Vauva takakontissa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
irmuska
Rico Tubbs
Viestit: 1295
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 7:16 pm

Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja irmuska »

Iltasanomat kertoo vähintäänkin omituisesta löydöstä Ranskassa.
Mekaanikkojen järkytys - auton takakontista löytyi vauva
Julkaistu: 27.10.2013 22:10

Ranskalaiskorjaamon mekaanikot löysivät naisen takakontista huonossa kunnossa olleen tyttövauvan.
45-vuotias portugalilainen nainen on pidätetty Ranskassa sen jälkeen, kun tämän auton takaluukusta löytyi alaston ja huonokuntoinen pikkulapsi, kertoo Daily Mail.
Nainen oli jättänyt auton korjaamoon, jossa mekaanikot löysivät lapsen itkun perusteella. Tiedot tämän iästä vaihtelevat vuoden ja kahden vuoden välillä. Alaston, likainen ja paleleva lapsi oli korissa ja kärsi nestehukasta.
Lapselle aiotaan tehdä dna-testit sukulaisuussuhteiden selvittämiseksi. Oletettu äiti ja tämän skootterilla humalassa ajanut aviomies pidätettiin.
Sud Ouest –lehden mukaan äiti oli kertonut poliisille, että hän oli synnyttänyt lapsen kodin rappukäytävässä naapurin avustuksella ja salannut lapsen syntymän eikä aviomies tiennyt tästä.
Brignac-La–Plainen kylässä asuneen pariskunnan naapurusto oli hämmentynyt ja järkyttynyt tiedosta. Naapuruston mukaan pariskunta oli normaali ja näiden kolme muuta lasta kävivät tavallisesti koulua.
- Kävin useasti talossa, eikä siellä ollut jälkeäkään vauvasta. Emme edes huomanneet että hän olisi raskaana, eräs naapuri kommentoi Daily Mailin mukaan.
IS
"Sinä olet aivan liian tyhmä analysoimaan mitään, joten jätä se suosiolla älykkäämmille ihmisille."
Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Hurja juttu. Kuulostaa kyllä enemmän siltä että nainen on pöllinyt vauvan jostakin. En voi uskoa että kerrostalossa voitaisiin pitää vauvaa niin, etteivät naapurit, puoliso tai muut perheen lapset huomaisi asiaa. Vähintään se rappukäytäväsynnytyksessä avustanut naapuri olisi juorunnut asiasta kaikille. Toki jos hän olisi vaikka lapsen isä, hänellä voisi olla syynsä vaieta. Vaikka toisaalta, harvemmimpa naimisissa olevan naisen lasten isiyttä käydään kovin kiistämään.
Onni yhtä kaikki oli että lapsi löytyi ja saatiin pelastettua.
Kat_Revolver
Harjunpää
Viestit: 321
Liittynyt: Su Joulu 02, 2012 11:32 pm

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja Kat_Revolver »

Vaihteeksi taas ihan hämärä juttu. Mielenkiinnolla odotan mitä tämän taustalta löytyy. Olen samaa mieltä kuin Täysi Purenta, en jaksa uskoa että olisi pystytty salaamaan vauvan olemassaolo kerrostalossa. Raskauden piilottaminen nyt ei ole mikään uusi juttu (vaikka sekin jaksaa aina ihmetyttää), mutta että synnytetään rappukäytävässä ja sitten onnistutaan salaamaan koko homma yli vuoden ajan.. Toisaalta kun näistä viimeaikojen lapsiin kohdistuneita rikoksista lukee, niin ei kai pitäisi enää minkään yllättää.
Muovipussi päähän ja ruumis suohon.
aunt
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Elo 03, 2011 3:25 pm

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja aunt »

hyi helvata, sielä sitten taustalla ehkä karmein vaihtoehto mitä voi olla :(

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 50472.html

Äidin pelätään pitäneen vauvaa takakontissa yli vuoden
Julkaistu: 28.10.2013 20:44

Ranskaa järkyttäneestä tapauksesta, jossa alle kaksivuotias lapsi löytyi äitinsä auton takaluukusta, on ilmaantunut uusia tietoja.

Äiti, joka salasi lapsen syntymän ja olemassaolon, saattoi pitää lasta autossaan koko tämän eliniän.

Tutkijoiden mukaan tapaus ”uhmaa jopa mielikuvitusta”.

45-vuotias portugalilainen nainen pidätettiin sen jälkeen, kun tämän auton takaluukusta löytyi alaston ja huonokuntoinen pikkulapsi.

Nainen oli jättänyt auton korjaamoon, jossa mekaanikot löysivät lapsen itkun perusteella. Alaston, likainen ja paleleva lapsi oli korissa ja kärsi nestehukasta.

- Minulla on vaikeuksia nukkua. Se oli kauhea näky, pieni tyttö omissa ulosteissaan. Hän ei pystynyt kannattelemaan päätään, valkoisena kuin lakana, löydön tehnyt mekaanikko Guillaume Iguacel sanoi Telegraphin mukaan.

Uusien tietojen mukaan äiti ei ole antanut mitään motiivia lapsen piilottamiselle. Lapsella ei ole syntymätodistusta eikä ilmeisesti edes nimeä. 1,5–2 -vuotiaaksi arvioidulla tytöllä kerrotaan olevan vakavia kehityshäiriöitä eikä hän puhu sanaakaan.

Sud Ouest –lehden mukaan äiti oli kertonut poliisille, että hän oli synnyttänyt lapsen kodin rappukäytävässä naapurin avustuksella ja salannut lapsen syntymän, eikä aviomies tiennyt tästä.

Pariskunnalla on kolme muuta lasta, jotka on nyt otettu huostaan. Pariskunta puolestaan on pidätetty. Heitä odottaa pahimmillaan 10 vuoden rangaistus.

Brignac-La–Plainen kylässä asuneen pariskunnan naapurusto oli hämmentynyt ja järkyttynyt tiedosta.

- Kävin useasti talossa, eikä siellä ollut jälkeäkään vauvasta. Emme edes huomanneet että hän olisi raskaana, eräs naapuri kommentoi Daily Mailin mukaan.

Toisen naapurin mukaan hän näki naisen puuhastelemassa parin sadan metrin päähän talosta pysäköidyssä autossa useita kertoja viime viikolla. Mitään merkkejä lapsen olemassaolosta tai hoitamisesta ei koskaan ollut.


ei voi sanoa kun että kyllä ihminen voi olla julma. tuntuu TODELLA pahalta, varsinkin kun kyseessä on pieni ja täysin avuton ihmisenalku, ja oma lapsi on vielä suurinpiirtein samaa ikäluokkaa :(
Samuli
Martin Riggs
Viestit: 642
Liittynyt: To Marras 22, 2012 11:43 pm

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja Samuli »

Tällä kertaa en aio provosoitua puolustamaan lasta, kuten kävi Ruotsi-ketjussa, missä isä "unohti" viedä lapsen hoitoon ja meni itse töihin. Siellähän lapsi kuoli, joten onhan tämä lievää siihen verrattuna.

No niin, lasta on kuitenkin hoidettu, muuten ei olisi edes hengissä enää. Se nyt vähän ihmetyttää, miksi äiti tämän lapsen kohdalla näin on toiminut, aikaisemmat kun on kaiketi hoidettu ihan ok? Muut lapset siis. Jos olisin Siru, sanoisin, että lapsen omaa syytä. Ehkä hän oli itkuisempi kuin muut? Muuten hankalampi? Ihan oikein tehty äidiltä (Sirua mukaillen edelleen).

Oikeastihan tämä on persiistä, mutten sen Ruotsi-homman jälkeen paljon näihin taaperoasioihin viitsi ottaa kantaa. Jatkakaa, minen puutu.
Avatar
irmuska
Rico Tubbs
Viestit: 1295
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 7:16 pm

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja irmuska »

aunt kirjoitti:1,5–2 -vuotiaaksi arvioidulla tytöllä kerrotaan olevan vakavia kehityshäiriöitä eikä hän puhu sanaakaan.
Tämä kohta kiinnitti huomioni. Onko lapsella ollut jo syntyessä kehityshäiriöitä (aika vaikea käsittääkseni ihan vastasyntyneestä sanoa pelkän ulkomuodon perusteella tavallisen tallaajan) jolloin äiti ei olekaan osannut päättää mitä tehdä lapsen kanssa vaan on hylännyt tämän takakonttiin, toki ruokkien jotenkuten sillä miten lapsi muuten olisi enää hengissä.

Oma veikkaukseni asian suhteen tosin on että vakavat kehityshäiriöt on kehittyneet juuri siksi, että on viettänyt alkuelämänsä siellä takakontissa ilman ihmiskontakteja sillä tuskinpa äiti on pahemmin sylitellyt tai hoitanut lasta, pelkkää hengissä pitämistä en miellä hoitamiseksi.

Ihmishirviöksi luokittelen moisen äidin. Jos ei ole lasta tahtonut pitää, niin olisi sitten vaikka hylännyt vauvan jonkun sairaalan portaille tms. Ranskassa ei kaiketi ole näitä vauvaluukkuja joita muutamissa muissa Euroopan maissa on? Kuvottavaa touhua kertakaikkiaan, onneksi löytyi ja toivottavasti kehitys saadaan edes jotenkin lähtemään liikkeelle vaikka ikuiset vauriot tuosta varmasti jää.
"Sinä olet aivan liian tyhmä analysoimaan mitään, joten jätä se suosiolla älykkäämmille ihmisille."
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Oliko missään mainittu, oliko tuossa perheessä muita lapsia?
Olisiko äiti jo kyllästynyt ja väsynyt jatkuviin raskauksiin ja pieniin vauvoihin? Vauvat voivat olla hankalia, mutta kuitenkin ne ovat ihania. Mutta tämän äidin kohdalla ajatellen, hän ei halunut tätä vauvaa.
Synnytyksen jälkeinen psykoosi selittäisi jotain, mutta nyt jo lapsi oli sen verran iso, ettei se syy enää käy.
Voi olla kehitysvammainen tai muuta.
Yksi vaihtoehto on sekin, että tuo lapsi ei ollutkaan aviomiehen. Ei kuulemma taaskaan mies tiennyt raskaudesta. Ehkä ei tiennyt. No, miten vain. Äidillä oli suhde ja lapsi saanut alkunsa siitä. Suhde päättyi sitten. Mutta miksei todellakaan toimittanut lasta jonnekin. Odottiko lapsen isän paluuta?
Nainen on ollut jo runsaasti yli 40v kun on lapsen saanut(henk.koht.sitä mieltä, että jo liian vanhana)niin kyse ei ole hätääntyneestä pikkutytöstä, joka ei tiedä, kuinka toimia.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Cassandra
Rico Tubbs
Viestit: 1280
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja Cassandra »

Atlanta, ennen sun viestiä ketjussa oli kuusi viestiä, ja niistä kolmessa on mainittu pariskunnalla olleen ennestään kolme lasta, jotka on nyt huostaanotettu.
L.A
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 3:59 pm

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja L.A »

Aivan kamala uutinen :( Mikään asia maailmassa ei anna oikeutta tuollaiseen toimintaan, ei mikään. Sen verran pitää lantun leikata, että tajuaa tekevänsä väärin. Turhaa selittä raskaudenjälkeisestä masennuksesta tai psykoosista. Kumpikaan ei kestä ikuisesti ja molemmissa pitäisi tajuta hakea apua. Plus jos muun elämän on pystynyt hoitamaan normaalisti KENENKÄÄN tajuamatta miten sairaan kanssa on tekemisissä.
Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

En oikein usko että vauvaa voisi pitää elossa paria vuotta auton takokontissa. Jossakin vaiheessa pitäisi tulla liian kuuma tai kylmä. Tai lapsi ääntelisi ja herättäisi jonkun huomion. Puhutaan kuitenkin kerrostalosta tai muusta tiiviistä asumisesta jossa naapurit ovat päässeet naisen toimia tarkkailemaan.
Äiti on varmasti ensin jemmannut lasta jossakin muualla ja siirtänyt sen sitten autoon viedäkseen pois tai hukatakseen jotenkin. Sisu on vain loppunut kesken. Naapurithan sanovat äidin puuhailleen autonsa ympärillä kovati viime päivinä. Olisi kai herättänyt huomiota jos hän ravaa autonsa takakontilla pidemmän aikaa pari kertaa päivässä.
Tuo, että lapsi on kykenemätön kannattelemaan päätään ja olminvalkoinen, kertoo kyllä siitä että hän ei ole ulkoilmaa nähnyt eikä juuri muuta tehnyt kuin maannut. Mutta yhä tuntuu uskomattomalta että hän olisi selvinnyt auton takakontissa elossa näin pitkään. Ennemmin epäilen että äidillä on ollut joku muu jemma alkuun.
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Cassandra kirjoitti:Atlanta, ennen sun viestiä ketjussa oli kuusi viestiä, ja niistä kolmessa on mainittu pariskunnalla olleen ennestään kolme lasta, jotka on nyt huostaanotettu.
Joo, ihan oikein. Kolme ennestään.
Mutta tämä voi silti olla ihan ei-toivottu lapsi. Joko aviomiehen tai jonkun muun.
Niin, onhan tuolla etelässäkin yöt ja talvet sen verran kylmiä, että lasta on pidetty jossain muuallakin. Nytkin kuulemma paleli, kun löydettiin.
Se, ettei nostanut päätään, voi olla merkki jostain kehitys-tai pahoinpitelyvammasta. Ei se välttämättä liikkumattomuudesta tarvitse johtua.
Joskus entiseen aikaan vauvat kapaloitiin liikkumattomiksi kireisiin kapaloihin, mutta kun ne avattiin, vauvat potkivat ja liikkuivat innoissaan.
Saa nähdä, miten juttu etenee.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Murmeli
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Ti Elo 07, 2007 5:43 pm

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja Murmeli »

Järkyttävää!!
Minulla on tällä hetkellä 1v.4kk ikäinen lapsi. Jotenkin mielettömän vaikeaa kuvitella, että kukaan pystyisi piilottelemaan lastaan etenkään auton peräkontissa, josta äänten täytyy kuulua ulkopuolelle. Vauva ja etenkin taaperoikäinen itkee nälkää, kipua, epämiellyttävää oloa, kaipaa syliä, virikkeitä yms... Terve lapsi on utelias ja halukas oppimaan. Ei hän malttaisi maata paikoillaan ellei ole todellakin ole niin huonossa kunnossa ettei jaksa yrittää mitään tai ei saa minkäänlaista virikettä innostuakseen. Ilmeisesti auto oli pelkästään äidin käytössä, kun isä ei tiennyt asiasta? Veikö äiti itse auton huoltoon tietäen, että salaisuus paljastuisi vai tekikö isä sen äidin tietämättä asiasta?
Ei kertakaikkiaan voi ymmärtää tälläistä. Jo olosuhteet on niin omituiset, että täytyy olla naapurustonkin melko kuuroa ja sokeaa sakkia.
aunt
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Elo 03, 2011 3:25 pm

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja aunt »

oli miten oli, sairasta joka tapauksessa.. se että lapsi ei liiku, saattaa hyvinkin johtua ihan vaan virikkeiden puutteesta. takakontissa on kauheen vaikee opetella konttaamaan. ja milläs sen puheen oppii jos ei ole ikänään puhetta kuullut. tälläisiä kehityshäiriöitä ei voida vastasyntyneellä todeta, koska eihän vastasyntyneen pidäkkään niitä osata. ja pieni koko todennäköisesti on ravinnonpuutteesta johtuvaa, pimeässä takakontissa uupuu auringonvalo joten d-vitamiininpuute on varma josta taas seuraa vaikka mitä ongelmia.

mutta oli miten oli, äiti on hirviö, jonka vois mun puolesta teljetä loppuiäkseen pieneen laatikkoon. toivon sydämeni pohjasta että pieni ihmisen alku toipuu hirviöäitinsä tekosista!!
Muori
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: La Joulu 04, 2010 9:54 am

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja Muori »

Aina näissä tapauksissa ei voi kun kirota sivistysvaltiota, missä vanhempia "uhkaa" 10 vuoden tuomio. Lapsi on siis ala-aste-ikäinen kun äiti ja iskä jo pääsee vapaalle jalalle, onneksi siinä vaiheessa ovat jo liian vanhoja tekemään lisää takakonttilapsia. Karmeaa, toivottavasti tästä jossain vaiheessa tiedotetaan lisää.
Kat_Revolver
Harjunpää
Viestit: 321
Liittynyt: Su Joulu 02, 2012 11:32 pm

Re: Vauva takakontissa

Viesti Kirjoittaja Kat_Revolver »

Murmeli kirjoitti:Ilmeisesti auto oli pelkästään äidin käytössä, kun isä ei tiennyt asiasta? Veikö äiti itse auton huoltoon tietäen, että salaisuus paljastuisi vai tekikö isä sen äidin tietämättä asiasta?
(Lyhensin lainausta.)

Uutisessa kerrottiin äidin itse vieneen auton korjaamolle, josta vauva oli löydetty itkun perusteella. Kai äidin on ollut pakko tajuta lapsen löytyvän? Vaikka lapsi ei kertoman mukaan puhu ollenkaan, niin toki vauva itkee. Oliko tämä siis joku hätähuuto olevinaan? Miksi korjaamolle? Miksei suoraan sairaalaan tai poliisille? Tutkimattomia ovat ihmishirviöiden tiet.
Muovipussi päähän ja ruumis suohon.
Vastaa Viestiin