Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Juu ei LVI-asentajuus tee kenestäkään lääkkeiden väärinkäyttäjää eikä toisinpäin :)
Halusin vain kysellä sen takia että kyseessä on oikea henkilö. En tiedä mitä päivityksiä kavereille näkyy, mutta jos katsoo kesän 2013 settiä kommentteineen niin väistämättä käy mielessä, ettei kirjailuja ole ihan hupimielessä tehty.
Ja tosiaan ihan tuo lääkitys-sanakin mainitaan siellä.

Onko mahdollista että sinä et tunne häntä lopulta sittenkään kovin hyvin? :shock:

Vääntö jää minulta tähän. Jatkossa Lautamiehiin, jos aihetta on.
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)
Kurkkumaa
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: La Tammi 31, 2009 11:54 pm
Paikkakunta: Santaharju

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Kurkkumaa »

Takin oikeassa olassa olevia viiltoja katsellessa tuli ajatus, että tekijä tuskin on ollut kaksimetrinen? Muutoin olisi takaapäinkin helposti huitaissut yli kaulan puolelle tai ylemmäs olkaan heti alkajaisiksi? Vai tuleeko vaikutelma vain siitä, että takki roikkuu nyt henkarilla? Kuinka pitkä uhri suunnilleen olikaan? Jossain tuttujen toimesta mainittin että melko "pienen kokoinen"?? Jos nuo takaviillot olisivat olleet alkusoittoa, tuntuisi ihan loogiselta että kaulaan on viilletty ehkä hupusta vetäen kun uhri on kumartunut/kääntynyt poispäin. Käviköhän liukkaat keino- Saulit kohtalokkaiksi taistelutilanteessa? En usko että jalkinevalinnasta on etuakaan ollut. Kuulemma aidot Reinot pitää pakkasilla, mutta Saulit lipsuu aina lumella.

Juosten poistuneen on uutisoinneissa kuvattu olevan "henkilö" tai "joku". Voisiko kyseessä siis olla myös nainen? Kukahan juoksevan on nähnyt? Epäilisin kyllä myös näkijää. Jollei mitään muuta ole osannut kertoa, kuin että joku meni tulee mieleen ettei mitään ole oikeasti nähnytkään. Kun kuitenkin valaistuja teitä on nähty ylittävän.

EDIT:Sorry, jo aiemmin täällä olikin esitetty, että voikin olla jäljistä päätellen juosten poistunut kyseessä? Ei nähty lainkaan? Totta todennäköisesti! Tulkitsin siis uutisointia ihan väärin näköhavainnoksi:
Havaintotietoja pyydetään myös henkilöstä, joka on poistunut kevyenliikenteenväylältä juosten Tesoman valtaväylän yli Tohlopin tai Lamminpään suuntaan. Poliisin mukaan henkilö on saattanut liikkua sekä aiemmin että teon jälkeen myös Tesoman alueella.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 94163.html




Ja sellaista näkijää vasta epäilisinkin, jos puukkoa olisi lauantaina etsitty siksi, "kun joku on nähnyt jonkun heittävän jotakin"... Jollei puukosta löydy kunnon DNA- näyttöä en usko sen olleen paikalla koko aikaa. Siltikin tekijän jäljille voisi päästä jos tietäisi ketkä noilla seuduin ovat tuollaisia kannelleet.

Uteliaana kaipaisin myös enemmän tietoa, miten tarkkaan baarin aikaiset tapahtumat on kartoitettu. Ilmeisesti mitään erityistä, huomiota herättävää siellä ei ole tapahtunut. Mutta onko baarissa olleiden puhuttamisesta kuulunut huhuja paikallisesti? Kyselikö poliisi illan viettäjiltä kuinka laajasti ja milloin? Jos ollenkaan?
Viimeksi muokannut Kurkkumaa, To Tammi 08, 2015 1:41 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
EDIT: Kirjoitusvirheet, jotka huomasin vasta tekstin lähettämisen jälkeen. Esikatselusta huolimatta.
Maijamehiläinen
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: To Tammi 01, 2015 11:43 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Maijamehiläinen »

Asui tosiaan siskonsa kanssa, ja suruviesti viedään ensimmäisenä sinne missä asuu, eikä ex vaimolle. Oli parisuhteessa, eronnut vaimosta, kenen kanssa yhteisiä lapsia, jo aikoja sitten.
Kaustinen
Sabrina Duncan
Viestit: 358
Liittynyt: To Touko 09, 2013 8:23 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Kaustinen »

On tullut esille (ilmeisestikin fakta?), että asui siskonsa kanssa. Tuon seikan aika moni on katsonut olevan osoitus velkaantumisesta tai muista ongelmista.

Missään ei kuitenkaan ainakaan minun silmääni ole osunut tieto siitä, että on asunut nimenomaan siskonsa luona. Voihan se olla niinkin päin, että on ottanut ongelmaisen (tai vaikkapa ihan ongelmattoman) siskonsa luoksensa asumaan. Taitaa johtua sukupuolistereotypioista tämä, että äijä oletetaan heti siksi toisen nurkissa loisijaksi.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja joey »

Siskon kanssa asumisesta on mielestäni turha vetää johtopäätöksiä siitä, mitä teon takana voisi olla, asumisjärjestelyn syy voi olla mikä tahansa. Minäkin tiedän neljääkymmentä käyvän miehen, joka asuu tällä hetkellä tätinsä kanssa. Molemmilla koulutukset, työpaikat ja tasapainoinen sosiaalinen elämä, mutta erikoisia järjestelyjä vaativa asumistilanne. Kaikessa itselle oudolta vaikuttavassa ei välttämättä ole kuitenkaan mitään epäilyttävää.

Kyllä se veitsi oltaisiin puhdistettu ennen kuvaamista, jos se oli löydettäessä veressä, kuten oletan sen olleen. Veitsi on saatettu kuvata ensin verisenä, mutta koska uhrin vammat on kuvattu ja veitsen veri analysoitu kuitenkin, ei veitsen säilyttämisestä verisenä olisi mitään hyötyä.
Avatar
Toripolliisi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1445
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi »

Peräkylän Maigret kirjoitti:Jotenkin mieleeni tulee tämä tapaus vuosikymmenien takaa:

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... %C3%A4inen

Jotain tämän tyyppistä tässäkin voisi olla.
Mulla taas tämä, ei niinkään kaukainen: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=15974 (Sami Väliahon surma Jyväskylän Säynätsalossa 23.11.2013).
Kaljakuppilan sulkeuduttua meni henki halvalla parin piripään toimesta. Vähäinen yhtäläisyys, että tässäkin uhri oli raksamiehiä, laatoittaja ja kihloissa..
..saapa nähä..
Sionnach
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: La Loka 26, 2013 2:24 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Sionnach »

Kärkkäästi siskon kanssa asumisesta pohditaan uhrin ongelien takia. Entä jos sisko onkin ongelmissa tai tarvitsee holhousta... Sitä kautta tulee ihan uudet kuviot ja epäillyt.

Ja mitä tapahtui baarissa? Uhri 21.30 Siwassa ja vasta noin 23 lähti baarista. 1,5h. Siinä ehtii vetää tuopin jos toisenkin ja pari jallukolaa. Ja soitella/chattailla kenen kanssa vaan.

Ja uhri ei siis ollut kantis tuolla Olkkkosessa... Miksei mennyt omaan kantikseen?

Ja sitten se sää... Jos on kävellyt sellaisilla pakkasilla Siwaan, ei ehkä huvittanutkaan kävellä enää kotiin vaan yritti saada kyytiä. Tyyliin "ootko liikenteessä? Oon Olkkosessa, voitko heittää kotiin? Baari menee kohta kiinni.". Siinä sitten yksi tai useampi tietää missä uhri on ollut ja ertä suuntaa kotiin päin ja vielä ajankohdankin.
""Niin... minähän en juuri tästä nimenomaisesta asiasta tiedä yhtään mitään... enkä juuri muistakaan. Mutta senverran mun tarvii sanoa, että: ...""
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Uhrilta ei ymmärtääkseni oltu ryöstetty mitään. Se puhuu sitä vastaan, että kyseessä olisi ollut velanperintä tai piripäiden ryöstö. Jos on niin sekaisin, että menee tuon kokoisen teräaseen kanssa pakkaseen kyttämään, niin tuskin jättää sitä lompakkoa ja puhelinta ottamatta.

Minä uskon perinteiseen suomalaiseen kaavaan: mustasukkaisuus on uskomattoman sokaiseva voima. Eikä nyt todellakaan ole exvaimo kyseessä, vaan jonkun uuden tai siinä välissä olleen entinen. Aikaa on voinut kulua jo pidemmänkin aikaa, mutta murskattu sydän ei unohda, ei varsinkaan yksin vietetyn joulun jälkeen.

Ja tämä on täyttä spekua perustumatta mihinkään muuhun kuin mielikuvitukseen ja intuitioon.
Nuotio & Äreät Tiput
Kuivakorppu
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Ti Touko 19, 2009 4:12 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Kuivakorppu »

Tuo mustasukkaisuus pointti..entä jos uhrilla oli ollut enne joulua suhde varattuun naiseen?
Ukko heittänyt pettäjän ja mahdolliset lapset pihalle..tai lähtenyt itse perheensä luota?
Pitkät joulun pyhät ja ja joka päivä hiukan alkoo saa kyllä katkeroituun, kun muistoissa on ihanat yhteiset joulut.
Kumpaako katkeroittaa enemmän, pettäjää vai petettyä?
Tämä nyt kaikki pelkkää spekulaatiota, ei tarvitse kenenkään suuttua, motivaatiota etsiskelen..
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja joey »

Jos uhrin puhelinta ei viety, kuten ei ilmeisesti viety koska muuten sitäkin etsittäisiin, poliisilla on kyllä tiedossa ilman teletietojakin, kenelle uhri on tai ei ole soittanut illan aikana.
sine qua non

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

carapalo kirjoitti:
sine qua non kirjoitti:Aivan villinä arvauksena heitän, että ympäristössä ja uhrissa on voitu havaita jälkiä, joista on päätelty murhaajan palanneen vielä vähän myöhemmin ensi-iskun jälkeen viimeistelemään surman. Silloin ei enää olisi taposta kyse.
Heh,siis mitä ? Kyllä todella on villi arvaus.Se, että tutkitaan murhana ei kummoisia perusteita vaadi.Rittää että teko on julma ja raaka.Siihen ei todellakaan tarvita myöhempää viimeistelyä.Olisi melkoista uhkapeliä tekijältä / tekijöiltä palata rikospaikalle.Eikä sitä pystyttäisi mistään jäljistä päättelemään.
Kuten tuolla aikaisemmin jo mainittiin ,uhri on kävellyt kahden "saattajan" kans kotiaan kohti.Ja jostain syystä tullut näitten tyyppien tappamaksi.Näin uskon.
Ehkäpä sitä palaamista rikospaikalle ei pystyttäisi jäljistä päättelemään (ainakaan nyt, kun tuolloin murha-ajankohtana ei satanut lunta, että semmoisesta olisi jäljet jääneet.) Mutta käsittääkseni ruumiinavauksessa kyllä saadaan selville, jos uhrille on aiheutettu vaikkapa lisää vammoja sen jälkeen, kun sydän on lakannut lyömästä ja haavat vuotamasta. Tapettu varmuuden vuoksi ns. moneen kertaan. Ja jos ovat kaikki samanlaisella aseella aiheutettuja vammoja, niin tekijän voisi päätellä olevan sama varsinkin, jos muut tekninen todistusaineisto tukee yhden tekijän teoriaa. Mutta totta, erittäin riskaabeliä olisi tekijän ollut palata paikalle.

No mut hei, tää on tätä samaa löysää mutuilua ja hölynpölyä mitä kaikki muutkin täällä harrastaa - hyvin kaukaa haettua ja melko varmasti mahdotontakin, niin kuin valtaosa tämän ketjun spekuloinnista. "Kaksi saattajaa" -teoriallehan ei ole myöskään mitään varsinaista todistetta, onpahan vain joku nähnyt kolme NUORTA miestä kävelemässä jäähallille päin. (Mikä nyt sitten on nuori kenenkin mielestä, kahdeksankymppisen mielestä kuuskymppinen on vielä nuori.) Emme ainakaan vielä tiedä, onko uhri ollut yksi noista kolmesta. Varsinaista tietoa tapahtuneesta meillä on aika vähän...
iitutiitu
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Joulu 11, 2013 12:04 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja iitutiitu »

Olen täällä itekseni pohtinut tuota, että tapausta tutkitaan murhana.

Korjatkaa jos olen ihan hakoteillä! Jos uhrissa olisi ollut oletetun yhden haavan tai oletetun parin naarmun sijaan kymmeniä puukoniskuja, eikö tutkintanimike olisi silloin murha? Mitä noita nyt on ollut, että useamman kerran on puukotettu, niin eikö niissä kuitenkin yleensä ole vedottu nimenomaan teon raakuuteen ja julmuuteen, sekä myös siihen että teko on vaatinut sitä kuuluisaa vakaata harkintaa, koska teon olisi voinut keskeyttää ensimmäiseen iskuun. En siis tiedä onko uhrissa tuon takista julkaistun kuvan lisäksi enemmänkin jälkiä, mutta mikäli olisi. Korostan vielä että en tiedä, mutta jostain muistelisin nähneeni että useampi kymmenen puukoniskua olis johtanut siihen että on koettu teon vaatineen vakavaa harkintaa.

Toki pakko lisätä että tekopaikka ja -aika ovat hankalia sille, että ketään jäätäisiin tuntitolkulla puukottamaan julkiselle paikalle ja kovalla pakkasella. Haluaisin myös sanoa, että mielestäni paikka on hankala havaita autolla ajettaessa, metsää on tien molemmin puolin (josta johtuen paljon epämääräisiä varjoja myös lumessa) ja ajotieltä on metristä useampaankin metriin matkaa kummallekin puolelle jalkakäytävälle. Paikoitellen on kuusia ja puita ajotien ja jalkakäytävän välissä. Uskoisin että itsekään en autolla ajaessani olisi havainnut jalkakäytävän reunassa ketään makaamassa korkeuserojen ja epätasaisen nurmialueen vuoksi. Paikka on mielestäni hyvin valittu, koska on juuri sellaisella kohtaa Tesoman valtatietä, että siinä ei ole näköetäisyydellä asutusta, ajotieltäkään ei näe kuin vähän matkaa kerrallaan kävelytielle. Lisäksi tiellä on rajoitus 60km/h, mutta tietääkseni monet ajavat tuolla kyseisellä pätkällä ennen Tesoman liikekeskusta monesti ylinopeuttakin, kun on usein täysin vapaa tie. En usko että monetkaan siinä kiinnittää huomiota kävelytiehen.

Sitten siihen takkiin. Hyvä yritys tuo punaisuuden lisääminen, mutta ei se ole ihan niin yksinkertaista. Olen asiaa opiskellut ja juuri kuten aiemmin joku mainitsi, niin käytännössä lisäämällä sinistä saisi nuo samat kohdat sinisiksi tai vihreää lisäämällä vihreäksi tai jonkun muun syvyyden kuvassa siniseksi tai vihreäksi tai vaikka punaiseksi. Käytännössä jokaisen pikselin saa muutettua kuvanmuokkausohjelmalla punaiseksi tai vihreäksi. Sen lisäksi tuossa takista otetussa valokuvassa valaistusolosuhteet eivät näyttäisi olevan optimaaliset sille, että kuva toistaisi kaikkia RGB-väriavaruuden värejä puhtaasti. Luullakseni kuva on otettu ihan tavallisessa valossa, joko hehkulampun tai jonkun vastaavan valaisemana, ja myös jotkut sisätiloihin tarkoitetut valot sisältävät punaista valoa joka kyllä korostuu kuvissa niitä muokkaamalla, vaikka sitä ei silmällä havaitsisikaan. Ja jos kuvasta olisi muokattu poliisien toimesta verijäljet pois, vaikka vetämällä punaiset värit kokonaan pois kuvasta tai muuttamalla takin värit mustavalkoisiksi, johtaisi se väistämättä siihen että seuraava joka kuvan kopioi saa sen käytännössä 'ilman' punaista väriä, eikä se näin ollen ole siihen enää takaisin 'palautettavissa' ellei ole hallussa sitä alkuperäistä kuvaa missä ne punaiset värit ovat olemassa omilla kohdillaan. Tuli pitkä sepustus, mutta itse en siis usko tuohon punavärin lisäämiseen.
Krp
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Joulu 31, 2014 10:03 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Krp »

pedro menny 22 kiinni ja olkkonen 23 auki. Uhria tainnu ainakin janottaa vähän enempi kun hakeutunu baariin mikä pitempää auki? Joku vituttanu?
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 562
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

joey kirjoitti:
Kyllä se veitsi oltaisiin puhdistettu ennen kuvaamista, jos se oli löydettäessä veressä, kuten oletan sen olleen. Veitsi on saatettu kuvata ensin verisenä, mutta koska uhrin vammat on kuvattu ja veitsen veri analysoitu kuitenkin, ei veitsen säilyttämisestä verisenä olisi mitään hyötyä.
En ole asiantuntija rikostutkijana, mutta en kyllä millään jaksa uskoa, että rikostutkijat olisivat tehneet niin suuren luokan kardinalimunauksen, että olisivat menneet tuhoamaan kaikki dna-jäljet ja todistusaineiston pesemällä puukon. Olen itse työskennellyt pitkään dna-tutkimuksen parissa ja tekniikka menee sillä saralla niin nopeaa eteenpäin, että olisi silkkaa hulluutta pestä puukko ja tuhota kaikki aineisto vai siksi että "piti saada valokuva lehdistölle puhtaasta puukosta". Vaikkakin näytteitä olisi jo otettu.

Kyllä veikkaisin melko vahvasti, että kyseessä on samanlainen puukko kuin löytynyt, mutta poliisin "kopio", joka hankittu kuvausrekvisiitaksi, ja siksi myös noin uuden näköinen. Tai sitten löydetty puukko oli veretön. Sama koskee myös näitä pinkkejä presidenttikenkiä. Eli ovat tahrattomat ja uudennäköiset, koska eivät oikeasti ole ne kengät jotka ovat olleet uhrilla jalassa. Siitä syystä voivat olla myös pienemmät eli ns. naisten kokoa. Eivätkä mitkään siskolta äkkiä jalkaan vedetyt. Ja kertauksen vuoksi vielä: Uhrilla oli tapana käyttää kyseisiä kenkiä, joten lopettakaa jo se spekulaatio, että oliko ne siskon, vaimon vai naapurin Martan kengät.
Caracalla
Remington Steele
Viestit: 223
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 5:05 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Caracalla »

Sionnach kirjoitti: Ja uhri ei siis ollut kantis tuolla Olkkkosessa... Miksei mennyt omaan kantikseen?
Poliisihan on nimenomaan sanonut, että uhri ei ollut kantis missään baarissa, vaan tapasi käydä eri paikoissa. Se on muutenkin aika normaalia. En minäkään viitsi nyhjätä aina samassa kapassa, vaan on kiva vaihdella paikkaa.
Vastaa Viestiin