HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Vespa velutina
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2012 8:41 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Vespa velutina »

kuolema kirjoitti: NiceLogin tiedostomuoto on kyllä ihan ei-pakkaava.
Arvostan tietämystäsi äänen tallentamiseen liittyen. En tässä kyllä täysin usko sinua. Miksi? Koska oikeudessa todistanut ihminen väittää järjestelmän tallentavan äänen pakattuna. Voi olla, että todistaja puhuu muunneltua totuutta, mutta miksi puolustus olisi halunnut raijata aitioon tyypin, joka väittää tällaista, jos se ei ole totta? Oliko kyseessä pelkkä spekulaatio? Eihän se hyödytä heitä mitenkään. Ei tämä kyllä hyödytä syyttäjiäkään. Heidänkin kannattaisi korostaa, että nauhan laatu on täysin priimaa.

Häkepuhelun hyvä tallentuvuus olisi nimenomaan Annelin etu. Jos hän on syytön, olisi helkkarin hyvä, että nauhalta kuuluisi ulkopuolinen. Sehän todistaisi hänet syyttömäksi. Jos hän on syyllinen, olisi hyvä, että nauha toistaisi hänen upeasti suunnittelemansa etukäteisnauhan ja harhautusjuoksut täydellisesti. Muutenhan hän olisi tehnyt ne turhaan.

Ei kai kukaan voi väittää, että nauhan laatu on erinomainen? Että jos takkahuoneessa kissa haukottelisi, tämä olisi tallentunut nauhalle? Tallennuksessa on kahden sekunnin tauko, ääni kiertää metallisena, kun tyttö on luurissa, juuri mitään ei kuulu. Nauhan laatu on surkea.

Olen antanut itseni ymmärtää, että vuonna 2006 hätäkeskuspuheluiden tallennusjärjestelmä oli antiikkisempi kuin se on tänään, "kehitys kehittyy". On paljon mahdollista, että silloin NiceLogin tiedostomuoto oli pakkaava, mutta ei ole enää. Uudistus tehtiin joskus 2008 tai 2009, googlaamalla ehkä saisi valaistusta asiaan tai sitten ei. Nimenomaan hätäkeskuspuhelut pitäisi voida tallentaa siten, että taustaäänetkin kuuluvat ja akustiikka on kuin kirkonpenkissä.

Jos kaikki äänet tallentuivat nauhalle optimaalisesti, niin Annelikaan ei voinut astaloida Jukkaa puhelun aikana. Olisihan ne sirpaleet hänenkin jalkojensa alla narskuneet.
Aasianherhiläinen Vespa velutina on hieman pienempi kuin eurooppalainen herhiläinen. Tulokkaan erityistuntomerkki on keltaiset jalat.
Konsta Apeli
Harjunpää
Viestit: 327
Liittynyt: La Syys 17, 2011 4:17 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Konsta Apeli »

Kuolema toivoi:

Nauhan tiettyjä kohtia odottaen ja kysymyksiä, mitä mieltä olen jostain tietystä äänestä kohdassa xx:xx. :)[/quote]

Siispä: Mitä sinun mielestäsi kuuluu/tapahtuu ajassa 2.39 ja siitä eteenpäin. Eli kun tyttö sanoo: Nyt siel puhutaan taas, kumea kuin raskaan oven kolahdus isossa tilassa (IMO), ja sen jälkeen noin 2.42: ÖIH mekaaniselta ääneltä vaikuttava ölähdys, joka jatkuu Annelin äänellä: ok-ok, onksielt tulosjoku
Onko tuo siis puhtaasti Annelin ääni, vai kiertääkö se öhkäisy vaikka sen kakkosluurin kautta, ennenkuin Annelin peukku ehtii Mute-näppäimelle? :roll:
Ceterum Censeo
Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella radionauhuri
kuolema
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema »

Vespa:

Siis noihin selkeys-asioihin, mitä sieltä kuuluu hiljaisesti tai mitä ei kuulu tai miksi joku ääni on "puuroa", niin niihin ei tuo NiceLog vaikuta lainkaan. Se on kiinni enemmänkin siitä puhelimen mikrofonista ensisijaisesti. Ja toissijaisesti tietenkin juuri siitä, että taajuuskaista on puhelinliikenteessä niin kaponen (eli jos sanoit sen 300-3'500Hz puhelimelle, kun ihminen kuulisi teoriassa kaiken sieltä 20-18'000Hz, jos vaan äänentoistolaitteet riittäisi tuon toistamaan).

Häkepuhelut tulevat jatkossa olemaan yhä surkeampia ja se johtuu juuri siitä, että ne soitetaan kännyköillä ja tosiaan kohinan ja hälynvaimennusalgoritmit ovat hävittäneet sieltä ne taustaäänet pois - siis kokonaan - ei auttaisi vaikka kuinka yrität volumea kääntää kovemmalle, kun niitä ei vain enää oo siellä taustalla kun puhelimesta se signaali lähtee mastolle...

Mitä tulee NiceLogin pakkaavuuteen, niin googlasin... ja tuota noin.. mitenkä sen nyt sanoisi... :) Se ei "pakkaa" sitä ääntä, kuten esim. MPEG (MP3), mutta sen dynamiikka on rajoittunut. Eli varmaankin se todistaja on puhunut ennemminkin siitä, että puhutaan kapeasta taajuuskaistasta ylipäätään puhelimen kanssa ja sitä kutsutaan "pakkaukseksi" hieman virheellisesti.

Käytännössä jos sillä NiceLogin käyttämällä AUD-formaatilla (ADPCM) enkoodaisi musiikki-CD:n, niin se laatu jää jälkeen silloin alkuperäisestä. Laitan jossain vaiheessa vaikka esimerkin, mitä niille käy, jos tarttee... En löytänyt pikaisesti mitään esimerkkiä tai tarkempia specsejä.

MUTTA JOO: Koska nyt tuo häke-tallenne on valmiiksi jo erittäin kapealla taajuuskaistalla, niin tuon ADPCM:n 4bitin rajoitus ei pitäisi tulla vastaan mitenkään! Eli näin ollen en usko NiceLogin huonontavan alkuperäistä ääntä kuin korkeintaan teoriatasolla - käytännössä eroa ei voi kuulla, vaikka mitä tekisit.

Tässä on englanniksi tällainen tiivistelmä (josta taisi jäädä kyllä joku kappale pois, mutta tuon ADPCM:n idea selostettuna):

"Short for Adaptive Differential Pulse Code Modulation, a form of pulse code modulation (PCM) that produces a digital signal with a lower bit rate than standard PCM. ADPCM produces a lower bit rate by recording only the difference between samples and adjusting the coding scale dynamically to accommodate large and small differences. Some applications use ADPCM to digitize a voice signal so voice and data can be transmitted simultaneously over a digital facility normally used only for one or the other."
peikonlehti
Roger Murtaugh
Viestit: 854
Liittynyt: To Touko 30, 2013 3:11 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja peikonlehti »

Palaan teemaan mäiskintä.

MTV:n toimittajan mukaan:"Nyt tuomari ottaa puheenvuoron. Hän kysyy, näkikö Auer, millä välineellä ikkuna rikottiin. Auer ei tiedä. Seuraavaksi hän kysyy, näkikö Auer minkälaista väkivaltaa tekijä kohdisti Lahteen. Auer ei osaa vastata."

Häkelitterointi: "Joku tuli ikkunast sisää ja hakkaa puukol mun miestäni. Muaki on hakattu."

Eikö huppumies tikannutkaan JL:a puukolla? Mitä mäiskintää oikein on kuulunut? Mistä AA tietää murhaajan toimineen konemaisesti robotin lailla ellei ole nähnyt, millaista väkivaltaa hän käytti? Kuuloko tämän kertoo?
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9310
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Sanon suoraan, etten ymmärrä tallennusjärjestelmistä mitään, mutta keskusrikospoliisin äänitutkija Tuija Niemi on todennut Satakunnan käräjäoikeudessa vuonna 2013 mm., että vuonna 2006 tallenteet tehtiin pakattuna ja taajuuskaista oli kapea ja että s-äänteen ylä-äänteet suodattuvat pois.

Olen työni puolesta vastaanottanut puheluita, joissa linjan toisessa päässä oleva henkilö kärsii ja valittaa taustallaan samanaikaisesti ilmenevästä häiritsevästä melusta. Puhelimessa pystyy kyllä aistimaan hyvin soittajan tuskan, vaikka välttämättä taustamelusta ei välity mitään kovin kummoista ääntä linjan toiseen päähän.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10917
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Hemmin todistus 2013 lasinpalojen päälle astumisen aiheuttamista äänistä:
Syyttäjä (Valkama, Kulmala?): Sanoitte tuossa että mitä sielt on mahdollisesti sitniiku jäänyt pois ylä-ääniä ja alaääniä, sanoitte että tämmöset niinku lasin äänet tai oliksse lasin kilinät tai tällaset olis voinut jäädä pois niin. Tos nyt tekin viittasitte tohon rekonstruktioon mikä on tehty siel niin siel nyt kuulee kuitenkin, tällaset lasinpalojen napsahdukset kuuluu että...
Hemmi: Joo niin tossa niinku näki että tommonen 2,5 kilohertsiä eli 2500 viel kuulu mutta sieltäkin se kaikki yläkilinä ja -helinä puuttuu eli tota tässä ei niinkun oo sitä että se joko mahdollisesti jää pois vaan se jää pois koska se systeemi ei voi sitä tallentaa, se kuuluu....
Syyttäjä: Et kilinä sinänsä kuuluu mutta se sellaisena se ei niinkun kuulu mikä se on se ääni... siit kuuluu jotain
Hemmi: Siit saattaa kuulua jotain pientä napsetta tai muuta mutta tosiaan niin se äänen luonteenomaisuus niinku katoaa.
Syyttäjä: Selvä.



Tämän lisäksi talossa oli ADSL, joka suodattaa ääntä edelleen. Mitään vertailukohtaa sille, mitä takkahuoneesta voi kovien huutojen lisäksi kuulua, ei ole olemassa. Esim Jukan hengitykset eivät kuulu. Jukka on varmuudella takkahuoneessa (hän on ainoa, joka siellä varmuudella on), joten voimme verrata vain hänen ääniinsä. Tiedämme, että kovat huudot takkahuoneesta kuuluu, ei muuta. Esim puhelun aluksi puhe peittää Jukan ääntelyt kokonaan, vaikka hän siellä takkahuoneessa elävänä on.

En tiedä, kuuntelemmeko Kuolema ihan eri tallennetta, kun minusta kuulostaa ihan siltä, että nimenomaan Auerin ollessa puhelimessa taustalta kuuluu kauheaa huutoa ja kolinaa.


ZEMin litteroinnista kommentteja:

Huomattavaa, että iskuäänet muuttuvat askeliksi, kun Jukka pystyy huutamaan (= murhaaja lopetti puukolla lyömisen hetkeksi, ja otti ehkä halon, tai hylkäsi veitsen, astui muutaman askeleen). Tilanne eteni mahdollisesti sängystä lattialle 1:01-1:08, Jukkaa riepoteltiin (lasinaarmut selässä) ja revittiin ”ylös” (1:08-1:16) ja hän päätyi istuvaan asentoon, ja tappelu taukosi pieneksi hetkeksi (1:19-1:31). Huomioi sekunnit!
Jukan huutaessa Aueria apuun murhaaja valpastuu ja varautuu jonkun tuloon?

Zem (punainen Kuolemannaakka)

0:59 Anneli: Meni, lähtikse mies jo?
1:01 Uhri: Aargh
erittäin voimakas karjaisu
Anneli: (Hengittää raskaasti puhelimeen.)
1:03 “Kahe(li)” (tytön kuiskaus?)
1:06 : Isku (tok) Tuntematon miesääni: Häivy
1:08 Uhri: Elä lyö + huonekalun siirtyminen + kops
Putoaa sängyltä / taistelua sängyn vieressä
1:10 Miesääni: Sää alo(Auerin suun napsahdus?)tit
1:11 Isku (kops).
1:11 Uhri: Jaaa (Klops) auuuhh.
1:12 Anneli: O - Onks joku tulossa jo?
1:15 Uhri: Öh.
1:16 Käskevä miesääni:Ylös
Auerin mukaan Jukka oli ”jotenkin istuvassa asennossa”, ei maannut
1:16 Isku Ta-taks.
Uhri: ...auto (tai apua).
1:19 Tok.
Viiden sekunnin tauko, ei lyödä enää puukolla. Jukka noussut istumaan?
1:24 Kops (askel?).
1:25 Kops (askel, voimakkaampi ääni?)
1:25 Joo (nuoren miehen tai naisen ääni?)
1:26 Naks (lasinpalan murtuminen?).
Murhaajan askelia
1:27 Häivy (nuori ääni, kuiskaus)
1:27 Kolahdus (heikko).
Murhaaja vetää henkeä / tekee jotain muuta/ vaihtaa asetta
1:28 Uhri: Apuun...
1:31 ?uha tule tänne apuun!
Jukka pystyy huutamaan apua, koska pahoinpitelyssä tauko
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
huppuhiiri
Remington Steele
Viestit: 208
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 1:48 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja huppuhiiri »

Tara kirjoitti:
huppuhiiri kirjoitti:
alpo holisti kirjoitti:https://dl.dropboxusercontent.com/u/60578268/KUOLE.wav

https://dl.dropboxusercontent.com/u/605 ... 20demo.mp4

siis kuten kuuluu, niin kyseessä on tuttu naisääni... 8)
ja vihaiselta kuulostaa
Hassua. Kuulen äänessä itkua ja tuskaa ja huolta, en vihaisuutta. Enkä oikeastaan sitä kuole-sanaakaan. Paljon melua tyhjästä.
Etkö todellakaan kuule 'kuolea'? :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=8ceW_9k ... e=youtu.be
Juu en kuule...PAITSI jos kuvittelen kuulevani sen, jos siis oikein keskityn kuuntelemaan että tuossa se nyt vissiin on. Siitäkin huolimatta enemmänkin joku mölähdys -LE, joka voi olla myös päinvastainen eli vaimea, kuulumaton, nielty ÄLÄ kuole.
Nebukadnessar
Poliisikoira Rex
Viestit: 256
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2014 10:20 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Nebukadnessar »

kuolema kirjoitti:
zem kirjoitti:Kuolemalle:

ensinnäkin hätäpuhelusta kuuluvat uhrin valitukset ja avunpyynnöt muodostavat selkeät
ja erilliset jaksot - tätä ei kai kukaan pysty järkevästi kiistämään?

Ensin uhrin muutama sana vielä hätäpuhelun alussa, sitten toista minuuttia tuskanparkaisuja - näistä osa varmastikin jää puheen alle. Esim. yhdessä kohdassa valitus häviää kesken kaiken tyystin kun Auerin puhe tulee päälle - Kuolema tietää varmasti hyvin, että luurin lähellä puhuttaessa taustan äänet häviävät kokonaan.

Sitten avunpyyntöjen jakso.

Sitten astaloniskujen jakso.

Ja kun häkepäivystäjä lähtee linjoilta, taustalla kuullaan toki muutakin kuin "pulputusta".
Nämä kaikki ovat johtolankoja ja todistusainestoa, joista voidaan esim. päätellä, että
paikalla oli useampi hlö kuin vain varsinainen tekijä. No, näiltähän kuuluu tukkia korvansa
nyt, kun "tehdään syyllistä", niin että vain "pulputusta" ... oi kuolema kuolema, syvällä
ollaan...

Niin, että uhri siis virkoaa? Ensimmäisinä sanoinaan sanoo muutaman selkeän sanan?
Sitten voihkii tuskanparkaisuja ja siirtelee parisänkyä: "Aaiiih!" "Öäähh!" "Äyyh!"?
Sitten taas tokenee huutamaan hyvin selkeitä avunpyyntöjä?

Kuolema toimii väärällä alalla, jos hän ei näitä ääniä kuule ja tulkitse eikä kykene vetämään lopulta järkeviä ja todennäköisiä johtopäätöksiä siitä, mistä uhrin äänet ja muut äänet
johtuvat - so. sitä yksinkertaista päätelmää, että tilassa on muitakin kuin Jukka ja Annu & lapset.
Minun näkemykseni on yhä sama kuin ennenkin:

Taustalta kuuluu Jukan satunnaista valitusta, avunpyyntöjä, sitten sängyn siirtymistä jonka välittömänä johdannaisena jukan rääkäisy. Tulkintani: Jukka on maassa, yrittää pystyyn sänkyyn jotenkin tukeutuen ja epäonnistuu tuskassaan.

Taustalta en yksinkertaisesti kuule minkäänlaista puukkotappelua. Tausta on siihen aivan liian hiljainen - KUNNES Anneli lähtee puhelimesta. Tällöin alkaa taustalla show. En edelleenkään kuule kuin yhden, kengät jalassa juoksentelevan ihmisen äänet ja Annelin puhe ja toiminta osuvat yksiin näihin kengän kopinoihin. Vieraan miehen puhetta en kuule. Kaksia kenkiä en kuule. Paljaita jalkoja en kuule. En kykene myöskään sanomaan, missä kohtaa Jukka on saanut astalosta päähänsä. En myöskään kuule murhamiehen poistumista talosta - ja JOS jukka ääntelee vielä ns. "iskujen jälkeen" Annelin ollen takaisin puhelimessa, niin milloin se huppari sieltä on sitten oikeen lähtenyt??

Ehkä minä sitten olen väärällä alalla. :) En toisaalta suostu myöskään hidastuksen tai muun ylitulkinnan puolesta kuulemaan nauhalta mitään sellaista, mikä olisi syyttäjää tukevaa aineistoa. Siinä huijaa vaan itseään - ja ehkä paria palsan fanaattisinta "I want to believe" -tyyppiä oli kyseessä "pro" tai "anti". :D

Summa summarum: Nauhalta puuttuu tappelun ja ulkopuolisen äänet kaikkineen. Niitä pitäisi kuulua sieltä SELKEÄSTI. Teoriassa voi olla mahdollista, että huppumies on ollut hiljainen ja ketterä rotevasta vatsastaan ja isosta koostaan huolimatta. Tai että Anneli odotti sen 10-15min ainakin, kunnes jukka oli jo telottu lattialle makaamaan... Siihen herää kysymys, että miksi Anneli odotti?
Niin, jokaisellahan on se oma näkemykensä ja sitä johtaa oma assosionaatisuus ja joka on aiva eri asia kuin korvin kuultavissa oleva fakta.

Et sitten ole todellakaan kuunnellut tuota tallenetta objektiivittomasti koska tallenteelta kuuluu selkeässti kahdet eri aikaan tapahtuvat juoksuaskeleet JOTKA LÄHESTYVÄT PUHELIMEN KUULOKETTA PITELEVÄÄ LASTA, ei siis etäänny juosten, vaan lähestyvät.

Ei ole montaa suuntaa joista voisi lähestyä niin, että juoksuaskelia kuuluu tarpeeksi monta loppuvaiheessa.

Keittiökö? Ei koska keittiössä kuuluisi kaikki juoksuaskeleet ja niitä olisi vain ainoastaan kolme (lyhyt matka), työhuone? Ei. koska työhuone sijaitsee lievästi kulman takaa ja tällöin kuuluisi vain kaksi viimeisintä (vertaa ääniaaltojen kuuluminen kulman takaa tai ääniaaltojen tosiasiallinen liikerata), lasten huoneiden suunta? Ei, koska tällöinkin astuisi (huvittava sattuma) kuvaan mukaan ääniaaltojen liikerata joka ei kaareudu esteen kohdatessaan,
olohuone? Kyllä koska äskelien määrä ja ääniaaltojen kulkeminen sopii molemmat, ääniaalloilla jopa melkein suora liikerata puhelimeen ja askelmäärä sopii matkan pituuteen eli tästä voimme päätellä sen, ettei Auer odottanut todellakaan mitään "kuoleman" ehdottamaa 10 - 15min, koska eihän helvetissä koko tallenteen pituuskaan ole kuin 4min 20s ja jo tuona aikana kuullaan JOPA KAHDET ERIT JUOKSUASKELEET, eli mistä tuo 10 - 15min odottaminen edes tulisikaan?.

Voisiko kuolema vastata tuohon.

Se että niittaa itselleen oman mielikuvan josta pitää kynsin hampain kiinni, tekee juurikin sen ettei omaan assosiointiin mahdu enään mikään muu.

Sille täällä murhainfossa ei voida mitään, että tallenteelta kuuluu selkeästi seuraavat sanomiset ja jotka eivät ole kenenkään neljän tunnistettavissa olevan henkilön, eli Jukka Lahti, Anneli Auer, Amanda Auer ja häkekeskuksen nainen.

Sanat ovat : "huijaa/luijaa", muunneltu möreäksi "ei", selkeä "jumalauto" (jotkut ovat assosioineet sanan "auto"- sanaksi, vaikkei se ole se, koska alkuun kuuluu selkeä "juma" ja korostettu "lauto", "aAuttAAKIN", selkeä miehinen karjahdus "KUOLE" ja viimeisenä, siis selkeistä, on Amandan sanomisen väliin jäävä "nui vaa".

Lisäksi tallenteella jää, niin Amandan, kuin myös Annelin äänen varjoon epäselviä sanomisia ja noista yksikään ei ole noiden edellä mainittujen neljän henkilön ääni ja nämä pystytään todentamaan äänianalysaattorilla hyvin helposti ja ne ovatkin jo tutkinnan alla.
Nebukadnessar
Poliisikoira Rex
Viestit: 256
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2014 10:20 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Nebukadnessar »

Vespa velutina kirjoitti:
kuolema kirjoitti: NiceLogin tiedostomuoto on kyllä ihan ei-pakkaava.
Arvostan tietämystäsi äänen tallentamiseen liittyen. En tässä kyllä täysin usko sinua. Miksi? Koska oikeudessa todistanut ihminen väittää järjestelmän tallentavan äänen pakattuna. Voi olla, että todistaja puhuu muunneltua totuutta, mutta miksi puolustus olisi halunnut raijata aitioon tyypin, joka väittää tällaista, jos se ei ole totta? Oliko kyseessä pelkkä spekulaatio? Eihän se hyödytä heitä mitenkään. Ei tämä kyllä hyödytä syyttäjiäkään. Heidänkin kannattaisi korostaa, että nauhan laatu on täysin priimaa.

Häkepuhelun hyvä tallentuvuus olisi nimenomaan Annelin etu. Jos hän on syytön, olisi helkkarin hyvä, että nauhalta kuuluisi ulkopuolinen. Sehän todistaisi hänet syyttömäksi. Jos hän on syyllinen, olisi hyvä, että nauha toistaisi hänen upeasti suunnittelemansa etukäteisnauhan ja harhautusjuoksut täydellisesti. Muutenhan hän olisi tehnyt ne turhaan.

Ei kai kukaan voi väittää, että nauhan laatu on erinomainen? Että jos takkahuoneessa kissa haukottelisi, tämä olisi tallentunut nauhalle? Tallennuksessa on kahden sekunnin tauko, ääni kiertää metallisena, kun tyttö on luurissa, juuri mitään ei kuulu. Nauhan laatu on surkea.

Olen antanut itseni ymmärtää, että vuonna 2006 hätäkeskuspuheluiden tallennusjärjestelmä oli antiikkisempi kuin se on tänään, "kehitys kehittyy". On paljon mahdollista, että silloin NiceLogin tiedostomuoto oli pakkaava, mutta ei ole enää. Uudistus tehtiin joskus 2008 tai 2009, googlaamalla ehkä saisi valaistusta asiaan tai sitten ei. Nimenomaan hätäkeskuspuhelut pitäisi voida tallentaa siten, että taustaäänetkin kuuluvat ja akustiikka on kuin kirkonpenkissä.

Jos kaikki äänet tallentuivat nauhalle optimaalisesti, niin Annelikaan ei voinut astaloida Jukkaa puhelun aikana. Olisihan ne sirpaleet hänenkin jalkojensa alla narskuneet.
Aivan vespa velutina.

Tässä tulemme myöskin siihen poliisien tekemään erikoiseen rekonstuktioon ja jota syyttäjä käyttä erittäin hyvin hyödykseen, eli siis tuo surma tapahtui 2006 eli huomattavasti aikaisemmin kuin uutta tekniikkaa oli otettu vain muutamassa hätäkeskussa käyttöön ja tämä tekniikka sitten levisi kokeilun loputtua muihinkin eli parempi äänentallennus.

Nyt syyttäjä käyttää vertailuun tuota paremmalla tekniikalla tehtyä rekonstruktiota vastaan vanhalla tallennustekniikalla saatua muokattua tallenetta eli tässäkkin jälleen kerran poliisi että syyttäjä ohjaa oikeusistuinta ja erittäin lammasmaista kansaa harhaan.
Avatar
Officer Crabtree
Hetty Wainthropp
Viestit: 468
Liittynyt: Ke Syys 18, 2013 4:15 pm
Paikkakunta: Far, far away

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Officer Crabtree »

Nebukadnessar kirjoitti:Niin, jokaisellahan on se oma näkemykensä ja sitä johtaa oma assosionaatisuus ja joka on aiva eri asia kuin korvin kuultavissa oleva fakta.
Kerrohan, Nebu, kun minun sivistyssanakirjani on kovin puutteellinen, mitä mahtaa olla tuo assosionaatisuus? Assosionaatio vielä menee, mutta tuota johdannaista en ole ennen tavannut.

Muutenkin olen vähän sitä mieltä, että tuo liiallinen latinan käyttö on silkkaa hämärryttämistä - miten osuva termi tähän yhteyteen, muuten - kuten allekirjoituksessanikin vähän vihjailen.
Dixi.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
J.Maybrick
Axel Foley
Viestit: 2438
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2013 1:09 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja J.Maybrick »

Assosionaatisuus-sanaa ei liene olemassakaan, mutta sellaisenhan voi keksiä, kun vain selittää sen merkityksen.
Muuten olen sitä mieltä, että kohdassa:
4:05 Epäilty: Onks tänne joku ambulanssi tulossa kans?
puhujan äänensävy muuttui jotenkin huomattavasti verrattuna aikaisempaan. Se ei ole helpotustakaan, vaan mitä?
Mikä piilee lumessa, tulee julki suvessa, ja sama toisella kotimaisella Vad som göms i snö kommer upp i tö
kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014090 ... 3_uu.shtml
Poliisin mukaan puolison tutkintalinjaa alettiin valmistella samalla tavalla kuin muitakin tutkintalinjoja. Erityisesti tutkijoita kummastutti Auerin käytös puhelimessa.

Auerin käytös puhelimessa on minuakin kummastuttanut, huutaa ja rähjätä tyttärelle "HEI LOPETA" huuto mikä tuli vielä ihan suoraan kohti puhelinta, se repliikki oli siis osoitettu tytölle ja hetkisen kuluttua tyttö alkoikin huutaa ja parkua, sitten Annelin olikin pakko vetää takaisin ja sanoa "hei älä itke.
Jaikki
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: To Syys 08, 2011 3:44 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Jaikki »

kaljaloota kirjoitti:
Auerin käytös puhelimessa on minuakin kummastuttanut, huutaa ja rähjätä tyttärelle "HEI LOPETA" huuto mikä tuli vielä ihan suoraan kohti puhelinta, se repliikki oli siis osoitettu tytölle ja hetkisen kuluttua tyttö alkoikin huutaa ja parkua, sitten Annelin olikin pakko vetää takaisin ja sanoa "hei älä itke.
Mistä te päättelette että se huuto olisi osoitettu tyttärelle? Eihän siinä olisi minkäänlaista logiikkaa, kyllä se annu taitaa huutaa sen joko feikille tai oikealle huppikselle.
Bou
Jack Bauer
Viestit: 924
Liittynyt: La Syys 17, 2011 3:46 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Bou »

annumamma huutaa tyttärelle kun menee pieleen miten piti esiintyä. Tyttö siitä sitten hätääntyy.

Tunnustus ja sen selostaminen niin, että yritti vääntää itsepuolustukseksi oli juoni päästä tyttären kanssa puheisiin ja tätä ohjailemaan. Ai miten varmaan harmitti sen videointi. Sen jälkeenhän sitä taas jouti perumaan ja sönkkäämään omiaan. Oli päässyt tavoitteeseensa.
nodium
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 3:06 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja nodium »

En löydä tuota häke nauhoitetta mistään internetin syövereistä. Voisiko joku ystävällinen lähettää sen [email protected]

kiitos
Vastaa Viestiin