38v miehen surma Kuopion Kelloniemessä 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1840
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

38v miehen surma Kuopion Kelloniemessä 2014

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Jostakin syystä poliisi on vaitelias tapauksesta. Yleensä sentään kerrotaan missä päin kaupunkia on tapahtunut.


http://www.savonsanomat.fi/savo/mies-lo ... ta/1865445

Noin 38-vuotias kuopiolaismies on löydetty kuolleena kerrostaloasunnosta Kuopiossa tänään perjantaina.

Rikospaikkatutkinnassa kävi ilmi, että mies on kuollut väkivaltaisesti.

Poliisi tutkii tapausta tappona ja on ottanut päivän kuluessa kiinni kaksi kuopiolaismiestä, joiden osuutta kuolemantapaukseen selvitellään.

Poliisi tiedottaa tapauksesta seuraavan kerran lauantaina.
Buy the ticket, take the ride!
johnny rebel

Re: Mies löytynyt surmattuna Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja johnny rebel »

Odotetaan vaan ku kolikko tulee taas tänne huutelee, on päässyt linnast istuttuaan muutaman kuukauden, koht on asiaa huh. tollasia paskanaamoja ei ennen olllut mut nyt niit on! Isona egona et oon ollu linnas...oo no kuka ei ois ollu mut joku roti ku koittaa lätistä asiasta ku asiasta:( Huh huh..

Ainiin tiedän yhden jannun joka on kiinni ei ole kolikko :) -j k epäily?
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Mies löytynyt surmattuna Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedote: toinen miehistä on vapautettu, toista esitetään vangittavaksi ryöstöstä ja taposta.
Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1840
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Mies löytynyt surmattuna Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Muuten on vähäistä tiedottaminen. Ei mainintaa missä päin kaupunkia kuten yleensä ja se ihmetyttää.
Buy the ticket, take the ride!
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Mies löytynyt surmattuna Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Haarahaukka kirjoitti:Muuten on vähäistä tiedottaminen. Ei mainintaa missä päin kaupunkia kuten yleensä ja se ihmetyttää.
Savon Sanomien mukaan teko on tapahtunut Kelloniemessä.
gottis111
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2014 5:44 am

Re: Mies löytynyt surmattuna Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja gottis111 »

joo, huhu kertoisi että uhri olisi jukka k ja tekijä ryyppy/pillerin napsija kaveri nedo(mika n).elikkä taas aivan turha kaato.no tekijä taas pääsee rehvastelemaan tällä kaadolla niinkuin edelliselläkin.edellinen uhri -90luvulla samanlainen ressukka puliukko kuin jukka k nyt...edellisen kohdalla rehvasteli kuinka oli "joutunut"tekemään töitä kaadon eteen.TOSIASIASSA kuinka paljon "työtä" vaaditaan tiedottomassa tilassa olevan kuristaminen.oikeesti tosi pelle koko ukko ja miehellä skitso todettuna eikä käytä lääkitystä.luulee olevan joku "tekijämies"
agent orange
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: La Marras 09, 2013 12:35 am

Re: Mies löytynyt surmattuna Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja agent orange »

gottis111 kirjoitti:joo, huhu kertoisi että uhri olisi jukka k ja tekijä ryyppy/pillerin napsija kaveri nedo(mika n).elikkä taas aivan turha kaato.no tekijä taas pääsee rehvastelemaan tällä kaadolla niinkuin edelliselläkin.edellinen uhri -90luvulla samanlainen ressukka puliukko kuin jukka k nyt...edellisen kohdalla rehvasteli kuinka oli "joutunut"tekemään töitä kaadon eteen.TOSIASIASSA kuinka paljon "työtä" vaaditaan tiedottomassa tilassa olevan kuristaminen.oikeesti tosi pelle koko ukko ja miehellä skitso todettuna eikä käytä lääkitystä.luulee olevan joku "tekijämies"

ai tämä oli taas tätä valopää porukkaa, jotenkin arvasin. mut eihän jk missään kelloniemessä asunut. tosin äkkiä ne asunnot vaihtuu.
Colicco
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: Ke Heinä 16, 2014 6:14 pm

Re: Mies löytynyt surmattuna Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja Colicco »

johnny rebel kirjoitti:Odotetaan vaan ku kolikko tulee taas tänne huutelee, on päässyt linnast istuttuaan muutaman kuukauden, koht on asiaa huh. tollasia paskanaamoja ei ennen olllut mut nyt niit on! Isona egona et oon ollu linnas...oo no kuka ei ois ollu mut joku roti ku koittaa lätistä asiasta ku asiasta:( Huh huh..

Ainiin tiedän yhden jannun joka on kiinni ei ole kolikko :) -j k epäily?
Harmittaako kun et voi enää lähettää privoja missä kehut olevasi ylläpitäjä ja ties mitä?
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17208
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies löytynyt surmattuna Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Yli 10 vuoden pyttytuomio napsahti
Tappaja palasi varastamaan uhrinsa sormukset


45-vuotias kuopiolaismies tappoi kaverinsa seitsemällä veitsenpistolla.

Tappaja oli päättäväinen. Uhri yritti puolustautua. Hän sai torjuttua osan lyönneistä. Osa iskuista osui siksi raajoihin.

Kaksi pistoista osui kuitenkin ylävartaloon ja yksi vatsaan. Sydämen lävistänyt pisto tappoi uhrin.

Teko sattui uhrin asunnossa, johon uhri ja Mika Kristian Neuvonen olivat saapuneet kahta tuntia aiemmin.

Molemmat miehet olivat päihtyneitä. Tiedossa ei ole järkevää syytä, mikä laukaisi ystävien välisen riidan.

Erikoiseksi viime elokuussa Kuopion Kelloniemessä tapahtuneen henkirikoksen tekee kaksi seikkaa: Neuvonen poistui paikalta, mutta palasi kohta takaisin varastamaan kuolleen ystävänsä omaisuuden sekä se, että Neuvonen on tappajana rikoksen uusija.

Uhrin lapselle korvaus

Asuntoon palattuaan Neuvonen riisti vainajan sormista yhdeksän kultasormusta. Hän vei asunnosta myös älypuhelimen sekä lähes uuden hifi-vahvistimen.

Neuvonen napattiin kiinni seuraavana päivänä. Poliisi takavarikoi hänen hallustaan löytyneet kolme sormusta.

Pohjois-Savon käräjäoikeus määräsi maanantaina antamallaan päätöksellä sormukset palautettavaksi oikealle omistajalleen eli uhrin kouluikäiselle pojalle.

Samalla tuomiolla Neuvonen määrättiin korvaamaan kadoksiin jääneestä omaisuudesta pojalle 2 000 euroa sekä maksamaan pojalle kuolemantapauksen aiheuttamasta järkytyksestä kymmenen tuhannen euron korvaus.

"Vaarallinen muille"

Neuvonen sai ensimmäisen tappotuomionsa vuonna 1994. Hän on sittemmin syyllistynyt myös törkeään pahoinpitelyn, törkeään ryöstöön ja ollut osallisena eräissä muissakin räikeissä rikoksissa.

Syyttäjän käsityksen mukaan Neuvosen teot liittyvät hänen arvaamattomaan ja impulsiiviseen luonteeseensa.
- Sehän käy ilmi tästä tuomiostakin.

Maanantaina antamallaan päätöksellä Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi Neuvosen kymmenen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomio luettiin taposta ja varkaudesta.

Oikeus katsoi Neuvosen olevan erittäin vaarallisen toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle. Neuvosen rangaistus on ns. pyttytuomio. Oikeus määräsi, että se on suoritettava kokonaan vankilassa.

Alioikeuden uunituore ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen.


Maanantai 15.6.2015 klo 21.02
Iltalehti
Että tälläinen tapaus... Hoviin menee.

Nyt sitten penkomaan jotta mikäs se oli Neuvosen aikaisempi henkirötös ja nämä ryöstelyt. Levoton luonne, liekö koulukiusattu, vai muuten vaan poikennut kaidalta tieltä alituiseen?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Mies löytynyt surmattuna Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Google-haulla Mika Kristian Neuvonen löytyi kolme uutista Neuvosen aiemmista rötöksistä.

Varhaisin juttu on Kalevan uutinen 4.1.2002:

"Rovaniemen hovioikeus pysytti tuomioiden pituuksien osalta ennallaan muhoslaisen Osuuskauppa Koskiseudun Sale-myymälässä myymälänhoitajaa haulikolla uhanneiden kuopiolaisen Mika Kristian Neuvosen ja suonenjokilaisen Mika Jussi Karjalaisen tuomiot.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi molemmat kahdeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankilaan. Kumpikin sai tuomion törkeästä ryöstöstä. Käräjäoikeus katsoi Karjalainen lisäksi syyllistyneen varkauteen.

Tuomitut ryöstivät myymälän viime vuoden huhtikuun 29. päivä. He saivat kassasta saaliikseen 521,67 euroa (3 101,70 markkaa). Lisäksi Karjalainen otti asiakkaana olleen henkilön lomapakon, jossa oli rahaa ja muuta omaisuutta yhteensä 157,42 euroa (936 markkaa). Hovioikeus katsoi, että varkaus sisältyy ryöstöön.


- -"

Neuvonen on esiintynyt Kalevan uutisissa myöhemminkin. Ko. lehti uutisoi 2.2.2007 Neuvosen tuomiosta ns. Kuopion kyyditysjutussa:

"Kuopion käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kolme miestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Käräjäoikeus katsoi, että kolmikko pahoinpiteli eteläsuomalaisen viisikymppisen miehen Kuopiossa elokuussa 2005. Uhri sullottiin henkilöauton takakonttiin ja kuljetettiin Petoselta Kuopionlahden rantaan, missä vangittu pääsi pakenemaan uiden.

Vastaajat kiistivät syytteet. Myös asianomistaja vähätteli tapahtumia oikeudessa ja pyrki syyttämään niistä itseään. Käräjäoikeuden mukaan vähättely ei kuitenkaan ollut uskottavaa. Oikeuden mielestä käytös johtui pelosta.

Käräjäoikeus tuomitsi 37-vuotiaan Mika Kristian Neuvosen kolmeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen. Timo Juhani Laajakallio, 34, sai kahden vuoden ja kymmenen kuukauden tuomion ja 42-vuotias Juha Pekka Kling kolmen vuoden tuomion. Klingin syyksi luettiin myös kätkemisrikos, ampuma-aserikos ja pahoinpitely.
"

Savon Sanomat taas uutisoi 11.11.2010 Itä-Suomen hovioikeuden tuomiosta, joka koski erästä velanperintäreissua:

"Miesnelikko oli pakottanut erään miehen siirtymään ravintolan tyhjään toiseen kerrokseen syyskuussa 2009 Kuopiossa. Joukko oli kovistellut miestä aseella ja puukolla uhaten maksamaan velkansa. Yksi oli vääntänyt mieheltä sormen sijoiltaan. Mieheltä oli viety muun muassa lompakko, rahat, luottokortti ja puhelin.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 30-41-vuotiaat miehet viime helmikuussa vajaan kahden vuoden vankeusrangaistuksiin muun muassa pakottamisesta. Itä-Suomen hovioikeus katsoi teon ryöstöksi.

Hovioikeus tuomitsi Niklas Jouko Petteri Materon 2 vuodeksi 6 kuukaudeksi, Mika Kristian Neuvosen 2 vuodeksi 2 kuukaudeksi ja Miika Terho Ilmari Haapalaisen 2 vuodeksi sekä neljännen miehen vuodeksi ja 5 kuukaudeksi vankeuteen.
"

-------------------------------------------------------------------

Muuttuuko Neuvonen uudeksi ihmiseksi nyt saamansa pyttytuomion aikana vai jatkaako samalla polulla hautaan asti?


EDIT: Lisätty Muhoksen myy­mä­lä­ryös­töjuttu.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17208
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies löytynyt surmattuna Kuopiossa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Doctor Lecter kirjoitti:Iltalehdestä:
"Vaarallinen muille"
Neuvonen sai ensimmäisen tappotuomionsa vuonna 1994. Hän on sittemmin syyllistynyt myös törkeään pahoinpitelyn, törkeään ryöstöön ja ollut osallisena eräissä muissakin räikeissä rikoksissa.
Aizerbaidzan kirjoitti:...Neuvosen aiemmista rötöksistä.
...
Tuomitut ryöstivät myymälän viime vuoden huhtikuun 29. päivä. He saivat kassasta saaliikseen 521,67 euroa (3 101,70 markkaa). Lisäksi Karjalainen otti asiakkaana olleen henkilön lomapakon, jossa oli rahaa ja muuta omaisuutta yhteensä 157,42 euroa (936 markkaa). Hovioikeus katsoi, että varkaus sisältyy ryöstöön.[/i]
...
Muuttuuko Neuvonen uudeksi ihmiseksi nyt saamansa pyttytuomion aikana vai jatkaako samalla polulla hautaan asti?
Tappotuomio saatu 1994, vapaana ja ryöstelemässä vuoden 2001 huhtikuussa, ts lusinut puolet max 12 vuoden tuomiosta.

Ei, ei muutu miksikään. Ehkä joskus yli 6-kymppisenä sairastuttuaan ryhtyy vaatimaan yhteiskunnalta hoitoa, palveluita ja myötätuntoa. Niinhän siinä usein käy. Entäpä jos olisi vanhana miehenä kaupassa asioimassa ja ryöstäjät veisivät myös hänen lompakkonsa... Huutaisiko suureen ääneen kokeneensa vääryyttä?

Saatiin Neuvosen CV tähän ketjuun oikein sopivasti.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
85194
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Maalis 02, 2016 1:55 pm

Re: 38v miehen surma Kuopion Kelloniemessä 2014

Viesti Kirjoittaja 85194 »

kommentoin hiukan tätä 2014 vuonna sattunutta neuvosen tekemää tappoa...tänne kirjoitetut kommentit asiaan liittyen eivät läheskään kaikki pidä paikkaansa!! toiseksi haluan myös sanoa että jk (nedon uhri)ei ollut todellakaan mikään ressukka,joku näin oli kirjoittanut tänne.olen ikuisesti nedolle vihainen koska riisti poikani isältä hengen!!!!
Avatar
Sajaki
Jack Bauer
Viestit: 987
Liittynyt: Pe Maalis 19, 2010 8:53 pm
Paikkakunta: Left-hand path

Re: 38v miehen surma Kuopion Kelloniemessä 2014

Viesti Kirjoittaja Sajaki »

85194 kirjoitti:kommentoin hiukan tätä 2014 vuonna sattunutta neuvosen tekemää tappoa...tänne kirjoitetut kommentit asiaan liittyen eivät läheskään kaikki pidä paikkaansa!! (...)
Et kuitenkaan halua yksityiskohtaisemmin kertoa, että mikä ei pidä paikkaansa? Jos haluat jotain väärinkäsityksiä siis oikoa. On myös aivan normaalia että keskustelupalstoille ilmestyy joka aiheeseen "tietäjiä", jotka väittävät omaavansa sitä ainoaa oikeaa faktaa. Niiden seulominen asiasta oikeasti tietävistä on joskus helppoa, joskus äärimmäisen vaikeaa.
"Karkea kysymys koko kriminaalipolitiikan historian ajan on ollut, onko rikoksiin syyllistynyt (tai muuten poikkeava) henkilö paha vai hullu."
Avatar
Kalle-Ville
Adrian Monk
Viestit: 2618
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Re: 38v miehen surma Kuopion Kelloniemessä 2014

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

Doctor Lecter kirjoitti: Ma Kesä 15, 2015 10:15 pm Yli 10 vuoden pyttytuomio napsahti
Tappaja palasi varastamaan uhrinsa sormukset


Teko sattui uhrin asunnossa, johon uhri ja Mika Kristian Neuvonen olivat saapuneet kahta tuntia aiemmin.

"Vaarallinen muille"

Neuvonen sai ensimmäisen tappotuomionsa vuonna 1994. Hän on sittemmin syyllistynyt myös törkeään pahoinpitelyn, törkeään ryöstöön ja ollut osallisena eräissä muissakin räikeissä rikoksissa.

Syyttäjän käsityksen mukaan Neuvosen teot liittyvät hänen arvaamattomaan ja impulsiiviseen luonteeseensa.
- Sehän käy ilmi tästä tuomiostakin.

Maanantaina antamallaan päätöksellä Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi Neuvosen kymmenen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomio luettiin taposta ja varkaudesta.

Oikeus katsoi Neuvosen olevan erittäin vaarallisen toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle. Neuvosen rangaistus on ns. pyttytuomio. Oikeus määräsi, että se on suoritettava kokonaan vankilassa.


Mitähän tälle "erittäin vaarallisen toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle" olevalle kaksinkertaiselle henkirikolliselle kuuluu, vai kuuluuko enää mitään, kun hänestä ei ole kuulunut pitkiin aikoihin.
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8310
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: 38v miehen surma Kuopion Kelloniemessä 2014

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Nythän Neuvonen vasta valmistautuu vapauteen, siksi on ollut hiljaista. Seuraavan 5 vuoden kuluessa varmasti kuuluu uutisia tekemisistään.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Vastaa Viestiin