Floridassa nainen joukkoraiskattu rannalla keskellä päivää

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
sine qua non

Floridassa nainen joukkoraiskattu rannalla keskellä päivää

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Tämänvuotisen spring breakin aikana on Panama Cityssä sattunut ja tapahtunut. 28.3. tapahtuneen joukkoammuskelun (http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t=18597) lisäksi on paljastunut, että maaliskuun 10. ja 12. päivän välisenä aikana oli samaisen opiskelijoiden kevätkarnevaalin tiimellyksessä joukkoraiskattu nuori nainen.

Raiskaus oli tapahtunut keskellä päivää uimarannalla; ympärillä oli ollut satoja ihmisiä, mutta kukaan ei ollut puuttunut tapahtumiin tai yrittänyt estää niitä. Nainen ei itse ollut raportoinut tapahtunutta, koska sanoo, että hänellä on niin heikot muistikuvat siitä – hän muistaa kyllä jotakin, mutta tarkkoja muistikuvia hänellä ei ole. Nainen oli oman käsityksensä mukaan jollakin lailla huumattu. (Toim.huom. Tai umpihumalassa?)

Raiskaus oli tallentunut matkapuhelimelle kuvattuun videoon. Videolta näkyy muun muassa, kuinka aurinkotuolissa puolitiedottomana retkottavan naisen ympärillä parveilee useita miehiä; ja kun nainen yrittää estellä miehiä työntämästä käsiään housujensa sisään, kuluu miesten mutinaa, että ”ei hän (nainen) tajua, mitä tapahtuu”. Rikosta tutkivan sheriffi Frank McKeithenin mukaan näkymä videolla on kuin villieläimet olisivat maassa makaavan raadon kimpussa, ja sheriffi sanoo videota kuvottavaksi ja sairaaksi.

Video oli löytynyt, kun Alabamassa sijaitsevan Troyn poliisi oli selvitellyt kaupungin yliopiston alueella tapahtunutta ammuskelua ja tutkinut yhden ampumistapauksen todistajan matkapuhelinta. Troyn poliisi oli sitten toimittanut videon Bay Countyn sheriffille Floridaan.

Raiskauksesta on tähän mennessä pidätetty kaksi Troyn yliopiston opiskelijaa, Delonte’ Martistee, 22, ja Ryan Austin Calhoun, 23. Yliopisto on tiedottanut, että Martistee ja Calhoun on erotettu (toistaiseksi) opinahjostaan. Martistee on ilmeisesti lupaava ratajuoksija (matkaa ei kerrota), mutta yliopiston juoksujoukkueestakin on nyt tietenkin saanut kenkää.

Poliisi arvioi, että lisää pidätyksiä tullaan tekemään.

Kuvat pidätetyistä:

Kuva
Delonte’ Martistee

Kuva
Ryan Austin Calhoun

Panama City News Heraldin sivulla on linkki editoituun versioon videosta. Pätkä on vain 30 sekunnin mittainen (josta itse kuvaa vain parikymmentä sekuntia). Video on todellakin raskaasti editoitu - en ainakaan minä huomaa mitään erityistä videolla, rannalla hengaavia ja metelöiviä ihmisiä vain näkyy ja kuuluu.

Lähteet:

http://www.troymessenger.com/2015/04/10 ... ing-break/
http://www.nydailynews.com/news/nationa ... -1.2181244
http://www.newsherald.com/news/crime-pu ... 108?page=1#
sine qua non

Re: Floridassa nainen joukkoraiskattu rannalla keskellä päiv

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Pidätetyt Martistee ja Calhoun on siirretty Floridaan Bay Countyn vankilaan. Heitä syytetään seksuaalisesta pahoinpitelystä, jossa on ollut mukana useita tekijöitä (sexual battery on kattotermi, joka voi Floridassa tarkoitta raiskausta, sodomiaa tai seksuaalista ahdistelua). Kummallekin määrättiin 50 000 dollarin takuusumma (määrä on aika pieni; takausagentin avulla miehet pystynevät pääsemään vapaalle 10% suuruisella pantilla takaussummasta). Seuraavan kerran tapausta käsitellään kihlakunnanoikeudessa (Circuit Court) 19. toukokuuta.

Mug shotit kaveruksista:

Kuva
Martistee

Kuva
Calhoun

Leukaparta on näemmä in noissa ympyröissä.

Eräiden lähteiden mukaan poliisi etsii vielä kahta miestä rikokseen liittyen, toiset lähteet puhuvat vain yhdestä etsitystä. Kolmansista saa sen käsityksen, että kolmatta miestä etsistään raiskauksesta epäiltynä, mutta neljäs etsitty ei olisi samassa määrin tapahtumiin osallinen. Myös nämä etsityt ovat mustaihoisia.

Martisteen urheilulaji ei ollutkaan ratajuoksu, kuten oletin aiempien tietojen pohjalta, vaan Martistee kuului Troyn yliopiston Trojansien track & field –joukkueessa hyppypuolelle: pituushyppy, korkeushyppy ja kolmiloikka olivat hänen lajejaan. Eipä nyt ainakaan hetkeen hyppele.

Martisteen edustusfoto Trojansien sivulta:
Kuva


Raiskauksen uhri oli 19-vuotias tyttö. Tutkijat uskovat, että hänet oli huumattu joko roofieilla (deittiraiskaushuume Rohypnol) tai Mollylla (jauhemainen ekstaasi). LATimesin jutussa raiskausta tutkiva sheriffi McKeithen kertoo, että spring breakin ajalta poliisilla on hallussaan useampiakin videoita, joissa on samantyyppistä rikollista toimintaa kuin tässä raiskausvideossa, ja poliisi voi vain arvailla, kuinka paljon vastaavia rikoksia on jäänyt kokonaan tulematta ilmi.

Lähteet:
http://www.wsfa.com/story/28774774/2-tr ... r-in-court
http://www.newsherald.com/news/crime-pu ... l-1.463552
http://www.latimes.com/nation/nationnow ... story.html
http://troytrojans.com/roster.aspx?path ... rp_id=4207

Iltalehtikin on tänään uutisoinut tästä rikoksesta: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201504 ... 1_ul.shtml
sine qua non

Re: Floridassa nainen joukkoraiskattu rannalla keskellä päiv

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Kolmas mies on pidätetty tämän raiskaustapauksen tiimoilta. Murfreesborosta, Tenneesseestä kotoisin oleva Middle Tennessee State Universityn opiskelija George Davon Kennedy, 21, löydettiin ja pidätettiin tiistai-iltana sukulaistensa luota Dekalbin piirikunnassa Georgiassa. Kennedyä syytetään samoin nimikkein kuin muitakin pidätettyjä. Takuusummaa ei ole (ainakaan uutisen mukaan) määrätty. Neljättä miestä haetaan ilmeisesti edelleen, mutta todistajan ominaisuudessa, ei epäillyn.

Kuva
George Davon Kennedy

Aiemmin pidätetyistä kahdesta miehestä toinen, Calhoun (kotoisin Georgian Bainbridgestä), on jo viime lauantaina maksanut vaaditut takuut ja päässyt vapaaksi odottamaan oikeuskäsittelyä. Calhoun joutuu tämän tapauksen yhteydessä vastaamaan myös vuodelta 2013 peräisin olevaan syytteeseen myymälävarkaudesta. Martistee (kotoisin Albaman Mobilesta) ei ole maksanut takuita ja on edelleen vangittuna Floridassa. (Ihmettelen vieläkin, kuinka pienet takuusummat ovat suhteessa syytteiden vakavuuteen.)

CNN kertoo uhrin löytyneen siten, että raiskattu nainen oli nähnyt huhtikuun alussa paikallisilla tv-kanavilla poliisin julkaiseman (editoidun) videon raiskauksesta ja tunnistanut itsensä siitä, etupäässä tatuoinneista. Paikallinen tarkoittanee tässä Floridaa & sen lähiympäristöä. Nainen oli sitten ottanut yhteyttä poliisiin. Nainen ei siis muista tapahtumista lähestulkoon mitään – hän kertoo muistavansa juoneensa jotakin CamelBakistä (muovinen juomapullo), mahdollisesti on saanut huumetta juoman mukana.

Valtakunnallisilla kanavilla ei USAssa ole käsittääkseni näytetty tuosta videosta kuin muutaman sekunnin mittaisia, blurrattuja pätkiä. Mutta hieman ennen kuin tästä raiskaustapauksesta uutisoitiin mitään medioissa, haki Floridan Bayn piirikunnan poliisi kuvallisella lehti-ilmoituksessa ”järkyttävällä” videolla esiintyvää naista – ilmoituksen kuvat (etupäässä naisen tatuoinneista) ovat siis peräisin tuosta "järkyttävästä" videosta. Kuten aiemmin sanottu, on raiskausuutisoinnin yhteydessä sittemmin julkaistu editoituja pätkiä raiskausvideosta. Sen perusteella, mitä blurratusta videokuvasta saa selvää, ovat poliisin lehti-ilmolla hakema ja raiskausvideossa oleva nainen yksi ja sama. Lehti-ilmoituksen kuvissa ei tietenkään naista näytetä niin, että hänet joku muu kuin hyvin tunteva voisi tunnistaa, vaaleaihoiselta nuorelta naiselta näyttää. Tässä tuo lehti-ilmoitus:

Kuva

Uutinen, jossa lehti-ilmoitus oli: http://www.gulflive.com/news/index.ssf/ ... looki.html

Linkki youtuben videoon (CBS:n uutinen, jossa pätkä ”raiskausvideosta”, aivan videopätkän alussa kuvassa blurrattuna uhri ja ilmeisesti selin kuvaan yksi tekijöistä): https://www.youtube.com/watch?v=LB4cgl7wZW4

Muut lähteet:
http://www.tennessean.com/story/news/20 ... /25842469/
http://edition.cnn.com/2015/04/15/us/fl ... ty-arrest/
http://www.newsherald.com/news/crime-pu ... 4912?tc=cr
http://www.newsherald.com/news/crime-pu ... d-1.464151
Marko M
Poliisikoira Rex
Viestit: 255
Liittynyt: To Touko 02, 2013 2:26 pm

Re: Floridassa nainen joukkoraiskattu rannalla keskellä päiv

Viesti Kirjoittaja Marko M »

Kuva

Tuon kasvokuvan perusteella uhri on aivan selvästi afroamerikkalainen mulatti eikä valkoihoinen. Hän on ehkä taustansa vuoksi ollut turhan luottavainen mustia kohtaan ja sai kärsiä siitä.
sine qua non

Re: Floridassa nainen joukkoraiskattu rannalla keskellä päiv

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Marko M kirjoitti: Tuon kasvokuvan perusteella uhri on aivan selvästi afroamerikkalainen mulatti eikä valkoihoinen. Hän on ehkä taustansa vuoksi ollut turhan luottavainen mustia kohtaan ja sai kärsiä siitä.
Paljon mahdollista, että uhri on mulatti; hänen ihonsa on kuvissa aika vaalea, mutta kasvoista hän on kyllä mulatin näköinen. Ja olet oikeassa siinäkin, että hän on
todennäköisesti ollut luottavainen miehiä kohtaan. Eilisen lehtiartikkelin mukaan tyttö nimittäin ilmeisesti tunsi yhden raiskaajistaan.

Panama City News Herald kirjoitti eilen illalla, että poliisilta saatujen tietojen mukaan tyttö oli ollut (raiskausta edeltävästi) viettämässä aikaa rannalla ystäväjoukon kanssa. Tyttö kertoo tavanneensa miesporukan, jolta sai juotavaa, jonka joukossa oli ilmeisesti ollut jotakin huumavaa ainetta. Raiskausvideolla puolitajuton uhri yrittää heikosti torjua miesten käsiä koskemasta itseään, mutta miehet estävät häntä. Videolla näkyy, kuinka yksi mies pitää tyttöä kädestä ja jalasta kiinni, ja tämän miehen tyttö on nyt tunnistanut George Davon Kennedyksi (viimeisimpänä vangittu mies), jonka tyttö kertoo olleen hänen ystävänsä. Kennedy oli osa sitä joukkoa, jonka kanssa tyttö oli tullut rannalle. Muita kahta raiskauksesta syytettyä (Calhoun ja Martistee) tyttö ei entuudestaan tunne.

Lehtijutussa kerrotaan lisäksi, että poliisi hakee yhä yhtä videolla näkyvää epäiltyä. Tämän neljännen raiskauksen tiimoilta haetun osalta lehtien tiedot näyttävät vaihtelevan: osassa jutuista hänen ilmoitetaan olevan yksi epäillyistä, toisissa kirjoitetaan, että häntä etsitään todistajan ominaisuudessa.
http://www.newsherald.com/news/crime-pu ... 9558?tc=cr

Records: Panama City Beach 'gang rape' suspect knew victim


By ZACK McDONALD
Published: Friday, April 24, 2015 at 07:12 PM.

PANAMA CITY — One of three college students charged with what authorities called a Spring Break “gang rape” was an acquaintance of the victim, according to arrest records.

George Davon Kennedy Jr., 21, was extradited to Bay County on Thursday and charged as the third man connected with a March sexual battery that involved multiple perpetrators. Kennedy, a student of Middle Tennessee University, was arrested April 15 in Georgia and held until authorities transported him to Bay County Jail.

He is the third suspect to be arrested after a video of the incident surfaced while officers investigated a Troy, Ala., shooting. Troy Police got the video off a cellphone of a person of interest in the shooting. The video depicted numerous men sexually assaulting the victim.

BCSO reported the woman was spending time on the Beach with several friends. She told investigators she made contact with a group of guys who gave her an unknown drink and later became “incapacitated, and in need of assistance of others to leave the beach on this day,” officers reported.

In the video, the victim feebly attempts to block the men’s hands but is restrained by her assailants. One man can be seen holding the victim’s arm and leg to restrict her movements. She later identified that man as Kennedy, whom she described as a friend of hers and accompanied her to the Beach, BCSO reported.

However, the two other men arrested in connection with the incident were not acquaintances, she told investigators. BCSO reported the victim has indicated she wanted to press charges against all involved.

Kennedy was charged as a principal to sexual battery by multiple perpetrators. Delonté Martistee, a 22-year-old senior from Bainbridge, Ga., and Ryan Calhoun, a 23-year-old sophomore from Mobile, Ala., were arrested in Alabama on April 9 in connection with the incident. Both men, students at Troy University, have been charged with sexual battery by multiple perpetrators.

Martistee and Calhoun are scheduled for arraignment May 12. They were held on a $50,000 bond, and Calhoun has since bonded out.

One more suspect in the video remains unidentified and at large. BCSO said they continue to actively searching for him.
Vastaa Viestiin