Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

Vaihtoehdot ovat; Mikäli Nelaa ei löydy vedestä, hän on ehkä lähtenyt vapaaehtoisesti tai hänet on siepattu.
Hyvä juttu että ihmiset ovat tarkkoina Nuuksiossa, tollasista ei pidä lannistua.
Jos on siepattu niin joku houkutteli Nelan nuuksioon?
laura_riikka
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: Ke Syys 23, 2015 7:07 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja laura_riikka »

khl kirjoitti:
laura_riikka kirjoitti:Nuuksion Pitkäjärven-Romvuoren teoriassa Nela siis on tippunut Romvuoren näköalapaikalta ja reppu+kännykkä ajelehtiin kilometrejä pitkän järven eteläpäähän lähettäen viimeisen signaalin. Tässä teoriassa siis on ilmeisesti se oletus, että Nela ja reppu+kännykkä joutuvat erilleen. Nelan käyttämä reppumalli on ilmeisesti "tunnistettu". Osprey. Eikö tuollainen päivärinkka ole yleensä kiinnitettynä mahdollisesti kahdella vyöllä? Lantiolta ja rinnan alta. Rinkka on ollut bussikuvan mukaan ihan täynnä, joten oletan siksi myös sen olleen kiinnitettynä hyvin. Puolityhjänä ei varmaan niin väliä. Mutta miten reppu voi pudotessa/veteen osuessaan irrota Nelasta mikäli se on kahdella vyöllä napakasti kiinnitettynä. Ei kai voi. No oliko Nela sitten kurkkinut jyrkänteen reunalta täysinäinen reppu puolihuolimattomasti olalla vyöt auki? Vai olisiko todennäköisintä, että Nela olisi pitänyt näköalapaikalla evästaukoa ja riisunut repun selästään. Joku on tässä tilanteessa työntänyt ensin Nelan jyrkänteeltä alas veteen ja sitten heittänyt repun perään. Eikö tämä ole todennäköisin tapahtumaketju jos Nela ja reppu ovat joutuneet erilleen tässä Nuuksion Pitkäjärvi-Romvuori teoriassa.
Tai pudonnut reppu selässä ja pystynyt vielä vedessä sen irrottamaan ja sit ei itse selvinnytkään.
Hyvä lisäys.
temekus
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Loka 13, 2015 3:40 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja temekus »

khl kirjoitti:Tai pudonnut reppu selässä ja pystynyt vielä vedessä sen irrottamaan ja sit ei itse selvinnytkään.
Tätä olen myös miettinyt. Jos reppu on kunnolla selässä ja vielä etuhihnoilla kiinni, niin se ei välttämättä kovin helposti selästä lähde itsekseen kun putoaa. Mutta voinee sekin ehkä olla mahdollista ainakin jos matkalla osuu ensin johonkin muuhun kuin veteen. Jos reppu taasen on vain toisella olalla tai muuten kannossa niin silloin toki helposti päätyy erikseen veteen. Mutta yksi vaihtoehto repputeoriassa on, että veteen pudotessa tulee varmaankin melkoinen paniikki ja jos selässä on tavaraa täynnä oleva reppu niin se vaikeuttaa tilannettaa entisestään. Pitää myös huomioida, että jos veteen tippuu korkealta niin sitä myös todennäköisesti vajoaa aluksi kokonaan veden alle. Mahdollisesti repusta voi yrittää päästä eroon, mutta siinä tilanteessa se voi olla hankalaa ja ehkä voi itselle käydä huonosti vaikka saisikin juuri otettua repun pois.

Silti itseä arveluttaa kuinka kauan kyseinen reppu mahdollisesti voisi pysyä pinnalla. Asiaa olisi hyvä päästä kokeilemaan samanlaisella repulla. Sekä myös kokeilla mihin suuntaan veteen heitetty esine mahdollisesti ajelehtii, vaikka se ei kaikkea kerrokaan, koska ei voida suoraan toistaa katoamispäivän olosuhteita.
Whisgood
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: To Marras 27, 2014 10:46 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Whisgood »

Mäkrö kirjoitti:Jos Nela on siepattu, niin miten sieppaajan jäljille voidaan päästä?

Nyt on jo kritisoitu, ettei tätä mahdollisuutta otettu huomioon ja jälki viileni. Mutta onko tosiaan niin, ettei mitään kamerakuvaa tai vastaavaa ole Nuuksion lähellä olevista autoista mahdollista saada?

Itse unohtaisin aiemman sieppaajan vaalean auton, hän tuskin käyttäisi samanlaista autoa.

Mikä voisi olla motiivi sieppaamiseen? Ikävä kyllä, voisi veikata sen olevan seksuaalinen, mutta tuo voisi antaa toivoa uhrin olevan hengissä. Valta saattaa olla toinen motivaatio, mutta raha tuskin on, koska ei ole vaatimuksia eikä kadonnut vaikuta olevan varakkaasta taustasta.

Entä mitkä muut asiat voisi johtaa sieppaajan jäljille?
-Onko naapurusto havainnut epäilyttäviä ostoksia tai outoja remonttitarpeita? Verratkaa Louhea, joka rakensi tyrmän kerrostaloonsa.
-Voisiko lähikaupan kassa havaita vakioasiakkaansa ostavan epätavallista enemmän ruokaa? Oliko Nelalla allergioita/erikoisruokavalioita?

Jos kyseessä on sieppaus, niin millaista profiilia ajattelisitte?
-Omakotitalo, mahdollisesti syrjäseudulla, mutta Nuuksion läheisyydessä. Kerrostaloasunto sopinee vain lunnastapauksiin, tuossa Louhen tapauksessa oli kyseessä uusi talo puolityhjänä.
-40-60-vuotias mies
-Asuu yksin
-Jos kyseessä on sama sieppaaja, kuin aiemman yrittäjä, voisi kiinteistössä olla jopa valmiina tyrmäksi sopiva tila. Maakellari? Maatila?
-Aseenkantolupa. Millä kadonnut olisi saatu autoon?

Jos pitäisi profilioida:
0-40km Nuuksiosta asuva 40-50-vuotias maatilallinen yksin elävä mies.
Toit tärkeitä asioita esille. Ihan aiheesta on kritisoitu, ettei kaappausmahdollisuutta otettu huomioon heti alussa ja jälki viileni.

Myös kysymyksiisi olisi syytä miettiä vastauksia.

Esim. 0-50 km Nuuksiosta asuva 25-50-vuotias voisi pitää paikkaansa. Aseenkantolupa ehkä, mutta myös puukolla voi uhkailla.

Helposti tulee ajatelleeksi, että sieppaaja olisi yksinäinen mies, joka asuisi omakotitalossa syrjäisellä alueella, mutta hän voi myös asua kerrostalossa ja pitää Nelaa vankina kesämökissään tms. Hän voi myös olla perheellinen mies, josta monet pitävät.

Maailmalla tapahtuneista kaappauksista ja murhista tehdyissä dokkareissa on ollut usein yksi yhteinen piirre, eli se, kuinka ihmiset aina yllättyivät, että miten tämä mukava mies (jopa perheenisä) on voinut tehdä sellaisia rikoksia.

Jos joku mies on Nelan kaapannut, niin uskon, että joku muukin siitä jotain tietää, tai ainakin aavistelee, ettei kaikki ole kunnossa.

Auttaisiko tässä kohdassa se palkkio annetuista tiedoista, jos ne johtavat Nelan löytymiseen?

Jos Reino Savukoski koirineen ja laitteineen ei Nelaa löydä, niin olisiko syytä kehottaa lehdissä ja esim. facebookissa ihmisiä olemaan valppaana ja ilmoittamaan poliisin vihjepuhelimeen, jos he epäilevät, että joku voisi liittyä jotenkin Nelan tai muidenkin katoamiseen? Voiko myös facebookissa laittaa fb-poliisille viestiä?

Onko ihan epärealistinen idea?
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Lassie »

beelsebub kirjoitti:Muutenhan tuo puhelimen tippuminen on hyvä teoria mutta sen vesittää se että puhelin on sammumiseen saakka vaihtunut tukiasemasta toiseen. Toki on mahdollista sen tehdä paikoillaan olleessankin mutta hyvin epätodennäköistä. Kyllä puhelin on ollut liikkeellä sammumiseen saakka Nuuksiossa. Outoa. Kunpa julkaistiin ne tukiasema tiedot, mihin kellonaikaan puhelin on linkittynyt mihinkin mastoon.
Totta, multa mennyt ohitse tuo että puhelin ollut liikkeessä sammumiseen asti, se on tärkeä asia ja vaikuttaa hahmotelmiin ratkaisevasti, jos on luotetettavaa infoa viranomaisilla signaaliliikenteestä että paikat vaihtuneet, ns. puhelin liikkeessä sammuntaan asti. Samaa mieltä että olisi hyödyllistä tietää ne tukiasematiedot ja - ajat, tässäkin ketjussa on teknisiä osaajia ja kartta-asioiden hahmottajia niin varmastikin tulisi todennäköistä liikkumiskaaviota kehiin.

Joko kännykkä on tietystä hetkestä lähtien 1) liikkunut itsekseen (elikkä seilannut vedessä, ns. Rom.Pitkäjärviteoria josta laura-riikka viimeksi maininnut) taikka
2) liikkunut N:n mukana sammuntaan asti (maastossa tai vedessä mutta mikäli vedessä, niin a) ollut N:n oletettavasti kelluvaisessa repussa jossa jatkanut liikuntaa puoleen yöhön asti signaalitoimintaisena taikka b) ollut takin taskussa ja signaali mennyt samoin tein vedessä elikkä N:n ja taskukännykän yhteistippumisen käytävä puolen yön aikaan, mutta tällainen myöhäinen jäänti alueelle epätodennäköistä onnettomuusteoriassa, tai c) ollut N:n mukana ja tarkoituksellisessa omaehtoisessa katoamisessa jätetty minne jätetty Nuuksioon taikka
3) liikkunut ulkopuolisen tekijän mukana (mutta MIKSI hyökkääjä olisi viipynyt alueella pidempään kuin tarvis, puolenyöhön asti samoillen).

Omaehtoiseen suunniteltuun katoamiseen vaikea uskoa, mutta siihenkin olisi joitain spekulatiivisia viitteitä (tosin niin on muihinkin vaihtoehtoihin, omaehtoiseen teoriaan epätodennäköisemmin). Jos, vaikkakin hyvin epätodennäköistä, olisi kyse omaehtoisesta katoamisesta ja oletettavasti taustalla olisi painavaa sympatisoivaa (siis ei hämärämeininkiä yms) syytä, niin tulee mieliin että viitsiikö siihen liittyviä spekulaatioita sanoa tarkkaan siksiKään että ei vaarantuisi turvapaikkansa - tai miten tämän sanoisi, kääk. Vaikeaa muotoiltavaa.
Viimeksi muokannut Lassie, To Loka 15, 2015 6:36 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
puutarhatonttu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 126
Liittynyt: To Syys 01, 2011 11:31 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja puutarhatonttu »

Etsinnät jatkuu....

Etsintöjen taustalla on vihje, joka tuli etsintöjä järjestäneen Jarkko Hyöppösen tietoon.
Vapaaehtoiset alkavat jälleen etsiä kadonnutta Nela Utkinaa Espoon Nuuksiossa, kertoo Utkinan vapaaehtoisia etsintöjä järjestänyt Jarkko Hyöppönen.

Etsintöjen taustalla on Hyöppösen tietoon tullut vihje. Utkinaa on etsitty Nuuksiossa useita kertoja.

Työmatkalleen Helsingin Malminkartanosta lähtenyt 27-vuotias Utkina katosi oudosti tiistaina 9. syyskuuta.

Kello 9.47 hän nousi Espoon keskuksessa 85A-linjan linja-autoon kohti Nuuksion kansallispuistoa.

Linja-autossa Utkina puki poliisin mukaan päälleen punaisen retkeilytakin ja laittoi harmaan otsaliinan päähänsä.

Linja-autosta Utkina poistui kello 10.20 Espoon Nuuksion ulkoilualueen Nuuksionpään päätepysäkillä. Tämä on viimeinen näköhavainto hänestä.
Antti Honkamaa
Chili
Jane Marple
Viestit: 1006
Liittynyt: To Elo 04, 2011 9:31 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Chili »

Nyt on tullut läpimurto vihje!

Sitä ei vain kerrota, että mikä se on. Vain paperipainoksessa.
Nemesia
Neuvoja-Jack
Viestit: 574
Liittynyt: Su Loka 12, 2008 5:54 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Nemesia »

Läpimurtovihje on vissiinkin se poiju.

Nelan etsinnöissä heräsi turha toivo - olikin väärä hälytys
Torstai 15.10.2015 klo 17.42 (päivitetty klo 17.50)
Mystisesti kadonneen Nela Saglenovan vapaaehtoisia etsintöjä järjestänyt Jarkko Hyöppönen sai tietoonsa vihjeen, joka osoittautui kuitenkin vääräksi hälytykseksi.

Nela Saglenova on ollut kateissa yli kuukauden.
Nela Saglenova on ollut kateissa yli kuukauden. (KOTIALBUMI)
Helsingin Malminkartanosta keskiviikkona 9. syyskuuta lähteneen 27-vuotiaan Nela Saglenovan etsinnöissä uskottiin läpimurron olevan jo lähellä, kun vapaaehtoisiin etsintöihin osallistunut nuori nainen näki punaisen esineen kelluvan vedessä Nuuksion itärannalla.

- Havainnon tehnyt nainen oli länsirannalla, eikä nähnyt esinettä kovin tarkasti. Sen kuitenkin uskottiin liittyvän Nelan katoamiseen, koska se oli potentiaalisen vaarapaikan eli jyrkänteen lähellä. Kun paikalla kävi pelastuslaitos ja vapaaehtoinen partio kanootilla, kävi ilmi, että kyseessä olikin vain punainen poiju eli väärä hälytys, vapaaehtoisia etsintöjä järjestänyt Jarkko Hyöppönen kertoo Iltalehdelle.

Hyöppösen mukaan ensi viikon perjantaina käynnistyvät suurvesistöetsinnät, joissa on mukana myös Reino Savukoski, joka on etsinyt ruumiita ympäri Suomea jo yli 20 vuotta.

- Pitää sulkea vesistövaihtoehdot pois, sitten jääkin enää muutama vaihtoehto. Mikäli Nelaa ei löydy vedestä, hän on ehkä lähtenyt vapaaehtoisesti tai hänet on siepattu. Mitään varmaa tietoa ei tietenkään kenelläkään ole, Hyöppönen sanoo.

Hyöppönen ei tuntenut Saglenovaa henkilökohtaisesti, vaan on mukana vapaaehtoisissa etsinnöissä muiden Kadonneen etsintä -nimisen ryhmän jäsenten kanssa.

- Ryhmään kuuluu laaja joukko ammattilaisia. Autamme etsinnöissä parhaamme mukaan, ja toimintamme on joustavampaa kuin viranomaisten toiminta. Esimerkiksi katoamisilmoituksen poliisille voi yleensä tehdä vasta vuorokauden kuluttua katoamisesta, mutta me voimme lähteä etsintöihin mukaan saman tien, Hyöppönen selventää.

ANNA EGUTKINA
[email protected]
Viimeksi muokannut Nemesia, To Loka 15, 2015 6:44 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
khl
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1382
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja khl »

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10891
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja damfin »

Lassie kirjoitti:
beelsebub kirjoitti:Muutenhan tuo puhelimen tippuminen on hyvä teoria mutta sen vesittää se että puhelin on sammumiseen saakka vaihtunut tukiasemasta toiseen. Toki on mahdollista sen tehdä paikoillaan olleessankin mutta hyvin epätodennäköistä. Kyllä puhelin on ollut liikkeellä sammumiseen saakka Nuuksiossa. Outoa. Kunpa julkaistiin ne tukiasema tiedot, mihin kellonaikaan puhelin on linkittynyt mihinkin mastoon.
Totta, multa mennyt ohitse tuo että puhelin ollut liikkeessä sammumiseen asti, se on tärkeä asia ja vaikuttaa hahmotelmiin ratkaisevasti, jos on luotetettavaa infoa viranomaisilla signaaliliikenteestä että paikat vaihtuneet, ns. puhelin liikkeessä sammuntaan asti. Samaa mieltä että olisi hyödyllistä tietää ne tukiasematiedot ja - ajat, tässäkin ketjussa on teknisiä osaajia ja kartta-asioiden hahmottajia niin varmastikin tulisi todennäköistä liikkumiskaaviota kehiin.
Eikös poliisi kertonut niin että kännykkä on ensin vaihdellut niiden kahden tukiaseman välillä, ja sitten kytkeytynyt siihen kolmanteen johon ollut yhteydessä pitempään aina yhteyden katoamiseen saakka... Vai onko nyt jossain kerrottu tarkemmin että kännykkä olisi vaihdellut tukiasemaa vielä myöhemminkin illalla?
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10891
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja damfin »

SHolmes kirjoitti:Tässä nyt ei parempaakaan auttajaa ole. Jos meinaa Nelan löytää niin kannattaisi vastata. Kuukausi kulunut eikä henkilön mukana olevista esineistäkään ole saatu kakaistua tietoa julkisuuteen.

Paremi jättää tuollaiset miksi kysymykset pois ja luottaa avuntarjoajiin.
No johan heitit melko ylimielistä sontaa... Vai että parempaa auttajaa ei ole, luuletko ihan aikuisten oikeasti että viranomaiset eivät sinua parempaa kännyköiden ja niiden sovellusten tuntijaa löydä? Jos näin huippu siinä asiassa olisit niin eiköhän nimesi ja yhteystietosi jo varmaan ole kantautuneet etsintöjä järjestävien tahojen korviin ja he pikapuoliin ottavat sinuun yhteyttä kertoen tarkat tiedot puhelimen imei-koodista lähtien, ja luovuttavat käyttöösi kaiken saatavilla olevan operaattoreiden datan.

Voisit kyllä nyt jo pikkuhiljaa nöyrästi niellä sen asian, että noita kyselemiäsi tietoja ei ole mitään syytä luovuttaa kenellekkään niiden perään somessa huutelevilla, eikä toisaalta kenenkään sellaisen joka niitä tietoja kykenisi vakavissaan etsintöihin hyödyntämään tarvitse niistä huudella somessa.
beelsebub
Armas Tammelin
Viestit: 74
Liittynyt: La Kesä 20, 2009 7:57 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja beelsebub »

damfin kirjoitti:
Lassie kirjoitti:
beelsebub kirjoitti:Muutenhan tuo puhelimen tippuminen on hyvä teoria mutta sen vesittää se että puhelin on sammumiseen saakka vaihtunut tukiasemasta toiseen. Toki on mahdollista sen tehdä paikoillaan olleessankin mutta hyvin epätodennäköistä. Kyllä puhelin on ollut liikkeellä sammumiseen saakka Nuuksiossa. Outoa. Kunpa julkaistiin ne tukiasema tiedot, mihin kellonaikaan puhelin on linkittynyt mihinkin mastoon.
Totta, multa mennyt ohitse tuo että puhelin ollut liikkeessä sammumiseen asti, se on tärkeä asia ja vaikuttaa hahmotelmiin ratkaisevasti, jos on luotetettavaa infoa viranomaisilla signaaliliikenteestä että paikat vaihtuneet, ns. puhelin liikkeessä sammuntaan asti. Samaa mieltä että olisi hyödyllistä tietää ne tukiasematiedot ja - ajat, tässäkin ketjussa on teknisiä osaajia ja kartta-asioiden hahmottajia niin varmastikin tulisi todennäköistä liikkumiskaaviota kehiin.
Eikös poliisi kertonut niin että kännykkä on ensin vaihdellut niiden kahden tukiaseman välillä, ja sitten kytkeytynyt siihen kolmanteen johon ollut yhteydessä pitempään aina yhteyden katoamiseen saakka... Vai onko nyt jossain kerrottu tarkemmin että kännykkä olisi vaihdellut tukiasemaa vielä myöhemminkin illalla?
Taisikin olla juuri näin, eli loppuaikana pidempään yhden ja saman tukiaseman piirissä. Pitäisi etsiä jostain se virallinen lausunto. Jotenkin muistan vaan että olisi vielä sen tekstiviestinkin jälkeen vaihtanut tukiasemaa. Menee jo faktat sekaisin kun infoa tulee niin vähän ja olettamia sekä spekulointeja niin paljon. Kuitenkin tuon etsintöjen organisoijana toimivan Jarkon teorian perusteella puhelin on vaihtanut tukiasemaa, muutenhan tuota koko repun kellumisteoriaa ei tarvittaisi.
Nakkertton
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Loka 13, 2015 9:27 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Nakkertton »

damfin kirjoitti:
Lassie kirjoitti:
beelsebub kirjoitti:Muutenhan tuo puhelimen tippuminen on hyvä teoria mutta sen vesittää se että puhelin on sammumiseen saakka vaihtunut tukiasemasta toiseen. Toki on mahdollista sen tehdä paikoillaan olleessankin mutta hyvin epätodennäköistä. Kyllä puhelin on ollut liikkeellä sammumiseen saakka Nuuksiossa. Outoa. Kunpa julkaistiin ne tukiasema tiedot, mihin kellonaikaan puhelin on linkittynyt mihinkin mastoon.
Totta, multa mennyt ohitse tuo että puhelin ollut liikkeessä sammumiseen asti, se on tärkeä asia ja vaikuttaa hahmotelmiin ratkaisevasti, jos on luotetettavaa infoa viranomaisilla signaaliliikenteestä että paikat vaihtuneet, ns. puhelin liikkeessä sammuntaan asti. Samaa mieltä että olisi hyödyllistä tietää ne tukiasematiedot ja - ajat, tässäkin ketjussa on teknisiä osaajia ja kartta-asioiden hahmottajia niin varmastikin tulisi todennäköistä liikkumiskaaviota kehiin.
Eikös poliisi kertonut niin että kännykkä on ensin vaihdellut niiden kahden tukiaseman välillä, ja sitten kytkeytynyt siihen kolmanteen johon ollut yhteydessä pitempään aina yhteyden katoamiseen saakka... Vai onko nyt jossain kerrottu tarkemmin että kännykkä olisi vaihdellut tukiasemaa vielä myöhemminkin illalla?
Lumiassa ainakin on virransäästö toiminto, joka kytkeytyy automaattisesti kun akku käy vähiin. Voiko tuo toiminto heikentää singnaalia,joka selittäisi mastojen vaihtumisen ja oletuksen puhelimen liikkumisesta?
puutarhatonttu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 126
Liittynyt: To Syys 01, 2011 11:31 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja puutarhatonttu »

Yksi mahdollisuus kännykän liikkeisiin olis vielä semmonen, että joku on löytänyt sen polulta, ottanut mukaansa ja vienyt kotiinsa, eli asuu tuolla alueella jossain. Vaikka kännykkä ja sen omistaja yleensä kulkee yhdessä, niin aina voi hukata omaisuutta. Se olis saattanut olla Nelan ainoa kompassi ja kartta ja liian myöhään huomannut sen kadonneen ja oliskin siksi eksynyt. Tosin ehkä liian monta käännettä tässäkin teoriassa
Nakkertton
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Loka 13, 2015 9:27 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Nakkertton »

Näitä selfien otto tippumisihan on mailmalla ollu. Ja jos puhelin jäis tässä tilanteessa rannalle tai rinteeseen tai kallionkoloon, niin aika äkkiä peittyis syksyn variseviin lehtiin ja löytyminen ois melko sattuma.
Vastaa Viestiin