Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
peltirumpu
Axel Foley
Viestit: 2142
Liittynyt: Pe Kesä 06, 2008 10:04 am

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja peltirumpu »

^^oikeudessa syyttäjän ja puolustajan todistaja Sulkava kertoi hiuksista seuraavaa:

-Jos hiuksia revitään, niin silloin irtoaa terveitä hiuksia.
- Yleensä irtoavat hiukset ovat kuolleita.
-Lievää väkivaltaa käyttäen on irronnut vain kahdeksan hiusta. Lievä väkivalta voi ja useimmiten tarkoittaa esimerkiksi hiusten harjaamista
-Tutkimukseen saaduista hiuksista 16 oli juurellisia ja niistä 8 lievää väkivaltaa käyttäen irronneita
-hiustukosta ei voi päätellä, milloin hiukset ovat irronneet
-kuolleesta hiuksesta ei saa dna:ta
-tutkituista hiuksista ei saatu määritettyä dna:ta


Eli silloin kun hiuksia revitään, irtoaa terveitä hiuksia. Kammatessa irtoavat hiukset ovat yleensä kuolleita. Kuolleesta hiuksesta ei saa dna-näytettä. Tutkituista hiuksista ei saatu dna:ta. Tästä voi tehdä sen johtopäätöksen, että ko. hiukset olivat kammatessa irronneita.
Armas Onni
Nikke Knakkertton
Viestit: 185
Liittynyt: To Loka 01, 2009 4:04 pm

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja Armas Onni »

Auerin siivottomuuden jäljiltä talossa oli kourakauapalla hiiren sontaa, itäneitä siemeniä, hometta, kengissä tullutta kuraa, jne. Koska talossa ei käynyt oikeastaan lainkaan vieraita, olivat muut ulkopuoliset dnat vähissä. Oman väen dnata löytyi epäiemättä vaikka kuinka paljon. Surmailtana aviopari taisteli keskenään ankarasti, jolloin mies repi vaimolta paljon hiuksia. Ne löytyivät surmatun miehen alta. Avioparin riita päättyi vaimon suorittamaan erittäin raakaan surmaan.
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9314
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Armas Onni kirjoitti:Auerin siivottomuuden jäljiltä talossa oli kourakauapalla hiiren sontaa, itäneitä siemeniä, hometta, kengissä tullutta kuraa, jne. Koska talossa ei käynyt oikeastaan lainkaan vieraita, olivat muut ulkopuoliset dnat vähissä. Oman väen dnata löytyi epäiemättä vaikka kuinka paljon. Surmailtana aviopari taisteli keskenään ankarasti, jolloin mies repi vaimolta paljon hiuksia. Ne löytyivät surmatun miehen alta. Avioparin riita päättyi vaimon suorittamaan erittäin raakaan surmaan.
Armas Onni, esitätkö tässä yllä jotain kisailun poikasta meille muille. Meidän pitää ilmeisesti laskea, kuinka monta valhetta yllä olevasta tekstistäsi löytyy. Minä päädyin kahdeksaan valheeseen. Pitääkö ne osoittaa erikseen vai odotetaanko ensin muiden vastauksia? Mitä voittaja saa palkinnoksi? Mielenkiinnolla odotan muiden vastauksia.

Ja vielä aikaisempaan hiustukkoviestittelyyn liittyen. Tein jokin aika sitten tieteellisen testin. Kampasin pesun jälkeen pitkät hiukset ja laskin irronneet hiukset. Tuloksena 35 eripituista irronnutta hiusta. Toisen pitkähiuksisen jäljiltä löytyy taloudestamme hiuspalloja, sillä hän harjaa hiuksiaan harjalla. Silloin tällöin harjaan kerääntyneet hiukset on irrotettu harjasta ja jätetty lojumaan jollekin sopivalle pöytätasolle. Pystypainitilanteessa vastaavanlaisen hiuspalleron huitaisee huomaamatta lattialle, jossa se saattaa jäädä lattialle lysähtävän ihmisen alle.
mi.xi
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: Pe Syys 30, 2011 4:20 pm

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja mi.xi »

Auer on jo ampunut alas arvailunne hiusten kampaustyylistään. Hän on oikeudessa näyttänyt kuinka harjaa hiuksiaan. Ottaa hiuksistaan kiinni ja harjaa jolloin hiukset eivät irtoa päänahasta. Näin tämä teidän fiksuksi mainostama muori todistaa itseään vastaan 8)
Caldera
Axel Foley
Viestit: 2109
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja Caldera »

Ihmiseltä irtoaa päivässä 20 - 150 hiusta. On ihan sama miten Auer hiuksiaan harjasi, 8 hiuksen todistusvoima on nolla kun irtoamistapa sopii harjaamiseen. Vaikka Anneli pitelisi lettiään miten, eihän siellä tarvi olla kuin pari pientä takunalkua ja hei hei 8 karvaa.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1930
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja jmit »

Keskustelun otsikkona on "Ulkpuolinen dna-rikospaikalla". Näköjään on yhteisymmärrys löytyynyt siitä, että sellaista ei ole. :)

Osuvasta paikasta tuo Annelin hiustukko kylläkin löytyi. No sepä ei TODISTA mitään. Toisaalta ihmiskunta ei ole kyennyt TODISTAMAAN edes sitä miksi vesi pysyy vetenä, eli edes veden olemassaoloa ei ole TODISTETTU. Oikeasti voi olla niin, että meitäkään ei ole olemassa.

No jos nyt palataan reaalimaailmaan, niin voimme todeta, että Anneli Auer murhasi miehensä, eikä ole olemassa mitään mahdollisuutta maailmankaikkeudessa, että nämä meidän pikku viisastelijat asian joskus myöntäisivät. Siihen teillä on täysi oikeus. Olennaista on se, että Anneli istuu kakkunsa, rikoksesta tulee seurata rangaistus, muuten menee homma ihan hulinaksi.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Niin, ja kuten papereista faktana tiedämme - myöskään Anneli Auerin DNA:ta ei tuolta paikalta löytynyt. Ja jos pidämme DNA:n löytymistä merkkinä murhaajasta, niin silloin kukaan ei edes ole murhannut Jukka Lahtea. Tätä vahvistaa myös syyttäjä Valkaman sanat loppulausunnossaan; nauhalta ei kuulu Jukka Lahden ääntä, ja hän itse on määritellyt, että Jukka Lahti tapettiin tuon häkepuhelun aikana, joka on ollut riidaton seikka niin syyttäjän kuin puolustuksenkin välillä, ja tästä ei voi tehdä kuin yhden loogisen johtopäätöksen: Jukka Lahtea ei murhannut kukaan.
Olennaista on se, että Anneli istuu kakkunsa, rikoksesta tulee seurata rangaistus, muuten menee homma ihan hulinaksi.
Juu, näin on, ja hulinaksi on jo mennytkin, koska vaikuttaa siltä, että todella olennaista on vain se, että Anneli Auer istuu kakkua. Ei muuta.
Alethes doksa meta logu
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1930
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja jmit »

Tuohan nyt varsinainen temppu on, jos Annelin dna:ta ei ole löytynyt rikospaikalta. Erään arvion mukaan vuodevaatteitakaan ei oltu vaihdettu puoleen vuoteen. Ihmisen ei tarvitse olla sängyssä kuin minuutti, niin dna on varmasti lakanoissa, eihän sitä tarvita kuin vähän ihosolukkoa, hikipisara tms. Ihminenhän haihduttaa yön aikana lähes kilon nestettä. Jos ei löytynyt Annelin dna:ta, niin ihmettelen, että sentään Anneli löytyi ja Jukan ruumis. :)
The Uolevi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 121
Liittynyt: La Marras 23, 2013 10:01 am
Paikkakunta: Los Jakomäglös

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja The Uolevi »

jmit kirjoitti:Tuohan nyt varsinainen temppu on, jos Annelin dna:ta ei ole löytynyt rikospaikalta. Erään arvion mukaan vuodevaatteitakaan ei oltu vaihdettu puoleen vuoteen. Ihmisen ei tarvitse olla sängyssä kuin minuutti, niin dna on varmasti lakanoissa, eihän sitä tarvita kuin vähän ihosolukkoa, hikipisara tms. Ihminenhän haihduttaa yön aikana lähes kilon nestettä. Jos ei löytynyt Annelin dna:ta, niin ihmettelen, että sentään Anneli löytyi ja Jukan ruumis. :)
No Mäkinen kumppaneineen on ollut asialla. Toinen mystinen seikka on, ettei Annelista löytynyt ruskeita kuituja, vaikka makkari oli niitä pullollaan. Ilmeisesti hänen poikkeuksellinen kehonsa ei luovuta dna:ta ympäristöön ja estää ruskeiden kuitujen kiinnittymisen.
Vespa velutina
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2012 8:41 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja Vespa velutina »

jmit kirjoitti: Osuvasta paikasta tuo Annelin hiustukko kylläkin löytyi.
Niin, mitenkähän tuo hiustukon löytöpaikka oli osuva?
Vihjaako kirjoittaja siihen, että koska Jukka astaloitiin lattialla, niin hän on viimeisillä voimillaan nyhtänyt Annelin päästä tukon hiuksia ennen kuin on saanut sorkkaraudasta?
Syyttäjäpuolen teoriahan on se, että ensin on ollut perheriitaa, jonka seurauksena Anneli ei ole saanut naarmuakaan.
Tosin ikkuna meni rikki.
Sitten Jukka klapitainnutetaan ja puukotetaan sänkyyn - edelleenkään hän ei pysty vetämään Annelia tukasta, koska on saman ajatuskulun mukaan tajuton.
Eli ainoa vaihtoehto sille, että Annelin hiuksia löytyi Jukan alta, on "ennen astalointia-tukistus".
Mikä vaikeuttaa Annelin suoritusta entisestään.
Hänellä on 58 sekuntia aikaa, mitä hän tosin ei tiedä makkariin juostessaan. Sitten uhri vielä tukistaa häntä huudettuaan häntä ensin apuun makkariin.
Eräässä skenaariossa Annelilla on kertakäyttöinen suihkumyssy päässään astaloidessa, ettei hiuksiin lennä verta. Selittämättä jää, miksi Anneli soitti suihkumyssy päässä häkeen, mutta jos unohdetaan tämä, niin kyllä Jukankin on vaikea tarttua Annelia hiuksista, jos tällä on suihkumyssy. Ja jos tällä ei ollut, hiusten pitäisi olla veriset, etenkin jos uhri niitä nyhti juuri ennen kuoloniskuja.
Eli missä vaiheessa se hiusten nyhtäminen tapahtuu ja miksi on osuvaa, että hiuksia löytyy vainajan alta?
Aasianherhiläinen Vespa velutina on hieman pienempi kuin eurooppalainen herhiläinen. Tulokkaan erityistuntomerkki on keltaiset jalat.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1930
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja jmit »

"Niin, mitenkähän tuo hiustukon löytöpaikka oli osuva?"

Niin, mitenköhän?

Voi ajatella myös niin päin, että Anneli on kaikessa rauhassa edellisenä iltana harjannut hiuksiaan ja siivoton kun on, niin repäissyt tukon harjasta ja heittänyt tukon makuhuoneen lattialle.

Vaikka näin olisi, niin Annelin kertoman mukaan huppumies on heilunut huoneessa kuin tuulimylly ja tällaisilla hiustukoilla on tapana ohjaantua seinien vierustoille aika pienestäkin ilman liikahduksesta.

Olen ennenkin todennut, että on mahdollista, että Anneli ei ole tekijä. Ja on myös mahdollista, että Aurinko ei nouse huomenna aamulla. Kummankin todennäköisyys aika sama.
Armas Onni
Nikke Knakkertton
Viestit: 185
Liittynyt: To Loka 01, 2009 4:04 pm

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja Armas Onni »

Juu, aika varma on että se aurinko sieltä idän taivaalla taas aamusella kajottaa. Tarttee laittaa kettu ja sika vahtiin yöksi. Koska Auer oli aivan siivoton, on varmahkoa, että sänky laihehti kaikenlaisista kehoeritteistä. Siitä samasta sängystä selvisi luultavasti myös, oliko rakkauden pesässä käyty. Oli käyty eli ei, sänky kertoi monta tarinaa.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

jmit kirjoitti:Tuohan nyt varsinainen temppu on, jos Annelin dna:ta ei ole löytynyt rikospaikalta. Erään arvion mukaan vuodevaatteitakaan ei oltu vaihdettu puoleen vuoteen. Ihmisen ei tarvitse olla sängyssä kuin minuutti, niin dna on varmasti lakanoissa, eihän sitä tarvita kuin vähän ihosolukkoa, hikipisara tms. Ihminenhän haihduttaa yön aikana lähes kilon nestettä. Jos ei löytynyt Annelin dna:ta, niin ihmettelen, että sentään Anneli löytyi ja Jukan ruumis. :)
No, kun se oli lavastusta Valkamankin mukaan. Niinhän se on koko ajan korostanut, ja kevään 2010 oikeudenkäynnissä Valkama ja Anneli Auer naureskelivat yhdessä lavastajan mielikuvitukselle.

Onpa teillä vaikeuksia pysyä annetuissa faktoissa - DNA:n puuttuminen on annettu fakta, kuten ...

Tuosta ruumiinkaan löytymisestä en olisi niin varma, koska Valkama sanoi loppulausunnossaan, ettei nauhalta kuulu edes Jukka Lahden ääntä.
Alethes doksa meta logu
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1930
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja jmit »

Nyt aletaan pääsemään asian ytimeen. Huppumies on vaihtanut lakanat ennen lähtöään! Varsinainen kelmi. Tällä tempulla hän on viimeistään sotkenut koko Joutsenlahden paletin. Todennäköisenä voitanee pitää, että Jukka S. Lahti murhattiin, koska haluttiin panna Juha Joutsenlahti viralta. Katala suunnitelma näyttää toimivan. Ja syytön poliisi on pulassa. :(
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Ulkopuolinen DNA rikospaikalla

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Niin, tämä nyt on vain sun mielikuvitusta ja johtopäätös... Itse en muodosta mielipiteitä operaation merkityksestä, kun tieto ei riitä - puhun vain näistä faktoista, jotka on annettu, mutta Valkama on väittänyt, että tällä tulee olemaan merkitystä koko Suomen kannalta. Mahtaako Joutsenlahden ahdistelu riittää koko Suomen merkitykseksi?

Edellä kirjoitetaan:
Eräässä skenaariossa Annelilla on kertakäyttöinen suihkumyssy päässään astaloidessa, ettei hiuksiin lennä verta. Selittämättä jää, miksi Anneli soitti suihkumyssy päässä häkeen, mutta jos unohdetaan tämä, niin kyllä Jukankin on vaikea tarttua Annelia hiuksista, jos tällä on suihkumyssy.
Ei, ei - tämä suihkumyssyskenaario (kuten kaikki muutkin) on ammuttu alas jo hovioikeudessa, kun sosiaalitäti oli todistamssa, että ihan varmasti Anneli Auerin hiukset olivat ainakin vielä vähän kosteat pesun jäljiltä.
Viimeksi muokannut Sirpa, Ti Helmi 11, 2014 6:48 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Alethes doksa meta logu
Vastaa Viestiin