Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Eräsperäs
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: To Loka 01, 2015 7:31 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Eräsperäs »

Jokke78, mihin perustat tiedon siitä, että nainen oli ulkomaalainen? Puhuiko murtaen vai kuinka? Tuli vai mieleen että Iltalehdessä oli myös juttu kadonneesta nurmijärveläisestä Susannasta, joka lähtenyt sijaishuoltopaikastaan 8.syyskuuta, ja hän on tumma kaunis nuori nainen. Mielestäni jutussa ei kerrotti MISTÄ lähti. Voisi pikemmin viitata häneen....paitsi tietysti, jos selvä tieto, että näkemäsi nainen oli ulkomaalainen. Täällä kyllä näköjään toooosi nopeasti pienestäkin epävarmasta jutusta tulee piakkoin totuus, ja aletaan miettiä lentoja Tampereeltä yms yms. Ymmärrettävää, mutta hiukan lähtenee joskus lapasesta. :)
laura_riikka
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: Ke Syys 23, 2015 7:07 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja laura_riikka »

jokke78 kirjoitti:
laura_riikka kirjoitti:
jokke78 kirjoitti: Itse ajan työkseni bussia ja tuolloin 9.9 ajoin Helsingistä Tampereelle. Lähtö aikani kampista oli 22:45. Kyytiin nousi mm. päälle parikymppinen ulkomaalainen pitkä nainen. Oli jotenkin poissa olevan tai varovaisen oloinen. Käteisellä maksoi ja lyhyen maksutapahtuman aikana sain käsityksen että ymmärsi suomea. Tampereen bussiasemalla jäi kyydistä. Ihmettelin, kun Tampereella nostin kaikki matkustajien laukut auton ruumasta siihen laiturille, niin yksi reppu jäi laiturille, kun kaikki olivat poistuneet laiturilta. Ihmettelin jo joko joltain unohtui, mutta tuo kyseinen nainen tuli siinä vaiheessa autosta ulos ja nappasi repun matkaansa. Ikään kuin vältellen muita. No tiedä sitten välttelikö vai oliko vain hidas, mutta jostain syystä tuo matkustaja jäi mieleeni. Ehkäpä pitkästä ja hoikasta olemuksesta johtuen. Hyvä vartaloinen ja kaunis nainen tuumasin. Olenhan mies ;)
Vaatetuksesta sen verran, että tumma takki jäi mieleen sekä tummat/harmaat housut. Muutenkin sellainen ulkoilu henkinen olemus. Ja tosiaan muuta matkatavaraa ei mukana ollut, kuin tavallisen kokoinen selkäreppu. Kehäkolmonen ohitetaan bussilla noin 23:30, joten siihen aikaan saattaisi sopia tuo matkapuhelimen viimeinen singnaali, mutta toisaalta tuskin se ämmänsuolta asti ottaisi linkkiä hämeenlinnanväylälle, varsinkin kun keskustasta lähdettiin.

No tällainen havainto ja toivotaan, että poliisi olisi tämän tarkistanut ja varmistanut kyseisen henkilön joksikin muuksi.
lainausta lyhennetty

Mielenkiintoinen havainto. Muistatko minkävärinen reppu tällä naisella oli? Vaatteita on voinut osin vaihtaa, koska bussikuvassa Nelan reppu on ihan täynnä. Repussa on siis paljon muutakin kun viinerit. Ostokset eivät täytä kuin max 1/3 repusta.
En muista repun väriä tarkemmin. Ainoastaan sen, että oli selkä reppu eikä esim. rinkka. Sen muistan siitä, kun yleensä reppua ei laiteta auton alle ruumaan, vaan otetaan bussiin mukaan käsimatkatavaraksi.

Mutta pidän hyvin epätodennäköisenä, että kyseessä olisi ollut Nela, mutta ei kai mahdotontakaan. Tuntuisi vaan aika riskialttiilta reitiltä, mikäli kadota haluaa. Tosin jollainhan sitä kulkea pitää. Mutta eiköhän poliisi ole tuon tutkinut.
1:30 oltiin Tampereella Linja-autoasemalla, jos joku tuon tiedon tarvitsee.
Tuohon aikaan ei oikein enää kentälle pääse, kuin taksilla. Ensimmäinen linja-auto (Linja 1A) lentokentälle lähtee tasan kello 5 koskipuistosta. Pirkkalan keskustaan pääsee kello 2:30 alkaen (Linja 1S), mutta siellä päässä olisi reilu 5km kävelymatka kentälle.
Jotakin reittiä on pakko kulkea niinkuin toteat. Sergei suuntasi heti etsintöjä lentokentille ja satamiin ja tämä mielestäni viestii siitä, että tällaista oli odotettavissa ( huom. päänsärkyasiasta/sairaskohtauksenmahdollisuudesta Sergei ei ole ollut huolissaan julkisuudessakaan. On ilmeisesti heti tiennyt sen olevan valhe.)
Kyllä tämä teoria ja reitti on myös ihan mahdollinen. Tampereen bussiin 22.45 ehtiäkseen Nelan olisi tullut reittioppaan mukaan lähteä Veikkolasta 21.45, perillä 22.18 (bussi 280). Bussi kulkee Turunväylää Ämmässuon ohi, joten viimeinen linkkiyhteys olisi ollut ennen klo 22. Toinen reittivaihtoehto Siikajärvi 21.20, perillä 22.12 ( bussi 28 ja vaihto junaan Leppävaarassa). Veikkaan Veikkolan bussia, joka tarkoittaisi myös Nelan kulkeneen Kurjenlammen-Saarilammen reittiä.

En tiedä miten ja mihin poliisin resurssit riittävät. Ensi alkuun ainakin voisin arvioida julkisuudessa olleiden tietojen perusteella poliisin suunnanneen kaikki resurssit maastoetsintöihin ja potentiaalisten etsintäalueiden kartoittamiseen. Nela ei myöskään ole ainut kadonnut henkilö. Olen ymmärtänyt, että Nelan katoamiseen/maastoetsintöihin on suunnattu jo normaalia enemmän resursseja. Nythän poliisi on ne jo lopettanut ja tutkii muita linjoja/linjaa. Joten voi hyvin olla, että tätä vinkkiä ei ole vielä tutkittu. Kaikkien lentoasemien, satamien valvontakameroiden tutkinta vie aikaa. Päivästäkään ei ole tietoa.
Oletan myös, että Nela on todennäköisesti vaihtanut asuaan vielä kolmannen kerran tässä omaehtoisessa katoamisteoriassa. Eli valvontakameroissa ei näy nahkatakkista keltahuivista eikä punatakkista naista vaan ihan jokin muu. Reppu saattaa olla edelleen sama.
Kikkara
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: To Loka 23, 2014 11:13 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kikkara »

Sir Lokki kirjoitti:
Mistä päivämäärävirheestä nyt puhut? Tarkoitatko sitä, että ilmoituksessa luki 8.9. eikä 9.9.? Tuo 8.9. on se päivä, jolloin Nela oli katoamisilmoitusta tehdessä viimeisen kerran nähty, eikä päivä, jolloin Nela oli kadonnut. Koska Nelasta oli jälkikäteen tehty havaintoja sekä Myyrmannissa että Nuuksioon menevässä bussissa tuolloin 9.9., on tuo 8.9. sen vuoksi vanhentunutta tietoa, mikä näyttää joissakin katoamisilmoituksessa korjatunkin.

Juuri sitä tarkoitan. Jos puolisoni lähtisi viereltäni töihin ilman että varsinaisesti näen häntä (jos siis nukun) niin en varmaan Ilmoittaisi, että on kadonnut edellisenä päivänä. Tästäkin on kylläkin jo puhuttu eli aikaistamalla päivämäärää on voitu pelata aikaa, että etsinnät saatiin käynnistymään silloin 9.9.
Agentti Mustikkasuu
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ti Syys 22, 2015 2:11 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Agentti Mustikkasuu »

jokke78 kirjoitti:En muista repun väriä tarkemmin. Ainoastaan sen, että oli selkä reppu eikä esim. rinkka. Sen muistan siitä, kun yleensä reppua ei laiteta auton alle ruumaan, vaan otetaan bussiin mukaan käsimatkatavaraksi.
(Lainausta lyhennetty.)

Eikö tuo seikka, että naisella oli tavallinen reppu eikä rinkka jo vahvista sen, että kyseessä ei voinut olla Nela? Mihin hän olisi rinkan dumpannut? Minusta on täysin selvää näillä tiedoilla, että nainen ei ollut Nela.
Hellu1
Alibin satunnaislukija
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Loka 19, 2015 2:09 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Hellu1 »

Uskon poliisin jo katoamisen aikoihin tutkineet valvontakameroiden nauhat ja poliisit ovat harjaantuneita yksityiskohtiin, eli vaikka olisi vaatekerta vaihtunut niin kävelytyyli, vartalonmalli (hoikka tässätapauksessa), kasvot ja jos aurinkolasit ja vaikkapa peruukki niin kasvojen muoto, poskipäät, nenä...eli uskon, että poliisi on tarkistanut ja tiedottihan se, että jäljet päättyvät kun Nela astuu bussista ulos. Jos olisi bussikyydillä tullut pois, olisi siitä valvontakameran kuvaa ja virallista tiedotusta, eikä etsinnät keskittyisi enään Nuuksioon.

Toki kyydinhän on voinut saada vaikka Kamppiin, mutta siellä olisi jäänyt valvontakameran nauhalle, sieltä lähtee niin kauko kuin lähiliikenteen bussit, eli vilkasta siellä on myöhään illallakin. Myös satamasta tulee illalla porukkaa Kamppiin (Länsiterminaali, noin 10min ratikalla Kamppiin) monella jatkoyhteys laivamatkan jälkeen ja monasti itsekkin istunut 22-23.00 Kampissa odottaen jatkoyhteyttä. Siellä yölläkin porukkaa. Ennemmin voisi kävellä Nuuksiosta vaikka kotiopäin ja sillä matkalla sitten sattunut jotain ja puhelin jäänyt Ämmässuon maston alueelle.

Tästä joku jo mainitsikin, että kannattaisi tutkia Nuuksio-Malminkartano väliä, olen samaa mieltä hänen kanssaan. Onko siellä mahdollista oikopolkua mm.metsän poikki, joka lyhentäisi matkaa Malminkartanolle?
Puhelinhan on voitu heittää pihalle myös Nuuksion (puiston) ulkopuolelta, josta se ymmärtääkseni voi paikantua vielä hyvin Ämmässuon lähelle, jossa sitten virta mennyt "virransäästötilaan" ja lopuksi ssmmunut. Silloin ei edes satanut eli puhelin on sammunut ehkä normaalisti. Onko tietoa puhelimen sammumisesta, sammunut normaalisti akun loputtua vai esim.heittämällä mennyt rikki tai akku lähtenyt irti? Lumioissa ei saa akkua irti lainkaan, eli siinä ei voi akku irrota, kun akkua ei voi edes vaihtaa.Itsellä Lumia(4v vanha) muista uudemmista puhelinmalleista en tiedä pystyykö akun irrottamaan.
Viimeksi muokannut Hellu1, Ti Loka 27, 2015 9:13 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
etsiväetsii
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: To Syys 24, 2015 12:20 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja etsiväetsii »

Agentti Mustikkasuu kirjoitti:
jokke78 kirjoitti:En muista repun väriä tarkemmin. Ainoastaan sen, että oli selkä reppu eikä esim. rinkka. Sen muistan siitä, kun yleensä reppua ei laiteta auton alle ruumaan, vaan otetaan bussiin mukaan käsimatkatavaraksi.
(Lainausta lyhennetty.)

Eikö tuo seikka, että naisella oli tavallinen reppu eikä rinkka jo vahvista sen, että kyseessä ei voinut olla Nela? Mihin hän olisi rinkan dumpannut? Minusta on täysin selvää näillä tiedoilla, että nainen ei ollut Nela.
Nelalla kuvissa ihan selvästi reppu, eikä rinkka. Tohon Tampereelle bussilla asiaan en kommentoi.
Sanani on lakisi.
jokke78
Nikke Knakkertton
Viestit: 154
Liittynyt: To Loka 22, 2009 4:15 pm
Paikkakunta: Nokia

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja jokke78 »

Eräsperäs kirjoitti:Jokke78, mihin perustat tiedon siitä, että nainen oli ulkomaalainen? Puhuiko murtaen vai kuinka? Tuli vai mieleen että Iltalehdessä oli myös juttu kadonneesta nurmijärveläisestä Susannasta, joka lähtenyt sijaishuoltopaikastaan 8.syyskuuta, ja hän on tumma kaunis nuori nainen. Mielestäni jutussa ei kerrotti MISTÄ lähti. Voisi pikemmin viitata häneen....paitsi tietysti, jos selvä tieto, että näkemäsi nainen oli ulkomaalainen. Täällä kyllä näköjään toooosi nopeasti pienestäkin epävarmasta jutusta tulee piakkoin totuus, ja aletaan miettiä lentoja Tampereeltä yms yms. Ymmärrettävää, mutta hiukan lähtenee joskus lapasesta. :)
Lipun ostotapahtuma aloitettiin englanninkielellä. Itselläni luvalla sanoen todella huono englanninkielentaito, niin joudun todella skarppaamaan aina siinä kohtaa. Sitten siinä edellinen asiakas jotain kysyä välillä, jonka jälkeen sanoin matkanhinnan suomeksi ja tämän asiakas tuntui ymmärtävän, koska rahat kaivoi. Siinäkin, kun edellinen asiakas kysyi, niin tämä nainen otti muutaman rapun alaspäin ulko-ovelle. Aivan kuin olisi ollut ujo tai jännittänyt tilannetta. Todella mieleen jäävän poikkeuksellista ja epävarmaa käytöstä hänellä oli, verrattuna matkustajiin yleensäkkin. Siksi ehkä mieleen hyvin jäänytkin.

Ja totta tuo että äkkiä muuttuu totuudeksi. Korostan kuitenkin, että tässä kohtaa kyseessä todella hutera epäily. Olisi se jo muutenkin sattumaa, että kun yleensä täällä seurailen näitä katoamistapauksia ja keskusteluja, että hän sattuisi minun bussiini eksymään. Mutta poliisi tutkinut varmasti. Olen imoittanut heille tarkat ajat minuutilleen, lähtölaiturin numerot sekä jättölaiturit, joten heillä ollut helppo työ noista haarukoida oikeat nauhat nopeasti. Tuohon aikaan on jo osa kampin bussiterminaalista suljettunakin, joka helpottanut nauhojen tarkastelua.
Terra
Martin Beck
Viestit: 831
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Terra »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 45884.html
Kadonneesta Nelasta ei löytynyt merkkiäkään – näin etsinnät jatkuvat
Nela Saglenova (Utkina) katosi syyskuun alussa. (KUVA: Jussi Nukari)
Julkaistu: 27.10. 17:40
Nela Utkinan etsinnät on lopetettu tältä päivältä.
9. syyskuuta kadonneen Nela Utkinan etsintöjä on jatkettu etsijäkonkari Reino Savukosken johdolla Espoon Nuuksiossa.

– Etsinnät on lopetettu tältä päivältä. Huomenna siirrytään Sahajärveen, Kadonneen etsintä -ryhmän toiminnanjohtaja Jarkko Hyöppönen kertoo Ilta-Sanomille.

– Olemme käyttäneet vedenalaisia kameroita, joiden avulla voidaan tarkasti sanoa, onko kohde ollut vedessä viikon vai vuosia.

Reino Savukoskella on käytössään vedenalaisia kameroita.
Reino Savukoskella on käytössään vedenalaisia kameroita. (KUVA: Tuomas Selanne)
´

Nelan etsinnät jatkuvat tulevana lauantaina ja sunnuntaina. Etsinnät keskittyvät edelleen vesistöihin ja maastoon.

Vapaaehtoisia pyydetään saapumaan Siikaniemen bussipysäkin takana sijaitsevalle parkkipaikalle lauantaina 31.10. klo 10:00 sekä sunnuntaina 1.11. klo 10:00.

Etsinnät kestävät keskimäärin kello 10-18.


Mikko Juuti

3 outoa yksityiskohtaa Nela Utkinan katoamisessa:
1. Metsäretken syy. Miksi Utkina ylipäätään lähti metsäretkelle? Utkina ei aiemmin ole lähtenyt metsäretkille ilmoittamatta kenellekään.

2. Valmistautuiko Utkina lyhyeen patikointiin vai pitkään retkeen? Poliisi on julkaissut valvontakamerakuvan, jossa Utkina on katoamispäivän aamuna Myyrmannin kauppakeskuksessa Vantaalla.

3. Miksi Utkina vaihtoi vaatteita juuri linja-autoissa? 85A-linjan bussissa Utkina puki päälleen punaisen retkeilytakin ja harmaan otsaliinan.
Eräsperäs
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: To Loka 01, 2015 7:31 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Eräsperäs »

Kiitos selventävästä vastauksesta jokke 78. Hyvä että olet ilmoittanut poliisille jos tossa jotakin onkin. Et varmaan pysty kasvoja muistamaan noin pitkän ajan jälkeen, varsinkin kun tapahtuma-aikaan et tiennyt tämän Nelan katoamisesta. Nyt moni varmaan muistaisi tai tunnistaisi. Toivottavasti tähänkin asiaan selko tulisi erityisesti omaisia ajatellen.
Ghostface Killah
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2008 10:30 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Ghostface Killah »

maamo kirjoitti:Sitäpaitsi henkilökortti riittää matkustamiseen. Passia ei tarvita. Olikohan Nelalla henkilökortti?
Poliisi voi myöntää henkilökortin kotikuntalain mukaisesti Suomessa vakinaisesti asuvalle ulkomaalaiselle, joka on merkitty väestötietojärjestelmään ja jonka henkilöllisyys voidaan todeta luotettavasti. Ulkomaalaiselle myönnettyä henkilökorttia ei voi käyttää matkustusasiakirjana.
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Tänään 10 minuutin päästä klo 21.00 TV 2:lla, Ajankohtaisessa kakkosessa käsittelyssä yhtenä aiheena "Missä Nela ja 400 muuta kadonnutta". Ohjelma ilmeisesti tulee näkyviin myös Yle Areenassa.

Tuskinpa mitään uutta siinä ohjelmaraportaasissa ilmenee, jo olisivat median otsikot paukkuneet, jos olisi jtk selvää tapauksesta selvinnyt tai löytynyt. Toivotaan että edes rivien välistä viestittäisivät jotain varovaisesti jos ei muuten haluta avata asioita enempää julkiseksi. Vaikka hyvä olisi jo yleisen selvyyden kannalta selventää joitakin infoja, siitä olisi luultavasti pikemminkin hyödyksi. Esim. Onko Nuuksiosta tullut silminnäkijähavaintoja N:sta vai eiko mitään havaintoja, aiemminhan uutisoitiin että Nuuksiostakin on tullut vihjeitä mutta ei tarkennettu, mitä sillä tarkoitettiin/mihin viitattiin yleisellä tasolla. Mihin viimeinen tekstiviesti paikannettu, onko selvinnyt miten kännykkä sulkeutunut/suljettu ja kännykkäliikenteestä onko ilmennyt jtk kattavampaa.

Toivotaan että jtk huomioitavaa olisi ohjelmassa. Rivien väleissä tai jopa suoraankin.
Viimeksi muokannut Lassie, Ti Loka 27, 2015 9:56 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
laura_riikka
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: Ke Syys 23, 2015 7:07 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja laura_riikka »

jokke78 kirjoitti:
Eräsperäs kirjoitti:Jokke78, mihin perustat tiedon siitä, että nainen oli ulkomaalainen? Puhuiko murtaen vai kuinka? Tuli vai mieleen että Iltalehdessä oli myös juttu kadonneesta nurmijärveläisestä Susannasta, joka lähtenyt sijaishuoltopaikastaan 8.syyskuuta, ja hän on tumma kaunis nuori nainen. Mielestäni jutussa ei kerrotti MISTÄ lähti. Voisi pikemmin viitata häneen....paitsi tietysti, jos selvä tieto, että näkemäsi nainen oli ulkomaalainen. Täällä kyllä näköjään toooosi nopeasti pienestäkin epävarmasta jutusta tulee piakkoin totuus, ja aletaan miettiä lentoja Tampereeltä yms yms. Ymmärrettävää, mutta hiukan lähtenee joskus lapasesta. :)
Lipun ostotapahtuma aloitettiin englanninkielellä. Itselläni luvalla sanoen todella huono englanninkielentaito, niin joudun todella skarppaamaan aina siinä kohtaa. Sitten siinä edellinen asiakas jotain kysyä välillä, jonka jälkeen sanoin matkanhinnan suomeksi ja tämän asiakas tuntui ymmärtävän, koska rahat kaivoi. Siinäkin, kun edellinen asiakas kysyi, niin tämä nainen otti muutaman rapun alaspäin ulko-ovelle. Aivan kuin olisi ollut ujo tai jännittänyt tilannetta. Todella mieleen jäävän poikkeuksellista ja epävarmaa käytöstä hänellä oli, verrattuna matkustajiin yleensäkkin. Siksi ehkä mieleen hyvin jäänytkin.

Ja totta tuo että äkkiä muuttuu totuudeksi. Korostan kuitenkin, että tässä kohtaa kyseessä todella hutera epäily. Olisi se jo muutenkin sattumaa, että kun yleensä täällä seurailen näitä katoamistapauksia ja keskusteluja, että hän sattuisi minun bussiini eksymään. Mutta poliisi tutkinut varmasti. Olen imoittanut heille tarkat ajat minuutilleen, lähtölaiturin numerot sekä jättölaiturit, joten heillä ollut helppo työ noista haarukoida oikeat nauhat nopeasti. Tuohon aikaan on jo osa kampin bussiterminaalista suljettunakin, joka helpottanut nauhojen tarkastelua.
En itse ajatellut tätä yhtenä ja tai ainoana totuutena. Kuten en mitään muutakaan. Minusta on järkevää hahmotella erilaisia vaihtoehtoja. Selvittää vähän lisää, olisiko teoriassakaan mahdollista. Mielestäni esitit montaa hyvää havaintoa. Voisi hyvinkin olla Nela. Teoriassa omaehtoinen katoaminen. En muista lukeneeni täältä paljonkaan sen analysointia, mihin suuntaan ja minne Nela olisi suunnannut tässä teoriavaihtoehdossa. Tässä voisi olla yksi.
Sir Lokki
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 91
Liittynyt: To Syys 17, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Sir Lokki »

Kikkara kirjoitti:
Sir Lokki kirjoitti:
Mistä päivämäärävirheestä nyt puhut? Tarkoitatko sitä, että ilmoituksessa luki 8.9. eikä 9.9.? Tuo 8.9. on se päivä, jolloin Nela oli katoamisilmoitusta tehdessä viimeisen kerran nähty, eikä päivä, jolloin Nela oli kadonnut. Koska Nelasta oli jälkikäteen tehty havaintoja sekä Myyrmannissa että Nuuksioon menevässä bussissa tuolloin 9.9., on tuo 8.9. sen vuoksi vanhentunutta tietoa, mikä näyttää joissakin katoamisilmoituksessa korjatunkin.

Juuri sitä tarkoitan. Jos puolisoni lähtisi viereltäni töihin ilman että varsinaisesti näen häntä (jos siis nukun) niin en varmaan Ilmoittaisi, että on kadonnut edellisenä päivänä. Tästäkin on kylläkin jo puhuttu eli aikaistamalla päivämäärää on voitu pelata aikaa, että etsinnät saatiin käynnistymään silloin 9.9.
Kysehän tässä on juuri siitä, että Sergey ei ollut nähnyt Nelaa 9.9., vaan viimeisen kerran 8.9., eli katoamistaan edeltävänä päivänä. Olisi valheellista ilmoittaa tuolloin viimeisen havainnon päivämääräksi 9.9., joten Sergey on toiminut täysin oikein. Katoamisilmoituksessahan ei sanota, että Nela on kadonnut 8.9., vaan että hänet on tuolloin viimeksi nähty.
Kikkara
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: To Loka 23, 2014 11:13 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kikkara »

"KADONNUT HENKILÖ 8.9." oli otsikko. Minusta siinä vaan on jotain outoa. Samoin kuin siinä, että niitä oli niin pian niin paljon niitä ilmoituksia. Ehkä pariskunnalle oli ollut riitaa ja S oli heti hädissään että onko häipynyt kokonaan??
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Olipas huono pätkä kadonneet-aiheesta Ajankohtaisessa kakkosessa, huonosti suunniteltua ja toimitettua ohjelmalta. Kun aikaa on rajallisesti osioihin, pitäisi etukäteen olla mietittyinä skarppeja ja kiintoisia kysymyksiä - nyt liikuttiin alkeellisella tasolla ja ei saatu irti aiheesta kummempaa.
Viranomaiselta, rikoskomisariolta olisi voitu kysyä edes mikä lienee se kynnys nostaa rikostutkintaa, miten sitä arvioidaan - eikö isompiin etsintäoperaatioihin menevät resurssit kannattaisi ensiksi välttää niin että tehdään toimenpiteitä esim. koneita tutkimalla, poissuljennan nimissä miten mahdollista ja onko vaikeuksia saada infoja teleoperaattoreilta, miten tarkkaa ja kehittynyttä on teletutkinta nykytutkinnassa, ja voiko rikoskomisario selventääaiemmin mediaan annettua lausumaa vihjeistä Nuuksiossa, että onko N:sta epäiltyjä/mahdollisia silminnäkijähavaintoja lainkaan sieltä ja kuinka vihjeitä pystytään käydään lävitse viranomaisissa.
Savukoskelta olisi voitu kysyä, mitä hän ehdottaisi järjestelmän parantamiseksi, kun on kokemusta kadonneiden etsinnästä ja yhteistyöstä virallisen järjestelmän kanssa, tässä voisi avautua jatkokysymyksen paikka siihen, miksi ei toimintaa tueta valtion taholta ja toimittaja voisi vielä puhua suoraan kameraan ja vinkata asiasta kepeällä nasevuudella päättäjiä. Sitten voisi perehtyneemmällä innnolla kajauttaakin "ja seuraavaan aiheeseen!" Näin olisi kunnialla kaluttu läpi vähän enemmänkin ja jopa raapaistu asioita pinnoilta, joista median kuuluisikin raapaista yht.kunn.asioissa, push the envelopes, tai miten sanotaan.

Sepon menettänyt vaimo sanoi avoimesti kritiikkiä miehensä tapauksen vähäisestä käsittelystä (ei nykyaikana käynyttä, oliko pari vuosikymmentä sitten) ja ei ole miestä löytynyt yhäkään. Vesistökuolemaa ilmeisemmin epäillään.

Epätietoisuuden sijaan asioiden selviäminen on varmasti se, mitä on toivonnassa.

Voimia.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Vastaa Viestiin