Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

P.S. Kaikki kuolleet eivat ui viimeisissa tuotoksissaan. Naiset pissaavat alleen miehia helpommin kun se pieni ero. Ulostaminen riippuu tapauksesta. Netista löytyy esim. ER hoitsujen arvioita , eli tapahtuu joskus mutta ei mitenkään yleisesti. Yhdessä tapauksessa kymmenestä väitti joku.

Tässä netistä löydettyä
“Spontaneous Defecation”
Q: Is it true that a person spontaneously urinates or defecates when they die?

A: The short answer is no. The longer answer is that it does happen but not in every death. On average, only about one person in ten has urinated or defecated prior to death. Urination can occur simply because there is enough time for the body to relax enough to urinate before it shuts down. This elimination isn’t necessarily indicative of a full bladder. Someone who has drank heavily and has been passed out for several hours prior to death may in fact have several hundred cubic centimeters of urine built up in their bladder (this amount is often documented at autopsy).

Defecation may not occur until after the death has occurred—although the process of elimination isn’t a voluntary movement on the part of the deceased. Moving a body around while examining it or attempting to remove it from a scene can cause fecal matter to exude from the individual. In this respect, the human body acts similarly to a tube of toothpaste as the bowels are compressed.

As a side note, gas that has built up in the bowels is also eliminated as the body is moved or examined. This elimination typically occurs without an audible sound, but I have heard some with this expected accompaniment.
http://boards.straightdope.com/sdmb/sho ... p?t=508358
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
aku ankan kummisetä
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Ke Loka 02, 2013 10:38 pm

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja aku ankan kummisetä »

Kuolemannaakka kirjoitti:

Outo logiikka silti, että poliisien pyynnöstä tehdyn pulssinkoetusyrityksen suorittaminen onkin jotenkin todiste syyllisyydestä :shock: Jos Auer ei olisi pulssinkoetusyritystä tehnyt, hän vissiin olisi syytön? 8) Ei Auer voi voittaa...

Ja se pulssinkoetus on siksi tärkeä, koska se supistaa Auerilla käytettävissä olevat kaksi lavastusminuuttia noin yhteen, eli vie lopullisesti livemurhan minkäänlaiset mahdollisuudet. Syyttäjähän tätä käymättömyyttä on pitänyt hyvinkin oleellisena vielä viime syksynäkin.

]
Pulssinkoetusreissulla on välillistä merkitystä Annelin syyllisyyttä arvioitaessa. Mikäli pulssinkokeilu voidaan osoittaa paskapuheeksi, se kallistaa vaakakuppia syyllisyyden suuntaan. Syyttömällä ei olisi mitään syytä keksiä jotakin naurettavaa pulssinkokeilureissua oven raosta roikkumalla, ellei sellaista olisi todella tapahtunut. Kun allekirjoittaneen mielestä pulssinkokeiluretki on osoitettu valheeksi, ja pidän valehtelijaa syyllisenä, niin tämäkin valkoinen tai pitäiskö sanoa mielumminkin punainen valhe osoittaa Annelin syyllisyyttä. Oikeudessahan näillä todisteilla ei sinänsä ole painoarvoa.
aku ankan kummisetä
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Ke Loka 02, 2013 10:38 pm

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja aku ankan kummisetä »

Vespa velutina kirjoitti:Mistä päättelet, ettei Ulvilassa ollut missään vaiheessa lääkäriä paikalla? Näin pitäisi tehdä linkittämiesi dokumenttien perusteella aina, jos poliisimies ei ole todennut sekundäärisiä kuolemanmerkkejä uhrissa. Eli joko poliisi on löytänyt Jukassa lautumat tai sitten paikalla on ollut lääkäri. Kolmas vaihtoehto on se, että Jukka oli vielä elossa kun partio saapui, mutta kuoli "heidän käsiinsä".

Jos linkittämiäsi dokumentteja tulkitsee oikein ja paikalla ollut virkamiehistö on noudattanut niitä eikä lusmuillut, niin ilmeisesti Jukan elvytys on lopetettu tuloksettomana, ja tähän on (puhelimitse) saatu lääkärin lupa.

Muussa tapauksessa poliisin olisi pitänyt todeta henkilö kuolleeksi. Ja tehdä se tutkimus siinä samassa tilassa eikä ruumishuoneella kuusi tuntia myöhemmin. Tähtisentien rikospaikka ei ollut mikään tienvarsi ja omaisetkin vietiin pois häiritsemästä.


Se, että huoneeseen mennään, katsotaan, että "aha, sillä on pää halki", ja viedään ruumishuoneelle, ei kerro kuolinajasta mitään.

Etenkään, kun hätäkeskukseen soittanut nainen ei mainitse sanaakaan haljenneesta päästä.
n?
:evil:

Vedätkö ihan tahallisesti vääriä päätelmiä siitä, mitä murhapaikalla on tapahtunut tai mitä siellä olisi sinun mielestäsi pitänyt sääntökirjan mukaan tapahtua. Ei ne kuoleman toteamiseen liittyvät tutkimukset niin juhlallisia ole kuin annat ymmärtää. Kombinaatio ambutädit ja poliisi on ihan hyvin voineet todeta kuoleman ilman mitään elvytysyrityksiä tai lääkäriltä saatua lupaa. Nimimerkki kokemusta on. Sun mielestä varmaan hirressä roikkuva vainajakin pitäisi riisua paikanpäällä alastomaksi ja etsiä lautumia ym muita kuolonmerkkejä vaikka pää olisi jo puolittain irronnut. Tai vaihtoehtoisesti hälyttää lääkäri paikalle kuoleman varmistamiseksi.
Vespa velutina
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2012 8:41 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Vespa velutina »

Minä nyt olen vain tällainen tavallinen tallaaja, mutta mun mielestä on isokin ero sellaisissa keisseissä, joissa joku jamppa löytyy yksiönsä kylpyhuoneesta hajun perusteella hirttäytyneenä omaan vyöhönsä versus perheenisä oletetun ulkopuolisen puukkomurhaajan jäljiltä viisi minuuttia häkesoiton jälkeen.

Ekassa keississä kuolinaika voitaneen päätellä jääkaapin maitopurkin parasta ennen-päiväyksestä summittaisesti.

Tokassa keississä etenkin kun epäilty murhaaja saattaa olla perheen sisältä, olis ihan hyvä kattoa, onko se iskä ollut siinä oven kupeessa raatona minuutin vai enemmän.

Mutta ilmeisesti samalla sapluunalla hoidetaan kaikki.

Ylipäätänsä rikoksissa pitäisi älytä lausua vähän muutakin kuin : "ei kauheasti tarvinnu elvyttää". Eikä se perheeniskä varmaan näyttänyt siltäkään, että tohon se vaan tuupertui sydärin saaneena, asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Jos murhatutkimus on Suomessa oikeasti tuota luokkaa, niin yhtään syytettä ei saisi nostaa ketään vastaan. Mitä jos Jukka olikin kuollut jo vaikka ilta-yhdeltätoista? Miettikää miten pitkä lavastusaika! Siinä on ollut neljä tuntia aikaa editoida taustanauhaa huippulaitteistolla.

Jos vasta seuraavana päivänä katotaan, että joo, täähän on kuollut. Se varmaan kuoli eilen, vai pistetäänkö varmuuden vuoksi että eilen ja/tai tänään?

Olen edelleen sitä mieltä, että Jukasta olisi tutkittu lautumat saman tien, jos ambuhenkilökunta olis epäillyt, että tyyppi on ollut poissa pelistä jo ainakin ennen kuin meille tuli tästä tieto.

Defibrillaatorilla Jukkaa on yritetty elvyttää, se poliisi muistaa väärin.
Aasianherhiläinen Vespa velutina on hieman pienempi kuin eurooppalainen herhiläinen. Tulokkaan erityistuntomerkki on keltaiset jalat.
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9314
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Muistui tässä mieleeni eräs asia, kun pari vuotta sitten aloin hankkia julkisia todistajalausuntoja Ulvilan surma-asian käsittelystä eri oikeusasteissa. Taisi olla kyseessä Satakunnan käräjäoikeudessa vuonna 2010 annetut todistajalausunnot, joista kirjaamon kaveri tiedusteli, että olenko kiinnostunut myös rikoskemistin antamasta lausunnosta. Totesin kaverille, että totta kai olen, kun omaan kemistin taustaa itsekin. Tähän kirjaamosta todettiin jotain siihen suuntaan, että heillä on lupa se antaa, vaikka laamanni oli sanonut, että sen voi jo tuhota. Ihmettelin tuota asiaa toteamalla, että kuinka todistusaineistoa voidaan tuhota, jos asian käsittely on edelleen oikeusprosessissa kesken eikä ole lainvoimaista tuomiota asiassa.

Aloin miettiä, mistä todistajalausunnosta oli loppupeleissä tuossa käymässäni keskustelussa kyse. Voisiko kyseessä olla rikoskemisti Anna-Maria Kannion lausunto? Hän oli Satakunnan käräjäoikeudessa syyttäjän kutsumana todistajana todistamassa dna:sta halossa. Jostain syystä syyttäjä ei ole kutsunut tätä todistajaa enää todistajaksi myöhempiin oikeudenkäynteihin.

En muuten ole koskaan niellyt sitä laboratoriosta annettua selitystä halkoon ilmastointikanavien kautta liidelleestä dna:sta. Kunnes toisin todistetaan, niin uskon, että halossa on ollut ulkopuolisen surmaajan dna:ta Jukka S. Lahden vereen sekoittuneena.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10920
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

ulkosuomalainen kirjoitti:
Kuolemannaakka kirjoitti
Sillä tiedolla on semmoinen merkitys, että tarkat tiedot siitä, mitä Lahdelle tehtiin ovat olemassa hänen potilasasiakirjojensa joukossa, koska tämän raportin täyttö ja säilyttäminen on lakisääteinen velvollisuus. Voit miettiä sitä, miksei näitä tietoja ole oikeuteen tuotu tai miksei ambulanssikuskeja tai muita asiasta tietäviä ole haastateltu?
Mä en tiedä Suomen käytäntöä (teoriat on erikseen) mutta ehkä selvästi väkivaltaisesti kuolleet eivat ole enaa mitaan ensihoitotapahtumia vaan-- ainakin jos poliisi on paikalla--koko homma siirtyy heti poliisille, eika kuolleista tehdä mitään "potilasasiakirjaa." Eihän siinä olisi mitään mieltä, että ensihoitajat pääsisivät sotkemaan mahdollisia todisteita esim. lautumia kirjatessaan. Tilanne on tietenkin eri, jos vaikka vanhus löydetään kuolleena omasta sängystään.

.
Kaikkien osapuolten oikeusturvan kannalta on tärkeää, että kuolleen potilaan luo ensin tullut merkitsee muistiin kuolemantapaukseen liittyvät perustiedot. ne myös helpottavat potilaan aikanaan virallisesti kuolleeksi toteavan lääkärin työtä. Kuolemantapauksesta tulee rekisteröidä ainakin seuraavat asiat:
- tehtävään liittyvät tekniset tiedot (mm. päivämäärä, kohteen osoite, lähtö- ja tavoittamisaika, havainnoijan allekirjoitus sekä nimenselvennys ja ammattinimike)
- vainajan nimi ja henkilötunnus, sukupuoli, arvioitu ikä, lähiomaisen puhelinnumero yms
- tapahtumatiedot (milloin arvioitu tai tiedetty olleen elossa)
- olosuhteet tavattaessa (mm. asento, väkivallan merkit, lääkepurkit, vaatetus, alusta, ympäristön lämpötila, mahdollinen ruumiin siirtäminen)
- kaikki toissijaiset kuolemanmerkit tai niiden puuttuminen
- taustatiedot (aikaisemmat sairaudet, lääkkeet, lääkärit yms)
- elvytyksestä pidättäytymisen syy (esim löydetty elottomana, tavattaessa asystole ja hoitoelvytyksen alkamisviive yli 10 minuuttia)
Muistiin merkitseminen tehdään käyttäen erityistä lomaketta. Sairaankuljetuksesta vastaavan lääkärin tulee vaatia, että se myös täytetään. Jokainen lomake tulee tarkastaa ja puuttuvista merkinnöistä tai epäjohdonmukaisuuksista (esim nähty elossa puoli tuntia sitten, tavattaessa kuolonkankeus kyynärnivelessä) tulee pyytää kirjallinen selonteko.
Kun elvytys on päätetty lopettaa, vainajaa ja ympäristöä tulee kosketella mahdollisimman vähän. Näin erityisesti silloin, kun vainajassa on väkivallan merkkejä.


Tämä on ensihoidon suomalaisesta oppikirjasta, suora lainaus.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10920
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

JOHDANTO 6580/R/16735/06 (murha Ulvilassa 01.12.2006)
JPEG029.jpg
Tapahtumapaikalla 01.12.2006 poliisin ensipartion suorittamat havainnot / puhuttelut
....
"Sairaankuljetushenkilöstö saapui samaan aikaan paikalle poliisin kanssa kello 02:51 ja yritti elvyttää Jukka Lahtea, mutta totesi myöhemmin Jukka Lahden kuolleeksi."
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Kaikkien osapuolten oikeusturvan kannalta on tärkeää, että kuolleen potilaan luo ensin tullut merkitsee muistiin kuolemantapaukseen liittyvät perustiedot. ne myös helpottavat potilaan aikanaan virallisesti kuolleeksi toteavan lääkärin työtä. Kuolemantapauksesta tulee rekisteröidä ainakin seuraavat asiat:

Poliisi oli siella ensin, joten tehtävä meni suoraan poliisille. Kts. Pollisiammattikorkeakoulun oppikirja.
Muistiin merkitseminen tehdään käyttäen erityistä lomaketta. Sairaankuljetuksesta vastaavan lääkärin tulee vaatia, että se myös täytetään. Jokainen lomake tulee tarkastaa ja puuttuvista merkinnöistä tai epäjohdonmukaisuuksista (esim nähty elossa puoli tuntia sitten, tavattaessa kuolonkankeus kyynärnivelessä) tulee pyytää kirjallinen selonteko.
Kun elvytys on päätetty lopettaa, vainajaa ja ympäristöä tulee kosketella mahdollisimman vähän. Näin erityisesti silloin, kun vainajassa on väkivallan merkkejä.

Potilas oli kuollut, joten ei tullut sairaankuljetusta. Eikä lomaketta. Poliisi oli jo paikalla. Jukka vietiin ruumishuoneelle ruumisautolla. Kuoleman totesi avannut lääkäri.

Usko nyt jo, se etta ensihoidon oppikirja kertoo mitä pitäisi tehdä normaalitapauksessa, jos vaikka vanhus löydetään kuolleena, ei tarkoita, että niin tehtiin Ulvilassa. Varsinkaan kun poliisi oli paikalla ensin ja valvoi oikeudessa kertomansa mukaan mm., että ambut tulivat omia jälkiään takaisin, etteivät sotkeneet paikkoja.

Löisin kahveista vetoa, mutten ole ollenkaan varma, haluaisinko tavata ketään näistä minfolaisisa oikeassa elämässä
Viimeksi muokannut ulkosuomalainen, To Loka 29, 2015 12:06 am. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Kuolemannaakka kirjoitti:JOHDANTO 6580/R/16735/06 (murha Ulvilassa 01.12.2006)
JPEG029.jpg
Tapahtumapaikalla 01.12.2006 poliisin ensipartion suorittamat havainnot / puhuttelut
....
"Sairaankuljetushenkilöstö saapui samaan aikaan paikalle poliisin kanssa kello 02:51 ja yritti elvyttää Jukka Lahtea, mutta totesi myöhemmin Jukka Lahden kuolleeksi."
Tuo johdantohan on ollut virheellinen monilta osin.
Tara kirjoitti
Laakkonen kertonut hovissa, nauhoitteella:
Pikapostaus (myöhemmin hieman lisää ja tarkemmin, mutta en ehkä tänne vaan tonne.. :|

Laakkonen kertoo mm: ..4:30 ....Tulin paikalle ja totesin uhrin elottomaksi.
Ambulanssin henkilöt tarkistivat uhrin elintoiminnot.
Niitä ei ollut. Mitään elvytystoimia ei aloitettu paikalla.
http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... 05#p715010
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
Harpo

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Harpo »

ulkosuomalainen kirjoitti:
Kuolemannaakka kirjoitti:JOHDANTO 6580/R/16735/06 (murha Ulvilassa 01.12.2006)
JPEG029.jpg
Tapahtumapaikalla 01.12.2006 poliisin ensipartion suorittamat havainnot / puhuttelut
....
"Sairaankuljetushenkilöstö saapui samaan aikaan paikalle poliisin kanssa kello 02:51 ja yritti elvyttää Jukka Lahtea, mutta totesi myöhemmin Jukka Lahden kuolleeksi."
Tuo johdantohan on ollut virheellinen monilta osin.
Tara kirjoitti
Laakkonen kertonut hovissa, nauhoitteella:
Pikapostaus (myöhemmin hieman lisää ja tarkemmin, mutta en ehkä tänne vaan tonne.. :|

Laakkonen kertoo mm: ..4:30 ....Tulin paikalle ja totesin uhrin elottomaksi.
Ambulanssin henkilöt tarkistivat uhrin elintoiminnot.
Niitä ei ollut. Mitään elvytystoimia ei aloitettu paikalla.
http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... 05#p715010
Mikä tekee tuosta Laakkosen todistuksesta uskottavamman kuin Kuolemannaakan postaama pätkä. Sekö, että se on kerrottu monta vuotta tapahtumien jälkeen, kun toinen taas vaikuttaisi olevan heti murhan jälkeen ylös kirjattu? 8)
Nää on näitä.
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Naakan lainaus ei ole heti surman jälkeen kirjattu, vaan olisiko 2010 etp aineiston johdannosta, eli muutama vuosi surman jälkeen. Johdannossa oli paljon virheitä.

Niissä alkuperäisissä poliisien raporteissa, mitä niitä nyt oli, ei mun mielestä puhuttu mitään elvyttämisestä. En voi tarkistaa. Niillä defibrillaattoreillahan voi vain tarkistaa tapahtuuko sydämessä enää mitään. Automaattinen laite kertoo auttaako shokkaus. Jos sydän on täysin pysähtynyt, defibrillointi ei auta eikä saa sydäntä lyömään uudelleen.

Eli se että on defibrillaatorin lätkät laitettu ei vielä kerro elvyttämisestä.
Nää on todella näitä...
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
Ihraponnari
Frank Drebin
Viestit: 399
Liittynyt: Pe Syys 21, 2007 8:09 pm

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ihraponnari »

onko alpo holisti=raine ampuja?
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tara »

Laakkonen oli surmayönä porukan kenttäjohtajan ominaisuudessa paikalla siihen asti kunnes Ojakoski tuli paikalle. Mäkinen puolestaan saapui paikalle, kun ambulanssisairaanhoitajat olivat jo poistuneet eli hän ei ainakaan ole nähnyt mitä uhrin tilan selvittämiseksi tehtiin, mutta Laakkonen oli ja ilmeisesti myös näki.

Mitä Naakka sitten voisi asiasta tietää yhtään enempää? Tarkoitan, että tuskin tietää edes sitä vähää mitä joku tekniikan vastaava, joka ei ollut ko hetkellä edes talossa?

Kyllähän se Mäkinenkin piti todistuspuheenvuorojensa aikana yleisluonteisia esitelmiä oikeuden jäsenille ja yleisölle siitä miten 'rikospaikkatutkinta pitää tehdä'.

En kyllä näe mitään järkeä siinä, että joku kenttäjäjohtaja valehtelisi, ettei uhria edes yritetty elvyttää, jos kerran oli selvää, että uhri oli ollut nirri pois liian kauan, eli se olisi ollut turhaa. Mitä hän hyötyisi valehtelemisesta tällaisessa asiassa missään tapauksessa? Eihän hän tietenkään ollut edes y k s i n paikalla ambulanssisairaanhoitajien lisäksi. Paikkalle oli rientänyt vielä ainakin kaksi poliisipartiota lisää ja vielä toinen ambulanssikin.

Samaan hengenvetoon hämmästelen Mäkisen itsepintaista väitettä niin kärjillä kuin hovissa, että Härmän kertomus tuolin siirtämisestä (rysäyttämisestä) ikkuna-aukosta sisälle, on 'potaskaa'. Mitä Härmä tällaisesta 'potaskasta' hyötyisi? Jos hän oli ottamassa tuolia vastaan ikkunan aukon kautta, niin so what. Asialle ei mahtanut mitään, humpsista. Ei hän esittänyt mitään arviota siitä kuinka paljon aukko suureni rytäkässä, lasinkappaleita vain oli tipahdellut ovesta niin, että kilinä kuului. Mäkisen mukaan kilinä kuului hänen kenkiensä alta.

Auerin tekemisistä on kysymys, ei siitä mitä kautta Mäkinen nosti tuolin sisälle tai tekikö muita virheitä, kun hän oli jo sinä samana yönä tehnyt johtopäätöksen, ettei Aueria ole syytä epäillä. Näinhän se aivan selvästi meni. Mäkinen tiesi omasta mielestään selvästi paremmin kuin Auer itse, mitä siellä Ulvilassa oli tapahtunut, tapahtunut, tapahtunut...
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

Mitenkä tästä saa aina sellaisen kuvan, että tähtistentiellä ja poliisijohdossa tehtiin filunkia, oliko Porin käytäntö sama jokaisessa tutkimuksessa? Todisteita pimitettiin ja tärkeät tutkimukset tehtiin surkeasti, "hällä väliä" " ja paskat" tyyliin. Nyt ei edes viititä ottaa vastuuta, vaan muristaan ja tarjotaan ärripurria kansalle. :mrgreen:
aku ankan kummisetä
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Ke Loka 02, 2013 10:38 pm

Re: Ulvila - Kysymyksiä ja vastauksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja aku ankan kummisetä »

Pieni liekki kirjoitti:Muistui tässä mieleeni eräs asia, kun pari vuotta sitten aloin hankkia julkisia todistajalausuntoja Ulvilan surma-asian käsittelystä eri oikeusasteissa. Taisi olla kyseessä Satakunnan käräjäoikeudessa vuonna 2010 annetut todistajalausunnot, joista kirjaamon kaveri tiedusteli, että olenko kiinnostunut myös rikoskemistin antamasta lausunnosta. Totesin kaverille, että totta kai olen, kun omaan kemistin taustaa itsekin.
Et nyt viitsisi ihan paskaa jauhaa. Tässä on lainaus vanhasta viestistäsi. Se osoittaa, että sinulla ei ole kemiasta yhtään sen kummallisempia tietoja kuin tavallisella kadun tallaajalla tai hesarin lukijalla. Käsittelet aihetta amatöörin tavoin, ammatillinen osaaminen ja ammattislangi loistavat poissaolollaan. Puistokemistiltäkään et vaikuta, vaikka muuten sekaisin oletkin.

---------

Pieni Liekki:

"Onko ihan totisen totta, että tämä hius-/partakarvanäyte on hävitetty? Mitä järkeä tuossa menettelyssä on ollut, kun oikeudenkäynti on yhä meneillään? Kenen toimesta näyte on hävitetty? Onko tässä joku mennyt tekemään emämunauksen? Ainakaan hävitystä ei pysty perustelemaan sillä, että näytettä olisi ollut suuren kokonsa puolesta hankala säilyttää ja että varastointikustannukset olisivat kasvaneet sitä myöten liian suuriksi.

Tollokin tajuaa, että tutkimusmenetelmät ja -laitteet kehittyvät koko ajan ja yhä pienemmistä näytteistä voidaan määrittää tulevaisuudessa yhtä sun toista. Onhan niitä urheilijoilta otettuja ja säilytettyjä doping-näytteitä tutkittu vuosia myöhemmin ja joistakin on löytynyt kiellettyjä aineita, joita ei aiemmilla tutkimusmenetelmillä saatu näkyviin."
Vastaa Viestiin