Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Jimi Kivivirta
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: Pe Loka 04, 2013 10:05 pm

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja Jimi Kivivirta »

Se että jää kaupan turvakameran tallenteeseen yrittäessään varastaa kaljaa ei nyt ihan taida olla sitä mikä menee sinne YKSITYISELÄMÄN puolelle. Julkinentila jossa kameravalvonta ja varastamisessa ei ole mitään mikä kuuluisi yksityisyyden suojan alle. Näiden nyt kuvaan sattuneiden varkaiden eräässä mielessä kovin kiusallinen ihonvärikään ei sisälly siihen yksityisyyden suojaan. Asiasta voi vinkua ja valittaa jos se omaa liberaalia maailmankuvaa loukkaa, mutta eipä sille muuta voi.
I have a special this week - Opinions come with no extra charge
NahkaSaapas
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas »

Ensi vuoden alusta muuntorangaistus palaa käyttöön, ja krooniset kaljavarkaat voidaan tuomita vankilaan.

Yle Uutiset 24.6.2015.

http://yle.fi/uutiset/kaljavarkaille_an ... aa/8070359

Kaljavarkaille annetaan kohta linnatuomioita – "Tähän tarvitaan yli 90 poliisia lisää"

Poliisit ja syyttäjät kritisoivat tulevaa lakimuutosta, joka palauttaa sakon muuntorangaistuksen. Ensi vuoden alusta toistuvasti sakkoja saaneet voidaan tuomita vankilaan, mikäli he eivät kykene maksamaan sakkojaan. Uudistus lisää viranomaisten työtä ja maksaa valtiolle arviolta 12,4 miljoonaa vuodessa.

Eduskunta on hyväksynyt lakimuutoksen, jonka myötä sakot on taas mahdollista muuttaa linnatuomioksi. Tätä kutsutaan sakon muuntorangaistukseksi.

Muuntorangaistus poistettiin vaiheittain vuosina 2007 ja 2008. Sitä ennen linnatuomioksi muutetuista sakoista suurin osa tuli näpistelystä.

Kun uudistus tulee voimaan, poliisi voi kirjoittaa esimerkiksi näpistelijälle kolme sakkoa, mutta neljäs rikkomus käsitellään käräjillä. Aiempien tapausten on tapahduttava neljättä rikkomusta edeltävän vuoden aikana.

Lopulta tuomioistuin voi tehdä päätöksen muuttaa sakot vankeusrangaistukseksi. Esimerkiksi oluttölkin kaupasta vienyttä myymälävarasta voi siten seurata teostaan linnatuomio.

Lakimuutoksella on kallis hintalappu

Jatkossa paatuneet näpistelijät saavat sakkojen sijaan esitutkintakäsittelyn ja käräjäoikeuden tuomion, mikä tarkoittaa lisää töitä poliisille, syyttäjille ja vanginvartijoille. Rikkomuksia, joita ei uudistuksen jälkeen voi hoitaa sakolla, on poliisin arvion mukaan 25 000 vuodessa.

– Me tarvitaan yli 90 poliisivirkaa lisää, jotta voidaan hoitaa nämä 25 000 juttua, sanoo sisäministeriön poliisitarkastaja Antti Simanainen.

Syyttäjänlaitos puolestaan arvioi tarvitsevansa noin 35 uutta syyttäjää tulevia sakkoasioita käsittelemään.

Muuntorangaistuksen poistaminen oli yksi syy Suomen vankiloiden tyhjenemiseen. Rikosseuraamuslaitoksen arvion mukaan muuntorangaistuksen palauttaminen lisää päivittäisten vankien määrää vähintään 50:llä.

Yhteensä muuntorangaistuksen palauttamisen arvioidaan maksavan yhteiskunnalle 12,4 miljoonaa euroa vuodessa.

Poliisihallitus, Helsingin käräjäoikeus, Asianajajaliitto ja valtakunnansyyttäjä vastustivat lakimuutosta, kun sitä aikanaan eduskunnassa käsiteltiin. Poliisitarkastaja Simanainen pelkää, että muuntorangaistuksen palauttaminen vie viranomaisten aikaa vakavamman rikollisuuden tutkinnalta.

– Kaikkia päätöksiä ei tarvitse tehdä käräjäoikeudessa, sitä varten sakkojärjestelmä on rakennettu. Jos me poliisit nyt veisimme vähäisen sakkoasian syyttäjälle niin syyttäjä sanoisi, että "älkää hulluja puhuko. Antakaa sakko", Simanainen kuvailee.

"Rikoksesta kuuluu saada rangaistus"

Kun muuntorangaistus aikanaan poistettiin, Kaupan liitto aloitti lobbauksen sen palauttamiseksi. Kaupan liiton asiamies Matti Räisänen on tyytyväinen siihen, että työ lopulta kannatti.

– Me havaittiin heti, että kyseinen poistaminen aikoinaan oli virhe, Räisänen sanoo.

Kauppiaiden mukaan virhe oli siinä, että sakon muuntorangaistuksen poistamisen vuoksi myymälävarkaudet lisääntyivät. Näpistykset lisääntyivät muuntorangaistuksen poiston jälkeen. Viime vuosina näpistysten määrä on kuitenkin jopa laskenut.

Poliisihallitus ja Syyttäjän virasto pitivät näpistelijöiden määrän mahdollista vähenemistä pienenä hyötynä muuntorangaistuksen palauttamisen tuomiin haittoihin – eli poliisin ja syyttäjien kasvaviin kustannuksiin – verrattuna.

– He katselevat tätä kustannusnäkökulmasta ja ymmärrän sen. Mutta jos kaupoissa näpistykset ja häiriökäyttäytyminen lisääntyy, niin kustannukset siirtyvät kaupan maksettaviksi. Muuntorangaistuksen palauttamista puoltaa myöskin yleinen lainkuuliaisuus: rikoksesta kuuluu saada rangaistus, Räisänen sanoo.

Kaupan liitto arvelee, että myymälävarkauksista koituu kaupoille vuosittain noin 500 miljoonan lasku. Summa on Räisäsen mukaan pysynyt viime vuosina saman suuruisena.

Räisäsen, joidenkin kansanedustajien ja monen muunkin mielestä on ongelmallista, että toistuvasti rikoksiin syyllistyvät selviävät teoistaan kuin koira veräjästä. Sakon muuntorangaistuksen poistaminen onkin johtanut joidenkin myymälävarkaiden hyvin röyhkeään käytökseen.

– Näitä sakkolappuja löytyy rytistettyinä ihan tuosta kaupan edestä. Poliisin silmienkin edessä niitä repivät ja heittävät pois, sanoo Helsinginkadun Alepan myymäläpäällikkö Jon Vesimäki.

Vaihtoehtoja yritettiin miettiä

Muuntorangaistus palautetaan, koska Vanhasen hallituksen kansanedustajat aikanaan niin vaativat. Sille kuitenkin yritettiin löytää vaihtoehtoja.

– Tehtiin äärimmäisen paljon tehty työtä ettei muuntorangaistuksen palauttamiseen jouduttaisi, sanoo oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston hallitusneuvos Leena Kuusama, joka oli yksi lakivaliokunnan lakiuudistusta pohtineista asiantuntijoista.

Sakon muuntorangaistuksen piiriin joutuvat ovat usein asunnottomia, päihdeongeolmaisia ja täysin varattomia, eikä heidän säilömistään vankilaan pidetty lakivaliokunnassa järkevänä. Tässä on kuitenkin syy myös siihen, miksi järkevää vaihtoehtoa ei löytynyt. Esimerkiksi valvontarangaistus edellyttäisi, että tuomitulla olisi pysyvä asuinpaikka. Päihdehoitoon pakottaminen edellyttäisi jonkinlaista kykyä sitoutua hoitoon.

– Tämän ryhmän edustajat ovat usein moniongelmaisia, joilla ei vakituista asuntoa. He eivät ole sellaisia jotka pystyisivät yhdyskuntapalvelukseen, Kuusama sanoo.
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

NahkaSaapas kirjoitti:Ensi vuoden alusta muuntorangaistus palaa käyttöön, ja krooniset kaljavarkaat voidaan tuomita vankilaan.

Yle Uutiset 24.6.2015.

http://yle.fi/uutiset/kaljavarkaille_an ... aa/8070359

Kaljavarkaille annetaan kohta linnatuomioita – "Tähän tarvitaan yli 90 poliisia lisää"
Poliisit ja syyttäjät kritisoivat tulevaa lakimuutosta, joka palauttaa sakon muuntorangaistuksen. Ensi vuoden alusta toistuvasti sakkoja saaneet voidaan tuomita vankilaan, mikäli he eivät kykene maksamaan sakkojaan. Uudistus lisää viranomaisten työtä ja maksaa valtiolle arviolta 12,4 miljoonaa vuodessa.
Poliisi ja syyttäjät eivät ole kritsoinnissaan yksin; myös Vihreiden ja Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ja kaljavarkaat kritisoivat päätöstä. Tosin eri syistä...
NahkaSaapas kirjoitti:Yle Uutiset 24.6.2015. – Me tarvitaan yli 90 poliisivirkaa lisää, jotta voidaan hoitaa nämä 25 000 juttua, sanoo sisäministeriön poliisitarkastaja Antti Simanainen.
No sitten perustetaan yli 90 poliisinvirkaa lisää. Ei pitäisi olla kovin kummoinen temppu. Kustannus vain murto-osa esim. haittamaahanmuuton ja mustalaisten elättämisen kustannuksista. Otetaan ne rahat vaikka Mirandan hamerahoista.
NahkaSaapas kirjoitti:Yle Uutiset 24.6.2015.Syyttäjänlaitos puolestaan arvioi tarvitsevansa noin 35 uutta syyttäjää tulevia sakkoasioita käsittelemään.
No sitten perustetaan noin 35 uutta syyttäjän virkaa. Ei pitäisi oleman ylivoimaisen vaikea temppu. Pieni kustannus verrattuna siihen mitä maksetaan vuodessa esim. pääosin hukkaan heitettyä kehitysapua.
- Vai pitäisikö julkishallinnon työpaikkojen syntyä yksinomaan haittamaahanmuuttosektorille?
NahkaSaapas kirjoitti:Yle Uutiset 24.6.2015.Sakon muuntorangaistuksen piiriin joutuvat ovat usein asunnottomia, päihdeongeolmaisia ja täysin varattomia, eikä heidän säilömistään vankilaan pidetty lakivaliokunnassa järkevänä. Tässä on kuitenkin syy myös siihen, miksi järkevää vaihtoehtoa ei löytynyt. Esimerkiksi valvontarangaistus edellyttäisi, että tuomitulla olisi pysyvä asuinpaikka. Päihdehoitoon pakottaminen edellyttäisi jonkinlaista kykyä sitoutua hoitoon.
– Tämän ryhmän edustajat ovat usein moniongelmaisia, joilla ei vakituista asuntoa. He eivät ole sellaisia jotka pystyisivät yhdyskuntapalvelukseen, Kuusama sanoo.
Tarkoittaako tämä sitä, että tiettyjen ryhmien edessä pitää antautua ja todeta, että heille ei vaan voi mitään - joten rellestäkööt entiseen malliin. Kuten mm. mustalaiset ja somalit. Uutisessa tukeudutaan liikaa ns moniongelmaisten ryhmään ja ikään kuin tuon vetoamalla pitäisi vesittää koko lakiuudistus.

Laki on tarpeen - kuten kauppiasliiton puuhamies sanoi; rikoksesta pitää saada rangaistus. Mutta myös yleisen oikeustajun mukainen. Vai ajavatko ihmisoikeudet tästäkin ohi?

Jos moniongelmaisten ja varattomien säilömistä ei pidetä järkevänä, niin eikö tuo ole ristiriidassa kansalaisten yhdenvertaisen kohtelun kanssa. Köyhä ei saa varastaa, mutta pääsee vapaaksi. Keskituloinen ei saa varastaa, mutta ei pääse myöskään vapaaksi.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
debbie

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja debbie »

Otsikko voisi olla asiallinenkin: Myyjä taltutti myymälävarkaan.

Juttelin tässä juuri vartijana toimivan sukulaisen kanssa. Hän sanoi, että suurin osa myymälävarkaista on suomalaisia juoppoja miehiä ja Suomen romaneja. Olipa hän napannut yhden julkkiksenkin.
Hienoa tässä tapauksessa on minusta se, että myyjä osasi ja uskalsi toimia.
Onko varas automaattisesti 'maahanmuuttajavaras', jos hän on tummaihoinen? Termi kuulostaa hölmöltä, aivan kuin varastaisi maahanmuuttajia (vrt. kaljavaras).
Jos varas olisi esim. virolainen, häntä tuskin kutsuttaisiin 'maahanmuuttajavarkaaksi'?
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1122
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Onko rangaistuksen oltava joko sakkoja tai vankila? Mielelläni näkisin näitä "näpistelijöitä" töissä kerrankin. Esim. yhdyskuntapalvelu voisi työllistää, ainakin näennäisesti ja kerran elämässä näitä elämäntapalusmuilijoita? Jos sakkoja ei kerta makseta ja vankila nähdään kalliina hotellina, työ voisi auttaa? Sakkolapun ojentamisen sijaan otettaisiin varkaan tiedot ylös ja sitten myöhemmin jonkin sortin "haastemies" kävisi osoittamassa työpisteen ko. tapaukselle. Päivien määrä yhdyskuntapalavelua voisi olla vakio, esim.viikko. Näpistelykertojen toistuessa, myös työviikkojen määrä nousisi, kaksi viikko, kolme viikkoa jne. Ehkä myös nilkkapanta tai jokin muu tukemaan tätä työssä käyntiä siihen niin.
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
Black Sabbath
Armas Tammelin
Viestit: 77
Liittynyt: Ke Loka 22, 2014 5:40 pm

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja Black Sabbath »

poepporoo kirjoitti:Onko rangaistuksen oltava joko sakkoja tai vankila? Mielelläni näkisin näitä "näpistelijöitä" töissä kerrankin. Esim. yhdyskuntapalvelu voisi työllistää, ainakin näennäisesti ja kerran elämässä näitä elämäntapalusmuilijoita? Jos sakkoja ei kerta makseta ja vankila nähdään kalliina hotellina, työ voisi auttaa? Sakkolapun ojentamisen sijaan otettaisiin varkaan tiedot ylös ja sitten myöhemmin jonkin sortin "haastemies" kävisi osoittamassa työpisteen ko. tapaukselle. Päivien määrä yhdyskuntapalavelua voisi olla vakio, esim.viikko. Näpistelykertojen toistuessa, myös työviikkojen määrä nousisi, kaksi viikko, kolme viikkoa jne. Ehkä myös nilkkapanta tai jokin muu tukemaan tätä työssä käyntiä siihen niin.
Julkisellla sektorilla on nykyään työt, etten sanoisi tiukassa, yksityisestä puhumattakaan...ei yksinkertaisesti ole paikkaa, mihin nämä voisi työntää "yhdyskuntapalveluun", kukaan ei heitä halua ja heidän oma motivaatiokin on mitä on. Koppiin vaan. Rautoihin, mutta silti kaikki ei mene niinkuin elokuvissa.. 8)
What we've got here is failure to communicate
Lannistumaton Luke..
https://www.youtube.com/watch?v=l3CPz21NzUc
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1122
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

^No ei nyt tietenkään meidän töihin heitä otettaisi :) Kunpa Suomessakin olisi jonkinlainen rangaistuslaitos olemassa, missä joutuisi oppimaan vastuuta teoistaan. Periaatteella; se ken ei töitä tee, ei hänen syömänkään pidä. Ansaitsisi edes päivittäisen ruokansa, eikä loisisi toisten lompakolla ja säälistä nauttien.
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Aletaan taas olemaan aika kaukana aiheesta...
Sakon muuntojen suurin ongema on se, että ne tulevat armottomasti myöhässä. Noiden tapanäpistelijöiden kohdalla (pl. spurgut ja narkit) tehokkaampaa olisi välitön rangaistus. Esimerkiksi välitöntä koppihoitoa. Esimerkiksi jotenkin noin:
12kk sisällä:
1.-3. näpistys -> sakkoa
4.-9. näpistys -> sakko + 3pv pidätettynä poliisivankilassa
10.- näpistys -> syyte varkaudesta ja käsittely nopeutettuna

Olisi tuo spurgujen ja nistienkin kohdalla paljon tehokkaampaa kuin odottaa pari vuotta maksaako, siitä toiset pari vuotta että saadaan haastettua oikeuteen ja sitten joskus talvella pariksi päiväksi linnaan lepäämään ja lämmittelemään. Ja töissä käyvien tapanäpistelijöiden (joita on yllättävän paljon) kohdalla voi katkaista kierteen, kun joutuu työnantjalle selittelemään poissaolojaan.

Huvittavinta tuossa on, ettei siihen oikeastaan tarvita oikeastaan edes lainmuutosta...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
KoivuniemenHerra
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: Ti Kesä 16, 2015 1:51 am

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja KoivuniemenHerra »

Black Sabbath kirjoitti:
poepporoo kirjoitti:Onko rangaistuksen oltava joko sakkoja tai vankila? Mielelläni näkisin näitä "näpistelijöitä" töissä kerrankin. Esim. yhdyskuntapalvelu voisi työllistää, ainakin näennäisesti ja kerran elämässä näitä elämäntapalusmuilijoita? Jos sakkoja ei kerta makseta ja vankila nähdään kalliina hotellina, työ voisi auttaa? Sakkolapun ojentamisen sijaan otettaisiin varkaan tiedot ylös ja sitten myöhemmin jonkin sortin "haastemies" kävisi osoittamassa työpisteen ko. tapaukselle. Päivien määrä yhdyskuntapalavelua voisi olla vakio, esim.viikko. Näpistelykertojen toistuessa, myös työviikkojen määrä nousisi, kaksi viikko, kolme viikkoa jne. Ehkä myös nilkkapanta tai jokin muu tukemaan tätä työssä käyntiä siihen niin.
Julkisellla sektorilla on nykyään työt, etten sanoisi tiukassa, yksityisestä puhumattakaan...ei yksinkertaisesti ole paikkaa, mihin nämä voisi työntää "yhdyskuntapalveluun", kukaan ei heitä halua ja heidän oma motivaatiokin on mitä on. Koppiin vaan. Rautoihin, mutta silti kaikki ei mene niinkuin elokuvissa.. 8)
What we've got here is failure to communicate
Lannistumaton Luke..
https://www.youtube.com/watch?v=l3CPz21NzUc
Laitetaan nämä yhdyskuntapalvelijat niiden tilalle joille täytyy maksaa vielä palkkaa, sitten ei tarvitsisi kenellekkään maksaa palkkaa, kun yhteiskunta tarjoaisi tässäkin yrittäjille kierroksen.
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1122
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

KoivuniemenHerra kirjoitti:
Black Sabbath kirjoitti:
poepporoo kirjoitti:Onko rangaistuksen oltava joko sakkoja tai vankila? Mielelläni näkisin näitä "näpistelijöitä" töissä kerrankin. Esim. yhdyskuntapalvelu voisi työllistää, ainakin näennäisesti ja kerran elämässä näitä elämäntapalusmuilijoita? Jos sakkoja ei kerta makseta ja vankila nähdään kalliina hotellina, työ voisi auttaa? Sakkolapun ojentamisen sijaan otettaisiin varkaan tiedot ylös ja sitten myöhemmin jonkin sortin "haastemies" kävisi osoittamassa työpisteen ko. tapaukselle. Päivien määrä yhdyskuntapalavelua voisi olla vakio, esim.viikko. Näpistelykertojen toistuessa, myös työviikkojen määrä nousisi, kaksi viikko, kolme viikkoa jne. Ehkä myös nilkkapanta tai jokin muu tukemaan tätä työssä käyntiä siihen niin.
Julkisellla sektorilla on nykyään työt, etten sanoisi tiukassa, yksityisestä puhumattakaan...ei yksinkertaisesti ole paikkaa, mihin nämä voisi työntää "yhdyskuntapalveluun", kukaan ei heitä halua ja heidän oma motivaatiokin on mitä on. Koppiin vaan. Rautoihin, mutta silti kaikki ei mene niinkuin elokuvissa.. 8)
What we've got here is failure to communicate
Lannistumaton Luke..
https://www.youtube.com/watch?v=l3CPz21NzUc
Laitetaan nämä yhdyskuntapalvelijat niiden tilalle joille täytyy maksaa vielä palkkaa, sitten ei tarvitsisi kenellekkään maksaa palkkaa, kun yhteiskunta tarjoaisi tässäkin yrittäjille kierroksen.
Niin no, löytyy kai sitä tekemätöntä työtä nytkin, jota kukaan ei tee tai mihin on hyvin vaikeaa rekryä ketään töihin? Tuolla on ainakin maantieden varret täynnä roskaa. Pakkotyöksihän sellainen varmaan kuitenkin menisi, ja jonkun täytyisi olla vahtimassa itse suoritusta.
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

poepporoo kirjoitti: Niin no, löytyy kai sitä tekemätöntä työtä nytkin, jota kukaan ei tee tai mihin on hyvin vaikeaa rekryä ketään töihin? Tuolla on ainakin maantieden varret täynnä roskaa. Pakkotyöksihän sellainen varmaan kuitenkin menisi, ja jonkun täytyisi olla vahtimassa itse suoritusta.
Eiköhän sitä löydy vaikka saunaklapien tekemistä kunnan rantasaunalle.
Eikö päiväsakoille voisi määrittää jonkun työsuoritteen vankilan vaihtoehdon lisäksi esim. 1 päiväsakko on 7,5h työtä. Ja kun tuo työ todetaan onnistuneesti suoritetuksi kuitaantuu sakko.
Sid79
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: Ke Syys 17, 2008 11:19 pm

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja Sid79 »

Ei tekemätön työ ole loppumassa. Esim. tiet ovat aika huonossa kunnossa, niin niiden paikkailuun tuossa olisi hyvää työvoimaa. Kyse kun ei murhamiehistä ole, niin kaitpa lapion voi käyttöön antaa.
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7526
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

ReissuLasse kirjoitti:
poepporoo kirjoitti: Niin no, löytyy kai sitä tekemätöntä työtä nytkin, jota kukaan ei tee tai mihin on hyvin vaikeaa rekryä ketään töihin? Tuolla on ainakin maantieden varret täynnä roskaa. Pakkotyöksihän sellainen varmaan kuitenkin menisi, ja jonkun täytyisi olla vahtimassa itse suoritusta.
Eiköhän sitä löydy vaikka saunaklapien tekemistä kunnan rantasaunalle.
Eikö päiväsakoille voisi määrittää jonkun työsuoritteen vankilan vaihtoehdon lisäksi esim. 1 päiväsakko on 7,5h työtä. Ja kun tuo työ todetaan onnistuneesti suoritetuksi kuitaantuu sakko.
Työvelvoite voisi olla hyvä idea, mutta kun ei taida olla mitään hommia. Ilmaistyö on tähänkin asti yksi yhteiskunnan suurimpia vitsauksia.
NahkaSaapas
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas »

Iltamakasiini 1.7.2015.

http://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/2 ... llatyksena

Tässä on K-Marketin kohuvideon sankari-Anna: ”Tuli aika yllätyksenä”

K-Market Ratiksessa epäillyt varkaat taltuttanut Anna on palannut töihin. Sankariksi jo nimetty nuori nainen palasi työpaikalleen pienoisen loman jälkeen maanantaina.

Kohuvideon aiheuttama julkisuus tuli täysin puun takaa. Sitä hän ei osannut odottaa.

– Tulihan se aika yllätyksenä. En osannut ollenkaan odottaa. Ei se haittaa, Anna kertoo Iltamakasiinille.

– Onhan tässä kahvit juotu, mutta ei mitään sen kummempaa. Hyvillä mielin tulin takaisin töihin.

22-vuotiaalla Annalla pohjana hyvä peruskunto.

– Kyllä käyn salilla ja tulee urheiltua. Lenkkeilen lisäksi silloin tällöin. En ole käynyt mitään itsepuolustuskursseja. Kyllä aika samalla tavalla tulen toimimaan, mutta tarkemmin katson että kukaan ei pääse hetkeksikään selkäni taakse. Tässä tilanteessa toinen kaveri oli selkäni takana. Siinä olisi voinut käydä huonostikin.

Myös Playboy-lehti on ollut kiinnostunut tapauksesta.

– Playboyn haastattelua ei voi ottaa mitenkään muuten kuin huumorilla. Vielä ei ole kuulunut.

Anna piti viikon lomaa tapauksen jälkeen.

– Olin lomalla Suomessa mökkeilemässä. Asun Kalliossa ja sinkkuna pyörin. Kyllähän Kallion baareissakin tulee pyörittyä silloin tällöin. En mielelläni kuitenkaan halua olla uusi turha julkkis.

– Jokainen ottaa asian miten ottaa. Uhkana koetun ei kannata ottaa kiinni, mutta jos uhkaa ei ole, niin kyllä on hyvä ottaa varas kiinni. Jos kokee, että tilanne ei ole henkeä uhkaavaa.

Anna palaa takaisin lomalle heinäkuun jälkeen.

– Heinäkuun olen töissä, sitten elokuussa pidän lomaa pari viikkoa. Lähden varmaan Budapestiin festareille. Minulla on laaja musiikkimaku.

K-Marketin kauppias Saku Kytölä on luonnollisesti iloinen hyvästä henkilökunnastaan.

– En lähde tässä erittelemään miten häntä huomioitiin. Erittäin hyvillä fiiliksillä hän palasi työpaikalleen, K-Market Ratiksen johtaja, kauppias Saku Kytölä toteaa Iltamakasiinille.

Kytölän Facebookissa julkaisema, mutta pian sieltä poistama, kohua herättänyt video on saanut jo kymmeniä miljoonia katselukertoja somessa.

Kohu sai alkunsa, kun K-kauppias latasi Facebookiin turvakameravideon. Videolla naismyyjä käyttää pippurisumutetta oletettua myymälävarkauteen syyllistynyttä kohtaan. Videolla mies vastustelee ja naismyyjän ja miehen välillä syntyy kahnausta. Pian Ruokakesko pyysi poistamaan videon Facebookista.

Kytölä kertoi jo viime viikolla, että video on saanut jopa 30 miljoonaa katselukertaa. Videota on levitetty jopa Kiinassa saakka.

Kuva
K-Market Ratiksen myyjä Anna taltutti epäillyt varkaat Helsingin Pasilassa. Turvakameran videosta tuli kesän kovin nettihitti.
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Sankarimyyjä taltutti maahanmuuttajavarkaat

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

"Minun piti olla kauppias, mutta olin narkomaanien myymäläetsivä"

Myymälävarasvideokohun kaupassa aikanaan yrittäjänä toimineen mukaan paikka on "aika järkyttävä".


Helsingin Länsi-Pasilan K-Market Ratis tuli äsken kuuluksi someen laitetusta valvontakameravideosta, jolla kaupan työntekijä pysäytti ja veti kauppaan takaisin myymälävarkaan.

Uudessa Hymyssä paikan ex-kauppias Petri Hallikas kertoo, millaista kaupassa oli toimia. Videon kaltaiset tapahtumat olivat syy siihen, miksi hän lopetti.

Petri Hallikkaan mukaan hänestä tuntui, että ”porukka pääsi putkasta ja tuli suoraan varkaisiin läheiseen markettiin”. Länsi-Pasilassa lähellä on oikeustalo ja poliisiasema.

Hallikas luopui kaupasta vuonna 2007.

"Ei tullut mitään, se oli aika järkyttävää, sillä varkaat veivät joka vuosi jopa 40 000 eurolla tavaraa. Kyllä täytyy sanoa että nostan hattua nykyiselle kauppiaalle Saku Kytölälle, että hän jaksaa edelleen taistella", Hallikas sanoo.

"Mun piti olla kauppias mutta olin myymäläetsivä. Narkomaaneja, maahanmuuttajia, jopa perheenäitejä jotka varastivat lihaa lastenvaunujen sisällä… kaikenlaista tuli nähtyä".

Hän kertoo pistäneensä kerran myyntiin ison määrän lihaa ja huomanneensa pian, että hienoa, sehän oli myyty. Raporteista selvisi, ettei mitään oltu myyty, kaikki oli varastettu.

"Uskon että siinä oli kyse järjestäytyneestä ruokarikollisuudesta. Ne päätyivät jonnekin pitserioihin".

Ex-kauppiaan mukaan on hienoa, että sakon muuntorangaistus on palaamassa. Hän toivoo kuitenkin, että maahanmuuttajataustainen ammattivaras voidaan karkottaa Suomesta ja kantaväestöön kuuluva passittaa linnaan.

"Kauppiaalta varastamista tässä mittakaavassa ei voi kestää mikään yhteiskuntarakenne", Hallikas sanoo.

Valvontakameravideolla on nyt Liveleakissa yli 170 000 ja Youtuben yhdellä kopiolla yli 400 000 katsojaa.

Verkkouutiset

Hyvä tyttö kun pisti neekerin (kunniakansalaisen) ojennukseen ja mainioita kauppiaita sekä eksä että nyksä, kun uskaltavat ottaa asian puheeksi. Liekö tulossa ikävyyksiä tietyiltä tahoilta...

Juoksukaljalaista paskaiset terveiset Vihreiden Tuija Braxille. Ministeriaikasi on tullut yrittäjille todella kalliiksi. Silti et koe tehneesi mitään väärää tai epäoikeudenmukaista!

Nykyistä oikeusministeriä Jari Lindströmiä (ps) arvostellaan rajusti, kun ei ole oikeusoppinut. Brax on, mutta teki silti tälläistä jälkeä. No, Vihreiden kohdalla sen ymmärtää, sillä suurin osa äänestäjäkunnasta on jalat irti maasta ja pää pilvessä.
- Brax jäi pois eduskunnasta 2015 ja pääsi suojatöihin Sydänliittoon.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Vastaa Viestiin