Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja matlockb »

^Ei ole ruumista löytynyt. Väestörekisterin tietojen mukaan Haantiellä ei ole osoitetta, mutta väestörekisterin tietojen mukaan Haantien kotipaikka on Riihimäki ja hän on elossa eli ei ole julistettu kuolleeksi ja mikäli olisi löytynyt, on melkoisen todennäköistä että henkilö on myös virallisissa rekistereissä kuollut.

Alibin toimittajan inhimillinen moka on sekoittanut Sirpan pään ja hän tietää Haantien löytyneen mutta suoraan sanoen tuntuu kuin kyseinen kirjoittaja pitäisi Maaritin omaisia pilkkanaan jatkuvalla paskanjauhamisellaan "kun Alibissa niin kerrottiin"-tyylillään, voi pyhä yksinkertaisuus..
daemons1982
Remington Steele
Viestit: 208
Liittynyt: To Syys 20, 2012 7:05 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja daemons1982 »

Sirpa: Alibissa ollut tieto oli perätön Haantien löytymiselle. Haantien ruumista ei ole löytynyt, koska muutoin siitä olisi löytynyt iltapäivälehdissä. Kropan löytyminen ei tarkoita myöskään sitä että henkirikos olisi selvitetty vaan se on silti "selvittämätön henkirikos", koska tekijää ei ole nimetty.
Alibissa ei muutoinkaan enää päätoimittajan Lahtosen aikana ole ollut "rikosreportaasia". Murharyhmän jossakin jaksossa haastateltiin Lahtosta, jossa hän totesi että Alibi julkaisee vain ne kirjoitukset, jotka hän päättää. Alibi on Lahtosen aikana muuttunut "paperikeräysjätteeksi" ja lehti rahoitetaan etupäässä seksiseurailmoituksilla yms., joka ei kuvasta sitä että ko. rikoslehdessä olisi todellisuusperää tai etteikö siihen saattaisi ilmestyä myöskin "virheellinen kirjoitus".

Haantien löytymisestä olisi varmasti monet valtakunnalliset päivälehdet aloittaneet kuukausien mittaisen kestävän kirjoitusrumbansa ihan kuin tapahtui silloin kun Raija Juutilan ruumis löytyi Kangasalalta entisen avomiehensä yrityksen peltikatoksen alta!!
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

daemons1982 kirjoitti:Sirpa: Alibissa ollut tieto oli perätön Haantien löytymiselle. Haantien ruumista ei ole löytynyt, koska muutoin siitä olisi löytynyt iltapäivälehdissä. Kropan löytyminen ei tarkoita myöskään sitä että henkirikos olisi selvitetty vaan se on silti "selvittämätön henkirikos", koska tekijää ei ole nimetty.

Haantien löytymisestä olisi varmasti monet valtakunnalliset päivälehdet aloittaneet kuukausien mittaisen kestävän kirjoitusrumbansa ihan kuin tapahtui silloin kun Raija Juutilan ruumis löytyi Kangasalalta entisen avomiehensä yrityksen peltikatoksen alta!!
Uskon asioita. Oletko muuten tietoinen, että lehdissä annettiin samoihin aikoihin myös tieto epäillystä - mainittiin, että poliisilla on kyllä myös nimi tiedossa, kerrottiin asuinpaikka ja mainittiin, että kyseinen henkilö liittyy myös erääseen uskonlahkoon - mutta sitten useamman kirjoituksen voimin (ennen Hautalan kuolemaa) korostettiin, ettei poliisilla ole kyllä mitenkään nyt aikaa kuulustella epäiltyä.

Tiedän lukemattoman määrän Suomen kannalta tärkeitä asioita, joista ei ole kirjoitettu sanaakaan suomalaisissa lehdissä, ei vaikka ne olisivat tapahtuneet suomen kielellä, kuten esimerkiksi meidän uuden perustuslain allekirjoitus, jossa päätetään, että Suomen itsenäisyys voidaan luovuttaa ulkopuoliselle taholle. Tästä on koonnut ketjun politiikkaosioon nimimerkki ABC juuri otsikolla, että edes HS ei uutisoinut tästä, joten se tuosta tiedottamisesta ja sen luotettavuudesta. Tai vaikkapa kolmen poliisijohtajan itsemurhat, joista yksi on poliisiylitarkastaja, joka jätti itsemurhaviestinä tiedon jättimäisestä korruptiosta ja rahanpesusta, johon liittyy sisäministeriöstä korkea-arvoisia poliisivirkamiehiä. Viestissä on tieto myös tutkinnan alkamisesta, ajankohdasta sekä tutkinnanjohtajista puhelinnumeroineen.

Tällä hetkellä tiedotusvälineiden kautta saamme todella vähän tai edes oikeaa informaatiota - valitettavasti.
Alethes doksa meta logu
fränkkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Elo 17, 2011 3:19 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja fränkkä »

Voisko ja onkohan poliisi selvittänyt, että onko mitään yhteyttä siihen tapaukseen, missä oli vanhemmat yms. Käyttäneet hyväksi omiakin lapsia. Siinähän oli mukana joku järvenpäästäkin.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Juu, muistan tuon tapauksen Jyväskylän läheltä - kahakka alkoi loppuvuodesta 2008 tämän porilaisen kitaristin pidättämiselle, ja ainakin yksi henkilö oli Etelä-Suomesta ja kirkon työntekijöitä, mutta muuten ei ole pohtimastasi asiasta tietoa.

Mutta tässä ketjussa jossakin edellä pohditaan, että onko mahdollista, että kyseinen sarjamurhaaja olisi lääkäri - tai sitten se oli jossakin toisessa ketjussa, mutta laitan tämän tähän. Otsikko viittaa nyt täysin sarjamurhaajaan - kyseessä on tämä valelääkäri Laihon tapaus. Eikö häntä ole sovitettu jossakin vaiheessa tähän tapaukseen? Kirjoitukset ovat siellä jossakin takanapäin - oli keskustelua jotenkin niin, että jospa hän on harjoitellut praktiikkaansa varten, tai jotakin sinne päin.
Poliisi valelääkäristä: "Tutkimme tahallista kuoleman aiheuttamista"
Julkaistu: 9.1.2014 16:37

Valelääkäriksi epäilty Esa Laiho on otettu kiinni vapaalta jalalta ja pidätetty esitutkintaa varten.
Poliisi epäilee lääkärinä esiintynyttä Laihoa kolmesta taposta ja viidestä törkeästä pahoinpitelystä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 04706.html
Katsokaapa, eikö ole omituista tekstiä poliisilta?! Itselleni nyt ei aukea tämä käsienvääntely miltään muulta kannalta kuin tapaus on jälleen mutkikkaampi kuin annetaan ymmärtää.
Häntä epäillään kolmesta tahallisesta taposta, joista kaksi on tapahtunut Helsingissä vuonna 2011 ja yksi Lahdessa vuonna 2006.

- En voi kertoa tapausten sisällöstä tai kuvailla tekoa julkisuuteen. Emme epäile, että Laiho olisi tarkoituksellisesti ja tietoisesti pyrkinyt surmaamaan jonkun ihmisen.

Kuolemantuottamuksesta ei ole kyse, nyt tutkitaan tahallista kuoleman aiheuttamista. Tahallisuutta on kolmea eri astetta, tässä on kyseessä lievin tahallisuuden aste, Leppilahti määrittelee.
Jaa, tämä alkaa kuulostamaan ihan hukkuneen itsemurhatapaukselta; mitenhän tämä "tahallisuuden aste" sitten määritellään ja todetaan?!
- Saimme Laihon juttuun syksyllä viimeiset vastaukset Yhdysvalloista. Viimeinen liitepöytäkirja niillä tiedoilla lähtee syyttäjälle tammikuun alussa, ja juttu on sitten (esitutkinnan) osalta paketissa, Männikkö ilmoitti joulukuussa Ilta-Sanomille.
Mitä sieltä Yhdysvalloista löytyi? En ymmärrä itsekään, mutta minun nokkani haistaa tämän nyt liittyvän jotenkin juuri tähän ketjuun - en itsekään oikein tiedä, että miksi. Miten lähelle toisiaan se Hautalan kuolema ja vastaavasti nämä merkilliset lehtiuutistapahtumat liittyen tähän ketjuun, sekä tämän Laihon pidätys osuvat...? Muistan erään Laihon haastattelun, jossa hän sanoo tuosta Yhdysvalloista, että "poliisi etsi toista henkilöä, mutta hän osui matkalla ...", ja jotenkin se otti korvaani.

Joka tapauksessa, jos mietitte asiaa, niin hän on vaikuttanut Suomessa ainakin vuodesta 2001 alkaen. Juu, juu tiedän, että tähän liittyvät tapaukset ovat varmaan vanhempia, mutta... joka tapauksessa tämä(kin) ketju on RoboCopin siivoama ja arkistoon.

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2014010917913275_uu.shtml
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... le/2488122
Alethes doksa meta logu
Black Phoenix
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: To Joulu 26, 2013 10:10 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Black Phoenix »

Aluksi hörähdin, kun Laihon nimi liitettiin tähän juttuun. Koitin etsiä nopeasti Laihon ikää, löysin vain että tuli ylioppilaaksi Hyvinkäällä 1981, Mitähän on touhuillut siinä 80-90 lukujen taitteessa. Täytyykin tutkiskella asiaa.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Esa "Luigi" Laihon, s.1962, kerrotaan kuuluneen Hyvinkäällä Rovers-jengiin.
1970-luvulla hän joutui poliisin kanssa tekemisiin. (Ilmeisesti siis jengi on touhuillut jotain rikollista)
Olisiko Laiho suorittanut asepalvelusta tuossa 80-luvun alussa? Ikä sopisi siihen.
Kun Laiho ensin sanoi opiskelleensa Tartossa lääkäriksi, hän sitten muuttikin opiskelupaikan Pietariksi, koska eräs toinen lääkäri oli opiskellut Tartossa. Laiho ei kuitenkaan osannut venäjää, vaikka tietysti opiskelun kannalta kielitaito olisi ollut välttämätön.
Mutta missä Laiho sitten oli nuo vuodet? Jos kertoo opiskelleensa Venäjällä 6 vuotta, ei kai sitä voi pyöriä entisissä ympyröissään Suomessa?
Laiho on kertonut myös työskenneellensä Yhdysvalloissa. Milloinkahan hän on siellä ollut? Löysin jotain tietoa, että Laiho olisi Texasissa joutunut useammankin kerran poliisin kanssa tekemisiin, syynä huijaus sekä luvattomien lääkkeiden myynti, johon tarvittiin varastettuja reseptilomakkeita sekä leimasimia. Voiko olla totta, että hänen kerrotaan istuneen vankilassa yhteensä liki kolme vuotta? Yhdysvaltoihin hän olisi häippässyt, kun kiinteistöbisnekset menivät pieleen.
Lääkärioikeudet Suomessa hän sai 2003.
Esa Laiho työskenteli Attendo Medonen ja Suomen Geriatriakeskuksen kautta Lahden kaupunginsairaalan päivystyksessä 2004–2006 ja Harjukadun osastoryhmässä 2007–2009.

Voisiko Laiho sitten liittyä esim. Järvenpään murhajuttuun? Kaikkihan on aina mahdollista. Tosin se, että hän on nyt syytteessä näistä potilaskuolemista, ei tarkoita, että hän olisi tarkoituksellisesti surmannut potilaitaan. Ei vain osannut hoitaa, kun ei ollut koulutusta.
Mutta niin tai näin, olisi mielenkiintoista saada selvyyttä näistä "pimeistä vuosista", että mitä hän on silloin touhunnut. Jatkamme etsintää...
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Niin poliisihan ei toistaiseksi ainakaan epäile Laihon tarkoituksellisesti surmanneen ketään eikä häntä kutsuta sarjamurhaajaksi.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Nyt vasta tulin ajatelleeksi, että Laihon tekemisiä kai tulisi tutkia 90-luvun alussa, jos nyt mietitään näitä Järvenpään tapahtumia. Minä erehdyksessä ajattelin 80-luvun alkua.

Minkähänlaiset hiukset hänellä on mahtanut olla? :mrgreen:
Paxton Fettel
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Su Huhti 21, 2013 8:53 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Paxton Fettel »

Henkilökohtaisesti epäilen sitä, että näiden tapausten tekijä olisi sama. Oikeastaan olen ollut alusta saakka ihmeissäni siitä, että naisten hiusten väri, vaatetus ja elämäntilanne katsotaan riittävän tapausten yhdistämiseksi yhteen ja samaan tekijään, mutta toisaalta taas en olekaan ammatiltani rikostutkija.

Kaikista tapauksista mielenkiintoisin on Maarit Haantien katoaminen ja veikkaan, että tuo surullisenkuuluisa hiekkakuoppa on käännetty ylösalaisin moneen kertaan joko rikostutkinnan tai tavallisen hiekkakuopan käytön (ellei sitä ole estetty tapahtumien vuoksi) johdosta moneen kertaan.

Miksi Tuula Lukkarisen murhasta on oma ketjunsa, muttei Kadonneet-palstalla Haantien katoamisesta?

En tarkoita, etteikö olisi mahdollista, että tekijä olisi sama, mutta kun kaikki tekijän tuntomerkit autoa ja ulkonäköä myöten ovat peräisin tapahtumahetkellä juopuneelta/sekavalta Hellu-nimiseltä naiselta, en kykene antamaan niillekään ratkaisevan suurta painoarvoa.

Sarjamurhaaja on muutenkin yliampuva nimitys, koska ainoastaan yksi tunnettu surmansa saanut uhri on. Toki siitä sietää olla varma, että myös Haantie on saanut surmansa tavalla tai toisella tuolloin vuonna 1993, mutta kritisoin syvästi epäilyksiä yhden tekijän teosta kaikkia kolmea kohtaan.
"No tears, it's a waste of good suffering."
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Älkää antako tämän viestin häiritä - seuraan nyt tätä aloittamaani Laiho-linjaa, ja katson löytyykö juttuuni mitään järkeä. Valvira vastaa poliisille; kirjoitetaan kieli keskellä suuta ja heittomerkein - Valvira ei mene poliisin alueelle tutkimuksissaan?!
”Olemme toimittaneet poliisille omat selvityksemme sitä mukaa, kun ne ovat valmistuneet, jotta poliisi voisi aloittaa rikostutkinnan Valviran selvityksissä ilmi tulleissa epäilyttävissä tapauksissa. Asian rikosoikeudellinen selvittely ja sitä varten tarpeellisen tiedon hankinta on poliisin tehtävä, ei Valviran. Poliisilla on erilainen toimivalta ja menettelytavat kuin Valviralla, ja se voi saada tutkinnassaan myös sellaista tietoa, jota Valvira ei voi hankkia.”

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 55692.html
Sarjamurhaaja on muutenkin yliampuva nimitys, koska ainoastaan yksi tunnettu surmansa saanut uhri on.
Kyseessä on poliisin antama nimitys, on puhuttu myös murhasarjasta - ja aivan selkeästi - ja useassa uutislähteessä. Ja se mitä me "tunnemme" on eri asia mitä mahdollisesti poliisi tuntee ja tietää - olkoon tässä ketjussa tuosta asiasta nyt sitten mikä tahansa mielipide, mutta se on mielipide ja uskonasia lopulta kuitenkin.

Otti nyt vielä silmääni tuo edellä oleva Laihoa koskeva uutisotsake:
Poliisi valelääkäristä: "Tutkimme tahallista kuoleman aiheuttamista"

Julkaistu: 9.1.2014 16:37
Ja poliisin käyttämänä tämä rikosoikeudellinen termi tarkoittaa:
Tekijä on aiheuttanut tunnusmerkistön mukaisen seurauksen tahallaan, jos hän on tarkoittanut aiheuttaa seurauksen taikka pitänyt seurauksen aiheutumista varmana tai varsin todennäköisenä. Seuraus on aiheutettu tahallaan myös, jos tekijä on pitänyt sitä tarkoittamaansa seuraukseen varmasti liittyvänä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tahallisuus
No, joka tapauksessa jo tahallisuuden - ja oliko tässä kolme tapausta? - mukaan sitten kyseessä on joka tapauksessa sarjamurhaaja, mutta on syytä olettaa tämän toiminnan liittyvän johonkin muuhunkin, koska siitä on kirjoitettava niin "varovasti". Mihin liittyy?!

(Älkää antako ääneen pohtimiseni häiritä.)

Lisäys: tarkistin lukumäärää, kun puhun edellä kolmesta. Hyvänen aika: niitä olisi 5 tapausta. No, kyllä on numerot jo vähissä...
Alethes doksa meta logu
kurvijor
Sabrina Duncan
Viestit: 357
Liittynyt: Ti Heinä 12, 2011 4:09 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kurvijor »

Paxton Fettel kirjoitti:
Miksi Tuula Lukkarisen murhasta on oma ketjunsa, muttei Kadonneet-palstalla Haantien katoamisesta?

Tässä linkki Haantie ketjuun

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=7&t=248
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Nyt kuitenkin puhutaan kolmesta (3) taposta?! Ja painotetaan, että potilaiden kuuluu saada tietää totuus - totuus mistä, jää nähtäväksi.
Valelääkäri Esa Laihon potilaiden ja heidän omaistensa on saatava tietää totuus saamastaan hoidosta, painottaa Valviran ryhmäpäällikkö Markus Henriksson.

Valelääkärin tapaus nousi torstaina jälleen kerran otsikoihin, kun poliisi kertoi jatkavansa esitutkintaa muun muassa kolmen tapon selvittämisenä.


http://yle.fi/uutiset/valvira_laihon_po ... us/7035219
Mitkä nämä 2 nyt sitten olivat?! Tapon yrityksiäkö? Joka tapauksessa yllättävän rajua juttua, nyt mitä ilmeisemmin, ainakin 5 tapauksen kohdalta.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Olisiko tässä vaiheessa, kun Valvira on suositellut poliisitutkintaa (mistä vielä?) lukumäärä kuitenkin jopa 8?

Katsoin uudelleen uutista edellä, ja siellä puhutaankin 5 törkeästä pahoinpitelystä ja 3 taposta.
Alethes doksa meta logu
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Sirpa voisitko ottaa lääkkeesi ennen kuin kirjoitat enempää tähän ketjuun. Laihosta sen verran, että hänen osuuttaa pohdittiin jo pian paljastumisen jälkee 2011 lopulla. Nyt ketju on jo arkistoitu, mutta alla linkki keskusteluun.

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... &start=990
Vastaa Viestiin