Jenna Lepomäki, 18 v, katosi - surmattiin Espanjassa 2011

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Aithne
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: To Joulu 04, 2008 11:44 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja Aithne »

Kysyn nyt täälläkin, jos et uskalla vastata askissa, koska kaikkien teinityttöjen treffipyynnöt vois jäädä vastauksen jälkeen.
Miltä tuntui asua viikko asunnossa, missä tiesit vainajan olevan? Olitko selvinpäin? Miltä tuntui kantaa jo hyvässä mädäntymisvaiheessa olevaa ruumista ja jättää sinne löytöpaikkaan? Uskoitteko, että ette jää kiinni?
Lumienkeli
Martin Beck
Viestit: 830
Liittynyt: To Helmi 05, 2009 6:01 pm
Paikkakunta: Hells Ladder

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja Lumienkeli »

Muistelisin, että Lilo on sanonut olleensa pillereissä jälkeisinä päivinä ja menivät eteenpäin asenteella "tulee mitä tulee" tai jotain vastaavaa. Kiintoisia kysymyksiä, mutten usko, että saat tämän enempää vastauksia.
Black Phoenix
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: To Joulu 26, 2013 10:10 pm

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja Black Phoenix »

Voisin sanoa että lilo ei yksin saisi edes hiirtä tapetuksi. Lieneekö yksi suomen tyhmimpiä "rikollisia". Enkä muista yhtäkään samanlaista pölvästiä olleen joka noin idioottimaisesti halventaa uhrin omaisia.. Luulisi että jätkä tajuaisi hävetä itseään ja rooliaan, mutta ei. Seuraamuksetkin tämä mafiooso otti vastaan oikein kylmähermoisesti, pää sekasin napeilla, sitten vähän aikaa gameboyta ja runkkaamista neljän seinän sisällä ja ei kun vapaana miehenä tekemään isompaa pelleä itsestään.
Misukkeli
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 11:03 pm

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja Misukkeli »

Poliisi tutkii Joel Lilon nettikirjoittelua
Kalle Parkkinen
Julkaistu: 7.1.2014 20:25, päivitetty: 8.1.2014 1:14

Poliisi tutkii, onko Joel Lilo syyllistynyt nettikirjoituksissaan kunnianloukkaukseen ja laittomaan uhkaukseen.
Kirjoittelu liittyy kesällä 2011 Espanjan Aurinkorannikolla tapettuun 18-vuotiaaseen Jenna Lepomäkeen.

Surmassa avustanut Joel Lilo on jo aiemmin ollut pidätettynä naista halventaneiden Facebook-viestien vuoksi.

Turun Sanomien mukaan lukijat ovat lähettäneet avoimelle kysymys-vastaus-palstalle tuhansia viestejä. Lilo on vastannut kysymyksiin, jotka ovat koskeneet surmaa ja siihen liittyviä tapahtumia.

Tutkinnanjohtaja Jari Räty KRP:stä kertoi STT:lle, että esitutkinnassa ei kuitenkaan ole mikään erityinen nettipalsta.

Poliisi tutkii nettikirjoittelua kunnianloukkauksena ja laittomana uhkauksena.


Isä: Että viitsiikin!
- Että viitsiikin, Jenna Lepomäen isä Kim Pellinen kommentoi Lilon toimintaa IS:lle.

- Kuulin jostain, että hän pitää tällaista palstaa, mutta en ole seurannut sitä yhtään. Olen yrittänyt etääntyä kyseisestä asiasta, Pellinen sanoo.

- En jaksa käydä kurkkimassa, mitä se vastailee. Se on viranomaisten hommia.

Jennan murhasta alioikeudessa elinkautisen saanut Joel Lilo vapautui vankeudesta lokakuussa, kun hovioikeus tuomitsi hänet avunannosta tappoon. Nuorena henkilönä Lilo istui kuuden vuoden tuomiosta kaksi vuotta.

Vapautumisestaan Lilo otti kaiken ilon irti ja lähetti ilkkuvia viestejä muun muassa Jennan isälle. Pelliselle ei ole enää viestejä sinkoillut.

- Hän on ollut varsin hiljaa, Pellinen sanoo.

Lilo oli jo marraskuussa muutaman päivän pidätettynä viestittelynsä takia. Jenna Lepomäen surmajutun päätekijä Joona Hasselqvist tuomittiin hovioikeudessa taposta ja Joel Lilo avunannosta tappoon.

Tuomio saattaa vielä muuttua. Syyttäjä ja Jennan omaiset hakevat korkeimmasta oikeudesta muutoksenhakulupaa. Muutoksenhaunmääräaika päättyi viikko sitten.

- Paperit korkeimpaan oikeuteen lähtivät ajallaan, Pellinen sanoo.

STT-IS, Jussi Niiranen
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 20267.html
aga
Adrian Monk
Viestit: 2769
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja aga »

Tappajakaksikon kiista käräjillä parhaillaan
Kotimaa | Turun Sanomat 11:38 | 1

Aurinkorannikon ja Hyvinkään tappajien keskinäinen oikeudenkäynti on parhaillaan käynnissä Turun hovioikeudessa.

Toistensa pahoinpitelyistä syytettyinä ovat Espanjan Aurinkorannikolla 18-vuotiaan suomalaisnaisen surmannut Joona Hasselqvist sekä Hyvinkään ampujana tunnettu Eero Hiltunen.

Miehet syyttävät toisiaan pahoinpitelyistä, jotka tapahtuivat Turun psykiatrisessa vankisairaalassa elokuussa 2012. Molemmat tappajat asuivat samalla osastolla.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Hasselqvist tuomittiin vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä. Hiltunen tuomittiin pahoinpitelystä, mutta hän ei saanut rangaistusta, koska murhista tulleen elinkautisen katsottiin kattavan myös uuden tuomion.

Molemmat olivat tyytymättömiä käräjäoikeuden päätökseen ja valittivat asiasta hovioikeuteen, jossa asiaa puidaan tänään.

Turun Sanomat seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä.

TS


http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/581852 ... arhaillaan


Tappajakaksikon kiista käsiteltiin oikeudessa alle tunnissa

Kotimaa | Turun Sanomat 12:48 | 0

Aurinkorannikon ja Hyvinkään tappajien keskinäinen oikeudenkäynti oli nopeasti ohi Turun hovioikeudessa.

Toistensa pahoinpitelyistä syytettyinä ovat Espanjan Aurinkorannikolla 18-vuotiaan suomalaisnaisen surmannut Joona Hasselqvist sekä Hyvinkään ampujana tunnettu Eero Hiltunen.

Koko istunto oli ohi reilussa kolmessa vartissa, eikä uutta tietoa käräjäoikeuden jälkeen juurikaan tullut. Hiltunen, joka ei juurikaan nostanut katsettaan ylös edes puhuessaan, myönsi nyt käyneensä Hasselqvistin kimppuun sen jälkeen kun Hasselqvist oli heittänyt hänen päälleen puoli litraa kuumaa rasvaa tai öljyä.

Hasselqvist, joka välillä vilkuili Hiltusta, ei puhunut hovioikeudessa sanaakaan, kuten ei tehnyt myöskään käräjäoikeudessa. Hiltunen ei vilkaissutkaan Hasselqvistin suuntaan.

Miehet syyttävät toisiaan pahoinpitelyistä, jotka tapahtuivat Turun psykiatrisessa vankisairaalassa elokuussa 2012. Molemmat tappajat asuivat samalla osastolla, kun Hasselqvist heitti Hiltusen päälle puoli litraa kuumaa öljyä tai rasvaa. Muutamia minuutteja myöhemmin Hiltunen kävi nyrkein Hasselqvistin kimppuun.

Kihlakunnansyyttäjä Petri Rautio kysyi Hiltuselta, miksi hänen kimppuunsa käytiin.

– Varmaan liittyy tuohon mistä minut on tuomittu, kahdesta murhasta ja seitsemästä murhan yrityksestä tuomittu Hiltunen uskoi.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Hasselqvist tuomittiin vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä. Hiltunen tuomittiin pahoinpitelystä, mutta hän ei saanut rangaistusta, koska murhista tulleen elinkautisen katsottiin kattavan myös uuden tuomion.

Molemmat olivat tyytymättömiä käräjäoikeuden päätökseen ja valittivat asiasta hovioikeuteen. Hovioikeus antaa tuomionsa kuukauden sisällä.

TS


http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/581903 ... e+tunnissa
aga
Adrian Monk
Viestit: 2769
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja aga »

Jenna Lepomäen surmaajan tuomio uhkailusta pysyy

Tiistai 14.1.2014 klo 16.48

Turun hovioikeus ei ota käsiteltäväkseen Jenna Lepomäen taposta tuomitun valitusta tuomiosta, jonka hän sai laittomasta uhkauksesta.

Mies tuomittiin aiemmin Pirkanmaan käräjäoikeudessa toisen nuoren naisen uhkauksesta, joten tämä tuomio jää voimaan.

Käräjäoikeuden mukaan Joona Hasselqvist ja toinen mies yrittivät viestittelyllä saada nuoren naisen mukaansa Espanjan Aurinkorannikolle. Vain Hasselqvist valitti tuomiostaan hovioikeuteen.

Oikeuden mukaan nainen sai useita uhkaavia viestejä, joista yksi oli Hasselqvistilta. Nainen kertoi pelänneensä turvallisuutensa puolesta.

Hasselqvist sai lokakuussa hovioikeudessa 12 vuoden vankeustuomion taposta. Siksi hän ei saa erillistä rangaistusta laittomasta uhkauksesta.

18-vuotias Lepomäki tapettiin kesällä 2011, koska hän kieltäytyi kuljettamasta huumeita Suomeen.

STT


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014011 ... 0_uu.shtml
Hemmo
Nikke Knakkertton
Viestit: 168
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 2:39 pm

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja Hemmo »

TecDec kirjoitti:
Jolli-Setä kirjoitti:Facebook-viestejä ei koskaan saatu. Niissä hoidettiin varsinainen yhteydenpito. Vanhempia tekstiviestejä taas ei jostain syystä edes kaivettu poliisin toimesta, mutta eipä niissä mitään olisi ollutkaan. Minä en kommentoi tähän muuta kuin, että Jenna oli ainakin paljon enemmän "messissä" kuin yleisesti luullaan/halutaan uskoa. Jenna kuitenkin käytti itse, joten kamajutut eivät olleet hänelle mitenkään luotaantyöntäviä kuten jollekin kiltille naapurintytölle olisi.
Miksi sitten Jenna halusi pois sieltä, miksi meni kertomaan poliisille? jos olisi ollut mukana miksi ei olisi ollut mukana loppuun saakka? hän ei ymmärtänyt sitä että te surmaatte hänet, hänelle ei tullut sellainen mieleen. Ja kumpi teistä hänet sinne houkutteli?
???? tulee paljon, helppo sanoo että hän oli sitä ja tätä kun tyttö on haudassa! mitä te niin paljon pelkäsitten että piti tappaa hänet? välillä olit tupakalla sikarinmittaisen tauon jne...välillä puolustut parasta kaveriasi just niin! jos todellakin kaveri tekee töppöyksiä mistä on vakavia seurauksia eikö sitä silloin kaikin keinoin yritetä estellä? Tapaus on niin törkeä, miksi tulit pilkkaa vielä uhrin hautaa? ja kirjoituksien mukaan olet vielä selvinpäin.
Tulee liian paljon kysymyksiä, koska ei löydy vastausta ja et kykene vastaamaan. Leikit kovaa rikollista, mutta sitä et todellakaan ole. Tapaus oli niin huonosti tutkittu jo alkuunsa, ja ruumistakaan ei saatu suomeen haudattavaksi. Ei ollut omaisilla surupaikkaa...kun te nostitte keskisormea oikeusalissa.
Sillä ei ole mitään merkitystä, kuinka paljon Jenna aavisti tai tiesi, vaan sillä että te surmasitte erittäin raakasti ja sinä selvisit vain parilla vuodella toistaiseksi.
Tuosta Joonasta en mitään tiedä mutta menkäähän lukemaan Joööo sedän juttuja http://ask.fm/Jolleroinen on nimittäin niin sympaattinen ja empaattinen että vaikka jos olisin 18 vuotias tyttö ja juuri paennut henkeni hädässä niin silti helposti luottaisin tähän (meinasin kirjoittaa ihmiseen) juutalaiseen.
En tiedä Joonasta Jolli kyllä pystyisi houkuttelemaan 18 vuotiaan tai vaikka kenet tahansa viisi kertaa hakkaamansa vanhemmankin naisen lähes mihin tahansa. Itsekin ihmettelin naisen tyhmyyttä että lähtee takaisin sinne mistä on paennut, en voinut ymmärtää jolleroisen tekstiä kun luen ymmärrän että ainakin 18 vuotias uskoo kaiken.
Jollihan on tuolla askissa kovin fiksun oloinen ja fiksu varmaan onkin. Oikeastaan tosi fiksu kun ei pidempään istunut.
Jolli-Setä
Poliisikoira Rex
Viestit: 285
Liittynyt: Su Joulu 01, 2013 3:59 pm
Viesti:

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja Jolli-Setä »

(meinasin kirjoittaa ihmiseen) juutalaiseen.
Tuon jälkeen jokainen sivistynyt ihminen suhtautuukin sinuun äärimmäisen vakavasti. :D
Pieni vinkki: Omaa suurta junttiutta korostavat sivuhuomautukset syövät uskottavuutta erittäin paljon.
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1122
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Vilkaisin kanssa tuota "kysymys-sivustoa" mielenkiinnosta. Vaikuttaa siltä, että tämä vapautunut ex-rikollinen haluaa nyt antaa itsestään paremman kuvan, mitä hänestä on ehkä saatu(haudan häpäisyineen jne.) Ehkä tuo "mukava ja ystävällinen" tapa kirjoitella ihmisille, onkin häntä itseään, mene ja tiedä. Ja jos se pitää paikkansa, että on surman jälkeen joutunut rauhoittelemaan itseään erinäisillä pillereillä, kyseessä voi aidosti olla herkempi ihminen. Herkät ihmiset saattavat usein joutua voimakkaampien henkilöiden vaikutuspiiriin niin totaalisesti, että alkavat käyttäytymään itselle vieraalla tavalla. Nyt viimeistään tämän ex-rikollisen kannattaisi miettiä, mihinkä "lahjojaan" käyttää vastaisuudessa. Hyväksyntää menneille teoille sitä vastoin on turha olettaa.
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Vaikuttaa siltä, että tämä vapautunut ex-rikollinen haluaa nyt antaa itsestään paremman kuvan, mitä hänestä on ehkä saatu(haudan häpäisyineen jne.)
Onko kyseessä haudan häpäisy, jos haudassa ei olisikaan ketään?
Alethes doksa meta logu
Clarise
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: To Marras 22, 2012 1:12 pm

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja Clarise »

Sirpa, onko sinulla Mielikin kanssa sama lääkitys vai epäiletkö salaliittoteoriaa?
-CS
Acta est fabula
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Mistä sulle tuli joku epäily mieleen? Vainoharhaista. Esitin kysymyksen, JOS HAUDASSA EI OLE KETÄÄN, NIIN ONKO SILLOIN KYSEESSÄ HAUDANHÄPÄISY? Jos yksi lause saa aikaiseksi tuollaisia ajatuksia mitä esität, on syytä tarkistaa lääkitys! :evil:

Että mä saan näppylöitä näistä teidän salaliittoteoriasanoistanne... maailma kun jo itsessään on yksi helvetin suuri salaliittoteoria, jota ei ole pystyneet edes tiedemiehet ratkaisemaan - ei edes Darwin.
Alethes doksa meta logu
Avatar
Thelea
Martin Beck
Viestit: 846
Liittynyt: Ke Marras 23, 2011 1:22 pm

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja Thelea »

Salaliittoteoreetikoita 8)

Tiesin Jennan tutun kautta (kertoili muutaman asian kun huhut rupes pyörimään). Tutun mukaan Jenna oli oikeasti vielä lapsenomaisen sinisilmäinen, ja oli ollut innoissaan ilmaisesta lomasta, joten tuttu ei ihmetellyt, että Jenna ei epäillyt mitään siitä että pojat olisi halunnet "maksun".

Oma kantani on, että molemmat "miehet" yhtälailla mukana tappamisessa, Joona vaan otti syyn niskoilleen, ja ilman todisteita muusta, oikeuden oli pakko tuomita poikien tarinan mukaan.
"Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end." - Maxine (kertoi isänsä sanoneen näin), Amyn lailla.
Clarise
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: To Marras 22, 2012 1:12 pm

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja Clarise »

Thelea, toki tuo ulkoilupihalta löydetty 'salattu' viesti antaa ilman muuta sen kuvan, että yhdessä on duunailtu, ja että Joona ottaa syyn niskoilleen.
Mutta, jos näin olisi, eikö vapaaksi päässeen nyt kannattaisi pitää todellakin matalaa profiilia ja antaa asioiden olla? Siinä voi muuten Hasselin mieli ja lausunto muuttua. Jos taas Jolli katsoi istuneensa asiasta mihin ei ole osallistunut, saattoipa vituttaa ja höyry nousta.

Kokonaisuutena kun katsoo tätä tapausta, niin tosi surkea juttu. Kolme koulukoti/perhekotinuorta säätää karmein seurauksin. Ei taida noi nuorten laitokset ihan huipputuloksiin yltää. Ei se niiden kersojen syy yleensä ole kun niihin joutuvat. Kukahan jaksaisi viilata sitäkin järjestelmää kuosiin?
Acta est fabula
Avatar
Hippopotamus
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Ke Kesä 18, 2008 9:23 am

Re: Jenna Lepomäki, 18v. surmattiin Espanjassa v.2011

Viesti Kirjoittaja Hippopotamus »

^Meinaatko, että vika on ensisijaisesti näissä laitoksissa? Kannattaa vähän perehtyä siihen sektoriin ennen kuin lausuu mitä sylki suuhun tuo. Ikää oli ja elämää nähty? :roll:
When I'm thinking, I get thirsty (Chief Inspector Morse)
Vastaa Viestiin