Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
edna
Neuvoja-Jack
Viestit: 516
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 11:31 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja edna »

Nela on kävellyt aikansa ja yrittänyt soittaa, vaikka miehelleen. On saanut kelattua asioita. Akku on tyhjä. Mitä sitten?
Hän on istuutunut johonkin lepäämään,juomaan, syömään. Jos hän kävi Apteekissa, hän on voinut ottaa jonkun särkylääkkeen, mahdolliseen päänsärkyyn. Vahingossa, väsyneenä istahtahtanut väärään paikkaan. Pudonnut korkealts ja loukkaantunut vakavasti, kuolettavasti. Käynyt vain erittäin huono tuuri.
Jane T
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: To Heinä 14, 2011 4:26 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Jane T »

Nuuksioon pääsee, mutta sieltä pääsee myös pois.

Omaa spekulatsioonia seuraava vaan:

Jos haluaa johdattaa tarkoituksella jäjlet ko. paikkaan ja häipyä muualle, niin ei tarvitse kuin kulkea kävelemällä pikkutietä ja polkuja ilman että tallentuu yhtään mihinkään. Joku voi tulla autolla hakemaan ihan eri suunnasta kuin tuo bussireitti, eikä kokeneelle ulkoilmaihmiselle ole temppu eikä mikään kavellä pidemmälle Nuuksiosta muutaman tunnin aikana. Sitten voi jatkaa matkaa kaukoliikenteen busseilla tai junalla mihin päin vaan.
Katoamisesta on jo niin pitkä aika, eikä katoamisesta tiedotettu kuin vasta vime perjantaina, että suht vilkkaasti liikennöidyllä rantaradalla ja mm. Veikkolan kautta kulkevilla busseilla on niin paljon matkustajia, että on epätodennäköistä, että kuskit muistaisivat erillisiä matkustajia, varsinkaan kun ei ollut mitään tarvetta vielä tuolloin kiinnittää erityistä huomiota kehenkään.

Kännykkä on tarkoituksella jätetty kansallispuiston alueelle jäljittymään, tai suljettu siellä, samasta syystä.
Yliasiamies
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Su Joulu 15, 2013 1:51 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Yliasiamies »

Muistaakseni poliisi kertoi jo pari päivää sitten, että on suunnannut etsinnät Nuuksion alueelle. Miksi bussivalokuva, josta itse en tosin Nelaa tunnistaisi, on julkaistu vasta nyt? Hämmästelen myös sitä, ettei mitään suuretsintöjä ole käynnistetty. Joskus on tehty virka-apupyyntö puolustusvoimille, joten esim. 200 varusmiestä auttaisi kummasti.

Poliisi sanoo, että tapaukseen ei liity rikosta. Se saattaa olla hämäystä. Mistä poliisi voi olla siitä niin varma? Kuten joku kirjoittikin, niin kadonneet tekemät ostokset marketissa ovat poliisin tiedossa. Siitä voi päätellä monta asiaa.

Hesarissa oli jokin aika sitten juttu, miten kolmekymppiset tätä nykyä voivat nopeasti erota, kun häähumusta on selvitty ja on alkanut tuntua, ettei lopulta olekaan valmis sitoutumaan loppuiäksi. Tunnen itsekin yhden tapauksen, jossa vaimo pian häämatkan jälkeen halusi erota, vaikka asiat olivat hyvin. Oli asunto, hyvät työpaikat ja ketään ulkopuolista ei ollut kuvioissa.

Olisiko kadonnut tsekkirouva vaan yksinkertaisesti lähtenyt lätkimään? Jätti jälkensä Nuuuksiioon, josta ketään ei kovin helposti löydetä, mutta todellisuudessa jatkoi sieltä matkaansa vaikka Ruotsiin tai Viroon ehkä jonkun tosiluotetun ystävän avustamana.
Bias
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1354
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Bias »

shercule kirjoitti:
Bias kirjoitti: d) akku loppuu, joka on ehkä se kaikista arkisin selitys asialle.
Akku loppuu ensimmäisen päivän iltana?

Erittäin epätodennäköistä ellei akku ole sökönä. Jos puhelinta ei käytä, akku kestää vähintään useita vuorokausia valmiustilassa.

Vai lähtikö Nela kotoa lähes tyhjän akun kanssa kansallispuistoon hortoilemaan?
Mehän emme tiedä mikä akun tila oli, miten täyteen ladattu se oli, miten kauan se pitää virtaa sisällään jne. Pidän akun loppumista silti todennäköisempänä vaihtoehtona kuin näitä esittämiäsi vaihtoehtoja
b) mahdollinen murhaaja on sulkenut/tuhonnut puhelimen
c) Nela on pudonnut veteen

Mikään muu onnettomuus, kompastuminen ja pään lyöminen (näitä täällä on heitelty ilmoille) jne. ei selitä tuota puhelimen toimintaa. Ellei lähde niin lennokkaaseen ajatukseen, että juuri kaatuessa puhelin lentää kädestä kuin leppäkeihäs ja rikkoutuu maahan osuessa. Todella epätodennäköistä.
Emme myöskään tiedä, käyttikö Nela puhelimen sovelluksia, jotka vievät akkua hyvinkin nopeasti. Vastaavasti on ihmisiä, jotka eivät tajua sulkea käyttämiään sovelluksia, ja puhelimessa voi taustalla pyöriä pari tusinaa sovellusta virtaa viemässä.

Meillä ei ole tietoa syistä, miksi puhelimen signaali sammui, mutta minusta on aika hölmöä sulkea akun loppumisen mahdollisuus pois.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin
sine qua non

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Minun mielestäni vaikuttaa selvältä, että aviomiehelle on haluttu antaa vaikutelma, että on lähdetty töihin. Siksi nahkarotsi ja muu vaatetus, joka sopisi ainakin toimistopäivään, jossa ei ole asiakastapaamisia tiedossa. Lenkkarit voi selittää kävelymukavuudella ja sillä, että ”toimistolla mulla on sisäkenkiä”. Vielä ei ole tiedossa, onko tuo punainen takki se vanha takki, jonka Sergei sanoi puuttuvan, mutta hyvinkin voisi olla. Se olisi sellainen vaatekappale, jonka puuttumista aviomies ei olisi ehtinyt huomata (nyt tietenkin huomasi, kun rouvaa ei kuulunut ja rupesi katsomaan tarkemmin, mitä vaatteita puuttuu). Luulen, että Nelan tarkoitus on ollut kyllä palata kotiin päivän päätteeksi ja esittää, että töissä on oltu.

Syitä voi olla monia, miksi Nela on halunnut lähteä Nuuksioon yksin eikä kertonut miehelleen. 1. On halunnut pitää rokulia, mutta aviomies ei sen päälle ymmärrä/ei hyväksy semmoista, joten kotona ei ole voinut olla? 2. On nimenomaan halunnut olla yksin, mutta kotona se ei olisi onnistunut, koska mieskin oli siellä? 2. On halunnut olla yksin ja mennä Nuuksioon, mutta ei ole kertonut miehelleen, koska tämä olisi tukkinut mukaan/ruvennut tenttaamaan, että miksi haluat sinne? 4. On tavannut Nuuksiossa jonkun, josta ei ole halunnut/voinut miehelle kertoa tai tehnyt Nuuksiossa jotakin muuta, josta ei ole halunnut/voinut miehelle kertoa (itsemurha sopii viimeiseen, mutta moni muukin vaihtoehto).

Se, että puhelin on vielä katoamispäivän iltana ollut päällä Ämmässuon tukiaseman piirissä (en tosin tiedä, kuinka pitkälle se kantaa, ei kuitenkaan kymmeniä kilometrejä varmaan), kertoo, että Nela tai ainakaan hänen puhelimensa ei ole kovin pitkälle päässyt. Täällä on mainittu, että Nuuksiossa on korkeitakin paikkoja, ja kartan mukaan korkeuskäyrää löytyy. Olisiko puhelin voinut ottaa enää kovin pitkällä Nuuksiossa Ämmässuolle yhteyttä? Puhelimen tippuminen taskusta huomaamatta on tietysti yksi vaihtoehto – jos maastot ovat olleet tuttuja, ei ehkä ole koko ajan karttaa tarvinnut selata, ja sitten kun on huomannut puhelimen kadonneen, on ollut jo kaukana siitä.

Todennäköisintä on kuitenkin mielestäni näillä tiedoilla, että Nela ja puhelin löytyvät läheltä toisiaan. Ja näin pitkän ajan kuluttua Nelan elossaolon todennäköisyys on heikko. Toivottavasti olen väärässä ja kännykkä vain tarkoituksella jätetty puistoon, kun on jatkettu matkaa omille teille.
Jack Bauer
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: Ti Helmi 10, 2015 2:13 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Jack Bauer »

Viimeisimmät tiedot on ainakin itselleni luonut positiivista kuvaa siitä että on hyvinkin mahdollista että Nela löytyy vielä hengissä. Toivottavasti repussa olisi ollut joku makuupussi tai vaikka tulentekovälineet, jotta pysyisi yölläkin lämpimänä.

Toivottavasti Nela myös olisi vain itse sulkenut puhelimen ja voisi sen tarvittaessa/halutessaan avata. Pystyykö muuten uusilla kosketusnäyttöpuhelimilla soittamaan 112:een jos akku on loppu? Vanhoissa näppäilypuhelimissahan oli mahdollista soittaa hätänumeroon vaikka akku olisikin loppu.

Eniten minua mietityttää se, mistä Nela saa juotavaa. Pystyykö sadevettä tai Nuuksion järvi/lampivesiä juomaan ilman että sairastuu?

Loukkaantumiseen/onnettomuuteen en usko jos kerta kyseessä on liikunnallinen ja paljon retkeillyt terve nuori nainen. Ei se luonnossa liikkuminen oikeasti niin vaarallista ole ettäkö tuosta noin vaan henki lähtisi. Ja petoeläimetkin onneksi usein pelkäävät ihmisiä. Eniten olen huolissani siitä että pysyykö Nela lämpimänä ja saako tarpeeksi vettä.
mary1234
Harjunpää
Viestit: 318
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 2:48 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja mary1234 »

kalmusto kirjoitti:No repussa on tietty se nahkatakki, vähän ikävä raahata mukana painaa helposti 1-2kg.

Tuo puhuu sen puolesta että retki on päähänpisto joka on tullut vasta kotoa lähdön jälkeen.
Ehkä myös se Cittarin kassi on repussa. Kuvaa bussista en ole vielä ehtinyt katsomaan kun tänne tulee niin nopeesti uutta tekstiä. Mut nahkatakki ja Cittarin kassi selittäis täyden repun.
lumiaura
Nikke Knakkertton
Viestit: 154
Liittynyt: La Joulu 15, 2012 11:30 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja lumiaura »

Okei, eli on Nuuksioon mennyt. Itse siellä juuri ulkoilureiteillä ja vähän vieressä päiväretkeilleenä totean että kyllähän siellä korkeuseroja ja jyrkkiä alueita riittää, jos ei ole maastokarttaa niin ei voi tietää mitä haluamassaan suunnassa tulee vastaan. Joutuu kiertelemään ja kaartelemaan. Itsellä kännykän gps-träkkerillä pidin suunnan ja kohteen. Herkästi siis ajautuu aika hankaliin olosuhteisiin.
Toinen mikä nyt Nuuksiossa iskee susien ja karhujen lisäksi, on hirvikärpäset. Jos niistä ei tiedä mitä ne on niin aikamoiseen paniikkiin voi joutua. Siellä niitä tulee välillä kuin ämpäristä heittäen ja yksin ollessa selkäpuolen kiipijöitä ei pysty patistelemaan.
Hätääntyneenä voi sitten käydä vaikka mitä.
NeitiEtsivätär
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Su Maalis 24, 2013 4:48 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja NeitiEtsivätär »

Itsemurhavaihtoehtoakaan en vielä sulkisi pois... Täälläpäinkin muutama vuosi takaperin parikymppinen tyttö oli lähtenyt tavalliseen tapaan töihin, töissä ihmetelty kun ei saapunut ikinä paikalle. Oli mennyt läheiseen metsään päättämään päivänsä. Ilmeisesti suhteessa vaikeuksia. Kukaan ei osannut odottaa tapahtuvaksi.
watsoni
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Su Syys 13, 2015 10:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja watsoni »

Jack Bauer kirjoitti:Eniten minua mietityttää se, mistä Nela saa juotavaa. Pystyykö sadevettä tai Nuuksion järvi/lampivesiä juomaan ilman että sairastuu?
Pystyy. Häviävän pieni riski, että saisi mahanpuruja pahempaa seurausta, ja niidenkin todennäköisyys on hyvin pieni.

Sitäpaitsi eräretkeilyä harrastanut ihminen osaa kyllä keittää juomavetensä..
Jack Bauer kirjoitti:Loukkaantumiseen/onnettomuuteen en usko jos kerta kyseessä on liikunnallinen ja paljon retkeillyt terve nuori nainen. Ei se luonnossa liikkuminen oikeasti niin vaarallista ole ettäkö tuosta noin vaan henki lähtisi. Ja petoeläimetkin onneksi usein pelkäävät ihmisiä. Eniten olen huolissani siitä että pysyykö Nela lämpimänä ja saako tarpeeksi vettä.
Veden puute ei todellakaan uhkaa. Lämpinä pysyminen on asteen verran haastavampi asia, mutta ei näillä alkusyksyn lämpötiloilla ole mitään ongelmaa nukkua laavulla tulien äärellä. Makuupussissa pärjää ilman tuliakin.

Nelan kaltainen ulkoilmaihminen pärjää näillä keleillä Nuuksiossa ilman mitään ongelmia vaikka viikon tai kaksi. Siis jos vaan on fyysisesti ja psyykkisesti kunnossa.

Suurin uhka ovat muut ulkoilijat, jotka nyt tietävät Nelaa etsittävän.. Ei niin, että tekisivät Nelalle mitään, mutta soittaisivat kuitenkin poliisille.
Viimeksi muokannut watsoni, To Syys 17, 2015 12:38 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
puutarhatonttu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 126
Liittynyt: To Syys 01, 2011 11:31 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja puutarhatonttu »

Olin väärässä, vaikken vieläkään oikein ymmärrä. Hänen harrastuksiinsa näyttää kuuluvan retkeily, hänen täytyy tietää säännöt. ilmeisesti hän päätti viettää viimeisiä kesäpäiviä ulkoilmassa mieluummin kuin töissä. Vieläkin ihmettelen miksei hän vastannut miehensä puheluihin, oliko puhelin kenties jäänyt äänettömälle. Hän teki kyllä kaikki mahdolliset virheet mitä metsään mennessä tehdään: ei kertonut kellekään, ei vastaa puheluihin, ei ota mukaansa asianmukaisia tarve-esineitä kuten makuupussia, ei kunnolla ruokaa eikä muitakaan eväitä. Oliko hänellä edes paperista karttaa tai kunnollista kompassia? Tuolla saattaa helposti loppua akku tai ei saa yhteyttä. Jalassa on pelkät lenkkarit. Olisiko ollut kuitenkin niin, että ajatuksena oli kierrellä luontokeskuksen lähistöllä eikä sukeltaa metsään asti. Kannattaa jatkaa huutelua, jos hän olisi löytänyt vaikka jonkun laavun missä miettiä elämäänsä. Ilmat viilenevät, lisää etsijöitä tarvitaan
Manfreda
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 3:01 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Manfreda »

HerloCCi Solmunen kirjoitti:Kertokaa oi kertokaa minulle mistä mies on tiennyt lähteä jo katoamisiltana Nuuksioon?
Uutisoinnissa on ollut eroavaisuuksia sen suhteen, mistä Nelaa on ensimmäisinä päivinä etsitty läheisten toimesta. Eroja on pidetty ketjussa toimittajien huolimattomuutena, mutta myös lennokkaita teorioita aviomiehen liikkeistä on esitetty runsaasti.

MTV3 12.9.15: "He (Sergey ja ystävät) ovat yrittäneet etsiä Utkinaa itsekin muun muassa tämän suosimilta lenkkipoluilta – tuloksetta."

HS 15.9.15: "läheisten omatoimiset etsinnät ulottuivat jo katoamisiltana Nuuksion Haukkalammelle ja Solvallaan."

IS tänään 17.9.15 : "Tästä syystä hän (Sergey) on ystävien ja omaisten kanssa etsinyt Nelaa perjantaista (11.9) lähtien Nuuksiosta. Keskiviikkona (16.9) Nelaa etsittiin ensimmäisen kerran Nuuksion Pitkäjärven itäpuolelta. Aiemmin on oltu länsipuolella."

Sulut minun.

Koska Nelaa on etsitty laajalti sekä Sergeyn, ystävien että poliisin toimesta jo katoamisillasta lähtien, pidän todennäköisenä, että toimittajilla ei ole tarkkaa käsitystä etsintöjen suunnasta ja aikatauluista. Nelaa on kuitenkin ilmeisesti etsitty ensin kotinsa lähistöltä olevilta lenkkipoluilta ja maastoetsintöjä on sen jälkeen laajennettu esille tulleiden paikannus- ja havaintotietojen perusteella.
This case is a mess. Whodunnit?
cidip77
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ti Helmi 10, 2015 2:22 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja cidip77 »

Valitettavasti pidän itsemurhaa lähes varmana. Itse aikoinaan itsemurhaa yrittäneenä Nelan toiminta viittaa juuri siihen. Ymmärrän tuon tuttuun paikkaan luontoon menon hyvin, koska itse toimin samoin.
Mikään fakta mitä täällä on esitetty ei tee itsemurhan mahdollisuutta epätodennäköiseksi, päin vastoin.
beelsebub
Armas Tammelin
Viestit: 74
Liittynyt: La Kesä 20, 2009 7:57 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja beelsebub »

Jack Bauer kirjoitti: Toivottavasti Nela myös olisi vain itse sulkenut puhelimen ja voisi sen tarvittaessa/halutessaan avata. Pystyykö muuten uusilla kosketusnäyttöpuhelimilla soittamaan 112:een jos akku on loppu? Vanhoissa näppäilypuhelimissahan oli mahdollista soittaa hätänumeroon vaikka akku olisikin loppu.
:lol: Millä ne vanhat puhelimet toimii jos niissä ei ole virtaa? Niillä pystyy soittamaan ilman sim-korttia mutta ei nyt sentään jos akku on loppu. Ja kyllä älypuhelimellakin pystyy soittamaan hätänumeroon ilman sim-korttia, kunhan on jonkin operaattorin verkossa, eli puhelimessa on signaali.
karvakorvat59
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: Ke Huhti 04, 2012 9:47 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja karvakorvat59 »

Toivon mukaan vuorramökit on tarkistettu http://www.greenwindow.fi/content_categories/show/3

laavupaikkoja myös alueella sekä yksityisiä ns.eräkämppiä.
Vastaa Viestiin