Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Kliina
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Kliina »

Ehdottomasti uhri on voinut mennä nuoremmasta. Vaatetuskin oli melko nuorekasta ja pimeässä ei välttämättä ota niin tarkkaa selvää.

Voihan se olla ettei kaikki etsityt ryhmät edes tiedä, että heitä etsitään. Ei kaikki teinit lue lehtiä yhtä ahkeraan tai välttämättä ole edes kiinostunut tapauksesta. Totta kai taustalla voi olla se pelkokin. Kyllä sitä varmasti itsekkin ajattelisi, että näinkähän tässä käy että kohta itse epäiltyjen listalla.:D
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2591
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Kliina kirjoitti:Ehdottomasti uhri on voinut mennä nuoremmasta. Vaatetuskin oli melko nuorekasta ja pimeässä ei välttämättä ota niin tarkkaa selvää.

Voihan se olla ettei kaikki etsityt ryhmät edes tiedä, että heitä etsitään. Ei kaikki teinit lue lehtiä yhtä ahkeraan tai välttämättä ole edes kiinostunut tapauksesta. Totta kai taustalla voi olla se pelkokin. Kyllä sitä varmasti itsekkin ajattelisi, että näinkähän tässä käy että kohta itse epäiltyjen listalla.:D
Tai sitten porukka kuuluu niihin, jotka eivät poliisille puhele eikä poliisiin luota. Eivät silti, välttämättä, liity tapaukseen tai sitten liittyy.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar
IceQueen
Remington Steele
Viestit: 214
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 7:18 pm
Paikkakunta: Tahiti

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja IceQueen »

Vasta nyt myös itse katsoin uhrin profiilia. Lohikäärme ja delfiini ovat huumeita, joka romuttaa täysin "normaali" perheenisä käsitteen. Tuli fiilis, että kyseessä on juurikin huumevelat. Juttelin asiasta myös entisen jengiläisen kanssa ja hän sanoi, ettei asiaa hoidettaisi näin (vaikkakin heillä kauppa käy ja varsinkin jos siskon entinen kuuluu..).

Asiasta toiseen. Uhri oli muualta tullut, mistä? Facebookissa kuitenkin lukee, että koulut on käyty Hervannassa eli toisella puolella Mansea.
..: Game Over :..
johanfalk
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 5:02 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja johanfalk »

Takissa näkyy oikeassa käsivarressa repeämä mikä sopii mielestäni torjuntavamman aiheuttamaksi.eli olisiko uhri saanut nostettua oikean kätensä suojaksi ensin edestäpäin tulevaa iskua vastaan.Takki on todellakin poliisin julkistamassa kuvassa veressä kun kuvaa esim. tabletilla suurentaa.Itse olen saanut puukosta täysin yllättäin ja ilman mitään syytä kun joku sekopää yritti lyödä ensin edestä,sain nostettua käden suojaukseksi eteen milloin nahkatakkiin tuli reikä hyvin likelle samaan paikkaan missä uhrinkin takissa on.Olen sitä mieltä että tekijöitä on kaksi.uhri on ollut liikkeellä heidän kanssaan baarin sulkemisen jälkeen ja uhria on luultu nyt etsittävän seurueen kolmanneksi jäseneksi.Uhrin facebook profiilin päivityksistä on tosiaan kauan aikaa muistaakseni reilusti yli vuosi joten elämä on voinut kuljettaa ihan mihin suuntaan vain.Päivitykset vuodelta 2013 on kyllä aika levottomia.Joka tapauksessa on todella surullista että kaksi lasta on nyt ilman isää.
titti12
Nikke Knakkertton
Viestit: 162
Liittynyt: To Touko 16, 2013 3:09 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja titti12 »

Noista fb-päivityksistä (delfiinit, lohikäärmeet): Kirjoittelisiko syvällä noissa asioissa oleva aiheesta noin kevyesti fb:hen? Tuttavien vastauksetkin ovat lähinnä vitsailua, ja oletettavasti nuo tuttavat ovat säännöllisesti olleet uhrin kanssa tekemisissä, kerran kommenteissa viittauksia lähiaikoina tapahtuneeseen (lohikäärmeen väri vaihtunut punaisesta vihreään ym.) Siis joko kyseessä on tuon kommentoijaporukan yhteinen "huvikäyttö" ja nyt brassailevat asiasta fb:ssä (tyyliin teinit ja alkoholi), tai ovat kuulleet joltain muulta nuo termit ja pitävät hauskaa niiden kustannuksella. Ei sillä nyt ainakaan anneta tietoja mistään kätkön sijainnista. Toisaalta, mistä sitä tietää, tietävätkö nuo kommentoineet uhrin tuttavat edes ollenkaan mistä termeissä on kyse, kommentoivatpahan vaan hauskaa lohikäärmepäivitystä. Uhri oikeasti yrittää viestittää jollekin muulle profiiliaan seuraavalle infoa. Ehkä uhria onkin vituttanut nuo toisten hassunhauskat kommentit, mutta pakko esittää mukana.

Nyt viimeaikoina ei ilmeisesti tällaisia sekopäivityksiä ole enää ollut? Tarkoittaisiko se sitten, että tuo oli vain ohimenevä villitys, vai sitten että nyt on oikeasti tosi kyseessä, eikä enää huvita vitsailla?

Tätä (ja myös jengitappoa vastaan) puhuu surmatapa ja -paikka. Jengeillä on järeämmät aseet, ja huumevelkoja perittäessä luulisi olevan jonkinlaista suunnitelmallisuutta mukana. Jos heillä on velkojen takia uhri otteessaan, häntähän voi käskyttää tulemaan vaikka minne teollisuusalueelle pellon keskelle, miksi tehdä asutuksen piirissä?

Puukkokuvat: Voiko tuota kuvaa olla shopattu niin, että esim. jostain terän puhtaasta kohdasta on otettu väri, jolla on maalattu veriset kohdat, niin että koko terä on samanvärinen? Takkikuvan nähtyäni ajattelin itse, että se on joku uhrin omaisen aiemmin huvikseen ottama kuva takista, jonka hän on nyt antanut poliisin käyttöön (en tosin huomannut viiltoja silloin). Taustan perusteella tämä päättelin, ei kai poliisin tiloissa ole noin sekaista :D

Etsityistä seurueista: Ehkä poliisiin on oikeasti jo ilmoittautuneet jotkut noista, mutta poliisi antaa ymmärtää, ettei kukaan ole ilmoittautunut, jotta se näkee ketkä oikeasti jättävät ilmoittautumatta -> syylliset. Tai ehkä poliisi tietää jo kaikkien henkilöllisyydet valvontakameroiden tms. perusteella, nyt vain odottelee kuka jättää ilmoittautumatta -> syyllinen.

Mielenkiintoisesti tässä jutussa on lisätietojen perusteella tarkentunut kuva uhrin persoonasta. Ensitietojen perusteella vaikutti suht kiltiltä, rauhalliselta perheenisältä, sitten joltain sekakäyttäjärikolliselta, fb-juttujen-perusteella ns. bilehuumekäyttäjältä, jolla erikoiset trenditossut (elähtänyt hipster-look), nyt mahdollisesti jotain muuta.
mobiililaiteukkeli
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

Minä kun en noista huumausainetermeistä mitään tiedä niin käsitin päivitykset, jotka viittaavat lohikäärmeisiin, viittaavan krapulaan...

Minuakaan ei enää yllättäisi jos tekijä olisikin uhrille entuudestaan tuttu. Heidän keskinäinen tuntemattomuuslausuntohan annettiin pian surman julkitulon jälkeen, tässä välissä on voinut ilmetä vaikka mitä uutta (josta ei kerrota). Nythän sattumanvaraisuudesta ei enää ole puhuttu.
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.
Sopuli
Nikke Knakkertton
Viestit: 161
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:44 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Sopuli »

Minäkin ajattelin, että Tapparasta ja krapulasta on profiilissa puhe. Mutta minä nyt olenkin vain tuikitavallinen perheenäiti. Jonka tuttavapiiriin kuuluvien tavallisten perheenisien profiilit eivät kyllä näytä ollenkaan tuolta kuin uhrilla. Mutta kukapa sitä "tavallista" määrittelee, voihan se olla aika pitkällekin liukuva termi ja jokainen tietysti katsoo sitä omasta vinkkelistään. Huvittaa kyllä aina näissä nämä "hän oli aivan tavallinen, mikään ei koskaan viitannut mihinkään tällaiseen", kunnes pikkuhiljaa selviää yhtä ja toista vähän vähemmän tavallista.
Vee
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 2:01 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Vee »

bayron kirjoitti: 10 päivää ennen tätä tapausta ryöstettiin naapuripitäjässä Nokialla siwa, eikä tekijää ymmärtääkseni saatu kiinni.. Välimatkaa paikoilla on abaut joku 5 kilsaa?
http://www.funtampere.fi/uutiset/ryosto-nokian-siwassa
Noi teinit kiusaa myyjiä jatkuvasti (viimeisin lähde vartijana toimiva kaveri 2 päivää sitten), kun taas varsinaiset ryöstöt on yleensä persaukisten narkkareiden juttuja. En usko näiden liittyvän toisiinsa.

Ja mainittakoon että sekä haastetellun Siwa-kassattaren että arvon toimittajan kanssa asioineena en pitäisi niinkään varmana että pahoinpitely on ollut mikään... äh, kovin vakava. Tai vakavia varmasti aina, mutta tässä kontekstissa.
Tikkatoukkaa
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2015 11:23 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Tikkatoukkaa »

Poliisit koirineen tekivät etsintöjä 30.12 aamulla metsässä Suoniemenkatu 2 parkkipaikan tietämillä metsässä joka jää parkkipaikan ja Tohlopinjärven väliin.
Belker
Javier Pena
Viestit: 1706
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Belker »

Takkikuvasta: oikean hihan vas. puolella on kangas taittunut. Mietin, olisiko vain henkari erikoisesti vai olisiko takissa jokin syy, miksi tuo kohta on poimulle asetettu.

Tästä muistin erään jutun, jossa iso mies väänsi pieneltä naiselta molemmat kädet lähes irti kyynärpäistä, nivel murrettu yli. Nainen kuoli. (Tekijä taisi saada alentuneena n. 13 v. murhasta, nimeä en muista.) - Olisiko Tesomassa julmuuteen viitannut raajan/raajojen katkaisu taittamalla ja murtamalla? Päälle ehkä astalointia ja pistämistä/viiltämistä?

Veitsestä: Jospa se oli uhrin pelotevehje, jota heiluttamalla hän koetti ratkoa uhkatilanteita? Toi turvallisuudentunnetta, mutta nyt yllytti tekijän raivoon. Tyyliin: Veitsi pois tossu-ukolta - heitetään jorpakkoon - väännetään ja murretaan veitsenpitokäsi, ehkä puukotetaan sitä - uhri valittaa ja uhkaa poliisilla - teloitus. Raivopää olisi tullut tilanteeseen helpon saaliin perässä, mutta ajautunut vihapäissään tappamaan.
Manse
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Tammi 08, 2015 11:37 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Manse »

Uutena kirjoittelijana ja Tesomaa hieman tuntevana pari kommenttia. En pitäisi poissuljettuna jonkun nuoren kilahtamistakaan. Aineissa tai ilman..

Voihan tuo puukko kuulua kilahtaneen kaverillekin, nakannut puukon pois paniikissa nähtyään mitä on tapahtunut.

Jos puhumattomuus ei johtuisikaan siitä, että ei olisi kerrottavaa vaan siitä, että ei uskalleta kertoa.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Nuo etsinnät 30.päivä.
Ne on tehty kohtalaisen kaukana uhrin löytöpaikasta, jos olen löytöpaikan ymmärtänyt oikein.
Mille kadulle uhri oli matkalla, jos kotiinsa suuntasi?

Onko aiemmin heitetyllä siskon exmiehen liiviyhteyksillä totuuspohjaa? Jos uhri asuikin siskollaan suojaamassa ja turvaamassa siskoaan??
Nuotio & Äreät Tiput
Rurik Rusit
Lauri Hanhivaara
Viestit: 126
Liittynyt: Pe Marras 08, 2013 2:55 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Rurik Rusit »

Nopeasti tarkistettuna: Uhrin siskon Ex-mies on kerholainen ja sitä edellinenkin taisi olla mutta toisessa kerhossa.
Eivät kuulemma liity kumpainenkaan asiaan, tällä tiedolla.
Yllättävän paljon asiasta tampereella puidaan ja kaikilla on jotain tietoa 8)
*En voi vastata kyseiseen kysymykseen, koska minua ei voida pakottaa todistamaan itseäni vastaan*
Tikkatoukkaa
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2015 11:23 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Tikkatoukkaa »

Ei ole Suoniemenkadun metsikkö tosiaankaan kaukana ruumiin löytöpaikasta. Sinne kipaisee hetkessä noiden pienten metsäkaistaleiden läpi.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Tuosta 30.12. etsintäpaikasta tohlopinjärven ja suojonkunkadun välillä?
Olisiko mahdollista, että olisi siellä alunperin puukotettu ja tuotu tuolle löytöpaikalle henkitoreissaan? Vai keksiikö joku paremman yhteyden? Olisiko puukko löytynyt sieltä?

Kuolinaika määritelty 23.00-00.30, joten kyllä siinä olisi ollut aikaa pienelle metsäretkellekin.
Voihan olla ettei edes ollut tarkoitus tappaa tai tuo etsitty metikkö on liian lähellä tekijää.

Onko tuo etsintäpaikka lähellä uhrin kotia?
Nuotio & Äreät Tiput
Vastaa Viestiin