Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Kysymys siitä, onko lapsi kuollut jo ennen syntymää tai sen aikana vai surmattu synnytyksen jälkeen, on yksi rikoshistorian vanhimpia. Ainakin aikoinaan asiaa tutkittiin sillä, että pienen vainajan keuhkot laitettiin veteen. Ne upposivat eri tahtiin riippuen siitä, olivatko ne ikinä ehtineet vetää ilmaa sisäänsä. Nykyään toki voi olla eksaktimpiakin menetelmiä kuin sanko vettä tutkia, onko keuhkorakkuloissa ollut ilmaa ikinä?
Ainoska
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 12:35 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Ainoska »

Noihin rahaongelmiin voisin yh-äitinä todeta että päivähoitomaksuihin vaikuttaa uuden puolison tulot eli päivähoitomaksuista voi tulla melko kohtuuttomat pienituloiselle yh-äidille jos menee avo/avioliittoon. Uusi puolisohan ei niistä maksuista ole mitenkään vastuussa vaan nimenomaan se oikea vanhempi, tässä tapauksessa äiti. Samaan tapaan voisi todeta tuosta toimeentulotuestakin. Ja asumistuesta. Lapsilisästäkin jää se yh-korotus pois kun on avoliitossa. Sitä en tiedä onko näillä asioilla tekoa kyseisen äidin rahaongelmien kanssa kun en tiedä koska on avoliittoon mennyt, tämän nykyisen kanssa ei ilmeisesti ainakaan ole ollut avoliitossakaan lapsen ollessa päivähoitoikäinen. Itse olin aikanaan aivan kusessa noiden maksujen kanssa avo- ja myöhemmin avioliittoon mennessäni, ei uusi puoliso niihin osallistunut (eihän ne hänen muksujaan ollut!), hänen rahansa meni niiden omien biologisten lastensa elättämiseen. Tällä naisella on ilmeisesti ollut lastenhoitoapuna omat vanhemmat (ja hyvä niin) koska myös kokemuksesta voin kertoa että uusi puoliso saatetaan katsoa hoitovelvolliseksi eli esim tukiperhe saatetaan ottaa pois uuden avioliiton perusteella. Näin meillä ainakin sossut teki.

Oma kuopukseni menehtyi 5kk:n iässä, syynä kätkytkuolema. Alustava ruumiinavaustulos tuli ennen hautajaisia jotka olivat viikon päästä kuolemasta (lapsi kuoli perjantaina ja hautajaiset seuraavan viikon lauantaina). Lopullinen tulos tuli noin 2,5kk:ssa. Sanottiin että pienet (ja poikkeukselliset) avaukset kiilaa järjestyksessä ohi. Olen myös jotenkin ymmärtänyt että keuhkoista näkee onko siellä käynyt ilmaa vaiko ei. Ja että tukehduttamisen jäljet olisi keuhkoissa hyvin selkeästi nähtävissä juuri sen perusteella mitä ne keuhkot sisältää. En tiedä kuinka pahassa kunnossa nuo ruumiit olivat eli en tiedä onko nuo asiat olleet kuinka helposti näistä ruumiista nähtävissä mutta on mielestäni ihan mahdollista että jonkinlainen alustava tulos ainakin osasta vainajia olisi jo voitu saada. Joku on joskus jollain kangastilkuilla tukehduttanut lapsensa ja silloinkin avauksessa löytyi keuhkoista kankaankuituja jolla tukehduttaminen tuli todistetuksi...
pikasso
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1414
Liittynyt: Ti Kesä 08, 2010 12:16 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja pikasso »

Tässä tapauksessa on kakki ne elementit, mitkä kiinnostavat ja satuttavat yhteiskuntaa ja kansalaisia: köyhyys, maahanmuutto, sosiaaliturva, työttömyys, ulosotto, lapset ja niiden hyvinvointi, media ja media, some, facebookki, kerrostalo ja vuokralla asuminen, pienyritys, kuolemat ja erityisesti murhat perheiden sisällä. Viranomaisten kanssa viriävät taistelut ja niiden julkituominen.Täälläkin on herkistytty kun yhteiskunnallista vastuuta on haluttu vetää esiin. Dramatiikkaa käytetään median joskus ihan hyvääkin esille tuomisen toimesta, mutta yksilöt pistää täinä kampoihin, että sinun tulee olla paras ja selviytyä yksin ja miksi et ymmärtänyt pyytää apua. Toinen asia sitten on, kuka saa apua jne. tässä on eriarvoisuutta.
Melkein veikkaan oikein ja olen surullinen, tästä ei tiedoteta enempää tai kerrota totuutta ja lukijalle jää ohut katsaus komeromurhaajasta. Tasapainoinen ja miellyttävä ihminen tavallinen murhasi ja pakasti sitten viisi lastaan tuosta noin vaan. Missä turvassa kenkään äiti tämän jälkeen. Silloin kun et ole mittarin kärjessä saatat olet pakkasen puolella.

Lämpimin terveisin.

Ei siis jäädä maahan makamaan vaan lähdetään jelppimään sitä naapuria.

Mistä voi ostaa soppatykin ?
Avatar
Leidi
Sofia Karppi
Viestit: 402
Liittynyt: Ma Marras 14, 2011 11:07 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Leidi »

IS:
Oulun tragedia

Synnytyssaleissa työskentelevät ammattilaiset ovat sitä mieltä, että kaikki ei nyt täsmää.
Koko Suomea tällä viikolla järkyttänyt tapaus, jossa oululaisen kerrostalon kellarikomerosta löytyi viiden lapsen ruumiit, on yhä täynnä avoimia kysymyksiä ja mystisiä yksityiskohtia.

Yksi niistä koskee lasten syntymistä. Viiden lapsen taposta epäilty 35-vuotias oululainen perheenäiti on kertonut synnyttäneensä kaikki viisi lasta yksin kotona.

Vaikka synnytys on usein raskas, kestoltaan pitkä, äänekäs ja joskus vaarallinenkin tapahtuma, äiti pystyi siis kertomansa mukaan hoitamaan sen viisi kertaa täysin ilman apua.

Synnytyssaleissa työskentelevät ammattihenkilöt pitävät tätä epätodennäköisenä.

"Kuulostaa aika uskomattomalta"

Synnytyssalien ammattilaiset eivät pidä todennäköisenä sitä, että yksi nainen olisi voinut synnyttää viisi lasta täysin yksin ilman apua.

Kätilöliiton puheenjohtaja Terhi Virtanen ei halua ottaa kantaa Oulun tragediaan, vaan hän kommentoi kotona yksin synnyttämisen riskejä yleisellä tasolla.

− Sanoisin, että yksin ilman avustajaa yhdenkin lapsen synnyttäminen on jo hirmuinen riski. Kuulostaa aika uskomattomalta, Terhi Virtanen sanoo.

Vaikka synnytyksissä sattuu äärimmäisen harvoin mitään vakavaa, Virtasen mukaan yksin kotona ilman avustusta synnyttämistä ei voi missään nimessä pitää turvallisena, helppona tai vaarattomana.

− Kaikkea mahdollista voi tapahtua. Synnytys ei ole mikään pikkujuttu, joka tuosta vain onnistuisi. Siihen liittyy laidasta laitaan riskejä sekä vauvan että äidin hyvinvointiin liittyen, Virtanen selittää.

Virtasen mukaan vauvan sydänäänet voivat romahtaa, istukka voi irrota kesken synnytyksen tai napanuora luiskahtaa esille. Myös äidin kannalta ilman kätilön apua synnyttäminen on hengenvaarallista.

− Äidit kuolivat ennen aikaan Suomessa ja vielä nykyäänkin kehitysmaissa kohtutulehdukseen tai synnytyksen jälkeiseen verenvuotoon, Virtanen muistuttaa.

Viiden lapsen taposta epäilty perheenäiti vangittiin torstaina Oulun käräjäoikeudessa. Poliisi ei tällä erää epäile muiden henkilöiden osallisuutta tapaukseen.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 51492.html
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Lisääntyihän ihmiskunta siihenkin aikaan, kun synnytykset tapahtuivat ihan normaalisti kotona tai kotiluolassa. Toki äitejä kuoli raskauksiin, mutta kyllä suurin osa silti selvisi useistakin synnytyksistä.
amaryllis
Alibin satunnaislukija
Viestit: 61
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2013 11:40 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja amaryllis »

Tuomion Pasuuna kirjoitti:Lisääntyihän ihmiskunta siihenkin aikaan, kun synnytykset tapahtuivat ihan normaalisti kotona tai kotiluolassa. Toki äitejä kuoli raskauksiin, mutta kyllä suurin osa silti selvisi useistakin synnytyksistä.
Kai niillä oli luola-aikoinakin joku avustaja synnytyksissä, sukulaisnainen tai yhteisön kätilö.
huikauhistus
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 2:39 am

Facebook osoite? Re: Poliisi

Viesti Kirjoittaja huikauhistus »

tasras kirjoitti:
Charlotta kirjoitti:Onko missään mainittu tämän teini-ikäisen pojan isästä? Koska ovat pojan äidin kanssa eronneet? Tällä voisi olla tärkeää tietoa siitä, miten surmaaja käyttäytyi esikoisen raskaudessa ja vauva-arjessa, kävikö äitiys- tai lastenneuvolassa?
Ainakin pojalla on äidin sukunimi. Facebookissa poika on merkannut itselleen siskon ja veljen, ja mietin voisiko olla sisarpuolia, mutta uskon noiden kuitenkin olevan vain pojan kavereita, jotka huvikseen merkannut. "Siskolla" ja "veljellä" on eri sukunimet keskenään, eikä mahdollista yhteistä isää löytynyt.
Oma veikkaus että totaali yh on ollut.

Parilta eri palstalta olen lukenut, että nainen olisi ollut aika.. öö.. vapaamielinen näin nätimmin sanottuna, mutta faktatietoahan mulla ei asiasta ole. Vihjailtu vaan että useita kumppaneita ollut.
Moni viittaa naamakirjaan, mutta miten löydätte ao jutut?
Linkkiä?

Kiitos!
Avatar
Leidi
Sofia Karppi
Viestit: 402
Liittynyt: Ma Marras 14, 2011 11:07 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Leidi »

Jos on yksin nuo lapsukaiset synnyttänyt ilman kivunlievitystä niin ovat tainneet olla helpohkoja synnytyksiä. Toisaalta ennenhän synnytettiin kotona joka tapauksessa. Jos ensimmäiset synnytykset olivat vaikeita ja hyvin kivuliaita, tuskin olisi hankkinut itseään vastaavaan tilanteeseen toiste.

En osaa sanoa. Saa nähdä, mitä tästä vielä paljastuu. :roll:

Nimimerkille huikauhistus: Naisen Facebook-profiilia ei löydy enää.
huikauhistus
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 2:39 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja huikauhistus »

Kiitos Leidi!
Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

amaryllis kirjoitti:
Tuomion Pasuuna kirjoitti:Lisääntyihän ihmiskunta siihenkin aikaan, kun synnytykset tapahtuivat ihan normaalisti kotona tai kotiluolassa. Toki äitejä kuoli raskauksiin, mutta kyllä suurin osa silti selvisi useistakin synnytyksistä.
Kai niillä oli luola-aikoinakin joku avustaja synnytyksissä, sukulaisnainen tai yhteisön kätilö.
Ei ennen vanhaan ole asuttu eikä eletty yksin, vaan ryhmissä ja yhteisöissä. Yksin asuminen ja eläminen on korkeintaan sata vuotta olemassa ollut länsimainen tapa. Koska ihmiset ovat ennen muinoin eläneet ryhmissä muiden kanssa, on niitä synnytyksissä avustaneita ollut enemmänkin kuin yksi nainen. Yhteisöissä on ollut tietäjiä, parantaja, lapsenpäästäjiä eli kätilöitä sekä lukematon määrä muita avustajia. Yleensä synnyttäjän luona on ollut suuri määrä naisia samaan aikaan, ja jokaisella oli oma tehtävänsä kyseisessä tapahtumassa.
Gods made heavy metal.
oldunion
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Ke Touko 08, 2013 10:01 pm
Paikkakunta: Karjala

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja oldunion »

Alibi 11/13 juttua 90-luvulla tapahtuneesta vauvasurmasta. Äiti oli salannut raskautensa, synnyttänyt lapsen itsenäisesti tappanut ja pakastanut sekä säilyttänyt kolme vuotta pakkasessa. Hyvin, hyvin samankaltainen tapaus. Uskon että tässä tapauksessa yhdistyy kaksi eri asiaa jonka summa on nämä pakaste-vauvat, nämä syyt ovat: Äärimmäinen välinpitämättömyys joka näkyy mm. kykenemättömyytenä hoitaa rahaasioit, raskaus addiktio (tiedän muutaman tapauksen jossa nainen on seonnut ja ruvennut synnyttämään kerran vuodessa) , ja kolmanneksi uskon että nainen joka raskauden aikana yrittänyt katsoa lähtisikö "isä" rakentamaan yhteistä tulevaisuutta. Aikabharva lähtee mihinkään yhden illan suhteesta seuranneeseen kotileikkiin.
"Oh, how i express myself, How do i express myself?
Well baby i BENCH PRESS myself, that how i Express myself!
oi kuinka itseani ilmaisen, kuinka itseäni ilmaisen?
Kuule kulta, PENKKIPUNNERRUKSELLA itseäni ilmaisen, niin minä itseni ilmaisen!"
Severin A
Jack Bauer
Viestit: 988
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:09 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Severin A »

Taitaa olla pakko palata takaisin menneeseen aikaan ja silloisiin lapsensurmiin...

Yleinen sukupuolimoraali löystyi, kun avioliiton ulkopuolinen seksisuhde lakkasi olemasta kuolemantuomioon päätyvä rikos. Ns. vapaista suhteista nainen kantoi tuomitsevaa leimaa hautaan asti ja myös lasta rangaistiin vanhempiensa teosta. Moraalinen paheksunta väistyi Suomessakin vasta 70-luvulla pikkuhiljaa.

Avioton lapsi heikensi naisen mahdollisuuksia päästä osalliseksi nk. hyviin naimakauppoihin. Jos lapsia syntyi isättöminä enemmän, kutistuivat mahdollisuudet olemattomiin. Niinpä salaa synnytykset ja lasten surmat lisääntyivät samassa suhteessa kuin sukupuolimoraali löystyi. Yksin synnyttäneiden äitien kuolintilastot eivät kuitenkaan poikkea oleellisesti avustettujen äitien kuolintilastoista. Raskaudet salattiin, yksin synnytettiin ja kiinni jäätiin vasta, kun lapsen ruumis löydettiin. Voi vain arvailla, paljonko vastasyntyneiden surmia jäi paljastumatta, kun lapsen ruumiin piilotus onnistui, eikä sitä koskaan löydetty.

Menneinä aikoina vauvan surmaamiseen ei "tarvittu" psyykkisiä syitä, vaikka ehkä osassa on ollut niitäkin taustalla. Syyksi riitti tietoisuus tulevasta "elinkautisesta" leimasta. Toiset olivat vahvempia kestämään häpeää kuin toiset. Myös naisen asema yhteisössään vaikutti osaltaan "häpeärangaistukseen".

Onko ihminen siis noin sadassa vuodessa degeneroitunut niin paljon, että yksin synnyttäminen on luokiteltavissa jonkilaiseksi ihmeeksi? Synnyttämisen riskit ovat kuitenkin samat, synnyttipä kotona tai sairaalassa. Edelleenkin äitejä ja lapsia kuolee, vaikka synnytys tapahtuu sairaalassa. Luvut vain ovat toiset.
Älä oleta
Marita
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Pe Kesä 06, 2014 7:01 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Marita »

Kolmen lapsen äitinä mietin vielä sitä, että synnytyksen jälkeen on vielä ns. lapsivuodeaika.
Ainakaan omalta aviomieheltä ei mielestäni ole mahdollista pystyä salaamaan synnytyksen jälkeistä olotilaa.

Siis jos ajatellaan, että itse raskauden olisi kyennyt salaamaan, vaikka uskomattomalta sekin tuntuu.

*
Nimimerkille huikauhistus: Googlettamalla naisen nimellä löydät ylilauta.org sivun, jossa suurin osa on täysin ala-arvoista keskustelua, mutta joukossa naisen fb-sivulta napattuja kuvia ja päivityksiä.
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1795
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

vähämäyrä kirjoitti:Luin aikoinaan sen opettaja-jupakan yhteydessä, että turkkilaiset ei välttämättä halua lapsia suomalaisten kanssa, mutta pyrkivät naimisiin. Olen kuullut tapauksesta, jossa kehitti riidan tyhjästä samana päivänä,kun oli saanut suomen kansalaisuuden avioliiton ansiosta ja ilmoitti ottavansa eron. Osaavat hurmata, mutta totuus oli karu. Lähettävät rahaa omilleen.













hkä pakastimestakin
Minä taas olen kuullut tapauksesta, jossa turkkilainen mies ja suomalainen nainen ovat saaneet yhteisiä lapsia. Metka juttu, vai mitä?
Viestisi loppu on sitten sitäkin mielenkiintosempi. Löytyikö pakastimestakin turkkilaisia sukulaisia, vai mitä? :roll:

Niille, jotka syyllistävät täällä jo tekijän äitiä ja/tai siskoa ja myös poikaa, en jaksa enää edes sanoa mitään. Etenkin, kun lienevät juuri niitä tapauksia, jotka eivät lue ketjua kokonaisuudessaan, vaan tulevat vaan heittämään omia kommenttejaan, kun siltä tuntuu. Lukisivat edes uutisista sitä, mitä poliisi EI epäile.
~enigma~
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: Pe Kesä 06, 2014 3:44 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja ~enigma~ »

En ole ihan uusi täällä, vaikka jouduinkin tauon jälkeen näköjään rekisteröitymään, mutta…

Muutamia huomioita:

Facebook-profiili: Ehdin silmäillä läpi ennen sulkeutumista. Silmiinpistävää tosiaan profiilin julkisuus. Ei ole tavallista mitenkään. Kyseessä siis tuntuisi olevan rooli, jota X haluaa hyvin julkisesti - ja korostetusti - ylläpitää. Tarkoituksella, tietoisesti tai tiedostamatta, luotu mielikuva. Profiilin perusteella nk. tavallinen ja tavallisen empaattinen jne. Vähän korostetun tavallinen. Huomionhakuinen, mutta turhaan, kovin suurta kommenttitulvaa ei näkynyt. Itse kiinnitin huomiota erään linkin kuvatekstiin ja olen sitä miettinyt. En viitsi kirjoittaa auki enempää, mutta kiinnittiköhän kukaan muu tuohon huomiota..?

Jotain depersonalisaatiota, persoonallisuushäiriötä, jakautunutta persoonallisuutta tuntuu, että olisi taustalla. Psykopatia ei tätä mielestäni selitä, jonkinlainen persoonallisuushäiriö, jossa narsismin piirteitä myös, ehkä. Ihan mielenkiintoisia teorioita ja ajatuksia on täällä heitetty ilmoille. Kuten vauvojen sukupuoli, olisiko pitänyt olla tyttöjä? Glorifioitu äidinrakkaus (esikois?)poikaa kohtaan, jota uhkaamaan ei uutta poikaa saisi tulla? Kuvitelma, että tämän takia tekee “oikein”, kun ei salli rakkaalleen kilpailijoita?

Tavallaan harmillista, vaikka ymmärrettävää, että tapauksesta tihkuu niin vähän tietoja. Todennäköisesti ne jäävätkin vähäisiksi. Toki on yksityisyyden suoja ja etenkin pojalle soisi kaiken suojan. Toisaalta tässä yhteiskunnassa kaikenlainen individualismi on mennyt jo liian pitkälle. Jos viattomia vauvoja kuolee, se on tavallaan jo yhteiskunnallinen asia, ihan kaikkien asia.
The owls are not what they seem
Vastaa Viestiin