Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
ProBonoPublicum
Lauri Hanhivaara
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ProBonoPublicum »

Vedem kirjoitti:Jostakin syystä tässä lavastetaan Nelan kuolemaa. En halua arvuutella miksi, mutta kaikki on mahdollista. Veikkaan, ettei häntä löydetä, koskaan. Korkeintaan vaatteenkappaleita vedestä, jotka "todistavat" kuoleman, itsemurhan tai onnettomuuden sitten joskus.
Mikään ilmi tullut seikka ei taida puhua tuollaisen puolesta. Yksi on Tsekeistä ja toinen Venäjältä, asuvat Suomessa. Jos haluaa lavastaa oman kuolemansa yhdessä puolisonsa kanssa, on se noissa olosuhteissa aikalailla helpompaa molemmissa ensin mainituissa maissa kuin Suomessa, jossa kuolleeksi julistaminen ilman ruumista vaatii valtavasti byrokratiaa ja vähintään 5 vuotta aikaa.

Toisekseen tyyppien pitäisi olla epätoivoisia tavalla, josta todennäköisesti olisi edes jonkinlaisia viitteitä jossain tai sitten niin jäätävän kylmiä, että toinen puolisoista voi rämmityttää sekä kadonneen että omia vanhempiaan ja parin läheisiä yötä päivää pitkin syksyistä luontoa etsimässä kadonnutta lastaan/sisarustaan/ystäväänsä ja kaiken aikaa vielä olla vahvasti mediassa esillä huudellen lisäapuakin etsintöihin, vaikka tarkoitus olisi olla hys, hys. Riski kiinnijäämisestä tuollaisessa kasvaisi valtavaksi, joten huomion jatkuva vetäminen tapahtuneeseen mediarummutuksen alettua olisi enemmän kuin outo valinta.
ProBonoPublicum
Lauri Hanhivaara
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ProBonoPublicum »

Elizabeth kirjoitti: Ja mitä nuihin viesteihin tulee niin kuka tahansa voi viestin laittaa toisen luurista, kuka voi sanoa että viestin on kirjoittanut juurikin Nela?
Sitten sen viestin laittajan pitäisi ymmärtää ja osata kirjoittaa niin virheetöntä tsekkiä, ettei kadonneen äiti epäilisi mitään edes sen jälkeen, kun tietää tyttärensä kadonneeksi.
saiMi76
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 5:20 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja saiMi76 »

Nopeasti katsottuna voisi melkein luulla, että jalassa on varvaskengät:
https://partioaitta.wordpress.com/2012/ ... t-jalassa/

niinpä muuten näyttääkin varvaskengiltä :O
jos ekan kuvan kengissä paljonkin pinkkiä, niin luulisi tokassakin kuvassa erottuvan väri enemmän jos samat kengät jalassa. tosin näyttää ihan varpailta :O
lot of mysteries
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: Pe Maalis 07, 2008 4:56 pm
Paikkakunta: suomi

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja lot of mysteries »

Ostoskeskuksen kuvasta ja kengistä,niin hyvinkin voipi olla esim. tälläiset vaellusmallin adidas kengät
Kuva
Sekä sitten jotkut vaaleanpunaiset säärystimet?
Hyvinhän noilla käveleksii metsäpolkuja pitkin.
Ihmetyttää kyllä ettei havaintoja Nelasta ole nuuksiosta muuta kuin tää linja-auton kamerakuva :!: Tai ainakaan ilmeisesti kukaan ei ole ilmoittanut?Toki voi poliisilla olla jotain,mutta ei ole julkistettu silminnäkijä havantoa...
Ostoksista olisi kiva spekuloida jos tietäisi mitä ostanut.Onko esim.ostanut eväitä tuplana?Esim.kaksi valmisleipää?kaksi juomapulloa? Mahdollisesti siis tarkoitus tavata jotakuta retkeilyn merkeissä :?:
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ktaina »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 96555.html 5 outoa yksityiskohtaa: Nelan, 27, katoamisessa on erikoisia piirteitä





KADONNUT Viime viikon keskiviikkona 9. syyskuuta kadonneen Nela Utkinan (Saglenovan), 27, katoamiseen liittyy useita omituisia piirteitä.
Hänen aviomiehensä luuli naisen lähteneen aamulla tuttuun tapaan töihin. Hän oli kuitenkin ilmoittanut työpaikalle pitävänsä sairauslomapäivän päänsäryn vuoksi. Nelan katoamismysteeristä on tihkunut hiljalleen tietoa, mutta todella moni asia on yhä epäselvä.

Keskiviikkona julkisuuteen tuli Nelasta saatu valvontakamerakuva, jossa hän on Myyrmannin kauppakeskuksessa hieman ennen yhdeksää katoamisaamulla muovikassin kanssa.

Nela kuvattuna Myyrmän kauppakeskuksessa.
Nela kuvattuna Myyrmän kauppakeskuksessa. (KUVA: Poliisi)

Torstaina poliisi kertoi lisää Nelan liikkeistä. Hän nousi katoamispäivänään kello 9.47 Espoon keskuksessa 85A-linjan linja-autoon kohti Espoon Nuuksiota. Linja-autossa Utkina puki poliisin mukaan päälleen punaisen retkeilytakin ja laittoi harmaan otsaliinan päähänsä. Mukanaan olleet kantamukset hän laittoi reppuunsa.

Nela poistumassa bussista.
Nela poistumassa bussista.

Linja-autosta Nela poistui kello 10.20 Espoon Nuuksion ulkoilualueen Nuuksionpään päätepysäkillä. Tästä hetkestä poliisi julkaisi torstaina myös kuvan.

Poliisin mukaan Nela on ollut myös tekstiviestiyhteydessä äitiinsä Tshekkeihin myöhemmin samana päivänä kello 14.25. Hänen puhelimensa paikantui keskiviikon ja torstain välisenä yönä viimeisen kerran Ämmässuon kaatopaikan ja Nuuksion läheiselle tukiasemalle. Sen jälkeen puhelin on mennyt kiinni.

Nelaa on etsitty tänään muun muassa helikopterilla Nuuksiosta.

Virallisesti Nelan sukunimi on edelleen tyttönimensä Saglenova. Hän oli kuitenkin vaihtanut muun muassa Facebookiin nimensä Utkinaksi.

1. Mihin varustautui ruualla?

Valvontakamerakuvassa Nela kulkee olallaan K-Citymarketin kauppakassi. Poliisin mukaan hän osti ruokaa ja juomaa. Mihin hän varustautui ruualla? Poliisi ei myöskään tarkkaan tiedä, mitä naisella oli repussa, kun Nela lähti bussista pois Nuuksionpään päätepysäkillä. Reppu näkyy linja-autossa otetusta kamerakuvasta

2. Mitä Nelan vaatteet kertovat katoamisesta?

Linja-autossa Utkina puki päälleen punaisen retkeilytakin ja laittoi harmaan otsaliinan päähänsä. Valmistautuiko hän pitkällekin retkelle? Vai minkä takia hän vaihtoi vaatteita?

3. Miksi Nela lähti ostoksille tai reippailemaan, jos oli aiemmin ilmoittanut kärsivänsä päänsärystä?

Nela oli ilmoittanut työpaikalleen, pitävänsä sairauslomapäivän päänsäryn vuoksi. Jos hän kärsi kovasta päänsärystä, olisiko hän lähtenyt ostoksille tai Nuuksion kansallispuistoon reippailemaan?

4. Miten työpaineet liittyvät katoamiseen?

Aviomies kertoo, että Nela oli ollut voimakkaasti stressaantunut työhön liittyvistä asioista ennen katoamistaan. Pariskunta oli tehnyt edellisviikolla pyöräretken Petroskoihin, eikä nainen ollut tuolloin päässyt irti työasioiden pohtimisesta. Aviomies kuvaa naista kiltiksi ja tunnolliseksi. Olisiko hän voinut lintsata töistä?

5. Miksi Nela oli yhteydessä äitiinsä?

Nela oli äitiinsä tekstiviestillä yhteydessä katoamispäivänä. Mitä Nela lähetti äidilleen? Poliisi ei ole raottanut viestin sisältöä.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja Espoon Nuuksion ulkoilualueella liikkuneesta Nela Utkinasta. Mahdolliset havainnot pyydetään virka-aikana klo 8–16 puhelinnumeroon 0295 47 5382, virka-ajan ulkopuolella puhelinnumeroon 0295 41 7935 tai sähköpostiosoitteeseen: [email protected]

Nela Utkina on 178 senttimetriä pitkä. Hän on hoikka vartaloltaan. Nelalla on pitkät tummat hiukset, jotka olivat katoamisaikaan sidottuna taakse.

Jutun yhteydessä olevalla videolla läheiset etsivät kadonnutta Nelaa. Etsintöihin osallistui muun muassa hänen aviomiehensä Sergei Utkin.
Matti Järvi, Niko Ranta...tässähän ne samat asiat mitä mekin spekuloidaan.
Viimeksi muokannut ktaina, To Syys 17, 2015 9:33 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
huppuhiiri
Remington Steele
Viestit: 208
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 1:48 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja huppuhiiri »

Kahlattuani koko ketjun läpi, pitää tietysti oma puupenni laittaa jakoon. 8)

Nelasta tulee kuvien ja tietojen perusteella hyvin fiksun, pärjäävän, työorientoituneen ja suunnitelmallisen naisen kuva. Hän on myös huomiota herättävän luonnonkaunis - joten kun joku kommentoi, että tuskin olisi "tukka päätä pitkin" treffeille lähtenyt niin, naisena vastaan, että kyllä, aivan mahdollista. Tukka ponnarilta auki, käsin pöyhötys tai salarepusta vähän suolasuihketta tms. avuksi. Värillistä huulirasvaa. Puuteria tms. Pikakaunistajat eivät vie juurikaan tilaa, menevät pienessä repun sisätaskuissa. Kiinnitin huomiota piukkoihin housuihin: ei todellakaan mitkään pieruverkkarit ja sopivat treffeillekin.

Miehestä tulee enemmänkin mieleen - anteeksi - takertuva kuin kontrollifriikki fiilis. Soittelut 5-10 kertaa päivässä ahdistaisivat ketä tahansa vaikka suhde olisi kunnossakin, kun molemmilla kuitenkin oli työt, jotka vaativat paljon. Ei minulla ainakaan ole päivisin edes aikaa soittaa, ei välillä edes tekstata, saati vastata. Nela on reippaalla tavalla suorastaan upea FB-kuvissaan, mies kohtalaisen tavanomaisen näköinen. Ja ihmetyttää todellakin, että vastanainut vaimo häippää Nuuksioon tekosyyn varjolla kun voisi jäädä lojumaan sänkyyn miehensä viereen viettämään ns. laatuaikaa :lol: Itselleni ei tulisi mieleenkään karata salaa johonkin, edes pidempään jatkuneessa suhteessa. Ajatukset vahvasti muualla? Onneton?

Nahkarotsin arvoitus. Naisellinen selitys on, että hän ei halunnut liikkua ihmisten ilmoilla ulkoilutakissa. Toinen selitys on se sama, mitä monet ovat esittäneet - ei ole halunnut miehen epäilevän mitään. Uutisestahan sai sellaisen käsityksen, että ikään kuin joku (bussikuski?) olisi nähnyt Nelan vetäneen punaisen ulkoilutakin nahkarotsin päälle ja pakanneen Cittari-muovikassin kamat reppuun. Myyrmannin kuvassa kiinnittää huomiota se, että Nela näyttää timmiltä ja huolitellulta, joskin rennolta. Nahkarotsi kai toisaalta kiinnittäisi huomiota ulkoilualueella, joten siksi ulkoilutakki päälle?

Ostokset. Miksi itsaria pohtiva kävisi Cittarissa ruokaostoksilla? Vikat herkut? En jotenkin usko itsemurhaan tämän naisen kohdalla. Toisaalta, en ole koskaan ymmärtänyt itsemurhaajien ajatusmaailmaa, joten en vänkää. En vaan ymmärrä.

Edellisillan hymiöviestittelyt, päänsärkyviesti jolla ostetaan päivä aikaa, ostokset, nahkatakki, siisti olemus, reppuvarustus, viesti äidille - kaikki nämä viittaavat minusta enemmänkin valmistautumiseen... ja ERITYISESTI ystävien kutsuminen kutsuminen kylään, SEKÄ viittaus siihen, että mies on kotona, itse ei ehkä. Tulee ajatus, että fiksu nainen pelaa taas vähän lisää aikaa itselleen, koska vaikka hän tietäisikin, että mies soittelee perään, hän ehkä myös tietää, että mies on sellainen, että ei peru kavereiden tuloa jos on sovittu, ja yrittää ystävien seurassa olla mahdollisimman normaali mahdollisimman pitkään, jolloin Nela tietää (tai toivoo) lähtiessään jo, että saa ainakin iltaan asti aikaa häipyä/tehdä jotain ennen kuin mies toden teolla alkaa häntä etsiä.

Miksi Nuuksioon? Koska paikka on tuttu? Menee tapaamaan jotakuta? Haluaa todellakin vain olla päivän rauhassa ja ajatella asioita? Tai sitten, karttaa katsoessa kieltämättä kutkuttaa ajatus, että on käppäillyt muina naisina hieman lookkiaan muuttaen johonkin kulkuvälineeseen ja kertakaikkiaan häipynyt. Maksukortteja ei ole käyttänyt, joten käteistä pitäisi olla tai joku joka maksaa. Surullisin ajatus on se, että on halunnut rauhaisan vapaapäivän yksin, luonnossa, mutta jotain ikävää sattunut :(
Vedem
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: Pe Touko 01, 2015 6:57 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Vedem »

ProBonoPublicum kirjoitti:
Vedem kirjoitti:Jostakin syystä tässä lavastetaan Nelan kuolemaa. En halua arvuutella miksi, mutta kaikki on mahdollista. Veikkaan, ettei häntä löydetä, koskaan. Korkeintaan vaatteenkappaleita vedestä, jotka "todistavat" kuoleman, itsemurhan tai onnettomuuden sitten joskus.
Mikään ilmi tullut seikka ei taida puhua tuollaisen puolesta. Yksi on Tsekeistä ja toinen Venäjältä, asuvat Suomessa. Jos haluaa lavastaa oman kuolemansa yhdessä puolisonsa kanssa, on se noissa olosuhteissa aikalailla helpompaa molemmissa ensin mainituissa maissa kuin Suomessa, jossa kuolleeksi julistaminen ilman ruumista vaatii valtavasti byrokratiaa ja vähintään 5 vuotta.
Maailmanpoliittinen tilanne, pariskunnan alkuperämaat, oudot yksityiskohdat...rikosta en enää epäile vaan muuta. Ehkä sitten olen lukenut liikaa dekkareita, mutta mielikuvitus lähtee juoksemaan. Tavallaan sitä myös toivoisi, että hän olisi elossa jossakin, kuin että löytyisi kuolleena.
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Olen miettinyt Nelan asustusta. Jokin siinä häiritsee kovasti.
Täällä meilläpäin muistaisin oitis jos metsälenkillä tulisi yksin vastaan otsahuivilla varustautunut naispuolinen lenkkeilijä, jos hänellä olisi lisäksi punainen takki niin muistaisin vielä varmemmin. Ja jos vielä varvaskengät ja täysi reppu niin erottautuminen olisi taattu.

Meilläpäin ei otsahuivit ole tavallisia ulkoilijoilla ja kuntoilijoilla. Ehkä Helsinginsuunnalla ne on yleisiä. Mahtoiko Nela yleensä käyttää otsahuivia metsässä ulkoillessaan. Jos ei niin, sitten voisi kuvitella, että asustus on suunniteltu myös sen kannalta. että se muistetaan tietyissä paikoissa.
Nyt tosin ei ole tietoa onko tälläistä punatakkista naista nähty yksin liikkuvan siellä Nuuksion metsissä. Ehkä poliisi on saanut ilmoituksia että on nähty, mutta asiaa ei meille tiedoteta.

Jotakuta saattaa raivostuttaa nämä spekuloinnit jotka liittyy johonkin hämärään kadonneen elämässä, mutta sen verran voi puolustukseksi sanoa, että olisin huojentuneempi jos nainen löytyisi lopulta vaikkapa sitten kultaryöstön melojana elossa kuin itsemurhan tehneenä suomalaisesta metsästä.
Masentaa jo ajatuskin Suomesta niin paskana ja kovana, masentavana paikkana, että nuori, kaunis ja menestyvä päätyy täällä itsemurhaan.

Onnettomuus on tietenkin hyvä selitys. Mutta siltikin nämä jutun erikoisuudet. Niitä on, sitä ei voi kukaan kieltää.

Niin ja vielä niistä varvaskengistä pieni lainaus:
Vibramit osoittautuivat erinomaisiksi melontajalkineiksi. Ensimmäisillä melontakerroillani pidin tavallisia lenkkareita jalassa, jolloin jalat puutuivat, koska en pystynyt kunnolla liikuttelemaan jalkoja kajakin ahtaassa jalkatilassa. Vibrameissa jalat sen sijaan mahtuvat kajakkiin hyvin.

Moni meloo varsinkin kesällä paljain jaloin tai vaihtaa melontatossut jalkaan melonnan ajaksi. Kun menee Vibrameilla melontavajalle, ei tarvitse vaihtaa erikseen tossuja melontaa varten tai ottaa kenkiä pois melonnan ajaksi. Rantautuminenkin on mukavampaa kuin paljain jaloin, kun Vibramit suojaavat jalkapohjia rannan teräviltä kiviltä ja muilta ikäviltä asioilta
https://partioaitta.wordpress.com/2012/ ... kailuissa/

Todennäköisesti aivan epäoleellista. Eikä ole mainontaa. Allekirjoittaneella ei mitään kokemusta ko kengistä.

Ja vielä työuupumuksesta jota ei työpaikalla havaittu.
Kuka sen tietää onko kyse lopulta varsinaisesta työuupumuksesta ollenkaan. Onhan sitä ihmisen elämässä muitakin asioita jotka voi uuvuttaa.
Viimeksi muokannut Kyllikki S, To Syys 17, 2015 10:05 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Totuus
ProBonoPublicum
Lauri Hanhivaara
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ProBonoPublicum »

Vedem kirjoitti:Maailmanpoliittinen tilanne, pariskunnan alkuperämaat, oudot yksityiskohdat...rikosta en enää epäile vaan muuta. Ehkä sitten olen lukenut liikaa dekkareita, mutta mielikuvitus lähtee juoksemaan. Tavallaan sitä myös toivoisi, että hän olisi elossa jossakin, kuin että löytyisi kuolleena.
Miksipäs hän ei voisikin olla elossa ja vaikkapa ihan omaehtoisesti kadonneena, mutta tuollainen salaperäinen lavastus, jotta mahdollisimman monimutkaisella tavalla toinen saataisiin yhteistuumin julistettua kuolleeksi, on kyllä kovin kaukaa haettua. Se tekisi vääjäämättä elämän molemmille kovin vaikeaksi jatkossa. Keneenkään ei voisi olla yhteyksissä enää koskaan, ettei totuus paljastuisi ja silloin se olisi jo rikoskin.

Todennäköisempää on, että

a) kadonnut on kadonnut joko väliaikaisesti tai lopullisesti omasta tahdostaan täysin piittaamatta siitä tuskasta, jonka katoaminen aiheuttaa. Kadonnut on joko elossa tai menehtynyt oman käden kautta. Mutta miksi ihmeessä, minne ja miten? Mitään varsinaisia viitteitä ei ole. Työuupumuskaan ei johda itsemurhaan kuin äärimmmäisen harvoin. On eri asia ajatella paljon töitä kuin olla varsinaisesti uupunut töidensä vuoksi. Mies on kertonut, että vaimo ajattelee paljon töitään myös vapaa-aikana. Se voi kertoa myös innosta työhön. Ainoa viittaus uupumukseen lienee anonyymin tähän ketjuun heittämä? Myöskään työpaikalla ei oltu nähty merkkejä uupumuksesta. Itsemurha on tietenkin mahdollista, valitettavasti, vaikka kadonneen toimet kokonaisuutena olisivat kovin erikoisia itsemurhaa suunnittelevalle.

b) kadonneen aiemmat puuhat päivän aikana ovat viattomia, eivätkä suoraan liity katoamiseen. Katoamisen syy on tapaturma, onnettomuus tai sairaskohtaus, joka tapahtui mahdollisesti Nuuksiossa tai katoamiseen liittyy joku kolmas osapuoli, jonka teko on aiheuttanut sen, että nainen on jäänyt kadoksiin. Ottaen huomioon sen, että Nuuksiossa mitä ilmeisimmin oli paljon väkeä tuolloin - johon on viitattu useaan kertaan ihmetellen miten ihminen voi niissä olosuhteissa kadota, voitaisiin ajatella että ihmisen päällekarkaus tavalla tai toisella olisi niissä olosuhteissa vielä vaikeampaa. Mistä tahansa puskasta voi pompata joku ulkoilija, sienestäjä tai koiraansa ulkoiluttava ulkopuolinen.
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 599
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

Kosminski kirjoitti:
Elizabeth kirjoitti: No eipähän kukaan nuista liity varsinaisesti, mutta ajatus olikin ettei ole ensimmäinen kerta EIKÄ viimeinen kun kadonnut onkin joutunut rikoksen uhriksi. Suomessa vaan ekaksi poliisi toteaa, ettei rikosta epäillä mutta yleensä homma kummasti muuttuu sitten siinä vaiheessa kun ruumis löytyy. Ja mitä nuihin viesteihin tulee niin kuka tahansa voi viestin laittaa toisen luurista, kuka voi sanoa että viestin on kirjoittanut juurikin Nela?
Nuuksiosta löytyi siis joku toinenkin tsekinkielinen kuin Nela? Ok. Ehkä ei kuitenkaan.
Viittaankin sellaiseen joka tuntee Nelan ja sellaiseen myös joka osaa tsekkiä. Ei tarvi hirveän kauaksi katsoa. Edelleenkin miehellä on otollisesti etäpäivä juurikin silloin kun vaimo katoaa. Venäjä ei kauaksi varmastikaan heitä tsekistä ja ei voi tietää mitä tuo viesti sisälsi, helppoa teksiä vai yksinkertainen lause, saati miehen kielitaidosta, ohan hän kuitenkin rakennusinsinööri (fiksu) ja pitkään ollut Nelan kanssa.. Kai tällä ukolla sit joku alibi on jos ei osata mitään epäillä?
ProBonoPublicum
Lauri Hanhivaara
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ProBonoPublicum »

IL Nuuksiossa: Nelaa etsitään epätoivoisesti - "vielä on vähän toivoa"

Torstai 17.9.2015 klo 21.46

Aviomies Sergei Utkin (kesk.) on etsinyt vaimoaan viikon verran sitkeästi ympäri Nuuksion laajoja ulkoilualueita ja kansallispuistoa. Torstaina etsinnöissä olivat apuna myös vaimon serkut.

- Ei, ei mitään, tšekkiläisen Nela Sagletovan aviomies Sergei Utkin toteaa kysyttäessä, onko hänellä aavistusta, miksi vaimo lähti kohtalokkaalle retkelle Nuuksioon.

Hyvin uupuneen oloinen nuori mies luo samalla surullisen katseen maahan. Itku ei ole kaukana.

- Mutta vielä on vähän toivoa, Sergei sanoo hiljaa.

Utkin on etsinyt Nuuksioon kadonnutta vaimoaan sinnikkäästi päivä toisensa jälkeen. Hän näyttää kartalta alueita, joita on käynyt yksin, ystävien, vaimon ja omien vanhempien ja sekä nyt mukana olevien Nelan serkkujen kanssa läpi.

"En tiedä, mistä etsisin"

Nyt ollaan Siikajärven lähellä kansallispuiston eteläpuolella.

Tätä ennen etsijät haravoivat Kattilan maastoa keskellä puistoa, koska poliisi on aiemmin torstaina kertonut, että viimeinen havainto Nelasta on juuri Kattilasta.

Täällä nainen on jäänyt bussista pois päätepysäkillä, ja hänestä on myös tallentunut kuva valvontakameraan. Kuvasta selvisi, että Nela on vaihtanut päälleen ulkoiluvaatteet. Selässä on reppu, johon hänen tiedetään ostaneen ruokaa.

Sergein haravoimia paikkoja on paljon - ympäri koko Nuuksion järviylänköä. Kovasta työstä huolimatta Nelasta ei ole saatu mitään havaintoa.

- Olen hakenut häntä joka paikasta, enkä tiedä enää, mistä etsisin, Sergei sanoo tuskastuneena.

- Ehkä poliisi löytää jotain tietoa hänestä, hän toteaa.

Nuuksion järviylängöllä riittää vesistöjä ja korkeuseroja, mitkä asettavat haasteita etsijöille. Poliisi keskitti torstaina etsintöjä muun muassa Nuuksionpään Haukkalammen maastoihin,

Ruokaa liian vähän

Sergei kertoo tehneensä tuoreen vaimonsa kanssa kymmenkunta pidempää yöretkeä Nuuksioon. Tämän lisäksi on tehty paljon päiväretkiä, koska Nuuksiossa riittää erilaisia paikkoja mitä käydä katsomassa.

Vaikka he ovat Nelan kanssa kokeneita metsässä liikkuja ja suunnistajia, on miehellä kova huoli vaimon varustuksesta, josta puuttuivat yöretkellä tarvittavat makuupussi ja -alusta.

- Hänellä ei ollut ruokaa kuin päivän retkelle, ei näin pitkäksi ajaksi, Sergei toteaa.

Epätoivosta huolimatta mies aikoo jatkaa etsintöjä.

- Toivon, että joku löytää jotain tietoa vaimostani, sillä se helpottaisi paljon, hän sanoo.

Pieni etsintäryhmä pakkautuu hiljaisena Sergein autoon ja alkaa katsoa karttaa. Taas pitää pohtia, mihin suuntaan lähteä.

Rajavartiolaitoksen helikopteri kiertää Kattilan suunnalla edestakaisin matalalla lentäen. Synkän harmaaseen syyskeliin saapuu joitakin ulkoilijoita, mutta yksi on yhä kateissa.

Sergei ystävineen lähtee jatkamaan sitkeää etsintää.

Kuva

Viimeinen havainto Nela Saglenovasta on Nuuksion Kattilasta, jossa hän jäi pois bussin kyydistä.
Kosminski
Remington Steele
Viestit: 239
Liittynyt: Pe Huhti 03, 2015 6:40 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kosminski »

Elizabeth kirjoitti: Viittaankin sellaiseen joka tuntee Nelan ja sellaiseen myös joka osaa tsekkiä. Ei tarvi hirveän kauaksi katsoa. Edelleenkin miehellä on otollisesti etäpäivä juurikin silloin kun vaimo katoaa. Venäjä ei kauaksi varmastikaan heitä tsekistä ja ei voi tietää mitä tuo viesti sisälsi, helppoa teksiä vai yksinkertainen lause, saati miehen kielitaidosta, ohan hän kuitenkin rakennusinsinööri (fiksu) ja pitkään ollut Nelan kanssa.. Kai tällä ukolla sit joku alibi on jos ei osata mitään epäillä?
Alan olla henk.koht. aika kyllästynyt näihin mieheen kohdistuneisiin syytöksiin. Mikään ei viittaa miehen syyllisyyteen, mitkään faktat eivät puhu sen puolesta, että hän olisi tehnyt jotain vaimolleen. Etäpäivä ei ole mikään syy syyttää ketään murhaajaksi. Minä teen niitä 5 päivää viikossa, enkä ole vielä ottanut vaimoani hengiltä. Mistä sinä tiedät kuinka yleisiä etäpäivät olivat Sergeylle? Ehkä tilanne ei ollut mitenkään poikkeuksellisen "otollinen".
"Murder is like potato chips: you can't stop with just one."
― Stephen King
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1795
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Elizabeth kirjoitti:
Viittaankin sellaiseen joka tuntee Nelan ja sellaiseen myös joka osaa tsekkiä. Ei tarvi hirveän kauaksi katsoa. Edelleenkin miehellä on otollisesti etäpäivä juurikin silloin kun vaimo katoaa. Venäjä ei kauaksi varmastikaan heitä tsekistä ja ei voi tietää mitä tuo viesti sisälsi, helppoa teksiä vai yksinkertainen lause, saati miehen kielitaidosta, ohan hän kuitenkin rakennusinsinööri (fiksu) ja pitkään ollut Nelan kanssa.. Kai tällä ukolla sit joku alibi on jos ei osata mitään epäillä?
Kyllä se etäpäivä on lähes yhtä hyvä alibi, kuin fyysisesti firman tiloissa olo. Etätyö ei tarkoita sitä, että pyöritellään peukaloita ja syljetään kattoon. Tulosta pitää tulla silloinkin ja usein tulee jopa parempaa tulosta, kun saa rauhassa keskittyä.
Venäjä ja tsekki lähellä toisiaan? Okei, tuota en tiennytkään. En kyllä tiedä edelleenkään.
ProBonoPublicum
Lauri Hanhivaara
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ProBonoPublicum »

Elizabeth kirjoitti: Viittaankin sellaiseen joka tuntee Nelan ja sellaiseen myös joka osaa tsekkiä. Ei tarvi hirveän kauaksi katsoa. Edelleenkin miehellä on otollisesti etäpäivä juurikin silloin kun vaimo katoaa. Venäjä ei kauaksi varmastikaan heitä tsekistä ja ei voi tietää mitä tuo viesti sisälsi, helppoa teksiä vai yksinkertainen lause, saati miehen kielitaidosta, ohan hän kuitenkin rakennusinsinööri (fiksu) ja pitkään ollut Nelan kanssa.. Kai tällä ukolla sit joku alibi on jos ei osata mitään epäillä?
:mrgreen: Et taida olla kielinaisia? Tsekki on kieliopillisesti poikkeava ja erittäin haastava slovakian ja puolansukuinen länsislaavineen kieli, jota kirjoitetaan latinalaisilla aakkosilla kun taas venäjä on itäslaavilainen kieli, jota kirjoitetaan kyrillisillä aakkosilla.

Venäjä heittää yhtä paljon tsekistä kuin viro savosta.
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 599
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

Kosminski kirjoitti:
Elizabeth kirjoitti: Viittaankin sellaiseen joka tuntee Nelan ja sellaiseen myös joka osaa tsekkiä. Ei tarvi hirveän kauaksi katsoa. Edelleenkin miehellä on otollisesti etäpäivä juurikin silloin kun vaimo katoaa. Venäjä ei kauaksi varmastikaan heitä tsekistä ja ei voi tietää mitä tuo viesti sisälsi, helppoa teksiä vai yksinkertainen lause, saati miehen kielitaidosta, ohan hän kuitenkin rakennusinsinööri (fiksu) ja pitkään ollut Nelan kanssa.. Kai tällä ukolla sit joku alibi on jos ei osata mitään epäillä?
Alan olla henk.koht. aika kyllästynyt näihin mieheen kohdistuneisiin syytöksiin. Mikään ei viittaa miehen syyllisyyteen, mitkään faktat eivät puhu sen puolesta, että hän olisi tehnyt jotain vaimolleen. Etäpäivä ei ole mikään syy syyttää ketään murhaajaksi. Minä teen niitä 5 päivää viikossa, enkä ole vielä ottanut vaimoani hengiltä. Mistä sinä tiedät kuinka yleisiä etäpäivät olivat Sergeylle? Ehkä tilanne ei ollut mitenkään poikkeuksellisen "otollinen".
Syyllistetäänhän tässä itse Nelaakin ties mistä. Esim. siitä että katoaa tahallaan, salasuhde yms. Ja vaikka teetkin etätöitä niin ei taida olla sun vaimos ollut kateissa viikkoa tai sen yli..? Ja niinku totesin, että jos miehellä alibi on niin sittenhän kaikki on ok. Vielä ku Nela löytys.
Vastaa Viestiin