöllä salakuljettajille.

Suomalaiset joukot ovat lähellä Uzbekistanin rajaa Mazar-e-Sharifissa

Turvapaikkajärjestelmään liittyy laajaa ihmiskauppaa ja orjuuttamista. Samalla kun tarjoamme ihmisille uuden elinympäristön, tuemme salakuljetus- ja orjuusliiketoimintaa. Naisten surkeaa kohtaloa voimme vain arvailla. Orjuuttaminen jatkui A:n kohdalla myös Ruotsissa. Hän ei saanut turvapaikkaa, koska pohjois-Afganistania pidetään turvallisena alueena. Hän teki töitä paperittomasti ja pimeästi 3,40 euron tuntipalkalla 12-tuntisia päiviä. Sinnikkyys palkittiin ja A sai turvapaikan Ruotsista. 10 vuoden epävarmuuden jälkeen hänellä on perhe ja työpaikka: kerran viikossa töitä pitseriassa.

Afganistanissa on 25 miljoonaa ihmistä. Valta vaihtuu ryhmältä toiselle. Jokainen afgaani voisi hakeutua pakolaiseksi sen mukaan kuka kulloinkin on vallassa. Yksittäistapaukset tuovat tipan silmään, mutta poliittisten päättäjien pitäisi nähdä suurempi kokonaisuus. Haluammeko upota näiden yksittäistapausten myötä. Haluammeko tuoda meille vieraitten kulttuurien sotkut omaan maahamme.

Turvapaikkaturismia

Viime vuonna tehtiin 3780 turvapaikkapäätöstä, joista 1738 kielteisiä. Suomeen sai jäädä 1601, joista vain 553 sai turvapaikan. Aivan liian usein jutut ovat keksittyjä, kuten Kari hyvin kuvasi jo vuonna 1991. Kamerunilaisista yksi sai turvapaikan, 5 muuta sai jäädä ja 21 sai kielteisen päätöksen.

Maailmassa on 7,2 miljardia ihmistä, joista useammalla miljardilla olisi oikeus hakea turvapaikkaa samoilla perusteilla kuin suurimmalla osalla tänne tulleilla on ollut.

Turvapaikkaturisteja tuli kaikkialta maailmasta, mutta etenkin entisen Jugoslavian maista, Turkista, Valko-Venäjältä ja Venäjältä. Turisteilla tarkoitan ihmisiä, jotka ovat lähteneet matkalle hyvin tietäen, etteivät turvapaikkaa tule saamaan. Matkaan kiihottavat pitkät käsittelyajat, jotka nyt ovat Suomessa keskimäärin 6,5 kuukautta. Sen ajan voi loikoilla diskorahaa saaden suomalaisten veronmaksajien piikkiin.

Tilastoista ei selviä, mitä kielteisille tapauksille käy. Jäävätkö he paperittomina Suomeen? Osa palautetaan Dublin-tapauksina. Heitä selvästi turisteina kulkevia oli viime vuonna 571. Heille Suomi maksaa lentoliputkin takaisin.

Vuonna 2012 palasi vapaaehtoisesti kotimaahansa 320 hakijaa. Turisteja hekin ovat, koska mitään vaaraa kotimaassa ei sitten olekaan. Valtio maksaa liput ja antaa vielä rahaa mukaan.

Suomen ja Venäjän suhteiden kannalta voi olla haitallista se, että niin moni venäläinen saa Suomesta turvapaikan. No, kiinalaisiakin sai viime vuonna jäädä 23. Yllättävän paljon tänne osaa tulla ilman papereita ihmisiä, joista ei saa mitään selvyyttä (ei tiedossa) tai kansalaisuudettomia. Kun on tullut maailmalla aika moni raja ylitettyä, en oikein osaa kuvitella, miten tällaiset ihmiset kulkevat maasta toiseen. Laillisesti se ei ainakaan ole mahdollista.

Turvapaikan hakijoiden määrä viime vuonna oli 3086, mikä on puolet vuoden 2010 määrästä. Koska Syyrian sota ei ole loppumassa, ja heidät on toivotettu tervetulleiksi Suomeen, ollaan varmaankin palaamassa korkeampiin hakijamääriin.

Vuonna 2012 vastaanottojärjestelmässä oli noin 4000 turvapaikan hakijaa. Heistä 28 prosenttia asui yksityismajoituksessa. Vastaanottokeskus-paikkoja vähennettiin kahdessa vuodessa 1500 ja samaan aikaan 1100 asui yksityismajoituksessa. Vastaanottokeskuksissa yksi majoitusvuorokausi maksaa 48 euroa ja yksityismajoituksessa 14 euroa. Jos näin todella on, vastaanottokeskukset pitää lopettaa heti ja siirtää turvapaikanhakijat yksityismajoitukseen. Alaikäisten majoituspaikka maksaa ryhmäkodeissa 233 euroa vuorokaudessa ja tukiasunnoissa 145 euroa.

Työperäistä maahanmuuttoa oleskeluluvilla

Viime vuonna Suomessa myönnettiin 17.157 oleskelulupaa. Kielteisen päätöksen sai 5463 hakijaa.

Myönteisen luvan sai 4175 venäläistä, 1381 kiinalaista, 1158 intialaista, 858 ukrainalaista, 760 yhdysvaltalaista, 574 vietnamilaista, 505 turkkilaista ja 423 nepalilaista.

Somalialaiset saivat 473 myönteistä ja 2054 kielteistä päätöstä, irakilaiset 307 myönteistä ja 178 kielteistä. Myönteisistä päätöksistä 504 perustui kansainvälistä suojelua saaneen sukulaisuuteen. Näistä arvattavasti suurin osa oli somaleja, koska somalialaiset koneinsinöörit taitavat jo kaikki olla Suomessa.

Opiskelun takia oleskeluluvan sai 5519 EU:n ulkopuolelta tullutta. Aviopuolisoita ja ulkomaalaisen lapsia oli 5244, eli nämä ovat niitä ”rakkauden perässä” Suomeen muuttaneita.

Työperäisiä maahanmuuttajia EU-alueen ulkopuolelta oli viime vuonna 1168. Lisäksi ”osaratkaisua edellyttävän työnteon” luvan saaneita oli 2831. Kyse on saatavuusharkinnanvaraisista työntekijöistä, eli ulkomailta tulevaa työntekijää palkattaessa selvitetään onko suomalaisilla työmarkkinoilla olemassa sellaista työvoimaa, joka voisi vastaanottaa kyseistä työtä.

EU:n ulkopuolelta Suomeen viime vuonna tulleista oli työperäisiä 3999 eli 21,3 % tänne jääneistä. Siis vain joka viides osallistuu työelämään, neljä viidestä on enemmän tai vähemmän yhteiskunnan elätettäviä.

Marjanpoimijat tulevat Suomeen viisumilla. Alle 3 kuukauden työsuhteeseen tai poimijayrittäjäksi tulevat eivät tarvitse työlupaa. Samaan aikaan sadat tuhannet suomalaiset elävät työttömyys- ja muulla sosiaaliturvalla. Suomessa on ollut perinne, että lisätuloja ja opiskelurahoja ansaitaan marjanpoiminnalla. Sosiaaliturva on tuhonnut tämän oman työn. Jatkossa alle 25 vuotiaiden sosiaaliturva tulee marja-ajaksi lopettaa. Sen jälkeen marjanpoimijat löytyvät omasta takaa. Jos mansikkamaalle ja metsiin kannattaa tulla Thaimaasta asti, voidaan tulla myös Suomen pääkaupunkiseudulta.

Työ- ja elinkeinoministeriön tekemän maahanmuuttajabarometrin 2012 mukaan aikuisikäisistä venäläisistä oli töissä 27 %, virolaisista 66 %, somaleista 8 %, irakilaisista 4 %, kiinalaisista 43 %, thaimaalaisista 33 % ja turkkilaisista 42 %. Barometrissa tutkittiin 18-75 vuotiaita maahanmuuttajia, jotka ovat tulleet Suomeen 2007-2009. Barometrissa hämmästyttää erityisesti venäläisten vähäinen osallistuminen työelämään. Veronmaksajien kannalta olisi tärkeää tutkia seuraavassa barometrissa sitä, ovatko maahanmuuttajat töissä yksityissektorilla vai julkissektorilla tai julkisen sektorin rahoittamissa yhteisöissä.

Puheet työperäisestä maahanmuutosta perustuu paljolti EU-maa Viron kansalaisten työskentelystä. Myös virolaiset ovat oppineet Suomen sosiaaliturvalla elämisen. Työikäisistä Suomessa asuvista virolaisista kolmannes ei osallistu työelämään. Oman ahneutemme lisäksi meidän olisi ajateltava myös naapurimaittemme tulevaisuutta. Sekä Virossa että Venäjällä väkiluku vähenee, joten on kolonialismia ottaa heitä Suomeen töihin. Etenkin kun oma väkemme on niin paljon työelämän ulkopuolella.

Alaikäiset turvapaikan hakijat

Alaikäisiä turvapaikan hakijoita tuli Suomeen viime vuonna 153. Vuoden 2009 huipusta 706 alaikäiset ovat vähentyneet.

Vaikka alle 18-vuotias ei saa Suomessa äänestää, ei 15-17-vuotias mikään lapsi enää ole. Lapsilisääkin saa vain 16 ikävuotiaaksi.

Vielä 1970-luvulla 15-vuotiaat nuoret lähtivät leivän hankintaan kotoaan. Paras kaverini tuli Kainuusta junalla Helsinkiin rakennuksille töihin kansakoulun päätyttyä 15-vuotiaana. Mukanaan vain äidin antama limppu matkaevääksi. Itse olin 60-luvulla 14-vuotiaana tehtaassa töissä antaitsemassa opiskelurahoja. 17-vuotiaana lähdin Ruotsiin pesulaan töihin, enkä kokenut itseäni avuttomaksi lapsoseksi, jonka Ruotsin valtion olisi tullut elättää. Ruotsin kielen taitoakaan ei ollut edes nimeksi. Oma rakas setäni elätti työllään koko perheensä 12-vuotiaasta 1930-luvulla. Milloin Suomessa 15-vuotiaista tuli avuttomia lapsia?

Alaikäisenä esiintyvät nuoret miehet näyttävät enemmän 25-30-vuotiailta kuin alle 18-vuotiailta valokuvien perusteella. Koko ikärajan mukaan tehtävän eron voisi poistaa tarpeettomana. Nyt sitä käytetään enemmän huijaamiseen kuin todelliseen tarpeeseen. Jos tänne tulee yksin pieniä lapsia, he todellisuudessa tulevat jonkun aikuisen tuomana. Etenkin perheen yhdistäminen tällaisen oikean lapsen Suomeen tulon jälkeen pitää kieltää kokonaan, koska kyse on heitteille jätöstä. Siitä ei pidä palkita.

Karkotukset

Suomessa pahimmat maahanmuuttajat voidaan karkottaa. Viime vuonna karkotusesityksiä tehtiin 344. Niistä hylättiin 134. Suomessa karkotukset jäävät liian usein tekemättä. Ymmärrettävästi tätä tilaa ei haluta tilastoida, jotta kansalaiset eivät saisi tietää, paljonko pahoja ihmisiä keskuutemme jää riesaksemme.

Vireille tulleet Suomen kansalaisuuden haut

Eniten Suomen kansalaisuutta viime vuonna halusivat venäläiset (2111). Suomalaisiksi haluavat myös Somalian (645), Irakin (528), Viron (427), Afganistanin (374), Iranin, Turkin, Sudanin, Kongon ja Kosovon kansalaiset. Suomalaisiksi haluavat etenkin humanitääriset maahanmuuttajat. Jos kotimaahan tulisi joskus rauha, ei olisi mitään paineita muuttaa sinne takaisin. Siellähän ei olisi sosiaaliturvaa odottamassa. Kansalaisuuden edellytykseksi on asetettava hyvä suomen tai ruotsin kielen osaaminen. Kaksoiskansalaisuuden merkitys on myös laitettava uudelleen harkintaan. Onko kohtuullista, että jotkut voivat saada kansalaisuuteen liittyvät oikeudet useammassa maassa?

Perustuslaki ei pysty eikä velvoita kaikkeen

Suomen perustuslain mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. Lailla taataan jokaiselle oikeus perustoimeentulon turvaan työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden aikana sekä lapsen syntymän ja huoltajan menetyksen perusteella.

Laki tuskin tarkoittaa, että Suomi kuuluu kaikille ja kaikilla maailman ihmisillä on oikeus suomalaiseen sosiaaliturvaan. Sellaista lakiteksti ei kerro. Jos Iso-Britannia pystyy alentamaan ulkomaalaisten sosiaaliturvaa, sen tulee olla mahdollista muissakin EU-maissa.

Perustuslailla ei voida taata sitä, että rahaa riittää kaikkeen hyvään. Takaahan perustuslaki suomalaisille myös oikeuden työhön, mutta jos töitä ei ole, niitä ei ole, vaikka kuinka vannottaisiin lain nimiin.

-----------

Ote blogista:
Se haastatteli sosiaalisihteerinä toimivaa somalinaista, joka paheksui sitä kuinka Nigeriasta ja Kongosta tulleet insinöörit, lääkärit ja tuomarit ovat Suomessa taksikuskeina ja siivoojina.
Tälle somalinaiselle on tuskin tullut mieleen se, että lääkärin tutkinto Nigeriassa ei oikeuta harjoittamaan lääkärintoimea Suomessa. Pitää osata kieli ja kouluttautua lisää. Ei venäläinenkään lääkäri pääse Suomessa heti töihin, vaan hän opiskelee ensin lisää. Tiedän tapauksen, jossa Moskovassa asunut lääkäri, 38-vuotias suomen kieltä osaamaton nainen, muutti Suomeen. Opiskeli 3-4 vuotta ja sai oikeuden harjoittaa lääkärin ammttia myös Suomessa. Opiskeluaikana hän työskenteli välillä siivoojana.

Nyt neekerit kuvittelevat, että poppamies Nigeriasta on jo sellaisenaan valmis puoskaroimaan Suomessa. Juu, kyllä ne ympäriämpärileikkaukset ja pikkutyttöjen sukuelinten silpomiset sujuvat varmaan jotenkuten. Enkä hetkeäkään epäile, etteikö somalialainen lääkäri osaa lukea koraania. Sen lukeminen kuolemansairaan vuoteen äärellä kuulemma auttaa...

Kas kun ei tuo somalinainen vaatinut (muistakaa somalit ja mustalaiset vaativat, muut pyytävät ja anovat) Nigeriasta Suomeen muuttaneille poliiseille oikeutta olla poliisina Suomessa. Me muistamme uutisen runsaan vuoden takaa: Nigerian poliisi pidätti vuohen epäiltynä autovarkaudesta!!

Ehkä Suomessakin autovarkauksien selvitysprosentti nousisi jos ja kun olisi nigerialaispoliiseja...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Yksisilmäinen Änkyrä
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 105
Liittynyt: To Huhti 05, 2007 1:43 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Yksisilmäinen Änkyrä »

Austraaliassa sentään käytetään järkeä http://yle.fi/uutiset/australia_loi_ove ... an/6741399
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3860
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Luupää »

http://yle.fi/uutiset/australia_lupaa_t ... le/6741997
21.7.2013 klo 6:32 | päivitetty 21.7.2013 klo 7:45

Australia lupaa tukuittain rahaa pakolais-bisneksen ilmiantajille

Luvattomien pakolaisten ongelma on räjähtänyt käsiin, hallitus katsoo. Australia lupaa jopa 200 000 dollaria tiedoista, joilla venekuljetusten järjestäjät saataisiin tuomiolle.



Mistä on kyse?
- Australiaan tulevat turvapaikanhakijat ovat nousemassa ykköskysymykseksi syksyn vaaleissa.
- Ihmisoikeusjärjestö Amnesty on paheksunut selän kääntämisestä avuntarvitsijoille Australiassa.


Australia aikoo palkita huimilla summilla pakolaiskuljetusten ilmiantajia. Maa maksaa ihmissalakuljettajan tuomioon johtavasta tiedosta jopa 200 000 dollaria, kertoi sisäministeri Jason Clare sunnuntaina. Palkkio vastaa 140 000 euroa.

Yhä vuolaampana virtaavaan pakolaistulvaan reagoiva pääministeri Kevin Rudd kohautti perjantaina ilmoittamalla, että yksikään venepakolainen ei saa asettua Australiaan - jatkossa kaikki saapujat passitetaan köyhälle naapurisaarelle Papua-Uuteen-Guineaan.

Ihmissalakuljteuksesta voi saada Australiassa kovimmillaan 20 vuoden vankeustuomion. Salakuljetettavat saattavat maksaa matkan järjestäjille tuhansia euroja.

- Olemme poistaneet heidän myymänsä tuotteen hyllyltä, ja nyt meidän täytyy panna heidät telkien taakse, sisäministeri Clare muotoili.

- Jos voit kertoa poliisille ihmissalakuljettajien vangitsemiseen tarvitsemaamme tietoa, saat jopa 200 000 dollaria.

Lauantaina syttyi suuri mellakka Australian pakolaiskeskuksessa Naurun saarella. 500 asukkaan keskuksessa sytytettiin tulipaloja, jotka tuhosivat rakennuksia ja aiheuttivat miljoonavahinkoja, kertovat Australian tiedotusvälineet. Mellakoijat olivat turhautuneita pitkiin käsittelyaikoihin. Yli sata päätyi poliisin huomaan.

Kuluvana vuonna veneet ovat tuoneet maahan arviolta yli 15 000 paremman tulevaisuuden etsijää. Noin tuhat on kuollut matkalla huonokuntoisten veneiden pettäessä vuodesta 2001 laskien. Saapujien määrä on kasvanut Sri Lankasta, Afganistanista ja Pakistanista.

Ulkoministeri Bob Carr arvioi tv-haastattelussa, että nykytahdilla veneet toisivat tänä vuonna jopa 50 000 muuttoaikeista.

- Jos tämä jatkuu tällä tasolla, määrä vain kasvaa, kun salakuljettajat onnistuvat tekemään hurjaa voittoa, Carr sanoi Sky News -kanavalle.

- Viestimme on yksinkertainen ja rohkea eli päätämme missä sinua käsitellään, mihin sinut asutetaan, ja että tullessasi veneellä vailla viisumia et jää Australian maaperälle.
Papua-Uusi-Guinean pääministeri Peter O`Neil ja Australian pääministeri Kevin Rud ovat allekirjoittaneet sopimuksen siirtää Australiaan saapuvat laittomat pakolaiset Papua-Uusi-Guineaan. Maat järjestivät tiedotustilaisuuden 19. heinäkuuta.

Pääteltävissä on, että Australia maksaa hyvät rahat Papua-Uusi-Guinealle tästä yhteistyöstä.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3763
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

No niinpä.

Kyllä maahanmuutto- ja pakolaisasioissa aletaan siirtyä hyvin Linkolalaisten aiheiden ääreen:

-Yhä useampi alue/valtio planeetalla alkaa vajota sellaiseen tilaan että sieltä lähtijöitä on enemmän kuin on paikkoja joihin heidät voitaisiin vastaanottaa.

-Ongelmat ja väestonkasvu eivät riittävästi ole vähentyneet huolimatta vuosikymmeniä kestäneestä kehitysavusta ja "vastuun kantamisesta" humanitäärisen maahanmuuton muodossa.

-Ns. Vastaanottavienkin maiden rajat alkavat tulla vastaan (eritoten Australia, jolla on jo nyt omiakin vakavia ympäristöongelmia esim. veden kanssa).

-Lähtömaiden ongelmat siirtyvät vastaanottaviin. Euroopassa on jo suuren etnisen/uskonnollisen/kulttuurillisen konfliktin alkusoittoa ilmassa.
Propagandasta huolimatta mielipiteet on jyrkistyneet Eurooppalaisten keskuudessa ja varsinkin muslimimaahanmuuttajat ovat paikanneet identitettiään olemalla korostetun islamilaisia. Jatkuva terroritekojen uhka leijuu ilmassa. Tämä heijastuu tavallisiinkin kansalaisiin jos ei vielä nyt konkreettisen väkivävallan uhkana niin ainakin hallitusten jatkuvasti kiristävät turvatoimet/valvonta/poliisivaltuuksien lisääminen näkyy jo ihan tavan pottunokan arjessakin.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3860
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Luupää »

'
Ja sitten Italiaan:

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... rasismista
15.07.2013

Italiassa kohistaan johtavien poliitikkojen rasismista. Italian senaatin jäsen nimitteli viikonloppuna maan ensimmäistä afrikkalaistaustaista, tummaihoista ministeriä orangiksi ja toivoi tämän painuvan ministeriksi "omaan maahansa" Kongoon.

Pohjoisen liiton senaattori Roberto Calderoli sanoi puolueensa kokouksessa, että ministeri Cecile Kyenge muistuttaa orankia. Myöhemmin hän selitteli vitsailleensa.

Tummaihoinen integraatioministeri Cecile Kyenge on Kongossa syntynyt Italian kansalainen, koulutukseltaan tohtori. Hänet valittiin ministeriksi viime huhtikuussa, ja hän on ollut sen jälkeen toistuvasti maahanmuuttovastaisten Pohjoisen liiton edustajien hampaissa. Ministeri on mm. kampanjoinut sen puolesta, että maahanmuuttajat saisivat helpommin Italian kansalaisuuden.

Siirtolaiset ovat kuuma poliittinen kysymys Italiassa, jonka eteläisin kohta, Lampedusan saari, vastaanottaa jatkuvasti Välimeren yli saapuvia afrikkalaisia laittomia maahantulijoita.

Sekä pääministeri Enrico Letta että Italian presidentti Giorgio Napolitano ovat nyt tuominneet Calderolin puheet.

– Tällainen puhe ei ole missään nimessä hyväksyttävää ja ylittää rajan, pääministeri Letta kommentoi.

Lehtihaastattelussa ministeri Kyenge kertoi saavansa uhkailuja joka päivä.

Uutistoimisto AP:n haastattelema professori pitää Italiaa rasistisena maana.

– Hyvin monet italialaiset ovat selkeitä rasisteja, alkaen entisestä pääministeristä Silvio Berlusconista. Hänhän sanoi Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman olevan nuori, hyvännäköinen ja auringonpolttama. Berlusconi on myös kommentoinut Milanon näyttävän afrikkalaiselta kaupungilta eikä hän suinkaan tarkoittanut arkkitehtuuria. Nämä ovat rasistisia heittoja eivätkä ne olisi hyväksyttäviä missään muussa Euroopan maassa tai Pohjois-Amerikassa, sanoo Rooman amerikkalaisen yliopiston professori James Walston.

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... banaanilla
Italian ensimmäistä tummaihoista ministeriä heitettiin banaanilla
28.07.2013

Italiassa jatkuu rasismikohu maan ensimmäisen tummaihoisen ministerin ympärillä.

Kongolaissyntyisen naisministerin päälle heitettiin yleisötilaisuudessa banaani viime perjantaina, kertoo BBC.

Aiemmin tässä kuussa italialainen senaattori nimitteli integraatioministeri Cecile Kyengeä orangiksi.

Kyenge kommentoi perjantaista banaaninheittoa sanoen sen olevan "ruuan tuhlaamista".

Italialispoliitikot asettuivat Kyengen tueksi lauantaina lukuisin tuenilmauksin. Muun muassa opetusministeri Maria Chiara Carrozza ylisti Kyengen rohkeutta ja päättäväistä asennetta vihamielisessä ilmapiirissä.
Integraatioministeri? Sellaista meillä ei vielä olekaan.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17165
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Rumpuryhmien voimalla esiintuotu "Rasisti on pahisti" nettivideoskaba on taas yksi näistä lukuisista aivopesutempauksista, jossa leikitään, että kaikki sujuu hyvin ja kaikilla on kivaa, koska monikulttuurisuus on ihqua.

Tässä realistisin ehdokas tuohon "skabaan":

http://www.liveleak.com/view?i=8ad_1375040378
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

"Kilpailun tarkoituksena on saada lasten ja nuorten ääni kuuluviin rasismikeskustelussa. Kilpailun tavoitteena on herättää myös keskustelua siitä, miten eri tavoin rasismi näyttäytyy lapsille ja nuorille."

Oikein hyvä tavoite on kilpailulla, mutta eihän rasisti tykkää jos lapsille ei opeteta vihaideologiaa.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Mman
Agentti Scully
Viestit: 692
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 7:55 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Mman »

PaxCow kirjoitti:"Kilpailun tarkoituksena on saada lasten ja nuorten ääni kuuluviin rasismikeskustelussa. Kilpailun tavoitteena on herättää myös keskustelua siitä, miten eri tavoin rasismi näyttäytyy lapsille ja nuorille."

Oikein hyvä tavoite on kilpailulla, mutta eihän rasisti tykkää jos lapsille ei opeteta vihaideologiaa.
Ilmeisti vihjaat taas vain Suomi rasista kumma et kyllä tuomitse naisten kivityksiä kuoliaaksi happohyökkäyksiä lasten käsien hajoittamista (pienestä leipä varkaudesta) yms
näppärää ilmeisesti tämä on vain mielestasi rikastuttavaa ei rasistista kulttuuria josta meidän pitäsi ottaa oppia ollaksemme kansainvälisiä..
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Mman kirjoitti:Ilmeisti vihjaat taas vain Suomi rasista kumma et kyllä tuomitse naisten kivityksiä kuoliaaksi happohyökkäyksiä lasten käsien hajoittamista (pienestä leipä varkaudesta) yms
näppärää ilmeisesti tämä on vain mielestasi rikastuttavaa ei rasistista kulttuuria josta meidän pitäsi ottaa oppia ollaksemme kansainvälisiä..
Viittasin DL:iin. Tuomitsen kivityksiä kuoliaaksi happohyökkäyksiä lasten käsien hajoittamista (sic). Niitä ei tietenkään pidä kopioida tänne, duh.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Vastaa Viestiin