Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Madeline_Poel
Harjunpää
Viestit: 296
Liittynyt: Su Maalis 15, 2015 6:13 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Madeline_Poel »

No mun mielestä järkevin teoria on aivoverenvuoto, ilmoittaa että ei pääse töihin, kun pää on niin kipeä.
Ja sen jälkeen haahuilee ostoksilla ja lähtee tuttuun paikkaan samoilemaan, vaikka järki ei enää juoksekaan.
Omalle sedälleni sattui näin 35v ikäisenä, onneksi oli kaveri paikalla ja vietiin samantien leikkaukseen ja viidesssä vuodessa toipui ennalleen.
En usko Nelan kohdalla itsariin tai johonkin naisia vaanimaan raiskaajaan tai maasta poistumiseen.
Eiköhän Nela sieltä järvestä/lammesta pintaan nouse jossakin vaiheessa.

Toivoisin tosin, että Nelalla olisi kaikki ok.
Kukaan ei ymmärrä minua, en edes minä itse
laura_riikka
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: Ke Syys 23, 2015 7:07 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja laura_riikka »

Minua kiinnostaisi tietää mitä kaikkia paikkoja Sergei on käynyt Nuuksiossa tarkastamassa?
Nämä kohteet käsittääkseni on merkattu Sergein ja Nelan kotona seinällä olevaan karttaan . Saisiko joku napattua kartan ko. uutisesta ja muokattua kuvankäsittelyohjelmalla.
Minulle on syntynyt on sellainen mielikuva, että Sergei on suunnannut omia etsintöjä Nuuksion itäpuolelle kun nyt esimerkiksi poliisi tutkii länsipuolta. Onkohan Sergei merkannut karttaan esim. nyt etsintäkohteena olevaa Pitkä-Saarijärveä.

Hämmästyttävää on mielestäni ollut se, että Sergei on ollut jo katoamisiltana Nuuksiossa etsimässä omien sanojensa mukaan? Kännykän viimeinen signaalitietokin tuli vasta seuraavana päivänä. Onko Sergei siis tiennyt, että Nela aikoo suunnata Nuuksioon toisin kun julkisuuteen on antanut tietoa? Oliko tämä käynyt ilmi jo aamulla kotona vai onko Sergei pystynyt jäljittämään Nelan olinpaikkaa kännykän tietojen tai sporttikellon gps tietojen kautta? Känny oli Sergein nimissä joka kai mahdollistaa hänelle muutenkin seurata yleisesti puhelutietoja tarkemmin.
edna
Neuvoja-Jack
Viestit: 516
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 11:31 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja edna »

Oletetaan, että Nela jätti kännykkänsä kotiin, äänettömälle. Mitä sitä mukaan ottamaan, kun työhön on ilmoittautunut, että ei tule kokopäivänä työhön. Hänellä saattoi olla toinen puhelin mukana.
Tässä on ongelmana Ämmässuon lähellä okeva tukiasema ja äidin viesti.
Ihan ketjun alussa ystävä totesi, että känny löytyy Ämmässuon kaatopaikalta. Miksi hän oletti näin?
Toinen juttu. Kun katsoo firman osoitetietoja, niitä on monessa paikassa ja etätyötä tehdään.
Voisikin olla niin, että henkilö on työssä, mutta ei välttämättä näe työkaveriaan kokopäivänä, jos työpisteet vaihtuvat, tai tehdään etänä.
Onko Nela todella ollut fyysisesti paikalla työssä 07.09.-08.09.
beringei
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: To Syys 17, 2015 8:37 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja beringei »

Madeline_Poel kirjoitti:No mun mielestä järkevin teoria on aivoverenvuoto, ilmoittaa että ei pääse töihin, kun pää on niin kipeä.
Aivoverenvuoto kyllä harvemmin oireilee kovana pääkipuna. Ja harvemmin se etenee niin, että joutuu tuntikausiksi erikoiseen sekavuustilaan jonka aikana (vaikka piti mennä päänsäryn takia lääkäriin) käy ostamassa viinereitä, pyykkinarua ja suklaalevyn, vaihtaa päälleen retkeilyvaatteet, matkustaa kahdella bussilla luonnonpuistoon, kävelee siellä tuntikausia ympäriinsä, lähettää tekstiviestin äidilleen ja sen jälkeen kävelee vielä tuntikausia ympäriinsä kunnes menee taju ja tippuu järveen.

Kun kuulin noista ostoksista niin kehittelin sellaista skenaariota että pyykkinaru olisi juuri hankittu hirttäytymistä varten ja pyykkipojat ehkä vain siksi, että haluaa ostostensa olevan "normaaleja". Hirttäytymistä olisi sitten yritetty juuri kallionkielekkeellä olevaan järven yli kurottuvaan puuhun (samantyyppiseen kuin se, jonka päällä Nela yhdessä kuvassa makoilee Kaitalammella) mutta koska pyykkinaru ei ole kovin vahvaa, se on napsahtanut poikki aiheuttaen kuitenkin tajuttomuuden/vammat, jotka ovat sitten aiheuttaneet hukkumisen alla olevaan järveen.

Toisaalta tämän skenaarion heikkous on se, että jostain puusta pitäisi roikkua pyykkinarun pätkä ja todennäköisesti Nela olisi kuitenkin jättänyt reppunsa/muita tavaroitaan kalliolle eikä hypännyt ne kaikki mukanaan/tarkoituksellisesti piilottanut niitä. Myös puhelimen kohtalo jää avonaiseksi ellei tuo hyppy sitten tapahtunut vasta keskiyöllä, jossa taas ei ole kauheasti järkeä.
beringei
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: To Syys 17, 2015 8:37 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja beringei »

laura_riikka kirjoitti:Oliko tämä käynyt ilmi jo aamulla kotona vai onko Sergei pystynyt jäljittämään Nelan olinpaikkaa kännykän tietojen tai sporttikellon gps tietojen kautta?
Kännykästä ehkä mutta GPS toimii siis siten, että tuolla taivaalla on useita satelliitteja, joilta GPS-vastaanotin ottaa vastaan signaalia (satelliittien sen hetkinen sijainti, korkeus yms.) ja laskee niiden perusteella oman sijaintinsa (hyödyntäen viiveitä eri paikoissa sijaitseviin satelliitteihin). GPS-vastaanotin siis vain ottaa tietoa vastaan satelliiteilta, ei lähetä sitä mihinkään. GPS-satelliittien avulla ei voi paikantaa GPS-vastaanotinta koska satelliitit taas vain lähettävät omaa sijaintiaan, korkeuttaan yms. eivätkä ota vastaan mitään tietoa.

Joku kännykkä sitten voi ilmoittaa oman GPS-pohjaisen sijaintinsa nettiyhteyden kautta ulkomaailmalle, mutta tämä on toinen juttu.
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Aivoverenvuoto voi käsittääkseni oireilla eritavoin johtuen vuodosta ja paikasta.
Kuten kerroin jo aikaisemmin, enollani oli tietämättään aivoverenvuoto,kolmatta viikkoa, ajoi tässä ajassa myös Ruotsista Suomeen silti autolla, tosin kaksi kertaa ajoi harhaan niin tutulla reitillä jota ajanut 50 vuotta.
Nelan kohdalla aivoverenvuoto on ainakin yhtä mahdollinen kuin itsemurha tmv.spekulaatio.
Minua kyllä häiritsee tuon Sergein osuus tässä sen verran, että melkein näyttäisi siltä että hällä on jäänyt jotain kertomatta.
puutarhatonttu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 126
Liittynyt: To Syys 01, 2011 11:31 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja puutarhatonttu »

edna kirjoitti: Ihan ketjun alussa ystävä totesi, että känny löytyy Ämmässuon kaatopaikalta. Miksi hän oletti näin?
Toinen juttu. Kun katsoo firman osoitetietoja, niitä on monessa paikassa ja etätyötä tehdään.
Voisikin olla niin, että henkilö on työssä, mutta ei välttämättä näe työkaveriaan kokopäivänä, jos työpisteet vaihtuvat, tai tehdään etänä.
Onko Nela todella ollut fyysisesti paikalla työssä 07.09.-08.09.
Lyhentelin lainausta vähän. Kaverit ajattelin puhelimen olevan roskissa, koska eivät voineet kuvitellakaan Nelan lähtevän Nuuksioon keskellä viikkoa ilman kunnon varusteita. Tuossa vaiheessa ei ollut vielä linkkakuvaa löytynyt, ainoastaan signaali kaatopaikalta. Puhelinta ei oo muuten vieläkään löytynyt, joten ihan hyvin voi olla roskissa kuinka tahansa sinne päätyneenä.

Toinen juttu, tuota aamun seikkailua oon itsekin miettinyt. Miksi hänellä oli ensin aikaa kierrellä vaikka kuinka paljon, sitten kävi ostamassa viinereitä ja paineli supervauhdilla metsään? Jotain hän tuolla reissussa teki. Uskon että lähtö tuonne Nuuksioon tuli ihan yllättäen tuon kauppareissun jälkeen. Mistä nuo vaatteet sitten ilmestyi, niin siinäpä se. Ehkä hän kantaa niitä aina mukanaan varmuuden vuoksi. Mulla oli muutama vuosikymmen sitten kaveri joka kanssa suunnisti Nuuksiossa ja sillä oli lähes aina noi suunnistuskamat mukana ettei tarvii välillä mennä kotiin jos kaverit pyytää mukaansa. Toinen vaihtoehto taitaa olla, että Nuuksioon meno oli suunniteltu jo kotona ja aamulla oli jotain muuta tekemistä. Kolmas taitaa olla, että N tuli kuitenkin kotiin välissä, jotain tapahtui ja siinä suutuspäissään päätti lähtee muualle sairastaan / muuten vaan kiukkuileen.
Narsissi
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: To Touko 17, 2012 8:59 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Narsissi »

Tuosta bussikuvasta vielä:

Siinä, missä jotkut väittävät näkevänsä miehen, minun mielestäni vasemmalta tuleva valojuova/ polku vaan jatkuu. Kyllä kai se nyt vähän selvemmin näkyisi, jos tuolla ihminen olisi.

MUTTA:

Katsokaapa kuvan aivan vasenta reunaa, nyt seuraa serious spekua, mutta mä näen siellä vanhanmallisen henkilöauton, mustan ehkäpä 50-60- luvun mallisen.
Milat
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: To Joulu 31, 2009 12:33 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Milat »

Mun oma mielikuvani tapahtumista vaihtelee lähes päivittäin, niin niitä en nyt spekuloi.
Mutta
Tätini kuoli aivoverenvuotoon. Hänellä oli kovaa päänsärkyä, mutta toimi töissään kuitenkin aivan normaalisti. Lopulta löytyi takahuoneesta oksennuslammikosta aivokuolleena.
Äitini meni lääkäriin kovan päänsäryn vuoksi, joka ei loppunut lääkkeillä. Lääkärissä päänsärky loppui ja olisi lähtenyt kotiin, mutta onneksi lääkäri otti vakavasti siskon tapahtuman vuoksi ja hänet kuvattiin. Löytyi aivoverenvuoto, joka saatiin tukittua.

Mitä tulee kännykkään, niin tyttäreni Lumia teki tempun, että soi, muttei mikään näppäin toiminut, ei siis pystynyt vastaamaan. Kotiin tuli itkevä tyttö kun ei saanut vastattua mulle. Edes kännykän uudelleenkäynnistäminen ei auttanut. Lopulta kun otimme akun pois, niin alkoi jälleen toimia.
Akun pois ottamista ei välttämättä tule ajatelleksi jos puhelin ekaa kertaa temppuilee ja on esim. hädissään eksymisen vuoksi.
beringei
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: To Syys 17, 2015 8:37 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja beringei »

Narsissi kirjoitti:Tuosta bussikuvasta vielä:
En käsitä oikein spekulointia tästä bussikuvasta. Joo, ehkä bussissa oli joku toinen matkustaja, ehkä pysäkillä oli muita matkustajia odottamassa bussia, ehkä kuvassa näkyy pysäköity auto. Miksi ne kuitenkaan juuri olisivat merkityksellisiä? Nuuksiossa on varmaan ollut kymmenittäin ihmisiä ja kymmenittäin autoja silloin kun Nela sinne saapui.

Miksi "murhaajan"/"salarakastajan" auto olisi pysäköity juuri sellaiseen paikkaan, että se sattuu tallentumaan bussin valvontakameraan? Miksi juuri hän eikä kuka tahansa kymmenistä sienestäjistä/retkeilijöistä/ulkoilijoista olisi sattunut samaan kuvaan? Miksi jokaisella ihmisellä tai autolla, joka sattuu samaan kuvaan Nelan kanssa vilkkaalla ulkoilualueella vilkkaan kaupungin laitamilla pitäisi olla jotain tekemistä tapauksen kanssa? Jos Nela olisi jäänyt jollain toisella pysäkillä pois niin sielläkin olisi aivan hyvin saattanut olla pysäköity auto tai pari ja ihmisiä odottamassa bussia. Big deal.
Kosminski
Remington Steele
Viestit: 239
Liittynyt: Pe Huhti 03, 2015 6:40 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kosminski »

Etsinnät jatkuvat ja nyt mukana myös Rajavartiolaitos.

http://www.metro.fi/uutiset/a1387814573582
Poliisi jatkaa Nela Utkinan etsintää järvestä Nuuksiossa
POLIISI

Kolme viikkoa sitten kadonneen Nela Utkinan (o.s. Saglenovan) etsinnät jatkuvat tänään keskiviikkona Espoon Nuuksiossa. Etsintäalueena on Pitkän Saarijärven vesistö.

Poliisin apuna Nuuksiossa on Rajavartiolaitoksen henkilökuntaa ja kalustoa. Etsinnät aloitetaan puolenpäivän aikaan.

Poliisikoira sai sekä viime perjantaina että lauantaina vainun mahdollisesta ruumiista Pitkällä Saarijärvellä. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen sukeltaja tutki järveä maanantaina, mutta silloin ei löytynyt mitään.

Eilen tiistaina poliisi ei tehnyt etsintöjä, vaan keskittyi puntaroimaan, millä tavoin ja millä kalustolla etsintöjen jatkaminen olisi kaikkein tehokkainta.

Sukeltajan sijasta kysymykseen voivat tulla erilaiset tekniset välineet erityisesti silloin, jos haravoitava alue on suuri.

Tšekkiläinen Nela Utkina, 27, katosi keskiviikkona 9. syyskuuta. Malminkartanossa asuva Utkina oli ilmoittanut töihin kärsineensä päänsärystä, minkä jälkeen hän lähti kohti Nuuksiota. Bussin valvontakamera taltioi Kattilan päätepysäkille Nuuksiossa jääneen Utkinan katoamispäivänä, mutta tämän jälkeen hänen liikkeistään ei ole tietoa.
"Murder is like potato chips: you can't stop with just one."
― Stephen King
Avatar
Tabula Rasa
Sofia Karppi
Viestit: 415
Liittynyt: To Syys 24, 2015 8:51 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Tabula Rasa »

hedelmälaatikko kirjoitti:
Juniorihölkkääjä kirjoitti:Me2We Sales Assistant -paikan haussa on Nelan puhelinnumero. http://jobboard.arcada.fi/fi/jobs/sales ... position-0

Sen omistajatiedot ovat (jätin osoittteen pois):

puh. 040 377 9464
Liittymän omistaja
Sergey Utkin
Operaattori
DNA Pro

Tässä oleellista on tuo operaaattori, eli DNA Pro, joka on DNAn halpaoperaattori. Kuuluvuus puhelimelle on sama kuin DNAn verkko, eli tuosta voisi paikan päälle mennä katsomaan miten hyvin/huonosti DNA tuolla metsässä kuuluu. Kuuluvuuskartan mukaan ei pitäisi olla mitään ongelmia, mutta epäilen ettei aivan näin ole.

Whatsapp antaa kuvan mustikoista ja vadelmista metalliastiassa ja tiedon, että tunnus oli edellisen kerran käytössä 14.9.2013. Tästä voisi päätellä, että tämän puhelimen Whatsapp ei ole pariin vuoteen ollut käytössä, eli tämä ei ole hänen henkilökohtaisessa käytössä oleva numero.

Tuosta voisi kuitenkin sen päätellä, että Nelan oma henkilökohtainen puhelin on liittymältään todennäköisesti myös DNA. Sergeyllä on kaksi liittymää, joista tonen on todennäköisesti hänen henkilökohtainen ja tuo ylläoleva ilmeisesti Nelan työkäyttöön annettu. Se oma liittymä on myös DNA Pro.
Älä puhu höpöjä. Whatsapp-tilaa hän on viimeksi muokannut 14.9.2013 (kirjoittanut tilaksi busy). Mutta viimeisen kerran ollut aktiivinen katoamispäivänään. Kaksi ihan eri asiaa.

Hyvin harva tuota tilaa edes vaihtaa. Suurimmalla osalla on whatsappin vakioviesti tilana ja itsekään en ole pariin vuoteen tainnut tilaa muuttaa.
Miten te tiedätte noin paljon Nelan Whats Appsovelluksesta, tai että hänellä ylipäätään oli sellainen?
Työttömyys, viina, kirves ja perhe
Lumihanki, poliisi ja viimeinen erhe
pineapplebreezer
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Maalis 24, 2015 11:07 pm
Paikkakunta: Heinola

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja pineapplebreezer »

Toki toivoisin Nelan löytyvä elossa, mutta eiköhän jokainen meistä jossain sisimmässään ymmärrä, että harva (metsään) kadonnut sieltä enää hengissä löytyy kolmen viikon jälkeen. Mutta pakko sanoa, että jännittävä tapaus tämä kyllä on. Itsekkään en jaksa uskoa katoamisen johtuvan onnettomuudesta/tapaturmasta, sillä sen verran mielenkiintoisia asioita tähän tapaukseen liittyy.
laura_riikka
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: Ke Syys 23, 2015 7:07 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja laura_riikka »

beringei kirjoitti:
Narsissi kirjoitti:Tuosta bussikuvasta vielä:
En käsitä oikein spekulointia tästä bussikuvasta. Joo, ehkä bussissa oli joku toinen matkustaja, ehkä pysäkillä oli muita matkustajia odottamassa bussia, ehkä kuvassa näkyy pysäköity auto. Miksi ne kuitenkaan juuri olisivat merkityksellisiä? Nuuksiossa on varmaan ollut kymmenittäin ihmisiä ja kymmenittäin autoja silloin kun Nela sinne saapui.

Miksi "murhaajan"/"salarakastajan" auto olisi pysäköity juuri sellaiseen paikkaan, että se sattuu tallentumaan bussin valvontakameraan? Miksi juuri hän eikä kuka tahansa kymmenistä sienestäjistä/retkeilijöistä/ulkoilijoista olisi sattunut samaan kuvaan? Miksi jokaisella ihmisellä tai autolla, joka sattuu samaan kuvaan Nelan kanssa vilkkaalla ulkoilualueella vilkkaan kaupungin laitamilla pitäisi olla jotain tekemistä tapauksen kanssa? Jos Nela olisi jäänyt jollain toisella pysäkillä pois niin sielläkin olisi aivan hyvin saattanut olla pysäköity auto tai pari ja ihmisiä odottamassa bussia. Big deal.
Minä voin yrittää vastata. Siksi, että tämä on viimeinen kuva Nelasta elossa eli siis faktaa. Siitä, mitä tämän jälkeen tapahtuu, ei ole olemassa faktaa. Siksi, että vieressä mahdollisesti muutaman metrin päässä seisovat eivät ole voineet olla huomaatta Nelaa. Todennäköisimmin. Parkkipaikat ovat etäämmällä, siellä olevat ihmiset eivät ole välttämättä nähneet Nelaa. Uskon poliisin tekevän tutkintaan samoilla periaatteilla. Tämä kuva on faktaa ja mitä kaikkea siitä saa irti ja varmaan pyrkivät selvittämään onko kuvassa näkyvillä henkilöille tai autoilla mitään tekemistä asian kanssa tai onko heillä jotakin tietoa/havaintoja annettavaan tutkimukselle. Siksi muunmuassa tämä kuva on tärkeä. Kritiikkiä voi antaa ja tuleekin, täällä testatteen erilaisia teorioita. Mutta toivoisi kritiikin olevan myös mahdollisuuksien mukaan rakentavaa, jos saa toivoa. Mikä on sinun olemassaoleviin tietoihin perustuva teoriasi/teoriat tapahtumista?
simonsays
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: To Huhti 22, 2010 1:43 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja simonsays »

[/quote]
Hirttäytymistä olisi sitten yritetty juuri kallionkielekkeellä olevaan järven yli kurottuvaan puunrunkoon samantyyppiseen kuin se, jonka päällä Nela yhdessä kuvassa makoilee Kaitalammella) mutta koska pyykkinaru ei ole kovin vahvaa, se on napsahtanut poikki aiheuttaen kuitenkin tajuttomuuden/vammat, jotka ovat sitten aiheuttaneet hukkumisen alla olevaan järveen.
[/quote]

Tämä puunrunko on käsitelty jo aikaa sitten tässä ketjussa. Kyseinen runko on noin puolen metrin korkeudella vedenpinnasta ja vettä alla noin 30 cm. Kuvassa on kyse optisesti harhasta: Nela näyttää olevan huiman korkean kielekkeen päällä. Olen itse istuskellut samassa paikassa sorsia syöttäen Nuuksiossa ollessani elokuussa...
Vastaa Viestiin