Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Maza
Wallander
Viestit: 1024
Liittynyt: La Touko 26, 2007 1:17 pm

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja Maza » Ma Syys 02, 2013 6:23 pm

Nätti_Jussi kirjoitti:Mazamohilla on kompetenssia. Entäs kolmannella nikilläsi Hall-Lindqvistillä? Onko hänelläkin kompetenssia?
Onpas outo letkautus. Kyllä pitäisi olla jotakin muuta asiaa kuin arvuutella muiden nikkejä ja mahdollisia tupla- tai triplanikkejä.
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men.

Bou
Scooby Doo
Viestit: 601
Liittynyt: La Syys 17, 2011 3:46 pm

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja Bou » Ma Syys 02, 2013 7:56 pm

Ei ollut silloin tämä surullinen vanha mies supersankari eikä ole nyt. Eikä valunut nenästä aivoneste. Korkeintaan krapulaisen lavastajan touhutippa. Lähellä on ollut lavastamalla jäädä pimentoon moni muukin murha, noina aikoina vielä useampi varmaan kuin näinä päivinä ja vieläkin riittää yrittäjiä. Kas kun se satunnaisesti aina kannattaa eikä yrittämällä menetä mitään.
Sankarit kantaa vastuun.

Matlock
Helen Mirren
Viestit: 1498
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja Matlock » Ma Syys 02, 2013 8:31 pm

Henkiin jääminen murhayrityksestä ei tee kenestäkään sankaria. Ei se käsittääkseni rikoskaan ole niin kuin jotkut täällä tuntuvat luulevan.
Pasilan mies.

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja Misri » Ma Syys 02, 2013 9:10 pm

^ Kyllä aikalaismedia loi tietynlaista sankarikuvaa NG:sta, ja kaiketi se upposi lukijoiden tajuntaan kuin veitsi sulaan voihin. Esim. "kuinka sankarillisesti vahva ja suurikokoinen NG oli vakavista vammoistaan huolimatta taistellut julmaa murhamiestä vastaan"...

Eli osattiin sitä jo siiheaikaankin luoda tietoista julkista medikuvaa eloonjääneestä murhaajan uhrista. Ja tietenkin Helga-mamma toimi mielellään "vt". tiedottajana sairaalan ja lehdistön välillä. Minkähänlaisen vastaanoton Marjatan poppoo olisi saanut, jos olisivat silloin aikoinaan tietonsa kertoneet. Olisiko heidät kivitetty kenties elävältä?

awa
Sherlock John Holmes
Viestit: 5981
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja awa » Ma Syys 02, 2013 10:08 pm

Otto, Nils Gustafssonin isä, vihasi valokuvaavia lehtimiehiä. Hän ei laskenut aikalaistoimittajia lähellekään poikaa. Kai siihenkin oli jokin syy?

mikaelk

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja mikaelk » Ma Syys 02, 2013 11:12 pm

awa kirjoitti:Otto, Nils Gustafssonin isä, vihasi valokuvaavia lehtimiehiä. Hän ei laskenut aikalaistoimittajia lähellekään poikaa. Kai siihenkin oli jokin syy?
Niin, todennäköistähän on että NG kertoi isälleen mitä tuli tehtyä ja isäukko näki parhaaksi yrittää salata kaiken tähän päivään asti :lol: Mulla tulee sellanenkin mieleen, että entä jos vanhemmat haluavatkin suojata 3xmurhasta selvinnyttä lastaan median mässäilyltä.

Teorioita riittää kuin on immeisiä, mä oon edelleen sitä mieltä jot faktat puhukoot puolestaan. Tämän hetkisten faktojen nojalla ei voi kuin hymyssä suin aina vain lukea eräiden horinoita :lol:

Mut hei, sana on vapaa, kellä mikäkin teoria. Totuus on faktojen tunnustamista.

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja Misri » Ma Syys 02, 2013 11:15 pm

^ Näin muistan myös olleen. Otto-isä oli hätistellyt innoikkaita ja uteliaita toimittajia NGn kimpusta pois, muistaakseni tämä tapahtui Leppävaaran koululla, jossa NGtä kuultiin asianomistajana ensi kerran. NG kertoi myöskin Tuomisen kuulusteluissa, että sairaalasta päästyään vanhemmat eivät halunneet jättää häntä yksin kotiin, joten NG sijoitettiin vanhempien töissä ollessa Helgan siskon luokse "päivähoitoon". Voihan tätä tietysti pitää jonkinlaisena ylisuojelunakin. Se vanhempien rakkaus on niin vilpitöntä. Tämä on Bodomin aikalaishistoriaa, joten tällekin on paikkansa keskustelussa. Jos tämä saa jonkun nauramaan, niin sehän hänelle itselleen vain hyväksi.

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja Misri » Ti Syys 03, 2013 12:23 am

^ Tässä vielä keskustelun aiheeseen yksi yllätystodistaja. Olisi ollut mielenkiintodsta kuulla oikeudessa myös tämän naisen todistus.

- Syyttäjät tähdensivät, että harvassa henkirikoksessa näyttö perustuu tunnustukseen tai silminnäkijähavaintoihin. Sen sijaan näyttö pohjautuu usein aihetodisteiden summaan, kuten tässä tapauksessa.

Uusi yllätystodistaja: Gustafsson puhui tytöistä halveksuen

Jälleen on paljastunut uusi yllätystodistaja, joka uskoo Nils Gustafssonin avautuneen hänelle Bodominjärven murhista.

61-vuotias eläkeläisnainen ilmoittautui poliisille runsas kuukausi sitten, kun esitutkinta-aineisto tuli julki.

Naisen todistus on tähän asti pysynyt pimennossa. Hän kertoi, että oli tavannut Gustafssoniksi esittäytyneen miehen ravintolassa Porvoossa viitisen vuotta sitten.

Mies oli todistajan mukaan puhunut telttaretken tyttöuhreista ikävästi. Naiselle jäi puheista käsitys, että miehen mielestä tytöille kävi "aivan oikein".

Naisella on kertomansa mukaan henkilökohtainen yhteys Bodominjärven tragediaan. Hän oli 14-vuotiaana vuoden verran samalla kansakoululuokalla kuin Irmeli Björklund. Tytöt jakoivat yhteisen pulpetin ja ystävystyivät myös luokkahuoneen ulkopuolella.

61-vuotiasta ei kutsuttu todistajaksi oikeuteen, kuten ei useimpia muitakaan viime tingan yllätystodistajia.

Sääli toisaalta, mutta ymmärrän syyttäjän motiivin, näitä viimehetken todistajia on hankala mahduttaa jo valmiseen esitutkinta pakettiin. Olen kyllä lukenet kys. kuulustelun joskus aikoinaan, ja muistan siitä ulkomuistista vielä joitakin asioita.

Gyllis
Scooby Doo
Viestit: 638
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja Gyllis » Ti Syys 03, 2013 9:50 am

Misri, entäs ne "yllätystodistajat" jotka puhuivat eri tarinaa kuin Tuomisen saippuaoopperakuvio?

Olisi suorastaan typerää ajatella, että mikäli NG teki teot, kusetti poliiseja, lääkäreitä, hypnoosia, oli lavastuksen ja näyttämötaiteen mestari niin... Olisi jollekin random-muijalle tunnustanut teot tai puhunut halveksuen muista uhreista? :) Eikö?
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Matlock
Helen Mirren
Viestit: 1498
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja Matlock » Ti Syys 03, 2013 10:08 am

Misri kirjoitti:^ Kyllä aikalaismedia loi tietynlaista sankarikuvaa NG:sta, ja kaiketi se upposi lukijoiden tajuntaan kuin veitsi sulaan voihin. Esim. "kuinka sankarillisesti vahva ja suurikokoinen NG oli vakavista vammoistaan huolimatta taistellut julmaa murhamiestä vastaan"...
?
Tietääkseni NG ei ole missään vaiheessa väittänyt tehneensä sankarillista vastarintaa murhaajan torjumiseksi. Ei liene hänen syytään, jos lehdistö on halunnut luoda tuota kuvaa.
Pasilan mies.

Wagner
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2567
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja Wagner » Ti Syys 03, 2013 12:32 pm

Mummokuume saa usein ikäneidoilla hormonitoiminnan ja yläpäänkin sekaisin.
Muinoin outoja höpisevät akat poltettiin noitina roviolla, onneksi ei enään.
Oikeuslaitos suhtautuu kuitenkin varsin ankarasti prosessipetoksiin, joka on esimerkiksi väärän todistuksen antamista siten, että syytetty tuomitaan ankaraan rangaistukseen.
Milloinhan saadaan rikoslaki uudistettua siten, että syyttäjän hävitessä juttunsa hän joutuisi korvaamaan syytetylle kohtuullisen korvauksen kunnianloukkauksesta ja/tai lusimaan prosessipetoksen yrityksestä ?

8)
8) :) :shock: :? Wag
:shock: :oops: :roll: :evil: Awanha Wäinämöinen laski laulellen vesiä: mieleni minun tekewi, Awaani ajattelewi.
Kalapää sinun, minä päällä pilun, pilu sinun, alla minun"

Atlanta
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2561
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja Atlanta » Ti Syys 03, 2013 2:42 pm

Siis milloin tuo 61-v nainen ilmaantui kuvioihin?
N ytkö, kuukausi sitten? Hän olisi syntynyt vuonna 1952, eikä näin ollen ole voinut käydä Irmelin kanssa koulua.
Ja voihan kuka vaan esittäytyä Gustafssoniksi. Saattoi ollakin sen niminen, mutta ei tämä Bodom-Nisse. Hän saattoi puhuakin tyttöuhreista halventavasti, mutta se oli hänen mielipiteensä.
Joten en usko tuota juttua.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.

matlockb
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4507
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja matlockb » Ti Syys 03, 2013 7:56 pm

^Kuulusteltiin elokuussa 2005, syntynyt 1943 ja kertomuksensa on kyllä uskottava (luokkakaveruus ehkä jopa tarkistettavissa?) mainitsi Irmeli Björklundilla olleen mustelmia ympäri kehoa usein (niiden aiheuttaja on kuitenkin edelleen mysteeri ja sellaiseksi jäänee) kun näki hänet ilmeisesti "puolipukeissa" tyttöjen liikuntatunnilla. Gustafssonia tai muita uhreja taas ei entuudestaan tuntenut vaan hän oli naisen mukaan itse esittäytynyt (koko) nimellään. Naisen kertomus ei kuitenkaan viittaa mielestäni Gustafssonin syyttömyyteen tai syyllisyyteen siinä mittakaavassa (ainakaan) että NG olisi voitu elinkautiseen tuomita. Syyttäjä tai puolustus olisi kyllä tämän todistajan saanut marssitettua käräjillekin (siihen ei vain tarvetta ollut kun ei puhu käytännössä kummankaan puolesta tai vastaan) päiviä oli oikeudessa kyllä tarpeeksi varattu.

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja Misri » Ti Syys 03, 2013 8:48 pm

matlockb kirjoitti:^Kuulusteltiin elokuussa 2005, syntynyt 1943 ja kertomuksensa on kyllä uskottava (luokkakaveruus ehkä jopa tarkistettavissa?) mainitsi Irmeli Björklundilla olleen mustelmia ympäri kehoa usein (niiden aiheuttaja on kuitenkin edelleen mysteeri ja sellaiseksi jäänee) kun näki hänet ilmeisesti "puolipukeissa" tyttöjen liikuntatunnilla. Gustafssonia tai muita uhreja taas ei entuudestaan tuntenut vaan hän oli naisen mukaan itse esittäytynyt (koko) nimellään. Naisen kertomus ei kuitenkaan viittaa mielestäni Gustafssonin syyttömyyteen tai syyllisyyteen siinä mittakaavassa (ainakaan) että NG olisi voitu elinkautiseen tuomita. Syyttäjä tai puolustus olisi kyllä tämän todistajan saanut marssitettua käräjillekin (siihen ei vain tarvetta ollut kun ei puhu käytännössä kummankaan puolesta tai vastaan) päiviä oli oikeudessa kyllä tarpeeksi varattu.
Kiitos, matlockb tästä informatiivisesta viestistä. Tuo Irmelin kova kohtalo kyllä surettaa. Olisi se naisen kertomus saanut olla mukana käydyssä oikeudenkäynnissä. Samaa mieltä tästä "syytön, syyllisyys" viittauksesta. Ehkä se todistuksen anti olisi enemmän painottunut lisänä tekojen motiivi todistelussa

Atlanta
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2561
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yllätystodistajat Virpi ja muut...

Viesti Kirjoittaja Atlanta » Ke Syys 04, 2013 12:34 pm

No just. Luin viestin huonosti.
Mutta jankkaan vieläkin sitä, että tuo Gustafssoniksi esittäytynyt mies ei välttämättä ollut Bodom-Nisse. Ainahan on näitä kuuluisuuden ja huomionkipeitä ihmisiä, jotka voivat käyttäytyä näin pöljästi. Tämäkin haki jotain huomiota, esitti jotain.
Se, että puhui tyttöuhreista epäkunnioittavasti, ei todista mitään. Tuolloin ,juuri murhien sattuessa, monet aikuiset puhuivat juuri siihen suuntaan, että se oli tytöille oikein jne. Mitä lähtivät sinne ja kaikkea muuta. Lapset siinä tuli napanneeksi vanhempien puheet korviinsa ja se on jäänyt mieleen.
Tietty tuo mies on voinut muutenkin ajatella niin.
Muuten sitten tuon naisen todistus Irmelistä on varmaan totta. Mutta tuo tanssittaja oli kuka oli. En uskoisi mitään sen varaan.
Kakoja löytyy.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.

Vastaa Viestiin