TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
1alevo
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: To Syys 10, 2015 11:27 am

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja 1alevo »

Koti-Columbo kirjoitti:
1alevo kirjoitti:Perheen HP DV5 ja HP DV6000 läppäreissä on muuten ollut kaukosäädin. Ainakin DV6000:ssa, koska olen itse kyseisen mallisen läppärin omistanut.

Kaukosäätimen painiketta painettaessa tulee "alas-ylös"-ääni, joita nauhalla on useita.

http://www.veglas.ru/CatalogImages/HP-P ... /34660.jpg
Onko mikrofoni löytynyt? Onko Auer osannut niin hyvin poistaa taustanauhoitetiedostot etteivät poliisit enää löydä niistä jälkeäkään?
DV6000:ssa ja todennäköisesti HP DV5 mallissakin on tuo mikrofoni integroituna näytön yläosaan. Voi olla tietenkin riisuttuja malleja, joista mikrofoni puuttuu. Aikanaan olivat hyviä multimedia läppäreitä, kaukosäätimineen kaikkineen.

Vaikea ottaa kantaa osaako joku tehdä jotain tiettyä asiaa. Osasiko poliisi esim. palauttaa poistettuja tiedostoja vielä tuohon aikaan, vai jäikö se pelkän "roskakorin" tarkistamiseen. Esimerkiksi USB-tikullekkin olisi voitu äänitiedostoja editoida ja välttää "jälkien" jääminen itse koneelle. (Vaikka todennäköisesti niitä olisi siltikin jäänyt, jos niitä olisi osattu etsiä.)

Aika turhaa tämä koko keskustelu on, koska ei tuo kapellimestarin hengitysnäyttö tule tuollaisenaan millään riittämään. (Lukekaa se ZEM:in(?) viesti hengitysäänien vertailusta.) Ainoastaan jos FBI sen jotenkin toteaisi todeksi.
Koti-Columbo
Remington Steele
Viestit: 230
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 8:28 pm

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja Koti-Columbo »

1alevo kirjoitti: Vaikea ottaa kantaa osaako joku tehdä jotain tiettyä asiaa. Osasiko poliisi esim. palauttaa poistettuja tiedostoja vielä tuohon aikaan, vai jäikö se pelkän "roskakorin" tarkistamiseen.
Uskon kyllä että poliisi on jo tuohon aikaan osannut tuota enemmän ja eräs norjalainen yhtiö löytää tietoja vaikka palasiksi hakatusta kovalevystäkin, toki maksaa maltaita mutta onhan tähän jo rahaa käytetty muutoinkin joten..., tietääkseni myös FBI käyttää kyseisen norjalaisyhtiön palveluja...
1alevo kirjoitti: Aika turhaa tämä koko keskustelu on, koska ei tuo kapellimestarin hengitysnäyttö tule tuollaisenaan millään riittämään. (Lukekaa se ZEM:in(?) viesti hengitysäänien vertailusta.) Ainoastaan jos FBI sen jotenkin toteaisi todeksi.
Niin, minusta taas on aika turhaa keskustella taustanauhoituksesta koska sellaista ei ole löytynyt mistään... :roll:
harjoittelija
Roger Murtaugh
Viestit: 883
Liittynyt: Pe Syys 30, 2011 9:17 pm

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja harjoittelija »

Xerxes kirjoitti:Vaikka AA juokseekin ne juoksuaskeleet, niin kyllä hänellä on voinut olla kengät jalassakin, sellaista yksityiskohtaa ei hätätialnteessa ehkä muista. Se avojaloin vai kengät jalassa ei ole kovin merkityksellinen asia. Minä uskon syyttäjän, Ampujan ja perusasiamiehen olevan väärässä. Veikaan, että KKO on samaa mieltä kanssani. ?! Ehkä se kuullaan ennen Joulua.
Tottakai on kengät jalassa. Livenähän se menee niin, että AA poistuu puhelimesta, hakee kengät eteisen kaapista ja yks-kaks-kolme askelta lähenee puhelinta, pari askelta siinä puhelimen läheisyydessä eteisaulassa ja seuraavat neljä kohti takkahuonetta - eka tais osua siihen matolle.
harjoittelija
Roger Murtaugh
Viestit: 883
Liittynyt: Pe Syys 30, 2011 9:17 pm

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja harjoittelija »

Koti-Columbo kirjoitti: Niin, minusta taas on aika turhaa keskustella taustanauhoituksesta koska sellaista ei ole löytynyt mistään... :roll:
Mitä pitäisi löytyä? Joku kasettiko, kymmenen vuoden päästä? Odotatko tosiaan, että joku säilyttäisi jotain veristä kasettia 10 vuotta? No mä ainakin hävittäisin heti kun pystyisin.
Mut hei, eihän sillä enää mitään väliä ole tuomitaanko AA vai ei, se riittää, että tietää kuka sen teki ja kuinka.
kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

Niin kun on kerrottu, c-kasetit häipyi Turun kämpästä, eikä sen jälkeen niitä näkynyt.
Piti hävittää kun joku hokasi Murhainfosssa mahdollisen taustanauha käytön, niin todisteet alkoi polttaa liiaksi.
Caldera
Axel Foley
Viestit: 2109
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja Caldera »

Yritin eilen illalla kirjoitella Ampujan teorioita auki ja on vaikea pitää kaikki asiat mielessään, mutta jotain tämänsuuntaista siitä on pakko syntyä?

Ampujan väitteisin perustuva versio juoksuista:

Anneli on puukottanut Jukkaa ~50-60 kertaa kasettinauhurin nauhoittaessa olohuoneessa ja poistunut takkahuoneesta keittiön suunnalle, ehkä hakemaan astaloa tai sitten aikaisempi äänitys on tuottanut käyttökelvotonta aineistoa ja Anneli yrittää saada Jukkaa huutelemaan edes jotain painokelpoista. Anneli on varmaankin riisunut jalastaan pois pystypainissa ja puukotuksessa vereentyneet miesten maihinnousukengät, ettei tekisi ristiriitaisia jälkiä asuntoon? Jukka ei ole lannistunut saamistaan puukoniskuista, vaan on kaivannut Annelia jo pidemmän aikaa takaisin koska huuta nauhan alkupuolella "Tuu jo". Annelilla on valtava tuuri ettei Jukka sanallakaan viittaa tapahtuneeseen rajuun puukotukseen. Hän ei myöskään anele että Anneli soittaisi ambulanssin tai poliisin vaikka on hengenvaarassa ja varmasti kovissa tuskissa.

Kun Jukka on pari kertaa huutanut Annua apuun, Anneli (tietäen nauhoittavansa), karjaisee Jukan avunpyyntöön vastaukseksi "Pitääkö/Mitätön". Sitten säikähtää että shit, pääsi unohtumaan että lavastan juuri rikosta kasettinauhurilla ja vinkaisee paniikkifalsetissa "Vittikö" tehdyn munauksen takia. Salamannopeasti Anneli tajuaa että nyt täytyy lavastaa käänteinen juoksu niinkuin Anneli olisi muka huutanut huppumiehelle ja juossut ulos. Anneli pinkaisee vauhdilla kohti takkahuonetta ja Jukkaa, sitten päättää juoksunsa äkkipysähdys-tasahyppyyn tai jonkin muuhun ääneen, joka sattumalta on identtinen talolla tehdyn ulko-oven avaamista kuvaavan rekonstruktion kanssa. Ulko-ovi sijaitsee toisella puolella taloa. Äkkipysähdyksen jälkeen Annelilla on pari sekuntia loikata takaisin mahinnousukenkiinsä vai meneekö hän paljain jaloin? Sitten Annelilta unohtuu taas että menossa on lavastus ja hän karjaisee kuole ja alkaa lyömään Jukkaa astalolla, jonka on tuonut mukanaan.

Jukka ei kuitenkaan kuole vaan jatkaa valittamista ja toteaa "Nui vaa" (sain sorkkaraudasta?) oudon nopeasti ja selvästi, vaikka ei muuten enää pysty kuin valittamaan puuroisesti ja epäselvästi. Annelin olisi kaiken järjen mukaan pitänyt tuossa kohtaa jo lyödä häneltä astalolla hampaat suusta ja kitalaen halki. Tuija Niemen litteroinnin mukaan tämä puhuja on tuntematon henkilö, vaikka linja häkeen päin on kiinni. Taaskaan Jukka ei Annelin onneksi päästä suustaan mitään raskauttavaa.

Sitten Anneli päättää lavastaa vielä toisenkin juoksun hämätäkseen että yrittää tappaa Jukan lopullisesti, ja karjaisee hämäykseksi "Hei lopeta!". Sitten Anneli lähtee 2:25 (häkenauhan aikaa) teputtamaan nopeasti (keppihevostyyliin?) kohti mankkaa että voi väittää juosseensa ulko-ovelle ja kuulostaa ihan kuin olisi kahden ihmisen askelääniä. Anneli ei kuitenkaan malta ravata mankan suuntaan kuin epäuskottavat sekunnin pari, sillä hän palaa salamannopeasti takaisin ja iskee Jukkaan lopullisen lyönnin 2:29. Annelilla on taas lottovoittajan tuuria että häke rupeaa puhumaan tytölle juuri ajassa 2:26, niin että tyngäksi jääneen ravin voi väittää jatkuneen häkepäivystäjän puheen alla eikä paljastu että Anneli onkin loikkaamassa takaisin astaloimaan.

Kun Anneli soittaa häkeen, hän ja tytär seisovat puhelimen ääressä kuuntelemassa kuinka Anneli karjuu ja juoksentelee nauhoitteella. Anneli manipuloi tyttären kertomaan että äiti juoksi pariin otteeseen ulos vaikkei juossutkaan.


Puolustuksen versio pääpiirteissään:

Ulkopuolinen on puukottamassa Jukka ja tämä tietää Annelin olevan soittamassa apua. Jukka ei tiedä että häke on määrännyt Annelin pysymään puhelimessa, ja huutaa turhautuneena "Tuu jo" (auttamaan). Kun huppumies jättää Jukan hetkeksi rauhaan ja Jukalle tulee tilaisuus huutaa voimakkaammin apua, Anneli lähtee takkahuoneelle auttamaan, näkee miehen, huutaa tälle "Mitäkö" (Mitä sä oikein teet), säikähtää miehen uhkaavaa elettä, vinkaisee paniikissa "Vittikö" ja juoksee kuolemanpelossa etuovesta ulos. Kuten tytärkin on kertonut että äiti tuli lujaa olohuoneen suunnalta ja meni ulos. Sitten Anneli palaa takaisin sisälle, sanoo ehkä palatessaan "älä kuole" tai osia siitä, menee uudestaan huutamaan miehelle ja sama toistuu, Anneli juoksee pois mutta vähemmän säikähtäneenä. Tytär on ensimmäisessä kuulustelussa tästäkin maininut että jotain äiti taas juoksi takkahuoneelta katsomaan tuleeko poliisit.
kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

Pitikö lavastus nauhalta kuulua muutakin kuin jukan valitusta? Päähenkilön mukaan mäiskettä piti kuulua vielä poliisipartion saapuessa, mäiskenauha oli erikseen. Mikä äänitystekniikassa petti kun ei sitten kuulunutkaan siis tarpeeksi uskottavalta, äänten tasapaino petti, erilaatuiset vehkeet taustalla? Laitappa apuri kovemalle sitä volumea nyt ei kuulu :mrgreen:
Ande
Jack Bauer
Viestit: 986
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja Ande »

Kuuletteko te häkenauhalta mitään kolinaa ja mäiskettä silloin, kun Anneli on puhelimessa?
Minä en mielestäni kuullut muulloin kuin juuri silloin kun lapsi oli puhelimessa. Minusta olisi käsittämättömän epäloogista käyttää taustanauhaa, joka ei kuitenkaan todistaisi ulkopuolisen paikallaoloa. Sehän taas olisi onnistunut erittäin yksinkertaisesti siten, että taustanauhalta olisi kuulunut tappelun tuoksinaa juuri silloin, kun Anneli kuiskailee ja henkäilee mahdollisimman lähellä luuria.

Siitä sitten sopii keskustella, kuinka kaukana puhelimesta Anneli milloinkin puhui. Oliko jatkojohtoa tai rinnakkaisluuria langallisena tai langattomana on myös vastaamatta jäänyt kysymys.
Avatar
kerroush
Agentti Scully
Viestit: 663
Liittynyt: Su Heinä 14, 2013 8:13 pm

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja kerroush »

Ei siinä mitään kasettinauhuria tarvittu. Äänitys on voitu tehdä videonauhurilla telkkarin läheltä. Toistettu telkkarin kautta ja voimakkuutta säädetty kaukosäätimellä. (Tämä ei ole oma ajatukseni, luin jostain, olisiko ollut ihan Ampujan prujuista.)

Jos äänityspaikka olisi ollut telkkarin nurkilla, niin silloin askeleet osuisivat kohdilleen kun juostaan keittiön nurkalta takkahuoneeseen.

Ihmettelen, että tätä ole täällä tarkemmin pohdittu.
Ande
Jack Bauer
Viestit: 986
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja Ande »

kerroush kirjoitti:Ei siinä mitään kasettinauhuria tarvittu. Äänitys on voitu tehdä videonauhurilla telkkarin läheltä. Toistettu telkkarin kautta ja voimakkuutta säädetty kaukosäätimellä. (Tämä ei ole oma ajatukseni, luin jostain, olisiko ollut ihan Ampujan prujuista.)

Jos äänityspaikka olisi ollut telkkarin nurkilla, niin silloin askeleet osuisivat kohdilleen kun juostaan keittiön nurkalta takkahuoneeseen.

Ihmettelen, että tätä ole täällä tarkemmin pohdittu.
Älä ihmettele, kun harvemmin kukaan tulee edes ajatelleeksi videolla äänen nauhoittamista. Tai saattoihan sillä videolla olla kuvaakin ... olikos heillä joku videokamera?
Koti-Columbo
Remington Steele
Viestit: 230
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 8:28 pm

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja Koti-Columbo »

kerroush kirjoitti:Ei siinä mitään kasettinauhuria tarvittu. Äänitys on voitu tehdä videonauhurilla telkkarin läheltä.
Se vaatisi mikrofoni etuasteen tai mixerin, videoissa ei ole mikrofoniliintäntöjä.
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Se vaatisi mikrofoni etuasteen tai mixerin, videoissa ei ole mikrofoniliintäntöjä.
Mitähän tämä tarkoitta? Videokameroissa on mikrofonit. Annelilla oli JVC merkkinen videokamera jota ei tutkittu silloin kun poliisi teki viimeksi Tahtisentiella aanirekoja nauhureiden yms. naksahduksia tutkiessaan. Alpo aikoinaan ehdotti videokameraa. Linkkasin siihen postiin ihan muutama paiva sitten.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
Avatar
kerroush
Agentti Scully
Viestit: 663
Liittynyt: Su Heinä 14, 2013 8:13 pm

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja kerroush »

Videokameraa luonnollisesti tarkoitin, kirjoitin epäselvästi. Pahoittelen.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10920
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: TAUSTANAUHA ... Syyttäjän uusi näyttö

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

kerroush kirjoitti:Ei siinä mitään kasettinauhuria tarvittu. Äänitys on voitu tehdä videonauhurilla telkkarin läheltä. Toistettu telkkarin kautta ja voimakkuutta säädetty kaukosäätimellä. (Tämä ei ole oma ajatukseni, luin jostain, olisiko ollut ihan Ampujan prujuista.)

Jos äänityspaikka olisi ollut telkkarin nurkilla, niin silloin askeleet osuisivat kohdilleen kun juostaan keittiön nurkalta takkahuoneeseen.

Ihmettelen, että tätä ole täällä tarkemmin pohdittu.
On pohdittu, toki, jo vuonna 2011. Ehkä alpo nappasi sen sieltä, koska teorian on napannut Veristin jutuista, ja minä aikoinaan veristiä sparrasin tässä taustanauhateoriassa, jonka muut, jostain syystä, kokivat aika kiusallisena teoriana vielä silloin. Nämä väärinpäin juoksut yms on nimenomaan Veristi kertonut jo aikoja sitten ja minä olen niitä hänen kanssa yhdessä miettinyt 8)
http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... 50#p451933

Auerin mankat sun muut vehkeet on myös olleet takavarikossa ja testattavana, eikä tulokset riemastuttaneet syyttäjää, koskapa ovat vähälle huomiolle jääneet.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Vastaa Viestiin