Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Ande
Jack Bauer
Viestit: 986
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ande »

Käytettiinkö siinä talossa päiväpeittoa sängyn päällä päiväaikaan? Päiväpeitto voisi olla hyvinkin jotain murhaajanruskeaa tekokuitua, joka on sitten hävinnyt yhtä mystisesti kuin varsinaiset tekovälineet. Vain verinen klapi ja katkennut fileerausveitsi ovat jääneet jäljelle. Molempia on voitu käyttää tappamiseen, mutta niiden lisäksi on ollut isompi veitsi ja astalo. Yhdellä miehelläkö ne kaikki? Tulee taas mieleen, että jos paikalla oli ulkopuolinen Huppis, Anneli oli vähintään avustaja.
annaanna

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Ande.

Kiusallisia nämä väliin annetut päivittäistiedotteet ja raportoinnit tässä ketjussa kaikesta muusta kuin veri- ja hajujäljistä.

"Eilen ei tuntunut, mut tänään on jo aamusta alkaen ollut melko vakuuttunut olo, että joku jostakin syystä halunnut rikkoa äänekkäästi ikkunan naapureista ja lapsista välittämättä ja fileerausveitsellä tappaa vaimon äänitellessä vakuuttuneena ettei kukaan muu kuin yks Ampuja korkeintaan taustanauhaa todeksi todista tai soitellessa murhan kesken ollessa poliisia tohinalla paikalle.

Ties mitkä on fiilarit huomenna, ja kyssärit".

Vastaus kysymykseen ruskeitten kuitujen vääjämättömästä löytymisestä sankoin joukoin petivaatteista, tyynyistä ja Auerista löytyy ketjusta Kuidut.
Jos ei niitä löytynyt, niin sit varmaan lavasti sen silleen. Tai tutkittiin huonosti. Valitse vapaasti.

Keskivertoperheissä on päiväpeitot kuitenkin. Eiks niin.

Näihin valokuviin liittyen.
Kun kohtapuoliin tulee se korkeimman päätös, niin olisiko sisotalo taas kerran niin hyväntahtoinen ja viitseliäs, että selvittäisi ovatko vapauttaneet uutta aineistoa. Muun muassa digikuvalevykettä, joka jo aikojen alussa ollut olemassa, muttei ehkä sitten liitettynä oikeudelle toimitettuun. Tai puolustus käyttänyt. Tai jotain.
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Sniper,

Vaasan hovioikeuden päätös tietää, että pesuhuoneen lattiakaivo tutkittiin vuosia myöhemmin eli 2009 Luminolilla.
Havainnot pesuhuoneesta ja keittiön astianpesualtaasta

207. Pesuhuoneen lattialla tai keittiön astianpesualtaassa, jotka ovat silminnähden likaisia, ei ole nähtävissä verijälkiä tai merkkejä siitä, että niitä olisi sellaisista jäljistä hiljattain puhdistettu. Lian pinttyneisyys pinnoilla ja erityisesti pesuhuoneen lattian saumoissa huomioon ottaen on epätodennäköistä, että verta ei olisi tarttunut niihin, mikäli pesuhuoneessa tai keittiön astianpesualtaalla olisi peseydytty vähäistä suuremmasta määrästä verta. MM:n todistajankertomuksen mukaan hän oli todennut, ettei pesutiloissa ollut peseydytty teon jälkeen aamuyöllä 1.12.2006 ja että pesutilat olivat olleet kuivat. MM ei ollut havainnut pesutiloissa jälkiä, jotka olisivat liittyneet tekoon. Teknistä rikostutkintaa paikalla noin viikko myöhemmin suorittaneen JT:nkään huomiota ei ollut kiinnittänyt pesutiloissa muu kuin lattialämmityksen taso. Kukaan rikospaikkatutkintaa tehneistä poliisimiehistä ei ole kertonut sellaisista havainnoistaan, jotka viittaisivat siihen, että Anneli Auer olisi peseytynyt talon pesutiloissa vähäistä suuremmasta verimäärästä. Kun myös piilevien verijälkien etsiminen pesuhuoneen lattiakaivosta kemiluminesenssimenetelmin 26.11.2009 on jäänyt tuloksettomaksi (AY:n kertomus ja poliisin teknisen rikostutkinnan pöytäkirja, s. 16, kirjallinen todiste nro 92), ei Anneli Auerin voida katsoa peseytyneen Jukka Lahden surmaamisen väistämättä aiheuttamista vähäistä suuremmista veriroiskeista pesuhuoneessa tai keittiön astianpesualtaalla. Se seikka, että poliisin ensipartioon kuuluneen todistaja TH:n havaintojen mukaan kodinhoitohuoneeseen johtavan keittiönoven keittiön puoleisella pystysuoralla pinnalla oli ollut muutama vesipisara ja ovenkahvassa punainen tahra, ei anna aihetta arvioida asiaa toisin. Tällaista havaintoa ei ole kirjattu teknisen rikostutkinnan pöytäkirjaan, eikä MM ole ollut siitä tietoinen.
Mä olen ymmärtänyt, että happivalkaisuaineet tuhoavat verijäljet niin ettei Luminolilla saa niitä esiin. Tieto on helposti kaivettavissa esiin internetistä, joten 2009 tietoa ei voida minusta pitää todisteena. Edelleen, ainoastaan keittion ja pesuhuoneen altaita ilmeisesti tutkittiin tarkemmin mutta ei esim. talon toisen vessan. Pesuhuoneessa oli lisäksi kylpyamme, jolla on yleensä oma lattiakaivo. Ja saunassa myös. Kylpyammeen tai saunan lattiakaivojen tutkimisesta ei ole missään mitään. Pesuhuoneen laattojen likaisuus ei todista kylpyammeessa tai saunassa peseytymättömyydestä.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
annaanna

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Heh-heh noita porinpoliiseja.

Vai ovat Anjalle laboratorioon lähettäneet kolmen vuoden päästä näytteitä tutkittavaksi.
Toivoisi ettei totta olisi, mutta nauruaan pidätellen tuokin on tuomarien täytynyt päätöksessä läpukäydä, koska tutkimus on todisteisiin merkitty.

HUUTONAURUA.

Talo verineen päivineen myyty aikoja sitten. Samojen pesutilojen viemärien kautta ne uudet asukkaat ovat ne veret pesseet. Sanoppas ulkosuomalainen, että mitä pitäisi ajatella näitten "tutkintaa" 2009 tehneiden älykkyydestä ja ammattitaidosta. Eikö ne tienneet tuota tietoasi, vai tajusivat hyvällä onnella löytävänsä uusien omistajien murhajälkien siivousjälkiä.

Jaat tietosi, jonka mukaan jo lähtökohtaisesti moiset jäljet poistuvat. Muistaakseni aikanaan Pähkinärinteessä jengitiloissa tehdyn kaksoissurman yhteydessä kerrottiin läträtyn urakalla valkaisuaineen kanssa, mutta työn olleen turhaa.
En ehdi varmstamaan nyt oliko tuollaista ainetta. Olisi mielenkiintoista tämä selvittää, mutta minulle ei kauppanimet ja valkaisuaineet yms ole ollenkaan niminå tai vaikutustavoiltaan tuttuja.
Joku järki/tieto niillä United Brotherhoodin tyypeillä oli kuitenkin ollut verijälkiä hävittäessään jollakin litkulla.
Poistuuko vaiko eikö?

Lattiakaivo asia ei täällä låhitienoilla ole noin. Itse asun talossa, jonka kylppärissä ammeella, pesukoneella ja altaalla yksi lattiakaivo. Myös saunoissa on ovi usein vaaksan lattiasta, jotta vesi virtaa pesuhuoneen lattiakaivoon. Epätodennäköistä saunassa oleva vesipiste 80-luvun talossa. Ammeen ja suihkun kaivo voi olla yhteinen, muuten vaatii kallistuksia sinne ja tänne. Jos sitten tosiaan on tiennyt noitten kuitututkimuksien, verijälkitutkimuksien ja äänitutkimuksien lisäksi dnahommelit. Ja siellä pikkuvessassa ulko-oven ja lasten huoneitten vieressä silleen äänettömästi bideen avulla toinen jalka vessapytyllä ja veripilkkujalka pytynreunalla seisten peseytynyt. Vättänyt siten tuon lattiakaivoansan.

Nokkela lavastaja.

Toki voinut saunaan kantaa lasten ammeen ja muutaman ämpärillisen vettä ja pyyheliinoin kuivata jäljet.
annaanna

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Koska Suomessa korkeinoikeus jo kerran antoi saatananpalvonta, myymälävarkausopetus, perhedynamiikka ja ties millä perusteilla päätöksen uusintakierrokseata, niin totta nyt tämmöisen monimutkaisen teknisen näytönkin perusteella. Leskimuijan taustanauha. Tai ne 14 sekuntia siitä.

Veronmaksajana vaadin ensi syksynä jälleen käräjiä Poriin ja uusia tutkimuksia. Lähinnä näistä ulkosuomalaisen keräämistä todisteista ja havainnoista. Tallenelaitemöykyistä ja lattiakaivoista. Miksei sukistakin.
Ja ehdottomasti uusia rekonstruktioita. Ne ovat koukuttavia. Pesytyminen saunassa. Peseytyminen bideen avulla. Päiväpeiteavusteinen murha verijälkien estämiseksi - miten sen käytännössä toteuttaa 15 satunnaisesti valitrua poliisinaista.

Olisiko ollut siellä tiekkarin uumenissa hakuja hajujälkitunnisteen eliminoimisesta, dnatutkimusten perusteista, kuitututkimus Suomessa, taustanauhat henkirikoshistoriassa ja poliisikoiran eksyttämisestä.
Varmaankin.

Alkututkinta sössinyt. Eivät ymmärtäneet asiayhteyttä, niin sen täytyy olla. Vai mistä oli nokkela lavastaja tietonsa saanut. Muunmuassa tuosta veretpesevästä litkusta.
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Tupla,

Pesuhuoneessa suihku ja kylpyamme ovat kaukana toisistaan, mun muistikuvan mukaan amme oli upotettu. Miten Ulvilassa oli, en tiedä. Omakotitaloissa, joissa olen asunut, kylpyammeilla on ollut omansa. Samoin saunassa on ollut oma kaivonsa lauteiden alla. En nyt löydä kuvaa (Turre on poistanut omansa) mutta eikö siinä saunan ovessa ollut kynnys ja oven vieressä vielä lattialla vino pino sandaaleja, joista voisi päätellä, ettei saunaa oven alta oletettu ainakaan usein lauteidenpesuveden valuvan.

Ulvilan putkituksesta en tiedä mutta ehkä se ei tiennyt tutkiva sankarisikaan. Missaan ei ole kerrottu sita kartoitetun.

Happivalkaisu (oxygen bleach) on kloorivalkaisun korvike. Lisätietoa linkeistä.
https://student.societyforscience.org/a ... an-getaway
http://www.exploreforensics.co.uk/detec ... ching.html

Vetyperoksiidilla saa veritahrat hyvin vaatteista.

Jenkeissä myydään esim. Oxicclean nimellä happivalkaisuun perustuvaa pesuainetta --eikohän niissä Suomessakin valkopyykin pesuun tarkoitetuissa ole jotain vastaavaa. Jenkeissä myydään erikseen happivalkaisuaineita kun käyttävät muutenkin paljon esim. klooria saadakseen ne mainosten puhtaanvalkoiset lakanat kun huonot pesukoneet.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
Avatar
Sniper
Remington Steele
Viestit: 244
Liittynyt: La Joulu 27, 2014 12:45 am

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sniper »

Saunassa on varmastikin tavanmukaisesti ajalle tyypillinen kuivakaivo eli yhteys pesuhuoneen kaivoon ilman vesilukkoa. On useita aineita (rauta)vitamiinivalmisteista ja sitruunahaposta alkaen joilla luminol-testin voi "vesittää" Toisaalta muutaman vuoden takainen testi on juurikin sellainen jota käytetään poliisikoulussa - loppukevennyksenä. Ei siis ihme, että ulvilasurmaa referoidaan siellä usein. Lähes kaikki virheet ja komiikat yhdessä casessä.
Viimeksi muokannut Sniper, To Loka 15, 2015 5:19 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

Onpa Ulvila2006 muuttanut poliisin toimintaa paljon, pelipaikalle ei pääse tunarit enään asioita sotkemaan.
Hieno homma kun koko alkututkinta kelpaa poliisikoululle tyyliin, älkää vaan tehkö sitä tällä tavalla.
Eikä edes ammetta tutkittu kunnolla, silmämääräinen tutkinta taisi jäädä puolitiehen, kuten kaikki muukin, hienoa.
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Sniper,

kiitos tiedoista.

Joka tapauksessa talo varmaan siivottiin harvinaisen perusteellisesti ennen myyntiä heti keväällä 2007, joten Luminolilla pesuhuoneeen kaivosta jälkien etsiminen vuonna 2009 oli oletetun surmaajan aliarvioimista. Mutta sopii hyvin yhteen Peitesepon "saisko-vasaraa- ja- sorkkarautaa lainaksi"--viritelmän ja Turun huushollin tavaroiden 2009 kuidutuksen kanssa.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
Ande
Jack Bauer
Viestit: 986
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ande »

ulkosuomalainen kirjoitti: Vaasan hovioikeuden päätös tietää, että pesuhuoneen lattiakaivo tutkittiin vuosia myöhemmin eli 2009 Luminolilla.
Havainnot pesuhuoneesta ja keittiön astianpesualtaasta

207. Pesuhuoneen lattialla tai keittiön astianpesualtaassa, jotka ovat silminnähden likaisia, ei ole nähtävissä verijälkiä tai merkkejä siitä, että niitä olisi sellaisista jäljistä hiljattain puhdistettu. Lian pinttyneisyys pinnoilla ja erityisesti pesuhuoneen lattian saumoissa huomioon ottaen on epätodennäköistä, että verta ei olisi tarttunut niihin, mikäli pesuhuoneessa tai keittiön astianpesualtaalla olisi peseydytty vähäistä suuremmasta määrästä verta. MM:n todistajankertomuksen mukaan hän oli todennut, ettei pesutiloissa ollut peseydytty teon jälkeen aamuyöllä 1.12.2006 ja että pesutilat olivat olleet kuivat. MM ei ollut havainnut pesutiloissa jälkiä, jotka olisivat liittyneet tekoon. Teknistä rikostutkintaa paikalla noin viikko myöhemmin suorittaneen JT:nkään huomiota ei ollut kiinnittänyt pesutiloissa muu kuin lattialämmityksen taso. Kukaan rikospaikkatutkintaa tehneistä poliisimiehistä ei ole kertonut sellaisista havainnoistaan, jotka viittaisivat siihen, että Anneli Auer olisi peseytynyt talon pesutiloissa vähäistä suuremmasta verimäärästä. Kun myös piilevien verijälkien etsiminen pesuhuoneen lattiakaivosta kemiluminesenssimenetelmin 26.11.2009 on jäänyt tuloksettomaksi (AY:n kertomus ja poliisin teknisen rikostutkinnan pöytäkirja, s. 16, kirjallinen todiste nro 92), ei Anneli Auerin voida katsoa peseytyneen Jukka Lahden surmaamisen väistämättä aiheuttamista vähäistä suuremmista veriroiskeista pesuhuoneessa tai keittiön astianpesualtaalla. Se seikka, että poliisin ensipartioon kuuluneen todistaja TH:n havaintojen mukaan kodinhoitohuoneeseen johtavan keittiönoven keittiön puoleisella pystysuoralla pinnalla oli ollut muutama vesipisara ja ovenkahvassa punainen tahra, ei anna aihetta arvioida asiaa toisin. Tällaista havaintoa ei ole kirjattu teknisen rikostutkinnan pöytäkirjaan, eikä MM ole ollut siitä tietoinen.
Lainaus lyhennetty, luettavissa kokonaan yllä.
Lainauksessa on kirjoitettu ensin välittömän tutkimuksen tuloksia, eli oli likaisia ja pinttyneitä kaakelisaumoja, joista ei oltu siivottu verta eikä mitään muutakaan. Sitten on kerrottu 2009 tutkimustuloksia, joissa ei enää löytynyt mitään. En tosiaan ole aivan varma, onko tuo naurettavaa vai säälittävää.

Montakos vuotta siinä talossa olikaan läträtty kloorilla ja ties millä aineilla ennen luminenssimenetelmän käyttöä? Oletettavasti kaikki tapon jäljet oli siivottu jo ennen talon myyntiä, ja uudet asukkaatkin olivat varmaan ehtineet niin vuotaa verta kuin siivota sitä pois. Ei talossa tarvitse asua ketään verenvuototautista kun verijälkiä voi tavallisenkin asumisen jälkeen löytyä sieltä täältä, viemäristäkin.

Tuossa lainauksessa kerrotaan, että MM ei ollut tietoinen eräistä vesiroiskeista ja verijäljistä eikä niitä ole merkitty pöytäkirjoihin. Pöytäkirjoihin ei ole merkitty sitäkään, että "veri- ja vesijälkiä EI ollut" kaikissa tarkistetuissa paikoissa.

Miten vessa? Oliko siellä käytetty paljonkin vettä?
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Ande,

Kloori jättää verestä vielä testillä esiinsaatavia jälkiä, mutta loraus vetyperoksiidia (apteekista 2,90 EUR pullo) tai valkopyykille tarkoitettua Sertoa tai muuta tavallista pyykinpesuainetta, jossa on natriumperkarboniittia, tekee yhdessä kuuman veden kanssa verestä testiaineelle eli Luminolille näkymätöntä.

Tieto löytyy sekunneissa netistä suomeksikin. Anneli taisi toisaalta lukea kauppiksessa englantia.
Poista veritahrat
Vetyperoksidi poistaa hankalat veritahrat hellävaraisesti vaatteista tai kodin tekstiileistä. Kaada laimennettua vetyperoksidia tahralle, anna sen vaikuttaa hetken, ja pese vaate lopuksi.
http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikk ... aa/3487464

En missään nimessä väitä, että Anneli olisi lätrännyt vetyperoksiidilla tai Sertolla silloin yöllä. Mutta täytyihän ne pinttyneet kaakelit todella putsata ennen myyntiä.

Mistähän tämä hovin faktana esittelemä tieto niistä pinttyneen likaisista kaakeleista muuten tuli? Mäkiseltä hovissa 2013? Pesuhuoneesta oli ekassa oikeudenkäynnissä kaksi todella huonoa, rakeista, mustavalkoista kuvaa. Hyvä jos niistä erotti kaakelit, saumoista puhumattakaan.
Jos joku muistaa kaakeleista maininnan esim. Mäkisen todistuksessa, voisiko vinkata.

Toinen puoli tuosta verisyydestä on kysymys siitä miten verinen surmaajan olisi itse asiassa täytynyt olla. Saman verityön tehnyt huppu olisi onnistunut poistumaan ikkunasta jättämättä yhtään tippaa verta tuolille tai muuta kuin minimaalisen tipan väärään kohtaan siihen ovesta roikkuvaan verhoon. Ainoat jäljet poistumisesta ovat yhdestä kengästä ja näppylähanskoista.

Jos oletetaan, että Annelilla oli jotain muuta kuin se T-paita päällään surman tapahtuessa, ja että hän riisui veriset vaatteensa takkahuoneessa, eihän hänen mitään suihkua olisi tarvinnut ottaa, riitti kun pyyhki tai pesi kädet ja ehkä kasvot. Kätensähän hän myönsi joka tapauksessa pesseensä kun huitasi kädellään ovenraosta pulssinkokeilukeikallaan ja sai siihen Jukan verta. Omaa haavaansakin oli kokeillut, mutta kädet olivat ensipartiopoliisin mukaan puhtaat.

Hovi näkee kuitenkin kuvassa pikkusormessa verta. Tässähän ei tietenkään ole mitään ristiriitaa, vaikka hovi näin näyttää olettavan, kun Anneli olisi voinut koskettaa vaikka veristä paitaansa poliisin havaintohetken ja kuvanottohetken välissä.

Mitään jälkiä tästäkään veristen käsien pesusta ei sitten kuitenkaan jäänyt niin, että Mäkinen olisi ne havainnut 2006. Tai Luminol keittiössä tai pesuhuoneessa 2009.

Mutta eihän se Mäkinen toisaalta löytänyt sitä housujen verijälkeäkään takkahuoneesta ennenkuin sattumalta, viiden viikon päästä murhasta... Erinomaista tutkintaa, a la annelinhalaajat.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
annaanna

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annaanna »

ulkosuomalainen kirjoitti:Ande,

Kloori jättää verestä vielä testillä esiinsaatavia jälkiä, mutta loraus vetyperoksiidia (apteekista 2,90 EUR pullo) tai valkopyykille tarkoitettua Sertoa tai muuta tavallista pyykinpesuainetta, jossa on natriumperkarboniittia, tekee yhdessä kuuman veden kanssa verestä testiaineelle eli Luminolille näkymätöntä.

Tieto löytyy sekunneissa netistä suomeksikin. Anneli taisi toisaalta lukea kauppiksessa englantia.
Poista veritahrat
Vetyperoksidi poistaa hankalat veritahrat hellävaraisesti vaatteista tai kodin tekstiileistä. Kaada laimennettua vetyperoksidia tahralle, anna sen vaikuttaa hetken, ja pese vaate lopuksi.
http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikk ... aa/3487464

...
Eli ei ollut nuo faktasi tavoittaneet porinpoliiseita vielä 2009, mutta vaikuttaa siltä, että teknisessä tutkinnassa aktiivisesti 2006 noin kaksi viikkoa mukana ollut Matti Mäkinen oli moisen Luminolin käytön jättänyt. Käsittänyt, että ei sillä Aueria nakiteta.

Muistan miten Valhalla multinikkeineen toisteli tuon litkun todistusvoimasta. Auer olisi siis helposti voinut lavastaa tässäkin asiassa todisteet. Sertolla!

Hyvänen aika sentään. Ja Valhallaparka.

Onneksi ei alkututkinta sortunut todistelemaan litkun avulla peseytymättömyyttä. Ja siten antaneet Auerille alibia.

Toivottavasti poliisikoulussa selittävät, ettei sitten hämäännytä sen Luminolin käytön kanssa kuin porinpoliisi 2009. Kuusiranta-Santaojan töpeksiessä.

Mistä sä ulkosuomis tuon kaakelitodistuksenpätkän oot kopsinut? :0 tieto linkillä tai ilman, kiitos.

Mäkinen ainaakan tuollaista tietääkseni. Jossei sitten kirjallisesti.

Hups. Meinasi unohtua.
Toivottavasti siis kasvavan poliisisukupolven lisäksi myös Suomen ainoa (heh-heh toinen krpeen lisäksi) järjestäytynyt rikollisjengi United Brotherhood faktasi sisäistää ja vapaalta vastaava conselgieri Keke laittaa kerhotilan ilmoitustaululle Heippa!-lapun:

"Muistakaa pestä Sertolla veriroiskeet!"
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Tupla,
Siinähän se tiedon lähde on yllä selvästi sanottu. Vaasan hovioikeuden päätös, kohta 207.

Sen verran saat nyt tehdä itse töitä, että löydät linkin joko opettelemalla googlaamaan ihan itse tai katsot mun postista pari päivää sitten. (Jos olisin sinä, tähän kuuluisi huutonaurua, ja joku asiaton heitto pään päivittymättömyydestä.)

Ja rautalangasta vielä kerran. Jos Luminolia olisi käytetty heti surman jälkeen ennenkuin taloa siivottiin, sen olisi pitänyt löytää ainakin Annelin pulssinkokeilua seuranneet käsienpesujäljet ja edelleen tämän omasta rintahaavasta ja naarmuuntuneista jalkapohjista tulleet verijaljet olkkarin lattialla huppuakarkuunjuoksujen aikana. Ehkä sillä litkulla olisi siinä vaiheessa saanut sen verran todistusaineistoa YLEENSÄKIN puolin tai toisin, ettei tätä juttua olisi tarvinnut minfossakaan yhdeksättä vuotta vatkata.

P.S. Ehkä ne sun United Brotherhood kaverit ei myöskään osaa googlata, käyttää nettiä tai lukea. Anneli osasi.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
annaanna

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Hiljaista huutonaurua.

Kaakeleista, kaakeleista. Niistä kysyin. Ajattelin josko olet taaloja likoon laittanut ja tilannut cd-levyn 2013 Vaasan hovista.
Mut ei se mitään. En ole minäkään.Siivestetään molemmat muitten kustannuksella.

Olisiko tosiaan Mäkinen teettänyt omalla kustannuksellaan osasuurennoksia niistä jo aikojen alussa levylle tallentamistaan kuvista. Tullut taas muovikassin kanssa saliin ja kaivanut sieltä katsottavaa. Ehkä. Voinut antaa lyhyen luennon, siltä kyllä vakuttaa. Hovin vakuuttuneisuusasteen perusteella.

Mut oikeesti. Näillä antamillasi spekseillä ja niitä mahdollisesti jakaen Mäkinen tuntunut varmaan älykkäältä ja järjellistä viestintää tuottamaan kykenevältä. Mikä varmaan tiedollisesti totta, käytöksestä en aavistusteni kanssa kykene samaa sanomaan.


Luminolista.

Kumpikohan meistä tarvitsee sitä rautalankaa havainnollistamista. Kevyttä asennevammaa ilmassa. Tyhmempien koulimista.

Toisaalta todistat Auerin olleen Sertosta tietoinen, mutta toisaalta susta tuntuu ettei ole sitä käyttänyt. Joskus kerroit olettavasi kyseessä olleen riidan jälkeen hätäpäissään lavastus. Ei pysy perässä.

Oletan Luminoliruiskutuksen pilaavan veren tutkimismahdollisuuksia. Verestä kuulemma muutenkin hankala saada dna. Vaati sen tumallisen solun.

Auer oli poisviety jo ennen rikospaikkatutkijoiden tuloa. Ei tietoa liikkeistä. Verisyydestä.

Lattialla tippojen päällä jo moni kävellyt. Kertonut juoksusta, joten vain tipattomuus olisi todistanut valheen. Tai vetyperoksidin käytön ;).
Käsienpesusta kertonut eli eikö pessyt vai mitä pitäisi todistaa.
On se peijooni joko omia veriänsä tai sormenpäähänsä saaneen veren pessyt.

Kyennyt siis peseytymään ja se lavastustoimiensa (Serto) kautta jää ikuisesti toteennäyttämättömäksi.
Ihan hassua. Ties mitä menetelmiä käyttävät tuon sijaan. Silmämääräistä arviointia kenties.

Spekulointi on sitä hauskempaa, mitä vähemmän asioista tietää.

Luulen sekä järjestäytyneen, että organisoituneen rikollisuuden kärsivän aivovuodosta. Järki tuntuu jättäneen. Heippa! laput tikkukirjaimin toimivin vaihtoehto.
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Vielä uusi yritys. Mä yritin jo ekoissa viesteissä selventäää, etten oleta Annelin a) olleen tietoinen Sertosta tai b) käyttäneen sitä surmayönä. Jos oli hätäpäissään lavastus kyseessa, eikö tämä olisi ollut se todennäköinen tilanne? Sitten myöhemmin heti päästessään, mutta ennen myyntiä, olisi putsannut paikat. Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää?

Annelin sukulaisilla oli mun muistaakseni jo nnelin ollessa sairaalassa kiire päästä siivoamaan Tähtisentielle, jonkun todistuslausunnon mukaan.
annaanna kirjoitti
Kaakeleista, kaakeleista. Niistä kysyin. Ajattelin josko olet taaloja likoon laittanut ja tilannut cd-levyn 2013 Vaasan hovista.
Ja jos mä olisin tilannut hovin dvd:n, olisinko mä itse kysynyt mistä hovi sai tiedon kaakeleista??
ulkosuomalainen kirjoitti
Mistähän tämä hovin faktana esittelemä tieto niistä pinttyneen likaisista kaakeleista muuten tuli? Mäkiseltä hovissa 2013? Pesuhuoneesta oli ekassa oikeudenkäynnissä kaksi todella huonoa, rakeista, mustavalkoista kuvaa. Hyvä jos niistä erotti kaakelit, saumoista puhumattakaan.
Jos joku muistaa kaakeleista maininnan esim. Mäkisen todistuksessa, voisiko vinkata.
Sä varmaan tykkäät piirileikeistä myös. Ympäri käydään ja käydään ja käydään...

Koska Luminolia ei käytetty ennenkuin 2009, meille jää nyt ikuiseksi arvoitukseksi mitä jälkiä olisi löytynyt jos olisi. Vielä kerran: Mäkinen ei tarkoilla tutkijansilmillään löytänyt edes sitä kengän koon määritykseen käytettyä veristä kengänjälkeä takkahuoneessa olleista housista.
Oletan Luminoliruiskutuksen pilaavan veren tutkimismahdollisuuksia. Verestä kuulemma muutenkin hankala saada dna. Vaati sen tumallisen solun.
Mitä väliä sillä pesuhuoneen kaivosta tai keittiön lavuaarista tai vaikka olohuoneeen lattialta löytyneen veren dna:lla olisi ollut ?? Eihan sen hupun oletettu pesulla käyneen, joten se olisi ollut joko Jukan tai Annelin. Pikaisen verisiivouksen jälkien löytyminen olisi ollut sinänsä raskauttavaa.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
Vastaa Viestiin