Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
annaanna

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Puukosta asiaa, jälleen :D.

Jätin keskustelun taannoin, kun en kestänyt sitä päivittelyn ja sättimisen määrää. Koitetaas taas.

Kyseltiin toisesta tekovälineestä. Sen olemassaolo joko on tutkinnan tulos tai sitten ei. Siitä on Uudessa Suomessa uutisoitu, mutta voi olla toimittajan väärinkäsitys. "Voi olla" sikäli, et ei mikään muu taho ole tainnut uutisoida. Uskotaan nyt kerrankin mitä on uutisoitu ja huomenna taidetaan olla viisaampia 8) .
Muun muassa näin kerrotaan täällä http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77393-p ... atio-alkoi
Poliisilla on uutta tietoa Tampereen Tesomalla tapahtuneesta henkirikoksesta. Poliisi aloittaa poikkeuksellisen operaation ottamalla ihmisiltä DNA-näytteitä rikoksen selvittämiseksi.

Poliisi on selvittänyt, että henkirikos tehtiin useammalla kuin yhdellä välineellä.

Poliisin mukaan on todennäköistä, että ainakin yksi teräasetta ja sen tuppea käsitelleistä on poliisin etsimä rikoksesta epäilty.

Lisäksi poliisille selvisi, että Tesoman liikekeskukselta Tesoman jäähallin suuntaan 28. joulukuuta hieman kello 23 jälkeen oli matkalla kolmen nuorehkon miehen ryhmä. He eivät ole ilmoittautuneet poliisille.

Kuulusteluissa selvisi, että noin kello 23.00-23.30 henkirikospaikan suunnalta poistui yksi nuorehkoksi kuvailtu mies kovaa vauhtia juosten Käräjätörmänkatu kahden ja neljän ohi kohti asuntoalueen umpiperää, josta pääsee jalkaisin Myllynpuronkadulle, Suonenperänkadulle ja Tohlopinkadun suuntaan.
Puukko.

On siis loppujen lopuksi ainakin muutaman vuoden vanha, eikö tähän poliisi ole tutkinnanjohtajan puheitten mukaan päätynyt (en ole päähäni kaikkea päivittänyt).

Että kuvaa julkaistessaan ja kyselleesssään onko näinkin erikoista ja perin hämmästyttävää :roll: esinettä kukaan nähnyt, on toivottu ihmisten muistavan mahdollisesti jonkun kolme vuotta sitten uutta hankintaansa esitelleen.
Mä nyt sanon vaan, et ei hyvää päivää!, vaikka puukon ikä olisi poliisille vasta muutaman päivän päästä selvinnyt. Se kuva on julkaistu heti löytöpäivänä, 3.1 eli lauantaina, klo 18.00 aikoihin jo tännekin laitettu.
Purnaan edelleen muistijälkitestin pilaamisesta ja esineen liittämisestä surmaan. Joo, vetäkään vaan herneet nenäänne :D . Mutta miettikää sitä ennen kuinka monella tesomalaisella voi olla uhrin dna-näytettä hallussaan.

Toki se voi olla tekoväline ja tekijä on voinut sillä rehvastella vaikka samana iltana. Mikäli on, niin eipä ole kukaan syystä tai toisesta vasikoinut tekijää.

Mutta näillä tiedoilla mun mielestä voi kummastella noitten dna-näytteitten keräämistä.

Minä täällä esitin aiemmin yhtenä vaihtoehtona, siis VAIHTOEHTONA, et on joku jälkeenpäin lavastanut tuon puukon paikalle. Mulla oli siihen ihan perusteltuja ajatuksia.
- Poliisi tuossa Uuden Suomen jutussakin kertoilee, että on aikanaan niitä jälkiä siellä seurailtu, MUTTA puukkoa ei ole löydetty silloin maanantaina. Oletan paikkatutkinnan olleen huolellista, joten EHKÄ puukko ei vielä paikalla ollut.

- Tutkinnan johtaja ei ole millään tavalla kertonut kuka sen löysi, miksei se löytynyt silloin kun sen olisi olettanut löytyvän, miksi tesomalaiset lauantaina, vain lauantaina, kertoili paikan miehiä ja koiria viliseeen. Viikollahan oli jo vedet ja lumet sataneet, että eihän huolelliseen ja ammattitaitoiseen poliisitutkintaan voi kuulua sellainen, että olisi päätetty surmatutkinnassa suorittaa varsinainen paikkatutkinta joskus viiden-kuuden päivän päästä! Tästä vois mun mielestä päätellä, että joku ulkopuolinen on kertonut tuon löytäneensä aamutuimiin.

- (anteeks lisäys, jäi vahingossa pois) tuo tällä hetkellä todeksi otettava tieto toisesta tekovälineestä mun mielestä lisää mahdollisuutta, ettei puukko ole uhrin jälkienkään mukaan varsinainen tekoväline, että sen voidaan jopa olettaa vain olleen mahdollisesti mukana surmatyössä

- ... pari-kolmevuotta vanhassa puukossa varmaan on muutamiakin dna-näytteitä. Uhrinkin. Vaikka siitä maassa päiviä olleesta nähtävyydestä peräisin olevaa. Veriläimiskästä niitä sai talteen.

Laitan tähän pari viestiä ketjun sivuilta 10-12:

Kirjoittaja PerryMason » 03 Tammi 2015, 14:28
Ajoin tänään puolen päivän aikaan tapahtumapaikan ohi. Paikalla oli kaksi maijaa ja yksi poliisi talutti koiraa kevyen liikenteen väylän reunaa pitkin. Näytti siltä, että etsivät jotain.

Tuli mieleen, että miksi he nyt enää paikkaa tutkisivat ellei heillä ole jotain todella konkreettista uutta tietoa..? Luulisi, että paikka on tutkittu heti ruumiin löytymisen jälkeen joka neliösentiltä. Paikka on kuitenkin keskellä niin taajaan asuttua aluetta, että uteliaat ja ihan satunnaisetkin kulkijat sotkevat kaikki jäljet hyvin nopeasti.


Kirjoittaja iitutiitu » 03 Tammi 2015, 17:17
Ajelin kanssa tänään tapahtumapaikan ohitse useaan otteeseen aikavälillä 12:00-15:00 ja huomasin ne maijat. Paikalla useampi kuin yksi koirakko ja haravoivat metsää molemmin puolin valtatietä. Puoli kolmen aikaan saapui paikalle harmaa paku, tekniikan väki ilmeisesti? Lähtivät metsään käräjätörmän puolelle tietä.

Ajattelin myös että on täytynyt tulla jotain uutta tietoa, miksi ne muuten maijojen, koirakoiden ja tekniikan kanssa siellä lauantaipäivää puuhailis? Hyvä ajankohta joka tapauksessa, ennenkuin kaikki jäi tän päiväsen märän lumipyryn alle..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja klo 18.00 aikoihin lauantaina oli jo kuva ladattu tänne.
Viimeksi muokannut annaanna, Ti Helmi 03, 2015 10:01 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
Kuviotapetti
Sabrina Duncan
Viestit: 372
Liittynyt: Ma Loka 20, 2014 5:47 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Kuviotapetti »

mobiililaiteukkeli kirjoitti:
sine qua non kirjoitti:No niin, vihdoinkin:
Aamulehti kirjoitaa:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194958 ... rmaan.html

Poliisi aloittanut laajan dna-näytteiden oton liittyen Tesoman surmaan
Kotimaa | 3.2.2015 | 15:33 | Päivitetty 15:33

Aamulehti

Tämän lisäksi poliisille on selvinnyt, että Tesoman liikekeskukselta Tesoman jäähallin suuntaan on 28. joulukuuta, hieman kello 23 jälkeen, ollut matkalla kolmen nuorehkon miehen ryhmä. He eivät ole vielä ilmoittautuneet poliisille.

Poliisin suorittamissa kuulusteluissa on käynyt ilmi, että noin kello 23–23.30 henkirikospaikan suunnasta on poistunut yksi nuorehkoksi kuvailtu mies kovaa vauhtia juosten ohi Käräjätörmänkatu kahden ja neljän kohti asuntoalueen perää, josta pääsee jalkaisin edelleen Myllypuronkadulle, Suoniemenkadulle ja Tohlopinkadun suuntaan.

Toisesta oudosti käyttäytyvästä miehestä on havainto samoihin aikoihin Tohlopinkadulta. Mies on ollut matkalla Myllypuronkadun suuntaan. Jo aikaisemmin poliisi on paikalla selvittänyt, että uhrin löytöpaikalta johti jäljet Tesoman valtatien ja sen toisella puolella olevan kevyenliikenteen väylän yli läheisen metsäkumpareen läpi ja sen takana olevalle kevyenliikenteen väylälle, josta jälki jatkui Myllypuronkadun alikululle.

On mahdollista, että alueella nähdyt kaksi miestä sekä siellä tehdyt havainnot raivoamisen kaltaisesta huutamisesta liittyvät myös tapahtumiin kuten metsästä löytynyt pakojälkikin.
Eli voidaanko edelleen olettaa että tuo nähty kolmikko on tekijät + uhri, mahdollisesti? Mitähän tarkoittaa "nuorehko", alle 30-vuotias mutta yli 20? Tuskin siis mitään teinejä kuitenkaan. Mutta hieno homma että nyt lähdetään tällä tavalla ratkomaan tätä, uskon että juttu ratkeaa. Aikaa mennee varmasti viikkoja/kuukausia testaukseen ja niiden tuloksien valmistumiseen, mutta pääasia että tekijä(t) saadaan kiinni.
Niin...mähän taas olen täällä ihan paskojani puhunut, kun puhuin skenaarioista, josta joku on tullut Myllypuronkadun suunnalta....no näin ei ollut, mutta pakenija oli mennyt Myllypuron kadun suuntaan.! Niin olen tietysti automaattisesti potentiaalinen pskan puhuja, kun esitän hieman erilaisia näkymiä.Kuten Raholan siirtola puutarhaa, piilopaikaksi. On päivänselvää, että joku tamperelainen, lähteee kuset housussa pakoon...jos ei tänään niin huomenna. Ja kiinni jää!
"Vain hyvät kuolevat nuorena".
mobiililaiteukkeli
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

Kuviotapetti kirjoitti: Niin...mähän taas olen täällä ihan paskojani puhunut, kun puhuin skenaarioista, josta joku on tullut Myllypuronkadun suunnalta....no näin ei ollut, mutta pakenija oli mennyt Myllypuron kadun suuntaan.! Niin olen tietysti automaattisesti potentiaalinen pskan puhuja, kun esitän hieman erilaisia näkymiä.Kuten Raholan siirtola puutarhaa, piilopaikaksi. On päivänselvää, että joku tamperelainen, lähteee kuset housussa pakoon...jos ei tänään niin huomenna. Ja kiinni jää!
Nyt en kyllä ymmärtänyt, mutta se lieneekin tyystin toisarvoista :roll: Tiedätkö missä Siirtolapuutarha sijaitsee? Murhapaikan ja sen välillä on ainakin kolmen kilometrin välimatka. Se ei siis sijaitse lähelläkään tapahtumapaikkaa, sekoitatkohan nyt johonkin muuhun alueeseen?

Nyt puhutaan siis useammasta murhavälineestä (OT mutta tuo astalo on ärsyttävä sana ja näyttää viljellyn taajaan tällä foorumilla... Ulvilan keissistäkö napattu käyttöön?). Molemmat tekijät, -mikäli heitä kaksi siis on,- olivat siis aseistautuneet murhaa varten. Mielenkiintoista aikanaan kuulla motiivi mikä tähän ajoi, se ei voi olla mitään "no me nyt vaan haluttiin tappaa joku"... Toisaalta, olihan Venäjänmaallakin se poikakolmikko (-nelikko?) joka murhasi porukkaa ja kuvasikin vielä tapahtumat, joku Maniacs se oli. Toivottavasti, jos nyt näin voi sanoa, syy on jotain muuta kuin murhanhimo tämän Tesoman tapauksen miehillä :roll:
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.
carapalo
Harjunpää
Viestit: 297
Liittynyt: Ma Helmi 17, 2014 11:21 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja carapalo »

sine qua non kirjoitti:
Leisure Suit kirjoitti: Useampi astalo viittaa myös useampaan tekijään.
Missä on mainittu useampi astalo? Minulta on kyllä mennyt ohi - yhdestä veitsestä vain olen nähnyt missään kirjoitetun.

Toki tässä alkuvuonna on nyt ollut semmoinen runsaudenpula kunniakansalaisten kepposteluissa, että sitä rupeaa säännönmukaisesti epäilemään olevan kyse kulttuurinrikastuksesta, jos viranomaisten tiedottaminen on hyvin niukkaa tai epämääräistä.

Mutta ehkä tässä tapauksessa on vain niin, että poliisilla ei ole tuon tarkempia tietoja antaa. Onhan Tessulla kameroita, mutta etupäässä varmaankin liikkeiden sisällä, ja vaikka Länskärillä tai kahdessa muussa ostarin liikekiinteistössä ulkokameroita olisikin, niin voihan olla, että haetut eivät ole osuneet kameroihin. Su-iltana ei ole ostarilla olleet kaupat auki (Valintataloa paitsi), enkä tiedä onko Pedron portaikossa/alakerrassa kameroita, jos nämä kolme sankaria ovat siellä olleet lämmittelemässä. Luulisi, että kaikki mahdolliset valvontakameratallenteet Tesomalta tuon illan ja yön osalta on poliisille toimitettu ja Sorilla tarkkaan syynätty.
Onko turvakamerat sisällä ja ulkona tallentavia ? Jos/kun on ,niin jonkunlaista epäselvää kuvaa siellä oleilleista henkilöistä varmaan löytyy.Niitä kuvia ei ehkä julkaista koskaan.Siinä saa mahdollisesti syyttömätkin kyllä ikävän leiman otsaansa.Siltä tuntuu ,että tekijä pakoilee määrätietoisesti poliisia.Ja vaikka löytyis sopiva dna niin en usko että se koskaan johtaa tuomioon vaikka se tekijän oliskin.Poliisin tarvii kerätä vielä sen jälkeen merkittävä määrä aihetodisteita että tuomio tulee.Kun silmin näkijöitä ei ole, niin tekijä jää vapaaks.Tuntuu siltä että tekijä on sama kun hervannan kiinalaissurmassa.Poliisilla varmaan tiedossa sopiiko kiinalaisuhrin haavat tekovälineeseen joka on poliisilla.Ja vaikka sopiskin niin poliisi ei sitä julki tuo.Se vaan lietsoisi hysteriaa psykopaatista sarjamurhaajasta eikä auttais poliisi tutkimuksissaan yhtään.Tekijä on psykopaatti ja iskee vielä uudelleen jossain päin tamperetta tai reunaalueella.
Juanita
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 7:21 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Juanita »

Leisure Suit kirjoitti:
sine qua non kirjoitti:
Leisure Suit kirjoitti: Useampi astalo viittaa myös useampaan tekijään.
Missä on mainittu useampi astalo? Minulta on kyllä mennyt ohi - yhdestä veitsestä vain olen nähnyt missään kirjoitetun.
.
Tässä: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77393-p ... atio-alkoi

Okej, useampi väline, astalo huono sana.
Olisiko tässä voinut tulla virhe Uuden Suomen toimittajalle? Kun vertaa aamulehden ja uuden suomen juttuja niin ovat melko samansisältöiset. Kohta jossa aamulehti sanoo että tekovälineestä on löytynyt useamman henkilön dna:ta niin samassa kohtaa uuden suomen juttua on että tekovälineitä olisi useampia. Ja luulisi että muutkin lehdet olisivat tarttuneet siihen jos poliisi olisi ilmoittanut olevan useampia tekovälineitä.
annaanna

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja annaanna »

carapalo kirjoitti:
carapalo kirjoitti:Mitänkäs on ,onko tietoa jos poliisi alkaa keräämään ihmisten dna näytteitä ns. summassa.Eli poliisilla ei ole mitään epäilyä henkilöä kohtaan, niin onko näyte pakko antaa ? Kuulostais kyllä aikas pohjois-korea meiningiltä jos näin olisi.Tarkoitan sitä,että tekijähän voi tässä tapauksessa kietäytyä antamasta näytettä.
Eli siis on olemassa pakkokeinolaki joka velvoittaa antamaan näytteen.Jos ei anna näytettä tai ei vastaa yhteyden ottoihin niin syntyy jonkun asteinen "epäily".Ja vaikka oikea dna löytyiskin niin murhaaseessahan oli useampia eri dna:aita joten siitäkin on vielä pitkä matka saada tekijä vankilaan.Sanoisin ,että hyvin,hyvin vaikeaksi siis menee.Enää en usko että murhaajaa saadaan koskaan kiinni.
Niin. Voiko tuo käynnissä oleva dna-testi osoittaa jotakin näytteenantajan syyllisyydestä.

Jos puukosta löydetty uhrin dnatunniste EI OLE verta, niin ehkä sitten. Kun se veri vois olla vaikka siitä läimiskästä otettu ja siten jonkun esimerkiksi hämäämismielessä lavastamaa.
Mut olettais sen verta olleen, vaikkei sitä kuvissä näkynyt ollenkaan niinkuin puukotuksen jälkeen kuvittelisi näkyvän
(ja ei, poliisit ei pese todistusaineistoa kuvauksia varten puhtaaksi :P ).

Aika näyttää miten etenee, mutta voi tuo matsaavankin näytteenantajan sitominen surmaajaksi olla vaikeaa (miten sitten kun joku on epäilty, mutta ei dna sovi, kun poliisi ilmoittaa olettelevansa hallussaan olevan tekijän dna?).

Toivottavasti tampereenpoliisit on jo etukäteen funtsanneet miten suhtautuvat negatiivisen näytteen antajiin, ettei käy niinkuin kävi Ulvilassa, jossa tutkinnanjohtaja jätti kesken tutkintahaaroja, joissa annettu näyte ei sopinut Keskusurikospoliisin laboratorion tekemään virheelliseen määrittelyyn.

Yhden tekijän ja yhden varmaksi tekovälineeksi identifioidun skenaario oli paljon helpompi versio kuin tämä kahden tekovälineen ja yhden? tekijän skenaario.
Avatar
jukuripää
Christopher Lorenzo
Viestit: 1658
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

Jospa puukottajia on ollut kaksi ja ruumiista löytyneet jäljet tukevat kahden eri veitsen käyttöä, mutta vain toinen kavereista on heittänyt veitsensä jorpakkoon hätäännyksissään?
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.
japittaja
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:10 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja japittaja »

Todella hyvä veto poliisilta tuo DNA-näytteiden kerääminen. Miksiköhän keräävät noita näytteitä aluksi vain murhapaikan itäpuolelta ? Tietenkin voisi olettaa, että jos tuo kolmen nuorehkon miehen joukko liittyy surmaan, niin tuohon aikaan olisivat olleet jo matkalla kotiin päin ja jos suunta on liikekeskuksesta jäähallin suuntaan, niin kotipaikkakin saattaa olla Tohlopin/Käräjätörmän/Lamminpään suunnalla.

Edelleen ihmettelen itsekin, eikö liikekeskuksen turvakameroista saada mitään vinkkiä juttuun. Jos tuo joukon liikkumisen aikakin on noinkin tarkasti tiedossa, niin luulisi kameratallenteissakin jotakin näkyvän ?
sine qua non

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Mielestäni on aika merkillistä, jos nyt vasta tiedotettaisiin, että surmatyössä on käytetty useampaa kuin yhtä välinettä (astalo, väline, whatever... ei nimen nyt niin väliä tässä kohdassa). Aika merkittävä juttu kuitenkin ja tiedossahan sen olisi täytynyt olla jo jonkin aikaa (uhrikin kun on täällä olleen tiedon mukaan jo haudattu).

Minäkään en löytänyt tuota tietoa useammasta tekovälineestä mistään muualta kuin Uuden Suomen uutisesta, vaikka yritin oikein etsiä: ei mitään mainintaa useasta välineestä Ylellä, Hesarissa, Aamulehdessä, Iltalehdessä, Iltasanomissa, Mtv3:llä. Lisäksi näissä kaikissa muissa sanotaan suurinpiirtein näin: Tekovälinettä on käsitellyt useampi kuin yksi mies. Uudessa Suomessa taas sanotaan näin: Poliisi on selvittänyt, että henkirikos tehtiin useammalla kuin yhdellä välineellä.

Veikkaan, että US:ssä on nyt sattunut toimittajalla kömmähdys.
Viimeksi muokannut sine qua non, Ti Helmi 03, 2015 10:37 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
carapalo
Harjunpää
Viestit: 297
Liittynyt: Ma Helmi 17, 2014 11:21 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja carapalo »

jukuripää kirjoitti:Jospa puukottajia on ollut kaksi ja ruumiista löytyneet jäljet tukevat kahden eri veitsen käyttöä, mutta vain toinen kavereista on heittänyt veitsensä jorpakkoon hätäännyksissään?
Näin se voi olla.Ja koska tämä tieto on tullut näinkin myöhään ,niin se viittaa siihen että uhrissa on kahden eri puukon jättämiä haavoja.Tämän selvittäminen ei ole patologillekaan ihan helppoa.Siitä ehkä viive johtuu.
Jane M
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: To Tammi 15, 2015 10:12 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Jane M »

sine qua non kirjoitti:Mielestäni on aika merkillistä, jos nyt vasta tiedotettaisiin, että surmatyössä on käytetty useampaa kuin yhtä välinettä (astalo, väline, whatever... ei nimen nyt niin väliä tässä kohdassa). Aika merkittävä juttu kuitenkin ja tiedossahan sen olisi täytynyt olla jo jonkin aikaa (uhrikin kun on täällä olleen tiedon mukaan jo haudattu).

Minäkään en löytänyt tuota tietoa useammasta tekovälineestä mistään muualta kuin Uuden Suomen uutisesta, vaikka yritin oikein etsiä: ei mitään mainintaa useasta välineestä Ylellä, Hesarissa, Aamulehdessä, Iltalehdessä, Iltasanomissa, Mtv3:llä. Lisäksi näissä kaikissa muissa sanotaan suurinpiirtein näin: Tekovälinettä on käsitellyt useampi kuin yksi mies. Uudessa Suomessa taas sanotaan näin: Poliisi on selvittänyt, että henkirikos tehtiin useammalla kuin yhdellä välineellä.

Veikkaan, että US:ssä on nyt sattunut toimittajalla kömmähdys.
Näin minäkin ajattelisin, että tässä on nyt toimittaja sekoillut. Kyllä useamman tekovälineen mahdollisuus olisi niin iso uutinen että se kaikissa tapausta koskevissa jutuissa mainittaisiin
Jane M
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: To Tammi 15, 2015 10:12 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Jane M »

carapalo kirjoitti:
jukuripää kirjoitti:Jospa puukottajia on ollut kaksi ja ruumiista löytyneet jäljet tukevat kahden eri veitsen käyttöä, mutta vain toinen kavereista on heittänyt veitsensä jorpakkoon hätäännyksissään?
Näin se voi olla.Ja koska tämä tieto on tullut näinkin myöhään ,niin se viittaa siihen että uhrissa on kahden eri puukon jättämiä haavoja.Tämän selvittäminen ei ole patologillekaan ihan helppoa.Siitä ehkä viive johtuu.
Voihan se tietenkin näinkin olla, mutta miksi siitä uutisoitaisiin vasta nyt. Kyllähän sen on pitänyt olla selvillä jo paljon aiemmin, ei kai se patologi sitä näin kauaa ole tutkinut. Ja nythän uhri on jo ehditty haudatakin.
carapalo
Harjunpää
Viestit: 297
Liittynyt: Ma Helmi 17, 2014 11:21 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja carapalo »

Jane M kirjoitti:
carapalo kirjoitti:
jukuripää kirjoitti:Jospa puukottajia on ollut kaksi ja ruumiista löytyneet jäljet tukevat kahden eri veitsen käyttöä, mutta vain toinen kavereista on heittänyt veitsensä jorpakkoon hätäännyksissään?
Näin se voi olla.Ja koska tämä tieto on tullut näinkin myöhään ,niin se viittaa siihen että uhrissa on kahden eri puukon jättämiä haavoja.Tämän selvittäminen ei ole patologillekaan ihan helppoa.Siitä ehkä viive johtuu.
Voihan se tietenkin näinkin olla, mutta miksi siitä uutisoitaisiin vasta nyt. Kyllähän sen on pitänyt olla selvillä jo paljon aiemmin, ei kai se patologi sitä näin kauaa ole tutkinut. Ja nythän uhri on jo ehditty haudatakin.
Juu,kyllähän se vähän oudolta vaikuttaa.Ainoa selitys vois olla, että tilanne on ollut niin kimurantti ja hankala, että kuvat on kiertänyt suomessa muillakin patologeilla ja asiaa on pähkäilty näinkin pitkään.Vielä oudonpaa olis se ,että toimittja lipsauttaisi väärän tiedon julkisuuteen.
japittaja
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:10 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja japittaja »

Jos Tesoman yössä liikekeskuksen nurkilla on liikkunut joukko, joka kykenee tällaisiin tekoihin, niin luulisi aika monen paikallisen nuoren nämä tunnistavan ? Omassa nuoruudessa, kun liikuin jonkin verran yöaikaan baanalla, niin paikkakunnan tappelijat ja riehujat tunnistettiin hyvinkin ja heidän lähistöllä liikkumista varottiin varsinkin viikonloppuina, jolloin viinaa oli nautittu vähän enemmänkin. Vieläkin muistan sen paikkakunnan muutaman koviksen nimen.

Tesoma/Lamminpää/Tohloppi on kuitenkin sen verran rajattu alue, että kuvittelisin aika monenkin epäilevän ja arvuuttelevat mahdollista tekijäjoukkoa. Nämä tiedot esiin ja poliisin tietoon keinolla millä hyvänsä ja DNA-testit kohdennettuina heihin. Lisäksi esiin ne kuvatallenteet liikekeskukselta murhayönä klo 22.30 lähtien. Näillä luulisi syyllisten löytyvän ? Nythän on tietoon tullut jo paljon enemmän asioita kuin parisen viikkoa sitten. Verkko kiristyy.
retardo
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Marras 18, 2014 1:13 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja retardo »

Tekovälineitä ei ole useampia. Oletetussa tekovälineessä on vain useampia DNA-jälkiä. US toimittaja sekoilee. 8)
Ja ei, poliisi ei julkaise kuvia verisestä veitsestä. Veitsen verettömyys ei ole mikään todiste MEILLE minfolaisille ettei kyseessä olisi tekoväline. 8)
Ja ei, muistijälkitesti ei todellakaan ole mikään tavanomainen rikoksien tutkintakeino. Luotettavuus on jotakuinkin valheenpaljastuskokeen luokkaa... Ei olisi koskaan pitävä todiste suomalaisessa oikeudenkäynnissä. 8)
Ja ei, poliisi ei ole kertonut veitsen olleen oletetun tekijän hallussa kolmea vuotta. Veitsen on kerrottu olleen n.3 vuotta vanha. 8)
Vastaa Viestiin