Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Jari Aarnion tapaukseen liittyvät ketjut tänne
annaanna

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Mielestäni mainittiin tämän liikemiehen luoneen omaisuutensa elektroniikka-alalla. Ehkä sitten sijoittanut Viroon ja kiinteistöihin.

Syyttäjien kautta on tieto ainakin yhdestä, siitä mainitsemastani 90-luvulla hankitun velattoman kiinteistön myynnistä 320 000 hintaan.
Mutta jollakin tietoa kahdesta.
Schumi kirjoitti:Onko tästä ollu mistään enemmän vai jotain lorinoita vain?

"Aarnion pitkäaikainen työtoveri, joka ei halua kommentoida tapausta nimellään, kertoo Imagelle, että Aarnio on tehnyt ainakin kaksi voitollista asuntokauppaa. Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi sanoo, että Aarnio aikoo selvittää rahojensa alkuperää vasta oikeudessa."

http://www.image.fi/image-lehti/huijari
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

annaanna kirjoitti:Mielestäni mainittiin tämän liikemiehen luoneen omaisuutensa elektroniikka-alalla. Ehkä sitten sijoittanut Viroon ja kiinteistöihin.
Ainakin MTV:n uutisen mukaan oli sijoittanut:
Helsinkiläinen liikemies oli kuollessaan 62-vuotias. Hän oli rikastunut elektroniikka-alalla ja teki kiinteistöbisnestä myös Suomen ulkopuolella.
Ainakin ennen tuo kiinteistöbisnes Virossa oli kannattavaa touhua. Eräs sukulaiseni osti aikoinaan Virosta huoneiston n. 10000 markalla. Huoneisto on ollut vuokralla koko ajan, ja tuon hinnan sekä remontteihin menneet rahat on saanut vuokratuloina takaisin jo vuosia sitten. Huoneiston nykyinen arvo pyörii jossain 15000€ paikkeilla. Eli tuo liikemies on hyvinkin voinut tienata sijoittamalla Aarniollekin vähän rahaa sukan varteen.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Rescuer kirjoitti:Virossa liiketoiminta oli pitkään uuden itsenäistymisen jälkeen varsin "villiä". Ei kuitenkaan välttämättä rikollista tai hämärää. Rikollisryhmät pyrkivät hyötymään liikemiehistä, mm. juurikin kiristämällä.
Kyllä mielestäni voidaan sanoa, että ainakin harmaalla alueella liikutaan, jos käytetään tsetseenejä velanperinnässä. Ja monesti toki oli pakollinen osa businesta olla jossain tekemisissä rikollisryhmien kanssa halusi tai ei.
Lupu
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: To Kesä 05, 2008 1:11 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Lupu »

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi sanoo, että Aarnio aikoo selvittää rahojensa alkuperää vasta oikeudessa."
Mikä mahtaa olla Aarnion motiivi selvitellä rahojensa alkuperää vasta oikeudessa?
Ainakin kaksi vaihtoehtoa tulee mieleen. Joko hän haluaa esittää selityksensä sellaisessa vaiheessa, ettei tutkijoilla/syyttäjällä ole enää riittävästi aikaa tutkia selitysten paikkansapitävyyttä ja vesittää niitä. Tai Aarnio haluaa antaa syyttäjäpuolen nolata ensin itsensä kunnolla, ennenkuin pudottaa pomminsa, jonka johdosta syytteet tulevat raukeamaan. Tai kolmas vaihtoehto voisi olla, ettei mies ole vielä itsekään keksinyt hyvää selitystä ja siksi odottelee ensin muiden todistajien kuulemista, että jospa sieltä löytyisi jotain johon tarttua. Aarniotahan on pidetty eristyksessä, joten tämä oikeudenkäynti voi olla hänelle ensimmäinen tilaisuus päästä tunnustelemaan voisiko joku tarjota hänelle apua.

Jotakin siinä täytyy olla syynä, että kaveri vain istuu tutkintavankeudessa eikä auta selvittämään rahojensa alkuperää ennenkuin aivan viimeisessä vaiheessa oikeudenkäynnissä. En ole nähnyt Aarniosta yhtään videota, mutta kuvissa hän vaikuttaa tyynen rauhalliselta ja luottavaiselta.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Antaa syyttäjäpuolen ensin nolata itsensä täydellisesti ja samalla estää keksimästä uusia "todisteita". Jos Aarnio laskee, että istumalla hetken saa nöyryytettyä KRP:tä ja syyttäjää niin täydellisesti, etteivät he enää kolmatta kertaa yritä laittaa pyörää pyörimään.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Tuskin Aarniokaan täysin levollisin mielin voi olla. Mutta Aarnio jos joku tietää minkälainen tutkinta on ollut ja minkälaisia kavereita motiiveineen sitä on ollut suorittamassa, niin jo sen takia ymmärrän ettei 2013 jouluna ruvennu ensimmäisenä avaamaan rahavirtojaan, ei edes 2 vuoden istumisen jälkeen ole avannut vielä. Siinä on pakko olla jotain. Tiesikö että istuu joka tapauksessa ja parempi avata kaikki vasta oikeudessa? Eikös muuten jos huumesyytteet kaadu, Aarnio saa lähes joka tutkintavangipäivältä rahat vaikka Trevoc-tuomio jäisi voimaan? Kovat panokset. Linnareissu tai miljoonatili :D
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8310
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Schumi kirjoitti:Tuskin Aarniokaan täysin levollisin mielin voi olla. Mutta Aarnio jos joku tietää minkälainen tutkinta on ollut ja minkälaisia kavereita motiiveineen sitä on ollut suorittamassa, niin jo sen takia ymmärrän ettei 2013 jouluna ruvennu ensimmäisenä avaamaan rahavirtojaan, ei edes 2 vuoden istumisen jälkeen ole avannut vielä. Siinä on pakko olla jotain. Tiesikö että istuu joka tapauksessa ja parempi avata kaikki vasta oikeudessa? Eikös muuten jos huumesyytteet kaadu, Aarnio saa lähes joka tutkintavangipäivältä rahat vaikka Trevoc-tuomio jäisi voimaan? Kovat panokset. Linnareissu tai miljoonatili :D

Uskon että toi Trevoc-tuomio tulee kaatumaan seuraavissa oikeusasteissa. Tuomion perusteissa oli liikaa musta tuntuu ja ehkä asia meni näin olettamuksia, ja ne ei ole oikeuskaaren mukaisia.
Mitä tulee Aarnion rahoihin, niin syytetyllä ei ole mitään pakkoa kertoa missään kuulustelussa yhtään mitään niistä, kuten ei mistään muustakaan. Mikäli ja kun syyttäjäpuoli tuo omia todisteitaan oikeuteen niin silloin syytetyn on edullisinta tuoda omat todisteet oikeusaliin, niin syyttäjä jää silloin housut kintuissa seisomaan saliin.

Huomioiden koko jutun ja Krp:n toiminnan, niin Aarnion olisi pitänyt pitäytyä kertomasta muuta kuin oman nimensä kuulusteluissa, ja keskittyä vain ja ainoastaan keräämään puolustusmateriaalia asianajajansa välityksellä. Tuoda kohta kohdalta vastatodisteita saliin sitä myöten kun syyttäjä tuo omiansa. Silloin oltaisiin saatu kokonaiskuvaa tilanteesta paremmin esiin ja kysenalaistaa syyttäjän ja Krp:n toiminnan laillisuus. Mutta eipä sitä alussa kukaan tiennyt minkälaista noiden kahden tahon toiminta oli ollut ja on edelleen.

Jos ja kun Aarnion syytteet kaatuu, niin toivotaan että Oikeuskansleri laittaa ulkopuolisen tutkijan selvittämään perinpohjin jutun känteet ja laillisuudet, myös ne Krp:ltä kadonneet amfetamiinit. Onko Krp:n sisällä ns. kilomies jonka bisneksien suojelu on kaiken takana. Mikäpä olisikaan helpompaa huumebisnestä kuin laittomasti maahan tuotujen huumeiden takavarikominen viranpuolesta ja laittaminen katukauppaan kiertoon. Tai myydä tieto toiselle rikollisporukalle toisen rikollisporukan huumekätköstä ja mennä viranpuolesta "valvomaan" sitä kätköä.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Mr. MF
Sofia Karppi
Viestit: 401
Liittynyt: La Marras 23, 2013 9:05 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Mr. MF »

Mielestäni Schumilla on oikean suuntaiset arvelut.

Aarnio tiesi että istumista tulee teki hän mitä tahansa. Käräjäoikeuden vangitsemispäätöksiä oli muistaaksen parhaillaan kolme tai neljä päällekkäin ja kaikki todennäköisin syin -perusteluin. Jos joku epäily olisi selvitetty niin väitän, että lisää syitä vangita olisi vedetty välittömästi hatusta. Niin kova kiima runkkuringillä oli saada Aarnio pidettyä kopissa ja siksi tutkinta pyörii täydella teholla vielä tänäänkin. Varmasti syitä on useita mutta yksi syy oli/on puhdas pelko. Syytteet kun muistuttavat huojuvaa korttitaloa. Ne on saatu aikaa valehteluilla, painostuksella, huumaamalla ja lahjomalla, tästä ei kai ole kenelläkään epäselvyyttä? Tutkinnanjohtajat ja syyttäjät tietysti tietävät tämän. Ja siksi syytteiden horjuttaminen olisi ollut Aarniolle lasten leikkiä. Siksi runkkurinki pelkää ja pitää äijän visusti kopissa.

Kukaan ei varmasti istu eristyksissä vuositolkulla omasta tahdostaan eikä vain nolatakseen syyttäjiä. Aarnio siis tiesi että nyt ei ole vaihtoehtoa. Sanoi hän mitä tahansa, eristys on ja pysyy. Miksi siis ei olle vaikka hiljaa ja antaa syyttäjien rakennella isoa kuvaansa spekulaatioiden varaan?

Epäilen että Aarnio ei ole enää työkykyinen, tuollainen eristäminen ja paine jättää jälkensä ihan keneen tahansa. Eli ei tuosta enää töihin palata, vaikka olettaisimme että se olisi muutoiin mahdollista. Mutta kuluuhan se aika sairaseläkkeellä ollessa ja vanhingonkorvausvaatimuksia rustatessa.
Mr. MF
Sofia Karppi
Viestit: 401
Liittynyt: La Marras 23, 2013 9:05 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Mr. MF »

kakkosurpo kirjoitti:
Uskon että toi Trevoc-tuomio tulee kaatumaan seuraavissa oikeusasteissa. Tuomion perusteissa oli liikaa musta tuntuu ja ehkä asia meni näin olettamuksia, ja ne ei ole oikeuskaaren mukaisia.
Mitä tulee Aarnion rahoihin, niin syytetyllä ei ole mitään pakkoa kertoa missään kuulustelussa yhtään mitään niistä, kuten ei mistään muustakaan.
Niin, minua naurattaa vieläkin kun ennen trevoc tuomioita kirjoitin että Aarnio on syyttäjän mielestä lahjonut itse itseään. Mielipuolinen kuvio.

Käräjäoikeus laittoi vielä paremmaksi ja antoi tuomion että lahjuksia on vastaanotettu mutta kukaan ei ole lahjonut, ei siis edes Aarnio itseään. heh heh... Ei ihme että kansalaiset ovat joskus pihalla näiden oikeusviranomaisten mietteistä. Mutta ymmärrän kyllä että käräjäoikeudellakin on ollut suuri paine saada aikaan edes jonkinmoinen tuomio tämän mielettömän julkisuusrummutuksen ja vankeuspäätösten jälkeen.

Muistuttaa vaan hätäpaskaa tuommoinen tuomio.
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Niin, minua naurattaa vieläkin kun ennen trevoc tuomioita kirjoitin että Aarnio on syyttäjän mielestä lahjonut itse itseään. Mielipuolinen kuvio.

Käräjäoikeus laittoi vielä paremmaksi ja antoi tuomion että lahjuksia on vastaanotettu mutta kukaan ei ole lahjonut, ei siis edes Aarnio itseään.
Meneekö mulla pahasti jotain ohi, mutta miten se voi olla niin, että Aarnion todetaan tosiasiallisesti olleen Trevocissa / Päättämässä sielä asioista, mutta silti voi saada lahjuksen "omasta firmasta"?

Ja kun Aarnion nyt todettiin saaneen lahjus Trevocista ja tuomionkin sai siitä, niin voiko joku valottaa nyt mulle, että minkä takia kukaan ei saanut tuomiota virkamiehen lahjomisesta?
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Koko Trevoc-oikeudenkäynti oli pelkkä farssi. Itse oikeudenkäynnissä rikottiin oikeudenkäyntikaaresta alkaen kaikkia mahdollisia pykäliä, ja tuomareilla oli kova paine saada edes jonkinlainen tuomio aikaiseksi.
Jos päätös olisi ollut vapauttava, niin olisi kyseenalaistettu huumerikossyytteet. Ja siihen käräjäoikeus ei halunnut lähteä...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Kertoo aika paljon HS:n Susanna Reinbothin suhtautumisen Aarnioon ja tähän tapaukseen.

Esimerkkinä kolme viimeisintä twiittiä:
‏@ReinbothSusanna

#Aarnio'n ystävä kertoi käräjillä Aarnion käteisrahasta. Missähän Aarnio vaihtoi rahat euroiksi 2002?
Jos saat rahat vuonna 2002, 2002 pankista haettuna, miksi hänen pitäisi euroja käydä vaihtamassa toisiin euroihin? :shock:

@ReinbothSusanna

Vuoden poliisi 1987 Jari #Aarnio ei päässyt yhteiskuvaan. Eipä hän tähän joukkoon oikeasti kuulukaan. #tilastovirhe
Jotain jäänyt hampaankoloon?
‏@ReinbothSusanna

Uudet lisätutkinnat liittävät #Aarnio'n yhä kiinteämmin Pasilan miehen kännyköihin.
Muistetaan nyt välillä tuoda esille kuinka Aarnio entistä tiiviimmin on nyt yhdistettynä Pasilan mieheen ( KRP:n mukaan jutun päätekijään) :roll:

Tuosta Trevocista vielä sen verran, että naurahdin vähän ku törmäsin tälläseen kun Aarnion tuomio oli tullut julki:

"Syyttäjänvirastossa oli tänään joukko tyytyväisiä miehiä.

– Tuossa ne sankarit istuvat, sanoi apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske ja viittasi Trevoc-jutun syyttäjiin Mikko Männikköön ja Jarmo Hirvoseen."

8)
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Vinkkimiehissä asiasta:
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... ta/5512848

Hatun nosto vinkkimiehistä useimmat jaksot olen heiltä kuunnellut.
annaanna

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja annaanna »

(onko lahjuksesta tuomio?)

Motiivi mietittävä uudelleen, tuomioistuimen ja syyttäjien. Luulisin. Katsotaan mitä Aarnio kertoo ensi kuun alussa. Voiko hovissa vedota rahanahneuteen, tuomiossa.

Tämä uusi, vielä auki oleva tilanne Aarnio taloudellisen riippumattomuuden suhteen tuo totta ollessaan hoviin ihan uutta pohdittavaa.

Käräjätuomiosta tuntuu puuttuvan euroiksi muunneltu oletettu hyöty enimmillään. Ehkä puolustus ei ole esittänyt tarpeeksi summien ja voittojen mitättömyyttä ja siten heikentänyt tuota juhlalliselta kuullostavaa taloudellista intressiä ja saavutettavaa hyötyä huumepoliisin hankintojen valmistelijalle. Hankintapäätökset ja rahat kun olivat kaukana Olofpaperien käsittelijöillä. Tulevaisuudessa helppo kumota?

Tää törkeä virka-aseman väärinkäyttötuomio perustui olettamukseen taloudellisesta intressistä, joka Aarniolla olisi ollut. Ja sitä rahanhimoa olisi sitten omalta osaltaan kyennyt ruokkimaan VAIN huumepoliisin hankintojen tuottaman voiton kautta.
Mielestäni hyvin ohut perustelu tuomiolle.
Ja tuo yrityshän ei tuotteitaan Pataman ja tunnuslukujen perusteella juurikaan kyennyt voitolla myymään, tai toisaalta myymään voluumiltaan runsaasti. Hinnoittelu osin hatusta vedettyä, kertoi Patama.
Oliko 2011 jopa tappiollinen.

2011 taisi Aarnio olla Elisalla.
Helmikuussa vanhempi poliisimiesosakas halusi lopettaa ja muuttaa rahaksi osuutensa. Aarnio olisi tietty voinut ostaa, jäävätä sitten itsensä niistä alaisten hankintapyyntöjen käsittelystä sun muusta paperityöstä, jota virkavapautensa aikana Rainiala muutenkin jo hoiti. Mutta lainasikin 25 000 toiselle Trevocin pääomistajista, käteisellä ja autossa parkkipaikalla.
(Lisäys. Ja tää siis lunasti itselleen myynnissä olleen osuusden ;) ).Käräjillä voitu pelätä moisia käteisiä huumerahoiksi. Takaisinmaksu tehty tilille, löytyy muistaakseni luettelostani.

Syyskuussa lainasi 50 000 Kalinaiselle, joka oli jo pyydetty aiemmin eläkelöityneen tilalle hoitamaan hallinnintoitia ja talousasioita Trevociin. Tuolla summalla K. osti Instian osuuden yrityksestä. Keken käsityksen mukaan sukulaisilta oli mennyt usko ko juttuun. Ei ihme, tuomarien käsityksen mukaan on toteennäytetty, että tää suku oli koko ajan ollut ulalla, luullut jotakin agenttipuhelinta kehitettävän. Tuo 50 000 olisi pitänyt maksaa 2016 vuoden lopuun mennessä muistaakseni tai olisi sen voinut kuitata Instian omistussiirrolakin. Näin oon käsittänyt. Kumpi kannattavampaa. Instian osuus 23% Trevocista.

Mielenkiintoista tulee hovikäsittelystä. Toivottavasti siellä tuodaan esille millaisia hilkkuja Aarnio olisi "tienannut". Tässä keississä ei äkkiseltään löytynyt viittauksia Aarnion koskemattomiin palkkatileihin ja selittämättömiin miljoonanpuolikkaisiin.
Hieman outoa (jos oon oikein tuomiota lueskellut/vilkuillut).
vimi
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: To Kesä 07, 2007 10:45 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja vimi »

Joko nettietsivät ovat selvittäneet kuka tämä edesmennyt liikemies on?
Vastaa Viestiin