Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Keskustelut ylläpidosta ja tuomioistuimesta. Myös käyttäjien keskinäiset nokittelut tänne.

Valvojat: Moderaattorit, Kilomies, Kyöpeli

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Mitä se Räsänen nyt olisi puuttunut Aarnion tapaukseen - mietti yön yli Paateron kanssa, ei kait muuta, mutta ministerinä oli velvollinen edes jotakin sanomaan. Odotetaan, kun Aarnion asia saadaan uudeksi farssiksi Suomenniemelle - eivät ne loputtomiin voi jatkaa Anneli Auer -nimisenä. Jonossa on Joutsenlahden mukaan muistaakseni vielä Mikkolakin Suposta, jos farssijatkoa tarvitaan.
SK: ”Ihmisiä vaiennetaan Suojelupoliisissa”


Uusi Suomi
Luotu: 26.11.2010 07:36

Suomen Kuvalehden haastatteleman Suojelupoliisin ylitarkastajan mukaan työpaikkakiusaaminen on Supossa luultua laajempaa ja järjestelmällistä.

Matti Mikkola kertoo joutuneensa itse kiusatuksi ja syrjityksi vuodesta 1994 alkaen. Mikkolan mukaan talossa on monta muutakin kiusattua.

- Kiusaamiseen ja syrjintään ovat syyllistyneet Supon edellisen päällikön Seppo Nevalan kaudelta alkaen lähes kaikki Supon ylimmät esimiehet. Kohteina on ollut muun muassa hallintotoimistojen päälliköitä, ylitarkastajia ja osastosihteereitä, sanoo 62-vuotias Mikkola Suomen Kuvalehdessä.

Mikkola sanoo, että Supossa vallitsee pelon ilmapiiri. Työntekijät eivät uskalla valittaa kiusaamisesta, koska pelkäävät joutuvansa koston kohteeksi.

Mikkolan mukaan syrjintään kuuluu työtehtävien karsimista, mustamaalaamista ja pakkosiirtoja muihin tehtäviin.

- Näillä keinolla ihmisiä eristetään ja heidät vaiennetaan vähitellen olemattomiin, Mikkola sanoo.

Mikkola kertoo yrittäneensä hakea apua tilanteeseensa kaikilta mahdollisilta tahoilta, onnistumatta.

- Supon arvostus on ollut niin korkealla, että tällaisiin yhden ihmisen asioihin ei ole haluttu puuttua missään, hän tulkitsee.

Suojelupoliisin kenttävalvontayksikön päällikkö Paavo Selin syytti aiemmin tässä kuussa Nelosen haatattelussa Supon johtoa mustamaalaamisesta ja kiusaamisesta. Nelonen kertoi jo syyskuussa tapauksesta, jossa Supon entinen päällikkö Seppo Nevala läksytti Seliniä vuonna 2005. Nelonen esitti uutisissaan ääninauhan, josta Nevalan läksytys ilmeni.

Poliisihallitus kertoi aiemmin tässä kuussa selvittävänsä väitteet Supon johdon kiusaamisesta.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106946- ... a%E2%80%9D
Oliko tämän Mikkolan nimi Aarnion ohella siinä Joutsenlahden kirjeessä - vai muistanko väärin? Valtakunnansyyttäjänvirasto näkyy perustetun 1997 ja Suomi liitty EU:n 1995 - äänestys taisi olla 1994.

Jos Suomessa on nyt Mikkolan mukaan eletty tuohon uutisvuoteen mennessä jopa suojelupoliisissa 16 vuotta pelon ilmapiirissä - näitä uutisia oli tuolloin paljon, niin minkälaisen tiedottamisen, uutisoinnin ja asioiden hoidon te oletatte maassa sitten olevan? Tai onko kertaakaan teistä kukaan herännyt ihmettelemään, että mitä tässä pelätään? Ja toisaalta, miksi nyt 16 vuoden jälkeen tästä pelosta voidaan ryhtyä puhumaan? Näitä uutisia on ollut pilvin pimein alkaen syksystä 2010.
Manner ei ole voinut julkisuudessa tuulettaa syyttäjän ja poliisin toiminnasta, koska oikeus on asettanut hänelle ilmaisukiellon syyttäjän vaatimuksesta!
Juu, nyt ei voi puhua ja louskuttaa, kun maan ulkoinen turvallisuus on uhattuna, ei varsinkaan juuri tästä asiasta, josta ei valehtelematta pystyisi sanomaan kansan ymmärryskykyä vastaavasti yhtään mitään. Syyttäjän laajat spekuloinnit eivät haittaa nyt yhtään mitään.
Alethes doksa meta logu
harjoittelija
Roger Murtaugh
Viestit: 883
Liittynyt: Pe Syys 30, 2011 9:17 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja harjoittelija »

turumurre kirjoitti:Antiannelistit kun ovat viimeaikoina kärsineet pahoja takaiskuja jopa oikeudenkäynnin kautta (lavastemurhan ja nuorempien lasten tarinoiden menetysten myötä), niin ajattelin heitä vähän jelppiä näin uuden käsittelyvuoden kunniaksi.

Kuten tiedetään, Auerin on pitänyt vaihtaa kolttuaan ainakin pari kertaa, ja samoin on laita kulkuvälineitten kesken. Ja koska kaiken lisäksi takkahuoneesta löydettiin paljaan jalan jälkiä, niin tämä seikka pitää jotenkin pystyä selittämään syyllistävästi...

Tätä syyllistäjille sopivaa havaintoa antiannelistit saavat vapaasti käyttää ja vahvasti epäilen että syyttäjäkin tämän tulee ottamaan perusteisiinsa tulevassa Hovikäsittelyssä:

Annelilla oli siellä takkahuoneessa hääriessään myös tälläiset kulkuvälineet !:

Kuva
Voi, ihanaa turre, hyvä Murre!
Kuulostaa siltä kuin olisit saanut nuuskittua tai suurennuslasilla käynyt läpi niitä lattiakuvia ja paljaan jalan jälkiä, mistä kiitänkin saman tien suuresti! (tässä välissä on sellainen kumartava hymiö, jota en löytänyt)
En kyllä uskonutkaan, että Anneli olisi kengät jalassa mennyt nukkumaan.
No, tuskin askelkuviot hoviin päätyy, ei syyttäjä tätä huomaa, mutta minfoon nyt sentään.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Sirpa kirjoitti:Kannattaa muistaa mustatussa kohdassa myös Suomen oikeusministeriö, jonka asiana on valvoa Suomen oikeuslaitoksen toimintaa - näin ainakin oletan. Oletko kuitenkaan huomannut oikeusministerinkään millään tavalla noteeranneen sitä seikkaa, että Suomessa käydään länsimaisen oikeusjärjestelmän vastaisesti oikeudenkäyntiä, jossa syytetyn on todistettava syyttömyytensä?
Ei kannata olettaa. Tuomioistuimien valvonta kuuluu oikeuskanserinvirastolle ja eduskunnan oikeusasiamiehelle.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

No, mihis me tarvitsemme sitten kalliita, poliittisia ministereitä? Sellaista kuin oikeusministeri? Ja miksi USA:sta tuli se kirje häkenauhalitteroinnista, että Suomessa tapahtuu jotakin outoa, ja tyttöjä täältä kehoitettiin ottamaan yhteyttä oikeusministeriöön, ja miksi saman ministeriön kautta tuli tieto Jennan ruumiin sijainnista Espanjassa, eikä poliisin? Ja mitä se Räsänen sitten höpisi Aarnio-asiassa?

Vai onko meillä nyt vai eri mielikuva sanasta toiminta; kun minä tarkoitan oikein helvetin suurta koko maan kattavaa laitosta, enkä pöytänsä takana nyhrääviä tuomareita, kun tuollainen epälänsimainen pelikentän kääntäminen on vähän vähää isompi juttu?

Kun aikaisemmin juttu meni niin, että me valitsemme demokraattisesti ihmiset eduskuntaan hoitamaan meidän asioita, jotka sitten keskuudestaan valitsevat ne ministerit, jotka yhdessä presidentin kanssa muodostavat valtioneuvoston ja vahtivat palkkojaan nauttivia virkamiehiä meidän puolestamme - jonka toimenpiteen tässä on muutama ministeri juuri esittänyt, kuten Räsänen viimeksi.

Ministereiden kuuluu siis olla meidän demokraattisesti valitsemia virkamiesvallan vahtikoiria.

Kysymykseni siis kuuluu: onko Suomessa nyt virkamiehet anastaneet poliittisen vahtimisen vallan edellä kuvaamillesi virkamiehille oikeusministeriöltä?
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Kauhistuin tilannetta nyt sen verran, että oli ryhdyttävä tutkimaan. Katsotaan nyt ensin mitä wikipedia selittää asiasta.
Oikeusministeriö (OM[1]) on yksi Suomen kahdestatoista valtioneuvoston alaisuudessa toimivasta ministeriöstä. Sen toiminta-ajatus on luoda oikeuspolitiikan linjoja, kehittää säädöspolitiikkaa ja ohjata hallinnonalaa. Oikeusministeriö on asettanut tavoitteekseen avoimen, aktiivisen ja turvallisen yhteiskunnan, jossa ihmiset voivat luottaa oikeuksiensa toteutumiseen. Oikeusministeriö vastaa Suomessa myös vaalien järjestämisestä.

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista. Ministeriö vastaa keskeisimpien lakien valmistelusta, oikeuslaitoksen toimintakyvystä ja tuomioiden täytäntöönpanosta. Tuomiovalta kuuluu riippumattomille tuomioistuimille.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_oik ... teri%C3%B6
No, on täällä nyt ainakin, että huolehtii kansalaisten perusoikeuksista ja vastaa oikeuslaitoksen toimintakyvystä.

Jos meillä käännetään oikeuslaitoksen toiminta yht äkkiä päinvastaiseksi kuin mitä länsimaisessa oikeusjärjestelmässä kuuluu - vaaditaankin todistamaan syyttömyys, niin ilman laillista hyväksyntää (josta edellä puhun) oikeusministeriö ei suorita valvonta vastuutaan huolehtia demokraattisista rakenteista ja kansalaisen perusoikeudesta eikä silloin edes oikeuslaitoksen toimintakyvystä, kun se kerran toimii länsimaisen järjestelmän suhteen päin helvettiä.

Ymmärrätkö?

Jaa, mutta ei taida meidän ministereillä ollakaan enää mitään tehtäviä. :shock: Haloo, kenelle kuuluu nyt valvontavastuu Suomen hulvattomasta virkamiesmenosta bonuksineen, korruptotumisineen sun muine luontaisetuineen?! Älkää nyt vaan sanoko, että heille itselleen, kuten poliisin kohdalla sen organisaatiokaavion mukaan; poliisi valvoo itse itsensä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ministeri

Tuosta suojelupoliisiasiastahan ryhdyin tuota poliisivalvontaakin ihmettelemään, kun Selinin asia piti tutkia, ja sisäministeriö vaati Paateroa poliisiylijohtajana ja korkeimpana suojelupoliisin valvontaviranomaisena suorittamaan tutkinnan. Hän antoi puhtaat paperit, josta Paateron tutkinnasta sitten valitettiin, ja ministeriön kansliapäällikkö seuraavaksi laittoi Paateron tutkintaan, jonka tutkinnan suoritti Paatero organisaatiokaavion mukaan, ja niinpä Paatero antoi Paaterolle puhtaat paperit tutkinnan jälkeen.
Alethes doksa meta logu
Caldera
Axel Foley
Viestit: 2109
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Caldera »

Sirpa kirjoitti:
Caldera kirjoitti:Hyvä, oikea johtopäätös, mutta Manner ei nostanut meteliä. MIKSI EI NOSTANUT? Sehän tässä on pointti,kun ei nostanut, niin ei nostanut meteliä - silloinhan siihen on olemassa joku syy - ei hän mikään idiootti ole. Kaikella on syynsä ja seurauksensa.
Ok, ymmärrän mitä tarkoitat ja sulla on ilmisesti mielessä jokin Suomen ulkoiseen turvallisuuteen tms. liittyvä syy miksi Manner toimii kuten toimii. Siitä näkökulmasta tuo on hyvä pointti. Minä en kuitenkaan usko että tällä murhapuolella on kyse mistään sen kummemmasta salatusta tiedosta tai salatuista vaikuttimista, vaan epäilen että kyse on siitä että Manner käy mielestään oikeutta tolkun maailmassa kun hänellä on oikeasti vastassaan joukkohysteria.

Aina kun näitä Ulvilan väärinkäytöksiä ja laittomuuksia otetaan esille, joku kysyy että kuvitteletteko oikeasti että koko Suomen oikeuslaitos ja kaikki mahdolliset asiaan liittyvät asiantuntijat ja "asiantuntijat" osallistuu salaliittoon yhtä kotiäitiä vastaan jne. Noh, tätä menoa alan kohta kohta jo uskoa salaliittoihinkin, mutta toistaiseksi epäilen että salaliittoja suurempi ongelma on joukkohysteria. Joku kirjoitti Ulvila-puolella, että yleinen mielipide on vaikuttanut tämän jutun tuomareihin ja päätöksiin ja olen samaa mieltä. Joukkohysteriaa voi havainnoida ihan joka puolella, miksi tuomarit olisivat sille immuuneja.

Tämäkin palsta olisi loistava joukkohysterian tutkimuskohde, siitä huolimatta että ihmiset tuntee jutun hyvin jopa esitutkintasolla ja vuosien perehtymisellä. Pieni lapsi väittää jotain päätöntä, ja kohta muuten täysin järkevää tekstiä kirjoittavat aikuiset ihmiset pohtii ihan tosissaan että hmm, ehkä Anneli on jäädyttänyt maitopurkkeihin litran jääpaloja, jotka on hyvä astaloita ja sitten niillä jääpaloilla voi kätevästi liikutella Jukkaa paikasta toiseen.

Ymmärtäisin Mannerin passiivisuuden jos jutun historia olisi vain häviö käräjäoikeudessa - voitto hovissa - häviö käräjäoikeudessa. Manner olisi vain tullut nyt yllätetyksi. Mutta kun Manner sai joukkohysteriavaroituksen jo lsh-käräjillä ja hovissa saatananpalvontarasteineen. Manner lähti tähän oikeudenkäyntiin aivan liian pehmeällä otteella.

Eri asia on sitten se mitä Manner kykenee tekemään joukkohysteriaa vastaan - tai kuka ties sitä salaliittoa tai molempien yhdistelmää. Ja olihan tuo Vespa Velutinan viesti siinä mielessä karua luettavaa.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Kuten Valkama siinä uutisessa oikeudenkäynnin alkaessa 2010 sanoi - jonka juuri linkitin liittyen siihen käsilaukkuun - että kun tästä puhutaan niin tästähän vaan spekuloidaan!

Tällä joukkohysterialla on käsikirjoitettu tämä näytelmä - hyvissä ajoin ennen oikeudenkäyntiä minfo komeili milloin mistäkin syystä lehtien palstoilla ja kirjoittajille jaettiin ETP tutustuttavaksi jo ennen oikeudenkäyntiä myös. Sitten kun farssi alkoi, niin sieltä syytekohdista ja muistakin jutuista kuului yhden jos toisenkin tuttu ääni ja ennen kaikkea mielipide. :wink:

Ja kun kaikki käännetään väärinpäin ja syyttömyys todistetaan, niin sana "ulkoinen" kuuluu tietysti kääntää myös sanaksi sisäinen... Eikä ole ainoa asia uutisoinnissa, mistä tuon nappasin (suomiviisumeihin liittyvä Moskovan lähetystön rikosasia, joka on julistettu salattavaksi vuoteen 2037 asti) on tämän hetken tiedottamisessa käännettävä päinvastaiseksi.

Tässä mitään salaliittoa ketään naista vastaan ole - AA on vain katsellut liikaa niitä Xena-videoita, joita hänen hyllynsä oli siinä lehtikuvassa väärällään. Tara tietää kuvan, ja täällä niistä videoista keskusteltiin pitkään.

Mutta ne mainitsemasi salaiset tiedot ja vaikuttimet ovat siellä suljettujen ovien takana - muutenhan niitä ovia ei tarvitsisi edes sulkea.

Juu, tiesin keväästä 2010 miten tämä menee ja kävin omaa pikku sotaani suomalaisten manipulointia vastaan, ja voin rehellisesti myöntää hävinneeni ja kirkkaasti. Kukaan ei joukkohysterian sijasta ollut valmis kuuntelemaan järjen ääntä, ja kun uusia kirjoittajia tuli, he aina vain etääntyivät kauemmaksi siitä, mitkä olivat tämän näytelmän lähtökohdat.

Mutta kaikki tunnustus vastapuolelle - eräs nimimerkki; hän onnistui todella taidokkaasti heti kääntämään pelikentän, jos edes auttavasti sain sen hetkeksi oikein päin.

Tätä peliä kutsutaan lassipalloksi, ja se on taas käsikirjoitettu Lassi ja Leevi sarjakuvassa. Tutustukaapa!
Alethes doksa meta logu
Avatar
sisotalo
Jessica Fletcher
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja sisotalo »

Vespa velutina kirjoitti:. Mannerhan teetti lsh-oikeudenkäyntiinkin asiantuntijoilla omat testinsä firmansa varoilla, joita oikeusistuin kieltäytyi maksamasta.
Santtilan tekemä kuuntelukoe ei anna mitään todistusta siitä, mitä Auerin poika todistaa. Todistelu on nyt julkinen ja siitä nähdään, että pojalla oli selvä motiivi puhua pahaa siskostaan ja äidistään. Muu puhuminen ei lainkaan sovi siihen mitä tiedämme murhapaikan tapahtumisista.

Tutkimus joka olisi tehty lsh-juttuun on minulle tuntematon. Aiankin se on aivan salainen.

Sellaiset odistajat kuin Finniä-Santtila ovat vahingollisia puolustuksen kannalta. Yhtä hölmö asia on että Jens Kukan sisaren Susanna Launeen tekemä "Tarkka litterointi" on puolustuksen sana tapahtumista Hätäpuhelun aikana. Susanna on kaikissa tilanteissa osoittanut tukevansa Annelia ja veljeään kaikin keinoin. Ei häntä voi käyttää todistajana. Mannerin virhe on siinä, että hän valitse todistajiksi oikein uskovia ihmisiä, ei niitä, jotka tuntevat tapahtumat.
murhapaikalla.

Amanda on tässä oikeastaan ainoa, joka tietää, että hänen äitinsä ei murhannut isää, mutta tätä asiaa ei Manner kysy häneltä. Täälläkin jauhetaan murhaajan olemisia pesuhuoneessa jne.
kuolema
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema »

sisotalo kirjoitti:Todistelu on nyt julkinen ja siitä nähdään, että pojalla oli selvä motiivi puhua pahaa siskostaan ja äidistään. Muu puhuminen ei lainkaan sovi siihen mitä tiedämme murhapaikan tapahtumisista.
Mikä siis on pojan motiivi tällaiseen mielestäsi?
annijatta
Javier Pena
Viestit: 1705
Liittynyt: To Syys 01, 2011 7:22 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annijatta »

kuolema kirjoitti:
sisotalo kirjoitti:Todistelu on nyt julkinen ja siitä nähdään, että pojalla oli selvä motiivi puhua pahaa siskostaan ja äidistään. Muu puhuminen ei lainkaan sovi siihen mitä tiedämme murhapaikan tapahtumisista.
Mikä siis on pojan motiivi tällaiseen mielestäsi?
No sisotalon mielestä on ymmärrettävää, että jos äiti ja sisko ovat pystyneet päästämään päiviltä iskän, niin pelottaahan se. Jos on mustelmille runnottu naamavärkki, niin ettei kouluun voi mennä niin ei ihme ettei halua äitiään nähdä, puhumattakaan niistä salatuiden kansioiden kärsimysnäytelmistä.
Tervettä pelkoa. Herrattaren pelko on viisauden alku. Ei pidä mennä suden suuhun, kun tietää missä susi vanii. Avaintodistajakin vielä kaiken kukkuraksi.
Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me.
Oppenheimer
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1360
Liittynyt: To Syys 26, 2013 5:27 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Oppenheimer »

annijatta kirjoitti:
kuolema kirjoitti:
sisotalo kirjoitti:Todistelu on nyt julkinen ja siitä nähdään, että pojalla oli selvä motiivi puhua pahaa siskostaan ja äidistään. Muu puhuminen ei lainkaan sovi siihen mitä tiedämme murhapaikan tapahtumisista.
Mikä siis on pojan motiivi tällaiseen mielestäsi?
No sisotalon mielestä on ymmärrettävää, että jos äiti ja sisko ovat pystyneet päästämään päiviltä iskän, niin pelottaahan se. Jos on mustelmille runnottu naamavärkki, niin ettei kouluun voi mennä niin ei ihme ettei halua äitiään nähdä, puhumattakaan niistä salatuiden kansioiden kärsimysnäytelmistä.
Tervettä pelkoa. Herrattaren pelko on viisauden alku. Ei pidä mennä suden suuhun, kun tietää missä susi vanii. Avaintodistajakin vielä kaiken kukkuraksi.
Sisotalon ajattelua on vaikea ymmärtää. Harva lapsi saa yhtä kovaa kyytiä läheisiltään ja harvassa perheessä tapahtuu samanlaisia asioita kuin Lahti-Auer -perheessä. Ensin on syy, sitten tulee seuraus. Pelko on aiheutunut perheen sisäisistä väkivaltaisista tapahtumista ja isän murhasta, johon poika tietää äitinsä olevan syyllinen. Pojan käsityksen mukaan myös vanhin tytär on osallinen tapahtumiin.

Sisotalo ajattelee, että koska poika pelkää äitiään ja sisartaan, niin hän haluaa näiden pysyvän poissa hänen elämästään. Mitä syytä tavallisessa perheessä pienellä pojalla olisi pelätä äitiään ja sisartaan??
mi.xi
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: Pe Syys 30, 2011 4:20 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja mi.xi »

Taralle kiitokset kun jaksoit kaivaa tuolla jossain ketjussa etp matskua auerin vammasta. Onhan nämä asiat moneen kertaan puitu mutta ei ne jää mieleen. Onneksi jaksat myös oikoa virheellisiä kommentteja joita palstalle usein ilmestyy. Nämä virheelliset kommentit jäävät sitten elämään eikä harvoin palstalla käyvä enää tiedä mikä on faktaa ja mikä fiktiota.
Tuossa sinun allekirjoituksessa oleva, auerin sanoma "huitasin" saattaa olla murresana. Sillä ehkä tarkoitetaan jotain nopeaa tekemistä. Olen kuullut länsisuomalaisen ystäväni useinkin käyttäneen sitä esim. "mää huitase pian tos kaupas" (käyn pian kaupassa) tai "ann mää huitase se ton" (laitan se tuonne). En tiedä tarkoittiko auer että pesi nopeaan kätensä, ja onko sillä väliäkään..
Tuo murre ei oikein ole hallussani, joten sorry turkkulaiset jos meni väärin.. :oops:
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tara »

mi.xi, siitä kohdasta JJ:n kuulustelua, missä se sana 'huitasi' on, ei saa irti mitään sellaista, että Auer olisi siinä kohdassa mennyt pesemään nopeasti kätensä. Se 'ko mä huitasi' on heti sen perään kun Auer on sanonut, että 'sain verta toho käteeni'. Sanan 'huitasi' perään on litteroija merkinnyt kysymysmerkin - eli sana on ollut hänelle outo tai se kuulunut epäselvästi. Mitään kysymystä Auer ei siinä kohdassa todellakaan tee, vaan selostaa mitä oli tehnyt ennen kuin meni kuistille odottamaan poliiseja. Siihen kohtaan oli myös merkitty Auerin 'huokaisu'.

En mäkään tuota turumurretta osaa, mut tunnistan kyl jos joku sitä puhuu oikeesti. Hah,.. siis youtubesta löytys turumurteen opetusvideoita kyl.. et sää mittää kattoo haluis? :lol:

Wali opettelee Turun murteen

Löysin etp:stä kopioimani kohdan, jossa asia on sanasta sanaan niin kuin Auer sen on kertonut ja litteroija merkinnyt:
12.12.2013:
Tara kirjoitti:
Kuolemannaakka kirjoitti:...No hyvänen aika sentään. Onhan Auer alusta asti kertonut pesseensä kätensä! Mitä ihmeellistä siinä on???
:shock: Alusta asti vai? Ei pie paikkaansa. Ei kylläkään Joutsenlahden kuulustelussa kertonut, mainitsi kyllä, että sai verta käteensä, 2.12.2006, Joutsenlahti kuulustelee Aueria sairaalassa
Ja sit mä ajatteli, et mun pitäis jostai kokeilla tuntuiks pulssi, mut en mä sit sieltä ylettyny ku olkapäähä asti, ja mä en siit sit, otin käteni pois ja en sit halunnu enempää koskee.
JJ: Hän näytti elottomalta...
A: Joo, näytti ainaki elottomalta.
JJ: Joo.

A: Ja sit, tota noini, mä lähdin seuraavaks sinne... no ko mä huitasi ? käteni sit mul tuli toho (huokaus) verta käteeni ja sit mä meni sinne ovelle, ovi oliki sit jo auki, ko mä oli siel käyny kattomaa, odottamaa, et sit tota noini, oliks se ambulanssi vai poliisiauto....
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 48#p426448
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
Vespa velutina
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2012 8:41 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Vespa velutina »

Tara kirjoitti:mi.xi, siitä kohdasta JJ:n kuulustelua, missä se sana 'huitasi' on, ei saa irti mitään sellaista, että Auer olisi siinä kohdassa mennyt pesemään nopeasti kätensä. Se 'ko mä huitasi' on heti sen perään kun Auer on sanonut, että 'sain verta toho käteeni'.


Löysin etp:stä kopioimani kohdan, jossa asia on sanasta sanaan niin kuin Auer sen on kertonut ja litteroija merkinnyt:
12.12.2013:
Tara kirjoitti: :shock: 2.12.2006, Joutsenlahti kuulustelee Aueria sairaalassa
Ja sit mä ajatteli, et mun pitäis jostai kokeilla tuntuiks pulssi, mut en mä sit sieltä ylettyny ku olkapäähä asti, ja mä en siit sit, otin käteni pois ja en sit halunnu enempää koskee.
JJ: Hän näytti elottomalta...
A: Joo, näytti ainaki elottomalta.
JJ: Joo.

A: Ja sit, tota noini, mä lähdin seuraavaks sinne... no ko mä huitasi ? käteni sit mul tuli toho (huokaus) verta käteeni ja sit mä meni sinne ovelle, ovi oliki sit jo auki, ko mä oli siel käyny kattomaa, odottamaa, et sit tota noini, oliks se ambulanssi vai poliisiauto....
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 48#p426448
Ettei vaan olis tarkoitushakuista epäillyn sanojen vääristelyä? Annelihan kertoo huitaisusta pulssinkokeilun yhteydessä. Jukka on tuolloin jo kuollut. Tuskin hän vainajaa on pesuhuoneen oven raosta astalolla huitaissut. Ei siinä olisi mitään järkeä ja iskuista näkee onko ne annettu elävään vai kuolleeseen uhriin.
Annelilla on päinvastoin helkkarinmoinen kiirus kätkeä astalo ennen kuin poliisit on ovella.
Aasianherhiläinen Vespa velutina on hieman pienempi kuin eurooppalainen herhiläinen. Tulokkaan erityistuntomerkki on keltaiset jalat.
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

Sulla Tara alkaa taas keittämään väärä puolella:
Tara kirjoitti:..Selitä sinä turumurre. Sun kaikki, jokaikinen selitys on aina vain tuota samaa. Vedätystä, niin tahallista, 3D kuviin sommiteltua vääristelyä ym ym, niin moni on tästä asiasta samaa mielt mun kaa.. Joo, paras laittaa tm takasin sinne minne se kuuluukin.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... start=1095

Olehan varovainen!

'Niin moni sun kanssa samaa mieltä' :lol: :lol:
Tälle kaks tähteä. Onhan niitä, monet juurikin sellaisia jotka eivät viitsi tarkistaa itse lainaamiasi asioita. Yleensähän esität vain sellaisia lainauksia (satojen sivujen kuulusteluista esim), jotka sattuvat jotenkin sopimaan esittämääsi asiaan.

ps. Mietihän kuinka monta esittämääni asiaa (kohta jo 4v aikana) olet pystynyt perustelemalla kumoamaan...
Vastaa Viestiin