Helsinki: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
turhapiip
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: To Elo 20, 2015 2:12 pm

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja turhapiip »

Rescuer kirjoitti:Tietoa mielenilmauksesta oli medioissa useita päiviä aikaisemmin ja HSL:n tiedotteissa oli poikkeusinfoa mielenilmauksen aikana. Bussiyhtiössä asiasta tiedettiin varmasti
Yliajo tapahtui 12. päivä keskiviikkona, ja mielenilmaus järjestettiin 16. päivä sunnuntaina, eli tapausten väliin mahtuu peräti KAKSI arkipäivää virallisten asioiden ja tiedotuksen hoitamiseen...
Oletko aivan varma että tapahtumasta tiedotettiin useita päiviä aikaisemmin?
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

turhapiip kirjoitti:
Rescuer kirjoitti:Tietoa mielenilmauksesta oli medioissa useita päiviä aikaisemmin ja HSL:n tiedotteissa oli poikkeusinfoa mielenilmauksen aikana. Bussiyhtiössä asiasta tiedettiin varmasti
Yliajo tapahtui 12. päivä keskiviikkona, ja mielenilmaus järjestettiin 16. päivä sunnuntaina, eli tapausten väliin mahtuu peräti KAKSI arkipäivää virallisten asioiden ja tiedotuksen hoitamiseen...
Oletko aivan varma että tapahtumasta tiedotettiin useita päiviä aikaisemmin?
Jo torstaina oli medioissa mielenilmauksen järjestämisestä ja juuri sen takia sinne olivat niin paljon osallistujia saaneetkin liikkeelle.
Virallisten asioiden hoitamiseen, no lain mukaan poliisille pitää tehdä ilmoitus kuutta tuntia aikaisemmin ja tuo on ainut ilmoitus mitä vaaditaan.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1795
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

https://www.youtube.com/watch?v=ZQMVswCPf_k

Oheisessa videossa näkee, että pyöräilijät (liikenneraivoa vastaan?) ovat vallanneet molemmat kaistat ja ajavat todella hiljaa. Poliiseja ei näy vastaantulevaa autoa lukuunottamatta, kuin vasta turmapaikalla.
Julkisella liikenteellä on todella tiukat aikataulut, joten en ihmettele yhtään, jos joku kuski käy kierroksilla. Videosta ei selviä se, onko kuski törmännyt pyöräilijään, vai onko kompuroinut ruuhkassa itse. Joka tapauksessa kaikki muu liikenne tuossa on käytännössä pysäytetty ja kysynkin, että miksi? Ei tuollainen käytös liikenneraivoa ainakaan vähennä, se on varma.
Cettu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: To Tammi 27, 2011 9:13 pm

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja Cettu »

Zukuluku kirjoitti:Ilta-Sanomien mukaan tutkintanimike on muuttunut tapoksi: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 26474.html Mielenkiintoinen veto poliisilta, saa nähdä mitä tutkinnassa on paljastunut.

Toki on hyvä että poliisi tutkii kovimmalla mahdollisella rikosnimikkeellä, mutta on tuossa vielä matkaa, että tuomio tulisi taposta. Ottaen huomioon mm. 200 km/h poliisin päälle tahalleen ajaneen BMW-kuskin saaman törkeän kuolemantuottamustuomion, tappo kalskahtaa melkoisen kovalta tuomiolta omaan korvaani. Mutta toki hyvä että edes yritetään ajaa kovaa tuomiota tekijälle.
Katos vaan, voin ilokseni todeta olleeni väärässä. Olin varma että menee syytteeseen korkeintaan törkeänä kuolemantuottamuksena.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8310
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Hyvähän se on että mahdollisesti mitataan oikeudessa tämmöisen teon nimike.
Syyttäjäkin voi olla samaa mieltä että tappona tullaan syyttämään, mutta en usko että oikeus tulee tuomiota antamaan taposta.
Käytännössä on lähes mahdotonta saada 100% näyttöä aikomuksesta riistää pyöräilijän henkeä, vaikka se kiilaamisen tahallisuus saataisiinkin näytettyä.
Jos se kiilaamisen tahallisuus saataisi näytettyä niin pitäisi pystyä näyttämään myös se että pienellä nopeudella auton kuljettajan olisi pitänyt ymmärtää ja tietää että teko todennäköisesti johtaa uhrin kuolemaan. Silloin voi tappotuomio mennä läpi.
Toissijainen syyte voisi olla törkeä kuolemantuottamus ja muut jutut siihen päälle, ja siitä tuomio todennäköisesti tullaan myös lukemaan. Siinä voidaan katsoa sieltä rangaistusasteikon yläpäästä vuosia.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Rappa
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: La Elo 20, 2011 2:48 pm

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja Rappa »

Onhan tässä jo vähän yritystä hakea uhrille oikeutta, vaikkei se uhria takasin tuokaan. Ja signaalia muillekin että auto voi oikeesti olla henkirikoksen teko väline. Eri asia on sitten miten tuomioistuin asian näkee..
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Surmasta ei tosiaan ole tuomioita annettu, mutta kuinkas tässä "vähän niiku sinnepäin" olleessa tahallisessa yliajossa sitten tuomioita annosteltiin:

Tahallaan autolla törmäillyttä epäillään tapon yrityksestä Oulussa

Oulun Toppilassa kahden seurueen riitely johti epäiltyyn tapon yritykseen lauantaina aamuyöllä.
Tappeluksi yltynyt riita johti lopulta siihen, että toinen seurueista nousi autoon ja kuljettaja törmäsi tahallaan kolmeen ihmiseen.
Uhreista kahden vammat jäivät vähäisiksi. Kolmannen tilasta poliisilla ei ole tietoa, mutta tapausta tutkitaan tapon yrityksenä. Autossa ollut seurue pakeni tapahtumapaikalta. Poliisi on ottanut kiinni kolme ihmistä.

HS 3.7.2011

Taannoin oli uutinen, jossa tahallaan kolaroinutta epäiltiin murhasta.

Oliko se Oulu-Kuusamo tiellä oli nuorisojärjestöjen kilpa-ajo/takaa-ajo, jossa edellä olevaan auton törmättiin tahallaan ja joku kuoli. Vai kuoliko? Mites siinä kävi oikeudenjaossa?

Löytyi: Pudasjärvellä kyydissä istuneita epäillään yllytyksestä tappoon
...Vangitut olivat kyydissä 18-vuotiaan pudasjärveläisen miehen ohjaamassa autossa viime sunnuntain vastaisena yönä. Auton kuljettaja vangittiin torstaina epäiltynä taposta ja kahdesta tapon yrityksestä.
Kuljettajan epäillään törmänneen tahallaan kovassa vauhdissa karkuun yrittäneen henkilöauton perään sillä seurauksella, että edellä ajanut auto suistui tieltä ja törmäsi tien vieressä olleisiin tukkeihin. Kuljettajan vieressä istunut 19-vuotias ylikiiminkiläinen mies kuoli törmäyksessä. Kuljettaja ja takapenkillä istunut mies loukkaantuivat.


Kuopiossa vuonna 2006 rattijuoppo myönsi ajaneensa tahallaan toisen ihmisen päälle ja tämä kuoli. Tuomio?

Pyöräilijän yliajo menee KKO:hon saakka/asti.

KKO vuonna 1993: Hetken huolimattomuus ei tee liikenteen vaarantamisesta törkeää. Korkein oikeus muutti vankeustuomion sakoiksi Edellä olleessa autossa ollut kuoli, alemmissa oikeusasteissa tuli ehdollista.
- Tosin, ei tästä pyöräilijän yliajocasesta saa hetkellistä huolimattomuutta millään ilveellä. Toki tuo muistamattomuus (asianajajan kehotuksesta?) antaa oman mausteensa keitokseen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Pex.
Lauri Hanhivaara
Viestit: 127
Liittynyt: Ma Tammi 31, 2011 6:38 am

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja Pex. »

Uusimmassa Tekniikan maailmassa (15/2015) käydään läpi kolme tapausta, jossa oikeus on pohtinut rinnastetaanko auto aseeseen. Yhdessä tapauksessa humalassa toisen päälle ajaminen (60-70 km/h) on katsottu hovioikeudessa törkeäksi pahoinpitelyksi, jostain syystä ei joko ole valitettu korkeimpaan tai korkein ei ole ottanut tapausta. Ennen tätä "reilut kolme vuotta" aiemmin KKO määritellyt autolla voivan tappaa.

Kolmas lehdessä käsitelty tapaus on myös korkeimman kautta nähty tappona eli auto nähty hengenvaarallisena välineenä.

Lehdessä ei mainita hovioikeuden tuomion diaaria tai edes tarkkaa aikaa mutta KKO:n päätöksien diaarit löytyy.

Linkit kyseisiin KKO:n päätöksiin:
KKO:1992:92
KKO:2004:120

E. Kusee niin pahasti linkit että. :(
E.2 Ja nyt toimii linkitkin
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Poliisin yliajosta tämä poikkeaa sikäli että siinä tekijän tarkoitus oli ilmeisesti päästä pakoon ja hän toimi ainoastaan piittaamatta vaarasta jonka aiheutti poliisille. Kuitenkaan se motiivi ei siis ollut poliisin nimenomainen vahingoittaminen.

Tässä taas on (ilmeisesti) kyse siitä että on ollut selkeä vahingoittamistarkoitus. Se on sitten epäselvää onko ollut tarkoitus tappaa tai voiko tekijän katsoa pitäneen kuolemaa luultavana seurauksena.
kiusausko
Harjunpää
Viestit: 303
Liittynyt: Su Syys 12, 2010 7:32 am
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja kiusausko »

Helsingissä päivittäin työmatkapyöräilevänä tapaa monia esteitä pyörätiellä puhumattakaan siitä, että koittais selviytyä hengissä ajotiellä. Pyörätiet on täynnä jalankulkijoita ja pysäköityjä autoja. Pyörätiet on ovelasti tehty niin, että 10km matkalla saat vaihtaa tien puolta n. kilsan välein pysyäksesi pyörätiellä.Autot pelaa ilmeisesti tetristä parkkeeraamalla keskelle pyörätietä ja loikkimalla kamojen kanssa edes takasin ja suoraan eteen. Kävelijät ei piittaa pyörätien merkeistä hittoakaan. Siellä on mummot ja koirat ja kakarat pitkin poikin. Mäkelänkadulla pitäs ruuhka-aikaan vetää bussien ja taksien kanssa samaa kaistaa ja tilaa on jus sentti. Oo siinä sitte kuolematta. Jos erehdyt ajamaan kävelytien reunaa 10m just tossa pahimmassa kohdassa niin jengii huutaa, solvaa ja kiroilee, miksi en aja pyöräteillä. No ku ei siinä ole sellasta ja pakko kai mun on kääntyä jalkakäytävälle jos haluun mennä duunipaikalleni. Oon miettiny useampaan kertaan, kuinka mä ja mun pieni pinkki pyörä viedään niin valtavasti tilaa tässä kaupungissa. Mä soitan aina kelloo, tuun hiljaa risteyksiin ja väistän mummoja ja koiria ihan kiroilematta. Kuoleman uhalla. Tää olkoon muistokirjoitukseni.
Mä en oo mikään sun henkilökohtainen poliisi. No, lopeta sitten se vitun partiointi.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Käräjäoikeus ei hyväksynyt vaatimusta: Pyöräilijän taposta epäilty pysyy kiinni
Perjantai 28.8.2015 klo 15.07
Helsingin käräjäoikeus ei hyväksynyt kolaripaikalta karanneen autoilijan vaatimusta päästä vapaaksi.

Helsingissä järjestettiin torstai-iltana hiljainen hetki kuolleen pyöräilijän muistoksi.
Helsingissä järjestettiin torstai-iltana hiljainen hetki kuolleen pyöräilijän muistoksi. (PATRICK WIKBLAD)
Töölössä sattunutta autoilijan ja polkupyörän välistä kohtalokasta törmäystä tutkitaan yhä tappona.

Toissaviikon keskiviikkona autoilijan törmäämäksi joutunut miespyöräilijä menehtyi myöhemmin sairaalassa. Poliisi tavoitti onnettomuuspaikalta paenneen autoilijan, vuonna 1980 syntyneen espoolaismiehen vasta seuraavana päivänä.

Onnettomuutta tutkittiin aluksi surmana, mutta rikosnimike koveni pian tapoksi. Törmäyksen ja sitä edeltävät tapahtumat nähnyt liikenneopettaja Lauri Mustonen kertoi Iltalehdelle, että autoilija koukkasi ilmeisen tahallaan pyöräilijän eteen ja äkkijarrutti, minkä seurauksena pyörä osui autoon ja uhri lensi asfalttiin.

Vähän ennen törmäystä autoilija oli kiilannut pyöräilijän jalkakäytävän reunaan.

Autoilija on kuulusteluissa kiistänyt tahallisuuden ja väittänyt, ettei ollut edes huomannut törmäystä. Hän on myös vedonnut muistamattomuuteen.

- Ikävä kyllä, samoilla linjoilla mennään eli pienillä puheilla ja kiistolinjalla, sanoo tutkintaa johtava komisario Pekka Korhonen.

Vantaan vankilassa istuva epäilty ei itse saapunut perjantain vangitsemiskäsittelyyn, vaan oli yhteydessä oikeussaliin videopuhelun välityksellä. Poliisi vaati käsittelyn salaiseksi suureen selvittämisintressiin ja epäillyn yksityisasioihin liittyvistä syistä.

Iltalehti kertoi viime viikolla, että epäilty oli häiriköinyt naapureitaan jopa väkivaltaisesti. Miehelle oli määrätty lähestymiskielto samassa rapussa asuvaa naista kohtaan. Hänestä oli myös tehty rikosilmoituksia.

- Käräjäoikeus katsoi poliisin esityksen mukaan, että kysymyksessä on epäily todennäköisin syin taposta, ja sillä perusteella tutkintavankeutta jatkettiin, kertoi salista poistunut rikoskomisario Korhonen perjantaina iltapäivällä.

Poliisi on kuulustellut useita silminnäkijöitä ja tutkinut lukuisia valvontakameratallenteita. Korhonen uskoo, että syyte jutussa voidaan nostaa määräpäivään 18. syyskuuta mennessä.

RISTO KUNNAS
[email protected]
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082 ... 6_uu.shtml
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja URSA »

Yksi silminnäkijöistä on siis liikenneopettaja. Tällaiselle rikokselle ei olisi voinut osua sopivampaa ja luotettavampaa silminnäkijää.
vasikka
Javier Pena
Viestit: 1876
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Kaverilta kuulin, että epäilty on hänen entinen työkaverinsa. Oli myös noteerannut tämän lyhytpinnaisuuden joissakin tilanteissa. Kantasuomalainen ja perheellinen mies on tämä epäilty.
Lokki Holmes
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Ma Joulu 15, 2014 1:31 pm

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja Lokki Holmes »

Rescuer kirjoitti:
Käräjäoikeus ei hyväksynyt vaatimusta: Pyöräilijän taposta epäilty pysyy kiinni
-- Poliisi vaati käsittelyn salaiseksi suureen selvittämisintressiin ja epäillyn yksityisasioihin liittyvistä syistä.
En ymmärrä noita salaamisperusteita. Mediassahan asiaa kuitenkin jauhetaan, joten eikö sekin vääristä mahdollista informaatiota. Ja mitä tuolla "epäillyn yksityisasioihin liittyvistä syistä" tarkoitetaan? Itselläni mieleen tulee ensimmäisenä, että liittyisikö mahdollisesti epäillyn terveydentilaan.
Ei sovi peiliä syyttää, jos naama on ruma.
venäläinen sananlasku
lumiaura
Nikke Knakkertton
Viestit: 165
Liittynyt: La Joulu 15, 2012 11:30 pm

Re: Liikenneraivon uhriksi joutunut kuoli

Viesti Kirjoittaja lumiaura »

vasikka kirjoitti:Kaverilta kuulin, että epäilty on hänen entinen työkaverinsa. Oli myös noteerannut tämän lyhytpinnaisuuden joissakin tilanteissa. Kantasuomalainen ja perheellinen mies on tämä epäilty.
Mikähän tässä on kun uutisissa kerrotaan että homma siirtyy nyt syyttäjälle ja epäilty on yhä kiinni tutkintavankeudessa? Jos on perheellinen kantis niin mikä voi olla peruste?
Vastaa Viestiin