Joel Lilon käytös ja tausta

Ei ehkä ne kaikkein laadukkaimmat ketjut. Sana on vapaa!

Valvoja: Moderaattorit

kallio killa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: To Kesä 20, 2013 7:08 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja kallio killa »

Mitäköhän hasseli tykkää ku lilo myy itteensä julkisuudessa ja meinaa vielä kirjankin kirjoittaa tapahtuneesta vaikka ei oo edes oikeuden mukaan itse tapahtumien "pääosassa". Tosiaan lillolla vaihtu toi tyyli keskenkaiken ku aluksi oli niin kylmäverinen gangsta joka ei tunne armoa eikä paljon muutakaan ja nyt onkin sitten niin nöyrää poikaa. Kun katsoin lilon tv esiintymisen niin aloin oikeasti säälimään poikaa. Täysin selkärangaton piipittävä nörtti joka on vasta niin nuori ja hölmö. Minkä hiton takia hänen piti lähteä moiseen kovistelu gangsta leikkiin mukaan jossa oli sitten lopulta noinkin ikävä loppu.
derpukki
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: La Joulu 07, 2013 5:32 am

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja derpukki »

kallio killa kirjoitti:Mitäköhän hasseli tykkää ku lilo myy itteensä julkisuudessa ja meinaa vielä kirjankin kirjoittaa tapahtuneesta vaikka ei oo edes oikeuden mukaan itse tapahtumien "pääosassa". Tosiaan lillolla vaihtu toi tyyli keskenkaiken ku aluksi oli niin kylmäverinen gangsta joka ei tunne armoa eikä paljon muutakaan ja nyt onkin sitten niin nöyrää poikaa. Kun katsoin lilon tv esiintymisen niin aloin oikeasti säälimään poikaa. Täysin selkärangaton piipittävä nörtti joka on vasta niin nuori ja hölmö. Minkä hiton takia hänen piti lähteä moiseen kovistelu gangsta leikkiin mukaan jossa oli sitten lopulta noinkin ikävä loppu.

Joo aika koomisia piirteitä alkaa saamaan tää keissi. "Vasikan palkka on kuolema", ja kaverille ollaan lojaaleja viimeiseen asti, mutta sehän ei ole vasikoimista jos toisen tekemästä henkirikoksesta alkaa kirjaa kirjoittaamaan. . tuskin edes suostumusta saanut, kun huhujen mukaan ei kauhean innoissaan tästä nettihypestä ei ymmärrettästi ole. Periaatteita on hyvä olla niin kauan kun ne ovat itselle edullisia. Koita nyt hyvä poika päättää että ootko sä hyvis vai pahis.
Tajua myös se että se ei pelkästään ole lojaaliutta jos sä et kerro jos kaveri tappaa jonkun ja autat kätkemisessä. Sä saat siitä ihan oikeutetusti sanktioita. Turhaan sä sitten itket katkeruuttas ties missä nettipalstoilla. Jos oot lojaali ni ole sitten ja itke paha olo tyynyyn tai jotakin.
Sibuli
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ma Marras 25, 2013 11:32 am
Paikkakunta: Itä-Uudenmaan metsät

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja Sibuli »

Niin ja eikös hänen pitänyt olla kaiken muun lisäksi "paatunut naisvihaajakin", mutta ainakin sen ask.fi-sivuston antaman vaikutelman perusteella se naisviha karisi hetkessä nykyisen heilan astuttua kuvaan - jopa siinä määrin että piti ennätysvauhtia rynnätä kihloihinkin.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die tomorrow.
- James Dean
osama
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: La Touko 25, 2013 5:25 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja osama »

Olis kyl hauska tietää mitä hasseli aattelee tosta jollyn touhuilusta?Nythän meininki on et jolly yrittää saada "kunnian" tosta hommasta ja hasseli istuu kakun...
WillPower
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Su Tammi 05, 2014 3:22 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja WillPower »

osama kirjoitti:Olis kyl hauska tietää mitä hasseli aattelee tosta jollyn touhuilusta?Nythän meininki on et jolly yrittää saada "kunnian" tosta hommasta ja hasseli istuu kakun...
Sulla kai löytyy aineistoanalyysi tästä, miten Joel on haalinut kunnian itselleen?
Sometimes it's just better to stop explaining, shut the fuck up and let people think what they want to
osama
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: La Touko 25, 2013 5:25 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja osama »

Kirjotin että yrittää ja ketjuu lukies (johon mielipiteeni perustan) tuli väistämättä sellanen fiilis et näin ois :roll:
Lumienkeli
Martin Beck
Viestit: 830
Liittynyt: To Helmi 05, 2009 6:01 pm
Paikkakunta: Hells Ladder

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja Lumienkeli »

Ketjua on kohta huikeat sata sivua ja ne kaikki lukeneet lienevät edellisen kanssa samaa mieltä. Ketjun loppupuolella jossain vaiheessa muuttui tuo sävy kyllä.

edit. Sivun 13 paikkeilla alkaa viestit joista voi saada moisen käsityksen.
Neiti Lemon
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Su Kesä 09, 2013 9:38 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja Neiti Lemon »

Luin eilen Mervi Tapolan 60-v synttärihaastattelun Iltalehden sivuilta ja tuli vain mieleen, että kyllä jokin tekopyhyys tätä kansaa vaivaa. Joel ei ole tappanut ketään (vaikka muuten laittomuuksiin onkin ryhtynyt), eikä edes yrittänyt tappaa. Nykäsen Matti on istunut vaimon puukottamisesta ja muutenkin naisten hakkaaminen on ollut mieleistä puuhaa, silti se on vain "Meidän Matti", siinä missä Joelissa asuu saatana... Eikä tämä koske nyt minfolaisten mielipiteitä niinkään, vaan kansan syvien rivien.

Sitten tuli mieleen. On sitä ennenkin vankilasta vapautuneet varmasti olleet täynnä katkeruutta ja uhoa, mutta se on ehkä purettu ulos vain lähipiirin kuullen. Nyt on netti ja nettinatiivisukupolvet, ehkä se on heille luonnollista, että se perseily siirtyy reaalimaailman sijaan verkkoon. Muistan, kun Irc-galleriaan alkoi aikoinaan tulla niitä r.i.p-ryhmiä kuolleille läheisille, niin se tuntui makaaberilta, sillä julkinen sureminen suruhymiöin näytti niin teennäiseltä. Sittemmin niihin on tottunut ja ylipäätään olen ajatellut, että vaikka olenkin nuori vielä, alle kolmekymppinen, niin silti taidan kuulua juuri sen rajan yläpuolelle, joilla on netissä vielä yksityisyyden rajat.

Olen harvakseltaan lueskellut Joelin askia ja olen tehnyt nyt kaksi vaihtoehtoista tulkintaa tälle koko touhulle.

1) Nettiperseily oli nimenomaan turhautumista, vihaa ja katkeruutta, mikä sinänsä on luonnollista (oikeutetusta en sitten tiedä), mutta julkaisukanava uusi ja hämmentävä. Tänne kirjoittelu ja Askin pitäminen vaikuittaisi kuitenkin olleen Joelille terapeuttista siinä mielessä, että näyttää nyt saaneen purettua antikristuksen asemaansa ja rauhoittuneen. Myös tekojen peilaaminen "yleisön" reaktioihin näyttää vaikuttaneen. Jos olen ymmärtänyt oikein, on Joel varsn hyvästä/tasapainoisesta/yhteiskuntakelpoisesta perheestä lähtöisin, joten voi olettaa, että jotkin perusasiat olisi kuitenkin hallussa, kun vain vähän kaivaa. Ja taitaa olla kaivanutkin. Verraten Hasseliin, joka todennäköisesti on vapauduttuaan aika tyhjän päällä: koko perhe kriminaaleja ja nyt ilmeisesti lähin ystäväkin on tekemässä pesäeroa.

Aluksi netissä kirjoitteli pelottava murhamaanikko, nyt siellä on enää peruskoulun käynyt, pikkurikollistaustainen, äidin helmoissa elävä syrjäytynyt itseään etsivä nuorimies. Eikä tämä ollut haukkumista, mielestäni siinä on Joelille paljon paremmat lähtökohdat ponnistaa ylös, kuin siinä roolissa, mitä ensin yritti esittää. Eikä noiden juttujen jälkeen enää mennä liivijengien oville kolkuttelemaan, kyllä nyt on jo poltettu siltoja vakavasti otettujen rikollistahojen suuntaan ihan liiaksi.

2) Koko juttu on osa Suurta Suunnitelmaa, joka perustuu siihen Salaviestiin. Ensin Joel Joonan käskystä suututtaa kaikki, sitten "katuu" ja tekee kaikkensa saadakseen Ylilaudan teinit puolelleen. Kun Hasseli vapautuu vankilasta, koittaa vallankumous.


Jutut Askin puolella on menneet diipadaapan puolelle: kohu laimenee. Joel unohtuu ja hyvä niin. Toivottavasti saa elämänsä kasaan, pysyy erossa Joonasta ja muista sen sortin ongelmista. Nyt menee hyvin, kun on helppo olla, koetinkivi tulee kun täytyy itsenäistyä tai tulee muita vastoinkäymisiä.

Hänen kirjaproduktiostaan olen ristiriitaisella mielellä. Toisaalta kaikki tarinat ovat tärkeitä ja jokaisella on oikeus omansa kertoa. Osittain se on jopa tärkeää, sillä tässä tapauksessa on myös yhteiskunnallinen viesti: kaikki minfoa lukeneet tietävät, ettei tapahtunut ole mitenkään yllättävää laitosnuorten elämänkulussa. Jotain tarttis tehdä näille rakenteille.

Toisaalta on pelko, ettei Joel kykene olemaan tarpeeksi rehellinen ja se voi johtaa ulkokultaamiseen, mikä on vaarallista nuorten lukijoiden kannalta. En silti kannata sensuuria, ennemmin peräänkuulutan mediakasvatusta ja kriittisyyttä. Amen.
dour
Sofia Karppi
Viestit: 411
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 9:24 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja dour »

Iltalehti:
Korkein oikeus ei käsittele Jenna Lepomäen surmaa
Perjantai 14.3.2014 klo 09.49

Korkein oikeus ei ole myöntänyt valituslupaa Espanjassa surmatun Jenna Lepomäen jutussa.
Kieltolaki
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: Ma Marras 26, 2012 7:32 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja Kieltolaki »

Nyt voi kyrpänaama jatkaa perseilyään, kun korkeinoikeus ei ota käsittelyyn näitä mulkkuja.
JUMALAUTA!!!
(Rauno Repomies)
Rappa
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: La Elo 20, 2011 2:48 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja Rappa »

Aika käsittämätöntä ettei ottaneet käsittelyyn. Mut ainahan ne on olleet munatonta porukkaa siellä. Ihan hyvin olis voineet elinkautisen langettaa, on useita tapauksia missä elinkautinen on langetettu melko mitättömillä todisteilla, esim Auerin tapaus. No 6v maksoi ihmishenki, halvalla meni taas.
rajurolle
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: Ma Helmi 17, 2014 2:33 am

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja rajurolle »

Rappa kirjoitti:Aika käsittämätöntä ettei ottaneet käsittelyyn. Mut ainahan ne on olleet munatonta porukkaa siellä. Ihan hyvin olis voineet elinkautisen langettaa, on useita tapauksia missä elinkautinen on langetettu melko mitättömillä todisteilla, esim Auerin tapaus. No 6v maksoi ihmishenki, halvalla meni taas.
No jaa, ei tätä Auerin juttuun voi verrata, Auerin jutussahan ei voitu uskottavasti osoittaa ulkopuolisen tekijän voineen suorittaa surmaan ja jos surmapaikalla ei ole kuin surmaaja, niin hänet myös surmaajana tuomitaan. Tässä jutussahan tämä surmaaja tunnusti surmanneensa uhrin kolmella veitseniskulla ja tuomioistuin piti tätä uskottavana. Mutta tosiaan Hässelqvistin osalta olisi voinut olla ainekset murhatuomioon, Lilon osuudesta avunantoon en olisi niinkään varma. Tämä siis ilman ketään hyysämättä. :mrgreen:
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7526
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Neiti Lemon kirjoitti:Luin eilen Mervi Tapolan 60-v synttärihaastattelun Iltalehden sivuilta ja tuli vain mieleen, että kyllä jokin tekopyhyys tätä kansaa vaivaa. Joel ei ole tappanut ketään (vaikka muuten laittomuuksiin onkin ryhtynyt), eikä edes yrittänyt tappaa. Nykäsen Matti on istunut vaimon puukottamisesta ja muutenkin naisten hakkaaminen on ollut mieleistä puuhaa, silti se on vain "Meidän Matti", siinä missä Joelissa asuu saatana... Eikä tämä koske nyt minfolaisten mielipiteitä niinkään, vaan kansan syvien rivien.
Täysin idioottimaista edes verrata M.Nykästä ja jotakin "gangsta" Banaania toisiinsa.

Toinen on moninkertainen olympiamitalisti ja toinen on huumeilla leikkinyt penska. Joel tappoi kaverinsa kanssa (tai käyttäisin sanaa MURHASI) tytön, jonka he olivat ensin houkutelleen Espanjaan. Eikä ollut ainoa tyttö, jota yritettiin houkutella. Olisiko ollut kivaa olla itse siellä mullan alla tai niellä huumeita kilokaupalla ja kun yksikin pussi hajoaa koneessa niin olet sen sileän tien kuollut? Sen jälkeen on vielä uhkaillut tytön isää yms. Viimeisillään hakee säälihuomiota netistä ja muualta.

Jos tuosta Nykäsen puukotustapauksestakin jotakin sanoo, niin kaikki tuntevat Matin touhut julkisuuden kautta ja tälläistä tapahtuu viinapäissään. Se on sitten eri asia, että minkä takia naiset edelleen haluavat olla Matin kanssa, vaikka tietävät riskit? Kuuluisuus kiehtoo?

Totta kai Joelkin pystyy tekemään "parannuksen". Tuo vaatii yhteyden katkaisemista kaveriinsa lopullisesti ja mahdollisesti muuttoa ulkomaille ja siellä opiskelemista tms. Samalla tiellä jatkaminen ei taida pidemmän päälle olla kovin hyvä juttu. Vaihtoehdot kun ovat a.) vankila/vankilakierre b.) huumeiden yliannostus c.) pikkurikosten tekeminen yms.

Suomessa rikollisen elämä on sitä, että jopa ne pahimmat rikolliset vaikuttavat häpeävän rikollishistoriaansa.
Köpekman
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 103
Liittynyt: To Marras 28, 2013 2:35 am

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja Köpekman »

holmesin haamu kirjoitti:Joel tappoi kaverinsa kanssa (tai käyttäisin sanaa MURHASI) tytön...
Eh...

Ei sillä, että missään nimessä hyväksyisin Joelin tekosia tai haluaisi häntä puolustaa, niin kyllä tämä ketju on mennyt niin pelleilyksi kun olla ja voi. Kaikkine mukahauskoine Läskililoineen ja jollyineen ja löytyypä tuolta Lilakin. Ketjua kun lukee, niin jos ei olisi aikaisemmin Joelista kuullut ja pitäisi veikata kuka hän on, niin veikkaisin sarjamurhaaja raiskaajaa.

Ja nuo joidenkin viljelemät teoriat ylittää oman ymmärryksen. Vaikka todisteita ei löydy, niin silti jotkut ei halua millään uskoa, että Joel olisi ollut väärässä paikassa väärään aikaan.

Lilo toki tuossa Jarin haastattelussa vaikutti kieltämättä vähän hitaahkolta, mutta joillekkin ei vaan sovi rooli kameran edessä. Itse pääsin puolen minuutin haastattelulla paikallisuutisiin ja sen koko puoli minuuttia katse harhaili missä sattui ja se murre oli jotain sellaista, jota ulkopaikkakuntalainen ei välttämättä olisi edes ymmärtänyt. Vaikka yleensä puhe on kuitenkin aivan "normaalia", tuskin sitä murretta kukaan huomaa edes.

Joel on toki idioottimaisesti toiminut, enkä haluaisi häntä puolustella, mutta ottaa vaan päähän se, että jos ihmiset ei muuten keksi mitään järkevää minkä perusteella voisi henkilöä X mollata tai tuomita (tässä tapauksessa Joel), niin sitten keksitään noitta hullunhauskoja väännöksiä nimestä ja keksimällä keksitään jotain muuta josta huudella.
Neiti Lemon
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Su Kesä 09, 2013 9:38 pm

Re: Joel Lilon käytös ja tausta

Viesti Kirjoittaja Neiti Lemon »

holmesin haamu kirjoitti: Täysin idioottimaista edes verrata M.Nykästä ja jotakin "gangsta" Banaania toisiinsa.

Toinen on moninkertainen olympiamitalisti ja toinen on huumeilla leikkinyt penska. Joel tappoi kaverinsa kanssa (tai käyttäisin sanaa MURHASI) tytön, jonka he olivat ensin houkutelleen Espanjaan. Eikä ollut ainoa tyttö, jota yritettiin houkutella. Olisiko ollut kivaa olla itse siellä mullan alla tai niellä huumeita kilokaupalla ja kun yksikin pussi hajoaa koneessa niin olet sen sileän tien kuollut? Sen jälkeen on vielä uhkaillut tytön isää yms. Viimeisillään hakee säälihuomiota netistä ja muualta.
Tällä juuri todistit sen tarkoittamani tekopyhyyden. Miten olympiamitali tekee ihmisestä paremman? Onko Pistorius vähemmän tappaja urheilutaustansa vuoksi? Vertailun tein siksi, että toinen on todistetusti väkivaltainen ja toisen väkivaltaisuudesta ei ole ilmennyt todisteita. Kummallakin päihdetausta.

Ei sillä, että tuntisin halua hakeutua kummankaan seuraan, mutta kyllä minusta Matti on pelottavampi. Ainakin naisia kohtaan. Mistä sen tietäisi, milloin taas napsahtaa? Köpekmanin kanssa samoilla linjoilla siinä, etten oikeastaan haluaisi puolustaa Joelia, sillä onhan hän idioottimaisesti käyttäytynyt, mutta mielestäni reaktiot häntä kohtaan ovat jokseenkin liioiteltuja ja... niin, osin tekopyhiä. Kyllä, avunanto ruumiin piilottamiseen on moraalitonta. Ei, se ei ole sama kuin tappoon osallistuminen.
Vastaa Viestiin