Eric Harris & Dylan Klebold

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
sorsake
Neuvoja-Jack
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:06 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja sorsake »

Haalin tuon Blockin artikkelin joku aika sitten käsiini, mutta CJS jo aikaisemmin tiivisti sen niin hyvin, etten enempää ala sisällöstä kertomaan. Se on ihan asiallinen juttu, mutta ei tietenkään tarjoa yksiselitteistä vastausta kysymykseen "miksi?" yhtään sen enempää kuin aikaisemmatkaan selitysyritykset. Mutta mielestäni on totta, että mieleltään järkkyneelle virtuaalimaailman ja tosimaailman sekoittuminen voivat laittaa lisää pökköä pesään. Block kuitenkin toteaa, että viime kädessä pojat eivät voineet tai halunneet kontrolloida väkivaltaisia fantasioitaan ja halujaan (joita virtuaalimaailma ruokki), enkä tiedä sitten johtuuko tämä haluttomuus kontrolloida itseään pelaamisesta sinänsä.

Ericin päiväkirjan luin hiljakkoin, eikä siinä ollut hirveästi uutta, mutta siinä oli yksi hämäävä kohta, jossa Eric puhuu taskumatin aiheuttamasta riidasta aseidenhankintapäivän tienoilla. Ulkopuolisten nimet on poistettu, joten en tiedä kenen kanssa riita oli, mutta olettaisin että isän? Tiettyä kitkeryyttä riidan toista osapuolta kohtaan oli kyseisessä kohdassa havaittavissa. Yleisesti ottaen varsin narsistinen kuva syntyy Ericistä: hän ei suinkaan valita ainoastaan nöyryytyksistä vaan esim. siitä, että ihmiset eivät tarpeeksi kysy hänen neuvoaan ja ohjaustaan. Yleisesti ottaen ei synny vaikutelmaa, että hän varsinaisesti kaipaisi kummoisempaa inhimillistä lämpöä vaan lähinnä valtaa.

Dylanin päivis on hankalampi ja myös polveilevampi. Sitä en ole ihan yksityiskohtaisesti lukenut. Hän kuitenkin esim. nimittää vanhempiaan "manipuloiviksi" ja "zombeiksi". Hän myös jatkuvasti epäilee ystäviensä hylkäävän hänet (muistaakseni myös Ericin, jota muuten mainitaan suhteellisen harvoin) ja väittää joidenkin kohdalla käyneen näin. En tiedä, oliko noilla hylkäämiskokemuksilla mitään todellisuuspohjaa, vai tulkitsiko hän "hylkäämiseksi" ehkä melko lieviäkin juttuja?
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Brooksin kirjaa luin taas viime yönä kunnes iski unikohtaus. Jokunen aika vielä menee, että saan sen loppuun.

Brooks selvittää siinä paljon nuorten maailmaa, miten nörtit ovat kokeneet kiusaamisen aikanaan (hän itse myöntää kuuluneensa nörtteihin), missä tapasi Dylanin ensimmäistä kertaa ja miten sekä miten hän ja Eric ystävystyivät ja tapasivat ensimmäistä kertaa.

Tiesittekö muuten, että Dylanin musta BMW oli myynnissä eBayssa hyväntekeväisyyskohteena jossakin välissä?

Kuva

"You are bidding on Dylan Klebold's 1982 Black BMW 320i. It was damaged
when the police bomb robots busted out the windows. Tom Klebold, Dylan's
father, replaced all the glass and the car is in fair condition. The engine
still runs strong, the A/C blows cold and the heat works fine. The only real
defects are cosmetic. The paint is oxidized from sitting in the police
impound lot and the seats are torn up from their search. The radio was
lost during the search (they took the car completely apart and put it back
together)."
Viimeksi muokannut VoDKa, La Tammi 12, 2008 4:14 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Elephant kirjoitti:
Ja muuten, suosittelen katsomaan Bang Bang You're Dead elokuvan, (joku taisi mainita tämänkin aikaisemmin ohimennen :D ) antoi ainakin itselleni hieman erilaista käsitystä jälleen näistä kouluammuskeluista.
Voitko tarkentaa?
Siru
Nikke Knakkertton
Viestit: 177
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2007 7:12 pm

Viesti Kirjoittaja Siru »

Tätä linkkiä ei ilmeisesti ole vielä ollut?
Kysehän on siis samasta 911 puhelusta, mikä ollaan kuultu linkin kautta jo aiemminkin, mutta uskoakseni näitä "tekstikohtia" kyseisessä leffapätkässä ei ole ollut.. Ainakaan itse en ole kuullut muuta kuin Harrisin huutaman "Get Up!"

http://www.acolumbinesite.com/911/minutes.txt
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

A Columbine Site taitaa olla jo kaikille aikalailla enemmän tai vähemmän tuttu, jotka ovat Pimeyden Duon touhuja seuranneet (tämä nimitys suomennos siitä, minkä joku oli antanut pojilla toisaalla - aika hyvä, heh).

Löysin tosiaan taas random-ajatuksia ja kuvia, joten pasteilen niitä, kun meni päikkärit hieman pitkiksi ja unta ei saa... x_x

-Aloitetaan vaikka siitä, että Dylanin ruumiinavauspöytäkirjan mukaan aluksi oli 100% varmaa, että hän todella ampui itsensä. Myöhemmin tuota lukua on laskettu 90% varmuudeksi. Ei se sinällänsä mitään kerro, lähes varmaahan se on yhä, että Dylan itsensä ampui. Suomennan tähän pätkän erään kiinnostuneen ajatuksia ja mahdollisuuksia, jotka minusta olivat aika hyviä (ajatukset siis tosiaan jonkun toisen, ei minun):

#1 Eric ampui Dylanin

En usko tähän, koska kuten eräällä nettisivuilla luki, "ainoa tapa jolla Eric olisi voinut tappaa Dylanin, olisi että he molemmat istuisivat lattialla, Ericin jalat Dylanin edessä ja Eric olisi pakottanut Dylanin pään vasemman polvensa yläpuolelle ja ampunut Dylania päähän. Sen jälkeen Eric olisi odottanut tarpeeksi kauan että veri olisi alkanut valumaan ampimahaavasta ja työntänyt Dylanin sen jälkeen pois. Tämän jälkeen Eric olisi ampunut itseään suuhun ja laittanut ampumisen jälkeen haulikon jalkansa alle. Kaikki tämä istuma-asennossa. Se ei ole siis mahdollista. Eric oli kyykyssä kun hän ampui itseään. Vastoin yleistä luuloa, on hyvin yleistä että haulikko päätyy ampujan itsensä alle itsemurhatapauksissa kuten tämä.

#2 Poliisi ampui Dylanin kun Dylan oli lataamassa asettaan.

Lainaus Dylanklebold.comista:

Muut teoriat: Dylan ei tappanut itseään, mutta joku muu kuin Eric tappoi.

Mahdollista? Kyllä.

Dylan on voinut olla latamaassa kun poliisi on astunut kirjastoon ja Eric ampui itsensä ennen kuin poliisi kerkesi ampua häntä. Dylan saattoi häiriintyä poliisin saapumisesta ja pudotti tämän vuoksi lippaan. Se olisi selitys sille, miksi aseessa ei ollut lipasta kuolinhetkenä ja se oli melkein hänen oikeassa kädessään. Kun ihmiset lataavat aseita, he yleensä pitävät asetta ei-dominoivalla kädellään. Dylan oli vasenkätinen. Kävisi siis järkeen että hän piti asetta oikeassa kädessään.

#3 Itsemurha

Tämä on se, mihin uskon eniten.. kuitenkin, paljon Dylanin verta löytyi Tec-9:n piipusta. Kuitenkin, en tiedä täysin tilannetta millainen se oli.


-Aiemmin mainostamani BMW, joka kuului siis Dylanille ja joka myytiin, myytiin joillekin elokuvantekijöille. Autolle oli olemassa jonkun aikaa sivut jossa kerrottiin mm. mihin elokuvaan se oli menossa ja mihin rooliin. Valitettavasti nuo sivut ovat kuolleet jo aikoja sitten (hieman kuten auton entinen omistajakin, heh) enkä löytänyt tietoa mihin auto meni, mihin rooliin ja räjäytettiinkö se lopuksi... :roll:

Lisää kuvia tosin autosta löysin (nettisivu jota kuvissa mainostetaan, ei ole enää käytössä). Eipä tosiaan tainnut olla Dylan mikään rikkaan perheen hemmoteltu kakara, ainakin jos tosissaan auton perusteella ruvetaan vertailemaan... :D

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tuo auton tarina alkoi nyt kiinnostamaan kovastikikin. En hirveästi kerennyt aikaa kuluttaa tietoa siitä etsien, löytääkö joku lisää ja missä kaara tällä hetkellä seikkailee? (Vai seikkaileeko enää missään...)
Viimeksi muokannut VoDKa, La Tammi 12, 2008 4:19 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

VoDKa kirjoitti:
Tiesittekö muuten, että Dylanin musta BMW oli myynnissä eBayssa hyväntekeväisyyskohteena jossakin välissä?

Kuva
"
Oli siitä jossain. Muistelen, että hintaa pidettiin kovana ja "in a shitty condition,too".
Katsa

Viesti Kirjoittaja Katsa »

VoDKa kirjoitti:Eipä tosiaan tainnut olla Dylan mikään rikkaan perheen hemmoteltu kakara, ainakin jos tosissaan auton perusteella ruvetaan vertailemaan...
No ei tuo auto mitenkään erityisen rämäkään ole. Tai en tiedä mikä Jenkeissä on yleinen käytäntö, mutta kyllähän ainakin Suomessa hemmetin moni kakara ajaa 15v vanhalla autolla, mielellään Bemarilla (itseasiassa ajelimme velipojankin kanssa tuollaisella, tosin huonokuntoisemmalla, ja me sentään olemme rikkaan perheen hemmoteltuja kakaroita :P). Ihan hyväkuntoiselta tuo minusta näyttää; konepellin maali lienee kiehahtanut räjähdyksessä, samoin penkit ovat varmaan vaurioituneet räjähdyksessä. Poliisit myös tuppaavat tutkimuksissaan kaivelemaan auton sisustaa auki... Isä Kleboldhan vaihtoi vain ikkunat, eikö se niin ollut?

Nuo murhateoriat ovat minusta hieman rasittavia, edelleen.
Tai siis, mitä helvettiä, eihän tuossa ole mitään järkeä?! En tiedä onko alkuperäinen teksti ollut noin sekavaa, toisaalta en usko että VoDKa sössisi suomennoksen noin pahaksi.
Poliisiteoria oli hivenen mielenkiintoisempi. Jos poliisi olisi ampunut Dylanin, miksei sitä kerrota missään? Poliisihan olisi ollut sankari, sitäpaitsi Jenkeissä se, että poliisi ampuu rosvon rikospaikalle, ei ole ollenkaan niin big deal kuin Suomessa. Mitä hyötyä on nimetä Dylanin kuolema itsemurhaksi, jos se ei sitä ollut? Miksi poliisi viivytteli sisälle menossa, jos näki molempien poikien jo kuolleen? Vai sitäkö tässä peitelläänkin, että poliisi sössi operaationsa? Kuka hyötyy jos kahden teinipojan kuoleman ympärille rakennetaan hurja salaverkosto? Kuka lahjoi kuolinsyyntutkijan? Jippii.
Elephant
Harjunpää
Viestit: 306
Liittynyt: Pe Joulu 07, 2007 4:07 pm
Paikkakunta: Uusimaa

Viesti Kirjoittaja Elephant »

Arlene kirjoitti:
Elephant kirjoitti:
Ja muuten, suosittelen katsomaan Bang Bang You're Dead elokuvan, (joku taisi mainita tämänkin aikaisemmin ohimennen :D ) antoi ainakin itselleni hieman erilaista käsitystä jälleen näistä kouluammuskeluista.
Voitko tarkentaa?
Juu, esitin asiani hieman epäselvästi.. :oops:
Mutta pointtini oli siis se, että aikaisemmin olin 'käsitellyt' asiaa hieman enempi vain näiden 'tekijöiden' näkökulmista. Mutta elokuva sinänsä avasi sitten taas 'kauniimmin' sen uhrien kannan, mistä he jäävät paitsi etc. Vaikea selittää, mutta pidin elokuvan loppunäytelmäkohasta todella paljon.. Sitä ehkä lähinnä tarkoitin.. :D
Aikaisempi kommenttini oli hieman.. outo..
"Suomalainen rikos on huonosti suunniteltu,
toissijaisista motiiveista tehty ja useimmiten
sekä uhrin että tekijän kannalta lähinnä
vaivaannuttava kokemus."
-Kyösti Pöysti, nuorempi komisario
nassukka_
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 4:12 pm

Viesti Kirjoittaja nassukka_ »

Itse katsoin tuon light it up elokuvan canal + fristiltä. Ihan hyvä leffa. Mutta ammuskelua siinä ei juurikaan ollut eikä elokuvan ainaka kuollut kuin yksi poliisin ampuma oppilas.
"Today the world´s going to come to an end. Today´s the day we die."
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Elephant kirjoitti:Jep, hyviä sivuja joihin kuluttaa yön myöhäisiä tunteja :D kiitti!
Ja sitten..
Ihmettelin tuossa hetkinen sitten noita asehankintoja ja niistä nostettuja syytteitä.. Mielestäni se oli hieman outoa.. Kun Mark Manesia vastaan nostettiin syyte laittoman aseen myynnistä Ericille ja Dylanille, sai jtn 6 vuotta linnaa jota ei kuitenkaan ymmärrykseni mukaan istunut loppuun asti jonkun syyn vuoksi, taisi joutua vain ehdonalaiseen loppu ajaksi, tai sai sen kotiarestijutun ymsyms. Syytteitä nostettiin sitten myös Philip Durania vastaan laittoman aseen oisko sitten toimituksesta, mutta niistä luovuttiin. Kuitenkaan Robyn Andersson ei saanut mitään syytteitä, kun hän todisti ettei tiennyt mihin aseita käytettiin, kun osti pojille kaksi haulikkoa ja kiväärin.. Johtuiko syytteiden nostaminen Manesia ja Durania vastaan vain koska ase oli laiton.. ? En ymmärrä..
Onko kellään tietoa? Eikö Duran saanut 4,5 vuoden tuomion josta istui 3,5.
Mitenkäs tämä Andersson?
Howler
Axel Foley
Viestit: 2291
Liittynyt: Ti Syys 04, 2007 10:42 am

Viesti Kirjoittaja Howler »

Arlene kirjoitti:Onko kellään tietoa? Eikö Duran saanut 4,5 vuoden tuomion josta istui 3,5.
Mitenkäs tämä Andersson?
Tämänkin olisi helposti löytänyt googlettamalla, mutta laitetaan silti:
acolumbinesite.com kirjoitti: Robyn K. Anderson, friend of Dylan's, purchased two shotguns and a 9mm rifle for the shooters, which were later used in the assault. No formal charges were brought against her as she testified that she didn't know that they would be used in a murder spree when she gave them to Eric Harris and Dylan Klebold.

Mark Manes was arrested for selling a TEC-DC9 semi-automatic handgun to the shooters (for $500). He was sentenced to six years in prison, four months after the shootings. He served about 19 months before he was released to a halfway house. He was released in 2002 under electronic monitor and been denied parole three times.

Philip Duran, a graduate of Columbine who worked at Blackjack Pizza with Dylan and Eric, intro'd the shooters to Mark so they could get the gun. His younger siblings were at in the school during the shootings. He later pleaded guilty to charges for doing just that and willingly accepted a 4 1/2 year prison sentence in 2000. He was parolled after 3 1/2 years.
Elephant
Harjunpää
Viestit: 306
Liittynyt: Pe Joulu 07, 2007 4:07 pm
Paikkakunta: Uusimaa

Viesti Kirjoittaja Elephant »

Niin, tuota tässä aiemmin kyselin, että miten ihmeessä Andersonia vastaan ei nostettu syytteitä, kun kumminkin osti pojille aseet? (Ei sillä että kauheasti häntä vankilaan tahtoisin etc..)
Kun on hieman hutera vastaluse (vaikka ei tosissaankaan olisi tiennyt, mutta silti alaikäisille luovuttaminen..); Kun en mää tiennyt..
Vai kyselenkö vain typeriä.. ? :oops:
"Suomalainen rikos on huonosti suunniteltu,
toissijaisista motiiveista tehty ja useimmiten
sekä uhrin että tekijän kannalta lähinnä
vaivaannuttava kokemus."
-Kyösti Pöysti, nuorempi komisario
CJS
Harjunpää
Viestit: 327
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 12:19 pm

Viesti Kirjoittaja CJS »

Elephant kirjoitti:Niin, tuota tässä aiemmin kyselin, että miten ihmeessä Andersonia vastaan ei nostettu syytteitä, kun kumminkin osti pojille aseet?
Minustakin hieman erikoista. Kun kerran Philip Durankin tuomittiin siitä, että hän oli esitellyt Harrisin ja Kleboldin Manesille...
Elephant
Harjunpää
Viestit: 306
Liittynyt: Pe Joulu 07, 2007 4:07 pm
Paikkakunta: Uusimaa

Viesti Kirjoittaja Elephant »

CJS kirjoitti:
Elephant kirjoitti:Niin, tuota tässä aiemmin kyselin, että miten ihmeessä Andersonia vastaan ei nostettu syytteitä, kun kumminkin osti pojille aseet?
Minustakin hieman erikoista. Kun kerran Philip Durankin tuomittiin siitä, että hän oli esitellyt Harrisin ja Kleboldin Manesille...
Jos muistan oikein, niin Philip tuomittiin aseen toimittamisesta, ehkäpä..
Vai tuomittiinko Manes ja Duran syystä että ase oli laiton?
Vai miksei 'emt' toiminut, tiesivätkö he ehkä mihin asetta käytettäisiin?
"Suomalainen rikos on huonosti suunniteltu,
toissijaisista motiiveista tehty ja useimmiten
sekä uhrin että tekijän kannalta lähinnä
vaivaannuttava kokemus."
-Kyösti Pöysti, nuorempi komisario
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Elephant kirjoitti:
CJS kirjoitti:
Elephant kirjoitti:Niin, tuota tässä aiemmin kyselin, että miten ihmeessä Andersonia vastaan ei nostettu syytteitä, kun kumminkin osti pojille aseet?
quote]

Jos muistan oikein, niin Philip tuomittiin aseen toimittamisesta, ehkäpä..
Vai tuomittiinko Manes ja Duran syystä että ase oli laiton?
Vai miksei 'emt' toiminut, tiesivätkö he ehkä mihin asetta käytettäisiin?
Manes tuomittiin aseen myymisestä alaikäiselle. Rocky mountain newsin jutussa totesi, että pojat eivät näyttäneet vaarallisilta eikä hän tuota ikäasiaa niin miettinyt. Mutta jos olisivat olleet 18, olisi se ainakin ollut laillista.
Lukittu