Profilointi

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Profilointi

Viesti Kirjoittaja ABC »

Onkos Suomessa paljonkin selvitetty rikoksia siten, että tekijästä on tehdyllä profiloinnilla on ollut oleellinen panos rikoksen selviämiseen? Olen jotenkin saanut sen käsityksen, että Eveliinan surmassa olisi M. Tuominen lähtenyt liikkeelle profiloinnista kun selvitti tapauksen?
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

No nyt on sitten Ulvilassakin profiilit tehty. Nähtäväksi jää, onko siitä mitään hyötyä. En tosin oikein ymmärrä miksi profiilista kerrottiin, ellei haluta savustaa tekijää kolostaan, enkä ymmärrä miten se muka noin onnistuisi.
Lydia07
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Ma Huhti 02, 2007 10:31 am
Paikkakunta: Tre

Viesti Kirjoittaja Lydia07 »

Eveliinan tapaus selvisi ainoastaan DNA:n perusteella, jota saatiin tekijän hanskasta. Sen jälkeen oli vuorossa tunnustus.
Kun etsii toisen parasta, löytää omansa.
- Platon -
konsta
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4611
Liittynyt: Ma Huhti 02, 2007 1:09 am

Viesti Kirjoittaja konsta »

ABC kirjoitti:No nyt on sitten Ulvilassakin profiilit tehty. Nähtäväksi jää, onko siitä mitään hyötyä. En tosin oikein ymmärrä miksi profiilista kerrottiin, ellei haluta savustaa tekijää kolostaan, enkä ymmärrä miten se muka noin onnistuisi.
Jotenkin noin kerrottiin myös Bodomista vuonna 2002, kun juttu oli vielä täysin pimeä. Tuominen kertoi haastattelussa, että tekijä on ilmeisesti fyysisen vamman omaava, joka on kostanut jostakin ihan mitättömästä syystä.

No Bodom on vieläkin täysin pimeä, niin taitaa olla Ulvilakin.
ana
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2007 8:18 am

Viesti Kirjoittaja ana »

Muistaako joku tapausta tai onko henkilö mahdollisesti joku täällä kirjoitteleva...

Steen Cristenssenin poliisimurhien aikaan, jolloin tekijää ei ollut löytynyt, eikä poliisi ollut julkistanut vielä epäillyn nimeä ja kuvaa (muuta kuin valvontakamerakuvan), oli joku rikosharrastaja marssinut pikku-roballe laatimansa profiilin perusteella, jonka hän oli laatinut tiedotusvälineistä saamiensa tietojen perusteella. Profiili oli osunut täysin nappiin, koska poliisilla oli jo epäillyn henkilöllisyys tiedossa, että pistivät tämän profiloijan varmuuden vuoksi putkaan, muistaakseni pariksi päiväksi.

Jos jollain on tapauksesta tarkempaa tietoa tai omakohtaista kokemusta, niin olisi mukava kuulla.
Lauryn
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2007 1:14 pm

Re: Profilointi

Viesti Kirjoittaja Lauryn »

ABC kirjoitti:Onkos Suomessa paljonkin selvitetty rikoksia siten, että tekijästä on tehdyllä profiloinnilla on ollut oleellinen panos rikoksen selviämiseen?
Muistaakseni/ymmärtääkseni meillä on täällä ihan oma profiloijakin, Thomas Elfgren nimeltään. Työskentelee rikosylikomisarion nimikkeellä KRP:ssa ja tunnetaan viime ajoilta parhaiten ehkä tapauksesta Ruandan kansanmurha, jota tutkii paikalla parhaillaan.
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Vastaan tässä omaan kysymykseeni sen verran, että uusimmassa Alibissa kerrottiin Pia-surmissa käytetyn profilointia ensimmäisiä kertoja Suomessa. Eli FBI:stä oli ollut juuri porukkaa pitämässä kurssia Suomessa, ja tuoreita oppeja päätettiin sitten soveltaa Pia-surmiin, jolloin tekijäksi saatiin haarukoitua oikea henkilö. Eli sain sen käsityksen, että surmat selvisivät nimenomaan profiloinnin avulla.
Vastaa Viestiin