Anneli Auer medioissa

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
annijatta
Javier Pena
Viestit: 1705
Liittynyt: To Syys 01, 2011 7:22 pm

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja annijatta »

Caldera kirjoitti:
ruffe kirjoitti:Tukkapöllyt ovat olleet Annelin "normaalia" kasvatusta.
Tukkapölly on lapsen ruumiillista kuritusta hiuksista repimällä ja se on kriminalisoitu Suomessa jo aikoja sitten. Annelin huippuäidin statuksella on normaalia repiä milloin mistäkin syystä lapsia hiuksista.
Joopa joo. Pojan omin sanoin, vuoden 2009 kuulusteluista:

M: Joo Marina kertoo kameroista ja. kysyy vielä
Onko äiti joskus käynyt kiinni ravistellut lapsia.
A: Ei joskus tukistanut mut se ei satu yhtään
M: Nii et se ei lyö eikä mitään semmosta?
A: PYÖRITTÄÄ PÄÄTÄ ei
M: Ei tee sellasta?
A: PUDISTAA PÄÄTÄ

Mitenkähän on, jos ihan tavallisten ihmisten pitäisi listata hetket, joista ei ole ylpeä, niin käviskö tosiaan niin ettei kenelläkään olisi mitään? Meidän perheessä ei hyväksytä minkäänlaista kuritusväkivaltaa, ei edes tukistamista, enkä ole koskaan tukistanut lapsia, mutta silti kerran meni hermo esikoiseen niin pahasti että tarrasin lapseen todella rajusti ja myöhemmin tarkistin nolona ja häpeissäni että eihän siihen nyt jäänyt mustelmaa, ei jäänyt. Silti jos lapselta kysyttäisiin että retuuttaako äiti, se varmasti sanoisi että ei retuuta.
Tukistanut eikä se satu yhtään. Kalskahtaako korvaan. Kaikki jotka ovat tukkapöllyä saaneet tietävät että se sattuu. Mutta jos on vertailukohde (naaman mustelmille hakkaaminen), niin jokin sattuu vielä enemmän. Se anto vain tukkapöllyä.
Huomaa myöskin että lapsi vastaa elehtimällä. Ei verbaalisesti. Ei sano ettei lyö. (kun on kielletty kertomasta) Tämänhän Anneli on tunnustanutkin.

Laitetaan nyt tähän tyypillisyyksiä psykopaattiäideistä:

Psykopaattiäiti toimii "hajoita-ja-hallitse" -periaatteella. Psykopaattiäiti panee lapsensa pelaamaan toisiaan vastaan ja hänellä on aina yksi lellikki ja yksi inhokki, ja hän manipuloi lapsiaan toisiansa vastaan. Lellikki saa kaiken hyvän ja häntä hemmotellaan, kun taas inhokki joutuu kaiken nöyryyttämisen, häpäisyn ja tylyttämisen kohteeksi, ja ääritapauksessa äiti manipuloi lellikin käymään inhokin kimppuun fyysisesti.
( kirjoittamaan kuole, kuole, kuole tai hellou kullat) Tai hakkaanks mä ne, pelottelenko niitä piirustuksilla ja vasaralla tietenkin lyödään päähän.
Kyllä on esimerkiksi aikuisiakin jotka eivät uskalla kertoa tai ilmiantaa pahoinpitelijöitään.

Psykopaatit ovat mestareita manipuloimaan, ja psykopaattiäidit mielellään tekevät kaikkensa, että saavat lapsensa näyttämään hulluilta, omituisilta, sairailta tai mielenvikaisilta ympäristön silmissä. He proksittavat: siirtävät omat tunnevammansa lasten syyksi. Kun tämä kaikki paljastuu, psykopaattiäiti kieltää kaiken ja kirkkain silmin väittää lapsensa valehtelevan tai olevan harhainen.
Tämän kaiken voi lukea alan kirjallisuudesta ja paljon muuta.
Kummasti mieleen monellakin putkahtaa Anneli Auer, kun näitä lukee. Tyypillinen oppikirja esimerkki.
Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me.
Koti-Columbo
Remington Steele
Viestit: 230
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 8:28 pm

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja Koti-Columbo »

Mutta kun ainakaan mielentilatutkimuksen mukaan Auer ei ole psykopaatti.
annijatta
Javier Pena
Viestit: 1705
Liittynyt: To Syys 01, 2011 7:22 pm

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja annijatta »

Koti-Columbo kirjoitti:Mutta kun ainakaan mielentilatutkimuksen mukaan Auer ei ole psykopaatti.
Menee ne viisaatkin vipuun. Kaikista tehokkain oppiminen lähtee virheiden tunnustamisesta. Tein virheen, mitä jäi huomaamatta. No enpä ollut ainoa. Alan kirjallisuushan on painottanut tätä mahdollisuutta. Luulin että minua ei huiputeta vaan huiputettiinpas.
Mestarismanipuloija pystyy siihen. Terve järki myöntää joskus itsellekin käyvän niin.
Ihminen on erehtyväinen. Puolet menee leikkiin mukaan ja puolet epäilee.
Otetaan nyt alusta. Ensimmäinen tutkinnanjohto, ensimmäinen tekninen tutkija, ensimmäinen hovioikeus, muutama blogisti, muudan dokumentintekijä.
Tuolla jossain joku väitti annijattaa hyödylliseksi idiootiksi. Kuinkahan olen hyödyttänyt Auerin asiaa tällä keskustelupalstalla?
Mitähän se mamma tyttärelleen sanoi. Rikolliset ei tunnusta ikinä ja niinpal vahvempi olit ku minä kun kerkisin mennä sen hätävalheenkin liitaan laataan kertomaan.
Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me.
peikonlehti
Roger Murtaugh
Viestit: 854
Liittynyt: To Touko 30, 2013 3:11 pm

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja peikonlehti »

K-C: Itse puolestani muistutan, että mielentilatutkimus tehtiin melko pitkän ajan kuluttua henkirikoksesta. Sen tarkoitushan on selvittää, oliko tutkittava henkilö syyntakeinen rikoksen tekohetkellä.

Lääkitys auttaa ja aika.

(Yleistason huomautus: vakavaan hoitamattomaan masennukseen voi liittyä psykoottisuutta, mikä on eriasia kuin olla psykopaatti. Masennus luokitellaan useampaan ryhmään ja niistä yksi on psykoottinen masennus. Löytyvät ICD-10 -luokituksesta.)
Kuurankukka
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 1:14 am

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja Kuurankukka »

haulinippu kirjoitti:Miksi täällä jatkuvasti unohdetaan että Anneli tunnusti lyöneensä pojan naaman niin mustelmille,ettei kehdannut päästää tätä kouluun?Sellainen ei ole ollenkaan normaalia.Jotain outoa on myös siinä,täällä samat henkilöt toistuvasti "unohtavat"sen.
Niin, tai vaihtoehtoisesti aletaan selitellä, miten jokainen hermostuu joskus tai miten poika oli ihan itse aiheuttanut hermostumisen, kun joku lasi oli mennyt rikki. :roll:

Lapsiaan kohtaan väkivaltaisesti käyttäytyvä tarvitsee ulkopuolista apua eikä mitään hyssyttelyä, jestas sentään. Noin yleisesti siis. Tässä tapauksessa tosin on jo ihan liian myöhäistä.
Koti-Columbo
Remington Steele
Viestit: 230
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 8:28 pm

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja Koti-Columbo »

peikonlehti kirjoitti: Lääkitys auttaa ja aika.
Persoonallisuushäiriö on ja pysyy ja siihen ei ole lääkettä eikä hoitoa. Mielentilatutkimuksessa tutkitaan myös mahdollinen persoonallisuushäiriö.
peikonlehti
Roger Murtaugh
Viestit: 854
Liittynyt: To Touko 30, 2013 3:11 pm

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja peikonlehti »

K-C: Totta mooses ns. luonnevika on ja pysyy, mutta kuinka paljon tämä persoonallisuushäiriö vaikuttaa ihmisen tekoihin on asia erikseen. Ihminen voi olla vakavasti masentunut narsisti ja saada psykoosin. Eivät diagnoosit ole aina toisiaan poissulkevia.
Koti-Columbo
Remington Steele
Viestit: 230
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 8:28 pm

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja Koti-Columbo »

peikonlehti kirjoitti:K-C: Totta mooses ns. luonnevika on ja pysyy, mutta kuinka paljon tämä persoonallisuushäiriö vaikuttaa ihmisen tekoihin on asia erikseen. Ihminen voi olla vakavasti masentunut narsisti ja saada psykoosin. Eivät diagnoosit ole aina toisiaan poissulkevia.
Kyllä paha persoonallisuushäiriö vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen, se on aivan selvä, miten tuo psykoosi nyt tähän liittyy??? Uskoakseni narsistisesti persoonallisuushäiriöinen ei edes voi olla masentunut ja masentuneet tekevät todella vähän väkivallantekoja toisille, etenkin verrattuna psykopaatteihin.
peikonlehti
Roger Murtaugh
Viestit: 854
Liittynyt: To Touko 30, 2013 3:11 pm

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja peikonlehti »

K-C: ei kannata jatkaa aiheesta. Psykiatritkin kiistelevät tautiluokituksista ja maanis-depressiivinen henkilö voidaan diagnosoida pelkästään masentuneeksi, koska maaniset vaiheet eivät ole rajuja.

Näin nopsasti aiheesta haettuna.

https://www.mielenterveystalo.fi/aikuis ... fault.aspx

Eri persoonallisuushäiriöihin voi yhdistyä esimerkiksi masennus. Esimerkiksi epävakaasta persoonallisuushäiriöstä kärsivä voi masentua siinä missä perfektionisti. Narsistit menestyvät usein työ- ja liike-elämässä sekä yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ja heillä on käyttäytymismekanismeja, jotka estävät masennuksen puhkeamisen. Paljon huterammalla pohjalla on narsistisesta häiriöstä kärsivä vetäytyvä persoonallisuus.

Kiire on ja tyydyn wikipediaan:

"Narsistinen häiriö ei ilmene älyllisinä tai suoritusongelmina eikä myöskään mielenterveysongelmina. Se ilmenee sosiaalisessa käyttäytymisessä, ja kun ihmiseltä puuttuvat tietyt hillitsevät mekanismit, esimerkiksi syyllisyyden- ja häpeäntunteet, hän voi suoriutua älyllisesti keskimääräistä paremmin. Hän ei kykene myöntämään epäonnistumista, mikä voi antaa harhaanjohtavasti kuvan vahvasta itsetunnosta.[12] Tilastollisesti miehillä on narsistinen persoonallisuushäiriö useammin kuin naisilla. Narsistisen persoonallisuushäiriön arvellaan olevan eri lähteiden mukaan 1–9 prosentilla väestöstä.[9][6] Itsemurhat ja vakava masennus ovat keskimäärin yleisempiä narsistisen diagnoosiryppään potilailla [13]."

Viittaus teokseen Narsismi ja itsemurhat (Schulman).

Mutta kaikki tämä yleisellä tasolla selostettuna. Lupaan etten jatka aiheesta puolella sanalla.
Viimeksi muokannut peikonlehti, Ti Syys 23, 2014 12:52 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Caldera
Axel Foley
Viestit: 2109
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja Caldera »

peikonlehti kirjoitti:K-C: ei kannata jatkaa aiheesta. Psykiatritkin kiistelevät tautiluokituksista ja maanis-depressiivinen henkilö voidaan diagnosoida pelkästään masenuneeksi, koska maaniset vaiheet eivät ole rajuja.

Näin nopsasti aiheesta haettuna.

https://www.mielenterveystalo.fi/aikuis ... fault.aspx

Eri persoonalisuushäiriöihin voi yhdistyä esimerkiksi masennus. Esimerkiksi epävakaasta persoonallisuushäiriöstä kärsivä voi masentua siinä missä perfektionisti. Narsistit menestyvät usein työ- ja liike-elämässä sekä yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ja heillä on käyttäytymismekanismeja, jotka estävät masennuksen puhkeamisen. Paljon huterammalla pohjalla on narsistisesta häiriöstä kärsivä vetäytyvä persoonallisuus.

Kiire on ja tyydyn wikipediaan:

"Narsistinen häiriö ei ilmene älyllisinä tai suoritusongelmina eikä myöskään mielenterveysongelmina. Se ilmenee sosiaalisessa käyttäytymisessä, ja kun ihmiseltä puuttuvat tietyt hillitsevät mekanismit, esimerkiksi syyllisyyden- ja häpeäntunteet, hän voi suoriutua älyllisesti keskimääräistä paremmin. Hän ei kykene myöntämään epäonnistumista, mikä voi antaa harhaanjohtavasti kuvan vahvasta itsetunnosta.[12] Tilastollisesti miehillä on narsistinen persoonallisuushäiriö useammin kuin naisilla. Narsistisen persoonallisuushäiriön arvellaan olevan eri lähteiden mukaan 1–9 prosentilla väestöstä.[9][6] Itsemurhat ja vakava masennus ovat keskimäärin yleisempiä narsistisen diagnoosiryppään potilailla [13]."

Viittaus teokseen Narsismi ja itsemurhat (Schulman).

Mutta kaikki tämä yleisellä tasolla selostettuna. Lupaan etten jatka aiheesta puolella sanalla.
Kyllä Koti-Colombo on ihan oikeassa siinä että narsistisesta persoonallisuushäriöstä kärsivä ei masennu niin kauan kuin ei tajua tilaansa, ja se tilan tajuamattomuus on koko häiriön ydin. Tämä linkki lähtee tuon kopioimasi teksin viimeisestä kappaleesta, numerolla 13:
http://www.narsistienuhrientuki.fi/tiet ... ken-122075

"Narsistinen persoonallisuuden rakenne on juuri sitä varten kehittynyt, ettei tarvitsisi kokea tietoisesti masentavia tunteita kuten keinottomuutta, riippuvuutta, huonommuutta, syyllisyyttä tai häpeää. Ympäristön ihmiset joutuvat tuntemaan masennusta sen sijaan kuten olen kirjoittanut. Kuitenkin narsistien ulkokuoren puhjetessa tai romahtaessa, mikä ei suinkaan tapahdu helposti, narsisti ei kestä omaa tilaansa vaan silloin syntyy tilanne missä hän kokee itsetuhoisuutta ja hän saattaa jopa tappaa itsensä. "

Ja muutenkin sanoisin tuosta että varmasti masennus ja itsetuhoisuus on yleisiä narsistisen ryppään potilailla koska hehän ovat juuri näitä harvinaisia narsisteja jotka ikinä päätyy potilaiksi asti. Muut porskuttaa vaan koko elämänsä läpi ja vika on aina muissa. Nimimerkillä asiasta paljon lukenut, koska omaa perhettä pyöritti 30 vuotta perheen ulkopuolinen narsisti ja luin yhteen aikaan paljon ihan ammattikirjallisuutta aiheesta pystyäkseni auttamaan vanhempiani, jotka valitettavasti päästivät tyypin ihon alle.
ruffe
Lauri Hanhivaara
Viestit: 135
Liittynyt: Ti Maalis 05, 2013 2:32 pm
Paikkakunta: Pori

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja ruffe »

Defenssien eli psyykkisten puolustusmekanismien, kieltämisen ja järkeistämisen käyttämisestä on tullut Annelille jatkuva reagointitapa, tämä estää ihmistä kokemasta todellisuutta. Mielentilatutkimuksessa ilmennyt Annelin tyypillinen hallintakeino on merkittävä huomio.
Meni, lähtikse mies jo?
Lähtikse jo?
Oliks se viel siel?
Joo se lähti.
Se lähti jo vai?
kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/1 ... posta.html
Hyvin menee, eipä saa tietoja peitepoliisista ja mihinkä niitä olisi tarvittukkaan muuta kuin henkilön paljastamiseen ja puolustuksen työkaluksi.

Murhasta syytetty Anneli Auer ei saa kaipaamiaan tietoja peitepoliisi "Seposta", joka ujuttautui hänen miesystäväkseen vuonna 2009. Vaasan hovioikeus hylkäsi asiaa koskevan Auerin hakemuksen.
Auer vaati hovioikeutta määräämään, että syyttäjä tai keskusrikospoliisi velvoitetaan esittämään asiakirja, josta ilmenee peitepoliisin elossa oloa tai kuolinpäivää koskeva tieto.
Vaatimusta perusteltiin Auerin puolustukselle toimitetuista tiedoista peitetoiminnan tuloksista, jotka eivät ilmene peitetoiminnasta laaditusta raportista. Peitepoliisin oikeaa henkilöllisyyttä Auer ei pyytänyt paljastamaan.
Hovioikeus hylkäsi hakemuksen, jota se ei pitänyt riittävän yksilöitynä. Päätöksessä viitataan myös korkeimman oikeuden (KKO) Ulvilan surman oikeudenkäynnistä antamaan ratkaisuun, jonka mukaan poliisin salaiseen tiedonhankintaan liittyvää perustelematonta tai epäselvää vaatimusta ei ole välttämätöntä hyväksyä.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Auer vaati hovioikeutta määräämään, että syyttäjä tai keskusrikospoliisi velvoitetaan esittämään asiakirja, josta ilmenee peitepoliisin elossa oloa tai kuolinpäivää koskeva tieto.

Vaatimusta perusteltiin Auerin puolustukselle toimitetuista tiedoista peitetoiminnan tuloksista, jotka eivät ilmene peitetoiminnasta laaditusta raportista...
Peitetoiminnan tuloksia on julkaistu jo aikaisemmin, kuten peitetoiminnan tavoite: kartoittaa AA:n luonteenpiirteitä kuulusteluja varten.

Mutta nyt puhutaankin niistä TULOKSISTA, jotka eivät ilmene peitetoiminnasta laaditusta raportista, joilla näemmä on yhteys peitepoliisiin henkeen ja terveyteen.

Jos syntyy TULOKSIA, jotka eivät näy AA:n liittyvässä raportoinnissa, nämä TULOKSET ovat sitten sellainen sivutuote, joita on hankittu jotakin muuta tarkoitusta varten, jos niitä tästä huolimatta kutsutaan TULOKSIKSI.

Se on syntynyt työn tuloksena....

Tämä varmasti liittyy nyt tytön suljettujen ovien takana tapahtuvaan todistamiseen.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Ja tämä edellä oleva viesti nyt on, Bias, sitten sitä vihjailua, josta kyselit Sirpa-ketjussa. Tämä on se pointti, kun taas se mistä kirjoitin, on se prosessointi. Tämä on ymmärrettävä rivien välistä, sitä ei voi sanoa ääneen, ja liittyy suurempaan asiakokonaisuuteen aina Suomen rajojen ulkopuolelle, joka rikosten selvittely on edellyttänyt näin merkillisen ja kalliin farssin tullakseen tutkituksi ja käsitellyksi oikeuslaitoksen taholta. Tähän tarvittiin Liittovaltion poliisia FBI:ta. Tutkintaa ei suorittanut Suomen poliisi - poliisi kieltäytyi tutkimasta, joka on ilmoitettu useaan kertaan tiedotusvälineissä.

Selityksenä tähän vielä: oikeuslaitos instanssina on irti valtion virkamieskoneistosta. Se on itsenäinen "saareke" valtion sisällä, joka on perustettu - juuri näin "irtonaiseksi" - siitä syystä, että se on "kansalaisten turva virkamiesten mielivaltaa vastaan". Mutta prosessointi oikeuslaitoksen avulla ja taholta - tällä kyseisellä tavalla - edellyttää syyllisen.
Alethes doksa meta logu
huppuhiiri
Remington Steele
Viestit: 208
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 1:48 pm

Re: Anneli Auer medioissa

Viesti Kirjoittaja huppuhiiri »

Kannattaa kuunnella Lehdon haastattelupätkät RadioRockin sivuilta. Kiinnostavaa. Lehto vertaa tämänhetkistä tilannetta lukittuneeseen pirunnyrkkiin, koko vyyhti on lähes mahdoton avattavaksi. http://www.radiorock.fi/#!/muu/Ulvilan%20murhamysteeri
Vastaa Viestiin