Missing person in Tampere

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
carapalo
Harjunpää
Viestit: 297
Liittynyt: Ma Helmi 17, 2014 11:21 pm

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja carapalo »

Vai olisiko noussutkin taksiin?[/quote]

Jos noussut taksiin, niin tämä olisi poliisien tiedossa.[/quote]

Perustelu? Taksejahan on myös pimeitä.[/quote]

Virallista taksia tarkoitan.Kun puhutaan taksista, tarkoitetaan yleensä virallista.Muussa tapauksessa puhutaan kyydistä tai pimeestä taksista.Ja perustelu: taksikuskit tietää yleensä asiat jo ennen poliisia :DJa olishan toi nyt jääny mieleen, hiljainen torstai ilta ja pieni harmaa englantia puhuva mies.Aikaa kulunut muutama päivä.Ei varmaan muita perusteluja tarvi.
L.G.W.Persson
Remington Steele
Viestit: 232
Liittynyt: To Syys 25, 2014 2:23 pm

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja L.G.W.Persson »

Jos taksilla olisi vaikkapa jotain tekemistä katoamisen kanssa, oli taksi pimeä tai valoisa, niin tuskinpa suhari ensimmäisenä poliisille soittelisi. ;)
carapalo
Harjunpää
Viestit: 297
Liittynyt: Ma Helmi 17, 2014 11:21 pm

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja carapalo »

L.G.W.Persson kirjoitti:Jos taksilla olisi vaikkapa jotain tekemistä katoamisen kanssa, oli taksi pimeä tai valoisa, niin tuskinpa suhari ensimmäisenä poliisille soittelisi. ;)
Sitten kaikki tolpalla olleet autot olis juonessa mukana.:D
Deb Morgan
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: To Tammi 08, 2015 6:14 pm

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja Deb Morgan »

Odottaakohan virkavalta kauankin, kunnes lähtevät naaraamaan tai laittamaan sukeltajia alueelle? Toki vesietsinnät tulevat kalliiksi ja vaivalloisiksi Pirkanmaan poliisille, mutta viime aikaisia alueen selvittämättömiä rikoksia ajatellen saattaisi uskottavuuden kannalta olla tärkeää löytää tämä mies pikaisesti. Voisi kuvitella, että juttu siirtyy pian KRP:lle, ellei ole siirtynyt jo, kyseessä on kansainvälinen tapaus ja tuskin tämän annetaan jäädä paikallisten tunareiden käsiin.

Pahoittelut siitä, että että arvostelen ja/tai aliarvioin paikallisia poliisivoimia, mutta näyttöä viiime aikaisten alueen henkirikosten selvittämiseen ei ole. Kiitos ja anteeksi.
carapalo
Harjunpää
Viestit: 297
Liittynyt: Ma Helmi 17, 2014 11:21 pm

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja carapalo »

Deb Morgan kirjoitti:Odottaakohan virkavalta kauankin, kunnes lähtevät naaraamaan tai laittamaan sukeltajia alueelle? Toki vesietsinnät tulevat kalliiksi ja vaivalloisiksi Pirkanmaan poliisille, mutta viime aikaisia alueen selvittämättömiä rikoksia ajatellen saattaisi uskottavuuden kannalta olla tärkeää löytää tämä mies pikaisesti. Voisi kuvitella, että juttu siirtyy pian KRP:lle, ellei ole siirtynyt jo, kyseessä on kansainvälinen tapaus ja tuskin tämän annetaan jäädä paikallisten tunareiden käsiin.

Pahoittelut siitä, että että arvostelen ja/tai aliarvioin paikallisia poliisivoimia, mutta näyttöä viiime aikaisten alueen henkirikosten selvittämiseen ei ole. Kiitos ja anteeksi.
Se ei kyllä tuo poliisille uskottavuutta hyvin hoidetusta työstä, jos palokunta tai muu avustajakunta naaraa ruumiin vedestä.Vai mitä ? Poliisin ensijainen työ on selvittää rikoksia.Jonkun toisen instanssin tehtävä on naarata ruumiit vedestä.Toki voi paljastua että on tapettu ja heitetty vesistöön.Jos poliisilla ei ole vieläkään viitteitä rikoksesta, on rikoksen selviämisen kannalta aivan sama koska ruumis löytyy.Tekijällä on etumatka eikä teolle ole silminnäkijöitä.Tuskin niitä senkään jälkeen tulee jos mahdollinen tappo paljastuu,saattaa tulla vain turhia tarkastettavia "luulo" havaintoja.Julmaltahan tämä omaisten kannalta kuullostaa mutta poliisin tehokkuuden kannalta ainoa oikea tapa.Eikä todellakaan ole siirtynyt KRP:lle,varma tieto.
Avatar
Maruna
Sabrina Duncan
Viestit: 353
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 11:31 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja Maruna »

Caracalla kirjoitti:Luulen, että on Tammerkoskessa, mutta ei vapaaehtoisesti sinne joutuneena. Arvelen, että baarista lähdettyään hän on päättynyt: "enpä menekään ihan vielä hotellille, vaan haistelen hetken tämän pohjoisen kaupungin viileää yöilmaa." Siinä miehen askeleet vievät Koskipuistoon, ajatuksissa on kotona odottava vaimo eikä hän ollenkaan huomaa epämääräistä tyyppiä tai porukkaa, joka lähestyy pahoissa aikeissa. Äkkiarvaamatta miestä uhataan väkivallalla, jos ei luovuta omaisuuttaan. Mies ei halua luopua rahoistaan, onhan hänelle niitä ihan mukava tukku lompakossa. Syntyy kamppailu, jonka päätteeksi mies tyrkätään koskeen. Yö on pimeä eikä kukaan sivullinen näe tapahtunutta.

Jotenkin näin ajattelen sen käyneen.
Tiistain Iltasanomissa (10.3) luki ko. katoamistapaukseen liittyen mm. seuraavasti: "...Sieltä löytyi joitakin satoja euroja, mutta kyllä hänellä on osa omaisuudesta hallussaankin. Ei hän täysin rahattomana ollut illalla liikkeellä, Mettälä sanoo IS:lle."

Entäpä jos hiukan humalainen ulkomaalainen mies piti Tamperetta turvallisena pikkukaupunkina, ja päätti tarkistaa käteisvaransa, tai muutoin sormeili lompakkoaan, Mc Donaldsin kulmalla? Jospa joku näki tämän tai miehen kenties hyvinkin kalliin kommunikaattorin (kyseessähän oli IT-johtaja), ja päätti ryöstää tämän? Tälle hyvin pukeutuneelle, mutta hiukan humaltuneelle herrasmiehellehän on voitu tarjota vaikka silmänlumeeksi autokyytiä hotellille, jotta hänet saataisiin ryöstettyä. (Eikös nyt perjantai-iltana kaupunkien hampurilaisravintoloiden kulmilla ole jos jonkinlaista mononkuluttajaa, myös rikollisia aineksia.)

Mihinkään itsemurhaan en esitietojen enkä valokuvankaan perusteella usko: Minusta ko. mies näyttää esim. tähän ketjuun linkitetyssä kuvassa ajatuksissaan olevalta ja hiukan kärsimättömältä, muttei missään nimessä masentuneen surumieliseltä.
En esiinny nimimerkillä "Marja" tai muilla M-kirjaimen sisältävillä nimimerkeillä. Toisin kuin minuna netissä esiintymään, pyrkivä, jo vuosia vainonnut ja mustamaalannut T-mies.
Avatar
Maruna
Sabrina Duncan
Viestit: 353
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 11:31 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja Maruna »

Sohvapoliisi kirjoitti:
Teleksi kirjoitti:Jos olisin hyvällä tuulella, kotiin menossa ja pari lasia viiniä naukannut, niin kävelisin tuon matkan joko Kehräsaaren kautta tai sitten menisin Hämeensillan laidasta alas rantaan kävelemään sen sijaan että kävelisin tylsää reittiä tietä pitkin. Toinen vaihtoehto on, että mies on päättänyt tehdä vähän pidemmän kävelyn ja silloin hän on voinut päätyä Laukontorille, josta voi pudota paljon helpommin veteen ihan vaikka vahingossa.
Entä mitä reittiä kävelisit, jos olisit Johannesburgissa matkalla baarista takaisin hotellille? Itse varmaan kävelisin samaa, kenties tylsää reittiä kuin ehkä olisin tuntemattomassa kaupungissa baariin tullutkin, muita reittejä kun ei varmaan uskaltaisi lähteä turhaan eksyilemään. Toki eksyä voi kovan humalan takia (mitä tässä ei ainakaan ulkopuolisten lausuntojen mukaan ilmeisesti ollut) tai väsymyksen/sairauden takia. Baarimikon ja seuralaisten mukaan juonut pari lasia valkoviiniä. Yleisenä spekulaationa toki vain, että sivulliset/seuralaiset eivät toki aina näe mitä kaikkea on juotu ennen baaria tai vaikkapa wc-reissujen aikana taskupulloista, tämmöistäkin kun todistettavasti tapahtuu mikäli alkoholia halutaan syystä tai toisesta nauttia enemmän kuin halutaan seuralaisten näkevän. Kyseistä tapausta yksilöimättä, on ihmisiä joille se hapan alkaa maistumaan ongelman tavoin, eikä välttämättä kollegoille haluta kaikkea juotua alkoholia ilmituoda työreissuilla saati sitten kotioloissa. Mutta enpä minä kyseisen herran kohtalosta mitään tiedä, kunhan spekuloin vaan.
Kiinnitin aivan samaan seikkaan huomiota, kuin sinäkin! Täällä on kirjoitettu, että mies salasi baarireissunsa vaimoltaan, ja sanoi sen sijaan menevänsä nukkumaan. Miksi sellainen seikka pitäisi salata, ellei miehellä sitten ollut taipumusta liialliseen naukkailuun(?) Ja mitä saman yrityksen johtoporrasta edustaneisiin työtovereihin tulee, he tuskin ovat ensimmäisinä kertomassa julkisuuteen, mikäli kollegalla oli taipumusta tissutella liikaa. Googlasin kadonneen kuvia, ja minusta hän näyttää hiljaiselta, hillityltä ja hyväntahtoiselta mieheltä, joka saattaisi hyvinkin purkaa paineitaan/rentoutua mieluummin juomalla - kun kenellekään räyhäämällä tai muutoinkaan sanallisesti avautumalla. Ehkäpä tämä herrashenkilö on ollut enemmän juovuksissa, ja helpompi kohde ryöstäjille, kuin on tähän asti luultukaan. (Kerran eräs ravintola-alaa nähnyt henkilö totesi, että useimmiten eniten humaltuneita ovat ne, jotka korjailevat solmioitaan/asusteitaan ja koettavat muutenkin skarpata, eivät suinkaan ne, jotka äänekkäimmin "humalaista" esittävät.)
En esiinny nimimerkillä "Marja" tai muilla M-kirjaimen sisältävillä nimimerkeillä. Toisin kuin minuna netissä esiintymään, pyrkivä, jo vuosia vainonnut ja mustamaalannut T-mies.
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja Gladys »

IS: Herc Croeseriin ei ole saatu puhelinyhteyttä torstai-illan jälkeen. Hänen tyttärensä tosin kertoo Croeserin olleen viimeisen aktiivinen pikaviestipalvelu Whatsappissa torstaina vielä kello 23 jälkeen.


Tarkoittaako tämä sitä, että Croeser on oikeasti itse käyttänyt Whatsappia klo 23 jälkeen vai että Whatsapp on vain itsekseen duunaillut jotakin (esim. vastaanottanut viestin joltakin muulta henkilöltä tms.)? Koska tässähän on vissi ero.
All is pretty.
- Andy Warhol
tammikuu
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: Ke Heinä 08, 2009 1:08 pm

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja tammikuu »

Gladys kirjoitti:Tarkoittaako tämä sitä, että Croeser on oikeasti itse käyttänyt Whatsappia klo 23 jälkeen vai että Whatsapp on vain itsekseen duunaillut jotakin (esim. vastaanottanut viestin joltakin muulta henkilöltä tms.)? Koska tässähän on vissi ero.
Ja, oli kyseessä kumpi vaan, voiko WhatsAppiin loppupeleissä kuitenkaan luottaa? Kun googlailee esim. Whatsapp goes online automatically näkee, että applikaatio on melko epäluotettava kertomaan onko käyttäjä ollut oikeasti online vai ei.
Toki tässä tapauksessa olen taipuvainen uskomaan että Whatsapp on mennyt offlineen samoihin aikoihin kuin puhelinkin, ja offline johtuu siitä että puhelin on vedessä.

Sivuhuomautuksena sanottakoon, että niin kamalaa kuin omaisen katoaminen onkin, niin vielä kamalampaa olisi ainakin itselle se, että omainen katoaisi toisessa maassa. Ainakin itse miettisin jatkuvasti että kiinnostaako poliiseja siellä toisessa maassa laisinkaan, vai kuitataanko tämä jonain vähäpätöisenä turistin katoamisena ja laitetaan mappi ö:hön. Kummasti sitä jotenkin enemmän luottaa oman maan poliisiin..
Todella surullinen juttu kaiken kaikkiaan, toivotaan että selvyys tulee pian.
kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

Toivotaan ettei tule mappi-Ö:n täytettä, alle kymmenenminuutin kävelyllä katoaa kuin tuhkana tuuleen jälkiä jättämättä, viimeinen kuvatallenne keskustorilla, 400 metriä hotellille, onko tullut pimeä taksi tai sitten jotain muuta, eksyminen on poissuljettu?
Caracalla
Remington Steele
Viestit: 223
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 5:05 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja Caracalla »

L.G.W.Persson kirjoitti: Perustelu? Taksejahan on myös pimeitä.
Ei noin hyvissä varoissa olevalla miehellä ole mitään järkeä käyttää pimeitä takseja. Etenkään ulkomailla. Eiköhän hän ole Etelä-Afrikassa eläessään oppinut, että vieraiden autojen kyytiin ei ole mitään syytä mennä.

Ihan pieni mahdollisuus tietysti on, että olisi noussut virallisen taksin kyytiin (kuljettajalla jotain pahoja aikeita), mutta silloinkin todennäköisesti hänet olisi huomattu.

Ei ihminen katoa noin vain kaupungin keskustassa jälkiä jättämättä. Poliisin olisi syytä tehostaa tutkimuksiaan. KRP:lle juttu, jos Tampereen poliisilla ei voimat riitä.
L.G.W.Persson
Remington Steele
Viestit: 232
Liittynyt: To Syys 25, 2014 2:23 pm

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja L.G.W.Persson »

carapalo kirjoitti:
L.G.W.Persson kirjoitti:Jos taksilla olisi vaikkapa jotain tekemistä katoamisen kanssa, oli taksi pimeä tai valoisa, niin tuskinpa suhari ensimmäisenä poliisille soittelisi. ;)
Sitten kaikki tolpalla olleet autot olis juonessa mukana.:D
Taksin voi ottaa muutenkin kuin tolpalta. Tarkoitin alunperin taksia yleismerkityksessään, en vielä siinä vaiheessa eritellyt pimeitä ja ei-pimeitä takseja. Jos pimeistä takseista puhutaan, niin kaveeraavatko niiden kuskit "tavallisten" taksikuskien kanssa? Kiertäisikö juttu, olisiko takseilla silloin "yhteistä juonta", jos tähän sellainen mielestäsi tarvittaisiin? Poliisia pimeät taksit lienee välttelevät jo oman hämärän liiketoimintansa paljastumisriskin vuoksi, riippumatta siitä, liittyykö heihin muuta rikollisuutta kuin pimeä taksibisnes.

Kiteytettynä: emme nykytiedoilla voi tietää, nousiko kadonnut taksiin sen jälkeen, kun hän näkyi valvontakamerassa. Taksiinnousemisesta ei ole näyttöä, mutta ei ole sitä poissulkevaakaan näyttöä. Taksiinnousemisesta ei ole tiennyt / sitä ei ole havainnoinut välttämättä kukaan muu kuin kuljettaja ja kyytiläinen. Jos kadonnut on noussut taksiin, ovat sen jälkeiset tapahtumat tässä ceississä varsin keskeisessä osassa. Jos matkan aikana tai matkan seurauksena tapahtui jotain, mikä selittäisi katoamisen, saattoi kuljettaja palata sen jälkeen hommiinsa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Näin hän olisi mahdollisesti ainoa, joka tietäisi asiasta. Toinen vaihtoehto on, että hän olisi ollut apuri jollekulle toiselle, jolla olisi omat syynsä olla hiljaa.
Moona
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Ke Huhti 07, 2010 12:34 pm

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja Moona »

Hovimestari on syyllinen.....ennen vanhaan rikosdekkareissa...nykyään taksikuski. Vesistö on niin kovin lähellä Ilvestä (hotellia), että väsyneen miehen on "helppo" vahingossa joutua veteen, eikä helppoa enää päästä pois.
(mutta toivon, että varoiksi Tren ja koko Suomen taksareilta otetaan dna ja sormenjäljet, koska aina niistä joku on liepeillä, kun jotain tapahtuu.....) :roll:
Elämä on pitkä puutelista...
Nemo me impune lacessit
On hyviä ihmisiä, on pahoja ihmisiä ja on ihmisiä, jotka olevat olevinaan ihmisiä...
porccana
Alibin satunnaislukija
Viestit: 62
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2012 10:40 pm

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja porccana »

Nyt tulee kaukaa haettu pohdinta, mutta sanonpa silti: voisiko miehellä olla asemansa puolesta hallussaan sellaista tietoa, minkä vuoksi joku haluaisi kaapata hänet?
L.G.W.Persson
Remington Steele
Viestit: 232
Liittynyt: To Syys 25, 2014 2:23 pm

Re: Missing person in Tampere

Viesti Kirjoittaja L.G.W.Persson »

porccana kirjoitti:Nyt tulee kaukaa haettu pohdinta, mutta sanonpa silti: voisiko miehellä olla asemansa puolesta hallussaan sellaista tietoa, minkä vuoksi joku haluaisi kaapata hänet?
Voisi. Tuon tason johtajalla on myös useimpia muita enemmän valtaa ja vaikutusmahdollisuuksia isoja päätöksiä tehtäessä. Jos jotakuta ei jokin tehty tai tuleva päätös miellytä, voi tuo joku/jotkut valita radikaalinkin tavan toimia asiassa. Ainakin Suomen oloissa tällaiset toimet ovat harvinaisia, mutta nyt ei olekaan kysymys suomalaisesta eikä Suomessa työskentelevästä.
Vastaa Viestiin