Zodiac killer

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Voigtin sivustolle on postattu hieno löytö - sarjakuvalehti, jonka kannessa lukee Zodiacin Halloween-kortistakin ilmi käyvä litania tekotavoista: By Fire, By Gun, By Knife, By Rope.

Kuva

Lehti on julkaistu ensi kertaa heinäkuussa 1952.

Linkki Zodiackiller.comin viestiketjuun
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Kuukauden vanha uutinen kertoo, että taas on löytynyt henkilö, jolle joku on tunnustanut olleensa Zodiac. Tällä kertaa Randy Kenney -niminen mies väittää kaverinsa Louis Myersin tunnustaneen Zodiac-murhat hänelle. Myers oli jonkin sortin rikollinen, joka oli ensimmäisen Zodiac-murhan aikaan vasta 17-vuotias. Motiivina tekoihin toimi kuulemma se, että Myersilla oli mennyt välit poikki tyttöystävänsä kanssa. Kenney väittää, että Myers linkittyi joihinkin Zodiacin uhreihin muun muassa saman koulutaustan johdosta. Paul Stinen Myers murhasi kuulemma vain ryöstötarkoituksessa. Myers kuoli 2002.

http://www.nydailynews.com/news/crime/m ... -1.1703245

Siinä ja siinä, ansaitseeko moinen juttu edes tulla julki, mutta menköön nyt tämän kerran.
Tähtityttö
Armas Tammelin
Viestit: 77
Liittynyt: Pe Loka 10, 2008 1:33 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tähtityttö »

Uusi kirja tulossa aiheesta USA:ssa, Gary L. Stewart väittää Zodiacin olleen hänen biologinen isänsä.

Amerikkalaismies väittää uutuuskirjassa: Mystinen Zodiac-murhaaja oli isänil
Yhdysvaltain Louisianassa asuva mies väittää olevansa pahamaineisen Zodiac-sarjamurhaajan poika. Poliisi ei ole kommentoinut väitettä.
Zodiac-tappajan uskotaan murhanneen ainakin viisi ihmistä Pohjois-Kaliforniassa vuosina 1968-69 ja kirjoittaneen poliisille useita kirjeitä, joissa hän rehenteli teoillaan. Osa viesteistä oli kirjoitettu koodikielellä. Murhaaja itse väitti tappaneensa jopa 37 ihmistä. Hän ei koskaan jäänyt kiinni rikoksistaan.

Nyt Louisianassa asuva Gary L. Stewart väittää selvittäneensä tappajan henkilöllisyyden – ja että kyseessä olisi hänen edesmennyt biologinen isänsä. Adoptiolapsena kasvanut Stewart sanoo törmänneensä asiaan, kun hän etsi tietoja biologisesta isästään.

Yhdysvalloissa julkaistaan tällä viikolla aiheesta kirja, jonka Stewart on kirjoittanut yhdessä toimittaja Susan Mustafan kanssa. Isää kuvaillaan kirjassa muun muassa ”turhautuneeksi älyköksi” ja ”hylätyksi rakastajaksi, joka ei osannut käsitellä raivoaan”, kirjan julkaisija kertoo.

Julkaisijan mukaan Stewartin isällä oli eläessään rikosrekisteri muun muassa väärennösten vuoksi. Poliisin hänestä ottama kuva muistuttaa piirrosta, jonka poliisi teki Zodiac-tappajasta todistajanlausuntojen perusteella. Guardianin mukaan Stewart tarjoaa todisteiksi myös tappajan ja isän samanlaista käsialaa, yhteyttä isän sormenjälkien ja yhdeltä rikospaikalta löytyneiden sormenjälkien kanssa sekä sitä, että tappajan uhrit muistuttivat miehen mukaan hänen äitiään.

San Franciscon poliisi ei ole kommentoinut väitettä, koska murhajuttu on vielä auki. Poliisin tiedottaja kertoi tiistaina CNN:lle, että poliisilla ei ollut tietoa kirjasta tai sen sisällöstä, mutta jutun tutkijat aikovat perehtyä asiaan.

CNN:n tavoittama Bryan Hartnell, joka selvisi Zodiac-tappajan hyökkäyksestä yli 40 vuotta sitten, suhtautuu väitteeseen varauksella. Hän muistuttaa, että juttuun liittyviä väitteitä on tullut ilmoille ennenkin.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Näitä juttuja tosiaan pukkaa säännöllisin väliajoin. Tässäkään tuskin on mitään perää. Dennis Kaufman syytti isäpuoltaan Jack Tarrancea Zodiac killeriksi. Rikospoliisi ja rikoskirjailija Steve Hodel syytti isäänsä Geroge Hodelia Zodiac killeriksi. Tosin Steven mukaan hänen isänsä oli myös Lipstick killer ja Black Dahlian.
strangelove
Adrian Monk
Viestit: 2921
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja strangelove »

Tom Voigt on raportoinut Zodiackiller.comiin mielenkiintoisia tietoja sekä Richard Gaikowskiin että Arthur Leigh Alleniin liittyen.

Aloitetaan Allenista.
Syyskuussa 1972 kirjatun poliisiraportin mukaan Allen olisi maininnut tulevista Zodiac-murhista vuonna 1967 Don Cheneyn lisäksi myös Dick Woodruf -nimiselle miehelle. Mikäli tuo pitää paikkansa - ja jos Cheney puhui totta - tarkoittaa tämä sitä, että Allen vihjaili tulevista teoista kahdelle eri henkilölle.

Linkki palstalle, josta löytyy kyseinen pätkä raportista:
http://zodiackiller.fr.yuku.com/topic/7 ... .VJauDP-UA


Richard Gaikowskin väitetään puolestaan tunnustaneen Zodiac-murhat kaverilleen vuonna 1990. Tom Voigtiin yhteyttä ottanut "John" kertoo, että tunnustuksen aikoihin Gaikowski oli masentunut ja pelkäsi joutuvansa pidätetyksi, koska Blaine oli puhunut hänestä poliisille. Gaikowski oli kutsunut kaverinsa Craigin kotiinsa San Fransiscoon ja alkanut esitellä tälle Zodiac-välineitään, kuten asetta ja mustaa huppua, jossa oli Zodiacin symboli.
Gaikowski tunnusti Craigille olevansa Zodiac osoittaen tätä samaan aikaan aseella ja uhaten ampuvansa Craigin, mikäli tämä kertoo asiasta eteenpäin.

"The alleged confession happened in 1990 or so. Gaikowski was depressed because he thought he could be arrested any day, and that one of his friends (Blaine?) had been talking to the police. He was worried about who he could trust. So he met with another friend, Craig, near Gaikowski's apartment in the Mission District of San Francisco. The two went into Gaikowski's apartment and Gaikowski brought out several items from another room, including a hood w/symbol, a shirt that had dark stains on it, and a gun. He confessed to being the Zodiac, pointed the gun at Craig, and then laughed and said something to the effect of "If you tell anyone I'll kill you."

Linkki palstalle, josta löytyy myös "Johnin" Voigtille soittama puhelu:

http://zodiackiller.fr.yuku.com/topic/7 ... .VJasRP-UA
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Tom Voigtin Gaikowski-teoriat eivät ole johtaneet yhtään mihinkään. Toivottavasti meillä minfossa silmät ovat vähän laajemmin avoinna epäillyille. Positiivista, että Gaikowksin lisäksi myös Allenia nostettu ylös palstalla, vaikka Allen on DNA-tutkimuksissa suljettu pois.

Toki Voigtin sivuilla on mielenkiintoisia tarinoita. Tässä linkittämässäni ketjussa pohditaan, olisiko Gaikowski ollut mukana ennen kuolemaansa Zodiac-foorumilla nimimerkillä Oscar. Aloitusviestissä mainitaan, että Gaikowski olisi osallistunut erilaisiin nettikeskusteluihin jo 80-luvun lopulla, jolloin internet oli vielä harvojen herkkua. Gaikowksi oli siis niin sanotusti ajan hermoilla. Kuitenkin tähän ketjuun ilmestyy keskustelija, joka väittää olevansa tuo sama alkuperäinen Oscar. Mutta Voigtin sivuille tyypillisesti häntä ei haluta uskoa, koska hienoja Gaikowski-teorioita ei saisi kyseenalaistaa.

Gaikowskin ympärille on muodostunut eräänlainen uskonlahko, jossa Voigt on suuri guru. En itse halua olla osa tuota lahkoa, vaikka Gaikowski onkin ihan kiinnostava epäilty.

http://zodiackiller.fr.yuku.com/topic/4 ... VJbHrV4gPA
Bee_in_the_light
Poliisikoira Rex
Viestit: 257
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 8:00 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Bee_in_the_light »

Voigt on tehnyt / tekee paljon duunia Zodiacin tutkimiseksi, ja ainoa tapa pitää yllä kiinnostusta hänen sivustoonsa on tuoda tällaisia kohu-hype "uutisia" aina vähän väliä esille. Hienoa, että hän jaksaa etsiä uusia kytköksiä mielenkiintoisiin epäiltyihin, mutta kriittisesti kannattaa tarkastella tällaisia paljastuksia.

Herra X sanoi, että Herra Y oli sanonut Gaikowskin tunnustaneen 90-luvulla olevansa Zodiac. Herra Y kuitenkin kiistää Gaikowskin sanoneen näin. Zodiac-tunnustuksia on jo muutenkin niin pitkä rivi, ettei tälle voi paljoa painoarvoa antaa.
Tootai
Nikke Knakkertton
Viestit: 173
Liittynyt: Pe Syys 12, 2008 1:16 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tootai »

Bee_in_the_light kirjoitti:Herra X sanoi, että Herra Y oli sanonut Gaikowskin tunnustaneen 90-luvulla olevansa Zodiac. Herra Y kuitenkin kiistää Gaikowskin sanoneen näin. Zodiac-tunnustuksia on jo muutenkin niin pitkä rivi, ettei tälle voi paljoa painoarvoa antaa.
On aika ymmärrettävää miksi herra Y, Craig saattaisi kiistää ystävänsä tunnustuksen. Pahaltahan se näyttäisi hänen kohdallaan, jos Gyken syyllisyys pystyttäisiin todistamaan. Jotkut Gaikowskin ystävistä tuntuvat myös suojelevan häntä, jotkut Gyken tunteneet ystävät ja perheenjäsenet taas eivät ole ollenkaan yllättyneistä Zodiac-syytöksistä. Johnin tarina täsmää Blainen kertomaan, enkä näe mitään syytä epäillä sitä. Toivottavasti Craig avautuu aiheesta lisää.
Bee_in_the_light
Poliisikoira Rex
Viestit: 257
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 8:00 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Bee_in_the_light »

Tootai kirjoitti: On aika ymmärrettävää miksi herra Y, Craig saattaisi kiistää ystävänsä tunnustuksen. Pahaltahan se näyttäisi hänen kohdallaan, jos Gyken syyllisyys pystyttäisiin todistamaan. Jotkut Gaikowskin ystävistä tuntuvat myös suojelevan häntä, jotkut Gyken tunteneet ystävät ja perheenjäsenet taas eivät ole ollenkaan yllättyneistä Zodiac-syytöksistä. Johnin tarina täsmää Blainen kertomaan, enkä näe mitään syytä epäillä sitä. Toivottavasti Craig avautuu aiheesta lisää.
Kiertelin jouluostoksilla Akateemisessa kirjakaupassa, ja aika edullisesti olisi irronnut "isäni oli Zodiac", kirjoittanut kuka lie. Ajattelin ostaa joululukemiseksi, mutta tajusin heittäväni hukkaan hyvää lukuaikaa. Rahasta nyt niin paljoa väliä. Siinä on kuitenkin riittävästi syytä epäillä jokaista Zodiaciin liittyvää "tunnustusta". Niitä kun on aika pitkä rivi. Joka kiven alta löytyy joku, joka on valmis vannomaan olevansa vähintään Zodiacin pikkuserkku.

Ehkä joskus tulee esiin aitoja todisteita. Sitä odotellessa.
Tootai
Nikke Knakkertton
Viestit: 173
Liittynyt: Pe Syys 12, 2008 1:16 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tootai »

Bee_in_the_light kirjoitti: Siinä on kuitenkin riittävästi syytä epäillä jokaista Zodiaciin liittyvää "tunnustusta". Niitä kun on aika pitkä rivi. Joka kiven alta löytyy joku, joka on valmis vannomaan olevansa vähintään Zodiacin pikkuserkku.

Ehkä joskus tulee esiin aitoja todisteita. Sitä odotellessa.
Huolestuttavaa ettet näe eroa tuollaisen roskakirjallisuuden ja Gykeen liittyvien aihetodisteiden välillä. Edes Blaine ei ole koskaan yrittänyt hyötyä Gaikowskista rahallisesti, ja Blaine sentään asui vuosia autossa... Kenties et ole perehtynyt Gykeen riittävästi? En ymmärrä miten jotkut innostuvat niin kovasti jo pois suljetuista epäillyistä, kun taas kaikki Gaikowskiin liittyvä tyrmätään heti kättelyssä.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Tootai kirjoitti:
Bee_in_the_light kirjoitti: Siinä on kuitenkin riittävästi syytä epäillä jokaista Zodiaciin liittyvää "tunnustusta". Niitä kun on aika pitkä rivi. Joka kiven alta löytyy joku, joka on valmis vannomaan olevansa vähintään Zodiacin pikkuserkku.

Ehkä joskus tulee esiin aitoja todisteita. Sitä odotellessa.
Huolestuttavaa ettet näe eroa tuollaisen roskakirjallisuuden ja Gykeen liittyvien aihetodisteiden välillä. Edes Blaine ei ole koskaan yrittänyt hyötyä Gaikowskista rahallisesti, ja Blaine sentään asui vuosia autossa... Kenties et ole perehtynyt Gykeen riittävästi? En ymmärrä miten jotkut innostuvat niin kovasti jo pois suljetuista epäillyistä, kun taas kaikki Gaikowskiin liittyvä tyrmätään heti kättelyssä.
Olet Tootai meistä parhaiten perehtynyt Zodiac killeriin. Ihmettelen kuitenkin, miten olet niin vakuuttunut Gaikowksin syyllisyydestä. Olisiko mahdollista, että listaat keskeisimmät Gaikin syyllisyyteen viittaavat todisteet? Ei haittaa, vaikka tulisi toistoa. Tämä ketju on muutenkin elänyt pitkään hiljaiseloa.
kekkuli12345
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 1:22 am

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kekkuli12345 »

Stinestä tuli mieleen että onko taksikuski mahdollisesti vienyt zodiacin jonain aikaisempana murhailtana jonnekkin ja alannut epäillä että olisi syyllinen, tai vaihtoehtoisesti tuntenut zodiakin ja alannut jostain syystä epäillä. Z olisi ollut matkalla jonnekkin tekemään murhaa mutta tulikin yllättävä keskustelu ja surmansa saikin stine. Ehkä siksi meinasi jäädä nalkkiinkin kun ei ollut varautunut tilanteeseen. Stine on siis ammuttu niin että varmasti kuolee eikä ehdi kertoa mitään. Tietysti stine on voinut olla kuskaamassa aikaisemminkin Z:tä kohteisiin ja ilmoittanut että nyt loppuu kun on ruvennut pelottamaan, tämä ei ole kelvannut Z:lle jos stine alkaa katua niin saattaa paljastaa myös Z:n. Taksit olisi tilattu aina jonnekkin ja Z olisi ohimennen heitetty aina lähelle surmapaikkoja tai jopa poiskin. Saattaa tätäkin olla vatvottu mutta perehdyinpä asiaan vasta juuri äsken.
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ABC »

strangelove kirjoitti:Voigtin sivustolle on postattu hieno löytö - sarjakuvalehti, jonka kannessa lukee Zodiacin Halloween-kortistakin ilmi käyvä litania tekotavoista: By Fire, By Gun, By Knife, By Rope.

Kuva

Lehti on julkaistu ensi kertaa heinäkuussa 1952.

Linkki Zodiackiller.comin viestiketjuun
Huomatkaa piilossa oleva, viides teksti. Villi arvaus, että kyseessä on "Death by Water". Siihenhän on aiemmin kiinnitetty huomiota, että useimpien murhien tekopaikoissa on veteen liittyvä nimi.
Every ship must sail a world.
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ABC »

"Edit" edelliseen. Linkin kuvissa oli laajempi pyörä, joissa näkyy suoraan tuo "Death by Water". En jaksanut lukea ko. ketjua, mutta ehkä joku on sielläkin kiinnittänyt huomiota siihen, että tuo kyseinen toinen pyörä on 12-osainen, kuten myös eläinrata eli zodiac.

Olen miettinyt pääni puhki, miksi Zodiac valitsi nimimerkikseen astrologisen/-nomisen käsitteen. Luulisi, että sen symboliikka näkyisi selkeämmin murhissa, esim. 1 murha per horoskooppimerkki. Jos otetaan mukaan kaikki 5 hyvin samantyylistä pariskuntien murhaa, sekä Stinen murha ja äidin ja lapsen kaappaus, joissa molemmissa saatiin tekijästä hyvät tuntomerkit, saadaan 12 uhria, joista tosin "vain" 10 kuoli. Näistä 6 tapausta muodostavat parit noin puolen vuoden välein (ei samoina vuosina), mikä voisi vastata horoskooppimerkeissä ns. vastamerkkien käsitettä ja liittyä siten jotenkin pariskuntien edustamaan symboliikkaan. Vastamerkkejähän pidetään astrologiassa usein toisiaan puoleensavetävinä ja ajatellaan pariskunnilla olevan helposti vastakkaiset esim. aurinkomerkit (tämä ei sitten ole mitään tieteellistä tilastollista faktaa, toim. huom., vaan nyt on siis puhe uskomuksista, jotka Zodiac varmasti tiesi, mikäli hänen symboliikkansa oli peräisin astrologiasta eikä esim. navigaatiokurssilta). Mutta jos näin oli, niin sarja näyttäisi jääneen kesken. Ehkä vain uhrien lukumäärä oli tärkeä?

Muistaakseni on arveltu Stinen murhan johtuneen siitä, että yksi miesuhri jäi henkiin. Voi olla, mutta silloin 12 paria ei tulisi täyteen. Joku syy täytyy olla siihen, että hän tappoi yksinäisen miestaksikuskin epätyypillisellä tavalla.

Batesia en pidä lainkaan oikean Zodiacin uhrina. Zodiac oli erittäin varovainen suhteessa uhreihinsa: hän ei sitonut itse miespuolista uhria ja hyökkäsi taksikuskinkin kimppuun takaapäin. Batesin murha ei sovi tähän kuvioon ollenkaan. A. L. Allen on hyvin saattanut murhata Batesin, mutta ei sen sijaan ollut Zodiac, vaikka ehkä halusikin ottaa siitä kunniaa itselleen. Myöskin Zodiac-kirjeiden kirjoittajista suurin osa ei varmasti ollut oikea Zodiac. Koska DNA-tekniikka oli ainoa, jota ei ollut olemassa rikosten tekoaikaan, se on mielestäni luotettavin todiste henkilöllisyyden selvittämiseksi. Käsialatutkimus on tunnetusti erittäin altis virhearvioille, enkä usko, että taksissa olleissa käsineissä olleet sormenjäljet olivat Zodiacin, vaan tahallinen harhautus.

Gaskowskin suhteen ongelmana on, että hän monestakin syystä sopisi erittäin hyvin Zodiac-kirjeiden kirjoittajaksi, muttei sekopäisenä pöllypäänä oikein sovi varovaisen, wannabe-militantin murhaajan osaan. Toisaalta hänen joutumisensa mielisairaalaan voisi selittää 6. pariskuntamurhan puuttumisen. Zodiacin tyyli murhata pariskuntia vaikuttaa melko obsessiiviselta ja Stinen murhan suhteen hän meni varsin pitkälle varmistaakseen sen yhdistämisen itseensä, koska se rikkoi kaavan. Äidin ja vauvan kidnappauksen aikoihin koko seutu oli jo paniikissa, joten sen yhteys Zodiaciin jää epäselväksi. Mutta missä sitten olisi 12. uhri tai 6. pariskunta? En usko kadoksiin jääneen nuoren naisen liittyvän Zodiaciin, vaan ehkä pikemminkin Bundyyn tai johonkin muuhun sarjamurhaajaan, jolla oli tapana piilotella uhrejaan pitkin metsiä.
Every ship must sail a world.
rostedt
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: To Kesä 06, 2013 5:44 am

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja rostedt »

Morjesta ketjulaisille. This is Rostedt speaking. Kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen ja koukuttava tapaus. Oli pakko alkaa spekuloimaan ja kertomaan omia mietteitä. Se, onko ne uusia tai kertaalleen täällä koluttuja, en tiedä. Luin ketjun kokonaan läpi pikakelaten vain muutaman kirjoittajan kirjoitukset. Olen katsonut jo vuosia sitten tuon Zodiac-leffan ja cold case filesin jakson Zodiacista. Ketjun lukemisen välillä katsoin nuo uudestaan, sekä lisäksi The Zodiac-leffan vuodelta 2005 joka ei sinänsä lisää asioihin mitään uutta, taitaa ehkä enemmän sumentaa asiaa. Gyllenhaalin leffa oli taas liiaksi kallellaan Alleniin, mutta herätti kysymyksiä siitä leffajulisteen piirtäjästä...

Mutta niihin omiin ajatuksiin:

Ennen kaikkea herättää sekavia ajatuksia. Tämä lienee yksi Zodiacin perimmäisistä motiiveista, poliisille vinoilun ollessa ehkä se prioriteetti yksi. Hänen lupaus jo ensialkuun, että koodin purkamalla, selviää kuka hän on, mutta sitten ei selviäkään. Jossain kirjeessään mainitsi joidenkin tulevien uhrien olevan yhdistämättömissä häneen, vai muistanko väärin? Jos näin, niin olisiko mahdollista että kyseessa on ristiriitaisia lavastuksia jotka aihetodisteiden puolesta ohjaa epäiltyjen suuntaan, mutta se timantin terävin kärki näissä epäillyissä ei sitten täyty, tai heidät voidaan poissulkea epäillyistä. Ja syyllinen on sitten joku aivan muu. Tämä sitten vie siihen että, liekö Zodiac osannut tehdä tehtävänsä niin, että touhuihin löytyy sopivat epäillyt ja osaa vielä arvioida miten he esimerkiksi kuulusteluissa toimivat ja jättävät epäilyksen varjon päällensä. Vihasiko hän kuitenkin heitä enemmän kuin uhrejaan?

Kuten esim. Allen henkiseltä olemukseltaan ja ulosanniltaan juuri sopiva tekijäksi, muttei ulkoisesti muistuta piirrosta epäillystä, eikä DNA-, tahi sormenjäljetkään sovi, eikä tässä se painavin asia, käsiala. Naamiointi taasen on sitten mahdollinen. Joskin epäilyttää nuo sormenjäljet, jos Zodiac itse on sanonut ettei ole voinut jättää jälkiä liimaillen sormenpäänsä. Toki kieltäminen on luonnollista, mutta ei kai jälkiä muualta ole saatu kuin taksista, niin vertailupohjaa ei sille enemmälti ole.

Sitten esim. Gaik, joka jollain tapaa sopii epäillyn kuvaan ja aasinsiltojen kautta aihetodisteineen, mutta ilman sitä konkreettista todistetta voisi olla tekijä, sattumia on paljon. Jopa liikaakin ettei häntä voi paremman kandidaatin saapuessa päästää pois epäiltyjen listalta. Melkein kaikki Gaikista täältä lukemani oli niin varmaa että hän on tekijä, mutta jostain syystä en enää niin varma olekaan.

Sitten nämä henkilöt jotka ovat "vasikoineet" edellä mainitut, siitä Allenin vasikoineesta kaverista tuli ainakin leffassa jotenkin epäilyttävä fiilis, en osaa sitä perustella, mutta luonteeltaan kun on sellainen että epäilee kaikkien komeroissa olevan pimeitä juttuja, niin minun mielestä kaikkia pitäisi katsoa suurennuslasin takaa.

Kuitenkin välillä ketjua lukiessa ja leffoja katsoessa tuli väittämättä mieleen että tekijä on mielisairas, no teotkin sen jollain tapaa todistaa, mutta esimerkiksi kirjoitukset ovat keskenään jotenkin eritapaisesti kirjoitettu, toiset ehkä kiireessä ja tunnekuohun vallassa, toiset sitten ajatuksella ajan kanssa. Seuraavana tulee mieleen että ehkä tekijä onkin tekemisissä mielisairaiden kanssa? Näyttelee vain sairasta, tai teki oikean elämän pro gradu-simulaatiota ammattiaan varten. Sitten taas toisaalta Gaik epäiltynä ja liitettynä tapaukseen, tulee mieleen että voisiko tekijä sittenkin olla lehtimies? Perusteluja ei nyt tähän hätään ole, mutta tuo tarve saada tekstit lehteen painettuna on erikoinen, miksei TV-asemille lähettänyt? Valtakunnalliseen lähetykseen? Vai oliko tekijä lestadiolainen? :D Tämä nyt on tietenkin aikalaisen helpompi ymmärtää, mikä media on silloin ollut kovempi ja suurempi juttu, lehti se kattavin varmaan on ollut. Jotenkin noi usalaiset tuntuu aina jotenkin telkkarikansalta. Lainaten siitä zodiac-leffasta sen toisen etsivän kommenttia: "Totta kai se on totta, sehän on TV:ssä". Kirjoituksesta tuli vielä mieleen sellainenkin, koska kirjoitukset on omallakin kädellä aina vähän erilaisia, riippuen missä niitä kirjoittaa, onko kirjoitustaso korkea, matala, tai joudutko kirjoittamaan sivusta? Muistan lukeneeni jonkun kirjeen noilta zodiac-sivuilta, jossa teksti oli hyvin asemoitu paperille. Sitten toisessa kirjeessä teksti kaarevoituu alaspäin mennessä, sanat on vinommassa ja vinommassa... Olisiko Zodiac voinut olla niin viisas, että olisi jollain lastalla tai jollain muulla ranteeseen kiinnitettävällä haitalla tarkoituksella väärentänyt omaa kirjoitustaan? Vai olisiko hän vain "piirtänyt" tekstit?

Nuo murhat itsessään. On epäilty Gaikia ja hänhän oli homoseksuaali, ehkä ei hyväksynyt alkuun sitä tosiseikkaa ja purki pahan tuntonsa murhaamalla? Ehkä oli pettymyksiä naisten kanssa? Hyväksyi homoutensa ehkä siellä hoidossa ollessaan?

Kuitenkin mietin asiaa siltäkin kantilta että jos autoissa olisi ollut esimerkiksi homoilevia pareja ja heidät löydettäisiin murhattuina, olisi seksuaalisen suuntautumisen halveeraaminen ehkä se syy miksi teko on tehty. Nyt uhreina oli kiimaisia heteropareja, lukuunottamatta Stinesia. No kuitenkin, se mitä tällä haen takaa että naisiin oli käytetty enemmän luoteja ja puukoniskuja kuin miehiin. Ikäänkuin varman päälle pelattu. Kuitenkin kaksi selvinnyttä miesuhria ei kovalle murhamiehelle ole mitenkään CV:ssä ylentävä juttu. Pelkuri pystyi varmasti tappamaan naisia, miehet joskus selvisivät. Stinesin kohdalla taas motiivina voisi olla se, että Stines ehkä tiesi kuka on Zodiac, tunsi henkilökohtaisesti miehen, ehkä jopa tietämättään ja Zodiac vain pelasi varman päälle murhaamalla hänet. Kuitenkin kaikesta peilautuu tarve tehdä pilkkaa poliisille, eli murhat ei olisi niin merkitseviä hänen toimissaan, varsinkaan siinä merkityksessä että onko hän heterovihainen homo.

Toisinaan Zodiacista saa sen kuvan että hän on todella älykäs ja toisinaan taas päinvastoin. Koko ajan kuitenkin mietin että niin härski tapaus kuin hänkin oli, kerskaileva ja ylimielinen, kokisin että jossain on testamentti jossa kaikki paljastuu. Toisaalta, mikään ei ole pahempaa kuin jättää ihmiset suurien kysymysten ja mysteerin äärelle loppuajoiksi, eli jättää paljastamatta. Sitten taas toisaalta yhteiskunta ja sen rangaistusjärjestelmät maittain pyrkii aina saamaan selityksen sille, miksi joku on pitänyt tappaa.

Sitten paluu tuohon lupaukseen Zodiacin lupaukseen esitellä itsensä. Tavallaan hänhän piti sen, kertoi olevansa Zodiac. Samaan heittäisin jatkoksi viimeisessä kirjeessä viitattuun itsemurhaan; ehkä Zodiac teki itsemurhan, mutta fyysinen vartalo jatkoi eloaan tuon jälkeen?

Ps. Zodiac... Isällä oli joskus tuon merkkinen radiopuhelin. Muistaakseni jossain päin maailmaa poliisiradioinakin ollut ko. merkkiä, tämä muistin varassa, eikä mikään fakta. Metsästäjätkin ovat suosineet kyseistä radiopuhelinta. Sinänsä irrelevantti knoppitieto, kunhan tuli mieleen.
Vastaa Viestiin