16-vuotias Sigrid Schjetne katosi Oslossa

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
jaakkeli
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Ti Elo 21, 2012 3:26 am

Re: 16-vuotias Sigrid Schjetne katosi Oslossa

Viesti Kirjoittaja jaakkeli »

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201209 ... 9_ul.shtml

"Äänet olivat 37-vuotiaan miehen mukaan vaatineet häntä tappamaan jonkun, kertoi norjalainen Dagsavisen-lehti."

Kuulostaa siltä, että tarkoitus on ollut tappaa, ellei lehdistö ole jotenkin sössinyt uutisointia. Tuosta jutusta kun ei oikein käy ilmi, onko mies myöntänyt Sigridin kuoleman yhteyden näihin "ääniin" vai onko hän puhunut tappohaluistaan joskus ennen näitä tapahtumia. Tuo Dagsavisenin juttu lienee tämä:

http://www.dagsavisen.no/samfunn/befalt ... e-ukjente/

En vain oikein ymmärrä norjaa joten en saa siitäkään selvää onko kyse vain aiemmin todetuista tappohaluista vai onko mies nyt myöntänyt jotain. Kuitenkin tämänsuuntaiset mielenterveysongelmat on kirjattu jo vuonna 2007 joten kyse ei ainakaan ole mistään tapon jälkeen keksitystä "ääniin" vetoamisesta.
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3862
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: 16-vuotias Sigrid Schjetne katosi Oslossa

Viesti Kirjoittaja Luupää »

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201209 ... 9_ul.shtml
Äänet käskivät surmata Sigridin

Keskiviikko 19.9.2012 klo 00.11

Norjassa kadonneen ja surmatun Sigrid Giskegjerde Schjetnen surmasta epäilty mies on kertonut kuulleensa päässään ääniä viimeisen kymmenen vuoden ajan.

Äänet olivat 37-vuotiaan miehen mukaan vaatineet häntä tappamaan jonkun, kertoi norjalainen Dagsavisen-lehti.

Sigrid, 16, katosi elokuun alussa matkalla kaverin luota kotiin.

Hänen ruumiinsa löytyi kuukautta myöhemmin metsiköstä Kolbotnista, Oslon eteläpuolelta. Poliisin teorian mukaan tyttö kuljetettiin ensin muualle ja surmattiin myöhemmin. VG-lehden mukaan Sigridillä oli päässä vakavia vammoja.

Dagsavisen-lehti sai käsiinsä surmasta epäillyn 37-vuotiaan miehen oikeuspsykiatrisen lausunnon, joka on 23-sivuinen. Raportti on tehty jo vuonna 2007, jolloin miestä epäiltiin pahoinpitelystä.

Raportin mukaan mies on kuullut kymmenen vuoden ajan ääniä, jotka käskevät häntä hakkaamaan tai tappamaan ihmisiä.

Lapsena hoidossa

Lausunnon mukaan mies on ollut psykiatrin hoidettavana jo 12-vuotiaasta lähtien.

Hän ei kuitenkaan ilmeisesti kertonut ammattiauttajalle kuulemistaan äänistä ennen vuotta 2007.

- Kukaan ei kuitenkaan ymmärrä tätä, epäilty sanoi lääkärilleen.

Sigridin murhasta epäilty mies kärsii useista psyykkisistä sairauksista.

Viranomaiset haluavat, että miehelle tehdään mielentilatutkimus.

Hän sekä toinen epäilty, 64-vuotias mies, ovat olleet vangittuina kaksi viikkoa.

Poliisi vaatii, että miesten vankeutta jatketaan. Asiaa käsitellään Norjassa tänään.
IL
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
JiiJoo
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: Pe Marras 11, 2011 6:48 pm

Re: 16-vuotias Sigrid Schjetne katosi Oslossa

Viesti Kirjoittaja JiiJoo »

Tämä tapaus nousi mieleen tuon Anjan myötä, joten...
Tuliko myöhemmin tarkempaa, varmempaa tietoa tapahtumien kulusta? Oliko Sigridiä kuljeteltu elävänä jne.
kun kuitenkin aina on elämä laina
Wincentius
Martin Beck
Viestit: 758
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Re: 16-vuotias Sigrid Schjetne katosi Oslossa

Viesti Kirjoittaja Wincentius »

Oikeudenkäynti 38-vuotiasta Chris Kenneth Giske'ä vastaan alkoi Oslossa maanantaina 16.9 ja sen odotetaan jatkuvan 14 päivää.

Kuva
Chris Kenneth Giske

Mies kiistää osallisuutensa surmaan, eikä myöskään muista mitään ko. illan tapahtumista. Giske'n mukaan syyttäjä voisi aivan yhtä hyvin kysellä tapahtuneesta vaikka seinältä; vastaukset olisivat kuitenkin samoja.

Syyttäjä Cecilie Gulnes kertoi aikaisemmin, ettei uhri kuollut auto-onnettomuudessa saamiin vammoihin, mutta ei suostunut kommentoimaan, oliko tyttö ollut auto-onnettemuudessa, mutta ei kuollut sen seurauksena.

Myöskään Giske'n autosta, vihreä Citroën Xianta, ei löytynyt mitään jälkiä (DNA tai muita), jotka voisivat liittää auton Sigridin kuolemaan.

Kuva

Todistusaineisto Giske'ä vastaan muodostuu lähinnä miehen asunnon läheltä roskalaatikosta löytyneestä mainoslehtisestä, josta löytyi Sigridin verta ja Giske'n sormenjäljet itse roskapussista. Samassa pussissa oli lisäksi tyynyliina ja muovipussi, joista myös löytyi Giske'n sormenjäljet.

Lisäksi Giske'n asuntovaunusta löytyi 13 veripisaraa, jotka kuuluvat Sigridille. Giske itse väittää, että hänen asuntovaunuunsa oli pääsy myös muilla.

Kuva

Syytteen mukaan Sigrid kuoli päähän kohdistuneen väkivallan seurauksena. Ruumis löydettiin kuitenkin liian myöhään, jotta ruumiinavauksessa olisi voitu varmistaa kuolinsyy. Ruumiinavausraportin mukaan useimmat Sigridin ruumiissa olleista vammoista olivat syntyneet vasta kuoleman jälkeen.

Aikaisemmin epäiltynä ollut 64-vuotias mies vapautettiin jo viime syksynä.

En tiedä, onko tämä tullut jo esille, mutta Sigridin serkku Fredrik Schjetne sai surmansa Utøyan ammuskeluissa, eli isovanhemmat menettivät jo toisen lapsenlapsensa väkivaltaisen teon seurauksena.

Lähde, lähde, lähde, lähde ja lähde
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius
JiiJoo
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: Pe Marras 11, 2011 6:48 pm

Re: 16-vuotias Sigrid Schjetne katosi Oslossa

Viesti Kirjoittaja JiiJoo »

Uutta tietoa siis on!
Ei mikään kivannäköinen ilmestys tuo Giske. Toivottavasti otuksesta saadaan jotakin irti, jotta tapahtumien kulku selviäisi. Ahdistaa ajatuskin, että on siepannut tytön ja tappanut vasta myöhemmin (mitä kaikkea tyttö joutunutkaan kärsimään, pelkäämään :( ), mikäli on ollut tajuissaan.
kun kuitenkin aina on elämä laina
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: 16-vuotias Sigrid Schjetne katosi Oslossa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Chris Kenneth Giske oli tekohetkellä psykoosissa, joten hän vältti vankeustuomion. Giske joutuu pakkohoitoon psykiatriselle klinikalle.

Sigrid Schjetnen omaiset eivät hyväksy tuomiota. Iltalehden mukaan omaisten asianajaja Harald Stabell kommentoi Verdens Gang -lehdelle näin:

"Vankeustuomio olisi ollut vähintään 10 vuotta, ehkä 21 vuotta. Mutta pakkohoidossa mies voi anoa vapautusta vuosittain."

Kaksi VG:n artikkelia:

* Kameraten til den dømte i Sigrid-drapet: - Han bør tilstå
* Retten: Sigrid-drapsmann var psykotisk - fare for nye forbytelser

Asianajajan videohaastattelu:
* Familiens advokat: - Familien håper på mest mulig ro
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1795
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: 16-vuotias Sigrid Schjetne katosi Oslossa

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Vai sitten tällainen kohtalo. Uskoin niin mielelläni Siru83v. tietoa siitä, että Sigrid oli yliajon uhri ja kyseessä vain kuolemantuottamus.
Mitähän kaikkea kidutusta tämä tyttö on joutunut kokemaan mm. tuossa asuntovaunussa.
pikasso
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1414
Liittynyt: Ti Kesä 08, 2010 12:16 am

Re: 16-vuotias Sigrid Schjetne katosi Oslossa

Viesti Kirjoittaja pikasso »

Tässä on jotain mätää. Karun näköinen kaveri, joka ei muista mitään ja pääsnee halvalla psykoosin keinoin.Veritahrat postilaatikossa?
Ruumis löydettiin kuitenkin liian myöhään, jotta ruumiinavauksessa olisi voitu varmistaa kuolinsyy. Ruumiinavausraportin mukaan useimmat Sigridin ruumiissa olleista vammoista olivat syntyneet vasta kuoleman jälkeen.
Liian myöhään löydetty ja vammat syntyneet vasta kuoleman jälkeen. Mitä vammoja en nyt muista ja jaksa kaivaa tähän hätään, löydettiin?
Wincentius
Martin Beck
Viestit: 758
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Re: 16-vuotias Sigrid Schjetne katosi Oslossa

Viesti Kirjoittaja Wincentius »

Niin, uhri tuli siis todennäköisesti ensin yliajetuksi, mutta ei kuitenkaan kuollut siitä aiheutuneisiin vammoihin, vaan tämä oli surmattu vasta yliajon jälkeen.
Den foreløpige obduksjonsrapporten fastslår at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble påført store hodeskader.

Det er fortsatt uklart hva 16-åringen døde av, men den foreløpige rapporten har gitt flere svar om hvilke skader Sigrid har blitt påført.

Den forteller om store hodeskader, samt bruddskader i mage- og brystparti. Etter det VG har fått opplyst slår den foreløpige obduksjonsrapporten fast at bruddskadene skyldes kraftig ytre stump vold ved det som kan være støt eller slag.
  • Ruumiinavausraportin mukaan uhrilla oli laajoja vammoja pään alueella. Lisäksi vatsan ja rinnan alueella esiintyi murtuneita luita. Vammat on aikaansaatu iskuin tai lyönnein voimakasta ulkoista väkivaltaa käyttäen.
Politiet tror at 16-åringen ikke døde av skadene, men at hun ble fraktet bort og drept etterpå.

En av årsakene til at politiet tror mest på denne teorien er blant annet fordi skadene på Sigrid er større enn hun trolig ville ha fått ved en påkjørsel i relativt lav fart i et stille villastrøk.
  • Poliisi ei siis usko, että uhri kuoli onnettomuudessa saamiinsa vammoihin, vaan tämä kuljetettiin jonnekin muualle, jossa tappaminen tapahtui.

    Syy miksi poliisi pääasiassa uskoo em. teoriaan on se, että uhrin vammat ovat vakavampia, kuin mitä rauhallisella asuntoalueella suhteellisen hitaalla nopeudella tapahtuvassa törmäyksessä olisi ollut odotettavissa.
Lähde

Tuomari Ingemar Nestor Nilsen:
Fra rettssaken - og domsavslutningen i dag er det klart at det ikke finnes noe direkte fellende bevis mot 38-åringen. Dommeren påpekte at enhver rimelig tvil skal være til fordel for tiltalte. Men var samtidig klar på at en samlet vurdering av bevisene i saken ikke gir tvil om skyldspørsmålet.
  • Syytettyä vastaan ei löydy mitään suoranaista langettavaa todistetta. Tuomari huomauttikin, että jos mitään järkevää todistusta syyllisyydestä ei voida esittää, on sen katsottava olevan näyttö vastaajan eduksi (syyttömyydestä). Mutta olosuhteet kokonaisuudessaan huomioiden ei kuitenkaan ole epäilystä syytetyn syyllisyydestä.
Lähde

Kuva
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius
Vastaa Viestiin