Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
v-a-45
Javier Pena
Viestit: 1873
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 12:40 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja v-a-45 »

Ylistaron mumma kirjoitti:K säilytti vauvojen ruumiita välillä muuallakin kuin kellarivarastossa, mikä ilmenee tästä uutisesta, jossa kerrotaan K:n edellisenkin asunnon kellarissa Peltokadulla haiseen vahvasti.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014060 ... 8_uu.shtml

Missä K säilytti ruumiita välillä? Ovatko kaikki ruumiit oikeasti tässä...? Epäilen vahvasti, että ruumiita on enemmänkin siellä, missä näitä viittä ruumista on välillä säilytetty...
Tämä kyllä häiritsee, miksi haju tuli vasta muuton jälkeen? Unohtiko k kellariin jonkun näistä paketeista ja haki sen pois sitten myöhemmin vai mistä se haju tuli?
Jos paketit haisseet jo valmiiksi, miten yksikään muuttoon osallinen ei sitä huomannut ja ihmetellyt mitä mätääntynyttä k siirtää toiseen kellariin.
Mieskin kuulusteluissa sanoi, ettei haju lähtenyt käsistä edes pesemällä (siis silloin kun k jäi kiinni) kun kantoi pussia ulos kellarista.
kohtalo sekoittaa kortit ja me vain pelaamme
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja cicero »

Moni asia häiritsee minuakin. Tämän ruumiiden huomaamattoman siirtelyn lisäksi Kaisan rauhallisuus. Tuntuu että hän ajattelee että jäi VAIN pienestä osasta kiinni ja että piilossa on vielä jotakin pahempaa.
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
rippe
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 112
Liittynyt: Su Joulu 14, 2014 10:37 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja rippe »

Kieltämättä itselläkin kävi mielessä, että onko tässä ihan oikeasti kaikki... Periaatteessa jos tämä daami on nyt 35-vuotias, niin hänellä olisi ollut jo ~20 vuotta aikaa puuhailla lapsia.

Mutta ihan todennäköisenä pidän kyllä sitä, että jonkun tapahtuman tai vaiheen jälkeen hän on vaan jotenkin turtunut, eikä enää välittänyt elämästään taikka mistään. Aina kun on uusi lapsi syntynyt, ei kiinnosta, lapsi pakkaseen, poissa silmistä poissa mielestä. Ehkä ensimmäisen tapauksen jälkeen rahahuolien ja muiden ongelmien takia hän vaan päätyi jotenkin tuohon tilaan, että ei enää kiinnosta miten käy eikä millään ole ehkä enää väliä. Sitten jollain jatkuvilla valheilla paremmasta elämästä vähän lohduttaa ehkä itseäänkin?

Mitkään tapahtumat tai olosuhteet eivät missään nimessä riitä oikeuttamaan tapahtunutta. Mutta ehkä hän vaan jotenkin tosiaan saamattomuuttaan päätynyt tuollaiseen tilaan, että millään ei ole enää väliä.
stabilo
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ma Kesä 09, 2014 10:41 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja stabilo »

Huh huh, on raskasta luettavaa.

Jotenkin toivoo että uusia vauvoja ei enää tulisi, mutta ei yllätä mikäli heitä ilmeneekin. Tässä on ollut jo semmosia 'pommeja' ettei tosikaan.
Tiedän Kaisan ja voin sanoa etten ikinä, koskaan olisi voinut kuvitella hänen pimeää puoltaan. Asioita jotka on tulleet esille ovat niin rankkoja että pahaa tekee.

Aiemmin puhuttiin psyko-/sosiopaatista, luulen että mielentilatutkimus ei kauas noista diagnooseista heitä.
Marlee
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ke Joulu 10, 2014 9:23 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Marlee »

http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=7530&start=0

Lainaus sivulta 2

ILTALEHTI

Miksi äiti säilytti lasten ruumiit?
Perjantai 6.6.2014

Raskauden voi torjua mielessään täydellisesti, kertoo oikeus- ja kriminaalipsykologian dosentti Jaana Haapasalo.

Äitien lapsilleen tekemistä henkirikoksista tutkimuksen vuonna 1999 julkaisseen Jaana
Haapasalon mukaan vastasyntyneen surmanneet ovat usein nuorempia kuin vanhemman
lapsen surmanneet, asuivat yksin ja ovat usein myös itse henkisesti
kiinni lapsuudenperheessään.

Oulussa löydettiin keskiviikkona viisi kuollutta lasta kellarista. Eilen Oulun käräjäoikeus vangitsi 35-vuotiaan naisen epäiltynä todennäköisin syin viidestä taposta.

Millaisissa tilanteissa äiti voi päätyä surmaamaan oman vastasyntyneensä, oikeus- ja kriminaalipsykologian dosentti Jaana Haapasalo?

- Taustalla on aina vakava, usein lapsuudessa syntynyt, trauma. Usein nämä naiset ovat myös torjuneet raskauden ja synnytys tulee ikään kuin yllätyksenä, joka alkaa "yhtäkkiä" vessanpöntöllä istuessa tai sängyssä maatessa.

- He ovat torjuneet raskauden niin täydellisesti, että siitä puhutaan vaiettuna raskautena.

Miten viidesti?

Voiko vaiettu raskaus tapahtua monta kertaa?

- Se on mahdollista. Tällaisissa tapauksissa kaikki seksuaalisuuden ja raskauden välinen yhteys on usein torjuttu. Koko elämänalue saattaa olla poissa henkilön tietoisuudesta. Puhutaan dissosiaatio-ilmiöstä.

Nainen kertoi synnyttäneensä lapset kotonaan 5-10 vuotta sitten. Hänellä on kuitenkin myös yksi elävä lapsi. Mistä tämä kertoo?

- Se onkin mielenkiintoista, että mitä oikein on tapahtunut. Miksi näissä muissa raskauksissa on käynyt näin? Ovatko tapahtumat liittyneet akuutteihin stressitekijöihin tai onko hänellä ollut jokin elämäntilanne, joka on laukaissut tapahtumat? Joka tapauksessa taustalla on aina vaikeat, traumaattiset kokemukset, Haapasalo toteaa.

Eli kuka tahansa ei kykene tällaiseen?

- Ei.

Tunneside vauvoihin?

Miksi äiti on säilyttänyt vauvojen ruumiit?

- Näkisin, että äidille on syntynyt jonkinlainen tunneside syntyneeseen lapseen. Ehkäpä synnytyksen hetkellä - vaikka hän onkin ehkä ajatellut, että lapset ovat kuolleita - hänelle on voinut tulla olo, ettei hän pysty luopumaan ruumiista.

- Minusta säilyttäminen kertoo siitä, että äidillä on olemassa jonkinlainen tunneside kuolleisiin lapsiinsa. Mutta, eihän sitä varmaan kukaan lopulta oikein osaa selvittää, miksi hän on ruumiit säilyttänyt. Jotenkin ne ovat osa häntä.

Voiko ihminen jatkaa elämäänsä ns. normaalisti tällaisen jälkeen?

- Voi, jos hän on torjunut raskauden täysin.

Voiko tällaisia tapauksia ehkäistä mitenkään?

- Jos yksikään lapsi ei traumatisoituisi vaikeasti ja pystyisi elämään turvallisen lapsuuden, niin sehän se keino olisi, Haapasalo toteaa. "
pikas.so

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja pikas.so »

Onko tämän naisen perhe muuttanut muualta aikoinaan, vai mitä tämä lause tarkoittaa.

Kopioin sen vanhemmat.com sivuilta, mihin ajauduin lukemaan uutisia Marleenin antamasta linkistä.

35-vuotias nainen on alun perin kotoisin Itä-Suomesta, mutta hän on käynyt koulunsa jo ala-asteesta lähtien Oulussa
Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

V*nen ei kuulosta ollenkaan oululaiselta nimeltä, eikä edes pohjoissuomalaiselta.
rippe
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 112
Liittynyt: Su Joulu 14, 2014 10:37 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja rippe »

Omaisten osuudesta sanoisin sen verran, että kuinkahan moni tosiaan olisi osannut edes epäillä jotain näin merkillistä... Kyllähän noissa todistajanlausunnoissa sekä perheenjäsenet, että työtoverit ovat useampaan kertaan tiedustelleet raskauden mahdollisuudesta. Eli jotain on huomattu kuitenkin. Mutta koska yhtään lasta ei ole ilmaantunut, niin ihmiset ovat uskoneet hänen tarinansa kaljamahoista ja keskenmenoista. Varmaan olisin itsekin uskonut, koska ei mun mielikuvitus ihan niin pitkälle menisi, että osaisin epäillä henkilön pakastavan vastasyntyneitä... Siksi toisekseen, nainen on todistetusti ollut ainakin kuusi kertaa raskaana. Nämä raskaudet plus toipumisaika laskien yhteenlaskettuna tulee useita vuosia aikaa, jolloin hänellä on ollut enemmän tai vähemmän raskaana olevan naisen habitus. Tuosta ulkonäöstä tulee sitten se normi, koska hän on ollut aina vähän mahakkaassa kuosissa. Vaikeampi sitten epäillä mitään, ja monet tosiaan varmaan pitivät häntä vain jotenkin mahasta herkimmin lihovana.

Aviomiestä kyllä vähän käy sääliksi... Tuolta suunnalta tulevat miehet saattavat hyvinkin olla melko pihalla naistenvaivoista ja raskauden kulusta. Sen lisäksi olettaisin, ettei miehen äidinkieli ainakaan suomi ole, joten parin kommunikaatiossa on voinut olla kielestäkin johtuvia esteitä.
Marlee
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ke Joulu 10, 2014 9:23 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Marlee »

Spekultantti kirjoitti:V*nen ei kuulosta ollenkaan oululaiselta nimeltä, eikä edes pohjoissuomalaiselta.

Nainen oli kotoisin Itä-suomesta mutta jo lapsena muuttanut perheineen pohjoissuomeen kuten
tuossa edella kirjoitettiin.
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja cicero »

Miten niin tuolta päin (miehen alkuperäinen kotimaa) tulleet voivat olla pihalla naisten vaivoista? Ei yhtään sen enempää kuin suomalaisetkaan miehet. Luulen että pariskunnan läheisyys on ollut minimaalista ja siksi mies ei ole huomannut mitään. Onhan hän ollut ilman Kaisaa pitkiä aikoja poissa Suomesta ja ainakin kerran ollut tietoinen Kaisan raskaudesta.

Nämä pakastetut vauvat ovat jäävuoren huippu. Tietenkään kukaan ei voi kuvitella että joku tekisi tälläistä mutta Kaisan vakavat ongelmat ovat alkaneet jo lapsuuden valehtelusta josta ovat kertoneet sekä Kaisan isä että koulukaveri ja ongelmat ovat jatkuneet koko ajan ilman taukoja. Entinen työnantaja myös kertoo Kaisalla olleen ongelmia koko työsuhteen ajan ja saihan Kaisa sitten potkut. Valehtelusta silloinkin ollut kyse. Vaikka toisaalta osa ihmisistä antaa kuvan ihmisestä jolla ei olisi kuvitellut olevan ongelmia niin silti niitä ongelmia on näkyvästi tullut esiin koko ajan.

Lisäksi Kaisan alkoholiongelmaan ei ole tartuttu vaikka hänellä on alaikäinen lapsi. Ei ole tehty lastensuojeluilmoitusta. Työkaveri kertoo että Kaisalla ei ollut antaa rahaa lapsen ruokaan mutta oluttuoppiin sitä riitti kyllä. Perhe on nähnyt todellisuuden paljon lähempää huolehtiessaan lapsesta kuitenkin. Miksei lasta otettu alkoholistilta pois? Tai edes yritetty?

Tässä on niin paljon asioita ollut Kaisan ympärillä koko hänen elämänsä ajan eikä kukaan ole niihin tarttunut sen kummemmin. Sellaistako Suomessa sitten onkin kaikkien hienolta näyttävien tilastojen takana. Ihmiset vaikenevat lähipiirinsä ongelmista ja tilastojen valossa kaikki on niin hienoa. Kaisakin on ollut hienosti työssäkäyvä yksinhuoltaja, iloinen ja mukava. Totuus: alkoholisti, moniongelmainen joka on surutta käyttänyt hyväkseen yhteiskuntaa ja muita ihmisiä. Murhaaja. Patologinen valehtelija.
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
Scilla
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 12:22 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Scilla »

cicero kirjoitti:
Lisäksi Kaisan alkoholiongelmaan ei ole tartuttu vaikka hänellä on alaikäinen lapsi. Ei ole tehty lastensuojeluilmoitusta. Työkaveri kertoo että Kaisalla ei ollut antaa rahaa lapsen ruokaan mutta oluttuoppiin sitä riitti kyllä. Perhe on nähnyt todellisuuden paljon lähempää huolehtiessaan lapsesta kuitenkin. Miksei lasta otettu alkoholistilta pois? Tai edes yritetty?
Mä näkisin että näin on juuri tehty, kun isovanhemmat on huolehtineet paljon lapsesta. Yrittäneet pitää huolen ettei tule huostaanottoa, jolloin isovanhemmatkaan eivät ehkä olisi lasta niin usein nähneet.
pikas.so

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja pikas.so »

Marlee kirjoitti:
Spekultantti kirjoitti:V*nen ei kuulosta ollenkaan oululaiselta nimeltä, eikä edes pohjoissuomalaiselta.

Nainen oli kotoisin Itä-suomesta mutta jo lapsena muuttanut perheineen pohjoissuomeen kuten
tuossa edella kirjoitettiin.

Missä kohtaa tarkalleen on edellä kirjoitettu kohta. Voitko Marleen linkittää tai kertoa tarkan sivun.
Kat_Revolver
Harjunpää
Viestit: 321
Liittynyt: Su Joulu 02, 2012 11:32 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Kat_Revolver »

reppuli kirjoitti:Tätä naista kuvaa mielestäni ääretön passiiviisuus, saamattomuus, kyvyttömyys. Kaikki mikä liittyy johonkin tekemiseen, vastaus on "ei tehnyt", "ei voinut", "ei pystynyt".

Antoi, muttei huolehtinut ehkäisystä, vaikka tiesi mihin se johtaa. Tiesi odottavansa, muttei vaivautunut neuvolaan. Synnytti, muttei auttanut lapsia alkuun elämässään. Tiesi lasten kuolleen, muttei nähnyt vaivaa vaan säilöi ruumiit helpoimmalla tavalla. Tiesi ruumiiden lopulta löytyvän, muttei ilmoittanut niistä ennen löytöä.

Todellinen vätys. Kenties jopa tunteeton vätys.
Tämäpä. Täysin vastuuntunnoton. Mikään ei ole omaa vikaa, kaikki ulkoistetaan.

Mitä tulee tuohon aiemmin tällä sivullakin esiin otettuun dissosiaatio-häiriöön, että nainen olisi elänyt täydessä itsekieltämyksessä, eikä tunnustanut itsellensäkään olevansa raskaana, niin siihen en enää nykyasioiden valossa usko. Silloin hän ei olisi googletellut napanuoran katkaisua yms.
Muovipussi päähän ja ruumis suohon.
Zara
Sabrina Duncan
Viestit: 354
Liittynyt: Ma Elo 08, 2011 11:15 pm

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja Zara »

Scilla kirjoitti:
cicero kirjoitti:
Lisäksi Kaisan alkoholiongelmaan ei ole tartuttu vaikka hänellä on alaikäinen lapsi. Ei ole tehty lastensuojeluilmoitusta. Työkaveri kertoo että Kaisalla ei ollut antaa rahaa lapsen ruokaan mutta oluttuoppiin sitä riitti kyllä. Perhe on nähnyt todellisuuden paljon lähempää huolehtiessaan lapsesta kuitenkin. Miksei lasta otettu alkoholistilta pois? Tai edes yritetty?
Mä näkisin että näin on juuri tehty, kun isovanhemmat on huolehtineet paljon lapsesta. Yrittäneet pitää huolen ettei tule huostaanottoa, jolloin isovanhemmatkaan eivät ehkä olisi lasta niin usein nähneet.
Jossain lehtijutussahan oli, että poika oli jopa 3-4 päivää viikossa aina isovanhempien luona, eikä äiti antanut pojalle edes omaa avainta ns. omaan varsinaiseen kotiinsa. Ehkäpä siksi sosiaalihuolto ei ole nähnyt tarvetta alkaa poikaa ihan huostaanottamaan, koska hänellä näyttää olleet välittävät isovanhemmat, jotka ovat myös pitäneet pojan isolta osin luonaankin.
" Toto, I've got a feeling, we're not in Kansas anymore.."
rippe
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 112
Liittynyt: Su Joulu 14, 2014 10:37 am

Re: Poliisi löysi viiden lapsen ruumiit komerosta Oulussa 20

Viesti Kirjoittaja rippe »

Tuon lisäksi syytetyn isä oli sanonut, että harkitsi vaimonsa kanssa kasvattavansa tämän lapsen, jos syytetty ei siihen pysty.

Jotain hoitoa toi nainen olisi jo aikoja sitten varmaan tarvinnut, ihan pelkästään tuon jatkuvan valehtelunsa takia. Mutta paha kai se on aikuista ihmistä pakottaakaan sellaiseen...
Vastaa Viestiin