Kipland Kinkel

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
sorsake
Neuvoja-Jack
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:06 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja sorsake »

Niin, minustakin aseiden hankkiminen kaytoshairioiselle on kylla outoa.... Mutta puhuin asiasta psykoanalyysia opiskelleen tuttavan kanssa, ja hanen mielestaan esim. isien ja poikien ampumaharrastuksesta syntyy suuri miehinen yhteenkuuluvuuden tunne ja juuri tallaiset miehiset harrastukset ovat tarkeita itsetunnon kehitykselle. Niin, en tieda sitten, toisaalta on paljon muitakin miehisia harrastuksia, joista ei ole mitaan potentiaalista vaaraa. Mutta han (siis kyseinen psykoanalyysia opiskellut) tuntuu muutenkin uskovan etta KAIKKI johtuu vanhemmista ja synnynnaista aggressiivisuutta ei ole olemassakaan.
gravedigger
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1314
Liittynyt: La Marras 17, 2007 8:50 pm
Paikkakunta: Rairairailaamassa

Viesti Kirjoittaja gravedigger »

Niin lapset näyttävät tunteet ja miten vanhemmat reagoivat lastensa tunteisiin vaihtelee kyllä perheittäin. Näitä tunnevammoja tulee kyllä eri asteisina itse kullekin.
Mä oon Matti, sä oot vaan Mervi
Musta Nuoli
Frank Drebin
Viestit: 387
Liittynyt: Su Elo 05, 2007 1:17 am
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Musta Nuoli »

sorsake kirjoitti:Niin, minustakin aseiden hankkiminen kaytoshairioiselle on kylla outoa.... Mutta puhuin asiasta psykoanalyysia opiskelleen tuttavan kanssa, ja hanen mielestaan esim. isien ja poikien ampumaharrastuksesta syntyy suuri miehinen yhteenkuuluvuuden tunne ja juuri tallaiset miehiset harrastukset ovat tarkeita itsetunnon kehitykselle. Niin, en tieda sitten, toisaalta on paljon muitakin miehisia harrastuksia, joista ei ole mitaan potentiaalista vaaraa. Mutta han (siis kyseinen psykoanalyysia opiskellut) tuntuu muutenkin uskovan etta KAIKKI johtuu vanhemmista ja synnynnaista aggressiivisuutta ei ole olemassakaan.
Ei kannata uskoa psykoanalyysiopiskelijoita. Mikään ei ole niin harhaanjohtavaa kuin kaiken selittäminen psykohöpinöillä tai kaiken vastuun vierittäminen vanhemmille/yhteiskunnalle. Lempeimmillekin vanhemmille voi syntyä psykopaattilapsi, ja vastaavasti todella huonoista oloista tulleista lapsista voi tulla täysin päinvastaisia tapauksia.
Taustaympäristö, geenit ja vanhemmat vaikuttavat, mutta eivät ratkaise.

Ihmisellä on vaistojen ja hormonien mukanaa tuomaa lajityypillistä aggressiivisuutta siinä missä muillakin eläimillä. Adrenaliinin virtaus veressä ei mene vanhempien piikkiin. Kuulostaa täydelliseltä fantasialta ajatella, että lapset olisivat syntyessään jotenkin täysin pasifistisia ja viattomia syntymähippejä. Toki aggressiivisella, tunnekylmällä ja väkivaltaisella "kasvatuksella" saadaan luotua häiriintyneitä lapsia, mutta ei kaikista perheväkivaltaa kokeneistakaan silti tule tappajia.

"Suuri miehinen yhteenkuuluvuuden tunnekin" on vähän ylimainostettua. Tai ainakaan sen syntyyn ei vaadita ampuma-aseita ja isän ja pojan yhteisiä räiskintäsessioita. Mies voi olla mies ilman äärimaskuliinisen kliseisiä ominaisuuksia ja käyttäytymismalleja, mitkä tuntuvat useammin olevan ongelmien aiheuttajia kuin niiden ratkaisijoita.
"Let each note I now play
be a black arrow of death
sent straight to the hearts
of all those who play false metal"
Elephant
Harjunpää
Viestit: 306
Liittynyt: Pe Joulu 07, 2007 4:07 pm
Paikkakunta: Uusimaa

Viesti Kirjoittaja Elephant »

Surullista kuitenkin etteivät he näe enää minkäänlaisia muita vaihtoehtoja (masennushan teettää) kuin että lähtevät räiskimään..
Kaikkihan toistavat vain että heidän oli PAKKO tehdä niin, miten tekivät.
Kauheita nuo youtuben tunnustukset.. :(
"Suomalainen rikos on huonosti suunniteltu,
toissijaisista motiiveista tehty ja useimmiten
sekä uhrin että tekijän kannalta lähinnä
vaivaannuttava kokemus."
-Kyösti Pöysti, nuorempi komisario
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Morgana kirjoitti:Jos Nomen est omen, niin jo nimi 'Kipland Kinkel' saisi kenet tahansa tulemaan kaheliksi.
Onko tuollainen nimi sikäläisessä almanakassa vai onko tämä joku vanhempien viritelmä? Herranjestas..
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Arlene kirjoitti:
Morgana kirjoitti:Jos Nomen est omen, niin jo nimi 'Kipland Kinkel' saisi kenet tahansa tulemaan kaheliksi.
Onko tuollainen nimi sikäläisessä almanakassa vai onko tämä joku vanhempien viritelmä? Herranjestas..
Eräältä vauvannimisivustolta:

Name: kipland
Gender: Male
Origin: English

Eli on se nyt varmaan ihan tavallinen nimi. Tosin hirmu moni ei taida olla antanut lapselleen nimeksi, kun Googlaamalla melkein jokainen sivu koskee juuri Kinkeliä. Minun korvaani se kuulostaa skottilaiselta, mutta en löytänyt muuta tietoa kyseisestä nimestä tai sen alkuperästä.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Maybrick
Perry Mason
Viestit: 3828
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick »

Minulle tuo nimi kalskahtaa jotenkin hollantilaiselle tai etelä-afrikkalaiselle.
Nothing is quite what it seems
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Kiitos tiedosta. Aina oppii uutta..
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Jos sattuu taskussa olemaan 75 dollaria ylimääräistä (51e 29 senttiä) + postikulut, niin eBay tarjoaa jotain, mitä jokaisen Kinkel-fanin pitäisi omistaa: Kipin koulun vuosikirja, jossa poika on juuri ensimmäisen vuoden opiskelija.

1998 Thurston High Yearbook

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

rimma
Christopher Lorenzo
Viestit: 1513
Liittynyt: Ma Marras 19, 2007 11:43 pm
Paikkakunta: Pripyat

Viesti Kirjoittaja rimma »

Jotenkin tää tapaus on minua kiinnostanut erityisesti ja oon kokenut yllättävää surua tuon pojan kohtalosta. Yleensä pyrin jättämään tunteilun sikseen kun luen näitä etten ota liian raskaasti mutta tää jotenki..en osaa selittää on vaan niin tavattoman surullinen tarina.
Noi kuulustelunauhat on tosissaan surrulista kuunneltavaa :(
Kumpi on pahempi: totuus joka saa itkemään vai valhe joka saa hymyilemään?
век живи, век учись.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Olen yrittänyt miettiä sitä miksi Kip tappoi vanhempansa. Muutamaan otteeseen olen ihan tarkoituksella päättänyt sukeltaa täysin pimeille vesille, kuvitella miltä tuntuu olla nuori joka haluaa kostaa, miltä tuntuu siinä tilanteessa, mitkä ajatukset on päällimmäisinä ja mitkä tunteet liikkuu mielessä (en muuten suosittele kokeilemaan, ihan perkeleen vaikea päästä eroon siitä ajatusmaailmasta kun sen kerran adoptoi).

Mutta niin. Tulin siihen tulokseen, että tuo vanhempien tappaminen oli ihan älyttömän hyvin keksitty. Tähän astihan sitä on pidetty jonkinlaisena kostona/pelkona siitä mitä he sanovat. Totuus on pitkälti toinen, mikäli Kipin ajatusmaailma toimi kuten minulla. Kip suojeli vanhempiaan tappamalla nämä. Ei vain medialta ja höykytykseltä, vaan siltä, etteivät he tuntisi tuskaa poikansa tekojen vuoksi. Siinä vaiheessa kun alkaa punomaan sitä sotasuunnitelmaa muita vastaan, ei voi välttyä ajattelemasta vanhempiaan ja sitä, miten se vaikuttaa heihin; tämän totesivat lähes jokainen kouluammuskelun suorittanut, aina Auvisesta Ericin ja Dylanin kautta Lukeen.
Se miten vanhemmat tulee kärsimään, miten ne ajattelee sitä mitä tekivät väärin, miten voit vakuuttaa niille, ettei vika ollut niissä, vaan tämä oli vain jotain mitä oli pakko tehdä. Kipin keino oli antaa vanhemmilleen rauha jo heti alkuasetelmissa, niin ettei noita tuntemuksia tulisi. Tietyllä tavalla Kip ajatteli siis hyvin järkevästi, muitakin kuin itseään miettien tuossa tilanteessa. Ei se tee siitä hyväksyttävämpää, mutta antaa lisäjärkeä siihen tekoon.

Se, että Kip epäonnistui koulussa, saa minut tietyllä tavalla surulliseksi. Siinä on poika, joka mokasi lahjakkaasti, saamatta edes itseään hengiltä. Hän ei vain saanut todella pitkää tuomiota epäonnistumisestaan vaan myös menetti samalla vanhempansa ja epäilemättä monet muutkin entiset kontaktinsa jotka olisivat tuoneet lohtua ja turvaa tuossa tilanteessa.

En tiedä ymmärsikö ja ymmärtääkö Kip koskaan tekojaan ja tuleeko hänestä koskaan yhteiskuntakelvollista, mutta missään nimessä hän ei mielestäni ollut hullu tekojensa aikana, korkeintaan vihainen ja katkera. Jos hän olisi istunut hetkeksi ja valmistellut kouluhyökkäyksen tarkemmin, oltaisiin tästäkin tapauksesta saatu perinteisempi - luultavasti hän olisi tappanut vanhempansa silti, mutta ehkä myös onnistunut kouluosuudessa paremmin. Tarkoitus ei ole sanoa, että niin olisi pitänyt käydä, että olisi parempi jos oppilaita olisi kuollut. Ainoastaan se, että Kip hätiköi liikaa ja tuosta vanhempien taposta huolimatta ei osannut sitten loppuosuutta hoitaakaan enää laisinkaan. Huomasi kai, että ihmisen tappaminen ei olekaan ihan niin helppoa kuin elokuvissa, varsinkaan jos on kyse tutuista ihmisistä. Toisaalta sitten taas sen jälkeen kun vanhemmat olivat kuolleet, hän ei mitä ilmeisemmin kokenut enää mitään syytä miksi ei toteuttaisi ammuskelua myös koulussaan. "Hitot kaikesta", "mitä siinä enää menettää", "haluan kuolla kuitenkin".

Ei kukaan ole muuten törmännyt mihinkään haastatteluun tms. Kipiltä ihan lähiajoilta?

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

VoDKa kirjoitti:En tiedä ymmärsikö ja ymmärtääkö Kip koskaan tekojaan ja tuleeko hänestä koskaan yhteiskuntakelvollista, mutta missään nimessä hän ei mielestäni ollut hullu tekojensa aikana, korkeintaan vihainen ja katkera.
Ihan sama tuleeko Kipistä yhteiskuntakelpoista,kun ei se kerran koskaan sieltä vankilasta vapaudu.

Aika hyvä ja pitkä kirjoitus sinulta VoDKa. Sait oikeasti minut ajattelemaan tätäkin tapausta uudella tavalla.
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

New York Timesin jutussa loppuvuodesta 1999 todetaan, että Kipland olisi kuullut ääniä jotka kehottivat häntä tappamaan 12-vuotiaasta asti.
Mitään syytä hän ei osannut teolleen kertoa.
rimma
Christopher Lorenzo
Viestit: 1513
Liittynyt: Ma Marras 19, 2007 11:43 pm
Paikkakunta: Pripyat

Viesti Kirjoittaja rimma »

Tuon teorian mukaan jonka VoDKa kirjoitit niin Kip ei siis olisi ollut ymmärrystä vailla kun tappoi vanhempansa? Elikkä täysin harkittu tilanne loppuun asti.
Toisaalta joo, koska vanhemmat oli helppo tappaa sillä heitä tuli suojella niinkun Kip itse kuulusteluissakin sanoo"Minun vaan täytyi, ei ollut muuta vaihtoehtoa".Omien sanojen mukaan ei ansaitse mitään hyvää ja sen takia ilmeisesti tappoi myös vanhempansa koska rakasti heitä eikä ansaitse heitä kuitenkaan..
Luin jokin aika sitten tekstejä joita Kip oli kirjoittanut päiväkirjaansa ja se pisti minut todella säälimään häntä. Toistaa jatkuvasti miten huono ihminen on ja että miten kaikki on vaikeaa ja toivoo olevansa kuollut.
Kuitenkin jos kerta oli noin hartaasti toivonut omaa kuolemaansa niin miksei sitten ollut tappanut itseään aiemmin? Ehkä siksi että rakastamansa vanhemmat kärsisivät siitä liikaa ja oli huono omatunto jättää heidät kärsimään siitä..kuitenkin kun kerta oli aikonut itsensä sillon sinä päivänä tappaa sen lopuksi kun ensin ampuilee koululla.
Jotenkin vaan tässä on nyt niin surullinen tarina siitä miten masennus valtaa ja haluaa kuolla.Ei pysty tuntemaan mitään hyvää tunnetta ilman ettei ajattelisi että ei ansaitse sitä. Haluaa tappaa itsensä mutta ei kestä sitä että siitä aiheutuu surua rakastamilleen ihmisille. Kertoo että kuulee ääniä päässä ja että sydän on mustaa täynnä sekä epäilee että kykeneekö koskaan rakastamaan.

En tiedä. Yhteenvetona minä sanoisin tästä että Kip on ollut hyvin sairas ja masentunut jo kauan ennekun teki nuo murhat. Eli siinä vaiheessa kun aloitti isästään ja tappoi äitinsä lopulta niin oli mielestäni täysin oman masennuksensa ja sairautensa sumentama. Halusi vaan että asiat olisi hyvin ja kuitenkin oli tullut tulokseen että ei kykene niitä saamaan kuntoon. Tämä puuduttava ja pitkä paha olo oli ottanut vallan eikä enää ollut vaihtoehtoa kun tappaa itsensä mutta kuitenkin ymmärrystä vailla tappoi vanhempansa. Purkasi turhautumistaan ja pahaa oloaan vielä menemällä aseen kanssa kouluun mutta kun tajusi mitä on tapahtunut ei enää kyennytkään tappamaan itseään tai siis ei kerennyt enää.

Tämä tietenkin on oma kantani asiaan ja kukaanhan ei voi täysin tietää faktoja muutakun lukemalla ja suomentamalla noita tekstejä esim frontlainin sivuilta mutta kuitenkaan en usko että Kip itsekään osaa koskaan sen tarkemmin tuota tapahtumaa kommentoida.

Myös tässä oma kantani tähän että tuleeko miehestä koskaan kelpoista ulkomaailmaan niin en tiedä. Se olisi pitänyt tapahtua jo ajat sitten se että Kip olisi päässyt vankimielisairaalaan tai mielisairaalaan ja tilanne olisi pitänyt vuosien saatossa saada purettua niin ettei hänestä olisi ollut vaaraa 1 itselleen ja 2 muille.
Niin mites se nyt sit on että pääseekö koskaan pois? Ei ilmeisimmin jos kerta tuli 111 vuotta vai mites se oli? Suomessahan Kip vielä pääsisi vapauteen mutta ei vissiin tuolla päin maailmaa..
Kumpi on pahempi: totuus joka saa itkemään vai valhe joka saa hymyilemään?
век живи, век учись.
Howler
Axel Foley
Viestit: 2291
Liittynyt: Ti Syys 04, 2007 10:42 am

Viesti Kirjoittaja Howler »

Tuohon VoDKan pohdintaan täytyy todeta, että eräässä haastattelussaan Kip kertoi tappaneensa vanhempansa siksi, etteivät he joituisi häpeämään Kipin tekoa.
Vastaa Viestiin