Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
MarkoS
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Ke Touko 20, 2009 11:04 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja MarkoS »

ktaina kirjoitti:Ooon kyllä tiiviisti lukenut joka sivun..mut nyt pätkii onko siitä Nelan tietokoneesta ollu puhetta onko mukana..
Ei ainakaan minulla ole sattunut silmään mitään faktaa asiasta.
Dame Edna
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: To Kesä 05, 2014 10:59 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Dame Edna »

skoone kirjoitti:
Dame Edna kirjoitti: Huomattavaa on vielä se, että edellisenä iltana työnantajan kanssa viestitellyt lipuista johonkin tapahtumiin hymiöiden kera. Jokin tässä ei nyt vaan natsaa.
Kiinnitin tähän huomiota joskus kymmeniä sivuja sitten ja ajattelin, että hei, eikös se aviomies tuommoisesta olisi tullut mustasukkaiseksi? Eikös ollut kyse jostain viihteellemenosta ?
Se oli joku start up - juttu, joten ei sinänsä siitä tarvitse olla mustasukkainen, koska mies olisi voinut mennä mukaan. Pointti oli siinä, että Nela oli iloinen hymiöineen katoamistaan edellisenä iltana.
Peekilotheria
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: La Syys 12, 2015 10:50 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Peekilotheria »

Ajattelin heittää tänne salaliittoteoristeille vähän ainetta spekulointeihin.. Kävin siis tänään rämpimässä kymmenkunta kilsaa pitkän lenkin Solvallan maastoissa kuntoilumielellä. Jossain vaiheessa lenkkiä kävelin kallioista polkua, jossa oli välillä aina mutainen painannekohta siellä täällä. Noh astuessani yhteen tälläiseen mutakohtaan, tajusin astuneeni melkein paljaan jalan jättämän jäljen päälle. Kooltaan jälki oli naisen jalan kokoinen. 15m:n päästä löytyi kiiltävät euron ja 50 sentin kolikot maasta, ja noin 50 m:n päästä toinen jalanjälki. Jäljet suuntasivat kohti Mörrimöykky-nimistä vuokramökkiä Ruuhijärvestä lounaaseen. Muta oli aika löysää, että tuskin jäljet olisivat ainakaan kesäkeleiltä asti säilyneet paikoillaan.

Poliisille näistä jäljistä ilmoitin, mutta ei sieltä ainakaan heti koiria pistetty perään.. Ei tainnu hirveesti kiinnostaa. En kyllä keksi, miksi kukaan tähän aikaan kävelisi metsissä ilman kenkiä; sen enempää Nela kuin kukaan muukaan.

Sit toinen outo tapahtuma, joka ei varmasti liity tähän mitenkään, sattui laskettelurinteen päällä olevalla "valvomokopilla". Kun olin nousemassa portaita ylös, kuulin semmoisen äänen, kun joku olisi äkkiä sullonut tavaraa säkkiin tms kahinaa. Kun pääsin oviaukon kohdalle, sieltä nojasi joku ukko kankeesti selkä muhun päin olkapään verran näkyviin. Vaihdettiin siinä hätäset morot, ja jatkoin matkaa. Kun olin parinkyt metrin päässä ja katsoin taakseni, niin aukosta kurkkasi toinen henkilö, joka sattui olemaan punatakkinen. En nähnyt tarkasti oliko mies vai nainen. Tästä voisi varmaan kehitellä vaikka mitä teoriaa. Mutta lähtöni jälkeen sinne koppiin meni käymään kolme varhaisteiniä (ja tuli vielä poiskin), joten tuskin siellä ainakaan ruumista paloiteltiin..

Jännä retkipäivä! Pari naispoliisia oli kovin nättejä *terkkuja*!
Viimeksi muokannut Peekilotheria, To Syys 17, 2015 7:21 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Manfreda
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 3:01 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Manfreda »

Gladys kirjoitti: ---- Mikä onkaan todennäköisyys, että kaiken tämän salamyhkäisyyden jälkeen sattuisi valitettava kuolemaan johtava onnettomuus (liukastuminen, hukkuminen, kaatuminen, putoaminen, tulpaton veneily jne.) ja vielä visusti muilta alueella parveilevilta ihmisiltä piilossa?
Ja niin, että taskussa tai repussa oleva kännykkä on ulottumattomissa. Onhan se verrattain epätodennäköistä.

Jos kuitenkin tämä oli Nelalla tapana kuten aiemmin spekuloin, tehdä päivän irtiottoja ilmoittamatta miehelleen ja palata kotiin työvaatteissa illalla, on todennäköisyys jo suurempi. Nela olis tällä kertaa valinnut sienestäjien/marjastajien/tavispatikoijien välttämän kivikkoisen ja kiipeilemistä vaativan reitin.Sellaisilla alueilla ei parveile ihmisiä.

Esimerkiksi neljä kuukautta sitten Nuuksiosta löytyi kuollut mies, vainaja oli vaikeakulkuisessa maastossa. Pelastuslaitos epäili kiipeilyonnettomuutta, mutta poliisi ei tätä vahvistanut ennen kuolemansyyntutkintaa. Vaikka tämä mies on kulkenut yksin ja kenties kenellekään ilmoittamatta tuona päivänä, ei asiassa ole silti mitään ihmeellistä.
Mutta emme tosiaan tiedä oliko tämä Nelalle ensimmäinen kerta, tämä on vain spekulaatiota.

Vaikeakulkuisemmasta maastosta etsiminen on hitaampaa, mutta kyllä kroppa Nuuksiosta löytyy ennemmin tai myöhemmin jos siellä sellainen on.

EDIT: sine qua non ottikin tämän asian esille edellisellä sivulla, minäkin olin puhunut tästä pari sivua aiemmin ja palasin nyt samaan - alamme mekin jotka olemme tätä ketjua alusta asti seuranneet ilmeisesti kiertämään omaa häntäämme :lol:.
ktaina kirjoitti:Ooon kyllä tiiviisti lukenut joka sivun..mut nyt pätkii onko siitä Nelan tietokoneesta ollu puhetta onko mukana..
Ei ole kerrottu.
Viimeksi muokannut Manfreda, To Syys 17, 2015 7:33 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
This case is a mess. Whodunnit?
Myrskylintu
Sofia Karppi
Viestit: 405
Liittynyt: Su Huhti 12, 2009 12:56 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Myrskylintu »

LeaSommer kirjoitti:JOS Nela lähti Nuuksioon tarkoituksenaan vain patikoida määrittelemätön aika, niin miksi:
- Miksi hänellä oli nahkatakki mukana?
- Miksi hän ei vastannut miehensä soittoihin, mutta tekstasi kuitenkin äidilleen?
- Miksi hän ei ilmoittanut miehelleen olevansa vapaalla?

JOS Nela lähti Nuuksioon tarkoituksenaan päättää päivänsä, niin miksi:
- Miksi hänellä oli hikipanta päässä?
- Miksi hän kävi ostamassa ruokaa ja juomaa tehdäkseen itsemurhan?
- Miksi hän laittoi ulkoiluvarusteet päälle?
- Miksi hän näytti kuvassa erittäin huolitellulta, jos oli päättänyt päättää päivänsä?
- Miksi hän ylipäätään lähti Nuuksioon saakka?
Nämä ovat loistavia kysymyksiä.
Jokin ei täsmää. Noin kun näitä könttänä katsoo, niin vaisto kyllä sanoo että treffit.
Kliina
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kliina »

Todella monessa Nelan kuvassa hän on yksin eli joku muu on ottanut kuvan, ja huomiokaa myös päivämääriä. Nämä missä Nela poseeraa aikajanalla työkavereiden kanssa on jaettu muilta käyttäjiltä ei suoraan Nelan omaan facebookkiin ladattuna. Hän voi pitää "vain kaverit" osiossa omia gallerioita lomalta ja perhekuvia yms.
rikosperhonen
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Pe Huhti 05, 2013 2:48 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja rikosperhonen »

Hetki hetkeltä ja tieto tiedolta minusta itsemurha vaikuttaa todennäköiseltä. Pohdiskelin tätä tänään kyläpaikassa ja oltiin vähän samoilla linjoilla joistain seikoista.

Nela ollut ehkä jo pidempään aiemmin masentunut. Hänellähän ollut työstressiä? Ehkä Nela ajatteli että avioitumisen myötä masennus "väistyisi" tai olo paranisi. Huomasi kuitenkin etteihän se olo ja stressi muutu mihinkään ja on päätynyt tekemään itsemurhan. Ehkä suunnitteli sitä jo ennen katoamispäiväänsä paljon aiemmin, ehkä ajatus pälkähti päähän vasta katoamisaamuna.

Viesti äidille voi olla jäähyväisviesti. Joko suoranainen tai sellainen jonka voi lukea rivienvälistä. Kuten sanonut että olette tärkeitä tms. Miksi taas ei jättänyt miehelleen jälkeensä viestiä - ehkä omalla tavallaan hyvästeli tämän jo aiemmin. Olivat muistaakseni viimeaikoina tehneet paljon yhdessä; sukulointireissua ja yhdessä retkeilya ja ulkoilua. Ehkä Nela sanoi Sergeylle edellisenä iltana jotain sellaista, jonka mies voi myöhemmin yhdistää katoamiseen...

Nela osti katoamisaamuna pieniä ruokatarpeita ja sitten Nuuksion suuntaan. Halusi ottaa "matkaevästä" jotta jaksaisi patikoida mahdolllisimman pitkälle tekemään sen, mitä tehtävä on. Lähettänyt sitten sen viestin äidilleen jossain vaiheessa taivaltamistaan. Ja lopulta löytänyt sopivan paikan tehdä itsemurhan. En usko että Nelaa löydetään helposta paikasta läheltä metsänreunaa. Hän oli kokenut maastossa liikkuja ja varmasti löysi jonkinsellaisen "piilopaikan" ettei häntä helposti löydetä.

Ensin ajattelin, että kyseessä olisi saattanut olla onnettomuus kun Nela vain lähtenyt patikoimaan ja selventämään ajatuksia. Mutta kaikki käänteet ja uudet tiedot johdattavat minusta itsemurhaan; keksitty pääkipu ja lääkärissäkäynti (jonne ei koskaan mennyt), lähdetty ennen miehen heräämistä, ei kertonut kellekään menevänsä Nuuksioon, viesti äidille katoamis iltapäivänä, pyytänyt ystäviä kotiin katoamisillaksi (jottei mies ole yksin kuullessaan huonot uutiset/katoamisesta) jne.
ProBonoPublicum
Lauri Hanhivaara
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ProBonoPublicum »

saiMi76 kirjoitti:Äidilleen laittanut txt että jättää miehen. Siksi ei kerrota sisältöä uutisissa. Miksi kukaan onnellinen pimittää tietoa rokulipäivästä puolisoltaan.
Miksi poliisi tiedotti, ettei kyseinen tekstiviesti sisällä mitään sellaista, joka selittäisi katoamisen jos näin olisi?

"Viestissä ei ole sellaista sisältöä, joka selittäisi katoamista. Tapauksen tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf Helsingin poliisista"
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Kliina kirjoitti:Todella monessa Nelan kuvassa hän on yksin eli joku muu on ottanut kuvan, ja huomiokaa myös päivämääriä. Nämä missä Nela poseeraa aikajanalla työkavereiden kanssa on jaettu muilta käyttäjiltä ei suoraan Nelan omaan facebookkiin ladattuna. Hän voi pitää "vain kaverit" osiossa omia gallerioita lomalta ja perhekuvia yms.
Silloin kun se kansikuvavaihdettiin mustaksi niin kaikki tämän vuoden henkilökohtaiset kuvat poistui myös.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Myrskylintu kirjoitti:
LeaSommer kirjoitti:JOS Nela lähti Nuuksioon tarkoituksenaan vain patikoida määrittelemätön aika, niin miksi:
- Miksi hänellä oli nahkatakki mukana?
- Miksi hän ei vastannut miehensä soittoihin, mutta tekstasi kuitenkin äidilleen?
- Miksi hän ei ilmoittanut miehelleen olevansa vapaalla?

JOS Nela lähti Nuuksioon tarkoituksenaan päättää päivänsä, niin miksi:
- Miksi hänellä oli hikipanta päässä?
- Miksi hän kävi ostamassa ruokaa ja juomaa tehdäkseen itsemurhan?
- Miksi hän laittoi ulkoiluvarusteet päälle?
- Miksi hän näytti kuvassa erittäin huolitellulta, jos oli päättänyt päättää päivänsä?
- Miksi hän ylipäätään lähti Nuuksioon saakka?
Nämä ovat loistavia kysymyksiä.
Jokin ei täsmää. Noin kun näitä könttänä katsoo, niin vaisto kyllä sanoo että treffit.
Treffit Nuuksiossa arkena ja kesken työpäivän? Ei mitenkään tavanomainen tapa salasuhteelle.
Susihukka
Harjunpää
Viestit: 293
Liittynyt: Ti Maalis 09, 2010 9:51 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Susihukka »

Pyydän anteeksi, yleensä luen ihan kaiken ennen kommentointia, mutta nyt ei vain ehtinyt.
Onko jossakin kohtaa ilmennyt, mihin aikaan päivästä Sergey on soittanut Nelan puhelimeen ensimmäisen niistä kymmenistä puheluyrityksistään?
Kuva
Mikisu
Martin Riggs
Viestit: 644
Liittynyt: Ti Syys 24, 2013 9:24 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Mikisu »

hannu hanhi kirjoitti:
Myrskylintu kirjoitti:
LeaSommer kirjoitti:JOS Nela lähti Nuuksioon tarkoituksenaan vain patikoida määrittelemätön aika, niin miksi:
- Miksi hänellä oli nahkatakki mukana?
- Miksi hän ei vastannut miehensä soittoihin, mutta tekstasi kuitenkin äidilleen?
- Miksi hän ei ilmoittanut miehelleen olevansa vapaalla?

JOS Nela lähti Nuuksioon tarkoituksenaan päättää päivänsä, niin miksi:
- Miksi hänellä oli hikipanta päässä?
- Miksi hän kävi ostamassa ruokaa ja juomaa tehdäkseen itsemurhan?
- Miksi hän laittoi ulkoiluvarusteet päälle?
- Miksi hän näytti kuvassa erittäin huolitellulta, jos oli päättänyt päättää päivänsä?
- Miksi hän ylipäätään lähti Nuuksioon saakka?
Nämä ovat loistavia kysymyksiä.
Jokin ei täsmää. Noin kun näitä könttänä katsoo, niin vaisto kyllä sanoo että treffit.
Treffit Nuuksiossa arkena ja kesken työpäivän? Ei mitenkään tavanomainen tapa salasuhteelle.
Salarakasta tavataan yleisimmin juuri arkena, ainakin lapsiperheellisillä viikonloput on pyhitetty perheelle ja sille viralliselle puolisolle. Ja jos on joustava työaika, niin toki silloin salarakasta nähdään päiväsaikaan.

Aiemmin jo mainitsinkin, että itse en usko salarakkaaseen, sillä vaikka Nela on laittamattomanakin kaunis, niin nainen ei silti mene tapaamaan salarakasta noissa tamineissa ja tukka pitkin päätä.
Kiiski
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Syys 07, 2011 6:53 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kiiski »

Monta juttua tässä minuakin häiritsee. Yksi on esim. se että Nela lähtee liikenteeseen nahkatakissa. Jos syy voi olla niinkin arkinen ettei kehtaa mennä ostoskeskukseen missää ulkoulutakissa. Luin koko ketjun läpi ja varmaan oli tästäkin juttua, että jos tosiaan ajatteli että patikoi sieltä kotia. Tuleeko siitä pitkäkin matka?
Nepenthe
Neuvoja-Jack
Viestit: 546
Liittynyt: Ke Syys 24, 2008 4:19 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Nepenthe »

shercule kirjoitti:
huppuhiiri kirjoitti:
Kevyesti voi akku loppua illalla/yöllä. Erityisesti jos sitä plärää paljon, taustalla pyörii paljon sovelluksia tai on esim. GPS päällä.

Itse lataan reilun vuoden vanhan (noin 600 e luuri ja normiakku) yön aikana täyteen, mutta usein se on jo nukkumaan mennessä jossain 10-15 %:ssa.
Niin ja kuten moneen kertaan täällä olen jo sanonut: jos sillä puhelimella olisi "plärätty" jotain tai pidetty GPS päällä niin poliisit tietäisivät puhelimen sijainnin parin metrin tarkkuudella.
Sikäli kun ymmärrän, niin tuo paikannus ei ole noin tarkkaa kuin väität, ja vaikka olisikin niin eikö siitä näkyisi vain se, että missä kännykkä on ollut silloin kun sillä on jotain plärätty, eli mahdolisesti jopa useita tunteja ennen puhelimen sammumista, esimerkiksi bussissa, jossa hänen tiedetään muutenkin jo olleen? Miten se auttaisi puhelimen nykyisen sijainnin paikantamisessa? Ymmärtääkseni sammunutta kännykkää ei voi paikantaa, tai se olisi tehty jo ja puhelin olisi löydettykin. On lisäksi monia sovelluksia, joissa ei nettiä tai GPS:ää tarvita, jotka syövät akkua ihan samalla tavalla kuin muutkin.
Susihukka kirjoitti:Pyydän anteeksi, yleensä luen ihan kaiken ennen kommentointia, mutta nyt ei vain ehtinyt.
Onko jossakin kohtaa ilmennyt, mihin aikaan päivästä Sergey on soittanut Nelan puhelimeen ensimmäisen niistä kymmenistä puheluyrityksistään?
Jos olisit lukenut edes viimeisimmät sivut, olisit huomannut vastauksen: ei ole ilmennyt. Vähän yritystä peliin nyt ihmiset.
Viimeksi muokannut Nepenthe, To Syys 17, 2015 7:38 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"You have robbed my revenge of sweetness, and now I must go hence in bitterness, in debt to your mercy."
ProBonoPublicum
Lauri Hanhivaara
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ProBonoPublicum »

LeaSommer kirjoitti: - Miksi hän ei vastannut miehensä soittoihin, mutta tekstasi kuitenkin äidilleen?
Tähän lienee yksinkertaisin vastaus se, ettei mies ehkä soittanut vaimolleen kuin vasta illemmalla, jolloin kadonneelle on jo voinut sattua jotain sellaista, jonka vuoksi hän ei enää vastaa puheluihin. Tekstari äidille taas oli lähetetty iltapäivällä. Tätä tukee Iltalehden lauantaina julkaistu uutisointi:

"Illalla Utkin kestitsi yhteisiä kavereita, jotka tulivat kylään pariskunnan kotiin Helsingin Malminkartanoon.

- Vietimme iltaa ja odotimme Nelaa, jonka oli määrä tulla töistä kotiin. Joskus hänen työpäivänsä venyvät pitkiksi start-up yritysten parissa, joten en heti osannut huolestua, kun häntä ei kuulunut kotiin. Nela ei myöskään vastannut puhelimeen, mutta ajattelin hänen olevan palavereissa, Utkin muistelee iltaa, jonka jälkeen elämä on ollut pelkkää sumua."
Vastaa Viestiin