20-vuotias Laura Selin - kadonnut 6.6.1983 Helsinki

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Lisäksi on otettava huomioon tytön persoonallisuus. Tuollainen kovasti töitä unelmansa eteen tehnyt tyttö on tunnollinen, mahdollisesti jopa ylisuorittaja. Hän on toki voinut tuntea langan katkeavan, mutta ei olisi ikinä tehnyt itsemurhaa niin että olisi jättänyt omaiset huolen ja epävarmuuden varaan. Hän olisi taatusti jättänyt itsemurhakirjeen ja uskon että myös ruumiin jonka omaiset saisivat haudata. Ikänsä muiden tarpeet huomioon ottanut ja työnsä hyvin suorittanut tyttö on samanlainen myös silloin kun tahtoo päättää elämänsä. Vain pataitsekäs henkilö katoaa viestiä jättämättä, eikä sellainen sovi tämän tytön kuvauksiin.
Lisäksi olen melko varma että lääkäriksi pääsystä haaveileva tyttö olisi osannut hankkia apua jos olisi huomannut jaksamisensa ehtyvän tai mielenterveytensä rakoilevan. Ei niistä ongelmista ihan niin avoimesti tuolloin puhuttu kuin nykyään, mutta eivät ne tuntemattomiakaan olleet.
Tarantula
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: To Heinä 04, 2013 6:06 pm

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tarantula »

^ Lisäksi jos tyttö on tehnyt kovasti töitä tavoitteidensa eteen olisi epätodennäköistä että kamelin selkä katkeasi juuri kesken hakuprosessin. Pidän todennäköisempänä että tytön persoonallisuuden huomioiden siinä määrin mitä siitä voi aiemmin luetusta päätellä se katkeaminen olisi tapahtunut hylkäykseen kouluista. Tytöllä oli suunnitelma ja myös varasuunnitelma tulevaisuuden varalle.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Ihmeen vähän on tietoa kun seikkaa peilataan sitä vasten, minkä tähden hän on helsinkiin tullut ja ketä siellä joutunut tapaamaan enemmän tai vähemmän säännölisesti. Onhan niitä ihmisiä täytynyt olla enemmänkin kuin sisko ja nuo kuusi pidätettyä miestä. Nopeasti tulee mieleen opsiskeluasian järjestämisessä mukana olleet, siivouspestin järjestäneet ja siinä työnjohdollisessa asemassa olleet (jonkunhan sopimis asiat ja palkanmaksun etc tc etc siitäkin on pitänyt hoitaa). Tuohon aikaan, kun vielä nettiä ja sen kautta asioidenhoitomahdollisuuksia ei ollut, olisi Lauralla pitänyt olla vähintään kymmeniä ihmisiä joiden kanssa on joutunut asioimaan naamat vastakkain ja joidenkin kanssa vielä jopa useampaan kertaankin. Sitä vaan että, vaikka sitä ei olla erikseen sanottu, näiden kaikkien puhuttaminen mahdollisesti negatiivisin tuloksin on omiaan vahvistamaan mielikuvaa siitä että mikään pelko, uhka tai kauhu ei Lauran elämää varjostanut. Jos jotan sellaista olisi ollut niin silloin Laura olisi ollut aivan helvetin hyvä näyttelijä salaamaan sen.
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja skoone »

Tarantula kirjoitti: Perinteisesti yliopistojen pääsykokeet ovat kesäkuun alun ja puolenvälin tienoolla. Olettaisin että näin on ollut myös 80-luvulla. Pääsykokeet ovat siis joko juuri olleet tai ovat vasta tulossa. Tietoa tuloksista ei ole odotettavissa ennen heinäkuuta.

Tämä tekee ehkä itsemurhasta hieman vähemmän varteenotettavan teorian. Itsemurhan klassisia ennakovia oireita on toivottomuus, joka ei mielestäni sovi kovinkaan hyvin yhteen melko tarkkojen tulevaisuudensuunnitelmien kanssa. Itsemurha olisi varteenotettavampi jos tosiaan olisi tullut kielteinen päätös molemmista kouluista. Tällöin tyttö olisi voinut kokea voimakasta toivottomuutta ja tehdä itselleen jotain.
Muistaako kukaan, kun mun mielestä jossain mainittiin, että tyttö olisi hakenut lääkikseen jo edellisenäkin vuonna, mutta ei päässyt opiskelemaan.

Varmasti nuo lääkiksen valmennuskurssit oli jo tuolloin aika kalliita. Minun mielestäni on todella mahdollista, että Laura jännitti pääsykokeita todella paljon nyt (ehkä valmennuskurssi oli juuri loppunut ja pääsykoe oli edessä). Ehkä tyttöä pelotti, ettei nytkään onnistu eikä pelko ole paras apu asioiden oppimiseen. Minä olen kyllä aika varma, että hän lähti jotenkin paniikissa ulos. Matkusti vaikka bussilla vaikka minne veden ääreen ja häipyi...
Muista lähdekritiikki!
Tarantula
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: To Heinä 04, 2013 6:06 pm

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tarantula »

skoone kirjoitti: Muistaako kukaan, kun mun mielestä jossain mainittiin, että tyttö olisi hakenut lääkikseen jo edellisenäkin vuonna, mutta ei päässyt opiskelemaan.
Iän puolesta täsmäisi.
Varmasti nuo lääkiksen valmennuskurssit oli jo tuolloin aika kalliita. Minun mielestäni on todella mahdollista, että Laura jännitti pääsykokeita todella paljon nyt (ehkä valmennuskurssi oli juuri loppunut ja pääsykoe oli edessä). Ehkä tyttöä pelotti, ettei nytkään onnistu eikä pelko ole paras apu asioiden oppimiseen. Minä olen kyllä aika varma, että hän lähti jotenkin paniikissa ulos. Matkusti vaikka bussilla vaikka minne veden ääreen ja häipyi...
Tai muuten vaan kävelylle selvittämään päätään ja parantamaan keskittymistä. Tästä on sitten seurannut tavalla tai toisella katoaminen.

Itsemurhateoriassa on muitakin seikkoja joka kaipaavat vastausta. Jos oletettu katoamisaika on päivä niin on melkoisen epätodennäköistä että on onnistunut löytämään kaupungissa syrjäisen paikan ilman silminnäkijöitä, tekemään itsemurhan ja vielä hukkaamaan ruumiinsa. Oletan siis ettei tyttö ole tahallaan piilotellut yöhön saakka kaupungilla ja kerännyt rohkeutta. Sekin on mahdollista, mutta jälleen epätodennäköistä. Tytöstä ei ole havaintoja pyörimässä kaupungilla ilta-aikaan kun väkeä on jo vähemmän liikkeellä eikä odottelu muutenkaan kuulosta sopivalta kuviolta. Jos tyttö on suunnitellut tekevänsä itsemurhan illalla niin miksi ihmeessä hän on poistunut asunnosta jo päivällä? Miksei vaan odotella että sisko vaikka nukahtaa? Pikaistutuksissa tehty itsemurha? Joo, mutta se oltaisiin tehty silloin päivällä. Jos hän taas on suunnitellut tekoaan pitkään niin miksi hän ei ole jättänyt viestiä? Miksi ruumista ei ole löytynyt? Onko hän pyrkinyt tahallaan kätkemään ruumiinsa ja miksi ihmeessä?

Sitten se Helsinki. On jokseenkin mahdollista hukata ruumis Helsinkiin mutta melko vaikeaa se on huomioiden että tässä on ollut jo 30 vuotta aikaa jäännösten löytyä. Ainoa vaihtoehto olisi hukuttautuminen, joskin silloinkin ruumis olisi todennäköisesti tullut ennemmin tai myöhemmin pintaan huomioiden aiemmissa viesteissä esitetyt faktat tapahtumapaikasta. Teoriassa Laura on voinut lähteä bussilla vaikka Tornioon tekemään itsemurhan mutta kovin todennäköistä tämäkään ei ole. Jälleen herää kysymys miksi hän ottaisi pitkänmatkan bussin ja lähtisi tekemään itsemurhan kauas? Siitä olisi ylimääräistä vaivaa ja rahanmenoa. Ja miksei kukaan matkustajista muistaisi Lauraa jonka kuva ilmestyi pian lehteen?

TIlastollisesti esimerkiksi tapaturmainen tai oma-aloitteinen hengenlähtö esimerkiksi hukkumalla ei ole kaukaa haettu kuten Siru toi esiin. Tässä hämää vain todennäköinen tapahtuma-aika ja tapahtumapaikka. Ne eivät mielestäni sovi kovin hyvin tähän oletukseen. Todennäköisempää on, että Laura on poistunut paikkakunnalta esimerkiksi tutun kyydin mukana ja on tapahtunut mitä on tapahtunut. Tällöin havaintoa Helsingistä poistumiselle ei voisi antaa kun henkirikoksen tekijä joka sitä ei ymmärrettävistä syistä tee.
Viimeksi muokannut Tarantula, Ti Heinä 23, 2013 6:23 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tarantula
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: To Heinä 04, 2013 6:06 pm

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tarantula »

Jatkan vielä. Se, että poliisi on puhuttanut miehiä ja päästänyt vapaalle ei suinkaan tarkoita sitä etteikö tekijä voisi vallan hyvin löytyä puhutettujen henkilöiden joukosta. Esimerkkejä joissa poliisi on tiennyt tekijän mutta näyttö ei ole riittänyt ennen kun tekijä on antanut oman apunsa on käsitelty tälläkin palstalla katoamisena ja myöhemmin henkirikoksina. Jari Aaltosen katoaminen ja Raija Juutilan katoaminen ovat hyviä esimerkkejä tapauksista joissa tekijä on kyllä ollut poliisin tiedossa mutta näyttö ei ole riittänyt pidättämiseen saati syytteiden nostamiseen ennen tekijän apua.
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Tarantula kirjoitti:Tämä tekee ehkä itsemurhasta hieman vähemmän varteenotettavan teorian. Itsemurhan klassisia ennakovia oireita on toivottomuus, joka ei mielestäni sovi kovinkaan hyvin yhteen melko tarkkojen tulevaisuudensuunnitelmien kanssa.
"Jos olisi ollut niin, sitten olisi ollut näin." Todellisuus ei ole tällainen. Ei ole mitään sääntöjä sen suhteen, miten nämä asiat menevät. Joku voi tappaa itsensä yhtäkkiä jostakin toisesta ihan mitättömältä tuntuvasta syystä.

Mitä jos "Laura" eli Jaana tiesikin, ettei hän tulisi pääsemään lääketieteelliseen vaikka pyrkikin? Mitä jos hän tiesi, ettei hänellä ole edellytyksiä läpäistä kokeita, ettei hän ole riittävän lahjakas? Mitä jos hän ei ollut valmistautunut kunnolla ja paineet alkoivat kasautua? Katoaminenhan on tapahtunut suhteellisen lähellä pääsykoetta. Tämä voisi viitata nimenomaan pääsykokeisiin liittyviin paineisiin. Ehkä häneltä odotettiin jotain, johon hän tiesi, ettei pysty. Ehkä hänen suvussaan odotettiin, että hän päätyisi akateemiseen ammattiin.

Tänne on kirjoittanut Lauran perheen tuntenut tai tietänyt henkilö, eikä hän ole sanonut, että Laura olisi ollut Jaanan kutsumanimi. Mieletäni tuo nimenvaihto voisi viitata siihen, että hän toivoi olevansa jotakin, jota ei ollut. Ehkä hän myös haaveili ammatista, johon hänellä ei todellisuudessa ollut edellytyksiä. Tai ehkä pyrki vastaamaan muiden odotuksiin.
Tarantula kirjoitti:Jos oletettu katoamisaika on päivä niin on melkoisen epätodennäköistä että on onnistunut löytämään kaupungissa syrjäisen paikan ilman silminnäkijöitä, tekemään itsemurhan ja vielä hukkaamaan ruumiinsa.
Moni ihminen on Helsingissä hukkunut kenenkään näkemättä. Moni on tällaisen joko tapaturmaisen tai tahallisen hukkumisen yhteydessä myös kadonnut, jotkut pitkäksi aikaa, toiset kenties pysyvästi. Suureen kaupunkiin voi kadota kenties jopa helpommin kuin pieneen, koska suuressa kaupungissa yksittäisiin ohikulkijoihin tai heidän liikkeisiinsä ei välttämättä juuri kiinnitetä huomiota.
Tarantula kirjoitti:Ainoa vaihtoehto olisi hukuttautuminen, joskin silloinkin ruumis olisi todennäköisesti tullut ennemmin tai myöhemmin pintaan huomioiden aiemmissa viesteissä esitetyt faktat tapahtumapaikasta.
Ruumis ei yleensä tule pintaan toista kertaa vajottuaan pohjaan sen jälkeen, kun se on kerran pintaan noussut. Tämä johtuu fysiologisista tekijöistä. Esim. Teemu Puumala, jonka kännykän viimeinen signaali on lammen rannalta, ei ole koskaan löytynyt. Hukkunut nainen Ulla Mielonen löytyi viime vuonna oltuaan kadonneena noin 15 vuotta. Toisekseen merivirta voi kuljettaa ruumiin kauas rannasta.

Tilastollisesti katoaminen hukkumisitsemurhan seurauksena on paljon yleisempää kuin katoaminen henkirikoksen seurauksena, eikä tässä tapauksessa näytä olevan vahvoja viitteitä henkirikoksesta. Naisten sieppaukset motiivina seksuaalirikos tai vastaava ovat Suomessa erittäin harvinaisia.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Mä en nyt lainaa tilan säästämisen tähden Tarantulan pitkiä viestejä, mutta itsekin olen pitänyt yhtenä mahdollisuutena että kotikylän poika tullut kylään tai "hakemaan takas kotiin" joko enemmän tai vähemmän vasten tahtoista Lauraa. Mutta tuo postiin liittyvä epäselvyys jättää auki sen version, että entä jos postissa tulikin jotain sellaista, joka sai Lauran reagoiman siten että matkaan jonnekin oli päästävä keinolla millä hyvänsä. Syystä/mihin en ala tässä arvuuttelua harrastamaan.
kallesanteri
Harjunpää
Viestit: 295
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 5:11 pm

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja kallesanteri »

Kai poliisi on selvittänyt osallistuiko hän pääsykokeisiin ja lienevät samalla saaneet tiedon olisiko päässyt opiskelemaan vai ei. Lienee ihan perusselvityksiä? Onkos tämmösestä selvityksestä ja sen tuloksesta mitään havaintoa?
Joo, oikeen tuntuu joo, kyllä, hjyvää on.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

kallesanteri kirjoitti:Kai poliisi on selvittänyt osallistuiko hän pääsykokeisiin ja lienevät samalla saaneet tiedon olisiko päässyt opiskelemaan vai ei. Lienee ihan perusselvityksiä? Onkos tämmösestä selvityksestä ja sen tuloksesta mitään havaintoa?
Itselleni on jäänyt jo hävitetyn paperiversion perusteella mielikuva siitä, että sairaanhoito-oppilaitoksen hyväksymiskirje olisi tullut katoamisen jälkeisenä päivänä ja ketjun sivulla 7 on viesti jossa myös viitatan että oltaisiin hyväksytty johonkin opiskelemaan.
Talontytär
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 12:55 pm

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja Talontytär »

Tarantula kirjoitti:
skoone kirjoitti: Muistaako kukaan, kun mun mielestä jossain mainittiin, että tyttö olisi hakenut lääkikseen jo edellisenäkin vuonna, mutta ei päässyt opiskelemaan.

Sitten se Helsinki. On jokseenkin mahdollista hukata ruumis Helsinkiin mutta melko vaikeaa se on huomioiden että tässä on ollut jo 30 vuotta aikaa jäännösten löytyä. Ainoa vaihtoehto olisi hukuttautuminen, joskin silloinkin ruumis olisi todennäköisesti tullut ennemmin tai myöhemmin pintaan huomioiden aiemmissa viesteissä esitetyt faktat tapahtumapaikasta. Teoriassa Laura on voinut lähteä bussilla vaikka Tornioon tekemään itsemurhan mutta kovin todennäköistä tämäkään ei ole. Jälleen herää kysymys miksi hän ottaisi pitkänmatkan bussin ja lähtisi tekemään itsemurhan kauas? Siitä olisi ylimääräistä vaivaa ja rahanmenoa. Ja miksei kukaan matkustajista muistaisi Lauraa jonka kuva ilmestyi pian lehteen?


Tuo, että sitten on vielä Helsinki pistää silmään. Jos jossain on helppo kadota niin tuossa liikutaan pahoilla seuduilla. Päivälläkin. Alussa mainitaan Helsingin Merihaassa Haapaniemenkadulla, onko tuosta tarkempaa. Haapaniemenkatu ja Merihakaa ei miellä samaksi. Eka on Kalliota ja tuolloin Merihaalla oli huono maine, vaikka vain tie erottaa. Hoasin kasarmit, itsemurhia juuri noihin aikoihin ym. Ja tien toisella puolella rajusti eletty elämä ja Merihaassa meren syleily.
Kyllä lääkiksen pitkät kurssit vie uskon itseen, jos kerran epäonnistunut. Pelko ja häpeä, sen osaa kuvitella vain ne käynyt. Kursseilla jo erotetaan jyvät akanoista, kamppailu on veristä, kaikki ei pääse. Ainakin tuohon aikaan mitattiin vain perseen kestävyys, sinnikkyys muistaa ulkoa lukion kirjat ja kuvatekstit, hyvä ettei sivunumeroita. Kyllä siinä pelossa itsemurha käy lähellä.
Optimum et pessimum in homine est lingua.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Nyt tässä spekuloinnissa ei ole päätä eikä häntää. Tai sitten Laura on todellakin lähtenyt bussilla Helsingistä Tornioon hävittääkseen itsensä lopullisesti, koska oli tullut itsetuhoiseksi lääkiksen valmennuskurssien vuoksi.
Tarantula
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: To Heinä 04, 2013 6:06 pm

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tarantula »

Siru83 kirjoitti: "Jos olisi ollut niin, sitten olisi ollut näin." Todellisuus ei ole tällainen. Ei ole mitään sääntöjä sen suhteen, miten nämä asiat menevät. Joku voi tappaa itsensä yhtäkkiä jostakin toisesta ihan mitättömältä tuntuvasta syystä.
Mutta kun puhutaan kadonneista, otetaan keskustelussa yleisesti ottaen huomioon tiettyjä asioita. Eli siis lasketaan todennäköisyyksiä jokaiselle mahdolliselle tapahtumankululle vapaaehtoisesta katoamisesta itsemurhaan, henkirikokseen ja tapaturmaan. Onhan sekin aina mahdollista että joku kadonnut teini on ottanut liftin, päässyt rajan yli ja elelee Keski-Euroopassa kotirouvana mutta erittäin epätodennäköistä tämä on.
Mitä jos hän ei ollut valmistautunut kunnolla ja paineet alkoivat kasautua? Katoaminenhan on tapahtunut suhteellisen lähellä pääsykoetta. Tämä voisi viitata nimenomaan pääsykokeisiin liittyviin paineisiin. Ehkä häneltä odotettiin jotain, johon hän tiesi, ettei pysty. Ehkä hänen suvussaan odotettiin, että hän päätyisi akateemiseen ammattiin.
Varasuunnitelma kuitenkin viittaisi siihen että lääkiksen pääsykokeiden penkin alle meno ei olisi katastrofi. Jos lääkis olisi ainoa oljenkorsi, miksei sitten pyrittäisi vain sinne?
Tänne on kirjoittanut Lauran perheen tuntenut tai tietänyt henkilö, eikä hän ole sanonut, että Laura olisi ollut Jaanan kutsumanimi. Mieletäni tuo nimenvaihto voisi viitata siihen, että hän toivoi olevansa jotakin, jota ei ollut.
Voi olla, mutta kuten sanottu, nimenvaihtoon voi olla monia syitä. Sekin on mahdollista että kyseessä on ollut Jaana Laura mutta Laura on pitänyt enemmän Laurasta ja ottanut sen käyttöön. Nuo toisen nimen käyttöönotot siinäkin tapauksessa että toinen nimi ei ole ollut kutsumanimi eivät ole mitään ääriharvinaisia. Tiedän muutaman tapauksen eikä mihinkään näistä liity mitään sen kummempaa kun että toinen nimi on jotenkin tyylikkäämpi kantajansa mielestä.
Moni ihminen on Helsingissä hukkunut kenenkään näkemättä.
Keskellä kesäpäivää? Ruumiin löytymättä koskaan?
Moni on tällaisen joko tapaturmaisen tai tahallisen hukkumisen yhteydessä myös kadonnut, jotkut pitkäksi aikaa, toiset kenties pysyvästi. Suureen kaupunkiin voi kadota kenties jopa helpommin kuin pieneen, koska suuressa kaupungissa yksittäisiin ohikulkijoihin tai heidän liikkeisiinsä ei välttämättä juuri kiinnitetä huomiota.
Minua ei ihmetytä sinänsä että Laurasta ei ole katuhavaintoja. Minua ihmetyttää että jos hän on hukuttautunut Helsinkiin iltapäivällä itse tapahtumaa ei ole nähty. Et ehkä kiinnitä huomiota ohikulkijaan mutta tasan tarkkaan siihen jos joku hyppää jokeen. Merihaka nyt ei ole mitään ihan korpea, päinvastoin. Aika pitkälle saat kulkea sieltä että löydät lätäkön jonne voit hypätä tai tippua ilman silminnäkijöitä.
Ruumis ei yleensä tule pintaan toista kertaa vajottuaan pohjaan sen jälkeen, kun se on kerran pintaan noussut.


Leikitään että Laura on hukuttautunut Merihaan lähiympäristössä. Ruumis tulee kertaalleen pintaan. Todennäköisyys että joku bongaa ruumiin on aikas iso.
Tilastollisesti katoaminen hukkumisitsemurhan seurauksena on paljon yleisempää kuin katoaminen henkirikoksen seurauksena, eikä tässä tapauksessa näytä olevan vahvoja viitteitä henkirikoksesta. Naisten sieppaukset motiivina seksuaalirikos tai vastaava ovat Suomessa erittäin harvinaisia.
Paitsi poliisin mielestä joka on oletettavasti perehtynyt tapaukseen Ilta-Sanomien juttua enemmän. Hehän tutkivat juttua henkirikoksena joten on syytä olettaa että jokin ohjaa tähän suuntaan.
Tarantula
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: To Heinä 04, 2013 6:06 pm

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tarantula »

kallesanteri kirjoitti:Kai poliisi on selvittänyt osallistuiko hän pääsykokeisiin ja lienevät samalla saaneet tiedon olisiko päässyt opiskelemaan vai ei. Lienee ihan perusselvityksiä? Onkos tämmösestä selvityksestä ja sen tuloksesta mitään havaintoa?
Oli päässyt opiskelemaan sairaanhoitajaksi, mutta lääkiksen pääsykokeita ei todennäköisesti oltu vielä pidetty.
Tarantula
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: To Heinä 04, 2013 6:06 pm

Re: 20-vuotias Laura Selin, kadonnut 6.6. 1983 Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tarantula »

Talontytär kirjoitti: Tuo, että sitten on vielä Helsinki pistää silmään. Jos jossain on helppo kadota niin tuossa liikutaan pahoilla seuduilla. Päivälläkin. Alussa mainitaan Helsingin Merihaassa Haapaniemenkadulla, onko tuosta tarkempaa. Haapaniemenkatu ja Merihakaa ei miellä samaksi. Eka on Kalliota ja tuolloin Merihaalla oli huono maine, vaikka vain tie erottaa. Hoasin kasarmit, itsemurhia juuri noihin aikoihin ym. Ja tien toisella puolella rajusti eletty elämä ja Merihaassa meren syleily.
Minne kummallakaan alueella voi kadota pysyvästi? Siis ei minun pointtini ainakaan ole että asumisalue tekisi itsemurhasta epätodennäköistä. Asuinalue tekee siitä epätodennäköistä että ruumista ei ole löytynyt. Harva lähtee tekemään itsemurhaa kauas. Miksei Laura olisi tappanut itseään kotona tai sitten jossain siten että ruumis olisi löytynyt? Eivät itsemurhaajat pääsääntöisesti pyri hävittämään ruumistaan ja tuolla alueella sitä pitäisi oikeasti yrittää että ruumis ei löytyisi. Ok, onhan siinä meri lähellä mutta edelleen, päiväsaikaan joku olisi lähes varmasti nähnyt jos joku olisi päättänyt tehdä oma-aloitteisen tai tapaturmaisen sukellusretken veteen.
Vastaa Viestiin