Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Kikkara kirjoitti:Mitenkähän paljon ystävät ovat tulostaneet Kadonnut -ilmoituksia...ja miten sattui, että bussissa matkalla Nuuksioon kadonnut tosiaan peitti kaikki tuntomerkit, jotka ovat ilmoituksessa. Näin siis varsinkin siinä tapauksessa, jos kengätkin (tai niiden nauhat) oli vaihdettu.
Se bussikuvan laatu oli sen verran rakeinen ja epäselvä :!: , että luultavasti kengät olleet samat kuin aiemminkin, raidat sivuilla viittaavat normilenkkareihin kuten aiempiinsa, lenkkarit eivät sivulta näytä varvaskengiltä. Punaiset nauhat on saattanut änkeä bussissa housujen lahkeiden alle tai sukkien sisään, jos retkeily/vaeltaminen mielessä, etteivät isot nauhat sotkeennu maastoon jne. Taikka sitten nauhoja ei näy bussikuvassa kunnolla, siltä vaikuttaa, valaistus ja kuvakulma niin epäselvää.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Pippuri
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Pe Syys 18, 2015 4:50 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Pippuri »

Jos Nelalla oli kauppakeskuksen kuvassa olevassa ostoskassissa vain ruokaa ja juomia, niin melkosen paljon evästä ollut yhdelle hengelle, jos tarkoitus ei ollut viettää Nuuksiossa työpäivän kestoa pidempää aikaa. Kun eväät on sullottu reppuun, ja puettu ulkoilutakki nahkatakin päälle, niin tuskin tuollaisella kerrospukeutumisella jaksaa kovin reippaasti patikoida, jos nyt tällainen reipas happihyppely olisi reissun tarkoitus. Äidille lähetetty viesti outo, jos on ilmoittanut aikovansa tälle soittaa myöhemmin miehestä/miehestään. Tällöin voisi olettaa, että kyse jostain vakavasta miestä koskevasta asiasta.
Sooni
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Ke Heinä 07, 2010 5:41 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Sooni »

Oikeesti voisitte kyllä vähentää noit "selvännäkijä juttuja". Tulee joka kerta pieni itku noista.
Kikkara
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: To Loka 23, 2014 11:13 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kikkara »

http://www.hs.fi/m/kaupunki/a1442287115824

Tämän mukaan etsintäkuulutusilmoituksia olisi viety Nuuksioon ja Solvallaan jo katoamispäivänä iltana????? Ilmoitukset on tehty kadonneen työpaikalla?? Anteeksi epäilykseni, mutta jos näin nopeasti olisi pystytty toimimaan niin tulee mieleen, että lappuja on alettu tehtailla heti näiden keskiviikon vieraiden kanssa???? Jos illalla ne on jo viety maastoon.
Manfreda
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 3:01 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Manfreda »

summer85 kirjoitti: ---Saatikka odotella pimeässä korvessa jotain Andrewia hakemaan jostakin :lol:
Jos olisi itse halunnut kadota, niin miksi tehdä se nuuksion kautta?----
Aivan, teoriat omaehtoisesta maastapoistumisesta ja/tai salarakkaan tapaamisesta rapistuvat oikeastaan jo silloin, kun varma havainto Nuuksiosta ulkoiluvermeet päällä julkaistiin. Nela lähti luonnonpuistoon yksin julkisilla, ja se ei kyllä mitenkään ole järkevä paikka tai tapa lähteä suurempaa pakomatkaa aloittelemaan tai oikeastaan romanssiakaan ylläpitämään.

Näköhavaintojen mahdollinen vähyys Nuuksiosta voi johtua siitä, että Nela on tiennyt minne suuntaa - päättäväisesti heti kohti vaikeakulkuista maastoa polkujen ulkopuolelle, ei ole ruuhkaa eikä sienestäjiä havainnoimassa.
Johonkin tuo etsintöjen rajaus on tietysti perustunut, mutta nyt on ne alueet perattu ja sekä poliisin että Sergeyn ystävien kommenteista voi päätellä, että nyt ovat vihjeet loppu.

Roskiksien tarkistamista täällä ei olekaan vielä käsitelty. Siinä voisi olla ideaa vaikka hyvin pieni mahdollisuus se on tärppäykselle, Nela on kun voinut olla niin syrjässä/syvällä metsässä, ettei siellä mitään roskiksia ole ja siksi ei havaintojakaan. Mutta Nuuksion roskikset olisi nopeahko tarkistaa ja jos tärppi tulisi, olisi kulkusuunnasta jotain lisätietoa.

Kikkara, tuo uutinen on täällä jo pureskeltu ja pidetty mahdollisena, että kyseessä on hs:n toimittajan virhe. Muissa lähteissä sanotaan Sergeyn ja läheisten suunnanneen Nuuksioon vasta loppuviikosta, aikaisintaan perjantaina.
This case is a mess. Whodunnit?
Salomé
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 3:51 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Salomé »

Näin myös viime yönä unta Nelasta! Olin jossain maassa x, en tiedä missä mutta lämmintä siellä oli. Istuin Nelan ystävien kanssa sellasella isolla puisella terassilla ja vietettiin hauskaa iltaa. Taustalla pyöri huvipuiston laitteita ja mekin oltiin suuntaamassa sinne. Jäin hetkeksi yksin vielä istumaan, kunnes yhtäkkiä Nela ilmestyi nurkan takaa siihen. Oli todella nauravainen ja iloinen. Juteltiin siinä jonkin aikaa ja kerroin että häntä on kaivattu tosi paljon. Nela vaan hymyili ja totesi että kiva juttu. Kerroin myös että äitinsä on ollut ihan suunniltaan huolesta. Ei haittaa minua, totesi Nela ja vaikutti tosi hämmentävän seesteiseltä ja "ylionnelliselta". Isä ja Sergey puuttui unesta kokonaan. Nela vaikutti siltä että on jotenkin saanut kostettua jollekin ja päätynyt täydelliseen rauhaan sen tehtyään.

Hyvin hämmentävä uni, eikä toki liity tähän sinänsä yhtään mitenkään, mutta kai täällä saa jakaa ne oudoimmatkin mietteensä aiheesta. Tuotti niitä sitten spekulointi hereillä tai unessa :D
Juhani Saari
Harjunpää
Viestit: 341
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 5:34 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Juhani Saari »

monroe kirjoitti:En tiedä onko ihan oikea paikka tätä kertoa Mutta näin erittäin oudon unen tästä tapauksesta. Siinä oli ensin harmaa mökki,sitten näin miehen jolla oli harmaa takki ja sitten naisen sängyn alla jolla oli keltainen takki.Sitten näin kasvot nopeasti jotka olivat Nelan Kuulin hänen suustaan sanat mäntysuo ja katsoin heti herättyäni että se on aivan Nuuksion ja Ämmässuon vieressä vieressä. Tuskin mikään enne uni oli,mutta hitusen karmiva,vieläkin on karvat pystyssä.
Käykää ihmeessä katsomassa huomenna, jos voitte. Tai joku käy katsomassa. Ei näitä unia yleensä turhaan nähdä.
Kikkara
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: To Loka 23, 2014 11:13 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kikkara »

^Nuuksioon tai ei niin aika pian oli julkisuudessa mies ja ne ilmoitukset.
Kirvesmies
Remington Steele
Viestit: 240
Liittynyt: La Elo 13, 2011 11:01 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kirvesmies »

Itseäni jäi kovasti vaivaamaan se Nelan Facebook -profiilin "siivoaminen" jo jutun varhaisessa vaiheessa, eli pian pe 11.9.2015 jälkeen. Itselleni - tosin kukaan ei kylläkään tiedä FB:n tunnuksiani - olisi hyvin epämiellyttävää, jos joku muu kävisi omilla tunnuksillani FB:ssä tai jossain muussa palvelussa, ja muuttaisi yksityiseksi tai poistaisi kokonaan jotain juttuja sieltä.

Itse ehdin vain kerran nähdä FB-profiilin ennen sen muokkaamista, ja sen jälkeen olen muutamia kertoja vielä mietiskellyt, että miksi sitä muutettiin, kuka muutti, ja millä motiivilla muutti? Ja mitä erityisesti sieltä feidattiin pois? Oliko kaverilistalla joku joka ei itse halunnut näkyä, tai joku jota listan poistaja/yksityistäjä ei halunnut nähdä? Miksi Nelan parisuhdestatuksesta ei jäänyt FB:n puolelle jäljelle mitään muuta kuin uusi sukunimi Utkina? Esim. Sergeyn puolella parisuhdestatus ja hääpäivä on edelleenkin selvästi nähtävillä ihan julkisella puolella.

Vaikka itse katoaminen selittyisi puhtaasti tapaturmana tms. jos Nela metsästä joskus löydetään, eikä tapaukseen liity eikä siinä epäillä rikosta, niin olisiko tässä sittenkin taustalla vaan jotain mustasukkaisuutta, kolmiodraamaa tai kolmas henkilö jossakin muodossa? Ja olisiko se kolmas henkilö ollut myös siinä Nelan FB:n kaverilistalla?

Enkä tarkoita, että se kolmas henkilö olisi murhaaja, mutta silti jonkin sortin osasyyllinen tapahtumille - halusi hän itse sitä tai ei.

Siis että jos Sergey kuvitteli jotain, esim. että Nelalla on joku toinen (vaikka ei olisi ollutkaan), niin olisiko kotona sittenkin tullut riitaa (jota ei haluta julkisuudessa myöntää), ja olisiko siitä ollut seurauksena aikuisen naisen mykkäkoulu ja päänsärky, eli Nela ei enää katoamispäivänään halunnut pitää mitään yhteyttä Sergeyn kanssa?

Jos kävi näin, niin Sergeyllä on varmasti erittäin huono omatunto, jos asiat jäi nyt pysyvästi siihen asentoon, että kotiriidan päätteeksi vaimo häipyi metsälenkille. Ja jäikin sitten sille reissulle. Tai ainakin itse ajattelisin siinä tilanteessa että voi hemmetti, ei olisi pitänyt riidellä...
sikakyösti
Sofia Karppi
Viestit: 439
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 2:06 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja sikakyösti »

Eikö 70-luvulla joku suomalainen laulaja tehnyt valekuoleman vauhdittaakseen levymyyntiään?

Kenties tässä on työkavereiden kesken arvottu, kuka valekatoaa, että saadaan yksi start-up-yritys saamaan eeppinen julkisuus verrattuna kaikkiin kilpailijafirmoihin?
Kikkara
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: To Loka 23, 2014 11:13 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kikkara »

Arvaukseni on, että ystävät ovat auttaneet kadonnutta poistumaan (maasta?) ja että omalla bussikorttilla meno Nuuksion bussiin oli vahinko suunnitelmassa.
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1795
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Kikkara kirjoitti:^Nuuksioon tai ei niin aika pian oli julkisuudessa mies ja ne ilmoitukset.
Sanoo ihminen, jota ilmeisesti ei paskaakaan kiinnostaisi, jos oma läheinen katoaisi. Minusta tuollainen kikkara on tasan nolla.
Olet muutenkin ollut aktiivinen ketjussa siinä, että haluat levittää virheellistä tietoa, jota on jo monesti korjattu. Miksi? Haluatko mieluummin kadonneen löytyvän, vai saada omaisen kiinni jostain, mitä hän ei ole tehnyt?
sinttuli
Susikoski
Viestit: 37
Liittynyt: La Touko 02, 2015 5:03 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja sinttuli »

Kun monet ovat veikkailleet että Nela olisi voinut masentua esimerkiksi perheenperustamispaineista niin linkedinin perusteella Nela pitää lapsista kun on päiväkodissa ollut harjoittelemassa kieltä. Lapset tuskin ongelma siis.

Kieliharjoitelija
Vallipuiston päiväkoti, Ratapölkky 1, 02 651 ESPOO
January 2014 – February 2014 (2 months)Children
I´ve been voluntary taking care of children for a purpose to practise and study Finnish language in the Finnish speaking enviroment. My voluntary job lasted 2 months and I have been working 6 hours per day.
Manfreda
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 3:01 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Manfreda »

Kikkara kirjoitti:^Nuuksioon tai ei niin aika pian oli julkisuudessa mies ja ne ilmoitukset.
Kyllä joo. Sosiaalisen ja ystävällisen Nelan toiminta tuona päivänä oli niin poikkeuksellista, että sekä Sergey ja ystävät tiesivät ilmeisesti heti illalla, että jotain todella vakavaa on täytynyt tapahtua. Etsintöjen alkua ei ole julkisuudessa tarkkaan kuvattu, mutta kyllä aiemmin mainitut sairaalatkin soiteltiin varmasti aika pian läpi, kuten myös kaikki mahdolliset ystävät ja tuttavat joilla voisi olla jotain tieotoa Nelasta, kyseltiin tekstareilla, työmatkan reitti kaupungin läpi varmasti kuljettiin ja pohdittiin,olisiko aamulla jo kuukahtanut läheiselle lenkkipolulle. Kun ei löydy, lappuja heti jakoon samalla kun tuttuja kulkupaikkoja läpikäydään, josko joku olisi nähnyt ja vielä muistaisi. Ja nopea yhteydenotto mediaan että saa kunnolla näkyvyyttä. Sergeyllä on ollut iso kaveriporukka takana, yksin tuskin olisi kyennyt olemaan noin tehokas. Valitettavasti ei nyt tällä kertaa auttanut nopea reagointikaan.
Pippuri kirjoitti: Äidille lähetetty viesti outo, jos on ilmoittanut aikovansa tälle soittaa myöhemmin miehestä/miehestään. Tällöin voisi olettaa, että kyse jostain vakavasta miestä koskevasta asiasta.
Tämä on nyt tovin pyörinyt faktan tyyppisenä ketjussa. Pippuri spekuloi oletettavasti, mutta varmistuksena: tekstviestin sisältöä ei ole kerrottu. Se on myös voinut olla hyvn arkinen, Nelalle tyypillinen viesti joka ei tuo mitään lisävaloa katoamiseen. Tuohon tapaan poliisikin on viestiä kommentoinut - sen suurin arvo lieneekin tiedossa, että Nela oli silloin edelleen Nuuksiossa ja elossa.
This case is a mess. Whodunnit?
Emmett Young
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: Ti Marras 24, 2009 10:56 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Emmett Young »

sikakyösti kirjoitti:Eikö 70-luvulla joku suomalainen laulaja tehnyt valekuoleman vauhdittaakseen levymyyntiään?
Ainakin kaksi sellaista pelleä on ollut. Laulaja Salomon (l. Timo Silvennoinen) "hukuttautui" 1973 Espoon Haukilahdessa, ja Kristian (l. Bengt Huhta), sen lisäksi että antoi itsensä ristiinnaulita lehtikuvauksia varten, "kuoli" johonkin majoitusliikkeeseen syötyään lääkkeitä 1960-luvun loppupuolella.
– Asiassa ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun tiedotettavaa ilmenee, tiedotteessa kerrotaan.
Vastaa Viestiin