Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkkeet

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Raivoisa Raipe
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Su Elo 24, 2014 10:20 am

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja Raivoisa Raipe »

Yhtään puolustelematta aika rankkaa puhetta teiltäkin.
repereima
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2014 2:12 am

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja repereima »

Raivoisa Raipe kirjoitti:Yhtään puolustelematta aika rankkaa puhetta teiltäkin.
Kannattaisiko miettiä miksi juuri aina tämä sama ulosottajien heimo on asialla kun vanhuksia ryöstetään ja huijataan? Hyökätään kuin shakaalit kansakunnan heikoimman osan, eli vanhusten kimppuun. Sitten mennään seuroihin hihhuloimaan, pyydetään synnit anteeksi ja ei muuta kuin uusien uhrien luokse seuraavana päivänä.
reimareipas
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 116
Liittynyt: Su Maalis 10, 2013 11:28 pm

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja reimareipas »

Mä kun luulin että romanit erityisesti kunnioittavat vanhuksia :roll: Mutta taitaa olla silloin kyse oman heimon vanhuksista.

Nuoremmalla miehellä taisi olla "lupa välittää". Sellaista tarvitaan ja tullaan tarvitsemaan yhä enenevässä määrin tässä maailmassa, kun vanhuksia on koko ajan yhä enemmän suhteessa muuhun väestöön.
Tyhmyys ja hulluus ovat siinä samanlaisia että kummallakin on oma logiikkansa.
dmm
Neuvoja-Jack
Viestit: 547
Liittynyt: La Helmi 14, 2009 6:19 pm

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja dmm »

reimareipas kirjoitti:Mutta taitaa olla silloin kyse oman heimon vanhuksista.
Ihan positiivinen ajatushan tuo omista huolta pitäminen toki on mutta eipä käy aina käsi kädessä todellisuuden kanssa vaikka julkisuudessa yritettäisiin kyseistä myyttiä ylläpitää.
repereima kirjoitti:Sitten mennään seuroihin hihhuloimaan, pyydetään synnit anteeksi ja ei muuta kuin uusien uhrien luokse seuraavana päivänä.
Aika hyvin seuroiltakin noita uhreja löytyy, yllätys yllätys. Kannattaa muistaa, että kotona asuu todella paljon iäkkäitä ihmisiä, jotka pärjäävät esimerkiksi kotiavun varassa suhteellisen hyvin yksin mutta joiden (muisti) sairaudet tai ihan vain iän mukanaan tuoma psyykkinen ja fyysinen hauraus ovat mitä parhain pohja kaikelle hyväksikäytölle. Ja kun seuroille pitää päästä viikottain, sieltä niitä mukavia ja luotettavia kavereita löytyy, jotka kuljettavat autolla vaikkapa kauppaan ja pankkiin asioimaan.
"Kyllä me muuten oltaisiin tultu osoittamaan mieltä ja näyttämään kaapin paikka mutta kun satoi ja oli kylmä, ja äidin leipomat pullat oli juuri uunissa"
Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8197
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja Virdon »

Seniorin tukalan elämäntilanteen uutisointi on ainakin aktivoinut monen auttamishalut kun esimerkiksi ruoka- ja vaateapua on lahjoituksina hänelle toimitettavaksi annettu. Siinäpä mukavaa joululahjaa hänelle.

Pääasia kuitenkin se että varmasti pärjää jatkossa paremmin omillaankin kun saa eläkkeensä kuitenkin käyttöön ihan omiin tarpeisiin ja saadaan pidettyä jatkossa asia siten ettei mahdollisesti lankea uusienkaan huijareiden juoniin.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7526
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

99%:n varmuudella tälläiset rikolliset ovat yleensä romaneja. Niin näkyy olevan tässäkin tapauksessa.
Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

Ikävä tapaus sattunut paapalle. Tästä lähtien ei kuitenkaan mustalaiset häntä enää pääse huijaamaan. Häneltä on jo elämänhallinta tainnut mennä pikkuisen pieleen, kun on tällaiseen huijaukseen suostunut. Tästä lähtien hänen raha-asioitansa hoitaa edunvalvoja, joka sitten huolehtii siitä, että asiat menee niin kuin pitääkin (toivottavasti, sillä edunvalvojissakin on roistoja jotka ryöväävät asiakkaansa rahat). Edunvalvojat antavat pari kymppiä viikossa taskurahaa, joten sillä ei mitään ostella.
Gods made heavy metal.
Raataja
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: To Elo 16, 2007 7:22 pm

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja Raataja »

Yritti minuakin mannet aikoinaan kusettaa kun myin heille Diesel-käyttöisen auton. Menikö 10 päivää kun tein tiedustelun auton omistajasta, ja yllättäen se olin vielä minä. Mannet ajatteli maksattaa tulevat verot meikäläisellä. Marssin katsastuskonttoriin ja ilmoitin että rekisteriote on hukkunut. Sain odottaessa uuden otteen jonka sitten täytin ja poistin auton rekisteristä :D
J.Maybrick
Axel Foley
Viestit: 2438
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2013 1:09 pm

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja J.Maybrick »

Seniorin tukalan elämäntilanteen uutisointi on ainakin aktivoinut monen auttamishalut kun esimerkiksi ruoka- ja vaateapua on lahjoituksina hänelle toimitettavaksi annettu.
lihavointi Mayn

Sinänsä hyvä lopputulema. Moni vastaavassa tilanteessa kituva vanhus ei kirvoita auttamishaluja keneltäkään, kun ei ole näkyvästi esillä medioissa. Ihmiset haluavat auttaa näkyvästi, mukana muiden "hyväntekijöiden" kanssa. On tärkeää tulla nähdyksi auttajan roolissa. Näkymätön auttaminen kiinnostaa vain harvoja.
Alkuperäinen auttaja teki inhimillisen teon, mikäli hänellä ei ollut oma lehmä ojassa.
Mikä piilee lumessa, tulee julki suvessa, ja sama toisella kotimaisella Vad som göms i snö kommer upp i tö
Cassandra
Rico Tubbs
Viestit: 1281
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja Cassandra »

Jostain nettilehdestä luin auttajan kertomuksen tapahtumista. Sen mukaan nämä pitkähameiset naiset eivät olleet vanhukselle väittäneet perivänsä vanhuksen ulosottoon menneitä velkoja, vaan vedonneet vanhuksen hyväsydämisyyteen erilaisilla tarinoilla, ja saaneet rahaa. Tämä auttaja oli soittanut naisille, ja hänelle he olivat kertoneet että ovat ulosottomiehen apureita. Valitettavasti en muista missä lehdessä juttu oli, joten en voi sitä tähän linkittää.

Oli miten vaan, pääasia on, että nämä miehet kohtasivat ja vanhuksen "velkakierre" saatiin katki.

Edittiä: Löytyihän se juttu.
Yle kirjoitti:Vanhuksen huijareilta pelastanut Jukka pisti hyvän kiertämään: Minuakin on autettu
Jukka Severi Mäkinen on elävä todiste siitä, että ihmisiltä löytyy hyvää tahtoa. Sosiaalisessa mediassa ylistetään miestä, joka pelasti vanhuksen huijareiden kynsistä. Mäkinen toppuuttelee ylisanoja ja muistuttaa, että auttaminen ei vaadi ihmetekoja.

Jukka Severi Mäkinen ei tunnustaudu sankariksi sosiaalisen median kohkauksesta huolimatta. - Tässä näkyi ennemmin se, miten vähällä voi auttaa, hän sanoo.

Jukka Severi Mäkinen hymyilee hämillään hyvän tekonsa saamille mittasuhteille.

Vaatimaton 60-vuotias mies on itsekin jo eläkkeellä. Vakavien sairauksien kanssa kamppailleena hän tietää, miten tärkeää toisten ihmisten tuki ja apu hädän hetkellä on.

– Kipupolin työntekijät ovat auttaneet minua enemmän kuin palkkansa verran, sanoo Mäkinen kiitollisena.

Hän kertoo törmänneensä yli 80-vuotiaaseen vanhaan herraan huoltoasemalla. Sammuneen auton ohella Mäkisen huomio kiinnittyi auton perällä olleisiin puisiin kuormalavoihin. Pian selvisi, että mies käytti niitä kotinsa lämmittämiseen.

– Juttelimme huoltoaseman pihamaalla, kun kävi ilmi, että miehellä on vähän muitakin ongelmia kuin bensan loppuminen. Hänellä oli kuukautta varten 20 euroa rahaa, öljysäiliö tyhjänä ja talon lämpötila 14 astetta. Taisi jo siinä vaiheessa mainita, että sähkölaskuja on erääntynyt, Mäkinen muistelee.

Huijarit vetosivat vanhuksen auttamishaluun

Ihmisiä pelkäämättömänä miehenä Mäkinen kutsui vanhan herran kotiinsa, jolloin selvisi, mikä oli ajanut tämän taloudellisesti niin tiukille.

– Kun autoasiat saadaan hoidettua, sen päälle juodaan perinteisesti kahvia. Siinä selvisi, että hänen kotiinsa oli tullut kolme vuotta sitten pari naista, jotka olivat kertoneet omista huolistaan. Että rahaa tarvitaan milloin sairauksien hoitoon ja milloin häädön estämiseen tai laskujen maksamiseen.

Auttamishalu oli saanut yli 80-vuotiaan antamaan pienestä eläkkeestään rahaa tuntemattomille naisihmisille jo kolme vuoden ajan. Naiset olivat myös vakuuttaneet maksavansa kaiken takaisin.

Jukka Severille toinen naisista sävelsi puhelimessa varsin toisenlaisen tarinan.

– Minulle kerrottiin, että mies antaa naisille rahaa siksi, että ne toimitetaan voudille. Eli he väittivät olevansa ulosottomiehen apureita. Mutta minä olen ollut nykyisen rikosseuraamusviraston hommissa melkein 30 vuotta, joten tiedän, ettei vouti toimi sillä tavalla, toteaa Mäkinen tomerasti.

– Vanhalle herralle oli jo moneen kertaan luvattu, että rahat maksetaan takaisin. Kuulemma vuoden vaihteessa, kun he saavat talon myytyä, mies saa rahansa takaisin. Miten onkin epäilys, että sellaista vuoden vaihdetta ei nähdä, Mäkinen päivittelee.

Poliisi selvittää vielä tapahtumaketjun yksityiskohtia, eikä asianomistajaa ole vielä kuultu.

Auttaminen ei vaadi miljoonia

Kun Mäkinen oivalsi, millaiseen pinteeseen mies oli joutunut, Mäkinen päätti tehdä oman osuutensa. Hän hoiti erääntyneet sähkölaskut, antoi ruokarahaa ja pakkasi miehen mukaan osuuden omista klapeistaan.

Sosiaalisessa mediassa miehen pyyteetön auttamishalu on kerännyt kiitosta ja ihailua. Mäkinen toppuuttelee ylistyssanoja.

– Minulla on tällainen tauti, että olen hyväntahtoinen hölmö. Leipäni on tullut ihmisten auttamisesta, koska peruskoulutukseltani olen sairaanhoitaja, hän sanoo.

Sosiaalisessa mediassa jotkut ovat veikkailleet, että hyväntekijän täytyy olla varakas. Mäkinen on kuitenkin tavallinen eläkeläinen.

– En minä ihan kauhea miljonääri ole, mutta kyllä vyötärölle on rasvaa kertynyt, joten nälkää en ole nähnyt, mies naurahtaa.

– Tässä näkyi se, miten vähällä voi auttaa. Hän toi tänne muutamia laskuja, jotka maksoin pois ja annoin puuvarastosta autoon puita, jääkaapista vähän ruokaa ja lompakosta pikkuisen rahaa. Ei se tavalliselle ihmiselle paljon ole, Mäkinen muistuttaa.

Arjen sankari hän ei tunnusta olevansa, vaikka nauraakin kysymykselle hyväntahtoisesti.

– Aika pieni sankari olen. Eivätpä ole vielä siiven tyngät alkaneet kasvaa tai haitata nukkumista.

"Minuakin on höynäytetty"

Jukka Severi Mäkinen uskoo vakaasti, että suurin osa ihmisistä on hyväntahtoisia ja tarpeen tullen valmiita auttamaan toisiaan. Vilunkipeliä yrittävät ovat vähemmistössä. Yleensä heilläkin on huijaamiseen omat syynsä.

Mäkinen toivoo, että ihmiset eivät jätä auttamatta toisiaan huijatuksi tulemisen pelossa.

– Minuakin on höynäytetty, mutta sellaista sattuu. Ei sitä pidä säikähtää.

Vaikeinta on todellisten avuntarvitsijoiden löytäminen. Moni köyhyydessä kituuttava ei uskalla kertoa vaikeuksistaan, vaan yrittää pärjätä hampaat irvessä.

– He, jotka ovat todellisessa avun tarpeessa, eivät sitä helposti kerro. Varsinkaan vanhemmat miehet, jotka ovat tottuneet pärjäämään. Mutta kyllä tämäkin herrasmies sitten lopulta käsi vapisten toi laskut näytille, Mäkinen huomauttaa.

Sitä edelsi pitkällinen pohjustus ja lämminhenkinen keskustelu.

– Hän olisi todella halunnut maksaa takaisin ja pyysi, että näistä tehdään velkakirja. Mutta minä ehdotin, että tämä voisi olla joululahja.
http://yle.fi/uutiset/vanhuksen_huijare ... tu/7694572
Belker
Javier Pena
Viestit: 1706
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja Belker »

Olisi syytä saada tekijät linnaan kovimman kautta. Teko on ollut törkeä etenkin kestoltaan.

Maamme vanhusväestöä koetetaan saada pysymään kodeissaan mahd. pitkään. Se ei onnistu, jollei turvallisuutta voida taata. Poliisin turvaamistoimet vähenevät, kun resursseja ei saada tarpeeksi. Olisi siis syytä koventaa tuomioita vanhuksia vastaan tehdyistä rikoksista.

Tässä jutussa petos olisi tuomittava maksimiin. Virkavallan anastaminen myös (virka-asema on voutikin tai ulosottomies). Vaaran aiheuttaminen, koska vanhuksen olot heikkenivät selkeästi, mikä olisi tullut yleisen elämänkokemuksen perusteella olla selvää ryövärikaksikolle. Petosletukat myös kiristivät uhriaan ja kidutuksenomaisesta alistamisesta ja ihmisarvon loukkaamisesta jotain voisi tuomita.

Kaikkiaan toivon 3 vuoden kiinteää kakkua, joka ei jäisi ehdolliseen tekijöiden pilkattavaksi.

Tuomariksi toivon vässykköiden sijaan kunnon ukkotuomaria, ukkometsoa, ´jolla on kanttia paukuttaa kunnon tuomio vanhusrääkkäjille esimerkiksi. Norjassa vastaavaa tuomioiden kiristymistä tehtiin, kuin maahan alkoi saapua ulkomaalaisia ammattirosvoja. (Puussa http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=13700 olen siteerannut norjalaislähteitä tuomarien linjanvedosta.)

Kuninkaan ja muiden turistien ja norjalaisaikuisten irtaimiston varastamisen katson olevan vähemmän törkeää kuin Suomessa yleistyneen vanhusväestön ryöstelyn, kiristämisen ja rosvoamisen. Vanhuksilla on ihan tarpeeksi pelottavaa ja vaikeaa koettaa selviät viimeiset vuodet itsellisinä, saati että täytyy pelätä rikollisten iskevän yhä härskeimmillä tempuilla.

Hätähuuto vanhusväestön puolesta! Tuomareille rohkeutta ja ryhtiä kiristää tuomiolinjaa!
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Luin hiljattain jutun, joka kertoi siitä, että mustalaispoika oli yrittänyt tappaa isänsä. Isä kuitenkin säilyi hengissä ja kun asia eteni kuitenkin oikeuteen saakka, poika vannoi ja vakuutti, ettei hän missään herran rakkaudessa tappaisi isää. Tämän jo hänen mukaansa todisti sekin, että mustalaiset kunnioittavat vanhuksia yli kaiken.
No voivat kunnioittaakin, mutta taitaa se kunnioitus rajoittua vain mustalaisvanhuksiin. Valkolaisia voikin sitten härskisti käyttää hyväksi.
Kaamos
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Loka 17, 2014 4:11 pm

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja Kaamos »

Onkohan tässä nyt mennyt kaikki niinkuin kirjoitetaan. Jos ulosottomiehen apurit ovat olleet perinteisiin (ainakin 70-luvulta asti) hameisiin sonnustautuneita naikkosia, niin saa olla aika tollo että menee juttu läpi. Luulis et tuollaiseen huijaukseen ryhtyvä nyt pukeutuisi virkamies-tyyliin ja sanoisi olevansa samantien ulosottomies, kuin joku nevahöörd-apuri.
Cassandra
Rico Tubbs
Viestit: 1281
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja Cassandra »

Jos tuo mun linkittämä juttu pitää paikkansa, niin moista ei ole edes vanhukselle väitetty, vaan apuun tulleelle miehelle. Vanhukselle on kerrottu omasta ahdingosta, ja on saatu rahaa lainaan ja jätetty maksamatta takaisin. Vanhus on ollut liian kiltti eikä ole osannut laittaa hyväksikäytölle stoppia.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Vanhus kituutti köyhyydessä huijareiden nyhtäessä eläkke

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Kaamos kirjoitti:Onkohan tässä nyt mennyt kaikki niinkuin kirjoitetaan. Jos ulosottomiehen apurit ovat olleet perinteisiin (ainakin 70-luvulta asti) hameisiin sonnustautuneita naikkosia, niin saa olla aika tollo että menee juttu läpi. Luulis et tuollaiseen huijaukseen ryhtyvä nyt pukeutuisi virkamies-tyyliin ja sanoisi olevansa samantien ulosottomies, kuin joku nevahöörd-apuri.
Ei tästä ole kovinkaan kauaa aikaa, kun viimeksi oli julkisuudessakin vääntöä siitä, mikseivät saa hoitoalalla työskennellessään käyttää perinteisiä hameitaan. Eikös vähemmistövaltuutetun kantakin ollut, että hameen käyttö voidaan kieltää ainoastaan silloin kun yhtenäisen työasun käyttämiseen on riittävän hyvät perusteet tai työturvallisuus niin vaatii.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Vastaa Viestiin