Espoon Matinkylän perhesurma - toukokuu 2005

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6378
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Espoon Matinkylän perhesurma - toukokuu 2005

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Su Elo 05, 2007 1:32 pm

Tämä tapaus sai minut oikeasti voimaan pahoin, kun luin tästä. Mies surmasi vaimonsa ja kaksi lastaan vain ja ainoastaan sen takia, että hän halusi salata 70 000 euron pelivelat. Tässä kaksi IS:n uutista aiheesta:
Ilta-Sanomat 9.2.2006 kirjoitti:Perheensä tukehduttanut espoolaisisä on tuomittu kolmesta murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Espoon käräjäoikeus luki tuomion tänään ja passitti 34-vuotiaan miehen saman tien vankilaan kärsimään rangaistustaan. Isä otti tuomion vastaan vaitonaisena.

Traagiset tapahtumat sijoittuvat viime vuoden toukokuuhun, jolloin insinööri-isä söi lääkkeitä ja joi viinaa jo aamutuimaan perheen asunnossa Espoon Matinkylässä.

Tämän jälkeen hän otti keittiöveitsen laatikosta ja löi nukkuvaa vaimoaan puukolla rintaan niin kovaa, että veitsi katkesi. Lopuksi mies vielä tukehdutti vaimonsa pitämällä tätä nenästä kiinni ja laittamalla käden suun eteen. Vaimonsa surmaamisen jälkeen isä tukehdutti nelivuotiaan poikansa ja seitsenvuotiaan tyttärensä samalla tavalla kuin oli jo tehnyt vaimolleen.

Mielentilatutkimuksen mukaan tuomittu Timo Antero Lukkarinen oli tekohetkellä syyntakeinen.

Syyttäjä Tapio Mäkinen korosti oikeudessa, että mies toimi tekohetkellä johdonmukaisesti ja määrätietoisesti. Jälkeenpäin hän muisti kaikki tapahtumat selkeästi. Mäkinen vaati Lukkariselle elinkautista kolmesta murhasta.

Teot olivat
vakaasti harkittuja


Surmatyö tapahtui perjantaina, mutta uhrit löytyivät vasta seuraavana maanantai-iltana. Surmatun vaimon omaiset huolestuivat ja soittivat paikalle poliisin, joka saapui Akselinpolun varrella sijaitsevaan asuntoon huoltomiehen kanssa.

Asunto oli sekainen ja verinen. Espoolaisisä makasi verisenä lattialla. Syyttäjän mukaan mies oli yrittänyt surmata itseään muun muassa viiltelemällä ja sähköiskulla.

Lukkarinen myönsi oikeudessa kolme tappoa.

- Lieventävänä seikkana pidän sitä, että hän on oma-aloitteisesti auttanut rikoksen selvittämisessä, puolustusasianajaja Pekka Eriksson sanoi.

Surmatyön taustalla oli huimat, jopa 70 000 euron pelivelat, jotka perheenisä halusi salata. Syyttäjä kuitenkin katsoi, että surmateko oli suunniteltu, koska miehen tietokoneelta löytyi laajennettuun itsemurhaan liittyviä tiedostoja.

Oikeus katsoikin, että teot olivat vakaasti harkittuja ja langetti elinkautisen tuomion.
Ilta-Sanomat 30.4.2007 kirjoitti:Perheensä tukehduttanut espoolaisisä tuomittiin maanantaina Helsingin hovioikeudessa elinkautiseen vankeuteen. Hovioikeus katsoi, ettei Espoon käräjäoikeuden reilun vuoden takaista tuomiota kolmesta murhasta ole aihetta muuttaa. 36-vuotias mies myönsi oikeudessa tappaneensa vaimonsa ja kaksi lastaan.

Traagiset tapahtumat ajoittuvat toissa vuoden toukokuulle, jolloin Timo Antero Lukkarinen otti lääkkeitä ja alkoholia perheen asunnossa Espoon Matinkylässä.

Tämän jälkeen hän otti oikeuden mukaan keittiöveitsen ja löi sillä sohvalla nukkunutta vaimoaan rintaan. Lopulta hän tukehdutti puolisonsa pitämällä käsiään tämän suun ja nenän edessä.

Kun vaimo oli kuollut, mies ohjasi poikansa keittiöön ja tukehdutti seitsenvuotiaan tyttärensä. Sitten oli nelivuotiaan pojan vuoro. Surmatöiden jälkeen mies yritti riistää hengen myös itseltään. Puolustuksen mukaan isä selvisi kuin ihmeen kaupalla.

Mies oli ennen veritekoja hakenut internetistä hakusanoilla itsemurhaan sekä lapsiin ja perheeseen liittyvää tietoa. Syyttäjän mukaan mies siis tiesi, mitä aikoo seuraavana aamuna perheelleen tehdä.

Puolustuksen tulkinta taas oli, että mies olisi ollut kiinnostunut, mitä vaimolle ja lapsille voisi tapahtua, jos isä tekee itsemurhan.

Näkemyseroja tekojen
raakuudesta ja julmuudesta


Puolustus korosti oikeudessa, että päätös perheen surmaamisesta syntyi välittömästi ennen tekoja ja hetken mielijohteesta. Surmatöitä ei tehty erityisen raa'alla tai julmalla tavalla, mikä oli syyttäjän kanta.

Puolustuksen mukaan ajatus perheen surmaamisesta syntyi tilanteessa, jossa perheenisä oli voimakkaasti ahdistunut ja sekava. Hän oli nauttinut lääkkeitä ja alkoholia kerätäkseen rohkeutta itsensä surmaamiseen.

Puolustus muistutti, että teon taustalla painoivat muun muassa patologinen peliriippuvuus, masennus, työkiireet sekä ongelmat kotona ja parisuhteessa.

Miehelle aiemmin tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan hän oli tekohetkellä syyntakeinen.

Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden perustelut vakaasta harkinnasta ja katsoi, että tekoja oli pidettävä myös erityisen raakoina ja julmina sekä käräjäoikeuden tuomiossa mainituilla perusteilla kokonaisuutena arvostellen törkeinä. Yksi hovioikeuden neuvos oli eri mieltä tekojen erityisestä raakuudesta ja julmuudesta.

Hovioikeuden mukaan surmatöitä ei tehty tarkoituksellisesti kovia tuskia aiheuttaen, kuolemaa pitkittäen tai erityisen rajua väkivaltaa käyttäen. Tekotavasta johtuen uhrit kuitenkin mitä todennäköisimmin tajusivat, mitä oli tapahtumassa ja kokivat sen vuoksi poikkeuksellista tuskaa ja kauhua. Tätä oli omiaan lisäämään se, että tekijä oli erityisen läheinen.

Hovioikeus piti voimassa omaisille määrätyt 30 000 euron korvaukset henkisistä kärsimyksistä. Surmatun naisen vanhempien ja siskon vaade oli yli tuplasti enemmän.
Viimeksi muokannut Aizerbaidzan, Ma Heinä 07, 2008 2:15 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

kahvitar
Wallander
Viestit: 1032
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 12:14 pm

Viesti Kirjoittaja kahvitar » Su Elo 05, 2007 3:51 pm

Tuo poika tukehdutettiin muistaakseni kesken aamiaismurojen syönnin. Isä otti pojan syliin ja laittoi kätensä tai muuta vastaavaa pojan suun eteen.

Sadie_Manson
Matlock
Viestit: 774
Liittynyt: La Kesä 23, 2007 7:02 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sadie_Manson » Su Elo 05, 2007 3:56 pm

Eikös näitä tällaisia tapauksia ole enemmänkin? siis joissa isällä napsahtaaja hän tappaa koko perheen, mukaanlukien itsensä?
Living is what scares me. Dying is easy. -Charles Manson

blackwidow

Viesti Kirjoittaja blackwidow » Su Elo 05, 2007 4:39 pm

,,,,,,
Viimeksi muokannut blackwidow, Ma Loka 08, 2007 1:16 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

kahvitar
Wallander
Viestit: 1032
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 12:14 pm

Viesti Kirjoittaja kahvitar » Su Elo 05, 2007 4:52 pm

blackwidow kirjoitti:Tulee mieleen toinenkin traaginen tapaus, jolloin porvoolainen perheenäiti ampui haulikolla miehensä, kaksi lastaan ja itsensä. Tapahtui kesäkuussa 2004. Tällöinkin motiivi oli perheen syvenevä taloudellinen ahdinko ja ylivelkaantuminen. :(
Juu tämä oli kanssa hirveä tapaus, Porvoossahan oli 2004 vuoden joulukuussa vielä toinen tapaus eli tämä, jossa yksinhuoltajaäiti Ronja Heino poltti kaksi pientä poikaansa piharakennukseen, nykyään istuu elinkautista. Näitä perhemurhia on yleensä vuosittain, joinakin vuosina useampiakin.

blackwidow

Viesti Kirjoittaja blackwidow » Su Elo 05, 2007 5:24 pm

........
Viimeksi muokannut blackwidow, Ma Loka 08, 2007 1:15 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

monk
Alokas
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2007 11:20 am
Paikkakunta: Mansester

Viesti Kirjoittaja monk » Ma Elo 06, 2007 2:59 pm

Eikös heinolassa joskus 90-luvun vaihteessa isä ampunut pienen pojan sekä teini-ikäisen tyttärensä sekä tietysti lisäksi itsensä?
Motiivina uhkaava avioero tai jotain.
Kuin hullua kuristaisi;)

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6378
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » To Maalis 27, 2008 7:41 pm

monk kirjoitti:Eikös heinolassa joskus 90-luvun vaihteessa isä ampunut pienen pojan sekä teini-ikäisen tyttärensä sekä tietysti lisäksi itsensä?
Motiivina uhkaava avioero tai jotain.
Off-topic, mutta menkööt...

Meinaatko tätä tapausta (uutisessa tosin molemmat uhrit ovat tyttöjä):
Helsingin Sanomat 19.10.1993 kirjoitti:Isä surmasi kaksi tytärtään ja itsensä Heinolassa

HEINOLA - Heinolalainen 1946 syntynyt perheenisä surmasi 1978 ja 1980 syntyneet tyttärensä ja itsensä perheen omakotitalossa Heinolassa maanantaina. Surmatyöt paljastuivat, kun perheen äiti palasi kello 16:n jälkeen töistä kotiin. Tutkimukset ovat kesken, eikä poliisi halua tässä vaiheessa paljastaa tapahtumien yksityiskohtia. (HS)

Nemesia
Poliisikoira Rex
Viestit: 576
Liittynyt: Su Loka 12, 2008 5:54 pm

Re: Espoon Matinkylän perhesurma - toukokuu 2005

Viesti Kirjoittaja Nemesia » Su Helmi 02, 2014 11:05 pm

^ Jaaha, murhaajilta pitäisi kieltää nimen vaihtaminen kokonaan jotta ihmiset ymmärtäisivät varoa. Toivottavasti uusi vaimo on tietoinen, mitä sulhaselta on odotettavissa.

HrZ
Alibin satunnaislukija
Viestit: 101
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 3:50 pm

Re: Espoon Matinkylän perhesurma - toukokuu 2005

Viesti Kirjoittaja HrZ » Pe Touko 30, 2014 10:26 am

..Nimen voi aina vaihtaa, mutta onneksi naama pysyy suuremmalla todennäköisyydella samana, muistan tuon "brutuksen" (kipparikallen vihollinen ;) samaa näköä, vähemman karvaa..
tyyppi ei koskaan ollut kovinkaan kohtelias, hieman vihaisen oloinen aina.

sebvet
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 49
Liittynyt: Ma Marras 25, 2013 6:08 pm

Re: Espoon Matinkylän perhesurma - toukokuu 2005

Viesti Kirjoittaja sebvet » Pe Touko 30, 2014 10:41 am

Onko tämä jäbä nyt laitettu riksussa kylmäksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014053 ... 5_uu.shtml

mitzy
Neuvoja-Jack
Viestit: 266
Liittynyt: Su Elo 14, 2011 7:32 pm

Re: Espoon Matinkylän perhesurma - toukokuu 2005

Viesti Kirjoittaja mitzy » Pe Touko 30, 2014 4:50 pm

sebvet kirjoitti:Onko tämä jäbä nyt laitettu riksussa kylmäksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014053 ... 5_uu.shtml
Ei kun taitaa olla Hakunilan perhesurmaaja joka on laitettu kylmäks. Löytyy lisää juttua tuolta omasta topicistaan.

TollRoad
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 222
Liittynyt: Ma Kesä 24, 2013 12:26 am

Re: Espoon Matinkylän perhesurma - toukokuu 2005

Viesti Kirjoittaja TollRoad » La Touko 31, 2014 6:31 pm

Apell edelleen avolla ja hengissä

Nemesia
Poliisikoira Rex
Viestit: 576
Liittynyt: Su Loka 12, 2008 5:54 pm

Re: Espoon Matinkylän perhesurma - toukokuu 2005

Viesti Kirjoittaja Nemesia » Ti Kesä 03, 2014 7:28 pm

Oisko kuvaa linkittää?

Mitri
Alokas
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Marras 19, 2013 11:57 pm

Re: Espoon Matinkylän perhesurma - toukokuu 2005

Viesti Kirjoittaja Mitri » Ke Kesä 04, 2014 12:48 pm

kuva myös kiinnostaa kun sukunimi Apell kuullostaa tutulta, voi olla tullu vastaan Keravan Vankilassa Elinkautisvankien osastolta (itse en tällä osastolla ollut, mutta putsarina tuttu paikka)

Vastaa Viestiin