Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Iitu
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 2:00 am

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja Iitu »

Tuossa on vielä on vielä sekin, että Jamihan käveli useamman kilometrin ennen tuupertumistaan. Jos vauhtia on lisäksi ollut yhtään enemmän, niin tuollainen ylimääräinen liikuntasuoritus ei sitä diabeetikon oloa ainakaan yhtään paranna.

Omaisille toivotan voimia ja jaksamista.
Bias
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1354
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja Bias »

Ailar kirjoitti:Minua mietityttää uutisoinnissa tämä kohta:
"Kahdestaan kotona pienen vauvansa kanssa ollut nainen avasi oven ja näki edessään tuntemattoman miehen.
Tummaan takkiin ja vihreisiin oloasuhousuihin pukeutunut mies pahoitteli häiriötä ja pyysi kyytiä kuuden kilometrin päähän, Turun Haritun kaupunginosaan.
Nainen ei pystynyt auttamaan, vauva nukkui jo sikeästi yöuntaan."


Okei, nainen ei voinut lähteä Jamia kuskaamaan, kun vauva oli unillaan.
Onko Jami mahtanut kertoa naiselle, että hänellä ei ole välttämättömiä lääkkeitään matkassa? Koska kai siinä tilanteessa nainen olisi voinut edes soittaa Jamille apua, esim. Jamin äidille, kaverille tai viime kädessä tilata sairasauto paikalle.
Eikö yksi mahdollisuus olisi ollut soittaa taksi. Jamin äiti olisi varmasti sen maksanut (ellei tältä vieraalta naiselta olisi herunut luottoa), eihän tuollainen matka maksa juuri mitään.
En halua syyllistää naista, mutta jos itse sentään menisin avaamaan oven vieraalle henkilölle, kai pyrkisin hankkimaan hänelle apua. Onhan tietysti näitä epämääräisiä tyyppejä, jotka pyrkivät asuntoihin tekosyyllä jos toisellakin, mutta kun nyt oltiin sentään jo keskusteluyhteydessä ovella, ihmetyttää, että asia jäi hoitamatta. Eihän naisen olisi tarvinnut Jamia sisälle päästää.
Jos minun ovelleni tulee yöllä kännissä mies ja haluaa kyytiä jonnekin, niin ainoa taksi, jonka soittoa harkitsisin on miekkataksi, enkä itse ole edes mitenkään arka. Aika harvassa on todellisessa elämässä ne naiset, joilla itsesuojeluvaisto ei käske sulkemaan ovea mahdollisimman pian, etenkin jos kotona on vielä lapsia. Kenties Jami ei pyytänyt taksia tilaamaan, ja nainen ei varmasti ymmärtänyt ja tiennnyt, että tämä ovellani oleva vieras humalainen mies tarvitsee nyt ambulanssin, koska kyseessä on muun kuin alkoholin aiheuttama sekavuus. Nainen elää varmasti ihan järkyttävän syyllisyyden kanssa jo nyt, ja jossittelee mielessään ilman näitä spekulaatioita siitä, mitä hänen olisi pitänyt jälkiviisaiden mielestä tietää, ymmärtää ja tehdä.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Sateen kastelema, uupunut Jami pyysi asukkaalta kuivaa paitaa ja sai sen. Poliisin mukaan asukas oli kysynyt, kaipaisiko Jami muuta apua, mutta tämä oli lähtenyt pois.
Kolmannella kohtaamisella tuntematon auttaja soitti hätäkeskukseen ja tilasi ambulanssin. Puhelu on kirjattu kello kahden aikaan yöllä. Jami ei jäänyt odottamaan viranomaisapua. Miksi näin, sitä kukaan ei varmasti tiedä.

- Jami lähti itse pois, ennen kuin viranomaisapu ehti paikalle, Salmi kertoo.
Niin siis minkä muun johtopäätelmän tästä voi vetää, kuin että Jami on ollut sikapäissään eikä tajunnut tasan mistään mitään. Itsesuojeluvaisto pettänyt pahemman kerran. Lähimmäiset yrittäneet auttaa, mutta apu ei kelvannut, joten ketään ulkopuolista paha syyttää tässä keississä.
Surullista.
Jamin sisko moittii poliisin toimia hitaiksi ja pelkää, että tehoton etsintä maksoi hänen veljensä hengen. Poliisin ja omaisten erimielisyyksistä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

- Jami löytyi lopulta hyvin läheltä äidin kotia. Yritimme sanoa poliiseille koko ajan, että etsikää sieltä, hän perustelee.
Ihmisistä kyse myös kun vedotaan poliisiin ja pelastustyöntekijöihin. Kun ja jos ollaan satavarmoja omasta mielestä siitä, mistä omainen löytyy, niin luulisi ihan omaisistakin löytyvän tarvittavaa partiota kahlaamaan paikat läpi. Tuskin kukaan sentään kielsi menemästä etsimään sinne mistä poliisinkin toivottiin etsivän?

Lainaukset:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014011 ... 1_uu.shtml
Totuus
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2595
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja Destiny »

"Jouluyön katoamismysteeri:
Jami kohtasi kolme ennen kuolemaansa
Perjantai 17.01.2014 klo 21:09
Jouluyönä kadonnut Jami ehti ennen kuolemaansa soittaa kolmea ovikelloa. Ambulanssikin hälytettiin. Miksi hän menehtyi silti?

Jouluaattona kadonnut Jami menehtyi lähelle äitinsä kotia. Pikkusisko uskoo, että veli on saattanut maata tajuttomana päiväkausia.
Jouluaattona kadonnut Jami menehtyi lähelle äitinsä kotia. Pikkusisko uskoo, että veli on saattanut maata tajuttomana päiväkausia.
– Muistan, kun Jami tuli jouluaattona äidin tykö. Olimme koko perhe koolla. Jami oli juuri päässyt sairaalasta alhaisten verensokeritasojen vuoksi. Hän oli siksi vähän pahoilla mielin ja heikossa hapessa. Hän ajatteli, ettei paria tuntia kauempaa viitsi viipyä, ettei vie fiilistä muiltakin.

Näin muistelee Jamin pikkusisko viimeisiä yhteisiä hetkiä rakkaan veljensä kanssa.

Äidin joulupöydän äärestä 25-vuotiaan matka jatkui kaveriporukan illanviettoon. Tarkoitus oli palata yöksi äidin luo. Näin ei koskaan käynyt.

– Ei tätä voi uskoa todeksi, niin hirveä tilanne, sisko ikävöi.

Jami löytyi kuolleena Turun Koivulasta, pellon reunasta 12. tammikuuta. Katoamisesta oli kulunut yli kaksi viikkoa.

Mitä tuona aikana tapahtui?

Joulupyhät hidastivat

Poliisin käsitys joulupäivän vastaisen yön tapahtumista oli alkuun tämä: Jami erkani kavereistaan yöllä Kaarinassa. Sen jälkeen ei havaintoja.

– Meillä ei ollut konkreettista etsintäpaikkaa, tutkinnanjohtaja Markku Salmi kertoo.

Jamin sisko moittii poliisin toimia hitaiksi ja pelkää, että tehoton etsintä maksoi hänen veljensä hengen. Poliisin ja omaisten erimielisyyksistä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

– Jami löytyi lopulta hyvin läheltä äidin kotia. Yritimme sanoa poliiseille koko ajan, että etsikää sieltä, hän perustelee.

Hän ilmoitti veljensä katoamisesta hätäkeskukseen heti ensimmäisenä joulupäivänä. Tapanina hän pyrki poliisiasemalle tekemään katoamisilmoitusta.

– Siellä ei ollut ketään, en päässyt edes ovesta sisään. Koetin soittaa poliisin numeroon, mutta ääni kertoi, että olemme avoinna arkisin näin ja näin, sisko kertoo.

Niinpä katoamisilmoitus tavoitti poliisiin vasta 27. joulukuuta, kun Jami oli ollut kateissa kolme päivää.

Tutkinnanjohtaja Salmi sanoo, että etsintä pääsi käynnistymään kunnolla vasta, kun omaiset antoivat luvan lehti-ilmoitukseen. Se poiki kolme otollista vihjettä. Tuolloin Jami oli ollut kateissa jo viikon.

Ratkaisevat vihjeet

Kolme tuntematonta ihmistä kohtasi Jamin jouluyönä sen jälkeen, kun hän irtaantui kaveriporukastaan.

Jami lähti kävelemään Kaarinasta kohti Turkua ja äitinsä kotia. Mukanaan hänellä ei ollut diabeteslääkkeitä tai puhelinta.

Hän soitti ensimmäistä ovikelloa Kaarinan puolella. Oven avasi pikkulapsen äiti. Jami kysyi, josko hän voisi saada autokyydin kotiin. Ei onnistunut. Nainen oli vasta saanut vauvan nukkumaan.

Toinen ovikello soi Turun puolella. Sateen kastelema, uupunut Jami pyysi asukkaalta kuivaa paitaa ja sai sen. Poliisin mukaan asukas oli kysynyt, kaipaisiko Jami muuta apua, mutta tämä oli lähtenyt pois.

Ambulanssikin soitettiin

Kolmannella kohtaamisella tuntematon auttaja soitti hätäkeskukseen ja tilasi ambulanssin. Puhelu on kirjattu kello kahden aikaan yöllä. Jami ei jäänyt odottamaan viranomaisapua. Miksi näin, sitä kukaan ei varmasti tiedä.

– Jami lähti itse pois, ennen kuin viranomaisapu ehti paikalle, Salmi kertoo.

– Varmaan Jami ajatteli, ettei hän halua ambulanssiin vaan äidin luo, sisko epäilee.

Viimeisten silminnäkijähavaintojen perusteella poliisi aloitti etsinnät Turun Haritun seudulla.

– Siinä vaiheessa oli varsin ilmeistä, että Jami tulisi löytymään kuolleena, Salmi kertoo.

Näin lopulta kävi. Tosin Jamin löysi koiranulkoiluttaja eikä poliisipartio.

– Todennäköisesti poliisi on kulkenut ihan läheltä, mutta tuulettomalla ja sateisella säällä ei haju koiran nokkaan ota, Salmi selittää etsintäpartion huonoa menestystä.

Menehtyikö heti?

Jamin kuolinajasta ole virallista tietoa.

Tutkinnanjohtaja arvioi, että todennäköisesti hän on menehtynyt jo katoamisyönä. Viimeiset havainnot hänestä ovat läheltä löytymispaikkaa.

Sisko on eri mieltä. Hän uskoo, että kyllin tehokas etsintä olisi voinut pelastaa veljen hengen.

– Uskon, että Jami on vaipunut ketoosin ja maannut päiviä koomassa ennen kuolemaansa.

Siskon mukaan vuodesta 2014 piti tulla Jamille unelmien toteuttamisen vuosi. Hän haaveili aloittavansa uusia harrastuksia ja opinnot puuseppä- tai rakennusalalla.

– Niistä hän puhui koko joulukuun, sisko muistelee.

HILKKA KARVONEN"

Niih.No,Jami on juuri päässyt lasaretista matalien sokereiden vuoksi ja mitä mies tekee?No,lähtee dokaamaan. Kyllä on ihan aikuisen miehen oma moka se,mitä kävi.Hänelle soitettiin ambulanssi,mutta mies häipyi (voi toki johtua humalasta ja matalasta sokerista,mutta joku kyllä yritti auttaa).Sisko soitti joulunpyhinä poliisilaitokselle,joka ei päivystä,joku paikka varmasti päivysti,olisi ottanut selvää mikä.Ihan samalla tavalla kuin pienet terveyskeskukset ei päivystä pyhänä,mutta isot yksiköt kyllä.Pitäisikö kaikenmaailman Jamien takia,jotka eivät ota itse vastuuta elämästään,kaikkien poliisien päivystää 24/7? Perhe ja muu elämä heilläkin on. Näin on myös vapepalaisten laita. Jouluna hekin varmasti haluavat mieluusti olla perheen ja lastensa kanssa, jos vain suinkin on mahdollista. Ihmisiä auttajatkin ovat, voisi heitäkin joskus ajatella.En kyllä tajua,mikä ryyppyjuhla joulu ylipäänsä on.Eikö Jamikin olisi voinut viettää sitä ihan rauhassa perheensä kanssa?

Poliisi olisi pitänyt etsiä läheltä...no,eivät itsekään etsineet sen tehokkaammin. Poliisi sanoo,että lehti-ilmoitukseen piti odottaa omaisten lupaa,silloin vasta saatiin 3 vihjettä,jotka kertoivat Jamin liikkeistä ja alueesta,jossa liikkui.Miksi poliisi joutui odottamaan lupaa?
Miksi jonkun nuoren äidin olisi pitänyt jouluaattoyönä lähteä kuskaamaan jotain kännikalamiestä? Olisiko lapsi pitänyt herättää sen vuoksi vai jättää yksin kotiin?Olisinko itse lähtenyt?No,en.Toisesta paikasta tilattiin ambulanssi.Auttoiko se?No,ei.

Kyllä nyt on asia niin,että aikuisen ihmisen on otettava vastuu itsestään. Mies tiesi sairaudestaan ja oli juuri päässyt pois sairaalasta,jossa oli ollut hoidossa huonon sokeritasapainon vuoksi, silloin ei pidä lähteä ryypiskelemään.Hän teki itse valinna, joka koitui kohtaloksi.
Tapahtunut ei todellakaan ole sen enempää poliisin, kuin pikkuvauvan äidinkään vika.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar
i_i
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: Ma Loka 22, 2012 6:22 pm

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja i_i »

Sekavaltahan tuo Jamin katoamisyön käytös kuulostaa. Se voi tietysti johtua joko humalasta tai sitten hyvin paljon ihan niistä pahasti heittelevistä sokereistakin, mutta maallikko varmasti helposti tulkitsee sekavuuden tuollaisessa tilanteessa (nuori mies yön selässä) päihteistä johtuvaksi, mikä voi kyllä nostaa auttamiskynnystä. Vähän hurjalta kyllä kuulostaa tuokin, että on melkein heti sairaalasta päästyään lähtenyt kylille hillumaan. Ikävä tapaus, mutta tässä on nyt kuitenkin kyse aikuisesta ja suurin piirtein täysjärkisestä ihmisestä, joten en kyllä kauheasti lähtisi viranomaisiakaan syyttelemään. :|
kid

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja kid »

Siis oliko tästä joku todiste, että Jami oli humalassa? Todella asiatonta tekstiä sinulta, Destiny.
Avatar
irmuska
Rico Tubbs
Viestit: 1295
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 7:16 pm

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja irmuska »

Tätä katoamista, ja löytymistä, voi vatvoa vaikka maailmantappiin niin halutessaan.

Valitettava tosiasia on se, että tämän tapahtumasarjan osalta kaikki mahdolliset epäonnen tähdet on ollut oikeissa asemissa. Sitä, oliko Jami kännissä vai ei, en osaa yhtäkkiä mitenkään arvioida, käsitin lehtijutuista että olisi ollut (?) mutta ihan mahdollista on sekin että sekavuus ja huonokuntoisuus on johtunut verensokereista. Voihan olla, ettei Jami ollut kännissä kännissä vaan maistissa ja silti sekava johtuen juuri niistä verensokereista.

Suunnattoman isosti epäonnea ollut matkassa noin kaiken kaikkineen. Mikäli verensokerit on ollut pahasti alhaalla niin tuolloinhan tajunnantaso ei ole ollut alkuunkaan samaa luokkaa kuin normaalisti ja se hälytetty ambulanssikaan ei ole saanut Jamin huomiota kiinnittymään siinä määrin, että olisi sitä jäänyt odottamaan.

Kovasti voimia ja jaksamista kaikille Jamin läheisille. Kaipa tälläkin on tarkoituksensa vaikka sitä ei nyt oikein yhtäkkiä ymmärräkään.
"Sinä olet aivan liian tyhmä analysoimaan mitään, joten jätä se suosiolla älykkäämmille ihmisille."
Hauki
Agentti Scully
Viestit: 655
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 9:13 am

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja Hauki »

kid kirjoitti:Siis oliko tästä joku todiste, että Jami oli humalassa? Todella asiatonta tekstiä sinulta, Destiny.
Varmasti ihan yhtä suuri todiste, kuin siitä, että olisi maannut ketoasidoosiin joutuneena päiviä odottamassa apua, joka ei tullut... Näihin vastauksia saadaan ruumiinavauksen myötä, mutta niitähän ei julkisteta, olisihan tuo reilua sitten, että omaiset haluaisivat sitäkin julkisuudessa valottaa...

Minun on valitettavasti myös oltava samaa mieltä, kuin he, jotka painottavat aikuisen ihmisen omaa vastuuta itsestään ja tekemisistään.

Minusta lehtijuttu oli täysin mauton ja osin asiaton. Miksi lehti ylipäätään on julkaissut sivullisia perusteettomasti syyllistävän kirjoituksen. Miksi omaisten on pitänyt antaa tuollainen juttu, onko julkinen suru suurempi, kuin yksityinen, haluttukin syytellä muita, purettu omaa ahdistusta ja syyllisyydentuntoja? Virallinen selvitys poliisin toiminnasta taas menee ihan muita kautta, kuin Iltalehden palstojen. Minun nähdäkseni he ovat tehneet sen mitä tehtävissä on ollut. Kuten tässäkin sanottu, niin olisivathan omaiset voineet käydä myös siellä katselemassa, jos kerran niin varmoja olivat sieltä löytymisestä, mitä kuvaa en kyllä sisaren aiemmista kirjoituksista saanut.

Jos jossittelemaan alkaa, niin olisihan omaisetkin Jamin lähtiessä voineet varmistella moniakin asioita onnellisen kotiin pääsyn varalle. Vaikkapa sopia ajan, jolloin voivat hakea sovitusta paikasta, varmistaa verensokerin ainakin lähtötilanteessa jne. mutta varmaan ajateltu sielläkin, että aikuinen pärjää. Sivullisen taholta apua tarjottiin, vaan ei kelvannut. Käsi sydämellä, kuinka moni tosiaan olisi lähtenyt kuskaamaan ventovierasta sekavan oloista miestä yhtään minnekään, kaikki eivät varmaan olisi edes avanneet ovea.

Lähti viettämään aattoiltaa kavereiden kanssa, koska ei halunnut latistaa perheen joulutunnelmaa- just joo :roll:

Tiedän- olen ilkeä, mutta lehtijuttu sai näkemään punaista. Kiitos ja anteeksi. Myötätunto omaisten puolella on kyllä läheisen menettämisen osalta. Sanoisin heille, että näin on käynyt, asian kanssa on elettävä, eikä muiden syyttely auta surutyössä pitemmän päälle. Hakekaa oikeaa apua, jos suru tuntuu liian musertavalta tai pitkittyy ilman, että asian henkinen käsittely etenee.
vandt
Jack Bauer
Viestit: 917
Liittynyt: La Heinä 05, 2008 10:00 pm

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja vandt »

Joo ei ollut pakkasta, mutta eipä se silti montaa tuntia olisi märkänä tajuttomana elossa maannut.
Kuusamon kutsuma jo kohta seitsemättä vuotta
örkki
Sabrina Duncan
Viestit: 357
Liittynyt: Su Touko 30, 2010 10:59 am

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja örkki »

Miksi ihmeessä kylmissään ja märissä vaatteissa ollut mies jätetiin hulhavalle.
Tuskinpa Jami huvikseen on kyytiä tullut pyytämään. Auttamatta jättäminenkin on rikos.
Miksi ei soitettu taksia, jos Jamin puhelin ei ollut mukana. Tai vaikka poliiseja paikalle.
Jos mies oli märissä vaatteissa ja tullut apua pyytämään.
Jos lapsi oli nukkumassa paikassa, missä Jami kävi. Tuskinpa olisi herännyt jos vanhempi olisi ollut vain muutaman minuutin pois.
Tässä on sitten tulos.
Tuli surua ja murhetta monelle tämän nuoren miehen läheisille. Voimia heille, vaikka mitkään sanat ei juuri lohduta.
Jää monta kysymystä MIKSI?
WarWas
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: To Helmi 03, 2011 12:53 pm

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja WarWas »

kid kirjoitti:Siis oliko tästä joku todiste, että Jami oli humalassa? Todella asiatonta tekstiä sinulta, Destiny.
Veljeni Jami on kadonnut. Jos näkyy, niin infoa. Huoli on suurempi, kuin koskaan. Kadotessaan hänellä oli päällään keltaiset "tennarit", khakinvihreät löysät pussihousut/olohousut ja valkoinen tai musta hupparitakki. Jami on 25-vuotias, tiettävästi lähtenyt liikkeelle yksin juosten. Liikkuu kävellen, viimeset havainnot jouluaatolta. Melko huonossa kunnossa, alkoholin ja verensokereiden vuoksi. Jami on n.180cm pitkä, vasemmassa kädessä tatuointi: nukke, joka räiskitty ja pirulaisen pää. Jami kävelee hyvin reippaasti isoin askelin ja on siis erittäin hoikka. Tätä saa ja pitää jakaa! Hänen elintärkeät lääkkeensä eivät ole mukana, eikä pärjää ilman niitä pitkään.
Kyllähän sisko on itse alusta alkaen sanonut veljensä olleen kännissä.
Ymmärrän tämän tapahtuman satuttavan lähipiiriä, mutta myös lähipiirillä on ollut suurin mahdollisuus estää tämä lopputulos.
Hauki
Agentti Scully
Viestit: 655
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 9:13 am

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja Hauki »

örkki kirjoitti:Miksi ihmeessä kylmissään ja märissä vaatteissa ollut mies jätetiin hulhavalle.
Tuskinpa Jami huvikseen on kyytiä tullut pyytämään. Auttamatta jättäminenkin on rikos.
Miksi ei soitettu taksia, jos Jamin puhelin ei ollut mukana. Tai vaikka poliiseja paikalle.
Jos mies oli märissä vaatteissa ja tullut apua pyytämään.
Jos lapsi oli nukkumassa paikassa, missä Jami kävi. Tuskinpa olisi herännyt jos vanhempi olisi ollut vain muutaman minuutin pois.
Tässä on sitten tulos.
Tuli surua ja murhetta monelle tämän nuoren miehen läheisille. Voimia heille, vaikka mitkään sanat ei juuri lohduta.
Jää monta kysymystä MIKSI?

Jaa, että naisen olisi pitänyt jättää oma lapsi vailla valvontaa siksi aikaa,kun kuskaa tuntematonta sekavaa miestä :?: Entäs jos tämä olisikin ollut sellainen mies, että olisi matkalla naisen kolkannut tai siepannut, pakottanut ajamaan jonnekin. Tai jos autoon olisi tullut vika ja lyhyt reissu olisi venynyt. Tai jos asunnossa olisi syttynyt tulipalo. Jos ja jos. Heitteillejättöhän se olisi lapsen osalta ollut.
WarWas kirjoitti: Kyllähän sisko on itse alusta alkaen sanonut veljensä olleen kännissä.
Ymmärrän tämän tapahtuman satuttavan lähipiiriä, mutta myös lähipiirillä on ollut suurin mahdollisuus estää tämä lopputulos.
Juuri näin. Siksi reaktio kai onkin nyt tällainen, syyllisyys painaa. Toisaalta sääli, tällä lehtijutulla he altistavat itsensä vielä enemmän riepoteltavaksi.
i_i
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: Ma Loka 22, 2012 6:22 pm

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja i_i »

örkki kirjoitti:Miksi ihmeessä kylmissään ja märissä vaatteissa ollut mies jätetiin hulhavalle.
Tuskinpa Jami huvikseen on kyytiä tullut pyytämään. Auttamatta jättäminenkin on rikos.
Miksi ei soitettu taksia, jos Jamin puhelin ei ollut mukana. Tai vaikka poliiseja paikalle.
Jos mies oli märissä vaatteissa ja tullut apua pyytämään.
Jos lapsi oli nukkumassa paikassa, missä Jami kävi. Tuskinpa olisi herännyt jos vanhempi olisi ollut vain muutaman minuutin pois.
Tässä on sitten tulos.
Tuli surua ja murhetta monelle tämän nuoren miehen läheisille. Voimia heille, vaikka mitkään sanat ei juuri lohduta.
Jää monta kysymystä MIKSI?
No ehkä vaikka siksi, että ei ole ensimmäisellä avunpyyntökeikallaan vaikuttanut niin sekavalta, etteikö pystyisi itse huolehtimaan itsestään (ts. esimerkiksi itse PYYTÄMÄÄN, että voisitteko soittaa taksin/ambulanssin/poliisin). Ja aikamoisena itsesuojeluvaistonpuutteena kyllä pitäisin sitä, jos tämä nainen olisi jättänyt vauvan kotiin ja lähtenyt yksin kuskaamaan vierasta, sekavaa miestä keskellä yötä. :roll: Muissa paikoissahan sitä apua sittenkin onkin jo tarjottu.

Kohtasin parin kaverini kanssa tässä eräänä talvena yöllä ulkona sekavan miehen toikkaroimassa yksin ulkona ilman päällysvaatteita. Soitimme miekkataksin noutamaan tätä veikkosta ja jäimme vielä odottamaan, että apu varmasti saapui perille. Miehen käytös oli kuitenkin sen verran sekavaa, että jos olisin ollut liikenteessä yksin, en todellakaan olisi uskaltanut jäädä hänen kanssaan kahdestaan odottelemaan. Kannattaa aina huomioida tällaisetkin seikat ennen kuin syyttää kanssakulkijoita välinpitämättömyydestä ja heitteillejätöstä. Ei sen käytöksen tarvitse olla edes suoraan aggressiivista, riittää, että autettava esim. "tulee iholle", puhuu kummallisia ja on fyysisesti vähintään tasavahva.
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

En ole minäkään mikä arka likka koskaan ollut, päinvastoin. Nuorempana aikakin räväkkä ja rämäpää, mutta en olisi sentään lähtenyt yksin kuskaamaan tuntematonta miestä yhtään mihinkään, vaikkei olisi ollut vauvaakaan. Enkä varsinkaan, jos hän oli sekavanoloinen. Jami oli kyllä kiltinnäköinen, eikä mitenkään pelottava, mutta silti.
Olisin ehkä yrittänyt tavoitella jotakuta tuttua kaveriksi, tai järjestää jotain muuta kyytiä. Enkä välttämättä olisi onnistunut.
Mutta jos kyydin pyytäjä olisi ollut tuttu, niin olisin voinut lähteäkin. Matka oli lyhyt. Montaa minuuttia ei olisi aikaa mennyt; vauva olisi pärjännyt sen aikaa.
Vaikka, kuten nimim. Hauki kirjoitti, jotain olisi voinut sattua noitten lyhyitten minuuttienkin aikana.
Kaikki pitää ottaa huomioon tietenkin.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Rita-
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: La Joulu 28, 2013 4:45 pm

Re: Jami Ruotsalainen 24.12.2013, Kaarina

Viesti Kirjoittaja Rita- »

Kerrottakoon teille rakkaat kanssaihmiset; itse otin yhteyttä alkujaan iltalehteen,jotta laittaisivat katoamisilmoituksen kaikkien näkyville, tutkinnanjohtaja tarvitsi itse myös luvan, että voidaan lehdessä asiasta ilmoittaa. Ja ennen, kuin jami äidin luota lähti, niin hän mittasi verensokerin, söi ja otti tarvittavan ateriainsuliinin. Täydessä humalassa ei veljeni aattoiltana ollut, joka kävi myöhemmin ilmi kun seurueen muiden ihmisten kanssa ollaan juteltu. Loukkaavat nettikirjoitukset eivät koske vain tätä palstaa, vaan ylipäänsä niitä joissa spekuloitiin jamin kuolleen nyrkiniskuihin tai kadonneen velkojen vuoksi. Näin ei kuitenkaan ollut. Etsimme itsekin hyvin läheltä jamin löytöpaikkaa, mutta kuran vuoksi ei osunut rakas veljeni silmiin. Valitettavasti :'(
Vastaa Viestiin