Kaksi kuollut kirveen iskuihin Oulun Tuirassa

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17205
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Topi77 kirjoitti:Arvasinkin että tää chatti on persujen jytkystä ja vastuunpakoilusta mielensä pahoittaneiden itkuhuone. Nyt sanat kovenee kun vaalit lähenee. Vahinko että teidänlaisia rasistisia mätäpaiseita tässä maassa vielä on, saunan taakse joutais kaikki rasistit.
Voihan se olla, ettei mitään kirvessurmia ole tapahtunutkaan, vaan koko sirkus on Perussuomalaisten järjestämä vaaliase, jolla pyritään luomaa neekereistä uhkakuvaa sen sijaan, että he ovatkin suuri mahdollisuus.
- Mutta onko täällä persujen jytkystä mielensäpahoittaneita? Siis kaikkien muiden puoleiden edustajia, eritoten näitä punavihermädättäjiä? Muita kuin sinä, kumpaa väriä sitten tunnustatkin?

a) tekoa ei saa käyttää vaaliaseena, vaan vaaleissa pitää puhua vain ja ainoastaan maahanmuuton myönteisistä merkityksistä ja ehdottomasti kieltää puhuminen sen haittapuolista.
- Otetaan saman viivan alle kaikki maahanmuuttajat; Finlayson, Serlachius, Finnair ja lukutaidoton mustakaapu. Yhtä lailla jokainen heistä on omalta osaltaan luonut Suomeen teollisuuden ja hyvinvoinnin. Ilman kaikkia heistä eläisimme edelleen maakuopassa. Viimeistään 1990-luvulla somalien tulon myötä opimme lukemaan, rakentamaan ja autoa ajamaan.
b) Ainoa mikä on varmaa on se, että kummallakaan kirvessurmalla ei ollut mitään tekemistä islamin kanssa. Kaikki muu on pelkkää spekuleissonia ja rasismia.

Tuo, että tekijä kuoli on hankala asia. Tulee toki halvemmaksi kuin elättää häntä "kaikkein heikoimpana" vuosikausia, mutta hänen mukanaan saattoi mennä totuus siitä että miksi. Miksi hän päätyi näin epätoivoiseen tekoon? Oliko teko sittenkin hätähuuto kaikkien Somaliaan jääneiden puolesta?

Olisi poliisi varmaankin voinut toimia toisin, mutta maallikkona en lähde arvailemaan koska en ollut paikalla. Mutta olisiko asuntoon voitu ampua kaasu/savukranaatti, joka olisi tehnyt tämän yhteiskunnasta eriytyneen pohtimaan antautumista. Tai vaan odottaa (jos siis oli tiedossa, että asunnossa ei ollut muita hengenvaarassa) kun nukkumatti saa ylivallan ja hänet olisi voitu saada pois asunnosta väkivallatta.
- Hyvä, että asia tutkitaan. Niin pitääkin.

EDIT 1 ja EDIT 2 typot
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, To Tammi 15, 2015 4:04 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
zdenka
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Syys 19, 2013 8:20 pm

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja zdenka »

Puhelinkortti kirjoitti:
PaxCow kirjoitti:^ Tuon perusteella voidaan lopettaa spekulointi siitä, että oleskeluluvan hylky olisi johtanut epätoivoon. Psykoottinen mielenhäiriö tai terrorismi vaikuttavat mahdollisilta syiltä.
Puhelinkortti kirjoitti:Se myös harmittaa, että tällainen murha olisi ollut helposti estettävissä järkevämmällä maahanmuuttopolitiikalla.
Suomeen on tullut pakolaisia reilut parikymmentä vuotta. Kyllä tosiaan, jos heidän kaikkien tulonsa olisi estetty, tämäkään tekijä ei olisi ollut Suomessa. Asiat täytyy kuitenkin laittaa mittasuhteisiin... harvoinpa todetaan esim. että "jos Suomessa olisi harjoitettu järkevämpää alkoholipolitiikkaa, tämäkin kännimurha olisi ollut helposti estettävissä". Samalla logiikalla melkein kaikki rikokset voitaisiin estää suorittamalla poikalapsille abortti. Ja kaikki auto-onnettomuudet voitaisiin estää kieltämällä autot.
Kyllä somaleiden maahantulo pitäisi kieltää kokonaan. Niistä on 13 prosenttia töissä ja valtava yliedustus rikostilastoissa. Ei somaleista oikein ole meidän eläkkeidemme maksajiksi, vaikka sitäkin harhaa suvaitsevaisto aina toitottaa.

Työperäinen maahanmuutto on sitten taas kokonaan toinen juttu.
Ikävä sanoa, mutta Oulussa asuntoon vangitut ja päiväkausia siellä joukkoraiskatut tytot on olleet somalien uhreja. En ole rasistinen ollenkaan ja olen sitä mieltä, etta turvapaikkoja pitää olla hädassä oleville nykymaailmassa kun sellaisia on tarjota, mutta nämä lapset jotka tulevat Somaliasta, eivät ole nahneet koskaan muuta kuin nälkää, raakuutta, aseita ja tappamista. Mun Ugandalainen ystäväni, joka oli opiskelemassa Tampereella sanoi olevansa rasisti somalialaisia kohtaan. Valitettavasti tästä saa kärsiä taas kaikki muutkin tummaihoiset.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja joey »

Helsingin Sanomat kirjoitti:HS:n tietojen mukaan sivulliset auttoivat poliisia pääsemään epäillyn kaksoissurmaajan jäljille ja löytämään hänet. Epäilty on käyttäytynyt aiemmin niin, että sivulliset olivat osanneet arvata hänen olevan mahdollinen tekijä.

Mies oli ollut myös poliisin kanssa tekemisissä aiemman väkivaltaisen käytöksensä vuoksi. Kyse on luonnollisesti ollut selvästi vähäisemmästä väkivallasta kuin keskiviikkoinen kaksoissurma.
sine qua non

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Rorschach kirjoitti:
Täysi Purenta kirjoitti:Eikö kirves surma-aseena ole niin perisuomalainen tekoväline kuin olla ja voi? Ohi kiilaa vain helapää
Juuri aseen vuoksi tekijä oli mielestäni täysin integroitunut yhteiskuntaan.
No onnittelut, olipa nokkelasti sanottu!

Luulenpa, kirves on ollut "pahin" ase, jonka tekijä on saanut käsiinä. Ilman (pun not intended) minkään sävyisiä laseja päässä arvelen, että aseenkantolupaa tappajalla ei ollut eikä ampuma-asetta ollut saanut mistään (jos sellainen hänellä olisi ollut, laskisimme uhreja nyt vähintään molempien käsien sormilla), mutta Fiskarsin pitkävartisen saa ostettua kuka vain.

(OT: Ja eikös jonkinlainen teräase ole monenkin musulmaanin "weapon of choice"? Ainakin semmoisia viiteoita täällä internetiksissä on tarjolla, joista niin voisi päätellä...
Kirveitä ei ehkä ole niin helposti saatavilla siellä puuttomilla mailla, mutta varmaan mielellään sellaisia käyttelisivät (ja käyttävät, jos niitä on).)

Joka tapauksessa, tappamismielessähän tekijä sinne baariin on mennyt. Mistä on tullut, vasiten kotoaan? Poliisi tietenkin selvittää tekijän kulkemiset. Mutta jos on tullut kotoaan Myllyojalta saakka, niin kyllä veikkaan myös, että nimenomaan Tuiskusta on kohdetta haettu ja jonkinlainen motiivi löytyy. Olisihan lähempää kotoaankin tapettavia löytänyt, jos (pelkästään) akuutissa mielenhäiriössä olisi toiminut.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja joey »

^ Heh, mitäs muita asevaihtoehtoja noin yleisesti on, kuin teräase ja tuliaseet, ja kumpien hankkimisen arvelet olevan helpompaa ja halvempaa yleisesti kaikille maailman ihmisille?
sine qua non

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

^ No näin juuri. Mutku se kirves tuntui tekevän joillekin tästä niin "suomalaisen" jutun. Mut ei kai siinä sitten.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Kiitokset ketjuun kirjoittaneille, kahvia hörppiessä joutui suojelemaan näppäimistöä useampaankin otteeseen kun muutamia varsin omalaatuisia kommentteja osui silmiin. :D

Mustasukkaisuusdraama kuulostaisi tosi hyvältä jos tekijä olisi suomalainen. Toki on sen mahdollisuus edelleenkin olemassa, mutta naapureiden juttujen perusteella tämä kaveri on kuitenkin ollut yksin, eikä ehkä seurustellutkaan. Työnteosta ei lue mitään (kyllä, tarjoilen tämän mahdollisuuden kaikille teille jotka sen haluavat käyttää, olkaa hyvä, käyttäkää se hyvin), mutta kuten muutama muukin ketjuun kommentoinut on jo todennut, itsekin minusta kuulostaa lähinnä siltä että sieltä vintiltä on tosiaan se lamppu tai pari sammunut ja tämä oli lopputulema. Tuo naapureiden tervehtimättä jättäminen on ollut ehkä se hetki kun ei ole jaksettu enää pitää yllä normaalia käytöstä. Jos tosiaan on ollut työtön ja enimmäkseen yksinkin, on siinä jo ihan tarpeeksi hyvät perusteet sille että ne lamput alkaa sammuilemaan yksitellen. Kyllähän näitä tapauksia täällä Suomessakin on joka niemessä ja notkelmassa kun tekemättömyys ja yksinäisyys ajaa ihmisen viimeiseen tekoon, mikä tosin useimmiten on itsemurha eikä niinkään Fiskarsin laadun tarkistaminen.

Aikalailla uskon myös että tuo kuoleminenkin on siinä mielessä harkittu teko ollut että on siihen tähdännytkin lopuksi, poliisiavusteisena. Sinällänsä on hyvä tuuri käynyt että on saanut poliisit ampumaan itseään noin kuolettavasti, ottaen huomioon että poliisit taisivat Suomessa ampua esimerkiksi vuonna 2013 ainoastaan 6 laukasta koko vuoden aikana työtehtävissä yhteensä.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Kellarimies
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: To Heinä 17, 2008 10:22 am
Paikkakunta: Oulu

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja Kellarimies »

Muutaman kerran istunut Tuiskussa, viimeksi joulunpyhinä. Tuossa lähellä kun se siis on. Joka kerta siellä on sama porukka mustia miehiä biljardin äärellä ollut. Omissa oloissaan, ei häiriöitä.
Motiivi olisi hyvä saada selville, jos sellaista nyt ylipäänsä oli.
Lääkitys auttaa, mutta on oltava realisti
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Minä näen asian niin, ettei tekijä olisi fillaroinut kotiinsa asti, jos hakusessa oli virkavalta avusteinen itsemurha. Pahassa tapauksessahan olisi voinut käydä niin, ettri poliisi olisi päässyt jäljille. Miksi siis ei jäänyt baariin riehumaan ja uhoamaan, jos tarkoitus oli saada luodista tai päätyä hoitoon??

Perusteluja aavistukselleni:
Kotoa matkaa lumisateessa fillarilla Tuiskuun on asiantuntijoiden mukaan 3, 8 km. Matkalle olisi mahtunut muutama muukin kuppila tai kauppa teon suorittamiselle.

Käytös muuttunut noin vuosi sitten. Mitä silloin tapahtui? Päättyikö jo pitkään jatkunut parisuhde vai lyhyempi mutta sitäkin vakavammalta tuntunut seurustelu?
Tekijä olk asunut asunnossa vuosia. Vuosia pelkällä patjalla maaten ilman sen kummempaa kalustusta? Vai oliko joku muuttanut vuosi sitten pois?

Työtön vai töissä?
Jos ensimmäinen uhri olikin vanhempi mies, liittyykö hän jotenkin tekijän työhistoriaan? Varsinkin vanhemmat miehet saattavat toisinaan olla niitä pahimpia rasisteja.

Kävikö surmaaja ko baarissa aiemmin? Oliko paikka hänelle tuttu?
Jos mitään yhteyksiä ei mitään kautta löydy, suostun uskomaan puhelinluettelon sivuilta arvottuun satunnaiseen kohteeseen.
Nuotio & Äreät Tiput
liibaalaabaa
Remington Steele
Viestit: 246
Liittynyt: To Elo 04, 2011 10:09 am

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja liibaalaabaa »

MissHolmes kirjoitti:Vuosia pelkällä patjalla maaten ilman sen kummempaa kalustusta? Vai oliko joku muuttanut vuosi sitten pois?
Tähän patjaan mäkin kiinnitin huomioni, jos vuosia on asunut samassa asunnossa, luulisi siellä nyt vähän enempi sisustusta olevan kun pelkkä patja lattialla. Luulis.

Mut nuo naapurit olis kyl sanonut jos joku ois muuttanut pois.. sen taatusti ois huomannut, jos nyt ei ihan jokaista mahdollista naista rekisteröinyt ;)
niin maan perusteellisesti
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

liibaalaabaa kirjoitti:
MissHolmes kirjoitti:Vuosia pelkällä patjalla maaten ilman sen kummempaa kalustusta? Vai oliko joku muuttanut vuosi sitten pois?
Tähän patjaan mäkin kiinnitin huomioni, jos vuosia on asunut samassa asunnossa, luulisi siellä nyt vähän enempi sisustusta olevan kun pelkkä patja lattialla. Luulis.
Minusta tämä viittaisi puolestaan tosi paljon juuri siihen mielenterveysongelmaan. Toisinaan mielenterveysongelmainen tekee jossain määrin järkeviä suunnitelmia elämänsä päättämiselle: ehkä on jo päättänyt tappavansa itsensä ja myy/hävittää omaisuutensa. Siksi jäljellä on ehkä tosiaan ollut vain se patja. Tai jos on ollut taloudellisissa ongelmissa ja siksi myynyt (lähes) kaiken omaisuutensa? Tätä myötä siis myös tuo mahdollinen työttömyys ja yksinäisyys on korostunut.

Siihen kotiin on ehkä liittynyt jokin suunnitelma. Olisiko ajatellut että baarissa herkemmin ulkopuolinen voi tulla estämään/riisuu aseista, kotonaan on ollut enemmän turvassa hyökkäystä ajatellen. Tai jos hetken aikaa on jopa kuvitellutkin pääsevänsä pakoon tekoaan, on mennyt kotiinsa tappaakseen itsensä mutta tajunnut ettei kykenekään siihen. Poliisi on ilmaantunut paikalle, joten siitäpä itsemurha-apu sitten. Arveluja toki vain ja voi olla että ko. henkilö on ollut niin pahasti jo sekaisin ajatuksiensa kanssa ettei mitään logiikkaa tästä välttämättä voikaan enää löytyä.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11531
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Poliisi pääsi kirvesmurhaajan jäljille yleisövihjeen perusteella. Onkohan ratkaiseva vihje tullut vasta sen jälkeen, kun tuntomerkkejä uskallettiin tarkentaa kuvaamaan myös ihonväriä. Onneksi sillä välin ei tullut lisää uhreja. Muuten hyvää työtä viranomaisilta.

Vaikka murhaajan asunnossa olisikin ollut vaatimaton sisustus tyyliin patja lattialla (josta ei todista muu kuin vastapäisestä talosta otettu kuva), se ei paljoa todista mielenterveydestä. Joissakin kulttuureissa nuorilla sinkkumiehillä on tapana laittaa rahat vaatteisiin ja muuhun ulospäin näkyvään statukseen, kun asunto on samaan aikaan lähes tyhjä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/han ... #gs.3919kn
Hän on Oulun kirvessurmien sankari – nuorukaisen varoitukset sulkivat kaupan, elokuvateatterin ja kirkon

TuiskuPub Oulu kolmas kuva.jpg
TuiskuPub Oulu kolmas kuva.jpg (73.97 KiB) Katsottu 1451 kertaa
Rikos Julkaistu 15.01.2015 15:50

Carlos Sunila oli paikalla liki samaan aikaan ensimmäisen poliisipartion kanssa.

Oululaislukiolainen toimi eilen sankarillisesti Tuiran kaksoissurman tapahtumapaikalla.

18-vuotias Carlos Sunila oli matkalla töihin, kun Tuirassa Tuisku-pubin kohdalla häntä tuli vastaan poliisiauto. Sunila laittoi oman autonsa parkkiin ja meni paikalle.

– Hoitajat ja poliisi menivät kadulla makaavan uhrin luokse ja nähdäkseni he epäilivät ensin, että kyse olisi ollut sairauskohtauksesta.

Pian viranomaiset kuitenkin huomasivat, etteivät uhrin vammat täsmänneet sairauskohtaukseen.

– Kuulin, kuinka ensimmäisenä paikalle tullut poliisi pyysi lisää yksiköitä, koska miestä oli lyöty kirveellä kaulaan. Poliisi puhui isosta haavasta, Sunila kertoi eilen MTV Uutisille.

Poliisi puhutti myös Sunilaa havaintojen toivossa, mutta nuorukainen ei ollut ehtinyt nähdä tekijää.

Pian poliiseja tuli paikalle lisää ja kaikkia sivullisia käskettiin siirtymään sisätiloihin turvaan, sillä erittäin vaarallisena pidetty epäilty oli karussa. Silloin Sunila alkoi toimia: hän juoksi läheiseen elokuvateatteriin ja kauppaan varoittamaan ihmisiä.

Kauppa sulki ovensa siksi aikaa, että paikalle saatiin vartija. Lisäksi Sunila soitti lähellä sijaitsevaan kirkkoon, jotta siellä lukittaisiin ovet. Sunila tiesi, että kirkossa oli alkamassa nuorten ilta.

Pian Sunilakin lähti turvaan omaan autoonsa lukkojen taakse. Sieltä hän kertoi omia havaintojaan muun muassa MTV Uutisille. Hän näki, kuinka kadulla maannut uhri nostettiin ambulanssiin, kuinka poliisi ja sen jälkeen hoitajat menivät pubiin ja kuinka poliisi haravoi lähiseutua rynnäkkökiväärit käsissään.

Välillä juttu piti keskeyttää, kun Sunila avasi autonsa oven ja huusi ohi kulkeville ihmisille vaarasta.

Nuorukainen järkyttyi kovasti kuullessaan, että molemmat paikalle olleet uhrit olivat kuolleet.

Sunilan mukaan hän ei ehtinyt ajatella vaaraa kunnolla kuin vasta jälkeenpäin.

– Tulin paikalle samasta suunnasta, jonne tekijä oli vain hetki sitten lähtenyt. Kyllähän se pisti ajattelemaan. Halusin kuitenkin auttaa, sillä olen huolissani ihmisten välinpitämättömyydestä, Sunila sanoo MTV Uutisten haastattelussa tänään.
Kuva lisätty
-NILS-
ollifi
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Kesä 04, 2014 9:20 pm

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja ollifi »

Onko tekijän nimeä tiedossa vielä?
MelkoNormi
Armas Tammelin
Viestit: 89
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 1:01 am

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja MelkoNormi »

Jos ainoastaan patjalla nukkuminen viittaa mielenterveysongelmiin, niin aika moni omaan kämppään juuri muuttanut opiskelija on mielenterveysongelmainen. Kodin vaatimaton sisustus viittaisi siihen, että ei nappaa omistaa turhia tavaroita tai sitten taloudellisiin ongelmiin. Jos on ajautunut jonkinlaiseen velkasuhteeseen, voisi vaikuttaa negatiivisesti tekijään joka johtaisi että ei jaksa enää morjestella naapureita. Joku kiristää tai käyttää huumeita tai on tehnyt huonoja bisneksiä tai ihan mitä vaan. Velkavankeus ahdistaa, laittaa nupin sekaisin jos ahdistukseen juo tai vetelee nappeja ja sitten kilahtaa ja kirves heiluu. Kaikki on mahdollista.
Kalinka Holmes
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: To Loka 30, 2014 9:15 pm

Re: Kaksi kuollut teräaseen iskuihin Oulun Tuirassa

Viesti Kirjoittaja Kalinka Holmes »

Nönnöpupu kirjoitti:Jos kyseessä on sama erittäin tummaihoinen, hieman yli 180 cm pitkä tummaan toppatakkiin ja tummiin housuihin(tuulihousut/toppikset) pukeutunut mies jonka näin tapahtumapaikan läheisyydessä ennen tapahtumaa niin veikkaisin että päihteet/mielenterveysongelmat ovat ainakin osasyy tekoon. Kiinnitin tyyppiin huomiota koska käytös oli jopa Tuiran alueeksi outoa.

Tuohon tummaihoisuuteen kyllä on sanottava että itse kutsuisin tummaihoiseksi vain todella selkeästi tummanruskeaa/mustaa ihmistä. Romanit tai arabit eivät sellaisia ole vaan ennemmin tummahiuksisia ja silmäisiä, mutta vaaleampia. Ns. välimerellisen näköiseksi kuvailtavia.
Osaatko kertoa tarkemmin, mitä tämä omituinen käytös oli (horjahtelu, elehtiminen, äänteli?). Kantsisko ilmoitaa havainnosta poliisille, jos et ole sitä jo tehnyt? Oliko tuolloinkin pyörällä ja kantoiko jotakin mukana, siis kirvestä tietenkin.
Vastaa Viestiin