28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v naisen - Helsinki, Laajasalo 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Bubi
Poliisikoira Rex
Viestit: 280
Liittynyt: Su Touko 22, 2011 2:57 am

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja Bubi »

Siis korjaus Usarin oikealla puolella on käyttäjän suosittelemat kirjoitukset ja linkeistä alimmassa on kuva uhrista harmaatukkaiseta Irina Plantingista. Venäläisversiossa korostetaan uhrin tyttönimeä propaganda tarkoituksella.
savolainen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: La Loka 25, 2014 7:47 pm

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja savolainen »

Koiraihmisenä mietin sitä, missä koirat ovat olleet pahoinpitelyn aikana? Kun ottaa huomioon koirien rodut ja Romppaisen kokemattomuss/osaamattomuus käsitellä kahta isoa ja yhtä pienempää metsästysviettistä koiraa, niin tuskin on käskyttänyt koiria pysymään paikalla pahoinpitelyn aikana, saati sitten pitänyt kolme koiraa remmeissä käsissään samaan aikaan? Toki mahdollista, mutta taatusti kaikkea muuta kuin sulavaa, joten onko ensimmäinen lyönti ollut kohtalokas, muutenhan uhrilla olisi ollut suht ok mahdollisuus paeta siinä koirahässäkässä? Jos koirat on päästetty irti, niin taas jo rodut, tilanne ja Romppaisen suhde koiriin huomioonottaen on aika omituista, jos ne ovat vain jääneet paikalle (irti) ja pahoinpitelyn loputtua Romppainen on vain keräillyt hihnat käsiinsä?

Varmaan epäolennaista, mutta olisi "kiva" tietää miten tuo on mennyt?
Bubi
Poliisikoira Rex
Viestit: 280
Liittynyt: Su Touko 22, 2011 2:57 am

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja Bubi »

Tykkään kyllä eläimistä mutta en ole asiantuntija. Tällä palstalla on koiraihmisiä jotka osaa paremmin vastata. Mitä tulee itse pahoinpitelyyn en tiedä Romppaisen tappelukokemuksista. Uhri oli varsin lyhyt, hoikka ja ikääkin 58.v. Lyönyt ja potkinut siihen malliin uhria ettei vielä tiedetä oliko hän kuollut jo pihalle. Huhujen mukaan varmistanut öljysatamaalueella vasaralla vielä kuoleman. Lisäksi heittänyt kylmään mereen jossa olisi viimeistään uhri kuollut. Lähistöllä oli meloja pariskunta kuollut tämän vuoden puolella mystillisesti.
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

savolainen kirjoitti:Koiraihmisenä mietin sitä, missä koirat ovat olleet pahoinpitelyn aikana? Kun ottaa huomioon koirien rodut ja Romppaisen kokemattomuss/osaamattomuus käsitellä kahta isoa ja yhtä pienempää metsästysviettistä koiraa, niin tuskin on käskyttänyt koiria pysymään paikalla pahoinpitelyn aikana, saati sitten pitänyt kolme koiraa remmeissä käsissään samaan aikaan? Toki mahdollista, mutta taatusti kaikkea muuta kuin sulavaa, joten onko ensimmäinen lyönti ollut kohtalokas, muutenhan uhrilla olisi ollut suht ok mahdollisuus paeta siinä koirahässäkässä? Jos koirat on päästetty irti, niin taas jo rodut, tilanne ja Romppaisen suhde koiriin huomioonottaen on aika omituista, jos ne ovat vain jääneet paikalle (irti) ja pahoinpitelyn loputtua Romppainen on vain keräillyt hihnat käsiinsä?

Varmaan epäolennaista, mutta olisi "kiva" tietää miten tuo on mennyt?

Minäkin olen miettimyt tuota koirajuttua.
Jospa oli niin, että Romppainen oli jo menossa sisään alaovesta koirineen, kun uhri ehti paikalle moittimaan koirien kohtelusta. Silloinhan oli helppo jättää eläimet alakerran rappukäytävään sulkeutuvan oven taakse, ja käydä käsiksi naiseen.
Tai sitten elukat on sidottu ovenkahvaan tai pyörätelinesseen. tai mihin vaan muksimisen ajaksi.

Tämä on kyllä sellsinen yksityiskohta, minkä haluaisin tietää. Ehkä se selvinneekin vielä.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

koirajuttua olen minäkin miettinyt. Niiden on täytynyt olla autossa, kiinni sidottuna johonkin tai juuri tuupattuna rappuun jos surmapaikka on ulko-ovien lähellä.
Sinällään koko tapahtumaketju on kiinnostava. Tekijällä on kolme koiraa käsissään, kaksi niistä on isohkoja. Hän kohtaa uhrin, seuraa suukopua ja solvaamista puolin ja toisin ja mitä sitten? Sitooko hän koirat lähimpään tolppaan ja vetää uhria turpaan vasta silloin, vai siirtääkö vain hihnat vasuriin lyödäkseen ensimmäisen iskun oikealla (oletan tekijän oikeakätiseksi) ja tempovista koirista huolimatta saa perille niin hyvän iskun että uhri kaatuu ja muuttuu puolustuskyvyttömäksi. Aika suoritus jos näin käy.
Yhtä kaikki on vaikea selittää toimineensa sumentunein ajatuksin ja pikaistuksissa jos on välillä käynyt sitomassa nipun koiria johonkin ja palannut paikalle jatkamaan hakkaamista.
SerlokkiSolmunen
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Su Touko 16, 2010 8:35 pm

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja SerlokkiSolmunen »

Muutama ajatus tapahtuneesta.

1.Uhri on voinut "pudota" yhdellä iskulla ja lyönyt päänsä menettäen tajuntansa. Päähaavoistahan yleensä tulee verta reilunlaisesti eli tekijä mahdollisesti arvioinut vamman hyvinkin vakavaksi, jota se ei aina välttämättä ole veren määrästä huolimatta. Kun ihmistä lyödään täysin yllättäen, niin aika moni meistä tippuu ensimmäisellä iskulla(nyrkkeilijät ja toimintaelokuvien sankarit ovat toki oma lukunsa). Murhan tunnusmerkistö kyllä varmaankin täyttyy, koska tekijä on jatkanut pahoinpitelyä myöhemmin sekä lastannut uhrin autoon ja heittänyt mereen.

2.Kyllähän tämä Kokoomus-yhteys on mielenkiintoinen siksi, että esim. ministeri Jan Vapaavuorella on väkivaltataustaa nuoruudestaan(myös rattijuopumustuomio vuodelta 2000) Kansanedustaja(tapauksen sattuessa puoluesihteeri) Harri Jaskari on parisuhdeväkivallan tiimoilta kai käräjöinyt(en muista menikö syyte läpi) ja miten kävikään sisäasiainministeriön silloiselle kansliapäällikölle Kari Häkämiehelle. Entinen puoluesihteeri Pekka Kivelä taas öykkäröi humalassa lentokentällä tyyliin "ettekö tiedä, kuka olen". Oman elämänkokemukseni mukaan noin 10% ihmisistä on valmiita käyttämään väkivaltaa, jo pelkkä toisen lyöminen todistaa sen, että ihminen on luisunut tietyn rajan yli. Voihan olla, että Kokoomus puolueena houkuttelee tietynluonteisia ihmisiä, joilla on tarkoitus päästä elämässään eteenpäin kanssaihmisistä niinkään välittämättä.

3. Luultavasti viimeistään mielentilatutkimuksessa tulee esille, onko tekijä ollut aikaisemmin väkivaltainen esim. parisuhteessaan. Kaikkihan tekijän kanssa elämän varrella tekemisissä olleet läheiset tullaan varmasti haastattelemaan. Mikäli väkivaltataustaa löytyy, niin aika on vaikea vedota hetkelliseen mielenhäiriöön vaan kyseessä on tekijän persoonallisuudelle ominainen primitiivinen ongelmanratkaisukeino. Persoonallisuushäiriöiset eivät taas tuomiosta alennusta saa.
Mr. Big
Poliisikoira Rex
Viestit: 263
Liittynyt: La Loka 25, 2014 8:34 am

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja Mr. Big »

Ihmettelen kyllä joidenkin käyttäjien halua suitsia keskustelua kokoomukseen liittyen. Halusitte tai ette, niin kyseessä on kokoomuksen nuorisoaktiivi, ja sitämyöten kokoomus liittyy juttuun mitä suurimmassa määrin. Kokoomusnuorissa on kuohunut jo pitkään, ja jotain tällaista olen melkeinpä odotellutkin tapahtuvan. Romppainenhan oli lisäksi äärimmäisen turhautunut, kun emopuolue tyrmäsi täysin kokoomusnuorten tavoiteohjelman vuodelle 2014, jota epäiltykin oli sorvaamassa. Pinna kiristyi entisestään.

Romppaisen ura oli käytännössä taputeltu kokoomusnuorissa, ei riittänyt miehellä pääkoppa pitemmälle. Jossain vasemmisto, tai demarinuorissa, voi siivooja, tai kaupan kassakin, päästä johtopaikoille. Muistaakseni Arhinmäkikin oli nurmikonleikkaaja vielä muutamia vuosia sitten. Kokoomuksessa paineet ovat ihan toista luokkaa.

Heikki Lampela, tämä "huippuasianajaja" joka on tunnettu siitä, että mies häviää aina juttunsa, yritti tietenkin siloitella tapausta telkkarissa tyyliin "tässä on kaksi uhria", "epäilty ei voi uskoa tapahtunutta todeksi", "epäilty katuu syvästi" jne. Lampela tekee tietenkin vain työtään, mutta ei liene vaikea ennustaa että Lampela tulee häviämään tämänkin jutun, ja Romppainen tuomitaan elinkautiseen murhasta. Tapoksi tämä ei taivu, ei sitten millään.

Tutkinnanjohtajan julistus ettei kyseessä ole viharikos, ihmetyttää myös. Sepä olisikin kätevää, jos epäiltyjen sepustukset otettaisiin aina todesta, ja ainoana totuutena. Uskoakseni tässä jutussa ei ole tullut vielä kaikki esiin. Toivottavasti oikeudenkäyntiin mennessä selviää lopullinen totuus, miksi tämä nainen pahoinpideltiin kuoliaaksi. En hetkeäkään usko että uhri olisi voinut olla kuka tahansa. Kyllä siinä valikoitui uhriksi juuri se kuka pitikin. Joku toinen jos olisi osunut paikalle, olisi tuloksena ollut todennäköisesti vain sanaharkkaa. Näin uskon vakaasti.
jupuduu
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: Ma Joulu 10, 2012 1:50 am

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja jupuduu »

Täysi Purenta kirjoitti:Tekijällä on kolme koiraa käsissään, kaksi niistä on isohkoja.
Tämä lienee epäolennaista mutta on kyllä aikamoinen understatement sanoa isoHKO esim venäjänvinttikoirasta. Rotumääritelmän mukaan urokset on 75–85 cm, nartut 68–78 cm säkäkorkeudeltaan. Säkäkorkeushan mitataan lapaluiden alueelta, eli pää on sitten vielä korkeammalla. Saluki taas 58−71cm säkäkorkeudeltaan. Esim irlanninsusikoira jota pidetään maailman korkeimpana koirarotuna on säkäkorkeudeltaan uros vähintään 79 cm, nartut vähintään 71 cm joten eipä kyllä venäjänvinttikoira paljon jäljeen jää...
Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

Bubi kirjoitti: Mitä tulee itse pahoinpitelyyn en tiedä Romppaisen tappelukokemuksista. Uhri oli varsin lyhyt, hoikka ja ikääkin 58.v. Lyönyt ja potkinut siihen malliin uhria ettei vielä tiedetä oliko hän kuollut jo pihalle. Huhujen mukaan varmistanut öljysatamaalueella vasaralla vielä kuoleman. Lisäksi heittänyt kylmään mereen jossa olisi viimeistään uhri kuollut. Lähistöllä oli meloja pariskunta kuollut tämän vuoden puolella mystillisesti.
MInäpä olen lukenut sellaisen huhun, että joku naapuri olisi kuullut uhrin tuskanhuudot, kun Romppainen on häntä hakannut ja potkinut. Saman huhun mukaan murha olisi viimeistelty rannalla lyömällä uhria kivellä päähän niin, että uhrin kallo on murtunut.
Gods made heavy metal.
TriPadre
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Ti Joulu 03, 2013 8:58 am

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja TriPadre »

jupuduu kirjoitti:
Täysi Purenta kirjoitti:Tekijällä on kolme koiraa käsissään, kaksi niistä on isohkoja.
Tämä lienee epäolennaista mutta on kyllä aikamoinen understatement sanoa isoHKO esim venäjänvinttikoirasta. Rotumääritelmän mukaan urokset on 75–85 cm, nartut 68–78 cm säkäkorkeudeltaan. Säkäkorkeushan mitataan lapaluiden alueelta, eli pää on sitten vielä korkeammalla. Saluki taas 58−71cm säkäkorkeudeltaan. Esim irlanninsusikoira jota pidetään maailman korkeimpana koirarotuna on säkäkorkeudeltaan uros vähintään 79 cm, nartut vähintään 71 cm joten eipä kyllä venäjänvinttikoira paljon jäljeen jää...
Pakko nyt vähän tarttua tähän, kun itse olen yhden irlanninsusikoirapentueen kasvattanut.

Irlis ON (ainakin keskimäärin) maailman suurin koira, vaikka satunnaisesti muissakin roduissa isoja yksilöitä esiintyy. Pelkkä säkäkorkeuskaan ei ole mikään varsinainen koon mittari, paljon enemmän merkitsee vaikkapa massa tai koiran olemus muuten. Kukaan ei ikinä tullut uhittelemaan minulle, kun olin omaa irlistäni ulkoiluttamassa - no eipä täälläpäin muutenkaan sellaista ole tapahtunut. Nuo muut vinttikoirat (venakot, salukit jne) ovat sen verran ohkaisia varreltaan, että vaikka säkäkorkeudeltaan isoja ovatkin, eivät ainakaan minussa isompia pelonväreitä aiheuta.

Mutta minuakin ihmetyttää se, missä nuo JR:n kusettamat koirat olivat pahoinpitelyn ensimmäisen vaiheen aikana. Ei niitä varmaan irtikään voinut päästää, kun varsinkin sen bassetin kiinni saaminen olisi ollut työn takana, ainakin sen tyttöystävän (kennel)sivujen mukaan. Voihan tietysti olla mahdollista, että ne olivat toisessa kädessä kiinni ja Irinaa lyötiin vaikkapa sillä harjalla, joka pihassa oli myöhemmin katkenneena?
klose
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Su Loka 26, 2014 4:50 pm

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja klose »

Mistä on tuo tieto että pariskunnalla oli kolme koiraa?

Ainakin toisen palstan tietojen mukaan viisi, kolme vinttikoiraa ja kaksi bassettia.

Romppaista en tunne mutta avovaimonsa tiedän enkä ole saanut hänestä ollenkaan mukavaa kuvaa. Hän voisi saada rangaistuksen koirien hyvinvoinnin laiminlyönnistä.

Lampela on vastenmielinen, vai Romppainenkin uhri! Törkeätä. Murhannut kylmäverisesti ja julmasti eli rangaistus kovimman mukaan.
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1153
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja Rousku »

klose kirjoitti:Mistä on tuo tieto että pariskunnalla oli kolme koiraa?
Koirat käsittääksen ovat avovaimon/exän omistuksessa, eivät virallisesti yhteisiä. Pätevin tieto lukumäärästä löytyy tuolta http://salmakia.suntuubi.com/?cat=67, sillä sivua on päivitetty vielä murhan jälkeenkin. Lukumäärä on ajan myötä vaihdellut mutta viimeinen tilanne on ollut kolme.
laajasalo
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: La Loka 18, 2014 8:45 am

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja laajasalo »

Klose: aika läheinen ystävä taidat olla, kun et tiedä montako koiraa hänellä on?
Sopuli
Nikke Knakkertton
Viestit: 161
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:44 pm

Re: 28v. nuorisopoliitikko surmasi 58v. naisen, Laajasalo 12

Viesti Kirjoittaja Sopuli »

Olisin kovasti halunnut löytää sieltä ketjun, jossa keskusteltiin koulutuserojen merkityksestä parisuhteessa ja johon muistelen hänen osallistuneen, mutta se on jo kadonnut bittien taivaaseen. Muistelen, että hänelle kyllä olisi ollut OK vähemmän koulutettu mies, mutta muista kirjoituksista on välittynyt kaikenlaisia nahjuksia vähättelevä kuva.
Muistelen hänen vastanneen, että miehensä on kyllä huomattavasti vähemmän koulutettu, mutta hänellä on niin laajat tiedot mm. historiasta ja kyky keskustella, että se ei hänen kohdallaan haittaa. Tapailuvaiheessahan morsian oli hyvinkin epävarma itsestään ja ihmetteli, että miten noin täydellinen mies voi olla hänestä kiinnostunut... :(

Koirista kolme siis asui omistajansa ja Romppaisen luona. (Ja jos siltä tuntuu, niin tuolta nettisivulta kannattaa vielä poistaa sen "minä itse"-kohdankin takaa tieto avomiehestä.)
Vastaa Viestiin